Dodaj do ulubionych

Bridgestone Poznań opinie

• Gość: lol Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 193.93.91.* 18.04.09, 23:56
      travian.pl/?uc=pl3_35988
      • Gość: siwy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 21.04.09, 09:33
        Witam ta firma jest jakaś dziwna.Pracowałem tam 1,5 roku aż do marca i wtedy
        oświadczyli że nie przedłużą umowy bo kryzys.Po 4 dniach od wygaśnięcia umowy
        dzwonią i proponują prace przez agencje.PARANOJA
        • stresx Re: Bridgestone Poznań opinie 21.04.09, 16:47
          To nie paranoja , to bridgestone !!!!
          • Gość: ona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:25
            Jestem żoną pracownika konfekcji. Poniewaz mój mąz pracuje tam ponad
            6 lat,znam ta firmę prawie jak swoją :) Jak słucham czasem
            tych "informacji" to włos mi sie jeży na głowie. Aż ciężko
            uwierzyć, co sie w tej firmie dzieje.Odzywki do pracowników na
            poziomie kryminału i faworyzowanie lizusów. Do tego duża część kadry
            zarządzającej -z przypadku. A własciwie nie z przypadku bo
            przeciez po konekcjach rodzinnych! Czy Japończycy wiedzą co tak
            naprawdę sie dzieje w tej firmie, która została w części opanowana
            przez prostaków którzy wzajemnie się popierają. Co robi lider i
            mistrz oprócz siedzenia na palarni!!? Przykłady można by mnożyć...
            Dojrzewam do mysli,żeby napisac skargę ze szczegółami, jako osoba
            powiedzmy obiektywna .Tylko do kogo? Do kogos z Polaków-nie ma
            sensu. Może do samego prezesa? Pewnie nie dotrze. Kiedyś może cos
            wymyślę.Może żony,dziewczyny osób tam pracujących,macie jakies
            pomysły. Wiem ,że szansa jest marna,ale zawsze warto próbować...
            • aktywnie-pasywny Re: Bridgestone Poznań opinie 22.04.09, 12:21
              Można by. Może coś w stylu listu otwartego, podpisanego przez jakąś tam część
              pracowników. Należałoby to przetłumaczyć na angielski i przekazać na spotkaniu,
              bezpośrednio prezesowi. Musiałyby być tam ujęte konkretne przykłady, chociaż bez
              nazwisk.......
              • Gość: ona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 12:51
                też o tym myślałam,żeby tak zrobić,ale jak to "ugryźć". Obawiam
                sie ,że jak przyjdzie co do czego ,to pracownicy będą sie bali i
                nikt się nie "podpisze pod tym listem. Więc na początku zostaje
                chyba tylko anonim z przykładami ,ale ogólnikowymi. Napisany otwarty
                list po angielsku z prośbą o interwencję,bo napewno prezes mysli ,że
                w firmie jest świetnie,bo ma tak wpajane przez polską kadrę.
                A swoją drogą czy te osoby z HR ,faktycznie mogą coś zdziałać,tak
                jak jest to napisane we wczesniejszych wątkach? Jakoś nie chce mi
                sie wierzyć.Przecież na produkcji ręka ,ręka -rekę myje. Brat ,brata
                itd...

• Gość: silny Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:37
                  A może mężowie udają, że sa tak bardzo zmeczeni bo im sie nic nie
                  chce w domu robic? I wymyslają... A potem takie "obiektywne"
                  znawczynie naprawiaja świat
              • Gość: 124 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:38
                I kto wręczy ten list z prawdą objawioną? I kto się podpisze :)
                • Gość: Komos-do "silnego Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 22.04.09, 21:27
                  Nie umiesz czytać ze zrozumieniem ,czy nie doczytałeś do końca?!
                  Jest napisane ,że chodzi o anonim ,więc nikt się nie podpisze. A
                  taki list można jakoś wysłać. Trzeba się tylko rozeznac jak to
                  zrobić,żeby dotarł do prezesa. Nie ma rzeczy niemożliwych!
                  A co do udających zmęczonych mężów,to każdy sądzi po sobie. Może
                  masz taką szkaradę w domu,że zawsze udajesz zmęczonego- bół głowy
                  itp. To by było zrozumiałe...
                  • stresx Re: Bridgestone Poznań opinie 23.04.09, 09:34
                    Podejście niektórych mnie rozbraja, jak by nasi przodkowie mieli cały czas tak nastrane w gaciach to pewnie byśmy mówili po rosyjsku.

Taki list może podać jakaś osoba z ulicy. Wystarczy że ma jaja, wie jak prezes wygląda.Na bramie pokaże byle jaką przepustkę.

A co to podpisów.......mogę to podpisać pierwszy !
                    Tu chodzi o zwykłą parafkę.Prezes nie będzie sprawdzał kto jest kto.

Taki list to nie wszystko. Pewnie zaczęły by się kontrolę i dopiero wtedy musieli byśmy stanąć na wysokości zadania.

Nie wiem czy warto to wszystko zaczynać , bo jak czytam tu niektóre teksty to mi ręce opadają.
                  • Gość: silny Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:13
                    Co jest Komos, zabolało? Nie pij tyle to znów będziesz mógł :) O
                    żonę się nie martw, znajdzie się ktoś do pomocy...
                    A anonimów to nikt nie czyta, kolego. No, nie licząc tego forum ale
                    tutaj tylko frustraci pisza więc szkoda czasu. Baw się dobrze w te
                    anonimy i pamiętaj: Uprzejmie donoszę ....
                    • stesx Re: Bridgestone Poznań opinie 24.04.09, 23:48
                      Gość portalu: silny napisał(a):

Baw się dobrze w te
                      > anonimy i pamiętaj: Uprzejmie donoszę ...

Skąd ta ironia ?
                      Przecież nie jest tajemnicą, że właśnie tak w tej firmie się robi karierę. Nie
                      ciężką i oddaną pracą tylko donoszeniem na kolegów i wskakiwaniem pod biurko.(
                      to chyba te dobre układy o których mówi pan zainteresowany)

Możecie panowie dalej dawać się dymać, ale na szczęście żyjemy w wolnym kraju i
                      mogę wyrażać swoje zdanie jak chcę i robić co chcę.
                      (i te wasze : jak ci się nie podoba to wypad , mnie wali)
                      I kiedy ja będę osiągał w życiu zamierzone cele, to wy będziecie dalej dymani.
                      Szkoda słów nieudacznicy.
                      • Gość: kolega Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 23:03
                        A właściwie to jak sobie wyobrażasz "porządną" firmę? Że możesz
                        robić cco chcesz? Że będzie płacić za darmo? Że wszyscy będą ci się
                        kłaniać i pytać o zdanie? Tak sobie wyobrażasz prowadzenie brygady
                        czy wudziału z paroma dziesiątkami czy setkami ludzi? Którą z tych
                        rzeczy masz na myśli? Jak sam byś to robił?
              • Gość: tom Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 14:54
                można by zacząć tak: UPRZEJMIE DONOSZę...
                • Gość: Ania Ważcie się za robotę IP: *.szczecin.mm.pl 23.04.09, 18:56
                  Ważcie się za robotę frustraci - nikt za wami nie pójdzie. Jak Wam
                  się nie podoba - to wracać do domu konie walic.
                  • Gość: Ania Re: Weźcie się za robotę IP: *.szczecin.mm.pl 23.04.09, 22:48
                    Właśnie !!!!!!!!!!!!11
                    • Gość: konfekcjoner Re: Weźcie się za robotę IP: *.serv-net.pl 24.04.09, 20:29
                      napiszcie list ja go wręcze prezesowi
                      też pracowałem w tym syfie i dlatego pomogę...
                      • Gość: zainteresowany Re: Weźcie się za robotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:09
                        I nie zapomnijcie poprosić żony aby wam podpisały. Jezu, jakie
                        cioty, idźcie szukać szczęścia gdzie indziej i nie psujcie innym
                        dobrych układów. Może do Stoczni w Gdańsku? Tam dopiero zawalczyli.
                        • aktywnie-pasywny Re: Weźcie się za robotę 26.04.09, 17:47
                          Przykład Stoczni Gdańskiej nie ma nic wspólnego z "naszą" firmą. Oni tam walczyli z nieuniknionym. Stracili pracę i to jest przykre. Dostali za to odprawy, liczone w dziesiątkach tysięcy złotych.
                          Wiesz, Ty pewnie nie zrozumiałeś o co chodzi ludziom. Tym ludziom, którym jest źle. Chcemy walczyć nie z firmą, tylko z przełożonymi. Tymi przełożonymi, którzy o kierowaniu ludźmi nie mają pojęcia. Tymi, który budują swój autorytet nie na szacunku tylko na strachu. Ludzie ci, bardzo często zapominają że jeszcze kiedyś byli w podobnej sytuacji. Po prostu, jak ktoś jest prostakiem to, takiemu władza uderza do głowy.

Chciałbym, gdyby ktoś mógł opisać tu na forum, takie właśnie przykłady nadużywania władzy i kompetencji, przez przełożonych. Może być bez nazwisk, bez pseudonimów i bez dokładniejszych danych.
                          • Gość: nikt Re: Weźcie się za robotę IP: *.icpnet.pl 26.04.09, 18:04
                            Firma tak jak Bridgestone nie pozwoliła by sobie na złą sławę. Ktoś powie to wewnętrzna sprawa firmy i pracowników, ale nie zapominajmy o sile mediów...mała wzmianka w lokalnej prasie o traktowaniu pracowników, za chwilę zamieniła by się w lawinę. Firma której sloganami są "duma" "jakość" itp na pewno nie chce kolejnego "wyzysk" jestem pewien że wtedy konsekwencje ponieśli by przełożeni
                            • stresx Re: Weźcie się za robotę 26.04.09, 19:28
                              to właśnie miałem na myśli...........

Gość portalu: silny napisał(a):

Baw się dobrze w te
                              > anonimy i pamiętaj: Uprzejmie donoszę ...

Skąd ta ironia ?
                              Przecież nie jest tajemnicą, że właśnie tak w tej firmie się robi karierę. Nie
                              ciężką i oddaną pracą tylko donoszeniem na kolegów i wskakiwaniem pod biurko.(
                              to chyba te dobre układy o których mówi pan zainteresowany)

Możecie panowie dalej dawać się dymać, ale na szczęście żyjemy w wolnym kraju i
                              mogę wyrażać swoje zdanie jak chcę i robić co chcę.
                              (i te wasze : jak ci się nie podoba to wypad , mnie wali)
                              I kiedy ja będę osiągał w życiu zamierzone cele, to wy będziecie dalej dymani.
                              Szkoda słów nieudacznicy.
                            • aktywnie-pasywny Re: Weźcie się za robotę 26.04.09, 20:02
                              Właśnie o to chodzi. Zła etykieta to jest to, co zabolałoby kierownictwo. Baliby
                              się, że przejdzie to na skalę europejską.

Musimy robić to tak, aby nie była to walka z firmą, bo przecież nie gryzie się
                              ręki, która Cię karmi-). Firma przecież traci zaufanie pracowników, dzięki
                              poszczególnym osobom.

Czas zacząć działać..........

• Gość: nikt Re: Weźcie się za robotę IP: *.icpnet.pl 26.04.09, 20:42
                                szkoda tylko że czytając Naszą Gazetkę tyle pisze się o zaszczytnej historii
                                firmy - która teraz niestety jest zaprzepaszczana przez niektóre osoby, tylko w
                                imię czego??? Bo nie firmy
                                • kruszonwlkp Re: Weźcie się za robotę 01.05.09, 00:19
                                  paweł b 15k k---a j
                                • Gość: znam temat odpowiedz IP: *.serv-net.pl 26.05.09, 23:03
                                  GAZETKA...Tam tylko ładnie jest napisane.Skoro pracownicy piszą tutaj o mobbingu
                                  itp i pisze o tym nie jeden to znaczy że czas sprawdzić co się faktycznie
                                  dzieje.Jeżeli ktos zgłosi tą sprawe do IP lub do mediów wtedy zacznie się
                                  historia bridgestona.
                                  • stresx Re: odpowiedz 27.05.09, 23:29
                                    Pracownicy magazynu domagają się usunięcia Pana Sławomira Ż. ze stanowiska starszego mistrza.

Pragniemy pracować w godnych warunkach i w końcu unormować tempo pracy, które umożliwi nam wykonywanie swoich obowiązków zgodnie z odpowiadającymi procedurami oraz z zachowaniem norm jakościowych.

Każdy pracownik który za wszelką cenę chce podnieść produktywność kosztem jakości psuję wizerunek firmy i współpracowników !!!!

Wierzymy że kierownictwo Bridgestone Poznań pomoże nam w tej sprawie.
                                    • Gość: Żuromir Instrukcja IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 28.05.09, 22:55
                                      Panowie !
                                      Po pierwsze: wolałbym żebyśmy zostali na "pan",
                                      Po drugie : nie wiedziałem że wam robię takie świństwo.
                                      Serdecznie zapraszam do pisania wszystkiego co was boli, ale z zachowaniem następującej formy:

Pod postem wpisujemy imię i nazwisko i odpowiedzi na pytania.

pytanie 1
                                      Czy masz już na oku nową pracę ?

pytanie2
                                      Czy policzyłeś już ile osób na twoje miejsce stoi za bramą ?

pytanie 3
                                      Czy są jakieś problemy ?

W ten sposób proszę pisać wszystkie posty w których chcecie mi coś powiedzieć.
                                      Resztę dopowiem na zmianie zmian.
                                      Do zobaczenia w pracy.

• Gość: maryjan Re: Instrukcja IP: *.icpnet.pl 29.05.09, 00:50
                                        spox Panie Żuromir.
                                        Pozdrawiam - Maryjan Ledwodyszący.
                                      • Gość: oper Re: Instrukcja IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.09, 12:12
                                        1-a pan ma 2-a na pana miejsce ile jest chetnych 3-tak
                                      • Gość: zzzzzzzzipo Re: Instrukcja IP: *.173.4.178.tesatnet.pl 29.05.09, 13:23
                                        dobre
                                        • Gość: z.w. Re: Instrukcja IP: 82.160.131.* 29.05.09, 22:02
                                          W wrigley było podobnie,nie brakowało debili,którym było ciągle mało
                                          wydajności.Dobre wynagrodzenie,ale wymagania kolosalne.Na dłuższą metę nie dało
                                          się tego wytrzymać.To jest urok korporacji.Jak już nie dajesz rady to cię
                                          wymienią na świeżego,młodego pracownika,który pociągnie parę
                                          lat.Itd.itd.Zarządowi może się podobać,że Wam jakiś bałwan normy podnosi-na
                                          papierze wygląda to rewelacyjnie-mniej czasu na wykonanie jakieś operacji
                                          np.załadunek samochodu-czysty zysk.Bałwan się wykaże i dostanie premię,podwyżkę
                                          a Wy będziecie dalej harować w pocie czoła do momentu aż się nie
                                          wykończycie-fizycznie bądz psychicznie.Warto sobie zadać pytanie czy to dobre
                                          wynagrodzenie jest warte tego kolosalnego wysiłku?Pozdrawiam.Były pracownik
                                          dużej korporacji.
                                      • Gość: gość Re: Instrukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 16:32
                                        Problem polega na tym że próbujesz zastraszyć wszystkich pracowników
                                        efekt jest taki że wszyscy Ciebie nienawidzą, a mądre zarządzanie ludźmi polega
                                        na zasadzie kija i marchewki.Niestety tego drugiego brak,jeśli nadal będziesz
                                        tak postępował któryś z chłopaków nie wytrzyma i źle skończysz.Ja nie jestem
                                        zwolennikiem takich metod wolałbym pracować w normalnej atmosferze gdzie pracuje
                                        się ciężko ale bez niepotrzebnego stresu.Zastanów się nad swoim postępowaniem.
                                        • Gość: z.w. Re: Instrukcja IP: 82.160.131.* 31.05.09, 19:29
                                          Wpie...ie mu to może się zmieni.Niejednemu by się przydało w Wrigley.
                                      • Gość: PK Re: Instrukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 21:51
                                        A może autor sam pierwszy odpowie na pytania?
                                    • Gość: dzial bhp Re: odpowiedz IP: *.komster.pl 14.06.09, 23:22
                                      dostalem sie do dzialu bhp praca od 1 sierpnia. mam plakac czy sie cieszyc..?
                                      kasa mala ale jaka praca.?
                                      podstawa 30tys brutto
                                      • Gość: 15k c Re: żuron nie jestes sam IP: 82.160.248.* 19.06.09, 00:55
                                        no to za żurona sie wzieli,a moze tak przyjżeć sie konfekcji
                                        15k.Polecam gorąco
                                        • Gość: black jack Re: żuron nie jestes sam IP: *.propsychology.cz 19.06.09, 12:46
                                          Teraz wszystko w naszych rękach !
                                        • werno-live Wisior ciągle na palarni 14.07.09, 14:55
                                          szwęda się i oprócz tego wszystkich podpierd...a najgorsze jest to
                                          że nawet ludzi z naszej bryg,mówi o wszystkim co się wydarzyło nic
                                          go nie interesuje tylko kariera ,tylko jaka???
                          • Gość: oper Re: Weźcie się za robotę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 10:07
                            chyba pisza nasi z biura
        • Gość: 15k Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.tktelekom.pl 22.04.09, 10:58
          pepsi to Ty?
          • kruszonwlkp Re: Bridgestone Poznań opinie 01.05.09, 00:15
            paweł.b 15k tol k---a
            • kruszonwlkp Re: Bridgestone Poznań opinie 01.05.09, 02:18
              kable na 15 k cur p.s;m.m;ł.b;r.r;a.t;t.k;i całe formy
          • kruszonwlkp Re: Bridgestone Poznań opinie 01.05.09, 02:14
            nie coca cola
    • Gość: gall Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 04.05.09, 20:36
      Polecam lekturę:

www.oponeo.pl/artykuly/v/183/748/historia_bridgestone.htmlx
      • Gość: taa Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 08.05.09, 11:21
        Tak... w sieci można dużo znaleźć:

www.bytewise.com/files/OFLP_Cost_Savings_Model_2004.pdf
    • Gość: STARGARD Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 09.05.09, 03:12
      JESTESMY BARDZO NIE ZADOWOLENI Z PANA WAWRZYNIAKA ZA JEGO AROGANCJE
      I GŁUPOTE WOBEC NAS MAMY WIELKA NADZIEJE ZE NADEJDZIE CHWILE W
      KTÓREJ ON PRZYJESDZIE DO NAS NA SZKOLENIE I W TEDY MY MU POKAZEMY
      JAK SIE SPRZATA I OBRAŻA PO STARGARDZKU. OGÓLNIE JEST TO WIELKA
      GNIDA.

CHŁOPAKI ZE STARGARDU
      • Gość: STARGARD Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 09.05.09, 03:17
        WITAMY, POZDROWIENIA DLA CAŁEJ BRYGADY B Z FI RÓWNIEŻ DLA WALDKA I
        OKA ZA WYJĄTKIEM SIARY
        • Gość: nie pamiętam Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 09.05.09, 11:32
          www.opracodawcach.pl/t182,Bridgestone-Poznan.html
          Mało coś tych opinii...
          • Gość: hcp Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.komster.pl 15.06.09, 22:46
            jak dla mnie jest zajebiscie w BG ,kasa tez jako taka a ze narzekacie.? to
            normalka to taka przywara POLAKOW..ja tez zapierd....m na maszynie na akord za
            17zl brutto/h plus dodatek zmianowy+ samokontrola+ i stazowe slowo premia jest
            dla nas nieznane czyli jak robisz caly miesiac srednio 176h w miesiacu na
            zmianach to mamy srednio 2,5tys netto.
            atmosferka w pracy dobra mozna powiedziec luzik......piekne jest pewnie to co
            pisze dodajac ze w nocy mozna spac jak pracownik sie zle poczuje i zglosi to
            zmianowemu.!
            Nic bardziej mylnego to tylko brak rotacji i nowych ludzi bo nikt nie chce robic
            u nas bo praca dokladna w setkach i mikronach syf i smrod na hali.
            czytajac was zastanawiam sie skad macie sily tu pisac skoro tak ciezko.? co wy
            przy tych maszynach robicie.? jak z jakoscia.?
            przebrnolem przez wszystkie wasze posty i wynika z nich prosty wniosek: macie
            duzo do powiedzenia ale tylko na forum a atmosferke w pracy stwarzaja ludzie
            czyli wy sami...mobbing ? jest wszedzie ale niewyobrazalne jest dla mnie ze ktos
            mi zawracal by du...e podczas pracy zaczynam o 6 a odchodze od maszyny o 14
            itp.i nikt nie smie wejsc mi na stanowisko pracy chyba ze z robota nowa to sami
            se wywalczylismy.!jak wiele innych spraw...
            zasadnicze pytanie czy nikt kuku nie zrobil jeszcze tym podpie...czom czy
            liderom.? dlaczego jestescie tacy bierni?
            zwiazki bo taki temat tez sie tu przewinol nie ma co zakladac bo was oleja jak u
            nas a tylko Inicjatywa pracownicza ale poza zakladem jest idealnym rozwiazaniem
            dla was -zadnej solidarnosci.!!!!!
            u nas kryzys juz widac a u was nadal praca idzie pelna para....pozazdroscic

pozdrowienia z hcp
            • aktywnie-pasywny Re: Bridgestone Poznań opinie 15.06.09, 23:30
              Kolego, po części masz rację, ale nie wiesz jak ta praca u nas wygląda naprawdę. Nie będę już się rozpisywał o tych dziesiątkach ton, które codziennie trzeba przerzucić. Nie będę tłumaczył jak wygląda praca pod nieustannym nadzorem kamer, systemu obliczającego fałszywą wydajność oraz przełożonych, którzy patrzą stale w ten system i te kamery.
              Prawdą jest, że sami sobie jesteśmy winni. U nas nie brakuję ludzi, którzy za premię pracują u kresu swej wytrzymałości. Przełożeni stosują bardzo podstępne techniki manipulacji a jak ktoś jest oporny to zawsze coś znajdą by dać dyscyplinarne wypowiedzenie. Wobec takiej atmosfery strachu nikt nie ma szans samodzielnie coś zrobić.
              Brakuję nam więc zjednoczenia. Każdy się boi, bo nikt nie wie jakie zjednoczenie przyniosło by zmiany. Klasyczny lęk przed porażką, rozsiewany bardzo skutecznie na każdym kroku, przez wszystkich przełożonych. Tylko związki zawodowe mogą zmienić tą sytuację.
              Sami jesteśmy przegrani........
              • Gość: hcp Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.komster.pl 16.06.09, 15:32
                no coz zgodze sie z toba nie wiem jak wasza praca wyglada i raczej trudno
                se wyobrazic to co opisujesz ,to podchodzi pod niewolnictwo a nie wspomne o
                waszych warunkach pracy urągajacych BHP
                co na zdrowiu sie odbije predzej czy pozniej...ciekawe jak z jakoscia przy takim
                zapie... bo ilosc nie zawsze idzie z jakoscią co japoncow by napewno
                przyprawilo o zawal gdyby to wiedzieli. moze warto to udokumentowac bo oni sa
                bardzo czuli na dobra opinie swoich produktach.. a co do chapaczy nasowa sie
                wniosek ,moze nie walczyc z liderami i mistrzami tylko takimi ludzmi.?przeciez
                to oni sa winni ze tak tyracie sa chyba sposoby zeby ich ustawic.? takie
                jednostki nie wygraja z ogolem to by byl u was priorytet bo sadze ze nowi
                przychodzacy beda podnosic wam normy jak ich nie przystopujecie,zawsze mozna
                takiemu wytlumaczyc slownie czy recznie ze srubujac normy robi i wam i sobie
                krzywde bo ile wytrzyma tak chapiac.?
                a zwiazki no coz POLECAM ale tylko poza zakladem raz ze nikt sie nie dowie ze
                ktos nalezy a drugie ze tylko zwiazki poza zakladem beda walczyc i to na calego
                z waszym pracodawca..
                polecam bo sprobowac pogadac nic nie kosztuje:)
                www.ozzip.pl/serwis-informacyjny?start=343
                pozdrowka:)
                • Gość: 00000 Lider na enach wali z bani za zbyt małą produkcję. IP: *.echostar.pl 23.06.09, 09:25
                  • Gość: Jan Bosko Re: Lider na enach wali z bani za zbyt małą produ IP: *.chello.pl 25.06.09, 20:01
                    W drodze po ticket wszystkie chwyty dozwolone i popierane przez
                    szefostwo...
                    • Gość: 246 Re: Lider na enach wali z bani za zbyt małą produ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:49
                      O, szefostwo się odezwało !
                      • Gość: oper Re: Lider na enach wali z bani za zbyt małą produ IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 11:12
                        jaka jest prawda to sie dowiemy w swoim czasie nie siejmy plotek
                        • Gość: aaaa aaa IP: *.icpnet.pl 04.07.09, 20:35
                          Witam a powiedzcie mi czy pomocnik operatora tez ma 12 zl na godz ??
                          • Gość: bbb Re: aaa IP: *.chello.pl 05.07.09, 19:55
                            Ooo, a co to za funkcja ten "pomocnik operatora" ???
                            • Gość: red Re: aaa IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 10:07
                              Pomocnik operatora to ktoś kto będzie zapie...ł tak jak My,ale za mniejsze
                              pieniądze i łatwiej go będzie można zwolnić.
                              • Gość: zdzisiu83 Re: Ile zarabia Operator?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:32
                                Witam naprawde prosze o szczero odp ile teraz moze zarobic operator? strasznie tu duzo piszecie o nadgodzinach prosze niech ktos napisze jak to wyglada w realu dostalem oferte i na poczatku sie ucieszylem ale teraz kiedy to wszystko czytam to jestem wszoku-( jesli mozna prosic niech ktos kto pracuje na tym stanowisku wypowie sie uczciwie. pozdrawiam
                                • Gość: wqdfqaw Re: Ile zarabia Operator?? IP: *.echostar.pl 15.07.09, 23:03
                                  juz jedzie expres
                      • Gość: jurek Re: Lider po enach wali z konia IP: *.szczecin.mm.pl 11.07.09, 19:28
                        Trochę relaksu potrzebuje
                        • Gość: byly Re: Lider po enach wali z konia IP: *.xdsl.centertel.pl 11.07.09, 23:53
                          ja tez
          • Gość: http://redtube.com Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 11.09.09, 00:06
            redtube.com/22114
            • Gość: spankwire Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 11.09.09, 00:40
              www.spankwire.com/
              • Gość: watchman Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 11.09.09, 11:18
                No i forum osiągnęło w końcu poziom mentalnego dna :(
                • Gość: normalny_inaczej Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 11.09.09, 14:36
                  Gość portalu: watchman napisał(a):

> No i forum osiągnęło w końcu poziom mentalnego dna :(

To było do przewidzenie, bo osób którym na tym zależy jest wiele.
                  Każde forum bez moderacji zamienia się w arenę popisów niedorozwojów umysłowych.
                  O wiele lepszym sposobom na komunikowanie się pracowników z firmą jest e-mail.
                  Z resztą szkoda mojego czasu żeby tu pisać ponieważ nie ma to najmniejszego
                  sensu. Mimo że udało się coś zdziałać na magazynie, to i tak większość
                  pracowników na własne życzenie pogarsza sobie warunki pracy. Zastanawiam się czy
                  jest jakakolwiek możliwość pracy w normalnych warunkach, kiedy na około tylu
                  kretynów pracujących na 200%, a później narzekających jak to nie jest ciężko i źle.
                  Więc panowie radze się zastanowić o co tak naprawdę chodzi, bo mi się wydaje że
                  po prostu chcecie obniżenia norm tylko po to żebyście mogli robić więcej niż
                  jest potrzebne i tym samym przypodobać się przełożonym.
                  W każdym razie ja już w tym nie biorę udziału. Nie wypowiem się już ani na tym
                  forum, ani na innych portalach jak i tez w kadrach.
                  Mam to w dupie i walczcie sobie sami ze sobą.

Bez odbioru.
                  • Gość: modi Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 20:23
                    Kiedys pamietam był taki jeden gosc na magazynie co nie pozwolił sobie w kasze
                    dmuchac. To było pare lat temu i nie pamietam nazwiska ale gosc był mocny - np
                    na nadgodziny chodził wtedy kiedy mu pasowało :)
                    • Gość: hcp Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.komster.pl 17.09.09, 22:09
                      i jak sie skonczyla tego faceta z magazynu historia.??

co tam u was sie dzieje .?? ze przyjmuja pomocnikow magazniera i pomocnikow
                      operatorow maszyn [przez agencje pracy] .? brak wam ludzi.?
                      • Gość: cocolino Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 19.09.09, 20:00
                        to był Tomek I.
                        ostatecznie wysrał się na firmę i ma się dobrze.
                        • Gość: Juro Jeden z konfekcji..... IP: *.szczecin.mm.pl 20.09.09, 23:06
                          ..w przerwie śniadaniowej walił konia (przyłapałem go). Wniosek
                          taki, że praca na konfekcji jest lekka - nie to co na mieszaniu czy
                          wytłaczaniu
                          • stresx Re: Jeden z konfekcji..... 21.09.09, 09:29
                            Juro ! Kogo to obchodzi ?
                            Walnij się w dekiel idioto.
                            • Gość: c Re: Jeden z konfekcji..... IP: *.tktelekom.pl 21.09.09, 17:15
                              na 15k tez gosciu wybiera sobie kiedy chce nadgodziny i ma sie
                              dobrze,a wiare ch... strzela,ale co tam
                          • Gość: Juro Re: Jeden z konfekcji..... IP: *.szczecin.mm.pl 01.10.09, 00:11
                            Jest to bardzo nielojalne wobec naszych japońskich przyjaciół -
                            byłoby im przykro gdyby się dowiedzieli co pracownicy robią na
                            przerwach
                            • Gość: lech nie udzielaj się chamie ze szczecina... IP: *.echostar.pl 01.10.09, 12:28
                              • Gość: Ju Re: nie udzielaj się chamie z konfrkcji... IP: *.szczecin.mm.pl 06.10.09, 18:30
                                To byłeś Ty. Koniobijca z Konfekcji -Lech.
                        • Gość: matrix Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 08:52
                          Cocolino pamietam tego tomka:) i znam goscia. po wielkiej wygranej przez siebie
                          wojnie wymusił na dyrekcji przeniesienie do magazynu. Szkolił mnie jak
                          przyszedłem tam do pracy. Miał swój honori nie poddawał sie chorym ograniczeniom
                          czasowym. Jak szkolił młodych to nie pozwalał na skracanie czasów a wrecz je
                          przedłuzał i gó... mu za to mogli zrobic. Na koniec podał firme do sądu pracy i
                          udowodnił ze wyzyskują pracowników po czym odszedł. teraz jest menegerem
                          logistyki, skubany pracuje w garniturku i z tego co widziałem podwładni go
                          słuchają jak ojca :) Ale do tego trzeba miec wiedze i klase a tego brakuje
                          kadrze w brigdestone która zajmuje stołki za kablowanie a utrzymuje je w zamian
                          za wyzyskiwanie do granic mozliwosci.
                          • Gość: nowy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:14
                            Zlozyłem papiery do waszej firmy i dostałem telefon na jakiś egzamin.Jak to
                            wyglada ten egzamin i co trzeba zrobic żeby prztrwac w tej firmie?
    • Gość: KTOS Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 13.05.09, 00:55
      TO JEST NAJGORSZA ROBOTA JAKĄ WIDZIAŁEM ŻONA TO ZAPOMNIAŁA JUŻ DAWNO JAK WYGLĄDAM.
    • Gość: anonim Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 12:59
      Wiec tak!
      Praca w poznanskiej firmie Bridgestone jest najwieksza pomylka
      mojego zycia, trzymaja mnie tam jedynie zarobki, nic wiecej!!
      Pracuje na magazynie i mamy takiego pojeba..nego mistrza magazynu
      jak slawek zurek-wiekszego ch..uja na tym swiecie nie widzialem, to
      co on robi z ta praca i pracownikami jest dla mnie nie pojete, dla
      niego licza sie tylko statystyki produktywnosc i cora to wieksze
      osiagi, nie liczy sie z tym ze jest to ciezka praca fizyczna i
      wykonczenie takze psychiczne pracwnikow przez tego smiecia!!
      Dziwie sie jednego ze jeszcze nikt sie nie znalazl kto porzadnie mu
      dal nauczke za to jak traktuje pracownikow i co robi z ta praca!!
      Nikomu nie polecam pracy w tej firmie na magazynie chyba ze ten
      dupek kopnie w kalendarz albo zwolnili by go w koncu za swoje
      postepowanie!!
      Powiem to tak i mam nadzieje ze do niego to dojdzie ZUREK TY JEBANA
      KU... RUDA Z CZASEM PRZYJDZIE TAKI OKRES ZE BEDZIESZ ZALOWAL TEGO CO
      ROBISZ!! tY PIE...NY W DUPE JEBANY SMIECIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: bo tak Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 20:34
        od8do16.pl/index.php/reviews/info/4263
      • Gość: pracow Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 10:10
        co za ostre slowa jak to gadaja nie ma przymusu pracy w tym
        zakladzie to nie lata 80 powodzenia
    • Gość: Zak Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 30.05.09, 12:49
      Czy mogłby mi ktos powiedziec jak wyglada drugi etap rekrutacji wiem tyle ze układa sie jakies klocki? i ponoc jest rozmowa z psychologiem to prawda??
      • Gość: Byly konfekcjoner Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 77.242.225.* 12.06.09, 21:15
        lepiej zakoncz ta wspolprace na etapie rekrutacji
        • Gość: Byly konfekcjoner Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 77.242.225.* 12.06.09, 21:18
          Ta firma to wykanczalnia ludzi,lepiej spadac zanim dopadnie
          cie "Kostucha"
          • Gość: Zielona wyrocznia Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.131.* 12.06.09, 23:40
            Patrz:Wrigley Poland
            • Gość: Zielona wyrocznia Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.131.* 12.06.09, 23:53
              To są gnoje proszę księdza,walczę z tymi koroporacyjnymi bucami całym sercem i
              duszą.Zjadą człowieka do kości a potem się Ciebie wyprą,oplują i zmieszają z błotem.
              • Gość: Samael Dlaczego się zwalniają dobrzy pracownicy? IP: *.chello.pl 13.06.09, 12:55
                Natknąłem się właśnie na ciekawy artukuł dotyczący "problemu"
                odchodenia młodych ludzi z dużych korporacji.

Dlaczego młodzi fachowcy uciekają z dużych firm?

"Wielu pracowników twierdzi, że nie może znieść panującej w firmie
                atmosfery rywalizacji albo szkodzenia sobie wzajemnie. Niektórzy
                czują się wypaleni, inni mówią, że tracą w firmie osobowość."

"Kradną pomysły. Zawsze trzeba się dostosować do innych i często
                iść na kompromisy kosztem dobrych pomysłów. Pracuje się w dużym
                zespole i autorstwo sukcesu zawsze dziwnie się rozmywa."

"Awanse dostają koledzy szefa."

"Pada się ze zmęczenia. Wyśrubowane normy świetnie wyglądają na
                wykresach w excellu ale są niemozliwe do utrzymania przez 8-12
                godzin ciągłej pracy 5-7 dni w tygodniu...
                Pracuje się w ciągłym stresie. Ciągle trzeba się wykazywać,
                walczyć z innymi działami o efektywność. Rano nie można wstać z
                łóżka, a wieczorem pada się ze zmęczenia."

"Dlaczego uciekamy?
                Chroniczny stres, konieczność rywalizacji i podleganie ciągłej
                ocenie to najczęstsze przyczyny rezygnacji z pracy w dużych firmach.
                Zdaniem psychologów na zmianę miejsca pracy częściej decydują się
                osoby, które chcą założyć rodzinę albo takie, które nie widzą swojej
                przyszłości w firmie.
                Co roku kilkanaście procent pracowników ucieka z dużych firm. Nie
                dają rady. Uciekają osoby ambitne, takie dla których jeszcze kilka
                lat temu praca w dużej firmie była nobilitacją. Często o pracy w
                międzynarodowej firmie marzyli na studiach. Gdy otrzymali
                zatrudnienie byli wzorowymi pracownikami, świetnie dopasowanymi do
                ram organizacyjnych. Niestety po jakimś czasie wpadli w stagnację.
                Męczyło ich to, że muszą udowadniać, że są najlepsi."

Jakoś wszystko pasuje do norm panujących w "naszej" firmie :(

• Gość: deerton Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 15.07.09, 23:18
                są gnoje proszę księdza,walczę z tymi koroporacyjnymi bucami całym
                sercem i
                duszą.Zjadą człowieka do kości a potem się Ciebie wyprą,oplują i
                zmieszają z błotem.
                • Gość: Bridgestone Prawda Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 00:58
                  Zadzwonili do mnie z propozycja pracy na stanowisko Operatora lub
                  Pomocnik Operatora .Gościu który zadzwonił był z z Firmy
                  pośredniczącej .Warunki pracy które przedstawił to :
                  3 etapowa rozmowa kwalifikacyjna
                  zarobki 2 netto zł + premia "niby"
                  umowa o pracę na okres MIESIĄCA ( co m-c przedłużana bo teraz niby
                  jest dużo pracy )
                  Po większym zastanowieniu stwierdziłem że Podziękuje Bardzo Firmie
                  Bridgestone za propozycję pracy .Ale na szczęście są bardziej
                  normalne polskie Firmy w Polsce . Japończycy mają podobną mentalność
                  co koreańczycy skośni którzy swoje świetne pomysły wzieli z Korei i
                  teraz w Lg jest obóz pracy.Czytam różne opinie i sie cieszę że nie
                  muszę się chwytać brzydtwy i na siłę iść do Japońców niech idą co
                  nie mają wyjścia i robią aż im z d.....pot leci na produkcji .(
                  mierzone czasy i tylko ilości akord wyścig szczurów ) gdzie każdy
                  Polak wbił by drugiemu polaczkowi kosę za chorą premie ....
                  Budujcie Sukces w Bridgestone :]Ja im podziękowałem :)Pozdrawiam
                  kolejnych chętnych na pracę w tej Wspaniałej Firmie :]
                  • Gość: Tak to Bridgestone Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 01:02
                    Zadzwonili do mnie z propozycja pracy na stanowisko Operatora lub
                    Pomocnik Operatora .Gościu który zadzwonił był z z Firmy
                    pośredniczącej .Warunki pracy które przedstawił to :
                    3 etapowa rozmowa kwalifikacyjna
                    zarobki 2 netto zł + premia "niby"
                    umowa o pracę na okres MIESIĄCA ( co m-c przedłużana bo teraz niby
                    jest dużo pracy )
                    Po większym zastanowieniu stwierdziłem że Podziękuje Bardzo Firmie
                    Bridgestone za propozycję pracy .Ale na szczęście są bardziej
                    normalne polskie Firmy w Polsce . Japończycy mają podobną mentalność
                    co koreańczycy skośni którzy swoje świetne pomysły wzieli z Korei i
                    teraz w Lg jest obóz pracy.Czytam różne opinie i sie cieszę że nie
                    muszę się chwytać brzydtwy i na siłę iść do Japońców niech idą Inni
                    co nie mają wyjścia i robią aż im z d.....pot leci na produkcji .(
                    mierzone czasy i tylko ilości akord wyścig szczurów ) gdzie każdy
                    Polak wbił by drugiemu polaczkowi kosę za chorą premie ....
                    Budujcie Sukces w Bridgestone :]Ja im podziękowałem :)Pozdrawiam
                    kolejnych chętnych na pracę w tej Wspaniałej Firmie :]
                    • Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 10:05
                      Synku, plujesz na cos o czym nie masz pojęcia. Jeszcze rozumiem
                      ludzi, którzy spróbowali ale taki co nie był, nie widział i wydaje
                      opinię to po prostu.... baran.
                      Przecież nikt ci nie każe pracować w Bridgestone a nie miej
                      wątpliwości, że i bez ciebie firma odniesie Sukces.
                      Powodzenia
                      • Gość: odp do gościa Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 19:18
                        Słuchaj Gość

Nie synku to po pierwsze :]Baran to Ty lub twój stary :]
                        Ja napisałem konkretnie że taka Firma jak Bridgstone powinna
                        szanować pracownika .Chodzi o zapewnienie dobrych warynków pracy .
                        A czytałem o tej Firmie na forum i w innych miejscach osób które
                        pracują w tej Firmie i nie są opinie zbyt pozytywne .Tak nie mów że
                        masz tam miód bo tam jest kołchoz tzw trzoda gdzie polaczki pracują
                        jak mrówki i się cieszą że mają 2 tys zł ale jakim kosztem
                        pracy .Będziesz zapierniczać super jeden miesiąc drugi trzeci w
                        czwartym będziesz mniej wydajny i podziękują tobie za współpracę bo
                        tak umowa jest sporządzona że jest podpisywana na 1 m-c.
                        Więc albo to twoja pierwsza Firma i pierwsze 2 tys zł które
                        zarabiasz że tak zachwalasz tą Firmę albo że swoim wykształceniem
                        nic innego lepszego nie znalazł byś dlatego trzymasz się rękoma i
                        nogami Bridgstone ja pierniczę w jakiej ja cudownej Firmie Pracuje
                        moi znajomi są dumni i zszkowani gdzie ja pracuje .Gościu zejdź na
                        ziemię ...A czy Sukces odniesie może odniesie ale twoim zdrowiem
                        które wyjdzie Tobie po kilku latach.Zresztą przepracuj w takiej
                        Firmie choć 3-5 lat wtedy będziesz tą Firmą żygał nie będziesz mógł
                        patrzeć na tą Firmę i na osoby zarządzające tą Firmą.Nawet Menagedzy
                        odchodzą z Firmy z Bridgstone ale ty zapewne szary pracownik nic o
                        tym nie wiesz ....Pracuj sobie w tych warunkach szkodliwych
                        oparach :]Powodzenia frajerze!
                        • Gość: kolo Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 19:21
                          Masz rację nic dodać nic ująć :]
                        • Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 20:10
                          Przeczytaj jeszcze raz co napisałem wcześniej - nie chcesz to nie,
                          przecież nikt cię nie namawia ale jak nie wiesz jak jest, to nie
                          wypisuj pierdół... synku.
                          • Gość: do gościa : Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 21:27
                            Posłuchaj mnie Gościu Ja wypisuje prawdę .Zresztą poczytaj sobie co
                            piszą o Bridgstone :

Obojętnie czy teraz czy wcześniej ale nie jest zaciekawie w
                            Bridgstone:
                            www.ozzip.pl/serwis-informacyjny/wielkopolskie/227-bridgestone-przed-sdem-pracy

Czy jeszcze mam Tobie udowodnić czarno na białym że Pracownik który
                            pracuje wypowiada się o swojej Firmie niezaciekawie :

www.opracodawcach.pl/pracodawca,Bridgestone-Poznan,382.html
                            Coś jeszcze:

Gość: rahha IP:
                            dokładnie, ja osobiscie mam do czynienia z tą firmą tylko
                            dlatego ,że pracuje
                            tam mój mąż.Na początku byliśmy zadowoleni, ale w tej chwili wręcz
                            modlę się
                            żeby znalazł inną pracę :/
                            Niestety prawda nie jest różowa.Wypadki przy pracy(zazwyczaj
                            notowane jako
                            incydenty), ludzie zasypiający za kierownicą podczas drogi z pracy
                            do
                            domu,problemy z sercem , kręgosłupem ,nerkami etc.
                            Pamiętam jak byłam zbulwersowana kiedy mąż powiedział mi o pewnych
                            pracowniku ,
                            który zasłabł bodajże w pracy- szpital, L4,powrót do pracy z prośbą
                            o lżejszą
                            pracę, po tygodniu skierowanie na badania na zdolność, ktorych
                            oczywiście nie
                            przeszedł i żegnamy!
                            Znam kilku chłopaków z zakładu i z tego co słyszę i widzę wyłania
                            się koszmarny
                            obraz polskiej rzeczywistości w zagranicznym
                            koncernie.Nieuświadomiony zarząd
                            ,kilku polaczków ktorym sie udało pomiata zwykłymi pracownikami :/
                            (nie zapomnę
                            jak Misiek przyszedl latem do domu i stwierdził,że pan pracujący w
                            klimatyzowanym pomieszczeniu powiedział do załogo coś w
                            stylu "doskonale wiem
                            ,jak męcząca jest praca w czasie upałów"-buhaha uśmiałam się do
                            łez .Do tego
                            dochodzi wcale nie taka dobra wypłata-oczywiście jeśli "włazisz w
                            tyłek"
                            odpowiednim osobom to masz dodatkowe premie i wogóle-znam rzynajmiej
                            kilka
                            zakładów w obrębie Poznania i w okolicy gdzie zarobki są znacznie
                            lepsze ,
                            warunki pracy bardziej godne ,że nie wspomnę o zapleczu socjalnym ,
                            którego w
                            nbridgestonie prawie nie ma :/O przepraszam ,są oraganizowane
                            wycieczki ipt dla
                            pracowników , a to ,że z produkcji nikt nie pojedzie to już
                            niewielki szczegól-
                            wiadomo,że jak ktoś ma już ten jedenwolny weekend chce go spędzić z
                            rodziną,
                            dziweczyną czy poprostu kumplami.
                            Moim skromnym zdaniem śmieszne jest to ,że nie pozwalają chłopakom
                            na związki
                            zawodowe- to jest naginanie podstawowych praw pracowniczych!
                            Zobaczcie na
                            volkswagena - związki mają , wywalczyli spore podwyżki , rózne
                            dodatki i wogóle
                            , a w B.wszyscy siedzą cicho , bo nie ma kto tegpo zorganizować :/
                            Kontrole nic nie dają , bo kończą się zazwyczaj wręczaniem koperty
                            Czasem zastanawiem się czy nie zadzwonić do reporterów z"Uwagi"-
                            może gdyby w
                            TVN nagłośnili to wszystko to cos by się zmieniło.
                            Ach przypomniałam sobie,że w tym roku B. też dał poswyżki -OMG
                            przeraziłam się
                            jak mąż powiedział mi ile -haha , normalnie człowiek nie wie czy
                            śmiać się czy
                            płakać
                            Poza tym błedy materiałów, za które obciązać chcieli
                            pracowników,upomnienia,
                            nagany pisemne i ustne za to ,że pracownicy nie zostają na
                            nadgodziny,a spróbuj
                            zachorować to pozbedziesz się premii^^.WSZYSCY KOCHAMY BRIDGESTONE!
                            Jeżeli chodzi o dobre strony ;)
                            Co roku bony świąteczne ,że które wszyscy powinni paść na twarz (O
                            Łaskawy
                            Zarządzie ależ rozpieszczasz nasze rodziny!)
                            Piknik firmowy (o zgrozo!wydzielone kiełbaski i piwo - buhaha gość
                            wyleciał, bo
                            wziął więcej kiełbasek )
                            Wejściówki na pływalnę (bodajże 4godz w miesiącu O.o )
                            No i ostatnie gadżety firmowe dotyczące akcji"think before you
                            drive"-żenada ,
                            kilka twardych (zastanawiam się czy nie robionych z tej zepsutej
                            mieszanki gumy
                            haha) żelków, lifestrongi(które wyszły juz a mody wielkimi krokami-
                            moje dziecko
                            stwierdził,że są obciachowskie), miarka do czegos tam i nędzny worek
                            na basen :/
                            Kochany zarządzie nie lepiej byłoby dać zamiast tego każdemu
                            pracownikowi coś co
                            by się na prawdę przydało a nie poszło do śmieci od razu ?
                            Dobra , nie bede juz smęciła bo i tak za chwilę jakiś zadowolony ze
                            swojej
                            idealnej pracy za biurkiem pracownik"góry"napisze mi ostrą ripostę
                            A tak nawiasem mówiąc współczuję tym ludziom , którzy pisali tu o
                            męczącej pracy
                            w biurze - sama od kilku lat jestem pracownikiem biurowym -w dużej ,
                            znanej
                            firmie i nie uważam ,że to męcząca praca !
                            Wręcz przeciwnie zazwyczaj brakuje mi tego uczucia zmęczenia z
                            czasów kiedy
                            pracowałam na produkcji ;).Fakt ,że kiedy jest duzo roboty człowiek
                            zmęczony
                            jest psychicznie ale wystarczy pływalnia czy głupi spacer i juz jest
                            ok .
                            Dlatego nie trawię ludzi mówiących ,że praca w jakimkolwiek biurze
                            jest tak
                            wyczerpująca i że zarabiają mniej od pracowników produkcji, którzy
                            zapieprzają
                            na 3 zmiany , piątek,światek i niedziela a nie tylko od pon. do
                            piątku do 15 czy
                            16 godziny

• Gość: hmmmmmmmmmmm Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 23:26
                              szczera prawda,ale tak jak mówisz zaraz beda komentarze,że ta firma
                              jest zajebista (bo brązowy nos górą)
                              • Gość: hehe Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 01:06
                                zajebista hmm wątpliwe kołchoz pracy to prędzej tzw .trzoda japońska

Wszyscy spie.....z tej Firmy łącznie z Menagerami :

Patrz czytaj jeśli znasz tego gostka :
                                nasza-klasa.pl/profile/317631/gallery/album/2/8
                            • zibivy Re: Bridgestone Poznań opinie 08.11.09, 04:31
                              Wpadam od tak. Nigdy nie byłem i nie jestem przeciwny ciężkiej pracy uważam ,że
                              można pracować ciężko i przyzwoicie zarabiać. często mi się to zdarzało.Z tą
                              myślą poszedłem do brigertsone.prawda jest taka,że i owszem ciężka praca i
                              zarobki,są w normie,ale to co firma zafundowała mi 10- lecie to przekroczyło
                              wszelkie granice. Zaczynaliśmy wszyscy od poziomu 0 z japończykami na
                              karku.Tworzyliśmy całą strukturę.Narobiłem się jak h... ,a teraz okazuje się,że
                              niema dla mnie szans na podwyżkę.I szczerze mówiąc miałbym to w dupie.Ale gdy
                              zobaczyłem gadgżety za 10 lat mojeiej pracy to zgłupiałem.No cóż najlepiej
                              powiedzieć że pieniądze przepiłem z kumplami z pracy.To żona zaakceptuje.A ja do
                              medicover psychiatra.
                              Podsumuję moją wypowiedź.
                              Pracuję na FI.
                              • Gość: gosc 124 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 21:57
                                Do zibivy: jak się nie nauczyłeś przez wiele lat jak się pisze nazwę
                                firmy, w której pracujesz to czego oczekujesz? Może ty niewyuczalny
                                jesteś i dlatego nie możesz dostać stawki? Z tego co wiem, stawki
                                nie zależą od stażu tylko od umiejętności. Albo je masz albo nie. 10-
                                lecie fimry było w zeszłym roku i wszyscy zatrudnieni dostali coś z
                                tej okazji, prawda? Jak ukryłeś to przed żoną to teraz nie płacz.
                                Legendy, plotki, bzdury, niespełnione marzenia, dziwne pretensje.
                                Właściwie z tego składa się to forum. Aż żal ściska. Może warto się
                                zapyatać samego siebie przed wyjściem do pracy - gdzie ja idę?
                                Podpowiedź: do PRACY. To słowo oznacza wysiłek, wynajęcie się komuś
                                za opłatą uzgodnioną w kontrakcie. I koniec. Więc nie jęczcie
                                koledzy, bądźcie konsekwentni. Pracujecie i dostajecie za to
                                pieniądze, nie najgorsze zresztą. Teraz się rozpęta gadanie o
                                atmosferze. Panuje atmosfera PRACY - ktoś mówi co robić a kto inny
                                to robi. Jak się ma propozycję ulepszenia - zgłasza się przez
                                Kaizen.
                                Życzę miłej PRACY
                                • Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 20:04
                                  To jak to z wami jest pracuje ktoś z okolic Pleszewa, Jarocina? można się z kimś zabierać do pracy, czy tyle zarabiacie że każdy osobno jeździ.
                                • aktywnie-pasywny Re: Bridgestone Poznań opinie 19.11.09, 20:15
                                  "Legendy, plotki, bzdury, niespełnione marzenia, dziwne pretensje.
                                  Właściwie z tego składa się to forum."
                                  Ciekawa interpretacja. Życzę powodzenia w wypełnianiu swojej wielkiej, życiowej misji o kryptonimie "praca w bspz".

Jak ci dobrze się pracuje, to pochwal się, na jakim jesteś stanowisku, może ludzie postarają się zrozumieć twą wypowiedź.
                                  Pewnie jesteś jednym z tych, co swym zachowaniem w pracy inspirują ludzi do negatywnych wypowiedzi. Jakbyś nie dostrzegł, to ludzie tutaj mówią o "burakach, prostakach, pupowłazach itd". Czyli odnosi się to do poszczególnych ludzi, przeważnie są to osoby na stanowiskach, które dają im władzę nad innymi ludźmi. Dopóki ci ludzie nie nauczą się, wykorzystywać tej władzy w sposób zgodny z prawidłowymi relacjami międzyludzkimi, dopóty będzie tyle negatywnych opinii na tym forum.
                                  Jak ktoś pracuje uczciwie, pieniądze w miarę mu odpowiadają ale przełożony go gnoi, to co ma z tym zrobić? Poskarżyć się w dziale HR? Wszyscy wiedzą jak to się kończy, wystarczy popatrzeć na przykład magazynu, co było po tej akcji. Przeniesienia, blokowanie podwyżek, zmiana regulaminu na gorszy itd. Więc pytam się, gdzie swoje poglądy ma wyrazić taka osoba jak nie na FORUM????
                                  • Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 10:49
                                    zgadzam sie forum bez wulgaryzmow
                              • Gość: Rekrut Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.150.* 21.11.09, 23:25
                                Czytam dość sporo postów na tym forum na temat Bridgestone.... Staram się w tej
                                firmie o pracę, dokładnie na magazyn (dziś miałem pierwszy etap jakiś śmieszny
                                test), natomiast co mnie bardzo zniechęciło to już na miejscu dowiedziałem się
                                że zatrudniają poprzez "work service" :/ , nawet jeśli jakimś cudem uda mi się
                                przebrnąć przez wszystkie etapy to raczej nie zgodzę się na zatrudnienie przez
                                worka :/..... proszę o obiektywną ocenę tej sytuacji i proszę o opinie
                                jakiego wynagrodzenia się mogę spodziewać.... w tej chwili prace mam ALE:
                                pracuje u typowego polskiego "prywaciarza" praca przez 365dni w roku (tzn jakieś
                                wolne tam mam, ale firma działa CAŁY ROK i jak przypadnie ci to nawet 1
                                stycznia, 25 i 26 grudnia, 1 i 3 maj,niedziele itp o 5rano musisz się w pracy
                                zameldować) wynagrodzenie następna porażka 9zł razy ilość godzin np razy
                                250-260godzin (TYLE GODZINA NA MIESIĄC TO STANDARD) a i nie ważne czy pracujesz
                                w święta niedziele czy zwykły dzień stawka taka sama, nie ma też 50% czy 100%
                                STAŁA STAWKA :/ od całej sumy odciąga jeszcze 110zł na jakiś śmieszny "podatek"
                                a na umowie mam 1600zł brutto żeby małe zusy płacili, bony na święta
                                buhahahahaha czysta kpina paczki w których jest czekolada za 3 zł i wino za 7zł
                                paczka za 10zł i nawet życzeń nikt nie składa, poprostu szefowa mówi cytat: "tam
                                sobie zabierzcie" ku... ale gest :/ DLATEGO CHCE Z TAMTĄ SPIE...Ć.... PYTANIE
                                CZY WARTO DO BRIDGESTONA? CZY POPRAWIE SOBIE SWOJĄ SYTUACJE ZAWODOWĄ?
                                • Gość: prawda o tej pracy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 17:05

Odpuść sobie firmę Bridgestone. Pracowałem tam 3 lata i był to
                                  najgorszy
                                  pracodawca w mym życiu. Jesteś tylko numerkiem w firmie B i traktują
                                  cie jak
                                  śmiecia.
                                  • Gość: zniesmaczony Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 19:17
                                    Rekrutacja to jakiś żart, jeden test ogólny to rozumiem ale trzy!!! pytania typu katastrofa lotnicza w dżungli panamskiej ktoś ocipiał czułem się jak na egzaminach do policji.
                        • Gość: ju Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 09:14

ludzie w tej pracy trzeba dac z siebie wszystko ale jest za co.
                          wyksztalcenie nie ma tu nic wspulnego praca jest ciezka ale nie ma w
                          poznaniu lepszej oferty w okolicy chyba tez ci co pisza zle tutaj to
                          sa mieczaki ktorzy nie radza sobie w zyciu sa to poprostu
                          nieudaczniki oni musza miec bat nad soba
                          • Gość: do ju Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 12:28
                            Wiesz piszesz tak :wyksztalcenie nie ma tu nic wspulnego

Kolego nie pisze sie wspulnego tylko wspólnego .
                            Posłuchaj pewnie masz ukończona ledwo zawodówkę więc nie dziwię się
                            Tobie że ta praca to jak dla Ciebie zbawienie .Bo gdzie by ciebie
                            przyjęli jak ty nawet nie potrafisz pisać ....
                            Piszesz w okolicy że nie ma lepszej oferty to mnie naprawdę
                            rozbawiłeś albo nie wiem w jakim mieście mieszkasz i nie wiesz jakie
                            są Firmy lepsze niż Bridgstone ale to już twój problem .

Praca jest ciężka piszesz jakby nikt nigdy nie pracował gdzie jest
                            ciężka praca .Chłopie zejdź na ziemię jesteś nieudacznik więc do
                            innej pracy by Ciebie nie przyjęli .
                            A w Życiu naprawdę są ludzie którzy lepiej sobie radzą od Ciebie bo
                            tobie jak podziękują w Bridgstone to z głodu zdechniesz .....

Patrz są piszą forumowicze poniżej o Tej Firmie pracownicy byli lub
                            obecni .Nie jest tak różowo jeśli chodzi o warunki w pracy .Kasa to
                            nie wszystko w niedługim czasie więcej będziesz wydawał na leki na
                            swoje zdrowie jak popracujesz w warunkach szkodliwych .
                            Także pamiętaj 2 tys zł netto to nie wszystko ale jakim kosztem
                            zdrowia !

Pzdr

Bridgstone to taka Firma jak LG tylko że tu rządzą japońce natomiast
                            w LG koreańce czyli mentalność taka żeby wycisnać z polaczków
                            wszystkie soki że jak przyjdą do domku to od razu idą spać bo nie
                            mają na nic więcej ochoty ....
                            • Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 12:51
                              Szkoda czasu na takie gadanie bo się nie rozumiemy. Ja uważam, że
                              żyję w wolnym świecie, gdzie jest wybór i z niego korzystam.
                              Wybrałem Bridgestone bo mi pasuje. I nie pluję na wszystkie inne
                              firmy świata. Są lepsze, gorsze ale to nie moja sprawa, ja wybrałem.
                              Jak komuś za ciężko - droga wolna, komuś śmierdzi i nie podoba mu
                              się - wybierz co innego. Z tym nie mam problemu. Ale obrażanie
                              ludzi, którzy pracują w tej fabryce przez tych, którzy nawet nei
                              spróbowali, wierzą w wpisy na forum to przesada. Więc dla mnie tacy
                              ludzie nie są po prostu warci dyskusji i koniec. Pamiętajcie tylko,
                              że na formum są wpisy tych, którzy zostali z firmy wyrzuceni za
                              nieobecności, za łamanie zasad (opisanych w polskim kodeksie pracy)
                              itych, którym się nie powiodło. A mało jest wpisów tych, którzy
                              pracują i mają się dobrze. Rotacja w firmie jest najmniejsza na
                              rynku. To jest fakt. I możecie sobie pisac co chcecie aleta firma
                              nie ma problemu z naborem. Pracują bracia, kuzyni. Bo tak wybrali. I
                              możecie pluć ile chcecie i tak tego nie zmienicie. Synki :)
                              • Gość: do gościa Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 19:36
                                Synki dobre :]określenie
                                Pewnie że każdy pracuje tam gdzie mu sie podoba .Mi tam nie pasuje
                                praca więc grzecznie podziękowałem Gościu :]Powodzenia trzyj opony :]
                  • Gość: ktoś Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 12:03
                    Ja sam się dziwie tym co pracują na produkcji pewnie skończyli ledwo zawodówkę i
                    pracują w tej Firmie .
                    Aż mi jest ich żal jak można się poniżać japońcom i żeby jeszcze pracowali gdzie
                    mają umowy przedłużane co miesiąc dobre tego jeszcze nie grali :]Ale są
                    pracownicy którzy jak widzą 2 tys netto na łapkę kosztem zdrowia to cieszą się
                    tak bardzo że olalala:]!
                    Ale cieszcie się jak wam to się odbije na zdrowiu!
      • Gość: trewa Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 15.07.09, 23:17
        mogłby mi ktos powiedziec jak wyglada drugi etap rekrutacji wiem
        tyle ze układa sie jakies klocki? i ponoc jest rozmowa z
        psychologiem to prawda
    • operas Re: Powrót ZERA na Lidera 13.07.09, 23:13
      S znów liderem to jakaś kpina
      • Gość: lider Re: Powrót ZERA na Lidera IP: *.icpnet.pl 13.07.09, 23:44
        Za Wikipedią:

Lider (od ang. leader) - osoba lub organizacja przewodząca, stojąca na czele
        danej grupy. Cechą charakterystyczną lidera jest to, że ludzie lub organizacje
        same chcą go naśladować oraz łatwo poddają się jego przywództwu.

Czyli jakbym chciał naśladować naszego lidera to bym musiał całydzień siedzieć
        na palarni :)
    • Gość: Uświadamiacz Uwaga hapacze! Nie dożyjecie 50-tki w ten sposób. IP: 213.199.242.* 16.07.09, 01:47

"Osobowość typu A, WZA (wzór zachowania A), zachowanie typu A to typ osobowości, charakteryzującej się wysokim poziomem stresu, wywołanym presją czasu, tendencją do zachowań rywalizacyjnych, wysokim poziomem ambicji, agresywnością i wrogością wobec innych. Osoba z WZA postrzega otoczenie jako zagrażające i żyje w nieustannej reakcji alarmowej (fazie stresu). W kategoriach psychologicznych konstruktów teoretycznych WZA charakteryzuje neurotyczna ekstrawersja (EPQ-R) i niski poziom ugodowości (NEO-FFI).

Hipoteza o występowaniu osobowości typu A, została po raz pierwszy postawiona przez Oslera. Opiera się na założeniu, że istnieje związek osobowości człowieka z występującymi u niego chorobami układu krążenia. Amerykańscy kardiolodzy, Meyer Friedman i Ray Rosenman prowadzili badania, które dowiodły, że zapadalność na choroby serca jest dwukrotnie częstsza u osób nastawionych na dążenie do perfekcji i żyjących w ciągłym pośpiechu. Prowadzono wiele badań podłużnych poświęconych osobowości typu A i ryzyku zachorowania na CWS:"

Wszystko to odnosi się głownie do pracy. Udowodniono, że ludzie, którzy w pracy czują nieustanny pośpiech oraz chęć rywalizacji mają 80% szans na to, że spotka ich jakaś choroba układu krwionośnego. Można bardzo dużo poczytać w sieci na ten temat. Wystarczy wpisać w google hasło osobowość typu a albo wpływ osobowości typu a na nasze zdrowie.
      Duże korporacje bardzo chętnie zatrudniają takie osoby, bądź doprowadzają do rywalizacji między pracownikami po to, aby wszczepić w nich ten typ osobowości.
      Znacie to z pracy? Myślicie, że po co jest na etapie rekrutacji rozmowa z psychologiem? Psycholog wyłapuje ludzi z typem osobowości a bądź z predyspozycjami na ten typ.

Pamiętaj, jeśli odczuwasz w pracy pośpiech bądź jakąkolwiek presje czasu. Jeśli czujesz atmosferę rywalizacji oraz stres wynikający z pośpiechu. Jeśli przejmujesz się wynikami i w myślach mówisz sobie"jeszcze trochę, muszę zdążyć" itd. to jest to najkrótsza droga DO GROBU przyjacielu.
      • Gość: Zielona wyrocznia Re: Uwaga hapacze! Nie dożyjecie 50-tki w ten spo IP: 82.160.131.* 19.07.09, 18:54
        Sprawdziło się w 100%.10 lat w firmie produkcyjnej powielającej wzory japońskie
        doprowadza do chorej frustracji,którą się wylewa na forum.Najgorsze w tym,że
        sprawa się rypła.Zostałem zdemaskowany i centralnie zgnojony przez szeregowych
        pracowników.Skutek tego był taki,że musiałem się zwolnić,popadłem w chorobę,w
        której ratunkiem był lekarz psychiatra....Zyczę tej sytuacji tylko i wyłącznie
        ludziom,którzy się na mną psychicznie pastwili.Moja praca była wbrew pozorom
        lekka,ale ta presja,dążenie do wyników,kaizen,tpm.,ciągłe komentarze i sugestie
        żeby szybciej i więcej...,ciągłe zmiany harmonogramu pracy,telefony-do
        pracy-jesteś potrzebny.I co?Olali mnie bez żadnych skrupułów ciepłym,żółtym
        moczem.Na pohybel korporacyjnym bucom.Niech się utopią we własnym gó...e.A Wy
        puki możecie szukajcie sobie spokojnego zajęcia.Starość nie radość a młodość nie
        wieczność.....
        • Gość: Zielona wyrocznia Re: Uwaga hapacze! Nie dożyjecie 50-tki w ten spo IP: 82.160.131.* 19.07.09, 21:16
          Zaproście tych małych słodkich karakanów,którzy wam kapitał podsunęli,żeby
          załadowali tira pełnego opon.Ciekawe czy tak potrafią,czy tylko "katana"jest ich
          pełnią życia....Japończycy to cieniasy,korzystają z kapitału,próbują wdrażać
          swoje koncepcje kierowania przedsiębiorstwem,nie znają realiów europy,a
          szczególnie europy środkowej,próbują omamić pracownika,korzystają na
          tym,podobnie jak amerykanie.
          • Gość: opereta Re: Uwaga hapacze! Nie dożyjecie 50-tki w ten spo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 23:06
            Jaki biedny koleś. Jak wierzyć gosciowi, który leczy się u
            psychiatry? Czy widzisz się jako dużego słodkiego karakana? Znawco
            Europy Środkowej i kultury amerykańskiej i japońskiej...
            • Gość: oper Re: Uwaga hapacze! Nie dożyjecie 50-tki w ten spo IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 10:27
              panowie piszmy o konkretach co w firmie bo tych bzdur nie chce sie
              juz czytac
              • Gość: Pytacz Postój letni IP: *.chello.pl 24.07.09, 18:28
                Wiadomo co z tą wakacyjną przerwą postojową? Chodzą słuchy, że ma jej nie być
                teraz lub wcale.
                • Gość: gosc Re: Postój letni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 21:45
                  Nic, przerwa będzie tak jak miała być. Była informacja od PK
                  • Gość: czujnik Re: Panie Lis..... IP: 82.160.248.* 25.07.09, 00:41
                    Równo prosze traktowac konfekcjonerów.
                    Tylko tyle chciałem dodac.
            • Gość: z.w. Re: Uwaga hapacze! Nie dożyjecie 50-tki w ten spo IP: 82.160.131.* 25.07.09, 22:14
              Parzywiom i uwidiom......Kwestia czasu....
    • Gość: mECHANIK Praca Płaca IP: *.szczecin.mm.pl 06.08.09, 19:18
      PŁACA - Bridgestone jest firmą prywatną. Dopóki będą tłumy chętnych
      do pracy za 2-3 tys, dopóki płaca nie pójdzie w górę. Rachukek
      ekonomiczny pozwoli na podwyżki, ale niewielkie bo inaczej firma
      wyniesie produkcję do Rumunii czy Chin. W naszej chińskiej fabryce
      robotnik zarabia 150 -250 $ za 280 godzin ( faktycznie pracuje
      więcej). PRACA - W Polsce panuje wolność na rynku pracy i każdy
      może pracować gdzie chce. Warunki w Bridge są całkiem niezłe bo
      wyposażenie fabryk jest względzie nowe. Pogadajcie z kolegomi,
      którzy byli w bratnich fabrykach w Japonii, Chinach czy Tajlandii
      jak tam się pracuje. POWIEDZCIE ZATEM JAKI JEST SENS WASZEGO
      NARZEKANIA - JEŚLI WAM ŻLE TO PO PROSTU WYBIERZCIE INNY ZAWÓD INNĄ
      FIRMĘ.
      • Gość: ------------------ jerzy - niespokojna łopatka IP: *.serv-net.pl 08.08.09, 01:10
        to prawda ADAMIE...
        • Gość: z.w. Re: jerzy - niespokojna łopatka IP: 82.160.131.* 08.08.09, 02:14
          Szukajcie innych firm-na BR świat się nie kończy.Zdrowie fizyczne i psychiczne
          sobie zniszczyć....?Oto jest pytanie?Pobujajcie tych korporacyjnych buców-ich
          siłą na chwilę obecną jest"kryzys"-trzepanie piany.Za jakiś czas sytuacja się
          zmieni i będzie możliwość zmiany pracy.P.S.Kto takich debilów jak Adam przyjmuje
          do pracy,wstydzę się takich ludzi,-z Poznania?Niewiarygodne-zawsze myślałem,że
          wiara z Poznania pracuje ale nie popada w chory pracoholizm.
          • Gość: z.w. Re: jerzy - niespokojna łopatka IP: 82.160.131.* 08.08.09, 02:31
            A tak w ogóle to nie jesteśmy w Chinach tylko w Europie-szantaż inną
            fabryką?-wstyd.I wy jeszcze pracujecie i żyjecie w Wielkopolsce-wstyd i k.....a
            żenada.Zacznijcie tych ludzi z Polski wreszcie traktować jak europejczyków a nie
            jak siłę roboczą.
            • Gość: hehe Re: jerzy - niespokojna łopatka IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 20:05
              Praca to potęgi klucz dla tych co mają ledwo zawodówkę skończoną i
              pracują w Bridgestone hehe pracujcie sobie pracujcie :]Niech moc
              będzie z wami :]
              • Gość: stefan Re: jerzy - niespokojna łopatka IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 10.08.09, 21:57
                Dobre masz informacje, bo jak ja zostałem zatrudniony to musiałem mieć minimum
                średnie.
                Zarób tyle co w Bridgestone, a później śmiej się z ludzi którzy tu siedzą mimo
                tego syfu.
                Miną czasy zacofanych pensji w Polsce to tez minie czas pracy w Bridgestone.
                I do tych mądrali sprzed paru postów :
                - za 2000 bym tu nie siedział, nawet za 2500 , za 2800 bym się zastanowił, więc
                sam zgadnij ile zarabiam.
                Rozumiem narzekać na firmę która dręczy ludzi , ale naśmiewać się i obrażać z
                ludzi, którzy ciężko pracują na swoje rodziny to już przesada.
                Więc jak masz dobrą pracę to się ciesz , a jak masz kiepską ale ci to wisi bo
                mieszkasz z mamusią to się lepiej zamknij.
                I tyle.(możesz tez na zmywaku poszaleć na wyspach)
                • Gość: konfekcja Re: IP: 82.160.248.* 16.08.09, 22:51
                  we wtorek do roboty?
                  • Gość: ? Re: IP: *.icpnet.pl 17.08.09, 09:10
                    Jaka jest nagroda jubileuszowa za 10 lat pracy w Bridgestone?
                    Z góry dziękuję za opowiedz.
                    • Gość: Win XP Re: IP: *.chello.pl 17.08.09, 09:26
                      Znaczek do wpięcia w klapę marynarki i dyplom do powieszenia na ścianie.
                    • Gość: operat Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 21:06
                      Jak firmie minęło 10 lat to wszyscy pracownicy zatrudnieni w tym
                      momencie dostali specjalną premię, chyba było po 1000 złotych. Te
                      znaczki to nie jest nagroda jubileuszowa tylko pamiątka, którą się
                      dostaje jak pracownik przepracuje 10 lat. I zdziwilibyście się jak
                      przyjemnie ją dostać
                      • Gość: majkel Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 20:19
                        Jesli okazuje sie ze znaczek "B" nie jest nagroda tylko pamiatka, czyli nie ma
                        zadnej nagrody, bo dyplom tez mozna zaliczyc do pamiatki przepracowania 10
                        lat... WSTYD!!!!
                  • Gość: gulu Re: IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 18:51
                    ta
                    • Gość: SB Re: 10-cio latki IP: *.icpnet.pl 18.08.09, 12:51
                      A jak ktoś ma już takie "B" w klapę marynarki, bo kiedyś była możliwość nabycia
                      takowego w Bridgestone, to po co mu drugie? Wsadzi sobie w drugą klapę?
                      • Gość: Billie Letts Re: 10-cio latki IP: *.chello.pl 18.08.09, 17:43
                        Pierwszą dawali na pięciolecie. Więc prawdopodobnie na piętnaste urodziny
                        zakładu w Poznaniu dostaniemy trzeci znaczek. To dopiero będzie dylemat :)
    • powiedzianka Uważajcie pisarze z forum na konsekwencje 22.08.09, 15:24
      Za pomowienia,obrażanie używanie nazwisk itd. można niezłą kasę
      wydebić,już tak bywało w kilku firmach .Okazuję się ,że w tych
      przypadkach nie jest wielkim problemem o dane szczegółowe danego
      PISARZA,bo już wiadomo ,że u nas jest to tylko kilka osób b.
      aktywnych na forum.Wiadomo o kilku osobach np.(seicento B)
      • Gość: Panierka Re: Uważajcie pisarze z forum na konsekwencje IP: *.chello.pl 22.08.09, 20:10
        No tak to już jest, że siedząc przed monitorem komputera, czując się anonimowo i
        bezpiecznie nierozpoznawalnym możemy komuś nawrzucać do woli nie poczuwając się
        do konsekwencji bo w realu, takim internetowym krzykaczom kiedy przyjdzie stanąć
        twarzą w twarz strach nie pozwala wykonać ruchu a głoś zamiera gdzieś w trzewiach.
        • Gość: tom & jerry Re: Uważajcie pisarze z forum na konsekwencje IP: *.icpnet.pl 01.09.09, 13:11
          i impreza całkiem zdechła
          • Gość: juro Re: Uważajcie pisarze z forum na konsekwencje IP: *.szczecin.mm.pl 03.09.09, 22:15
            Walę konia i myślę, że mozecie mi na h...a naskoczyć. Viva
            konfekcja!!!!!!!!!!!!
    • filepek235 Re: Bridgestone Poznań opinie 06.09.09, 19:23
      mój mąż stanowczo za dużo pracuje a za mało zarabia
      • Gość: policjantka28 do filepek235 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 16:36
        Radzę zmienić męża!!! Widocznie jest kiepski. Musi dużo pracować,
        zeby marny grosz zarobić hehe , naprawdę musi byc do bani:))))
        • Gość: http://redtube.com Re: do filepek235 IP: *.serv-net.pl 11.09.09, 00:05
          redtube.com/23010
    • filepek235 Re: Bridgestone Poznań opinie 06.09.09, 19:26
      lider z 8k po krótkiej banicji wrócił do swoich dawnych przyzwyczajeń czyli
      jednym słowem nierób
    • Gość: nowy złozyłem papiery do waszej firmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:10
      złozyłem papiery do waszej firmy.chciałbym sie dowiedziec jak tam przetewac i
      jak wyglada egzamin na pierwszym spotkaniu?Pozdrawiam.
      • Gość: AAAA Re: złozyłem papiery do waszej firmy. IP: *.komster.pl 28.09.09, 21:22
        TO proste masz 2h i tira do zaladowania oponami jak sie wyrobisz to przyjma cie
        za 1800 brutto.....zyczymy milych egzaminow
        • Gość: sos Re: złozyłem papiery do waszej firmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 22:53
          Podobno koleś zasłabł bo było za duże zadymienie na Hali, i zabrała go karetka...
          • Gość: konfe 8 Re: złozyłem papiery do waszej firmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 19:05
            Miał zawał w szatni...
    • Gość: smog smog dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 16:09
      Ciekawe skad ten smog dymu unoszący sie na 15K...W dodatku wyciągi zamiast
      wyciągać dym, nadmuchują czyli wyciągi stały sie dmuchawami które nic nie dają
      tylko powodują kotłowanie tego syfu w obiegu zamkniętym. Ciekawe jak długo
      pociągniemy w tych warunkach :(
      • Gość: gffg Re: smog dymu IP: *.serv-net.pl 09.10.09, 01:09
        redtube.com/23151
        • Gość: Zniesmaczony Re: smog dymu, ciekawa historujka(nie w temacie) IP: 213.199.242.* 09.10.09, 02:54
          Pewnie gdyby ten szkodliwy dym szkodził maszynom, to od razu podjęli by z nim walkę. Człowiekowi może szkodzić i nikt na to uwagi nie zwróci. Człowiek jest duuuuużooo tańszy w wymianie niż maszyna. Właśnie między innymi u Japończyków panuję taka mentalność.
          Zanim zrozumiesz, jak bardzo niski poziom szacunku przełożeni prezentują wobec pracownika. Zanim ocenisz, jak bardzo niski szacunek mają Ci ludzie do samych siebie, opowiem Ci historyjkę. Opowiadał ją jeden z przełożonych, którego juz nie chcę wymieniać z nazwiska, bo nie o to tutaj chodzi. Brzmi to tak: Gdzieś, w jakiejś polskiej firmie ustawiono ekspres do kawy z darmowym zapasem tejże kawy na miesiąc. Automat stał chyba w biurze, jeżeli dobrze pamiętam. W każdym bądź razie wszyscy mieli do niego swobodny dostęp i mogli korzystać bez ograniczeń. Jak myślicie co się okazało?
          Oczywiście Ci "zachłanni" Polacy wypili cały zapas kawy w parę dni. Ponoć kawę zaczęły pić nawet osoby, które nigdy wcześniej jej nie piły. Ludzie dopadli się niczym "spragnione wielbłądy na pustymi do wodopoju".
          Zwykle po opowiedzeniu tej historyjki, osoba opowiadająca ją dodaje komentarze od siebie w stylu, że "widzicie tacy jesteśmy, My Polacy", "taka jest nasza mentalność" albo "pewnie wszystko co byłoby darmowe by skonsumowali". Zawsze po tych paru komentarzach, które ukazują Polaków w nieciekawym świetle, następuje fala komentarzy typu: Na zachodzie to tak nie ma, w takiej Francji bądź w Hiszpanii na pewno by to tak nie było itp. Najlepsze na sam koniec są komentarze o Japonii i Japończykach, w stylu, że tam to na prawdę ludzie mają mentalność, której my nigdy nie dogonimy, że tam to są ludzie tak zaje.iści, że można mieć do nich takie zaufanie, że szkoda gadać.
          Jak myślisz, czy ta historyjka jest prawdziwa?
          Ja np. czytałem ją zanim jeszcze zacząłem pracować w BSPZ.
          Jak myślisz, jaka jest prawdziwa intencja propagowania tej historyjki?
          Ja czytałem, że historyjka ta jest wykorzystywana do wywołanie poczucia winy oraz do wywoływania poczucia niższości społecznej względem innych narodowości. Używana jest na całym świecie, bo przecież można podpiąć pod nią dowolny naród, bądź dowolną grupę społeczną.
          Najbardziej dziwi mnie fakt, że niektórzy ludzie powielają idee zawartą w tejże historyjce, opowiadając ją innym ludziom.
          Zobacz jak działa to na wyobraźnię. Usłysz jak szykanującą brzmią słowa tej historyjki. Poczuj jaki brak szacunku musi mieć do siebie przełożony, który w ten sposób nam to opowiada. Najlepszy jest ton wypowiadania tych słów, ton pogardy dla Polaków. Czy człowiek propagujący te bzdury nie ma choć krzty szacunku dla siebie jako Polaka?

Najlepsze jest to, że japończycy i tak mają Nas wszystkich gdzieś głęboko, głęboko w tyłku. Dla mnie polskie lizusy i pupowłazy, wchodzące w skośne tyłki powinny się zastanowić nad zmianą obywatelstwa. Jak ktoś nie ma do siebie szacunku, to jak może liczyć na szacunek swoich podwładnych?
          Zastanów się następnym razem, jeden z drugim, wypowiadając się do Nas, Polaków jak bardzo mogą razić naszą, Polską dumę takie bzdurne słowa. Ugryź się w język albo pizgni z bańki w kant muru, na pewno ludzie za to będą bardziej Cię szanować jako człowieka,jeśli w swych wypowiedziach będziesz szanował siebie, swoje Państwo i swój Naród!!!

• Gość: Zniesmaczony Jeszcze trochę prawa pracy dla zainteresowanych IP: 213.199.242.* 09.10.09, 03:34
            Art. 83. § 1. Normy pracy, stanowiące miernik nakładu pracy, jej wydajności i jakości, mogą być stosowane, jeżeli jest to uzasadnione rodzajem pracy.
            § 2. Normy pracy są ustalane z uwzględnieniem osiągniętego poziomu techniki i organizacji pracy. Normy pracy mogą być zmieniane w miarę wdrażania technicznych i organizacyjnych usprawnień zapewniających wzrost wydajności pracy.
            § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej.
            § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadzeniem nowej normy.

Moim zdaniem, artykuły te pokazują nieprawidłowości w wyznaczaniu i podnoszeniu norm w naszej firmie. Aż się prosi o .........
            • Gość: gosc Re: Jeszcze trochę prawa pracy dla zainteresowany IP: 91.176.138.* 09.10.09, 17:43
              Te normy byłyby na pewno istotne, gdyby płaca była liczona w tzw.
              akordzie a nie tak jak u nas. Więc to co nazywasz normą jest tak
              naprawdę tylko odnośnikiem do liczenia wydajności. W systemie
              akrodowym płaca na godzinę jest bardzo niska aby zmusić pracownika
              do wysiłku i robienia rezultatów. U nas mamy robić najpierw dobre
              jakościowo opon a potem ilość. Więc domorosły prawniku, odpuść,
              wypusć powietrze i rozluźnij się.
              • Gość: gosc Re: Jeszcze trochę prawa pracy dla zainteresowany IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 09.10.09, 20:26
                Na spotkaniach z PANEM PREZESEM JAKOSC , BEZPIECZENSTWO A NA KONCU
                ILOSC I TAK CO MIESIAC , a na działach ILOSC , ILOSC I JESZCZE RAZ
                ILOSC , i wszyscy otym wiedza ze tak jest!!!
                • Gość: Zniesmaczony Re: Jeszcze trochę prawa pracy dla zainteresowany IP: 213.199.242.* 10.10.09, 19:34
                  No właśnie, jak wyjaśnić to, że na każdym dziale najważniejszy jest lider
                  produktywności. To on jest zaraz po mistrzu. Potem jest lider jakości a na końcu
                  od bezpieczeństwa. Może ktoś będzie umiał nam to wytłumaczyć, jak to się ma do
                  idei propagowanych przez firmę.
      • Gość: kkkkk Re: smog dymu IP: *.serv-net.pl 09.10.09, 01:34
        redtube.com/23185
        • Gość: aaa Re: smog dymu IP: *.komster.pl 17.10.09, 17:27
          narzekajcie dalej a tlumy chetnych zwolnionych z hcp czekaja za brama i jak sie
          wam niepodoba to wypie...c za brame..!!!! oni wezma te prace i beda robic za
          polowe waszych stawek...zdziwieni.??? to zacznijcie czytac prase a nie pie...c
          na forum.....hahahah
          skonczylo sie rumakowanie chloptasie nabor trwa....500 z hcp czeka..
          • stresx Re: smog dymu 18.10.09, 11:33
            Gość portalu: aaa napisał(a):

> narzekajcie dalej a tlumy chetnych zwolnionych z hcp czekaja za brama i jak sie
            > wam niepodoba to wypie...c za brame..!!!! oni wezma te prace i beda robic za
            > polowe waszych stawek...zdziwieni.??? to zacznijcie czytac prase a nie pie...c
            > na forum.....hahahah
            > skonczylo sie rumakowanie chloptasie nabor trwa....500 z hcp czeka..

Myślisz że jak się zwiększa bezrobocie w danym regionie to firmy mogą robić z pracownikami co chcą ?
            Żal mi cię kretynie.
            Typowe podejście nieudacznika, który bez bridgestona zdechnie z głodu.
            Co chcesz osiągnąć takim gadaniem ?
            Swoją drogą z Cegielskiego zwolniono większość ludzi którzy są w średnim wieku wliczając w to kobiety.
            Chcesz ich dać na magazyn czy może masz inne błyskotliwe pomysły ?

• Gość: bbb straszenie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 20:56
              500 osób z ceglarza to: 100 alko....ków,100 ok 50-tki,100 którzy nie przejdą
              testów, 100 którzy się dostaną z czego 50-ciu założy związki zawodowe :))) a to
              w sumie byłoby dobre z ich strony...
              • Gość: oper Re: straszenie...? IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 12:13
                my mamy tylko pracowac od myslenia sa lepsi lepiej wyksztalceni
                cegielski da sobie rade bez nas
              • Gość: Juro zwolnienia IP: *.szczecin.mm.pl 24.10.09, 22:55
                W Bpz też będą grupowe zwolnienia. Pójdzie ok 150 osób
                • Gość: moloch Re: zwolnienia IP: *.chello.pl 25.10.09, 02:31

ja słyszałem, że 1500
                  • Gość: CUTas Re: zwolnienia IP: *.anonymouse.org 25.10.09, 16:00
                    Macie nieprawdziwe informacja - ja słyszałem ,że 15000 - he he
              • Gość: karl Podobno pracownik z konfekcji........... IP: *.z202-91-67.customer.algx.net 25.10.09, 19:53
                w czasie przerwy walił konia. Wiele osób o tym wie. Skandal !!
                • Gość: pakistańczyk Re: Podobno pracownik z konfekcji........... IP: *.chello.pl 25.10.09, 22:39
                  Na konfekcji taki stres widocznie, że trzeba się jakoś rozładować...
                • Gość: nervus Re: Podobno pracownik z konfekcji........... IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 25.10.09, 22:48
                  co za skandal , a kto nie wali ?
                  • Gość: mECHANIK Re: Podobno pracownik z konfekcji........... IP: *.z202-91-67.customer.algx.net 27.10.09, 18:26
                    Nie wolno w pracy walić konia. Jest to nie fair wobec pracodawcy.
                    • Gość: CUTass I co ja robię tu?!?!?!? IP: *.anonymouse.org 29.10.09, 15:48
                      I co ja robię tu ???????.W naszej zakładowej gazetce pojawiła się taka
                      rubryka.Przedstawiają się tam poszczególne osoby i opisują swą pracę w
                      fabryce.My zwykli operatorzy nigdy tam nie będziemy się wypowiadać o swojej
                      pracy.Proponuję aby tu na forum opisać jak my widzimy pracę tych osób.Czy też w
                      naszych oczach są tak zapracowani i wykonują tak dobrą pracę jak im się zdaje?
                      Może na początek przedstawimy swych mistrzów zmianowych i ich ,,ciężką pracę"
                      Jeśli pomysł się spodobał to zapraszam do przedstawiania naszych SSV.
                      • Gość: a Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: *.komster.pl 30.10.09, 16:14
                        ok to moze ja 1 ...pracuje na magazynie jest zajebiscie bo zaklada uratowal mi
                        zycie ,mam 3tys zlotych a za duzo sie nie narobie.
                        zaklada funduje mi szkolenia do tego wczasy i darmowa opieka medyczna
                        polecam.........wszystkim a nieudacznikom ktorym sie nie podoba mowie wypad..za
                        brame..
                        • Gość: wszechwiedzący Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: *.173.4.178.tesatnet.pl 06.11.09, 20:59
                          uważaj co i o czym mówisz buraku z murowanej Gośliny lub okolic no cóż już wiem
                          kto zabrał cały zapas kremu do rąk i pamiętaj w internecie nigdy nie jesteś
                          anonimowy wieśniaku
                          • Gość: Przypadkowy Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: 194.174.65.* 08.11.09, 11:56
                            Komster działa również w Poznaniu. Pełna informacja na
                            www.komster.pl/?id_str=39&id_kat=7&id_lang=1&kat=4
                          • Gość: Kurosawa Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: *.chello.pl 05.12.09, 00:03
                            Dajcie już spokój biednemu Zbyszkowi vel Parówie,myślicie że to tak
                            łatwo naginać w pracy ,malować,sporządzać czarne listy itd.,nie
                            doceniacie Parówy a to nieładnie...Ja oficjalnie chciałbym zrzec się
                            swojej premii za wkład na Jego konto...(może dlatego że nie jestem w
                            klice i jej nie dostaję...).Tak czy owak można żartem,można serio
                            ale takich ludzi jak On trzeba po prostu tępić jak gryzonie,za
                            bezinteresowną złośliwość,"pęd do kariery"(niestety :( jest zbyt
                            tępy) oraz niekiedy jawne okazywanie że "ma plecy"...A co do pana
                            Derwicha... no cóż wydaje się że jest mocny...,niech mu się wydaje
                            dalej,jest "urabura" w stosunku do ludzi z którymi bezpośrednio
                            współpracuje bo myśli że może ich
                            zastraszyć...ALE...JUZ...NIEDŁUGO... I niech to zostanie
                            niespodzianką...Pozdrowienia dla wszystkich którzy nie są w klice
                            Derwicha... ;)
                        • Gość: CUTass Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: *.anonymouse.org 12.11.09, 13:09
                          Miało być o SSV a nie o pracy nas wszystkich,bo przecież wiemy jak musi pracować
                          szeregowy pracownik fabryki.Piszesz bzdury , bo za opiekę medyczną potrącana
                          jest pewna kwota z wypłaty i nie ma żadnych wczasów ,które funduje zakład.Nie
                          napisałeś na jakim stanowisku pracujesz , więc być może jesteś SSV .Jeśli tak,to
                          Twoja wypowiedź jest wyśmiewaniem się z osób które masz pod sobą! A ta fabryka
                          naprawdę uratowała Ci życie!!
                          • Gość: ktosik Bony czy kasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 20:14
                            Wie ktoś może czy na święta dadzą bony czy cash? Jak tak to ile?
                            • Gość: Księga Hioba Re: Bony czy kasa? IP: *.chello.pl 16.11.09, 02:17
                              Ma być kasa. Około 700zł minus podatek.
                    • Gość: FERD KOnfekcja!!!!!!!! IP: 194.39.141.* 23.11.09, 13:00
                      Konfekcja. nie walcie koni !!!!!!!!!!!!
                      • Gość: oper Re: KOnfekcja!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.09, 11:17
                        gosciu-przypominam ze pracujemy do 14-15 a biurowy do 16 za co ci
                        placa
                        • Gość: jurek Fredzia marszczył ???? IP: *.szczecin.mm.pl 24.11.09, 21:43
                          Na przerwie ??? Biedak niewyżyty !!!
                          • Gość: gość Re: Fredzia marszczył ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 12:43
                            Dużo opini i 99% nie na temat OSZOLOMY!
                            • Gość: gość ave opony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 19:34
                              Rekrutacja to porażka zwłaszcza drugi etap śrubki, podkładki, deseczki, ten kto to wymyślił to nieźle trafiony jest.
                              • Gość: banditos parowkowym skrytozercom mowimy nie IP: 188.33.23.* 25.11.09, 23:42
                                witam serdecznie. Mam dla was kilka newsow.
                                • Gość: banditos Re: parowkowym skrytozercom mowimy nie IP: 188.33.23.* 26.11.09, 00:11
                                  DROGI ZBYSZKU , OPERATORZE Z KONFEKCJI 15 K ,O DZIWNIE BRZMIACEJ KSYWIE
                                  PAROWA!!!.DLA NIEWTAJEMNICZONYCH OWA PAROWA PRACUJE W BRYGADZIE "B". CZŁOWIEKU
                                  QUO VADIS??? DOJDZIE DO TEGO ŻE JEDYNYM TWOIM ZNAJOMYM Z PRACY BĘDZIE "PAN
                                  DZIĘKUJE" KTÓRY DZIELNIE SPRAWDZA WLOTKI NA BRAMIE! ZACZNE OD TEGO ŻE KAŻDY WIE
                                  ŻE LISTE Z OSOBAMI KTÓRE SŁUCHAJĄ MUZYKI NA MASZYNIE KRZYSIOWI DAŁEŚ TY BURAKU.
                                  ZASTANAWIA NAS ILE ZA TO DOSTAŁEŚ??? 400? A MOŻE 500?.TAK DALEJ ZBYNIU! LIZESZ
                                  TYLEK KAZDEMU.JA WIEM JAKI JEST TWOJ CEL. TY CHCESZ ZOSTAC LIDEREM. SPOKOJNIE
                                  PAROWKO, JEST PRZECIEK, BEDZIE NOWY WAKAT. ZOSTANIESZ LIDEREM OBIEKTOW
                                  SANITARNYCH. ZBINIU JAK BYS NIE WIEDZIAL TO SA TO KIBLE HA HA.TAM SIE WYKAZAC
                                  MOZESZ.A JAK TAM TWOJE PRAWO JAZDY
                                  • Gość: a ja wam powiem .. o mi zjadłoooo IP: *.serv-net.pl 27.11.09, 00:05
                                    kilkadziesiąt lat temu w Japońskiej fabryce pracował pan Turanza,
                                    był bardzo pomysłowym pracownikiem który dał firmie wiele
                                    nowatorskich pomysłów .aby uhonorować owego praconika ówczesny
                                    właściciel fabryki pan Burakała zdecydował się nazwać linię opon
                                    TURANZA. Po sławnym Turanzie był jeszcze pan Potenza który również
                                    dostąpił zaszczytu sygnowania swoim nazwiskiem wielu modeli opon.
                                    cały świat jeździ teraz na TURANZACH i POTENZACH a zobaczycie że
                                    jeszcze będziemy jeździć na BARTKWIAKACH...
                                    • Gość: banditos Re: o mi zjadłoooo IP: 94.254.131.* 27.11.09, 03:55
                                      KOLEGO TE OPONY BEDA NOSILY NAZWE "PAROWKENZA" A ZIMOWKI KABANOS, BO MAJA
                                      GRUBSZY FLAK, OTWIERAM 1 NIELEGALNA LISTE PAROWEK BRIDGESTONE. NARAZIE 1
                                      UCZESTNIKIEM I ZARAZEM FAWORYTEM CALEJ GALI JEST MR BARTKOWIAK ZBIGNIEW ZE SWOJA
                                      SLYNNA JUZ LISTA SLUCHACZY MUZYKI NA MP3. GOSC TEN MA ZNACZNIE WIECEJ GRZESZKOW
                                      NA SWOIM KONCIE,BA MA CZARNA TECZKE NA CHLOPAKOW Z 15K NICZYM STAN TYMINSKI NA
                                      WALESE ZA PAMIETNYCH WYBOROW, OK W TAKIM RAZIE MOIM NR UNO JEST ZBYSZKO. SA
                                      NAGRODY ZA UDZIAL W TOP LISCIE, CHOC OSOBISCIE NIE POLECAM ODBIORU GLOWNEJ
                                      WYGRANEJ, KONCZE STARYM JAPONSKIM POZDROWIENIEM CH.W.D.PAROWKOM
                                      • Gość: koń Re: o mi zjadłoooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.09, 16:41
                                        Pi...wata firma, pi...waty sposób rekrutacji, pi...waci onaniści, ogólnie pi... blada.
                            • Gość: fred Będzie czarna lista i IP: 194.39.141.* 04.12.09, 08:24
                              Zostanie wyznaczona osoba do sporządzenia listy pracowników walących
                              konie. Sikanie 2 min, sranie 4 min, wszyscy ponad będą zapisani do
                              wiadomości dyrekcji. Będzie zabierana premia za wkład.
                              • Gość: ... Re: Będzie czarna lista i IP: *.icpnet.pl 04.12.09, 16:35
                                To ta wyznaczona osoba bedzie musiała siebie też wpisać na listę, bo my chłopacy
                                tak już mamy...Lubimy sobie zrobić dobrze
                                • Gość: gugu Listę sporządzi Zbyszek IP: *.szczecin.mm.pl 04.12.09, 20:51
                                  DROGI ZBYSZKU , OPERATORZE Z KONFEKCJI 15 K ,O DZIWNIE BRZMIACEJ
                                  KSYWIE
                                  PAROWA!!!. Zostajesz wyznaczony do wykrycia koniobijców i
                                  sporządzenia czarnej listy. Premia za wkład będzie podwyższona.
                                  • Gość: antonio banderas Re: Listę sporządzi Zbyszek IP: 94.254.135.* 05.12.09, 00:04
                                    HAHA SLYSZALEM O TYM REMONCIE U WOZNIAKA, HA HA KORY ZBYNIO ODJEBAL, KU...
                                    ZBYCHU SPUSC TROCHE CENE KIEROWNIKOWI BO JEST KRYZYS, WOZNIAKA WYKASOWALES TAK
                                    ZE CIE WYJEBAL Z BRYGADY HA HA. AZ TAKI MALARZ DOBRY JESTES? TO JA TOBIE POLECE
                                    KILKA DOBRYCH FUCH.N A WULKANACH KIBLE WOLAJA O POMSTE DO NIEBA , OPIE...JE
                                    WAPNEM NA BIALO ,NA BAMBARACH TEZ KLESKA NA HALI, TAM SE WEZ POMOCNIKA BO WUCHTA
                                    ROBOTY, TYLKO KTO Z TAKIM PODPIE...CZEM POJDZIE NA ROBOTE? HAHA.
                                    • Gość: SSV 15K KONFEKCJA Re: Listę sporządzi Zbyszek IP: 94.254.135.* 05.12.09, 00:17
                                      ZBYSZKA BEDE BRONIL BO TO DOBRY CHLOPAK JEST, MOJ CZLOWIEK , WLOS MU Z GLOWY NIE
                                      SPADNIE!!!!!, ZABIERA MNIE NA GRZYBY, PARAPETOWEK 17 URZADZA TAK ZEBY MI PASOWAL
                                      TERMIN,PODPIERDZIELA MI NA NIESFORNYCH PACOWNIKOW, NORMALNIE SZACUNEK BINIU. A I
                                      DO TEGO MALUJE, CHOCIAZ ZBYSZEK PRZED NOCKA DO POPRAWKI PODLEC BO W SYPIALNI
                                      ODJEBALES KASZANE I PRZEBIJA MI STARY KOLOR I WZORKI JAKIES DZIWNE, A CO DO
                                      ZBYNIA TO NAWET MA TAKA FRYZURE JAK JA, KOCHAM CIE ZBYSZEK , BADZ SOBA, NIE
                                      MAJDANEM I NIE DODA, BADZ PAROWKA ETATOWA!!!!!!!!
                            • Gość: juro Walą konie jak trzeba IP: 194.39.141.* 10.12.09, 13:50

Może to w gumie są jakieś pobudzające
                              składeniki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: Ju Przy maszynie konfekcyjnej ? IP: *.szczecin.mm.pl 10.12.09, 19:34
                                walą gruchę, czy ylko na przerwie.
                • Gość: bone Re: Podobno pracownik z konfekcji........... IP: *.kalisz.mm.pl 21.04.10, 20:29
                  I co dalej wali podczas przerwy ??
    • widokzboku Re: Bridgestone Poznań opinie 30.10.09, 19:36
    • widokzboku SADOL zacznij od orientejszyn... 30.10.09, 19:43
      Twoje chamskie zachowanie i odzywki typu CYTAT-ZA ROBIENIE TEGO CZY
      OWEGO POZABIJAŁBYM WAS TO JEDEN Z TEKSTÓW TEGO ŁOCHA...JESZCZE JEDEN
      TAKI TEKST I BĘDZIESZ SIĘ GĘSTO TŁUMACZYŁ PROSTAKU...
    • Gość: 15 k Re: co z nadgodzinami? IP: *.tktelekom.pl 06.11.09, 01:53
      będzie zwrot?
    • Gość: Tom Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 14:39
      Mam pytanie czy ktoś dojeżdża z Pleszewa lub okolic do bridgestone? jeśli tak to proszę o odpowiedź lub jakiś namiar.
      Z góry dziękuje i pozdraiam.
      • Gość: Rekrut.. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.150.* 21.11.09, 23:27
        Czytam dość sporo postów na tym forum na temat Bridgestone.... Staram się w tej
        firmie o pracę, dokładnie na magazyn (dziś miałem pierwszy etap jakiś śmieszny
        test), natomiast co mnie bardzo zniechęciło to już na miejscu dowiedziałem się
        że zatrudniają poprzez "work service" :/ , nawet jeśli jakimś cudem uda mi się
        przebrnąć przez wszystkie etapy to raczej nie zgodzę się na zatrudnienie przez
        worka :/..... proszę o obiektywną ocenę tej sytuacji i proszę o opinie
        jakiego wynagrodzenia się mogę spodziewać.... w tej chwili prace mam ALE:
        pracuje u typowego polskiego "prywaciarza" praca przez 365dni w roku (tzn jakieś
        wolne tam mam, ale firma działa CAŁY ROK i jak przypadnie ci to nawet 1
        stycznia, 25 i 26 grudnia, 1 i 3 maj,niedziele itp o 5rano musisz się w pracy
        zameldować) wynagrodzenie następna porażka 9zł razy ilość godzin np razy
        250-260godzin (TYLE GODZINA NA MIESIĄC TO STANDARD) a i nie ważne czy pracujesz
        w święta niedziele czy zwykły dzień stawka taka sama, nie ma też 50% czy 100%
        STAŁA STAWKA :/ od całej sumy odciąga jeszcze 110zł na jakiś śmieszny "podatek"
        a na umowie mam 1600zł brutto żeby małe zusy płacili, bony na święta
        buhahahahaha czysta kpina paczki w których jest czekolada za 3 zł i wino za 7zł
        paczka za 10zł i nawet życzeń nikt nie składa, poprostu szefowa mówi cytat: "tam
        sobie zabierzcie" ku... ale gest :/ DLATEGO CHCE Z TAMTĄ SPIE...Ć.... PYTANIE
        CZY WARTO DO BRIDGESTONA? CZY POPRAWIE SOBIE SWOJĄ SYTUACJE ZAWODOWĄ???
        • Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 11:33
          jak ty jestes rekrut to ja jestem prezesem tej firmy-na magazyn???
          • Gość: Rekrut Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.150.* 22.11.09, 16:28
            A kim według Ciebie jestem? Szukałem w necie opinii o Bridgestone i pierwsze wyskoczyło mi to właśnie forum, czytałem wasze posty i nie chce się władować w waszą wojnę między sobą, chce po prostu się czegoś dowiedzieć o warunkach pracy w tej firmie... Bardzo zniechęca mnie fakt że zatrudniają przez tego work-a :/, czy faktycznie jest później szansa na zatrudnienie bezpośrednio przez Bridgestone? czy to tylko taka gadka po czym wywalają pracowników z worka i biorą nowych.... Zrozum nie chce zostać na lodzie jeśli tak jest (wiesz mam synka nie mogę sobie pozwolić na brak płynności finansowej) prace mam ale od dłuższego czasu nosze się z zamiarem zmiany.... byle się nie władować z deszczu pod rynnę... :/ (o mojej obecnej pracy pisałem w poprzednim poście) Proszę o rzetelne, szczere i obiektywne odpowiedzi!! i podkreślam że jeszcze się do "B" nie dostałem, nie wiem czy przejdę pozytywnie rekrutację
            • Gość: Rekrut Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.150.* 22.11.09, 16:30
              co do pytania, tak staram się dostać na magazyn, chociaż jeśli warunki by były
              dobre stanowiskiem na produkcji też bym nie pogardził....
              • aktywnie-pasywny Re: Bridgestone Poznań opinie 22.11.09, 19:00
                Uwaga post użytkownika Rekrut może być próbą manipulacji, gdyż obecnie z tego co
                wiem, to nie prowadzą rekrutacji na magazyn.
                • Gość: obiektywny Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.09, 19:42
                  Matoł jesteś albo masz coś z oczami jak uważasz że nie przyjmują na magazyn, na głupiej portierni jest napisane że przyjmują na pomocnika operatora maszyn i pomocnika magazyniera więc nie bardzo rozumiem twojego zdziwienia, co! a może to ty przyjmujesz do pracy i zdecydowałeś że nikogo nie potrzebujesz co? tak na marginesie to żal mi tych waszych komentarzy że jak to jest źle pracować w Bridgestonie, to do ku... jasnej po co tam pracujecie! ja bardzo chętnie przyjdę na wasze stanowisko.
                  • Gość: franklin do aktywnie-pasywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.09, 19:46
                    "aktywnie-pasywny" to pewnie koleś z magazynu co ma wylecieć dlatego boi się o swoją dupę i wolałby żeby nikogo nie przyjmowali, wychodzi z założenia że jest NIE DO ZASTĄPIENIA. Chyba się zdziwisz koleś.
                    • Gość: gość Re: do aktywnie-pasywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.09, 19:55
                      Ty chłopie albo masz z głową albo z oczami, jakbyś był trochę bystry to byś zauważył na portierni kogo rekrutują i na jakie stanowiska. Szukają pomocnika operatora maszyn i pomocnika magazyniera a ty masz pipę na oczach i wypisujesz bzdury wprowadzając ludzi w błąd.
            • Gość: gosc124 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 21:06
              Koletgo Rekrut,
              Kieruj się swoim rozumem. Opisałeś swoją sytuację, sam porównaj.
              Przy nastepnym etapie rekrutacji zajdź do kadr i dowiedz się jakie
              warunki oferuje firma. Na pytanie czy to prawda, że firma zatrudnia
              ludzi z work service jest trudno odpowiedzieć. Czy będzie
              zatrudniać? Tak, w przyszłym roku. Czy do magazynu? Spytaj w
              kadrach. Dużo miejsc nie ma, kandydaci są, następna okazja w 2011
              roku. Myśl i decyduj, sam zobaczysz jak jest. Na forum nie pisza
              ludzie zadowoleni (w większości) więc obraz jest wypaczony
              • Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.09, 10:58
                rekrut-doradzic trudno nie ma zakladu w ktorym dali by pieniadze za
                nic w 'B'nie jest latwo ale idzie wytrzymac 3zmiany swieta soboty
                niedziele w pracy 1 wekend wolny 7 dninonstop po??????latach pracy
                mam twarda skore nic jej nie przebije powodzenia
                • Gość: aa Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.komster.pl 23.11.09, 12:08
                  szykuja sie zwolnienia i na swieta nie bedzie nic.......pie... taka robote i
                  liderow straszacych zwolnieniami
                • Gość: Rekrut Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.150.* 23.11.09, 17:57
                  No wiadomo że wszędzie trzeba pracować, (jeśli chciałbym się lenić w ochronie bym się zatrudnił :P ) nie chodziło mi w pytaniu czy praca lekka czy ciężka, i wiadomo że na początku nikt mi nie da gwarancji stałej pracy. Zapytam następnym razem (jak będę na drugim etapie rekrutacji) w kadrach o warunki i wtedy podejmę decyzję. Oczywiście najpierw muszę przejść pozytywnie rekrutację, szczerze nie mam pojęcia czego się spodziewać? pierwsze jakieś śmieszne testy....
                  • Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 18:43
                    Na drugich możesz przestać się już śmiać. Życzę powodzenia.
                    • Gość: Rekrut Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.150.* 23.11.09, 18:53
                      przecież podkreślam cały czas że jeszcze się nie dostałem..... i że jeszcze nic
                      pewnego, hmm... a czego mam się spodziewać na drugim etapie????
                      • Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 19:35
                        Przejdź najpierw pierwszy test później zobaczysz co dalej, a wogóle to tajemnica i musi być dla ciebie niespodzianką tak jak była dla pozostałych którzy to przeszli.
                        • Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 19:42
                          I to że zdasz testy wcale nie oznacza że się dostaniesz, może ci się wydawać że dobrze ci poszło a tak naprawdę ktoś mógł być od ciebie lepszy.
                        • Gość: edmund junior Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 13:16
                          Mam pytanie czy nadal trwa rekrutacja czy już kogoś przyjeli.
                          • Gość: obserwator forum praca w bridgestone IP: 213.25.178.* 29.11.09, 20:22
                            witam wszystkich.
                            ja pracowałem u was ze 2 lata temu i odszedłem bo to nie dla mnie takie
                            zapierd...nie 3 zmiany,dojazdy i jeszcze atmosfera że po trupach do awansu.Nie
                            powiem bo kasę szło zarobić chociaż z drugiej strony patrząc na te dojazdy to
                            wcale to dużo nie było.
                            POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRZY TAK JAK JA TYLKO TAM PRACUJĄ ŻEBY PRACOWAĆ A NIE
                            KARIERE ROBIĆ,BO KARIERE TO W TELEWIZJI RÓBCIE A NIE TAM ;]
                            • Gość: FERD Re: praca w bridgestone IP: 194.39.141.* 30.11.09, 12:45
                              Niektorzy marszczą fredy. Nieźle mają.
                              • Gość: STOWA Re: praca w bridgestone IP: 188.33.83.* 30.11.09, 22:55
                                WITOJCIE HEJ. TO JA WASZKOCHANY UWIELBIANY STOWA. WALICIE KONIE W KIBLU?
                                HM...MOJE CHLOPAKI KOCHANE WALCIE WALCIE BYLE BYSCIE NIE PALILI FAJEK W KIBLU BO
                                JEST ZAKAZ I CZUJNIKI OD DYMU,A JAK MAITENANCE WYMYSLI CZUJNIKI OD WALENIA
                                GRUCHY TO TEZ ZROBIE ZAKAZ. PS. BOROWSKI Z WARSZTATU WEZ SIE ZA ROBOTE ,MAM CIE
                                NA OKU,A I SNIADANIE TRWA 30 MINUT PANOWIE MARIANY A NIE 90MINUT,TO NIE MECZ
                                • Gość: ZBYSZKO BARTKOWIAK Re: praca w bridgestone IP: 94.254.207.* 02.12.09, 20:09
                                  A JA MALUJE DERWICHOWI JEGO NOWE MIESZKANKO TRA LA LA; I MAM ZA TO U KRZYSIA
                                  FAJOWO. PREMIE ZA WKLAD 500ZL NA DLUGI CZAS BO DUZO MALOWANIA BYLO
                                  • Gość: kolo Re: praca w bridgestone IP: *.serv-net.pl 03.12.09, 23:37
                                    DROGI ZBINIU MYŚLAŁEM ŻE U KOLEGI TO TY PRACUJESZ BEZINTERESOWNIE...
                                    NO CHYBA ŻE ĆWIERĆMISTRZ KRZYSIO NIE JEST TAKIM DOBRYM KOLEGĄ JAK
                                    MISTRZ PAWEŁ KTÓREMU REMONCIK ZROBIŁEŚ ZA FRIKO.
                                    chociaż z drugiej strony krzysio ze swoich nie płaci ...
                                    jedno mnie tylko nurtuje Zbyszku... czy otrzymałeś zgodę
                                    kierownictwa firmy żeby poza pracą etatową dorabiać sobie na boku?
                                    zgodnie z regulaminem który podpisałeś w załączniku umowy o pracę
                                    masz obowiązek zapytać o zgodę przrełożonych przed podjęciem
                                    dodatkowej pracy...
        • Gość: szkoda słów Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 17:07
          Autor: lacy36 11.12.09, 14:19 Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz

Poraz pierwszy spotkałem się z tak zawiłym procesem rekrutacji na
          stanowiska pracy , które tak naprawdę wymagają silnych mięśni i w
          sumie nieczego więcecj ( ręczne sortowanie opon na magazynie :)
          Proces rekrutacji składa się z czterech etapów .
          Test który składa się z kilkudziesięciu pytań (zapewne chodzi zarys
          psychologiczny kandydata), zadanie grupowe tekstowe plus zadanie
          manualne, rozmowa kwalifikacyjna z osobą z pionu personalnego (
          mnóstwo pytań jaby rekrutacja była na stanowisko kierownicze),
          rozmowa z mistrzem zmianowym.
          Jestem przekonany że na taki pomysł nie wpadł nikt z Japończyków
          (firma jest Japońska) tylko jakiś dupowłaz z biura , który tytuł
          magistra uzyskał bo tatuś zawiózł rektorowi kilka kabanów :)
          Atmosfera w tym zakładzie jest ciężka duszna i ciągła presja.
          System pracy beznadziejny bo trzy zmianowy cztero brygadowy (2,2,3 )
          czyli siedem dni pracy dwa wolne i tak w koło.Człowiek się nie liczy
          bo liczy się tylko produkcja .
          Poraz pierwszy spotkałem się z czyms takim bo czterobrygadówka to
          (2,2,2).
          Być może poprzez taki proces rekrutacji chcą sobie stworzyć tzw
          sztuczny prestiż.
          Moim zdaniem Bridgestone Poznań to typowy wyzyskiwacz.
          • Gość: oper Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.238.242.* 04.01.10, 18:49
            pracuje juz troche w tym zakladzie jest ciezko ale za darmo nic nie
            ma wypl co miesiac ubezpieczenie co miesiac prawda jest taka ze
            zarobki nie sa male
            • Gość: joł Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 05.01.10, 13:02
              I jeszcze jedno info o fabryce i warunkach jakby ktoś chciał się zatrudnić....
              Ogólnie nie jest źle, praca ciężka ale to też zależy od stanowiska są lepsze i
              gorsze, dużym minusem jest zadymienie na hali, jest taki syf że chyba tylko
              inspekcja pracy potrafi go rozgonić bo kierownictwo nic z tym nie robi :(
              • Gość: do joł Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 19:01
                No wydzisz sam zarobki są może nawet dobre ale warunki szkodliwe na hali nie są
                zbyt Ciekawe zadymianie .Ile można popracować w takich warunkach rok chyba nie
                więcej bo na zdrowie leki więcej wydasz niż ta kasa w tej Firmie jest warta tego...
                Ja myślę że ta Firma jest dobra ale góra na rok pracy żeby nabyć roczne
                doświadczenie i dziękujemy skośnookim :) A kierownictwo się nie będzie wychylać
                miałbyś taką kasę jak oni też byś cicho siedział gdzie oni lepszą pracę znajdę
                za tą kasę !:)
                • Gość: SCEPTYK Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 19:22
                  WBREW POZOROM ZAROBKI WCALE NIE SĄ TAK OSZAŁAMIAJĄCE ZA PRACĘ 7 DNI POD RZĄD PLUS NADGODZINY ŻADNA REWELACJA SAMI SOBIE POLICZCIE CZY WARTO.
                  • Gość: do sceptyka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 20:21
                    Zarobki są pewnie powiedzmy w granicach netto na pracownika Produkcyjnego maks
                    2200 zł ....
                    Chyba dużo się nie pomyliłem ale cóż ale trzeba tyrać 7 dni cały czas a gdzie
                    czas na poświecenia na rodzinę znajomych na wypoczynek no chyba że ci co pracują
                    w Tej Firmie dla nich Rodziną jest Bridgestone:)
                    • Gość: FAKTY Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 20:23
                      Był taki Menager z Bridgestone który obecnie pracuje w LG....Chwalił tą Firmę że
                      warunków szkodliwych nie ma a sam uciekł ze skośnych do skośnych z Tej firmy

Poznajecie :

nasza-klasa.pl/#profile/317631/gallery/8
                      • Gość: Bridgestone-LG ! Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 20:46
                        Szanowni Koledzy.
                        Pracowałem w LG ...., jak to się jeszcze LG P..... nazywało.
                        Byłem na szkoleniu i wiem jaką Koreańczycy mają mentalność. Jeżeli chcecie
                        przeżyć swoje życie i odbierać emeryturę w wysokości 600 zł miesięcznie, to
                        proszę bardzo. Jest jedna sprawa nie wszyscy muszą dożyć tej emerytury.
                        Koreańska mentalność jest trochę jak slogan z armi wyzwolenia "maszeruj albo
                        gin". Zapytajcie się swoich koreańskich bossów dlaczego fabryka na zachodzie i
                        południu europy zastała zamknięta???. Docelowo w LG miało pracować 12 tysięcy
                        ludzi, proszę sobie wyobrazić jaki to miał być potężny Zakład Pracy. W takim
                        kołchozie dyscyplina to podstawa bo tak jak piszecie fabryka rozniesina w dwa
                        tygodnie. Także przypószczam że praca w Bridgestone wygląda podobnie bo to są
                        tak samo skośni :) więcej na forum LG Display poczytajcie sobie :)Pracownicy
                        produkcyjni mają stawki 1400-1500 zł brutto +premia obecnościowa 200 zł br
                        .System pracy 4 brygadowy .Praca na lince 8 godz akord .
    • Gość: artur smolina Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: 94.254.135.* 05.12.09, 00:34
      O NIE . ZBYCH KABLUJE? NIEE WIEERZEEE. MUSZE TO SPRAWDZIC ,ALE WY TU PISZECIE,
      NO NO, GDYBYM JA NADAL RZADZIL NA KONFEKCJI TO BYM ZBYNIOWI DAL GLOWA W TWARZ ZA
      TE NUMERY
      • Gość: wirus Re: I co ja robię tu?!?!?!? IP: 89.108.217.* 05.12.09, 12:16
        ha ha artek sie wtracil do dyskusji na temat zbyszka, nie moge, ha ha , arczi
        jak tam na drutowce???? wymiatasz juz??? brakuje nam ciebie przyjacielu wesolego
        diabla, cos czuje ze wrocisz na konfekcje bo bez ciebie panuje chaos i
        rozgardiasz, i jak widzisz kapusie, fajtlapy, ludzie ktorzy pomylili powolanie,
        wroc i zrob porzadek , dostaniesz gwiazde szeryfa, colta, kajdanki,
        pejcz,wibrator, kulki analne, i co tam ci jeszcze potrzeba do wyprowadzenia
        konfekcji na prosta
      • Gość: BAREJA Nasz Zbyszek IP: *.chello.pl 05.12.09, 12:21
        Ostatnio obserwowałem Zbyszka...,zauważyłem że przed pracą czeka na
        swojego kolegę Krzysztofa D. w szatni...,czasem jednak zdarza się że
        się rozminą bo Parówka później przyjedzie,wtedy Zbyś po cichutku
        podchodzi do szafki Derwicha i śpiewa:łubu-dubu,łubu-dubu...
        • Gość: łubudubu im IP: *.serv-net.pl 05.12.09, 20:38
          czy to prezes naszego klubu?
          Panie Pumbaaaa...
          • Gość: PIGMEJCZYK Re: im IP: 94.254.176.* 06.12.09, 00:15
            PANOWIE O CO CHODZI????? HM? za mojej kadencji zbyszko byl niczym zawisza
            czarny, zawsze na nim moglem polegac, lizal mi tylek co prawda jak lessi, ale i
            to moge mu wybaczyc, tepy jest jak siekiera do rabania lodu, zgadzam sie , bo za
            moich czasow zmiane materialow na maszynie robil z kartka na ktorej mial
            zapisane w kolejnosci co dalej, oj ciezki to jest przypadek. zbyszku nie martw
            sie, Forest Gump tez mial na poczatku pod gorke, nie kazdy rodzi sie madry,
            inteligencja to rzecz nabyta, duzo czytaj a efekty same przyjda, a tym czasem
            jestes tepakiem . pozdrawiam TOMASZ M.I NIE WYSKAKUJ MI BO JAK TRAFISZ POD MOJE
            SZEROKIE RAMIONA TO NA PA I OSNOWIE SPEDZISZ 20 URODZINY BRIDGESTONE
            • Gość: PIGMEJCZYK Re: im IP: 94.254.176.* 06.12.09, 00:41
              NO TAKI JESTEM DZIELNY :)
              • Gość: tomcio Re: im IP: *.zegrze.maverick.com.pl 06.12.09, 09:13
                Pozdrowionka dla chłopaków z 15K od byłego transportowca bieżników ;)
                A może tak parówie mały łomot ktoś spuści?? Szukajcie innej pracy bo kasa to nie
                wszystko;)
            • Gość: rumun Re: im IP: *.net.inotel.pl 13.12.09, 10:40
              srutututu
    • Gość: Boys Disco z Mirosławia IP: *.chello.pl 07.12.09, 00:57
      Muzyka zespół Boys,słowa autor nieznany...
      Jestem Parówką,mówię ci...
      zawsze nią byłem,bądź i ty
      Jestem Parówką mówię ci
      Jestem Parówką...
      Jestem Parówką mówię ci...
      za wkład dostanę ja a nie ty
      Jestem Parówką mówię ci
      Jestem Parówką...
      Jestem Parówką mówię ci
      to nieprawda że maluję za free
      Jestem Parówką mówię ci
      Jestem Parówką...
      Jestem Parówką mówię ci
      podjebię was wszystkich dla ciebie Krzyś
      Jestem Parówką mówię ci
      Jestem Parówką................
      • Gość: lysy praca w laboratorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 08:13
        witam, czy może mi ktos cos powiedziec na temat pracy w laboratorium
        w bridgestone w stargardzie - na czym ogólnie polega. No i pytanie -
        czy jest sie w stanie zarobic na tym stanowisku 2.000 zl na reke?
        Dzieki z góry za odpowiedzi i podpowiedzi czy warto.
        • Gość: lbia Re: praca w laboratorium IP: *.serv-net.pl 07.12.09, 09:20
          nie wiem jak jest w stargardzie. ja pracuje w labo w poznaniu. po
          prawie 2 latach pracy zrabiam miedzy 4 a 5 tys miesiecznie, a
          rekawów sobie nie wyszarpuje
          • Gość: lysy Re: praca w laboratorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 10:28
            czy możesz mi napisać na czym mniej wiecej polega praca, czy jest
            tak jak mi powiedziano przez tel. że od pon. do pt., praca na trzy
            zmiany. Czy praca nie wiąże się bezpośrednio z produkcją?-pewnie
            tak, a na produkcji pracują caly tydzień. Zadzwoniono do mnie ze mam
            przyjsc na jakis test, w razie powodzenia dostane 13 zl/h na próbnym
            a pozniej 13,5 zl/h (brutto). Przyznam ze nie wesolo to wyglada. Mam
            teraz prace, jestem chemikiem - zarabiam 2.000 na reke i zastanawiam
            sie czy isc do Bridgestone - myślałem , że zaproponują więcej niż
            13,5 zl/h, no i ze beda perspektywy rozwoju. Proszę o info na temat
            tego stanowiska - na forum lub na maila andrzej_lysy@o2.pl Dzięki
            wielkie
      • Gość: CEZIK Re: Disco z Mirosławia IP: 188.33.149.* 07.12.09, 19:32
        CHLOPAK NA OPAK:) Wszyscy dobrze pamietamy przebój Heleny Majdaniec "
        ZAKOCHANI SA WSRÓD NAS" , Czasy sie zmieniaja , piosenki też:) piosenka pod
        tytułem " KONFIDENCI SĄ WŚRÓD NAS" konfidenci sa wsrod nas
        kazdy mial swoj pierwszy raz
        tak poprostu bez pamieci- konfidenci:)
        maja po 30 lat, maja swoj zamkniety swiat,
        swoja sciezke ktora bladza wciaz w nieznane,
        Znaja tylko kilka slow, kilka marzen ze swych snow,
        delatorzy zagubieni miedzy nami.
        Posrod spadajacych gwiazd,
        z kierownikiem pierwszy raz,
        zapatrzeni w swe donosy -konfidenci:)
        tajemnice swoje ukryc juz umieja,
        tajemnice , ktora trwa w nich az do dzis!!!!
        Ciagle wierza , ciagle łudza sie nadzieja,
        ze to pewne , ze tak zawsze musi byc!!!!
        Konfidenci sa wsrod nas. . . . la la la la la la
        • Gość: parowa Re: Disco z Mirosławia IP: 188.33.149.* 07.12.09, 19:58
          ZAPRASZAM NA STRONE YOU TUBE. WYSTARCZY WPISAC: KABARET OTTO- NIEBANALNY LOVE
          SONG - PAROWA .
          Z POZDROWIENIAMI SALAMI:):):)
        • Gość: KABANOS Re: Disco z Mirosławia IP: 188.33.149.* 07.12.09, 20:13
          PROSZE WEJSC NA STRONE YOU TUBE, WPISAC " KABARET OTTO- NIEBANALNY LOVE SONG-
          PARÓWA"
          POZDRAWIAM SALAMI:):):)
          • Gość: aaa Re: Disco z Mirosławia IP: *.komster.pl 19.12.09, 15:42
            nieroby i wiesniaki z poza poznania na swieta dostana opony moga je usmazyc
            zamiast karpia HAHAHHAHA
            ja mam wolne a wy.? pewnie macie zapie...w wigilie tez w koncu proukcja mosi
            isc na chwale japoncow.....buraki do roboty.!!
            bo chetni na wasze miejsca czekaja za brama
            • Gość: gosc 45 Re: Disco z Mirosławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 22:49
              aaa... le debil :(
              • Gość: ACDS Re: Disco z Mirosławia IP: *.komster.pl 25.12.09, 20:07
                debil to ciebie zrobil i nie moja wina ze brigestone wam zycie uratowalo bo nic
                innego w zyciu nie potrafiiliscie robic ofermy zyciowe
                traktuja was jak szmaty ,napluja wam w pysk a wy powiecie ze deszcz pada...zal
                mi was
                • Gość: gosc 45 Re: Disco z Mirosławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 09:58
                  Przyznaj się, że po prostu za trudno było, nie potrafiłeś zrozumieć
                  czego cię uczą i teraz masz żal. Nie martw się, ktoś musi kopać rowy.
                  Na pewno tam gdzie pracujesz sam jesteś panem... cieciem.
                  • Gość: ach zarobki koło 5000 IP: *.icpnet.pl 28.12.09, 17:22
                    ponoć zwykły robol zarabia tam koło 5000 - czy to prawda?
                    • Gość: ponoć Re: zarobki koło 5000 IP: *.serv-net.pl 28.12.09, 23:43
                      tak to prawda...
                      tylko że na kwartał.
                      • Gość: ach Re: zarobki koło 5000 IP: *.icpnet.pl 29.12.09, 13:38
                        no to wszystko wyjaśnia, bo właśnie jeden koleś po zawodówce przechwalał się, że
                        zarabia minimum 5000 :D
                        • Gość: hiszpan Re: zarobki koło 5000 IP: 195.116.176.* 30.12.09, 14:13
                          może to w jenach
                          • Gość: ach Re: zarobki koło 5000 IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 14:51
                            to co to za kłamczuch :D w końcu kolega, z tych raczej intelektualnie
                            ograniczonych, a takie pierdoły opowiada - oj Arti... może znacie takiego
                            zezowatego chudzielca w okularach :)
                            • Gość: Ju zarobki koło 5000 za walenie konia ?? IP: *.szczecin.mm.pl 31.12.09, 18:57
                              To jest raj.
                              • Gość: asde Re: zarobki koło 5000 za walenie konia ?? IP: *.komster.pl 01.01.10, 13:17
                                czy to prawda ze wiekszosc z was to debile.? z podpoznanskich wiosek.?
                                zapie...jacych za 1400 swiatek /piatek czy niedziela.?
                                i kumpla sprzedajecie/podpie...cie za premie.?
                                Tak dalej wiesniaki trzymajcie pion rok 2010 bedzie waszym okretem ratujacym was
                                przed powrotem na wies do zaplutych chatek i smierdzacych izb
                                haslo roku 2010 wykorzystywac frajerow ile sie da za mniejsza kase.!!!
                                • Gość: gość Re: zarobki koło 5000 za walenie konia ?? IP: *.kaskada.net 01.01.10, 15:27
                                  ty jesteś debil
                                • Gość: koński łep Re: zarobki koło 5000 za walenie konia ?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 19:39
                                  nie masz pojęcia kto tam pracuje więc sie nie wypowiadaj buraku
                                  wyjęty prosto z pola
                                • Gość: rycho Re: zarobki koło 5000 za walenie konia ?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 19:46
                                  zależy kogo masz na myśli z "podpoznańskich wiosek" sam mieszkasz
                                  pod mostem w iglu z baboli więc podlegasz pod tą kategorię koński
                                  zwisie
            • Gość: gosc Re: Disco z Mirosławia IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 18:21
              A Tycw...u wielki poznaniak jesteś?W głowie masz jak baran w
              torbie,inteligencji co beczkowóz do gnoju a wyglądasz pewnie jak
              skrzyżowanie k...y z mułem...panisko z pozania..hahaha
            • Gość: gosc 67 Re: Disco z Mirosławia IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 19:36
              najpierw liźnij trochę ortografii a później pisz głupoty na forum
              głąbie a usmaż sobie swój głupi łep
    • Gość: aaaa Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 30.12.09, 14:48
    • Gość: juro Kocham tą fabrykę IP: 194.39.141.* 04.01.10, 12:37
      Wysokie pensje, przyjazna atmosfera i szansa awansu. Jest super -
      konfekcja.
      • Gość: aaaa Re: Kocham tą fabrykę IP: *.komster.pl 06.01.10, 10:34
        nawet placa za walenie konia...
        gdyby nie wiesniaki z wiosek to atmosferka by byla super.
        • Gość: do aaa Re: Kocham tą fabrykę IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 16:16
          Ty faktycznie masz żołte papiery aż żal kogo ta firma
          zatrudnia ....bez komentarza
          • Gość: oświecony Re: Kocham tą fabrykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 17:19
            "PINIADZE TO NIE FSZYSTKO, FSZYSTKO BEZ PINIENDZY TO HUJ" czy jakoś tak.
            Dla nieuświadomionych praca w B to żaden przywilej i wcale nie takie duże zarobki licząc przepracowane godziny w warunkach szkodliwych.
            • Gość: do oświęconego Re: Kocham tą fabrykę IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 19:54
              Praca w Bridgestone to słyszałem że trzeba tyrać 7 dni pod rząd zero wypoczynku
              praktycznie a kasa wcale nie aż taka Super i jeszcze te warunki słyszałem że
              h...nia do m2 .Ale oczywiście można tam popracować ale góra rok i wrotki stamtąd
              bo zdrowie jest najważniejsze !Gdyby płacili 3 tys zł netto to można by było
              popracować z 2-3 latka nawet kosztem warunków....
              • Gość: SMRÓD Re: Bridgestone IP: *.icpnet.pl 06.01.10, 20:53
                Śmierdząca mgła...ledwo widać drugi koniec hali....Gdzie są wyciągi!!??
                • Gość: wędliniarz Re: Bridgestone IP: *.serv-net.pl 07.01.10, 00:44
                  a co z parówką? bo coś na forum o nim ucichło...
                  • Gość: hehe Re: Bridgestone IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 09:01
                    Żal poprostu żal pracować w tej Firmie warunki szkodliwe Dziwię się
                    że ludzie tam pracują !
                    • Gość: nie polecam Re: Bridgestone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:32
                      Zwodzą ludzi dużymi zarobkami a w rzeczywistości to jeden wielki pic na wodę praca 7 dni pod rząd plus obowiązkowe nadgodziny gdyby policzyć wszystko to żadna rewelacja już nie wspomnę o procesie rekrutacji na zwykłego robotnika głupkowate testy jeszcze głupsze śrubki podkładki sprawdzające czy pracujesz jak robocik no i katastrofa awionetki to już szczyt głupoty nie polecam tej firmy rakotwórczy smród, gość we własnym domu.
                      • Gość: Racja Re: Bridgestone IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 17:05
                        :)i wszystko w temacie :

rakotwórczy smród i w domu jest się gościem .........
                        • Gość: oper Re: Bridgestone IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.10, 12:43
                          Panowie na forum konkrety mamy nowy regulamin wasze zdania na ten
                          temat
                          • Gość: do oper Re: Bridgestone IP: 62.233.242.* 12.01.10, 18:26
                            Jaki regulamin o co ci chodzi człowieczku chopcze?
                            • Gość: Noob Re: Bridgestone IP: *.chello.pl 13.01.10, 20:10
                              Bridgestone Poznań wszedł w końcu w 21 wiek - można słuchać audycji radiowych na
                              stołówce jeśli nie przeszkadza to nikomu z obecnych - LOL
                              • Gość: a444fffffffffffff Re: Bridgestone IP: *.komster.pl 14.01.10, 22:56
                                mamy 21 wiek a na konfekcji bedzie gazetka kto dzis walil konia i traci premie.
                                ps: i punkty za wklad w podpie...nie bedzie..
                                teraz na stanowiska robotnicze beda przymowac po 2 fakultetach,bo na testach
                                odpada 99% kandydatow....
                                Jebane male karakany japonce niech zrobia harakiri na magazynie...
                                • Gość: zibi Re: Bridgestone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.10, 13:40
                                  Rozumiem testy sprawdzającą wiedzę ale w tej firmie to jakaś kpina rekrutacja pożal się boże etapy do przejścia jakby chodziło o kierownicze stanowisko.
                                  • Gość: hipis Re: Bridgestone IP: *.u-strasbg.fr 18.01.10, 19:03
                                    czy to jest możliwe by po pozytywnym przejściu rekrutacji, podpisaniu
                                    umowy o pracę zostać odesłanym z kwitkiem?? Czy takie procedury w
                                    bidgestone sie zdarzaly??
                                    • Gość: arshau lipę Re: Bridgestone IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 22.01.10, 20:17
                                      Co to jest Bridgestone?Syzyfowa praca , nie adekwatna do tego, co robimy i
                                      zarabiamy! Kto się liczy ! dział wszystkie prócz 8K !! mają standard!!! A my
                                      murzyni !!! Wkrótce telewizja WTK zostanie poinformowana o Waszych logistycznych
                                      działaniach wobec pracowników ! Gdzie sens Waszego postępowania wykształconych
                                      pracowników!!!
        • Gość: gosc Re: Kocham tą fabrykę IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 19:03
          Cześc wiechu z Poznania!
          Aleś ty gamoniu,głupi!!!
          Pewnie urodziłeś sie taki głupi,no i trzeba powiedzieć że skutecznie
          rozwinąłeś się w tym kierunku...hahahaha
          A atmosferka byłaby lepsza żeby ci z gęby nie leciało i żebyś się
          umył od czasu do czasu...
          • Gość: gosc do aaaa IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 19:07
            Cześc wiechu z Poznania!
            Aleś ty gamoniu,głupi!!!
            Pewnie urodziłeś sie taki głupi,no i trzeba powiedzieć że skutecznie
            rozwinąłeś się w tym kierunku...hahahaha
            A atmosferka byłaby lepsza żeby ci z gęby nie leciało i żebyś się
            umył od czasu do czasu...
            • Gość: gosc 124 Re: do aaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 22:17
              Ale jaka mądrość się odezwała, matko. Do roboty cię pędził czy musiałeś
              buzi dawać na dzień dobry? Troszkę klasy nigdy nie zawadzi, naucz się tego.
    • Gość: arshau lipę Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 22.01.10, 20:43
      Na 15k po 3 latach mają standard a na 8k niema nic.Co za za patologia.
    • Gość: Gorg Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 22.01.10, 20:56
      Ci ludzie mają to gdzieś.Liczą się tylko ich premie półroczne i nic
      więcej.Chodzi tylko o 8k.
    • Gość: igi Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.izacom.pl 25.01.10, 18:58
      kiedy wreszcie jakies podwyzki,ceny wszystkiego ida w gore ,a wyplaty drugi rok
      takie same
      • Gość: 8K Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:01
        Podwyżek w tym roku nie będzie... W tamtym roku nasze kierownictwo ,,uratował''
        kryzys od dania podwyżek, natomiast w tym pewnie powiedzą, że Opel zwalnia 2500
        pracowników, resztę dopowiedzcie sobie sami... Nam pozostaje tylko pracować i
        czekać-może dadzą hehe
      • Gość: Saratura san Wybij se z głowy IP: 194.39.141.* 26.01.10, 15:27
        Wybij se z głowy podwyżki
        • Gość: Joker Security Re: Wybij se z głowy IP: *.chello.pl 26.01.10, 17:10
          DziĘkujĘ!
          • Gość: akura-san Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.39.141.* 27.01.10, 12:37
            Dla menagerów, mistrzów i liderów. Oni są podporą tej firmy.
            • Gość: oper Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.219.204.* 28.01.10, 07:33
              pany w bridge nie ma przymusu pracy macie za malo droga wolna przyjda
              inni i nie beda narzekac a beda pracowac wydajniej jak wy
              • Gość: kola Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.39.141.* 29.01.10, 10:42
                Wykształcona i kompetentna kadra kierownicza to podstawa w
                działalności naszej firmy, dlatego nie dziwię się, że podwyżki będą
                tylko dla nich.
                • Gość: makumba Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 30.01.10, 11:50
                  Zgadza się. Bordzo trudno o dobrego mistrza lub lidera, dlatego
                  powinno się wszelkimi siłami zachęcać ich do lepszej pracy,
                  najlepiej lepszą pensją.
                  • Gość: qwerty OHSAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 19:46
                    Hasło: W zdrowym powietrzu, zdrowy duch !!!
                    Swoją drogą ciekawe czy system bierze pod uwagę nasze ZDROWIE, oprócz tego żeby
                    cało wrócić do domu, czyli takie zagadnienie jak: jakie mogą być skutki pracy we
                    mgle dymu przebywając w nim 7,5h lub dzwigając ponad normę przez 10 lat.
                    Jako usprawnienie proponuję swiatła przeciw-mgielne do wózków...
                  • Gość: Joker Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 14:04
                    Porzadni ludzie z kadry tez już maja dosc i odchodza.
                    Teraz zostana już tylko Ci których nigdzie nie chca :(
                    • Gość: czartoryski Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.serv-net.pl 05.02.10, 22:15
                      parówa dostał h...em po papie od fryca
                      • Gość: majki Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:11
                        Smierdzi mi tu gumą
                        • Gość: xy Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 95.108.6.* 08.02.10, 16:24
                          "Sukcesem zakończyła się walka związkowców o podwyżki dla pracowników Fiat Auto
                          Poland. Każdy z pracowników otrzyma 300 zł podwyżki pensji zasadniczej."
                          • Gość: gosc EM Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 18:29
                            Zadnych komentarzy w związku z odejsciem Wiesława?
                            • Gość: onn Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 18:05
                              czy w poznaniu jest podwyzka inflacyjna ??
                              • Gość: ope Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 10.02.10, 11:43
                                jest inflacja...
                                • Gość: f Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 15:32
                                  w stagardzie podwyzki inflacyjnej nie bedzie nie wiem jak w poznaniu
                                • Gość: feee Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!!rrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 15:32
                                  w stagardzie podwyzki inflacyjnej nie bedzie nie wiem jak w poznaniu
                                  • Gość: stargard Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!!rrr IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.10, 18:25
                                    witam pracownicy brdgestone, łączmy się!!w stargardzie podwyżki
                                    tylko dla kadry operatorzy nic ne dostaną,w poznaniu pewnie
                                    tez,proponuje aby nawiazac prawdzwy kontakt skutkujący zatrzyaniem
                                    na jeden dzien produkcji,oraz pytanie do poznania prosze powiedziec
                                    ile wynosza stawki st st2 st3 stand stand1 stand2. nam tłumaczono ze
                                    jak podnosa to przewyzszyy was dlatego prosze podajce prawdziwe
                                    cyfry. ne dajmy sie robc w balona,prosze tylko o poważne koentarze
                                    pracowników bridgestone stargard i poznan pozdrawiam
                                    • Gość: feee Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!!rrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 18:02
                                      dokładnie tak tłumaczyli ale w poznianiu napewno zarabiaja lepiej
                              • Gość: grucha Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.152.143.231.dsl.dynamic.eranet.pl 12.02.10, 09:15
                                zapomni o podwyżkach,korporacja przyniosła straty:(:(:(:(
                                • Gość: aop9 Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.komster.pl 14.02.10, 10:22
                                  stargard mamy w dupie interesuja nas tylko nasze zarobki..chcecie to se
                                  zatrzymujcie produkcje nawet na rok..my nie narzekamy na zarobki tylko smord i
                                  warunki pracy..
                                  ciekawski sie znalazl...ksiazke piszesz.? zwiazkowiec pewnie chce na naszych
                                  garbach wskoczyc na posadke
                                  • Gość: free Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 12:14
                                    wez sie ogarnij debilu.
                                    • Gość: gosc Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 14.02.10, 18:57
                                      Olac kase, pieniadze zdrowia nie dadzą!!! Niech ta kase przeznaczą na
                                      oczyszczanie hal ze smrodu, szczegolnie 15K. Gdzie jest ocena ryzyka dla
                                      smrodu!!! Śmiesznych klapek i linek em. stop mamy juz dosyć
                                      • Gość: Bluznierca Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kalisz.mm.pl 15.02.10, 16:02
                                        podwyzki HAHAHAHAHAHAHA stargard juz zaczyna perzypominac poznan prosze panstwa
                                        polaska firma a przychodzi jakis pedzio maly zolty i jego banda dupolizow i
                                        innych takich podpie...czy i sie kreci i racja szczeknij mordka i juz lipa tak
                                        ludzie maja racje sa testy na warunki pracy np zapylenie halas wilgotnosc
                                        powietrza(p poz) ale jest w normie hahaha jak jest test to wszystko staje a jak
                                        przyszli oswietlenie mierzyc to zaraz dwa razy tyle lamp sie pojawilo hahaha
                                        zalosne i te kur..y ssv oczywiscie wszystko w normie hahaha ssv dostal 5 stow
                                        podwyzki a operator nic ku... to ja sie pytam gdzie wy macie lep i podkreslam
                                        idzcie na bambary zobaczycie co to hardcore pozdrawiam jak co pisac opowiem co
                                        sie u nas dzieje
                                        • Gość: xyz Re: Będą podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:07
                                          Czy to pewne,ssv w Poznaniu dostali 500 podwyżki?To dla nich koncern nie
                                          przyniósł strat?
                                          • Gość: bone Re: Będą podwyżki w Stargardzie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 15.02.10, 22:41
                                            W Stargardzie również. Wykształcona i kompetentna kadra kierownicza
                                            to podstawa w
                                            działalności firmy, dlatego nie dziwię się, że podwyżki 500 zł będą
                                            tylko dla nich.
                                            • Gość: SKANDAL! Re: Będą podwyżki w Stargardzie!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 16:29
                                              SKANDAL!!! A wiecie że bedziemy zarabiać jeszcze mniej? A niby jak? A tak, że
                                              wszystko drożeje czyli w kieszeni zostanie mniej :(
                                              • Gość: xxx Re: Będą podwyżki w Stargardzie!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 17:07
                                                To że wykształcona kadra nie znaczy że sie olewa operatora ktory
                                                zapie...la na was.
                                                • Gość: GOGĘ Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 20.02.10, 16:40
                                                  Oni nam nic nie dadzą zapamiętajcie te słowa! O ile dadzą to grosze!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: GOGĘ Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 20.02.10, 16:48
                                                    Pracujemy jak nowocześni niewolnicy za nędzne grosze!
                                                  • Gość: gosc125 Re:Mają nas gdześ IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.10, 22:20
                                                    Dlaczego nie napiszesz ile to jest, te "nędzne grosze". Może się
                                                    wstydzisz bo ci obcy czytający to forum nawsadzają? To policzmy: 14
                                                    zł na godzinę do tego RS przewaznie 12-13%, premia za obecność 5%,
                                                    za utrzymanie czystości 4S 2.5-5%, za wkład i w sumie jest tego
                                                    ok.30%. Czyli 14*1.3=18.2 zł na godzinę. 168*18.2=3057 a do tego
                                                    dodatek za prcę na zmianach ok 800 zł. Przypominam, że mówimy o
                                                    robotniku. Jak to są nędzne grosze to śmiało ruszaj do tych firm,
                                                    gdzie płacą więcej. Powodzenia.
                                                  • Gość: gosc 77 Re:Mają nas gdześ IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 20.02.10, 23:28
                                                    Pewnie te wyliczenia to osoby siedzacej za biurkiem w H-R od pon-
                                                    piat 8-16, zapraszam cwaniaku na produkcje 7 dni pod rzad 8 godzn o
                                                    ile nie masz obowiazkowych nadgodzin na nogach to zobaczysz czy to
                                                    jest takie cudowne i doceniane, i wytlumacz dzieciom cieciu ze jak
                                                    wszyscy maja wolne to ty chapiesz zeby cokolwiek zarobic poswiecajac
                                                    na tą " cudowna prace' RODZINNE SZCZESCIE. Zapraszam na
                                                    konfekcje!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: goszc77 Re:Mają nas gdześ IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 20.02.10, 23:34
                                                    PAMIETAJCIE ZA NA WAS WSZYSTKICH SIEDZACYCH ZA STOLKAMI ROBIMY MY
                                                    OPERATORZY I NIE ZAPOMINAJCIE O TYM BO OD PRZERZUCANIE PAPIERKOW NA
                                                    BIURKU NIKT SIE JESZCZE NIE DOROBIL !!!!!!!!!!!!!! PAMIETAJCIE BO
                                                    POTEM BEDZIE ZA POZNO!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: GOSC77 Re:Mają nas gdześ IP: *.173.4.213.tesatnet.pl 20.02.10, 23:39
                                                    Pamietajcie wszyscy 'biurowi' ze tylko dzieki nam OPERATOROM macie
                                                    prace bo od przerzucania papierkow nikt sie jeszcze nie dorobil.
                                                    PAMIETAJCIE O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TYM
                                                  • Gość: 123 Re:Mają nas gdześ IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 00:44
                                                    Po spotkaniu można wywnioskować, że kierownictwo ma operatorów za idiotów. Z
                                                    tego co powiedzieli wcale się nie zdziwi gdy podwyżki dostaną mistrzowie
                                                    zmianowi gdyż w tej chwili ludzie wchodzą na S2 wiec zbliżają się stawkami z
                                                    mistrzami a tak raczej być nie może. Myślę, że my operatorzy maszyn nie
                                                    dostaniemy nic lub jakieś grosiki. Może i wygląda, że operatorzy zarabiają
                                                    całkiem nie źle jednak gdy pracuje się siedem dni w tygodniu na trzy zmiany a w
                                                    domu jest się tylko gościem to nie sadzę, że zarobki są duże. Zresztą gdyby nam
                                                    zabrali dodatki za nocki i święta to w porównaniu do innych firm zarabiamy
                                                    podobnie lub nawet mniej. Tyle, że oni weekendy i święta mają wolne. Pewnie, że
                                                    biurowi, szczególnie ci co skończyli studia mają nam operatorom za złe, że
                                                    zarabiamy więcej niż oni ale naszej pracy to tacy ludzie nigdy nie zrozumieją.
                                                    Oprócz systemu pracy my operatorzy musimy się też sporo napracować bo często
                                                    jest tak, że nie ma czasu pójść do ubikacji. Oczywiście jest tak, że ludzie
                                                    całymi dniami przesiadują na palarni lub w biurze ale to są tylko ci co
                                                    zarabiają najwięcej, donoszą na innych i zazwyczaj są liderami lub ssv. Przykre
                                                    więc jest to, że kierownictwo wciska nam kity o kryzysie. Produkcja idzie w
                                                    górę, firma będzie się rozbudowywać, nasze kierownictwo ma nowe auta służbowe,
                                                    ktoś napisał, że fiat dostanie podwyżki. To w końcu jaka jest prawda? A może
                                                    prawda jest samo fałszowana jak wiele rzeczy w tej firmie. Za co odpowiada już
                                                    tylko góra a nie my operatorzy którzy dają z siebie wszystko a nawet więcej.
                                                    Pozdrowienia dla wszystkich normalnych operatorów.
                                                  • Gość: pio 2900 -3200 zł IP: *.szczecin.mm.pl 21.02.10, 11:51
                                                    Procowałem w BrPoz w 2009r i zarabiałem 2900 - 3200 bez nadgodz.
                                                    Uważam, że jako operator była to niezła kasa. Praca ciężka ale
                                                    wyszkolenie takiego jak ja - to 2-3 mies i naprzód. Jest wolny
                                                    rynek - odeszłem - odejść może każy z Was
                                                  • Gość: xy Re: 2900 -3200 zł IP: 95.108.6.* 21.02.10, 23:04
                                                    Bardzo aktywni są ludzie którzy odeszli z firmy.Szczególnie ze Szczecina he he.
                                                    Na budowie z wolnymi weekendami zarabiają dużo lepiej. Liderzy i im podobni
                                                    zarabiają ponad 4000 a głownie siedzą na palarni. Pewnie, że jest wolny rynek i
                                                    zapewne ludzie zaczną odchodzić prędzej czy później. Tobie można tylko
                                                    pogratulować, że udało ci się wydostać z Bridgestone. Teraz możesz żyć jak
                                                    człowiek. Zapewne jesteś jednym z tych co do 40. lat będą mieszkać z rodzicami
                                                    bo raczej ludzi którzy mają rodziny i muszą na przykład spłacać kredyt
                                                    mieszkaniowy to pewnie trudno jest ci zrozumieć.
                                                  • Gość: małysz Re:Mają nas gdześ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 00:48
                                                    przecież s2 na 8-ce mają tylko liderzy itp a s 1 może z 4 osoby na mojej
                                                    brygadzie to o czym tu mowa a trzy patole za bieganie 8 godz, i wdychanie dymu
                                                    palonej gumy to minimum i tak pewnie połowa z nas jebnie na raka płuc ale mamy
                                                    aż 3 patole na m-c na chemię starczy pozdro do hr-u
                                                  • Gość: xyz Re:Mają nas gdześ IP: *.icpnet.pl 22.02.10, 09:39
                                                    A co myślicie o panu z HR z bródką i przyklejonym sztucznym uśmiechem przez 24h?
                                                    Rozbrykał się? Z tego co słyszę to jego "akcje" spadają..hehe
                                                  • Gość: Głos na puszczy Re:Mają nas gdześ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 21:59
                                                    Nikt was nie ma gdzieś. I nie ma co zaczynać wojny o to kto jest
                                                    potzrebny - biurowi czy operatorzy. Wyobraźcie sobie firmę bez
                                                    jednych i drugich. Nie da rady. A te gadanie o zarobkach "to za
                                                    mało" albo to "dużo kasy", warunki złe czy dobre. Po co to? Ktoś tu
                                                    napisał - odszedłem. Kto inny pisze, że musi pracować bo ma kredyt.
                                                    To się nazywa kontrakt, panowie. Firma oferuje pracę w takich
                                                    warunkach i taką ciężką i za taką kasę. Można ten kontrakt podpisać
                                                    albo nie. Nawet po podpisaniu można się z niego wycofać. To nie
                                                    więzienie ale praca wymagająca wysiłku, użycia mózgu i dlatego jest
                                                    tak płatna. Pamiętajcie, że gdyby rynek oferował pracę za lepsze
                                                    pieniądze to HR nie nadążyłby z rejestracją podań o zwolnienie. A
                                                    póki co jest dużo kandydatów więc oferta jest atrakcyjna,
                                                    niezależnie od głosów kilku ludzi wyrażonych na tym forum.
                                                  • Gość: oper Re:Mają nas gdześ IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 12:01
                                                    panowie i panie pracowac trzeba wszedzie ale troche szacunku dla nas
                                                    za prace za wysilek za wyrzeczenia za to ze dzieci dorastaja bez nas
                                                    utrzymanie rodziny kosztuje domu samochodu telefonu ale najedzony
                                                    nie zrozumie glodnego
                                                  • Gość: nie z Bridgeston'a Re:Mają nas gdześ IP: 192.93.158.* 23.02.10, 12:30
                                                    dziwne jest to jak mocno ludzie sa ograniczeni do postrzegania swiata tylko i wylacznie ze swojej perspektywy. zadacie zrozumienia dla waszej pracy i tego ze poswiecacie kawal zycia i zdrowia zeby utrzymac rodziny i to co macie. fajnie. zrozumienie i docenienie jak najbardziej sie wam nalezy. tylko czy wy rozumiecie i doceniacie prace innych? juz chyba nie bardzo. bo przeciez co to za praca siedziec 8 godzin za biurkiem i pierdziec w stolek. kazdy debil tak moze. tylko ciekawe czy kazdy debil bedzie potrafil zaplanowac produkcje, wyklocic sie z dostawca o towar, sciagnac zalegla platnosc, rozliczyc pensje, itp.? pewnie tak, bo to przeciez wystarczy za biurkiem usiasc i piernac w siedzenie. z kolei faktem jest ze nikt kto nie pracowal na produkcji nie bedzie nigdy wiedzial co to znaczy stac 8 godz. i zasuwac bez mozliwosci wypicia w miedzyczasie kawy albo wysikania sie. nie zrozumie bo i skad. przeciez to tylko 8 godz. stania i przekladania jakiegos detalu z jednego miejsca w drugie i dla rozrywki przyciskania od czasu do czasu guziczkow. Kazda malpa to potrafi. i o czym to wszystko swiadczy? kompletnie o niczym. wieszanie psow na biurowcach czy operatorach po prostu nie ma sensu. Żaden z obecnie pracujących (oprocz pewnie top managementu) nie ma wpływu na polityke firmy wiec po cholere na siebie jedziecie? Nikt z was nie wie co inny ma w zakresie obowiązków i co podpisywal w umowie. Wynegocjowal to co ma to chwala mu za to. A ze ma wiecej to znaczy ze był lepszy od innych. Tylko tyle i aż tyle. A najgorsze jest to ze ci najbardziej poszkodowani szczekaja tylko na forum. Ale jak trzeba by komus powiedziec to otwarcie w twarz to już kolanka miekna. A skoro taki ma pelne gacie i boi się powiedziec co mysli to po co firma ma w niego inwestowac? Nie te czasy. A tak ogolnie to fajnie się czyta jak ludzie potrafia tylko narzekac. Troche wiecej optymizmu i zrozumienia dla innych…
                                                  • Gość: GOGĘ Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 23.02.10, 21:59
                                                    Panowie gdzie wy żyjecie.Jesteście pompatyczni i desperaci.W tej fabryce szerzy
                                                    się tylko populizm,i takie myślenie jest preferowane.Jestem operatorem i mają
                                                    mnie gdzieś!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: oper Re:Mają nas gdześ IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 09:03
                                                    jezeli nie pracujesz w bridge to masz male szanse na wypowiedz zegnam
                                                  • Gość: nie z Bridgestone' Re:Mają nas gdześ IP: 192.93.158.* 25.02.10, 10:28
                                                    kolego, jak myslisz ze Bridgestone jest wyjatkowy i tylko u was panuje taka atmosfera to jestes naprawde mocno ograniczony. powodzenia ci zycze w twoim zaslepieniu.
                                                  • oper15k Re:Mają nas gdześ 24.02.10, 09:49
                                                    Zapraszam do pracy w bridgestone. Na początek proponuje transport na konfekcji
                                                    15k bieżniki albo opasania! Mogę cię zapewnić że po 8h nawet nie miał byś siły
                                                    pierdnąć.!!!!
                                                  • Gość: fck Re:Mają nas gdześ IP: 217.168.129.* 24.02.10, 12:35
                                                    Chodzi o to,że podpisałem umowę z firmą,która przedstawiała się jako: prężnie
                                                    rozwijająca się,dająca możliwości awansu,mająca świetny socjal,DBAJĄCA O
                                                    PRACOWNIKA-do tego stopnia,że "chcielibyśmy,by pracował tu pan a po panu pański
                                                    syn",będąca najlepszą firmą w rejonie itd. no i ładnie/pięknie,ale: firma się
                                                    rozwija,owszem,lecz nie idą za tym zarobki pracowników(ostatnia podwyżka
                                                    01.01.2008r.,średnie zarobki pracowników produkcji to ok.3000zł.netto-oczywiście
                                                    biorąc pod uwagę pracę przez cały miesiąc,bez urlopów w niedziele,święta i
                                                    nocki),możliwości awansu owszem są-teoretycznie dla każdego-praktycznie dla
                                                    wąskiej grupy ludzi,którzy pracują od początku(lub prawie od początku) istnienia
                                                    firmy w Poznaniu,socjal jest ok.(ale to już jest kwestia prawa i odpowiednich
                                                    ustaw,więc nie ma co wariować),A CO DO DBANIA O PRACOWNIKA to bardzo mi
                                                    przykro,ale okazuje się,że FIRMA BRIDGESTONE MA PRACOWNIKÓW GŁĘBOKO W delikatnie
                                                    mówiąc i chodzi mi o pracowników produkcji,gdyż nie wiem jak wygląda to w
                                                    przypadku administracji (sądząc po tym jak nasz mistrz zmianowy trzęsie portkami
                                                    po każdej,najbardziej nawet irracjonalnej decyzji mistrza działowego to pewnie
                                                    sprawa ma się podobnie). I to nie tylko to co napisałem wyżej,nie tylko brak
                                                    podwyżek-choćby inflacyjnej,to fakt jak jesteśmy traktowani! Ja rozumiem,że
                                                    większość załogi pochodzi ze wsi lub małych miejscowości,gdzie o pracę ciężko a
                                                    i z kulturą mniejszy kontakt,ale to nie pozwala traktować nas jak debili,którym
                                                    można wmawiać każdą głupotę w myśl zasady "ciemny lud i tak wszystko łyknie"-a
                                                    tak się czuję i zapewniam- nie tylko ja słuchając kadry zarządzającej na
                                                    spotkaniach z pracownikami. Nie mówiąc o tym co się dzieje na działach, np. na
                                                    moim, nasz mistrz działowy traktuje pracowników swojego działu jak tępe
                                                    bydło,które nie ma za dużo myśleć tylko robić jak jego pan i władca każe. Ciągłe
                                                    straszenie w stylu "jak się nie podoba to na pana miejsce jest kolejka chętnych,
                                                    nikt tu nikogo na siłę nie trzyma" itd. I TAK MÓWI MISTRZ DZIAŁOWY do
                                                    pracowników! No sorry, ja pier... gdzie to się ma do wcześniejszych deklaracji o
                                                    chęci pozyskania lojalnego pracownika!?? Każdy się stara jak może,ale człowiek
                                                    to nie maszyna i nie zniesie wszystkiego. Z roku na rok praca w bridgestone
                                                    przestaje być powodem do zadowolenia, z roku na rok praca w bridgestone staje
                                                    się jedną wielką pomyłką, którą nie tak łatwo naprawić dla wielu ludzi, którzy
                                                    wiążąc swą przyszłość z tą firmą brało kredyty, zadłużało się, rezygnowało z
                                                    nauki itd. Skądinąd wiem,że taki stan to wina polskiego zarządu, bo Japończycy
                                                    widzieli to kiedyś zupełnie inaczej...
                                                  • Gość: zenon Re:Mają nas gdześ IP: *.zegrze.maverick.com.pl 24.02.10, 20:32
                                                    Praca na 15K w transporcie była ekstra!!! Firma B to jedno wielkie bagno!!
                                                  • Gość: xy Re:Mają nas gdześ IP: 95.108.6.* 25.02.10, 03:09
                                                    Zgadzam się z każdym Twoim słowem fck. Na pewno są firmy w których jest gorzej.
                                                    Tutaj nie ma wątpliwości. To forum poświęcone jest fabryce B... w Poznaniu i
                                                    uważam, że tylko pracownicy tej firmy są wstanie powiedzieć co się tam dzieje.
                                                    Ktoś napisał, że każdy z nas podpisał kontrakt który w każdej chwili można
                                                    zerwać. Zgadza się ale czy to my pracownicy nie wywiązujemy się z tego co
                                                    podpisaliśmy czy raczej pracodawca? Kierownictwo wiele nam obiecuję, niestety
                                                    słownie i przez to nie możemy się do niczego przyczepić. Podobno są podwyżki
                                                    związane z awansem. Wygląda jednak na to, że nikt czegoś takiego nie dostaje lub
                                                    nikt nie chce się przyznać, że dostał. Mobbing w tej firmie to norma. Nie piszę
                                                    tutaj tylko o przełożonych. Koledzy mistrzów też mają wiele wspólnego z
                                                    mobbingiem. Odezwać się? Jeżeli firma wymyśli coś takiego, że będę mógł wyrazić
                                                    coś zupełnie anonimowo to chętnie z tego skorzystam. Na pewno będę miał wiele do
                                                    powiedzenia. Inaczej się boję bo w tej chwili od firmy ważniejsza jest dla mnie
                                                    rodzina. Mam nadzieję, że na tym forum będą pojawiać się już tylko mądre
                                                    wypowiedzi. Mamy narzędzie które można mądrze wykorzystać. A jak nic to nie
                                                    pomoże to przynajmniej zrobi się lżej na sercu. Nikt w tej chwili nie chce wojny
                                                    między biurowymi i operatorami. Każdy z nas jest tak samo potrzebny ale zapewne
                                                    każdemu z nas trudno jest zrozumieć pracę drugiego. "Wszędzie dobrze gdzie nas
                                                    nie ma". Wszyscy jesteśmy pracownikami jednej firmy i tylko wtedy gdy będziemy
                                                    się trzymać razem jesteśmy wstanie coś zmienić. I nie chodzi tutaj tylko i
                                                    wyłącznie o wynagrodzenie które jest może najważniejsze ale również o atmosferę
                                                    która jest w tej chwili tak gęsta, że grozi wybuchem. I co do tego chyba każdy
                                                    się zgodzi ze mną, że jak tak dalej będzie to ludzie zaczną sobie skakać do oczu.
                                                  • Gość: nie z Bridgestone' Re:Mają nas gdześ IP: 192.93.158.* 25.02.10, 10:32
                                                    zapraszam na produkcje felg. obys kolego 8 godzin wytrzymal. tak to mozemy sie dlugo licytowac...
                                                  • Gość: xy Re:Mają nas gdześ IP: 95.108.6.* 26.02.10, 02:14
                                                    Każda praca jest ciężka. Jednak jaki sens jest licytować się kto ma gorzej? Mnie
                                                    zdarzyło się wykonywać różne prace które wtedy były ponad moje siły. Jednak dziś
                                                    twierdzę, że pracę w Bridgestone jest najcięższą jaką wykonywałem. A przedtem na
                                                    pewno się nie obijałem. Taśma to jest taśma i z tym trudno jest porównać
                                                    jakąkolwiek pracę.
                                                  • Gość: gosc 126 Re:Mają nas gdześ IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.10, 15:02
                                                    Na szczęście poziom wypowiedzi znacznie się ostatnio podniósł.
                                                    Niektóre sa bardzo interesujące. Na przykład mobbing albo
                                                    twierdzenie, że nie ma możliwości wypowiedzi. Czy naprawdę nikt nie
                                                    ma tyle jaj aby pójść do PK i powiedzieć prosto z mostu o
                                                    nieprawidłowościach? Albo do innego managera? Albo do HR? Inaczej to
                                                    tylko dużo słów być może słusznych być może nie. Ale na pewno w 100%
                                                    utożsamiam się z wypowiedzią mówiącą o nie naskakiwaniu na siebie i
                                                    dzieleniu na biurowych i produkcję bo to bez sensu.
                                                    I jeszcze jedna uwaga: w BS pracuje 1400 osób. Nie jest to
                                                    organizacja demokratyczna ale przedsiębiorstwo. Przedsiębiorstwo
                                                    powołuje się w jednym celu: wypracowania zysku. Można to lubić, nie
                                                    lubuć zgadzac się albo nie. Ale tak jest. I należy, chcąc w zyciu
                                                    przedsiębiorstwa uczestniczyć poprzez wypowiedzi czy krytykę,
                                                    pamiętać o tym.
                                                  • aktywnie-pasywny Re:Mają nas gdześ 26.02.10, 18:08
                                                    "Czy naprawdę nikt nie ma tyle jaj aby pójść do PK i powiedzieć prosto z mostu o nieprawidłowościach?"
                                                    U nas cała kadra jedzie na jednym wózku. Wystarczy spojrzeć na magazyn, jak skończyły się zapewnienia pana PK. Jest gorzej niż było przed jego zapewnieniami. Dlatego uważam, że jakiekolwiek wypowiedzi pana PK to czysta hipokryzja, a forum jest ostatnią drogą do przedstawiania naszych racji. Jest to przykre, ale niema innej drogi. Tak wyglądają standardy zarządzania w tej firmie. Żadem z zarządzających nie podważy kompetencji drugiego, gdy staniesz w sporze przeciw swemu przełożonemu.

Ps. Swoją drogą to taki jednodniowy strajk na pewno by nam nie zaszkodził.
                                                  • Gość: robol Re:Mają nas gdześ IP: *.aircity.pl 27.02.10, 12:26
                                                    Dzielenie na biurowych i produkcje..... niebo i piekło. Cała produkcja to tylko
                                                    zwykłe robole dla biurowych. Cały dział HR to jedno wielkie chamstwo i
                                                    prostactwo w stosunku do zwykłego pracownika z produkcji. Oni myślą że są
                                                    wykształceni i mają za nic zwykłego robola. Pierdzieć w stołek każdy umie!
                                                    Pamiętajcie o tym!!! Trochę kultury i zrozumienia gwiazdy z HR!!!
                                                  • Gość: xy do usmiechnietego brodatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:41
                                                    Płytkie jest myslenie w sposób: coś sie nie podoba to droga wolna, na twoje
                                                    miejsce jest dziesięciu... To jest próba osłabienia pewnosci siebie, wiary w
                                                    swoje umiejetności operatora. Doświadczony operator na takie zastraszanie sie
                                                    nie nabierze, bo wie co umie, wie ile kasy wlozono w jego wyszkolenie i wie, ze
                                                    po częsci dzieki jego wiedzy mamy 1 miwjsce pod względem jakosciowym w EU. I mam
                                                    nadzieje że firma zrobi coś aby nie obniżyc naszych moralów oraz duzych checi
                                                    jakie wkładamy w zapewnienie jakosci, bo kto wyszkoli tych dziesięciu którzy są
                                                    za nasze miejsce za bramą???

Gratuluje sposobu myślenie!!!
                                                  • Gość: igor Re:Mają nas gdześ IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.10, 20:05
                                                    Co do tego nie mogę się zgodzić , sam byłem świadkiem jak jeden z „kulturalnych”
                                                    panów operatorów rozmawiał z dziewczynami z HR i co? Najpierw pretensje
                                                    (niesłuszne) i ton, jak gdy wszystko mu się należało dla mnie totalny brak
                                                    kultury. I jeszcze jeden epizod związany z przemiłym panem operatorem.
                                                    Pamiętacie na którymś na spotkaniu z pracownikami oskarżył HR-y o złe naliczenie
                                                    jego wypłaty. Później się okazało, że zrobił z siebie totalnego błazna kolejny
                                                    pajac, który nie umie nawet policzyć swojej wypłaty i każdego z jej
                                                    poszczególnych składników a do wszystkich ma pretensje itd. itd…….. Przykładów
                                                    można by mnożyć wiec teraz się dziwicie się, że was tak traktują. Popatrzcie na
                                                    to forum to dno, chamstwo, prostactwo i prymityzm (choć ostatnio jest odrobinę
                                                    lepiej). Nie jesteście najważniejsi bez innych działów wspierających produkcję
                                                    bylibyście po prostu bezużyteczni. Panowie Operatorzy trochę samokrytyki i chęci
                                                    współpracy
                                                  • Gość: Włochaty Re:Mają nas gdześ IP: 95.108.6.* 28.02.10, 22:38
                                                    Również cieszę się, że na forum zaczęto pisać z sensem. Mam nadzieję, że już tak
                                                    zostanie. Najlepiej niech nikt nie komentuje prostaków i chamów to podejrzewam,
                                                    że sami przestaną pisać. Uważam, że ta wojna między operatorami i biurowymi to
                                                    zwykła prowokacja. Ktoś chce nas poróżnić. Poróżnienie ludzi to chyba działanie
                                                    zgodne ze specyfikacją tej firmy. Czasami mam wrażenie, że tak jest. Jestem
                                                    operatorem od kilku dobrych lat. Nie mogę powiedzieć nic złego na dział HR.
                                                    Nigdy nie miałem najmniejszego problemu z załatwieniem sprawy. Może po prostu
                                                    wystarczy się stosować do zasad jakie dziewczyny ustalają i wtedy jest ok?
                                                    Jeśli chodzi o mój dział to uważam, Że firma popełniła największy błąd awansując
                                                    zwykłych operatorów na mistrzów zmianowych. Przełożony to powinien być
                                                    przełożony a nie kolega z którym można wszystko. Myślę, że gdyby firma
                                                    zatrudniła na to stanowisko ludzi z zewnątrz to na pewno skończyło by się
                                                    kolesiostwo i byłoby by bardziej sprawiedliwie. W tej chwili to każe się tych co
                                                    najwięcej pracują i nadal chcą się trzymać jakości a nagradza największych
                                                    ściemniaczy i kolegów mistrza. Nie ma się co dziwić ,że ludzie mają dość tej
                                                    sytuacji.
                                                  • Gość: oper Re:Mają nas gdześ IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.10, 11:11
                                                    bardzo fajna wypowiedz o takie pisanie chodzi konkrety moge sie pod
                                                    tym podpisac z hr nie bylo problemow a pracuje juz nascie lat
                                                  • Gość: GOGĘ Re:Mają nas gdzieś IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 01.03.10, 17:16
                                                    Najwięcej chodzi o liderów tych nierobów z 8k i przyzwolenie kolesi mistrzów.Tam
                                                    dopiero dzieją się cuda.
                                                  • Gość: LIDER Re:Mają nas gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:02
                                                    Jestem tego samego zdania co kolo, na 8-ce nieroby okupują palarnie zamiast
                                                    operatorom pomagać rozwiązywać problemy - a nie później jakieś pytania dlaczego
                                                    cyfry nie było a od czego lider czy mistrz od siedzenia 20 minut palarnia na 8
                                                    krótki spacer na palarnie hali 7 tu kolejne 20 -no h... mnie trafia jak to widzę
                                                    ,że ich dupy nie bolą może z poduszkami chodzą a przejdzie taki obojętnie widząc
                                                    że masz problem z opasaniami lub inny .Przecież nie mam szyi jak
                                                    żyrafa i nie zajrzę z tyłu gdzie się np. opasanie zakleszcza wiadomo sam
                                                    rozwiążę ten problem ale we dwóch na pewno trwało by to krócej i bez zbędnych
                                                    nerwów .MAM TAKIE PYTANIE CZY MISTRZ LUB LIDER TO PRACOWNIK FIZYCZNY CZY
                                                    UMYSłOWY- Bo można by im dołożyć obowiązków no chodzi tu o dobro firmy -no takie
                                                    moje zdanie pozdro!
                                                  • Gość: ja Re:Mają nas gdzieś IP: *.net.inotel.pl 02.03.10, 03:22
                                                    Skoro widzisz palarnie na kilku halach to musisz mieć szyję jak
                                                    żyrafa :) Może warto jednak patrzeć na te opasania.
                                                  • Gość: Włochaty Re:Mają nas gdzieś IP: 95.108.6.* 02.03.10, 12:05
                                                    W B. wiele jest zbędnych stanowisk. Lider i mistrz zmianowy to ludzie bez
                                                    których operatorzy mogliby sobie spokojnie poradzić. Lider to oczy mistrza
                                                    zmianowego ale niestety lider widzi to co chce widzieć. Często jest tak, że dla
                                                    ludzi którzy nami rządzą liczą się tylko tabelki w komputerze i to żeby oni
                                                    mieli święty spokój. Niestety nie mają pojęcia co się dzieje na hali. No co
                                                    miesięcznych spotkaniach mówią nam, że mamy tyły z produkcją bo jest dużo błędów
                                                    jakościowych. Dziwne jest to, że kierownictwo jeszcze nie zauważyło, że człowiek
                                                    doprowadzony do swoich granic wytrzymałości nie będzie lepiej pracować. Taki
                                                    człowiek chce przetrwać do końca zmiany, wyjść i najlepiej zapomnieć gdzie
                                                    pracuje. Na pewno jednak nikt z kierownictwa nie powiedziałby nam, że wolniej
                                                    znaczy lepiej. Gorsze jest jeszcze to, że właśnie tych ludzi którzy nie mogą
                                                    odejść od maszyny traktuje się najgorzej bo przecież oni nie chcą uczestniczyć w
                                                    życiu brygady i nie wymyślają kajzenów wiec nie zależy im na miejscu pracy tak
                                                    jak innym. Niestety nikt z przełożonych jeszcze nie wpadł na to dlaczego tak jest.
                                                  • Gość: OBSERWATOR FORUM PRACA W B IP: 213.25.178.* 06.03.10, 12:31
                                                    Panowie operatorzy,jak już kiedyś wspomniałem pracowałem tam i naprawdę można
                                                    stwierdzić że to praca przede wszystkim dla kawalera!!!
                                                    A z tymi liderami i mistrzami to jest jedno wielki kolesiostwo i tego nie
                                                    pokonacie.Życzę wszystkim powodzenia i nie narzekajcie,bo to śmieszne, mi się
                                                    nie podobało to po prostu się zwolniłem i mam też kredyt wiec to nie jest
                                                    wymówka żeby tam pracować!!!
                                                  • Gość: obserwator Re: PRACA W B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 15:54
                                                    Panowie mistrzowie zagońcie swoich liderów kolesi na maszyny-tydzień w miesiącu
                                                    niech sobie popracują i przypomną sobie jak to jest. Przecież żaden lider nie
                                                    jest na etacie-to zwykły operator.
                                                  • Gość: OBSERWATOR FORUM do obserwatora IP: 213.25.178.* 07.03.10, 10:31
                                                    jak mogą ich zagonić??? jak to wszystko kumple od lat a poco kazać robić
                                                    kumplowi jak operator lepiej żeby zapier...
                                                  • Gość: ja Re: do obserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 15:09
                                                    Na 15k liderzy zmieniają się co miesiąc, tylko na 8k nieroby trzymają się swoich
                                                    stołków. Liderzy i zmieniacze na maszyny!!!
                                                  • Gość: zombiak Re: do obserwatora IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 00:31
                                                    bo się najwidoczniej nie nadają. nie chciało sie czytać z pierwszej
                                                    murzyńskiej czytanki trzeba kulać oponki noce, dnie i ranki
                                                  • Gość: megalodon Re:Mają nas gdześ IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 00:21
                                                    coś cie się tak uparli na to pierdzenie w stołek mniej grochówy i
                                                    będzie spoko
                                                  • Gość: WEGA Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 11.03.10, 14:05
                                                    Mistrzowie i liderzy na 8k to ludzie baz sumienia patałachy.Pierdzą w stołki i
                                                    obgadują operatorów.Kim są mistrzowie że wyśmiewają operatów na każdy
                                                    sposób.Chodzą po hali jak kapo w obozie.
                                                  • Gość: NINJA Re:Mają nas gdześ IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 00:21
                                                    Jeszcze trochę Panowie.Jak na 8 K przyjdzie pan Bogumił to on nauczy tych
                                                    nierobów liderów.Skończą sie nadgodziny dla liderów z cięcia,ściema dla liderów
                                                    z konfekcji.Pracowałem pod tym panem i wiem jak jest.Na początku może mieć
                                                    trudno ale nie z takimi sobie radził.Jak nie będzie wyników to mistrzowie
                                                    dostaną po premii i wezmą się za liderów.Jest u nas pare osób,którzy pracowali
                                                    na 15 k i pamiętają zasady pana B...
                                                  • Gość: GOGĘ Re:Mają nas gdześ IP: *.173.14.25.tesatnet.pl 20.03.10, 12:14
                                                    Czekamy,i zobaczymy czy pan Bogumił da rade ich troszeczkę poskromić.Mam
                                                    nadzieje że skończy się przesiadywanie na palarni,i dawanie podwyżek tym co nie
                                                    zasługują.
                                                  • Gość: Człowiek w Ogniu Re:Mają nas gdześ IP: *.chello.pl 20.03.10, 21:42