Gość: maj-mat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.astra-net.com 14.11.07, 12:53 A jeśli chodzi o specyfikę pracy, to na którym dziale jest najlepiej pracować? gdzie się dobrze pracuje? nie wiem czym się zajmują dokładnie poszczególne działy w Bridgestone, więc napiszcie coś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 14.11.07, 17:20 Najlepiej i najspokojniej tylko na KONFEKCJI! Praktycznie całe osiem godzin operator nudzi się przy maszynie kontrolując łącza materiałów i dla zabicia czasu wymienia wózki z materiałami żeby nie przysnąć. Spokojna, stonowana bezstresowa praca - gorąco polecam ten dział :) P.S. Pozdrawiam "maszynistów" z eNów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:52 Kolega się myli. Najlepiej jest na magazynie opon. Leniwie się przeciągamy ładując 15 ton opon ręcznie. Myślę że czas jaki nam na to wyznaczyli jest zbyt długi , dlatego poprosiłem mistrza żeby go trochę zmniejszył, a on zrobił to od razu. Zupełnie nie rozumiem dlaczego w tym kraju jest zabroniona praca na czas , przecież nie można by było podnosić norm. Przecież wiadomo że im szybciej się pracuje tym lepsza staję się kondycja ,a co za tym idzie i zdrowie.Wszyscy znamy czasy na poszczególne samochody , więc cieszymy się kiedy nasz mistrz robi nam niespodziankę i skraca o 10 minut wszystkie. Gorąco polecam magazyn to najlepszy dział. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Mam chęć na japońca IP: *.szczecin.mm.pl 14.11.07, 20:54 Jak go poderwać. Pójdzie ze mną na bzykanko ? Mówi się, że wszystko mają duże oprócz wzrostu. I dużo zarabiahą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Mam chęć na japońca IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:44 Aniu pójdzie bez problemu i rzeczywiście wszystko mają duze :):):):):):):) sama o tym wiem i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mam chęć na japońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 22:28 Przypomina mi sie kawał. Młoda juhaska mówi do koleżanki, że po imprezie poporzedniego wieczoru poszła z wykształconym chłopakiem na bzykanko bo on jej obiecał pokazać penisa. A o to jest ten penis?, pyta kumpela. To zwykły ch... tylko taki malutki. Więc może kleżanka która próbowała nie miała w życiu szczęścia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nipponek Re: Mam chęć na japońca IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:48 głupia ci.p.a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the best Re: Mam chęć na japońca IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:23 która cię skrzywdziła////bo jestesssssssssssssssśśśśśśśśśśśśśśśśśś jak stara komedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i m not gay Re: Mam chęć na japońca IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:24 remember Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuhhhhhh Re: Mam chęć na japońca IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:14 nie wierz we wszystko........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afgan Re: Mam chęć na japońca IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:25 dobre zielsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agresive Re: Mam chęć na japońca IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:15 tacy są japońcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 14.11.07, 21:41 padaczka zapomniałeś dodać ze my konfekcjonerzy mamy jeszcze jedno odpowiedzialne zadanie GAśNIMY LAMPKI po kazdym kroku :-> Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: Bridgestone Poznań opinie 14.11.07, 23:23 ty chyba zwariowałeś na konfekcji jest spokojnie ? a której brygadzie człowieku pracujesz ? pierwsze słyszę że operatorzy nudzą się na maszynach ha i jeszcze wózki z materiałami wymieniają ! dobre !!! ja cię proszę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 01:58 Widzę, że nie wyczułeś tego sarkazmu i ironii :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłe bieznikowiec Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.zegrze.maverick.com.pl 15.11.07, 10:11 Pozdrowionka dla 15k brygada B trymajcie się. BSPZ to najwiekszy syf pod słońcem, uciekajcie chłopacy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka o firmie IP: *.icpnet.pl 04.12.07, 12:24 pracowałam w biurze w bridgestone- najgorszy okres w moim zyciu, oni nie tylko ludzi na produkcji mają głęboko w 4 literach, odradzam pracę dla tej firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: o firmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 08:18 Czy pracowałaś wmagazynie opon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jja pieee.. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:29 sarkazm czym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nudziasszzzzzzzzzz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:28 ja zagaszam przy dobrej muzie pozdro................ Odpowiedz Link Zgłoś
maj-mat Re: Bridgestone Poznań opinie 15.11.07, 14:32 Domyślam się, że na każdym dziale, trzeba za...ć, ale czy np. na jakimś są bardziej szkodliwe warunki, jakieś chemikalia albo inne świnstwo, które jeszcze dodatkowo utrudnia pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 15:01 Szkodliwych warunków nie ma. Bambary - gdzie zaczyna się cała przygoda z gumą lśnią, błyszczą i zaskakują świeżością niczym wiodący na rynku płyn do mycia naczyń. Wszyscy pchają się na ważenie chemikaliów gdyż gdzie indziej całkowicie za free można przez 8 godzin ładować się potężnymi dawkami niezbędnych do życia witamin. Na wulkanizacji natomiast prasy filtrują zanieczyszczone powietrze i podczas otwierania wypuszczają na halę tlen w otoczce delikatnie syczących niczym drzewa w lesie bladerów maszyn konfekcyjnych. Jedyne co utrudnia tą sielankową atmosferę to tylko 7 dni pracy pod rząd - człowiek się później czuje jakiś taki niedociążony... dobrze, że chociaż weekendy można spędzić w tym raju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re:raj od stycznia IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 16:26 dali stanowczo za mało...zamiast dać konkretny zastrzyk do podstawy... brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iem Re:raj od stycznia IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 18:13 konkrety pany konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re:raj od stycznia IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 18:25 z tego co słyszałem: nocki - o około 100% w górę święta - jak wyżej podstawa - 10% od kwietnia premie za wkład 100% w górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:raj od stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 19:35 Nocki i świeta z 370 na 870 miesięcznie (+500 zł) stawki 10% od stycznia i 5% od kwietnia (+300 zł) premia +100% (średnio +110 zł) opieka medyczna dla pracowników i rodzin od stycznia Zdazylem zapisac. Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.viknet.pl 15.11.07, 19:07 A jak tam mają liderzy i mistrzowie? Też tak ciężko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lider Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 19:55 Lider jak inne szaraki ma tak samo. Myślisz,że lidera możesz pakować do tego samego worka co mistrza? Nieźle ci odbiło marny dupowłazie. Lider nie jest funkcją dożywotnią.Zapamiętaj to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.viknet.pl 15.11.07, 20:00 Nie, no sorry, nie znam dokładnie hierarchii, po prostu pytam, bo mnie to ciekawi, tyle tu piszecie o takich złych warunkach pracy. Mistrz jest wyżej niż lider? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 21:56 Nie ma żadnej różnicy. Jeden i drugi nic nie robią i włażą w d..ę. Tylko że każdy komu innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 22:22 Nocki i świeta z 370 na 870 miesięcznie (+500 zł) stawki 10% od stycznia i 5% od kwietnia (+300 zł) premia +100% (średnio +110 zł) opieka medyczna dla pracowników i rodzin od stycznia Zdazylem zapisac. Super to to odrazu widac ze pisal ktos z kierownictwa (super) k..wa jakie super 9 stów więcej za taką harówke - to ma mnie zatrzymać przed wyjazdem? w londynie czaka praca na budowie za 400ł na tydzień i pracujesz od 8 do 16 i nikt cie w pracy nie pogania wrecz przeciwnie angole krzywo patrza jak robisz za szybko.żaluje ze poraz kolejny dalem sie zwieść i czekalem miesiac czasu zeby uslyszec to samo co co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 22:30 jak możesz to nie podpisuj się czyimś nickiem proszę - dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 15.11.07, 23:23 zeby miec swoj nick trzeba go zarejestrowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 23:47 W nowych podwyżkach widać zaopiekowali sie tylko młodymi....Ci co byli na zebraniu wiedzą o co chodzi. RS w premii za wkład!!! To jest chory pomysł, komplentna bzdura...Juz widziałem jak liderzy zacieraja raczki bo premie za wkład maja co miesiąc, a nie jeden taki lider zarabia na nnią na palarni. Acha, Ci co byli na zebraniu lub będą, usłyszeli(ą) pierwszy raz tak zmasowaną mowę MOBINGOWĄ w wykonaniu przełożonego pana P.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:18 A co, lapiesz sie na najnizaszą ocenę? Boisz się? Moze lepiej weź się do roboty. A co do PK to kazdy słyszał co chciał a gość mówił: to nie straszenie a proste przedstawienie faktów. Tylko ciebie nikt nie przekona. O mistrzów i liderów się nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od lat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 17.11.07, 09:34 podwyzki musielismy dostac bo juz niedługo pk stanał by na maszynach.najgorsze jest to ze znowu liderzy dostana najwiecej.tylko nie dostalismy konkretnej odpowiedzi za co? za siedzenie na palarni za pogaduszki z kolegani i nie zapomne dodac za za prace 3.5 godz w ciagu zmiany.czy to jest uczciwe.moze mnie ktoś oświeci bo pracuje ponad 6 lat i nie wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzunio Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 20:57 liderzy to największe darmozjady bridgestona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: answer Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:45 ktorzy// // Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: udupieni Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:39 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:38 ico tam? what sap./././///// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 23:04 To jest dla tych co chcą zostac w Polsce. Nie chcesz? Droga wolna, good luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.07, 15:20 To kur.a jedź. Ja byłam w Londynie i wiecej nie pojadę , chyba, że ktoś mi da 10ł/H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:35 zaden lider vs mistz sory master ale orientations przeszedł sory za english Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.astra-net.com 16.11.07, 07:09 Lider i mistrz? Nie ma różnicy piszesz...a chwile wcześniej pisałeś, żeby nie wrzucać ich do jednego worka - bo to nie to samo. Nie pisz mi o włażeniu w d..ę, tylko coś konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ku56 Re: Bridgestone Poznań opinie 16.11.07, 08:12 Do kwietnia ok. Kto dostanie tą premię za wkład?Od1.04. Liderzy i dupowłazy!!!!!!!!!!! ku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.astra-net.com 16.11.07, 09:48 Czyli prosto mówiąc mistrzowie tam mają dobrze, liderzy nie narzekają, a operatorzy za....ją jak motorki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.M. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 16.11.07, 10:12 Podwzyżki są i to najważniejsze wiadomo że nie będziemy zarabiać jak na zachodzie, a jeśli ktoś chce zawsze może wyjechać przecież nikt go nie trzyma na siłę w Polsce.RS nie dostaniemy tylko w przypadku incydentów w pozostałych poziomach zawsze jest RS, uważam że dużo dołożyli,ale PK przegiął z tym wykładem o kosztach i produktywności wyraźnie chciał nas zastraszyć i zniechęcić do postulowania do dalszych podwyżek,ale w 2009 trzeba walczyć o kolejne ponieważ wzrosną koszta utrzymania w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s-h7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 16.11.07, 16:19 najwazniejsze ze dali podwyzki na ktore zasluzylismy, zgadzam sie ze z tym mobingiem to PK przegiąl bo nie potrafie sobie wyobrazic Włocha czy Hiszpana (z całym szacunkiem dla nich), który wykręca 230szt OR-a lub BC-ka. a co do równej stawki dla nowych pracowników to na podwyżke bedzie taki czekał 2 lata wiec dziwią mnie głosy ze lepiej sie zwolnic i zacząc od nowa z mniejszą ilością obowiązków... obawiam sie tylko że wraz z podwyżkami wzrosną oczekiwania PK jeśli chodzi o tickety od stycznia znowu 10szt wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: Bridgestone PoznaD opinie IP: *.google.com 16.11.07, 21:24 to skoro tyle dali to znowu nasz tata bedzie na spotkaniach sie rozwodzil jacy to sa dla nas wspaniali a z wdziecznosci do nich jak my bedziemy musieli zapie...c (ticket) inna sprawa ze niebawem znow audyt loyda wiec jakby dali co laska to sami by musieli podlogi malowac i jak co roku tuszowac problemy z jakoscia. no ale skoro mamy to sie cieszmy i pora juz zaczynac walke o kolejne podwyzki bo do stawki nam naleznej za prace w tej stoczni to jeszcze daleko. moja propozycja to po 4 latach 30zl na reke za godzine. kto jest za.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nodi Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.astra-net.com 16.11.07, 13:23 Czyli jak ktoś sie dostanie na lepsze stanowisko,przykładowo taki mistrz zmianowy, to jest w porządku i nie ma jakiegoś gnojenia.Ja się będe starał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.11.07, 21:55 szkodliwe swinstwo na każdym dziale to mistrzowie zmianowi a zwłaszcza na 15k B konfekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konfekcja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.11.07, 23:44 wracajcie do Gniezna wieśnioki rąbać bambusy na polu i sadzić kaktusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.07, 23:56 hej hej hej każdy z GNIEZNA cwe...lem jest buraki kapusie cioty c.w.e.l.e za.pier.dalacie jak pajace zeby dostac podwyzke poztym cw..ujecie sie z mistrzmi pajaceeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 19.11.07, 10:32 Umysłowo chorych też zatrudniamy? Za dużo kleju biedaczysko się nawdychał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.astra-net.com 19.11.07, 14:30 Widzę, że to forum zamieniło się w arenę wyzwisk i nic poza tym :-( A naprwde, możnabyło się coś ciekawego dowiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku..ony Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:57 gadamy albo robimy prymityw sieczke napie..my sie chyba nie albo................................................................ ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 12:00 mamy sie bic wojna po..i zastanowcie se capra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.viknet.pl 19.11.07, 19:10 Opanujcie się z tymi wyzwiskami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona II M Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 01:37 Widzę,że z wątku opini na temat pracy w B.zrobił się wątek pt."kto ma większego i która bardziej chętna 3/4 pisze na temat reszte na google odsyłam sexanonse i sprawa załatwiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 09.12.07, 02:41 ludzie to forum umiera!!!!!!!!!! jeden post dziennie tragedia, zadnych nowosci z naszego obozu, wyzsze premie za wkład beda dopiero od kwietni a wiec narazie zamiast myslec w domu jak wykręcić wyższe bekido napiszcie cos ciekawego :-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Bridgestone PoznaD opinie IP: *.google.com 28.11.07, 21:55 plastek, ty to chyba musisz byc z porzadnej miesciny bo i akcent jak i sposob formowania zdan swiadczy o arystokratycznym wyksztalceniu twoim wiec zatrudnij sie tam gdzie twoj intelekt bardziej sie przyda np mozesz zamiatac sracze na dworcach ania2, polskie wyrazy sie odmienia (chodzi o te konie) wiec tez sie zatrudnij z plastkiem. to forum az kipi od durniow, kretynow i reszty zalosnych, sfrustrowanych idiotow ktorzy nie moga poradzic sobie z wymiana osranych gaci. pozdrawiam wspanialych operatorow ze wspanialych dzialow. idioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.M.Poznań Re: Bridgestone PoznaD opinie IP: *.icpnet.pl 28.11.07, 23:50 Rumcajs popieram cię zachowanie plastka i innych jest poniżej poziomu nie rozumiem skąd ta wojna i podziały na miejscowych i resztę.Idioci się rodzą bez względu na lokalizacje geograficzną i zajmowane stanowisko.Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone PoznaD opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 13:21 Dzięki. Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miuzic man Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:09 dodaj jakis dobry utwor do tego ale podobno jest zabronione ,wtedy staje sie to snem . sory bez miekich znakow............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku56 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 16:22 Co tam u prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Szukam prccownika Bridgestone IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.07, 22:29 Który posiada dużego konia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania2 Re: Szukam prccownika Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 23:05 to w Szczecinie macie mały konie...feee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szukam prccownika Bridgestone IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.09.08, 21:52 ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.szczecin.mm.pl 28.11.07, 07:28 Mieszkam na Góreckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 23:43 A jak ma się Ania? Sekiguchi już ją ściągnął do Brukseli? I jaka Kinga się zwolniła? Now.? Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOKO Dajemy wam pracę a wy ................ IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.07, 21:35 Spirit "Trust. And Pride" The trust that we earn from people in the community makes us proud of our companies. Our pride in our companies encourages us to do ever better in exceeding people's highest expectations. We earn people's trust by providing products and services that make life safer and more fun and fulfilling. That trust becomes visible to us through our interaction with customers and with all the members of the community. It makes us proud of our products, of our companies, of each other. The crucial linkage between the trust and the pride is action. Only through concrete action can we earn the trust that becomes the basis for our pride in our company and products. Only when that pride motivates us to become ever better can we continue to earn and retain the trust of the community. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musashi Mijabłoto Re: Dajemy wam pracę a wy ................ IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 21:02 fuck off yoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:50 jaka Kinga? a kto to taki? a co to takie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek [...] IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.07, 00:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavokyknuf Podwyżka IP: *.eastwest.com.pl 19.11.07, 22:44 A ja po ogłoszeniu podwyżki poczułem sie jakbym dupą w ryj dostał BAKER jak ci tam in england ? Jak nic sie nie zmieni zniknę z tej poronionej firmy.Wszystko jest tu żałosne- zarobki ,traktowanie pracowników niższego szczebla,polityka zakładu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek [...] IP: *.brnt.cable.ntl.com 20.11.07, 00:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAKER Re: Podwyżka IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.07, 12:48 NIE PRZYJEZDŻAJ BURAKU, nie potrzebujemy takich JAK TY pracowników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avokyknuf Re: Podwyżka IP: *.eastwest.com.pl 20.11.07, 17:30 hyh BAKER powiedział co wiedział ,Prawdziwy BARER zlał bridgestona ciepłym moczem a ty ofermo zasmarkana tylko sie pod niego podszywasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podwyżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:57 A najzałośniejszy jesteś ty. Pakuj się i jedź w świat uczyć się życia i zrozumieć jak świat się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: Podwyżka IP: 82.160.248.* 23.11.07, 23:18 zenada to co sie wyrabia na forum i w firmie ja ostatnio sam mialem sytuacje ze ktos chcial mnie wkrecic w rozgrywki i uklady na brygadzie od tego czasu moje dialogi z "PRZYJACIOLMI" Z brygady to: " na brygadzie jest super kumple są zaj.... tylko tickety są za małe...." daje do myslenia maszynistom z 7/8 N brygada Bpodobno to kiedys byla najjjjjjjjjjjjjjjlepsza brygada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Podwyżka IP: 195.205.161.* 24.11.07, 00:46 jak tak czytam to forum to czasami zy...ac sie chce,jak komus nie odpowiada praca to ja zawsze moze zmienic,dzisisaj jest naprawde wiele mozliwosci,jak jeden z drugim ma zostac w Bridgestone i narzekac jak to mu zle to sorry ale to nie jest cyrograf z diablem moze sie wycofac(zaznaczam ze jestem zwyklym szarym operatorem i nie lize nikomu tylka bo takie podejrzenia beda,po prostu pracuje na normalnym dziale ((szacunek dla chlopakow z konfekcji i wytlaczania))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik od lat Re: Podwyżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 16:11 Wreszcie jakis normalny glos w tej kupie gowna. Forum na temat pracy. A tu wyzwiska,obelgi,istotnie jak sie komus nie podoba zawsze sie moze zwolnic. Nikt nam nie mowi ze bedzie latwo i pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Podwyżka IP: 195.205.161.* 25.11.07, 00:32 dzieki za poparcie,po prostu jest kupe wiary co beda zarabiali po piec kola na reke a i tak zupa bedzie za slona i z tym trzeba sie pogodzic,w tej czy innej firmie ciagle cos im nie bedzie pasowalo,wiadomo trzeba walczyc o swoje ale jezeli firma wykazuje dobra wole to trzeba to uszanowac a jesli koszty utrzymania znowu wzrosna to postulowac o kolejne podwyzki,pozdrowienia dla walcowni 15K 7/8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo A jak tam się miewa moja idolka IP: *.icpnet.pl 25.11.07, 14:15 Anka Iwaniuk? Dawajcie niusy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: A jak tam się miewa moja idolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 19:34 A twoj numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator z boku Re: Podwyżka IP: *.tktelekom.pl 09.05.08, 07:57 Czytałem różne wpisy na waszym forum i zastanawiam się co za nimi stoi. Sytuacja na rynku lokalnym pokazuje, że praca czeka na ludzi, a nie ludzie na pracę. Ci którzy wylewają anonimowo żale na swoją firmę ("srają we własne gniazdo") powinni sie chyba zastanowić, czy jest to miejsce, w którym chcą spędzić kolejne lata. Jeżeli jednak uważają, że warto zostać, to znaczy, że nie jest tak źle. W przeciwnym wypadku proponuję poszukać sobie czegoś, co pozwoli wam z przyjemnością przychodzić codziennie do pracy, no chyba, że komuś na tym nie zależy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Szukam chłopaka z Bridgestone IP: *.szczecin.mm.pl 25.11.07, 09:36 Jestem pracownicą Bridgestone i szukam romantycznej miłoąci. Chłopaka z koniem pow 17 cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Szukam chłopaka z Bridgestone IP: *.serv-net.pl 25.11.07, 09:52 jestem też pracownikiem na15k.nie mam17 cm,ale jaki WARIAT; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyy Re: Szukam chłopaka z Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 18:12 Nie ważne że mały. Ważne że wariat;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Szukam chłopaka z Bridgestone IP: *.serv-net.pl 26.11.07, 19:20 a jakiś nr tel.lub inny kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szukam chłopaka z Bridgestone IP: *.szczecin.mm.pl 28.11.07, 20:38 Mieszkam na Góreckiej. Szukam miłości.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcz nie wiem Re: Szukam chłopaka z Bridgestone IP: *.icpnet.pl 02.12.07, 14:18 do Ani: jak CI idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.11.07, 06:45 Piszecie, ze pracownicy w firmie dostali podwyzki. Ile dostaliscie %, skoro widze tutaj nawet slowa zadowolenia ? Czy wszyscy dostali czy tylko jakas wybrana czesc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik od lat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:41 Dostali wszyscy,jednak nasz menegment zaczol ,choc powoli doceniac operatorow ktorzy pracuja w systemie czterobrygadowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.11.07, 20:38 Ile procent dostali ci operatorzy w systemie 4-brygadowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 29.11.07, 21:28 10% do podstawy(mlodzi okolo 30%) za nocki z 3 z hakiem do 8 z hakiem do godziny,niedziele i swieta z 6 z hakiem do 15 z hakiem do godziny(srednio za niedziele i nocki z 350 zl brutto do 850 zl brutto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.11.07, 22:56 Od czego sa zalezne te rozbieznosci w dodatkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s-h7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 29.11.07, 23:56 mam pytanie kiedy potrącą nam podatek za bony z listopadową pensją czy dopiero w styczniu???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:45 z listopadowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 30.11.07, 20:23 podatek jak co roku bedzie odciagniety w styczniu,a co do rozbieznosci to mlodzi maja wieksza podwyzke zeby zachecic nowych pracownikow a dodatek za niedziele i swieta o ponad 100% ? musialo tyle podskoczyc bo przeciez dla kazdego kto pracuje w systemie czterobrygadowym jest to spore obciazenie pozdro hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoneczka Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 00:15 A czy wiecie coś na temat ubezpieczeń zdrowotnych-prywatnych,które mają być w firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hala 8 dobudowka Re: pytanie IP: *.icpnet.pl 03.12.07, 20:07 Zrobcie cos z ta wentylacja na tej dobodowce tam wali jak cholera z tej maszyny od przekładek nie wiem jak wytrzymuja tam pracownicy ale ten smrod sie rozchodzi na cala hale.I poprawcie w koncu wentylacje bo brakuje naprawde swiezego chlodnego a przede wszystkim zdrowego powietrza bo to co jest na hali jest karygodne tej firmy.Zrobcie cos w koncu!!!!!ps.te okna otwieraja sie tylko na 2-3 minuty w ciagu 2-3 godz to stanowczo za malo.tragedia.TLENU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc h7 Re: pytanie IP: 82.160.248.* 03.12.07, 22:07 spoko jak przyjdzie sanepid zrobic pomiary to maszyna do przekładek bedzie miała obsługe i tradycyjnie wszystko bedzie w normie i znowu powiedzą ze wymyslamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: pytanie IP: *.icpnet.pl 03.12.07, 22:53 Oj, tak recycling daje "zdrowo" z rury...Ale najciekawsze jest to że najpierw postawiono maszyne a potem staraja sie o pozwolenie na wyrzut dymu na zewnątrz...pewnie mysleli ze operatorzy przefiltruja płucami i beda cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 10.12.07, 22:41 zgadzam sie z tym,moim zdaniem nawet jezeli ktos ma opanowane jedno czy dwa stanowiska ale jest dobrym pracownikem i dlugo pracuje w firmie to powinien automatycznie wskoczyc na standart lub S1 (a nie przez widzi mi sie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 11.12.07, 07:32 lechita popieram!!! konfekcjoner nigdy nie ma równych szans w opanowaniu ilości maszyn w porównaniu z operatorem z przygotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stone Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 11.12.07, 20:47 na Walcowni nawet najprostsze stanowisko, które opanowac mozna w 15min liczone jest wlasnie jako stanowisko. Operator H7/8 przyjdzie na wytlacznie 15k i opanuje odwijarke bieznikow i ma to liczone do S1. Operator z wytlacznia 15k opanuje ta samą odwijarke, ale juz tego do S1 mu nikt nie zaliczy. Na cieciu 15k identycznie z "prostszymi" maszynami. Gdzie sprawiedliwość? Dlaczego na jednym dziale pracownik dobrze wykonujący swoja pracę może otrzymac szybko S1, bo przełożeni są inteligentni, a na drugim może tylko o nim pomarzyć? Czy to dobrze wpływa na atmosferę wśród załogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tedor Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.astra-net.com 13.12.07, 09:04 Czy ktoś z was był może na tym szkoleniu w Japonii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania [...] IP: *.szczecin.mm.pl 02.12.07, 09:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Szukm miłości - chłopaka z Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 14:38 jeden mechanik zmianowy ma ogromnego konia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Skandal !!! IP: *.szczecin.mm.pl 05.12.07, 11:32 Ktoś skasował mój post. Cenzura i dysktyminacja !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandalista Re: Skandal !!! IP: *.serv-net.pl 05.12.07, 21:28 Aniu napisz na maila piotrkazmierski@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daras m pozdro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 17:07 Wielkie pozdro dla wulkanizacji C... szczegolnie dla Rafała, Adriana, Andrzeja, Kosmosa,Łysegi i calej resztynie dajcie sie frajerom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.M.Poznań Re: Skandal !!! IP: *.icpnet.pl 09.12.07, 02:57 Aniu to jest forum firmowe w którym porusza się ważne tematy. Rozumiem że potrzebujesz seksu,ale wystarczy iść w weekend do pubu i poderwać jakiegoś przystojnego faceta to najprostsza metoda.Prawdę mówiąc ja skasowałem twojego posta,ponieważ jest totalnie nie na poziomie tego forum.Wyrazy współczucia dla twojego nieokiełznanego libido które całkowicie przyćmiło twój maleńki rozumek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Skandal !!! IP: 195.205.161.* 09.12.07, 16:34 BRAWO dla W.M Poznan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukrojad Re: Skandal !!! IP: *.serv-net.pl 09.12.07, 18:59 ale zasypało cukrem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sem Re: Skandal !!! IP: *.serv-net.pl 09.12.07, 21:36 Dobrze powiedziane - popieram. Ania do pubu! Piszcie ludzie, piszcie, bo góra będzie sie cieszyć, że forum umarło. Niech czują, że o ich wszelkich ruchach może dowiedziec się w kazdym momencie opinia publiczna. A niestety, sprawiedliwości w tej firmie nie ma...chociazby przy przyznawaniu poziomu wynagrodzenia S1. Dlaczego sa takie róznice w traktowaniu maszyn jako stanowisk liczonych do S1? Te same maszyny traktowane sa jako stanowiska lub nie sa traktowane jako stanowiska - zależy na jakim dziale/hali pracujemy. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: Skandal !!! IP: 82.160.248.* 09.12.07, 23:47 i znowu wszyscy nasi przełożeni trzęsą portkami bo zbliża się kolejny audyt, miło jest popatrzeć jak to nasi mistrzowie poddawani są presji którą my czujemy na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Skandal !!! IP: *.google.com 11.12.07, 23:49 a ja dzis widzialem jak pan szef dzialu personalnego ze swojego seata altea przekladal opony do auta innego goscia na przystanku 73. no i jednak mozna dla kogos kupowac opony jak sie jest managierem. smutne. mam namiary na maila pickelsa (audytor) i kilka nagranych filmikow jak to sie firma przygotowuje do audytu. moze byc wesolo. chociaz znajac zycie to jeden drugiemu reke umyje. pozdrowienia dla ani za jej bezgraniczny idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Skandal !!! IP: *.szczecin.mm.pl 12.12.07, 18:35 To ty masz COŚ maleńkiego - swojego penny.. Pewnie masz kompleks na punkcie jago wielkości - 7cm. Skoro tu nie znalazłam miłości - poszukam w zakładach VW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18cm Re: Skandal !!! IP: 67.159.44.* 12.12.07, 20:15 To smutne...kończy się pewna era tego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Skandal !!! IP: *.astra-net.com 13.12.07, 09:08 Forum umiera śmiercią naturalną, jak chcecie pogadać o seksie, to stwórzcie nowy wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xzxzxzxz Re: Skandal !!! IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 15:48 dobra ci co se pisza o penisach , niech se pisza , gdzies to mam,a ja mam pytanie, na konfekcji, za 6 incydentów, zabierana bedzie premia rs , no nie wspomne ze obecnosciowa tez, no i za wkład tez se mozna pomarzyc !! czy na wszystkich działach tak bedzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx s1-piortek gaga IP: *.eranet.pl 13.12.07, 16:38 popieram kolegów z tym s1 to masakra tylko dla wybranych i dupowłazów na 15k jak jestes z gniezna to masz premie i s1 z urzedu i nie za ilosc stanowisk - o nie to mozliwe jest tylko na 15k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1s Re: s1-piortek gaga IP: 82.160.248.* 13.12.07, 22:39 piotrek przywróciłeś mi wiare w ludzi do tej pory myslałem ze tylko u nas czyli na hali 7/8 obowiązują zasady "im głębiej wyjdziesz tym wyżej zajdziesz" jest to smutne tylko układy i wazeliniarstwo liczą sie w tej firmie. ja od dłuższego czasu sie nie odzywam bo nie dość że nie bedę miał szansy na podwyżke to jeszcze od nadgodzin mnie odetną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: s1-piortek gaga IP: 195.205.161.* 14.12.07, 01:09 chlopaki,odzywac sie i walczyc o swoje to wrecz trzeba,bo jak wszyscy polozymy uszy po sobie to nas polska kadra zajedzie, spojrzmy prawdzie w oczy firma dba o ludzi ale polska kadra nie spisuje sie do konca(na swoj dzial nie narzekam bo jest najbardziej normalny w calej firmie ale z tego co slysze co sie dzieje na innych dzialach to czasami nie chce sie wierzyc...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: s1-piortek gaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:49 Opieraj sie na tym co widzisz i nie sluchaj opowiesci o innych dzialach. Tak jest tak jak ktos to widzi - jak jest kiepski to firma winna, jak jest dibry to mu wszystko pasuje. A co do polskiej kadry to jak myslicie kto zalatwil podwyzki, Japonczycy? A skąd by wiedzieli, że trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15kilowiec Re: Skandal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 11:45 Przez ponad 8 lat pracy w tej firmie mialem 2 incydenty więc nie rozumiem tematu. Czy wszyscy z góry zakladają że zamiast urlopu bierze się chorobowe. Wielu takich znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferguson Re: Skandal !!! IP: *.viknet.pl 14.12.07, 20:10 No właśnie... czy ktoś z was był na tym szkoleniu w Japonii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 12 Re: Skandal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:50 A co chcesz wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferguson Re: Skandal !!! IP: *.astra-net.com 21.12.07, 08:03 Japońcy to ponoć za...ją starsznie szybko. Na czy w ogóle polega ten wyjazd - to po prostu wykorzystywanie polaków do pracy. Jak jest tam tak jak u was to dziekuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17 Re: Skandal !!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 12:42 mam................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.07, 13:33 forum.suchylas.net/viewtopic.php?p=2897&sid=9c229129ee6b030c2e74e0ad4cf52bb9#2897 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.mantykora.net 15.12.07, 20:47 A wiecie że PK został członkiem zarządu? Teraz to dopiero będzie jazda... Zresztą już się zaczęło, wystarczy być na porannym spotkaniu na siódemce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 15.12.07, 21:10 czy warto się zatrudnić ,ile mogę dostać na początek na ręke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadacz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 16.12.07, 16:14 czy warto...?hmm.. gdybyś chcial sie odbic z sianem od dna to na jakis roczek warto przyjść od stycznia mysle ze na początek jakies 2.5 tys dostaniesz.ale nie zagrzewaj tam dluzej miejsca bo po paru latach spora czesc zarobionych pieniedzy wydasz na lekarzy.ale wiedz jedno jak wytrzymasz rok w bridgestonie to wszedzie sobie dasz rade nawet na platformach wiertniczych czy kamieniołomach. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.M.Poznań Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 16.12.07, 20:08 Cześć wszystkim.Słyszałem ze w programie premii obecnościowej chcą wprowadzić pół roczny okres zabierania całej lub połowy wszystkich premii i to wliczając rok 2007.To jest skandal dają podwyżki,a później oszczędzają na premiach, przecież niektórzy naprawdę chorują i mają cierpieć przez symulantów!Musimy narobić szumu na zakładzie inaczej zarząd wprowadzi te haniebne zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:11 Odpowiedz Link Zgłoś
mona961 CHES Laborant "B" 19.12.07, 15:02 Przed sniadaniem w labo po śniadaniu w labo(to ile trwa jego przerwa????) Wszyscy zapieprzamy na maszynach ,a on większą ilość czasu spedza w labo.To że kiedys chciał pracować na BB TO WIADOMO ,ale labo cos nowego...Może ktoś zwróci uwagę na tą sytuację i znajdzie mu zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lab "A" Re: CHES Laborant "B" IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.08, 20:21 pewnie chciałby ciebie Mona puknąć!swoim małym f... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:14 A może by tak najpierw przeczytac regulamin a potem pisać? Bo ja słyszałem, że Bridgestone nie chce płacić premi za nieobezności w pracy. A to świnie dopiero. Słyszałem, że wszędzie gdzie indziej płaca i to podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.M.Poznań Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 17:54 Masz kiepskie informacje sa przymiarki do zwiekszenia okresu zabierania premii z trzech miesiecy do szesciu.Zmiany chca wprowadzic od 1.01.2008 na spotkaniu o podwyzkach P.K. nie wspominal o tym.Zmiany w regulaminie fimy mozna bardzo przeprowadzic dzisial jest zebranie rady pracowniczej i bedziemy wszystko wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.M.Poznań Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 17:57 Twoje ironiczne uwagi są troche nie na miejscu, ale w koncu na forum mozna pisac wszystko co przyjdzie do glowy, a że nie zawsze mądrze to już mówi sie trudno i żyje dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.199.242.* 05.01.08, 22:49 Ja tam osobiscie polecam wszystkim nowym, którzy chcą się przyjąć do bridgestone magazyn opon. Mamy tam takie fajne zasady rodem z chińskich fabryk. Przełożeni dbają o naszą formę fizyczną nakładając na ciężką pracę fizyczną czasy wzięte z zawodów strong man.Dodatkowo dbają o nasze płuca bo palarnie są ale o każdego papierosa żeby zapalić trzeba się pytać jak w przedszkolu-). Ponadto można poszerzyć sobie poziom wiedzy z kodów produkcyjnych, ipc itd na codziennych sprawdzianach wiedzy niepotrzebnej. Mamy też takie fajne zawody w bieganiu pomiędzy dwoma liniami i układaniu opon-).No i oczywiście nie zapominam o tym że jak coś zrobisz nie tak to możesz sobie wraz z przełożonym obejrzeć to na video, normalnie rewelacja-) Dużo tego jest ale szkoda pisać........ Także młode jelenie zapraszam na magazyn gdzie stanowisko magazynier jest tylko na papierze a na prawde czeka cię bardzo cięzka fizyczna praca i tony opon do przerzucania, taki mały relax dla kręgosłupa-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 00:09 Mało tego!Teraz żeby zapalić papierosa trzeba zapytać giermka KRÓLA p. Ż.Czy to nie jest przekroczenie praw człowieka?To jest poprostu mobing!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.gprs.plus.pl 14.01.08, 23:55 szanowny xxx. jaki mobbing??? to tylko polityka firmy, dali podwyżki to głupieja, pan Ż z UZ-etami tez wyskoczyl ale znalezli sie tacy co otworzyli geby i jest po staremu. moze jego pan mu kaze takie rzeczy drugiemu czlowiekowi robic zeby jakas półroczna kość rzucić. podle to wyglada a w takim swietle Bigos wychodzi na kompletnego idiote (de facto ma do tego zaj...ste predyspozycje)chwala. no ale idzie wiosna to bedzie znowu podsluchiwal co operatorzy mowia podczas zaladunkow (lekkich, latwych i przyjemnych na ktore oczywiscie nie ma ustalonych czasow) "...a mogło byc tak pięknie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.gprs.plus.pl 15.01.08, 00:01 jeszcze troche zolci tu wyleje bo jutro wylot wiec... pozdrawiam wszystkich co laduja opony, opier...laja linki, lamia przepisy BHP jezdzac elektrycznymi wozkami po 5 cm warstwie wody (pzdr J.H.+ pamietasz?) oraz tych co podpier....ja i musza podpier...ac zeby dostac podwyzke ("...na imieniny pan bedzie mial panie operatorze...") Panie S-ku, dlaczego podwyżki co rok, co 5 lat nygusom co nie kapuja, a lizakom (SSV) to c z gardła operatorowi. kochalem wAS lecz teraz na was sr..am. tylko ludzi szkoda ale '...CZLOWIEK PRZEDE WSZYSTKIM..." to slogan na miejscu. trzymajcie sie i oby bylo lepiej. Mi sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:24 Pan ż no przykład człowieka który w domu moczy prześcieradło, a w pracy wyżywa się za to na pracownikach. Nikt nie jest winien że jest nieudacznikiem i gada takie pierdoły że śmiać się chce na samą myśl. Tak to jest kiedy obejmuje sie stanowisko bez podstawowej wiedzy na temat zarządzania ludźmi już nie mówię o logistyce(ciekawe jak je zdobył :) ).Szkoda tylko ludzi którzy pracują na pełnych obrotach i w zamian za to muszą wysłuchiwać tych ociekających zarozumialstwem suchych tekstów. Jakim trzeba być człowiekiem żeby dopie..nie innym sprawiało przyjemność. Takie zachowanie odbija się potem w dalszym życiu, to tylko kwestia czasu panie rdzawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.gprs.plus.pl 20.01.08, 13:41 true free mind, true Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 10:26 Witam ! Pracuję tez w gumach tyle że do żucia Wrigley - taki sam kibel co u was ! Zreszta zapraszam na forum Wrigleya - poczytajcie , sami zobaczycie ! Gnoją nas przełożeni - najgorsze jest to że to nasi krajanie polacy . Szkoda pisać - pozdrawiam was ! Na pochybel waszej i mojej firmie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieudacznik Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.srg.vectranet.pl 24.12.07, 14:45 no!!! to oplacilo sie wlażenie ... a z reszta - to taka tradycja w bridzistone bo w księgowości...ale o tym nie przed świętami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:07 a szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.szczecin.mm.pl 31.12.07, 21:30 Szczęśliwego Nowego Roku 2008 !!!!(dla wszystkich pracowników Bridgestone nawet tych z małymi koniami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.gprs.plus.pl 05.01.08, 21:16 Spie...aj dziadowo i pedalko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.szczecin.mm.pl 06.01.08, 18:44 Jesteś cham z małym dickiem i brak Ci szacunku dla kobiet z administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 195.205.161.* 07.01.08, 22:10 droga Aniu nie dośc że jestes jakaś niewyżyta to jeszcze zdaje się mało rozgarnięta,już prędzej były przesłanki że nikt nie chce czytac twojego pi.....nia więc sobie odpuśc,przenieś się na forum volksvagena jak obiecałaś i żegnam ozięble (chyba że masz coś mądrego do napisania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA DO LECHITY Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.devs.futuro.pl 07.01.08, 23:03 Masz rację. Jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 195.205.161.* 08.01.08, 20:59 OK. zdaje się że to o nierozgarnieciu mogę wycofac hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowicjusz! Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 21:14 Witam wszystkich pracowników mam pytanie chciałbym złozyc papiery do waszej firmy chciałbym sie cos blizej dowiedziec jakie obowiazki naleza do magazyniera i stawka prosze o odp dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Help desk Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.gprs.plus.pl 19.01.08, 17:43 Chłopie zapomnij o Bridgestone, nie widzisz ze to buraczarnia, zdrowie psychiczne i fizyczne wazniejsz od pieniedzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega zestargardu Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.08, 06:43 Tu jest zupełnie tak samo jak u was. mimo, że jeszcze sa Japoncy. Nie pękajcie bedzie rotacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega kolegi BSST Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 194.39.141.* 07.02.08, 14:53 A skończ pan pie..ć farmazony - tak samo jak w BSPZ ... Tys chyba sie pracą nie skalał ...jakbys nie zauwazył wypowiada się tutaj zdecydownaie większość ludzi bezpośrenio zaangażownych w produkcję . My ( bo tez pracuje w BSST ) produkcji nie mamy i miszmasz organizacyjny wynika z tego ze fabryka sie BUDUJE - jaki to ma związek z BSPZ ??? ( oprócz twojego włażenia im w dupę na zasadzie "jak ja was świetnie rozumiem" )...Popracuj z pół roku , poczekaj na produkcję i wtedy wymieniaj opinię , albo czytaj i morda w kubeł . Powiem szczerze - nie podoba się ? nikt za ryj nie trzyma , za dużo pracy ? zmienic na lepszą ... za mało wiedzy na studiach przekazali i nie daję sobie rady z tematami w robocie - zwrócić się do szefa , ktoś odciąży a nie pieprzyć głupoty na forum Poznania . Przepraszam za mojego nierozgarniętego kolegę z BSST . Młodzi to i wyrywni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.tdi.tktelekom.pl 07.02.08, 18:07 W Stargardzie jest bezrobocie. Ale za to ładne dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BSST2 Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 194.39.141.* 08.02.08, 08:48 Sprostowanie : W Stargardzie BYŁO bezrobocie , ale ładne dziewczyny dalej są ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrigley Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.icpnet.pl 22.01.08, 15:35 czesc forumowicze ja pracuje w wrigley i mysle ze u mnie w firmie to jest dopiero prawdziwy syf!!! u was to chyba przedszkole. bez urazy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt ważny Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 194.39.141.* 25.01.08, 10:36 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,4851014.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 213.199.242.* 28.01.08, 01:41 Przeczytaj sobie uważnie mój poprzedni post kolego a odp brzmi warunki jak w obozie pracy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:14 Dlaczego skazany? Nie chcesz to idź - szczęśliwe wyspy czekają i roboty w Poznaniu i okolicy w bród, tylko wybierać. Dostaniesz kupę siana, będziesz leżał jak król i uczył się ortografii. Mistrz przyjdzie, przepyta, zada pracę domową a może i odrobi lekcje za ciebie? Pewnie, że ciężko ale to nie mus pracować w Bridgestone. Obóz pracy to miejsce, gdzie musisz być, z Bridgestone można odejść, zajmuje to 1 dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: 213.199.242.* 29.01.08, 19:49 No po to jest forum i ten wątek na forum aby wyrażać swoje opinie o pracy w BSPZ. Wyrażenie obóz pracy jest w pewnym sensie metaforom i wiadomo że nikt na siłe mnie tu nie trzyma i jak każdy jestem wolnym człowiekiem i zawsze mogę stąd odejść. Chcę tylko nakreślić obraz i charakter tej pracy wszystkim nowym, którym przedstawia się to stanowisko jako "magazynier" bo na prawdę to powinno się nazywać pracownik fizyczny i firma oferując prace na stanowisku magazynier wprowadza ludzi w błąd. I masz racje gościu że pracy jest dużo i na szczęście sytuacja w naszym trudnym kraju się polepsza na rynku pracy i pewnie coraz więcej ludzi będzie się zwalniało z takich stanowisk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oboz Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 13:10 byłeś kiedyś w obozie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz M Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.08, 12:29 pałuj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Do wszystkich pracowników Bridgestone IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.08, 12:30 Szczęśliwego Ania i ja również uwielbiam duże koniki Odpowiedz Link Zgłoś
waszyngton17 Re: wh no smoke please 17.01.08, 17:18 czy na produkcji można iść na fajke poza regulaminową przerwą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.zegrze.maverick.com.pl 19.01.08, 18:21 Pozdrowionka dla konfekcji 15K brygada B;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 19:07 szczerze szkoda gadac na to co sie w tej firmie wyprawia operatorzy sa traktowani jak niewolnicy liczy sie tylko produkcja ciagle malo i malo tylko zaufani ludzie maja dobrze ale mam nadzieje ze to kiedys sie zmieni ale w garbate aniolki nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynierowie -wlkp Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 23:03 Biorać pod uwage opinie moich kolegów inzynierow (sam tez to sprawdzilem) nie polecam udawac sie do tej firmy na jakie kolwiek rozmowy kwalifikacyjne, szkoda pieniedzy, a zwlaszcza poswieconego czasu, a jeżeli ktos tam zacznie pracowac to i tak wytrzyma max pol roku (patrz wszystkie komentarze powyrzej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 12 Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:16 Warunki przyjęcia dla inzyniera: umie pisać "powyżej", skończone studia i umie mysleć. Rzeczywiście wygórowane... dla wielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:17 Uwierz mi że jak poprawi się jeszcze trochę na rynku pracy to zostaniesz sam "gościu" Nie chodzi o to jak jest w kraju tylko jak jest w Europie. Wiadomo że obcokrajowcy mają ciężko na wyspach , ale pogadaj z anglikiem o jego pracy i zarobkach. Myślę że mało kto w Europie uwierzył by jak jest traktowany człowiek w bridgestone. Powiedzmy sobie szczerze : pieniądze to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartas Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.echostar.pl 29.01.08, 15:29 hej widzialem wczoraj oferte pracy w bridgestone na magazyniera napisane jest 3,300 + premia , moze mi ktos powiedziec czy to prawda ? i jak sie pracuje ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 17:23 bartas-jesteś jakiś nienormalny ? Nie widzisz ile jest postów na tym forum ? Co cię obchodzi jak się pracuję, przecież kasa super nie? Ach te 3300+premia. Dawaj w ciemno jest zajebiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 213.199.242.* 29.01.08, 19:56 No widzisz free mind firma jak zawsze obiecuje złote góry i jak ktoś widzi 3300+ premia to ma mokro. Szkoda tylko że firma w nieuczciwy sposób przedstawia zakres obowiązków...... człowiek przede wszystkim buahaha. Pozdro for You free mind. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 213.199.242.* 29.01.08, 19:33 Stary stanowisko magazynier ha ha ha. Tak na prawdę to powinno nazywać się wół fizyczny a nie magazynier ale zawsze możesz próbować jak masz mocne zdrowie i nerwy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartas Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.echostar.pl 29.01.08, 20:48 tyle tych postow ze az nie chce sie czytac pare przeczytalem to ktos na kogos jechal i odwrotnie , takze niczego specjalnego sie nie dowiedzialem, jestem czlowiekiem z zewnatrz takze nie wiem i nie slyszalem jakie tam sa warunki jak sie pracuje itp tak sie pytam bo mnie to zastanawia , moze ktos mi odpowie na pytanie jak sie pracuje itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 00:12 bartas-mogę powiedzieć tak: jak się nie przekonasz to i tak nie uwierzysz. Pieniądze są takie jak piszą w ogłoszeniach, ale nie piszą za jaką pracę. Radzę Ci nie iść w ciemno. Poproś o pokazanie stanowiska i sprawdź czy ci to odpowiada. Jest bardzo ciężko i bardzo dużo ludzi nie wytrzymuje. Nie słuchaj tych wszystkich bajek o podwyżkach, awansach i o tym że jesteś wybrany z tysięcy, bo szybko się przekonasz,że to kit. Życzę powodzenia i być może do zobaczenia w pracy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartas Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.echostar.pl 30.01.08, 00:52 narazie wyslalem tylko CV wiec zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.tdi.tktelekom.pl 01.02.08, 16:16 Bardzo ciężko pracuje i przez to zaniedbuje mnie i dzieci. Co robić ????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swa Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.szczecin.mm.pl 01.02.08, 22:41 Zmień chłopa. Liderzy to dupki !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.serv-net.pl 02.02.08, 18:53 My tam non stop gramy w ogame w pracy i jakos czas leci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FI 15K Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:35 kto mi odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FI 15K Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:41 Gdzie w reulaminie , który dotyczy płacy jest ujęte że liderzy mogą i to jeszcze za przyzwoleniem mistrzów dopisywać sobie codziennie pół godziny za liderowanie? Bo tak się dzieje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:38 A na których działach takie coś się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman z Rumunii ;) Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.serv-net.pl 22.02.08, 11:52 Kiedy Ty beztrosko sobie czekasz na rozpoczęcie pracy Lider już od 15' pracuje i kiedy idziesz do szatni On będzie jeszcze pracował przez 15' (przynajmniej na konfekcji tak to wygląda),i zgodnie z regulaminem pracy za pracę w godzinach nadliczbowych należy się rekompensata. Tyczy to się WSZYSTKICH osób które pracują ponad "normalny" wymiar czasu. Pozdro "Płaca za nadgodziny Pracą w godzinach nadliczbowych jest praca wykonywana ponad obwiązujące pracownika normy czasu pracy, a także praca wykonywana ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy, który wynika z obowiązującego danego pracownika systemu i rozkładu czasu pracy (art. 151 § 1 k.p.). Praca taka musi być w specjalny sposób zrekompensowana. Może to być udzielenie czasu wolnego bądź wypłacenie pracownikowi dodatkowego wynagrodzenia. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FI 15K Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 22:08 15 minut przed i po 8 godzinach i jeszcze innych kilkanaście minut - to jedyne co robicie. Premia za wkład - najwyższa , dopisywanie nadgodzin - bo niby się należy , przesiadywanie w biurze - bo jestem liderem i nie wypada mi nic robić -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betonowy Łukasz ;) Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.serv-net.pl 23.02.08, 07:55 Jeżeli u Ciebie na dziale lider nic nie robi to najlepszy sposób zainterweniować u Mistrza Zmianowego lub u Starszego Mistrza. WSZYSCY przychodzimy do Bridgestone przede wszystkim PRACOWAĆ i jeżeli ktoś odchyla się od ogółu i przyjych zasad to najwyraźniej trzeba to zmienić. Takie jest moje zdanie i myślę, że większości z Was również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FI 15K Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 15:00 Widze , że Jesteś gościem na poziomie , ale takich jest niewielu. Masz w zupełności racje , tak powinno być i to powinno się zmienić , ale Muszisz pamiętać o jednym - liderzy właśnie zostali wybrani przez jednych i drugich mistrzów , czyli mają przyzwolenie na to co robią skoro nie interweniują. A sam przecież chyba doskonale rozumiesz , że ciężko jest w tej firmie cokolwiek zmienić jeśli są układy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły Wąż ;) Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.serv-net.pl 23.02.08, 17:40 Naprawdę cieszę się bardzo, że w końcu się zrozumieliśmy. Jeżeli Wszyscy będą myślec podobnie to atmosfera w tej nużącej robocie z pewnością będzie inna. Nie jestem zwolennikiem donosicielstwa ale gry w otwarte karty. Jeśli coś dzieje się nie tak jak powinno się dziać zgodnie z ustalonymi zasadami to uważam, że powinno się to poruszać. Do tego służą chociażby odprawy przed i po pracy albo szkolenia wydziałowe. To MY - pracownicy tworzymy tą firmę i to właśnie od NAS samych zależy jak ta praca będzie wyglądała. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 78.152.26.* 23.02.08, 21:20 Co za firma....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molibdenowy Mateus Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.icpnet.pl 26.02.08, 20:15 My zwykłe robole możemy sobie pozwolić na gre w otwarte karty bo mamy odwage. co to da ze pojdziesz do sv albo ssv, to jedno bagno. wiem z autopsji i nie jest to przyjemne jak ci lider mowi ze załatwil ci 0 za wkład. beznadziejka. buziaki dla Corci pana Andrzeja i pozdro dla Wsciekniętego węża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidderrr Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 18:49 To myślisz sobie że być liderem to takie super zapraszam co chwile telefony od kiepskich operatorów bo są osrani jak im nie idzie i najlepiej jak ktoś za nich wszystko ustawi. ja chętnie bym poszedł na maszynę ale wiara jest za głupia żeby spełniać tę funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15 k Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 82.160.248.* 08.03.08, 16:04 ty zjebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stargard szcz płaca IP: 82.160.16.* 08.03.08, 21:36 pytałem kiedyś o wyzysk chodzi mnie nie o leżenie ale np. czy jeżeli zostaje po godzinach to czy mam płatne czy oszukuja że nie wolno wpisywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: płaca IP: 82.160.248.* 09.03.08, 14:42 kiedys nie placili,teraz placa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: płaca IP: *.icpnet.pl 09.03.08, 15:50 Płacą za każdą sekundę nadgodzin...Ale i tak po jakimś czasie stwierdzisz że czas z rodziną jest bezcenny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st bony IP: 82.160.16.* 12.03.08, 14:59 mam pytanko czy w firmie Bridgestone dla zwykłych pracowników operatorów są dawane bony świąteczne na boże narodzenie i wielkanoc?? i wczasy pod gruszaa??, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, opertaot IP: 82.160.16.* 12.03.08, 15:02 ja wygląda praca operatora tzn. co on mniej więcej robi przy tych maszynach, czy jest to wszystko bardzo skaplikowane??ciężkie??proszę o pomoc co mniej wiecej robbi taki pracownik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.net.fone.pl 12.03.08, 18:40 ty leserze nie obrażaj ludzi, a może ty jestes za głupi zeby operowac maszyną dlatego chodzisz i sie tylko wymądrzasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 213.199.242.* 22.03.08, 01:26 A co do obrazu lidera w tej firmie to mogę podać jeden przyklad: Gość dostal się na lidera bo zeznawal w sądzie przeciwko swojemu koledze z pracy, który wytoczyl firmie sprawę o mobing i przez niego ją przegral a gość teraz już nic nie musi robić bo jest kryty za to że sprzedal kumpla. Dostal za to posadę lidera i jest bardziej falszywy w stosunku do ludzi niż np pk. I tacy są tu wlasnie liderami...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15 k Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 82.160.248.* 22.03.08, 11:41 sama prawda HWDL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephen King Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.gecon.com.pl 22.03.08, 12:06 Nie mierz wszystkich jedną miarą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 194.39.141.* 22.04.08, 14:36 Widzisz "pacanie" piszesz, piszesz i piszesz ale same bzdury !!!!!!!!!! Nie wiesz jak było a odzywasz tą swoją gebe nie mając odpowiedniej wiedzy i do tego obrażasz innych pracowników. Nikt nie zeznawał przeciwko koledze, nikt nikomu nic nie obiecał i nikt nikomu nic nie dał. Gość sam przegrał sprawę bo sam nie wiedział czego chciał i w oczach sądu był nie wiarygodny. Po drugie gostkowi upłynęła umowa na czas określony a pracodawca może nie przedłużyć umowy, prawda??? Kończąc... Fałszywy to może jesteś TY wypisując takie bzdury. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 213.199.242.* 03.05.08, 23:51 Tak Pacanie a to że gość chwilę po tej rozprawie awansował to był pewnie czysty zbieg okolicznosci? Ja opisuje wersję, którą znam bezpośrednio od osoby skarżącej wtedy bridgestone i wszyscy na magazynie znają tą samą wersje a jak ktoś nie wierzy to może popytać!!! Natomiast historia z naklejkami jest także prawdziwa i również każdy to może sprawdzić. Wystarczy zapytać kogoś kto pracuje na WH. Co do wyrażenia "ponoć" w pierwszym zdaniu jakim zaczynał się mój poprzedni post to był to po prostu żart. Wiadomo że nikt nam nie da po naklejce ale jeśli ty zinterpretowałeś to jako wiarygodne przesłanie to tylko co kolego współczuć......Post ten miał na celu ukazanie szczodrości jaką cechuje się 'nasza' firma i już wyprzedzę twoją myśl że nie chodzi mi z tym o zarobki...Jeśli kogoś obraziłem to chyba tylko ciebie i widzę kolego że te sprawy pośrednio lub bezpośrednio muszą ciebie dotyczyć. Natomiast SkazanyNaWH to tylko nick jakim się podpisuje i nie symbolizuje to tego, że jestem skazany na tą pracę bo chyba każdy to wie że jesteśmy wolni i każdy ma wybór.... Jeśli to tak bardzo ci mój nick mogę go zamienić na np. JestemWolny. Jeśli nie wiesz do czego służy forum to polecam przeczytać regulamin lub znaczenie słowa forum w np. wikipedi to dowiesz się z tego że mam prawo do wyrażania swoich opinii w tej formie na każdy temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 12 Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 194.39.141.* 10.05.08, 12:42 A dlaczego firma ma być szczodra? I dlaczego, jesli każdemu wolno wyrazić opinię to odmawiasz mi tego prawa i wyzywasz od pacanów? Praca to praca i koniec. Ja to widzę tak: podoba mi się, to pracuję a nie podoba to szukam takiej pracy, która da mi zadowolenie. Jeśli szukasz firmy, która i dobrze zapłaci i będzie szczodra (cokolwiek to znaczy) to OK, jako wolny człowiek masz do tego prawo. A jeśli zostajesz w naszej firmie to uszanuj swoją własną decyzję. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g;fs Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.icpnet.pl 12.05.08, 13:58 problem w tym ze praca sie podoba, natomiast niektorzy przelozeni co powachali troszeczke wladzy juz nie. kompletnie sie nie nadaja do kierowania ludzmi. sa zwyklymi prostakami i zle oddzialywuja na zaloge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienie sciemniacz z s2 IP: *.izacom.pl 12.05.08, 23:21 na 15k ass jak sie ma s2 mozna nawet spac na nocce w [akwarium]a reszta zapie.. na rs i dostaje"czapeczki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: sciemniacz z s2 IP: 82.160.248.* 13.05.08, 13:07 ciekawe czy "Dobry" zareaguje,przeciez ponoc to widzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzień Dobry Re: sciemniacz z s2 IP: *.serv-net.pl 13.05.08, 21:41 trzeba sie bylo uczyć to tez bys mogl spac a Pana Dobrego zostaw w spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysumienie Re: sciemniacz z s2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 13:04 jak mozna tak podpie..c kolegów z pracy, takich to pierwszych nalezy wypierd.... nara sumienie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: sciemniacz z s2 IP: *.kaskada.net 14.05.08, 17:01 tak panowie nie zostawimy tego w ukryciu ,tro po prostu był pan Kroczak.M , tak tak spał w tzw.akwarium a pan kordynator stał naprzeciwko niego i dzwonoił telefonem. Ciekawe czy zostanawyciagniete konsekwencje względam pana Kroczaka .Pozdrawiam życzliwy ps.to jest najwieksza oliwa na 15k w bance mu sietroche miesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sciemniacz z s2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 20:08 slabo mu bylo to sie przespal zarobiony byl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: sciemniacz z s2 IP: 82.160.248.* 14.05.08, 21:45 panie D wszystko do czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
bf20007 ściemniacz z s2 Lakomy,,A,, 15.05.08, 11:46 Przyszedł z 15 k wszyscy wiedzą dlaczego!!!Jako wódz Arapacho jego czerwono -bordowe lico mówi samo za siebie.Odwiedzając ogniska (palarnia)i odwiedzanie plemion (INNE DZIAŁY)na 15k h7/8 tak upływa mu czas.Najlepiej wychodzi mu jego KOŃSKI ŚMIECH HA HA HA HA (NAJLEPIEJ Z KOGOŚ)Z podciągniętymi porciętami po pachy przemierza prerie ciągle jeszcze dla niego nieznane no bo cóż można wiedzieć jak ciągle siedzi sie przy ognisku zaciągając się fajką ... Odpowiedz Link Zgłoś
bf20007 Re: ściemniacz z s2 Lakomy,,A,, 16.05.08, 18:48 bf20007 napisał: > Przyszedł z 15 k wszyscy wiedzą dlaczego!!!Jako wódz Arapacho jego > czerwono -bordowe lico mówi samo za siebie.Odwiedzając ogniska > (palarnia)i odwiedzanie plemion (INNE DZIAŁY)na 15k h7/8 tak upływa > mu czas.Najlepiej wychodzi mu jego KOŃSKI ŚMIECH HA HA HA HA > (NAJLEPIEJ Z KOGOŚ)Z podciągniętymi porciętami po pachy przemierza > prerie ciągle jeszcze dla niego nieznane no bo cóż można wiedzieć > jak ciągle siedzi sie przy ognisku zaciągając się fajką ...Tak i ten jego super układ z mistrzem wielka klika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: ściemniacz z s2 Lakomy IP: 213.156.119.* 17.05.08, 08:39 zaczał od 15k kiedy jako operator poprosił lidera zeby mu zrobic za niego rozpiskę dla koordynatora .nie chciał sie zmeczyc podczas odwijania materiałów.i do tego zaczeła sie jego kariera na wytłaczaniu.potem fajeczka i teczka i dzionki leciały do momentu kiedy trzeba było odejsc na 7/8.dla wybranców. Odpowiedz Link Zgłoś
bf20007 Re: ściemniacz z s2 Lakomy 17.05.08, 18:54 Nie odszedł w nagrodę ,przecież on już był prawie za bramą i szybko się go pozbyli bo nie robił dosłownie nic i dalej to uskutecznia na enach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wniosek? Re: ściemniacz z s2 Lakomy IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 20:03 Wniosek jest prosty, no i bardzo fajnie potwierdza to że ściemniacze i nieudacznicy mają w tej firmie najlepiej...czyli S2, lidera, albo funkcje asystenta w biurze...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakowacz nie męcz sie na próżno IP: 213.92.133.* 18.05.08, 10:51 jak Ci źle i jestes pracowity to złóż papiery do glaxo tam cenią takich pracowników ja to zrobilem 3 lata temu i nie żałuje. no i zarobki mysle ze znacznie godziwsze niz w bridgestonie... i ludzi szanują.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: ściemniacz z s2 Lakomy IP: *.kaskada.net 24.05.08, 16:18 to prawda prosty przykład cięcie lider brygada c, dupow..z pana R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10 latek Postulat Rady Pracowniczej IP: 213.92.149.* 29.05.08, 19:50 ......Jesteśmy wdzięczni, za ten pomysł jednak jest on niezwykle różny od tego, czego oczekiwalibyśmy, jako pracownicy. Zdecydowanie większą satysfakcję sprawiłaby nam dodatkowa gratyfikacja finansowa (wielu z nas z wdzięcznością wspomina takie właśnie rozwiązanie z okazji 5 rocznicy istnienia zakładu). Bylibyśmy Dyrekcji niezmiernie wdzięczni gdyby w swych planach zwróciła uwagę na naszą prośbę, gdyż jest ona skierowana przez większość pracowników. Jeżeli życzą sobie Państwo listy podpisów, by poznać jak wielu z nas popiera ów postulat, jesteśmy w stanie bezproblemowo spełnić takie życzenie. Jeśli jednak z jakichkolwiek względów niemożliwe jest spełnienie powyższej prośby, jako pracownicy firmy postulujemy, aby te ogromne fundusze jakie muszą być przeznaczone na organizację pikników zostały skierowane na inny, bardziej szlachetny cel o charakterze charytatywnym, np. finansowa pomoc fundacji zajmującej się pomocą w leczeniu chorych dzieci, lub jakikolwiek inne działania mające na uwadze poprawę egzystencji dzieci szczególnie skrzywdzonych przez los .......Co Wy na to koledzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.icpnet.pl 29.05.08, 22:01 Wśród kolegów, starych pracowników mówi się o bojkocie pikniku...Dużo osób pracuje za miastem i grilla mają pod domem...Może pójdą młodzi i najedzą się za ciężką pracę starych...I niech idą, ktoś musi zrobić sztuczny tłok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: 213.92.133.* 30.05.08, 09:29 nie pytajcie sie co firma Wam da na 10 lecie istnienia tylko pomyslcie co Wy mozecie ofiarowac firmie moze warto zastanowic sie nad zrobieniem 35 tysiecznego ticketu w dniu jubileuszu firmy.moze macie jakis swoj pomysl na prezent dla firmy i kierownictwa. nie mozna wiecznie tylko brac.czasem trzeba tez cos dac od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 30.05.08, 16:06 SLACHAJCIE PAJACE SLUSZELISCIE O PIKNIKACH NP WW WIRGLEJ ?????????? TO BYLY PIKNIKI A NIE JAK U NAS TALONY,BONY POPROSTU SMIECH A DLA FIRMY 10-9LATKOW NIE REKORD TYLKO DOCENIENIE ICH ZA WKLAD ITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WETERAN Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.komster.pl 30.05.08, 19:00 PANOWIE Z ZARZĄDU JAKOŚ NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ,ŻE TEN STRES,POT, CIĘŻKA PRACA NIERZADKO I KREW PRACOWNIKÓW BRIDGESTONE ,ZWłASZCZA DłUGOLETNICH OPERATORÓW PÓJDZIE GDZIEŚ Z DYMEM GRILLA NA PIKNIKU!!! TO JUŻ LEPIEJ CAŁY KOSZT TEJ IMPREZY PRZEZNACZYĆ NA NAGRODY FINANSOWE DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW BRIDGESTONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Kowalski Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.173.23.229.tesatnet.pl 30.05.08, 21:23 A co ich to obchodzi , sami sie za darmo upasą i tyle. Mają gdzieś długoletnich pracowników. Są firmy o wiele mniejsze , które sto razy więcej środków przeznaczają na podniesienie morale pracowników. Panowie pracujemy w Bridgestone, więc czego się spodziewacie ? Ja mam nadzieje , że zmieni się w końcu w tym kraju i wypędzimy takich pracodawców gdzie pieprz rośnie. Swoją drogą to ludzie ludziom zgotowali ten los. (tzn. to nasi rodacy nam robią takie jazdy) Pozdrawiam pracujących w pocie czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.icpnet.pl 30.05.08, 22:09 Tak sobie czytam ten temat i niedowierzam. Również pracuję na produkcji, ale firma mniejsza - około 100 osób produkcja i 30 reszty- administracja, kadry, księgowość i projektanci. Dwa razy w roku mamy imprezę - zimą wigilijną, latem z rodzinami. Dodatkowo co roku mamy wyjazd integracyjny quady, liny, bagna itd. Ale co najlepsze co roku na zimowej i letniej imprezie, losowana jest wycieczka dla pracownika i członka rodziny i to nie włochy za 599 PLN tylko Kenia, Kuba itd. W tym roku na letniej ma być wyjazd do Skandynawii-12 dni statkiem wycieczkowym, więc też fajna rzecz. Można powiedzieć, że firma mniejsza-więc mniejszy koszt, pewnie tak. Ale najważniejsze jest to, że u nas rzeczywiście właściciel trzyma kontakt z pracownikami, również z produkcji i nie uszczęśliwia nas na siłę, tylko jakoś to działa na zasadzie wysłuchania naszych propozycji. Ale się rozpisałem... Pozdrawiam PS O co chodzi z tymi bonami i talonami na piknik, o których wszyscy tu piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 21:02 wypchaj się , to jest moja kasa z socjala i chcę ją dostać nie dla żadnej fundacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.icpnet.pl 03.06.08, 19:02 ludzie,kurcze no po co tam na ten piknik pójdziecie ?? jest okazja by im pokazac ze jest zle wiec nie idzmy !! taka firma a ja mam dostac kiełbase i jedno piwo ?? no ale cóz gadamy gadamy, a za premie debile z całymi rodzinkami przyjada !! eh szkoda gadac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 21:04 racja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k c Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: 82.160.248.* 03.06.08, 22:08 prawda' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 23:33 Co do pikniku jeśli ktoś nie chce iść to niech nie idze. Może to nazwać bojkotem czy jak nmu się podoba. 10-lecie jest imprezą z okazji 10 lecia FIRMY i dlatego firma chce to uczcić. Jak ktoś tego nie rozumie to trudno. Ktoś pisze, że pracuje w małej firmie gdzie właściciel płaci za wycieczko do Kenii. A ciekawe z czego? I nikt nie pyta, dlaczego te pieniądze nie są wypłacane pracownikom w postaci nagrody czy premii. A to by łaby spora kasa, nie? Piknik jest nie po to aby dac kiełbasę ale aby spędzic ze soba trochę czasu. Ale przecież nie ma musu. Jako stary pracownik nie bardzo rozmumiem ten bełkot jaki robicie. Może to tylko niezrozumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: 213.199.242.* 10.06.08, 16:57 "Gościu" jako stary pracownik powinieneś wiedzieć że to nie chodzi o to żeby spędzać razem czas na jakiejś dennej imprezie i uśmiechać się fałszywie do naszych przełożonych. Tu i tak nie ma atmosfery np. takiej jak na gwiazdkę w innych firmach gdzie czuć na prawdę święta bo tu przełożonym szkoda godz czasu na jakieś wspólne spotkanie czy coś w tym stylu bo liczy się tylko W Y D A J N O Ś Ć !!!Jakby na prawde chcieli zrobić imprezę integracyjną na, której wszyscy mieli by się spotkać to zrobili by taki dzień wolny dla wszystkich brygad i to było by na prawdę czuć. Co to za przyjemność jechać w dzień wolny aby dostać np. naklejkę albo wypowiedzenie za kiełbaskę-) Tu chodzi o honor i o to że nas N I E S Z A N U J Ą bo gdyby było inaczej to np. takich starych pracowników jak TY twierdzisz że jesteś, uszanowali by jakąś premią lub imprezą z prawdziwego zdarzenia!!! Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: 213.199.242.* 10.06.08, 17:10 I jeśli to miało by być finansowane z funduszu socjalnego, lecz mam nadzieje że tak nie będzie to nie chciałbym aby ssv-y i inne darmozjady bawiły się za pieniądze, które powinny trafić do operatorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manager Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: 213.92.133.* 12.06.08, 09:09 dzieki tym darmozjadom jak ich nazywasz i Ty masz co do garnka włożyć.to tez są ludzie i też są pracownikami tej firmy tak jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 11:31 e manager, z tresci twojej wypowiedzi, sadze ze fakt moze jestes manager ale chyba kiosku ruchu w łaszczowej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Postulat Rady Pracowniczej IP: 213.199.242.* 13.06.08, 12:20 Dla mnie "ludzie", którzy wyżywają się na swych podwładnych i na każdym kroku pokazują że mają władzę i nadużywają tej władzy po prostu nie są ludżmi. Gdyby byli ludżmi to wiedzieli by że człowiek to nie maszyna.... Odpowiedz Link Zgłoś
bf20007 Re: ściemniacz z s2 Lakomy 13.11.08, 20:44 bf20007 napisał: > Nie odszedł w nagrodę ,przecież on już był prawie za bramą i szybko > się go pozbyli bo nie robił dosłownie nic i dalej to uskutecznia na > enach...niech ten układ w końcu się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
bf20007 Re: ściemniacz z s2 Lakomy 13.11.08, 20:43 Gość portalu: 15k napisał(a): > zaczał od 15k kiedy jako operator poprosił lidera zeby mu zrobic za niego rozpi > skę dla koordynatora .nie chciał sie zmeczyc podczas odwijania materiałów.i do > tego zaczeła sie jego kariera na wytłaczaniu.potem fajeczka i teczka i dzionki > leciały do momentu kiedy trzeba było odejsc na 7/8.dla wybranców. Odpowiedz Link Zgłoś
bf20007 Re: ściemniacz Lakomy,,A,, 13.11.08, 13:07 bf20007 napisał: > bf20007 napisał: > > > Przyszedł z 15 k wszyscy wiedzą dlaczego!!!Jako wódz Arapacho jego > > czerwono -bordowe lico mówi samo za siebie.Odwiedzając ogniska > > (palarnia)i odwiedzanie plemion (INNE DZIAŁY)na 15k h7/8 tak > upływa > > mu czas.Najlepiej wychodzi mu jego KOŃSKI ŚMIECH HA HA HA HA > > (NAJLEPIEJ Z KOGOŚ)Z podciągniętymi porciętami po pachy przemierza > > prerie ciągle jeszcze dla niego nieznane no bo cóż można wiedzieć > > jak ciągle siedzi sie przy ognisku zaciągając się fajką ...Tak i > ten jego super układ z mistrzem wielki układ oj wielki... Odpowiedz Link Zgłoś
bobik.6 Re: ściemniacz Lakomy,,A,, 13.11.08, 16:32 Jak byś był mistrza szwagrem to też byś tak ściemniał.A jakie mistrz ma układy z Kiniem to chyba już każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ściemniacz Lakomy,,A,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:45 jest kiepsko!!! jest żle! co będzie dalej z nami?co oni jeszcze wymyślą żeby nas udupić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: sciemniacz z s2 IP: 82.160.248.* 14.05.08, 21:43 pewnie nie bo to jest ta sama klika!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze wierni Re: sciemniacz z s2 IP: *.kaskada.net 15.05.08, 16:44 upierd...ć gnojaka,on wasz podpier...a a wy co nie umiecie zrobić z nim pożądku, to tylko jest konfident w was jest siła. nacierajcie TERAZ !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iem Re: sciemniacz z s2 IP: *.icpnet.pl 15.05.08, 23:16 jak byś miał jaja to byś sie przedstawił a nie jak gamoń miękkim fiut...m robiony incognito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzę Re: sciemniacz z s2 IP: *.icpnet.pl 16.05.08, 10:46 Pana Ł proponuję oddzielić od Pana N...i wtedy wziąć pod lupę... Odpowiedz Link Zgłoś
n127561 Wisior ciągle na palarni i przerwa średnio 50 min. 16.05.08, 16:12 palarnia na 15k cięcie,wytłaczanie,h-7, h-8 on może ,dlaczego nieodlicza od przerwy mało tego to jeszcze śniadanie ok 50 min.to razem pewnie 120 na posiedzeniach rady ministrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertyuiop Re: Wisior ciągle na palarni i przerwa średnio 50 IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.08, 18:52 a kto w tej firmie przestrzega czasu który jest na sniadanie moze sie kolego podpisz i sprawdzimy jak jest z tym u ciebie ,bo ja nieznam takiej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Wisior ciągle na palarni i przerwa średnio 50 IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 19.05.08, 19:40 JESTES ZWYKLYM PAJACEM Z K....... I NIE OCZERNIAJ LUDZI PONIEWAZ W RANKINU JEST NA 2 GIM MIEJESCU W NAJLEPSZYCH LIDERACH PO , ,C,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15K Re: sciemniacz z s2 IP: 82.160.248.* 17.05.08, 12:10 Wie ktos jak skonczyl sie "sen"(czyt.konsekwencje)mr.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 213.199.242.* 14.03.08, 18:39 LIDERY to FRAJERY ha ha, pospolite ciagolachy..... I nie obrażaj operatorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: 82.160.248.* 14.03.08, 19:17 prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.08, 12:52 Osrani to może i są ale oni sami!!!! Od tego ciągłego spijania kawki, palenia fajek i zupek chińskich ciągle na kiblu siedzą.!!!Tak Tak poszedł byś ale sam gó.. potrafisz!!!! Kasę to każdy brać potrafi. Podwyżek się zachciało!? A co niektórzy na stawce S2 nie potrafią wymienić zerwanej SL!!Na funkcję lidera wystarczy być głupim i umieć lizać dupy!!! Takich właśnie mamy liderów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mój mąż jest leaderem w Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:39 A na których działach takie coś ma miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PREMIA Premia 500 dla lidera i mistrza od kwietnia IP: *.echostar.pl 14.02.08, 16:45 Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re A mój mąż pracuje jako operator 14.02.08, 22:14 i na pewno jest bardziej zmęczony ciężką pracą niż ten twój lider i jakoś dajemy sobie rade i się wspieramy .Z tego co wiem to liderzy zbytnio się nie przepracowują.Pozdrowienia dla wszystkich operatorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyber Re: Re A mój mąż pracuje jako operator IP: 79.173.23.* 15.02.08, 23:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Re A mój mąż pracuje jako operator IP: 79.173.23.* 15.02.08, 23:28 12345 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: number closed Re: Re A mój mąż pracuje jako operator IP: *.eastwest.com.pl 07.05.08, 01:44 67890 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Re: Re A mój mąż pracuje jako operator IP: *.socal.res.rr.com 18.04.10, 07:50 bridgestone to dobre opony, kupowalem kiedys do RAV4 , komplet 360 dol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 20:32 Jest fajnie,pieniądze płacą za leżenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stargard szcz pensja prosze ile zarabia operator IP: 82.160.16.* 03.03.08, 12:51 mam oferte zatrudnienia sie w firmie Bridgestone płacą podobno 12zł brutto na godz.+dodatki 50%sobota i 100%niedziela, czy to prawda ile może zarobić młody operator? czy dostaje sie na rękę 2000zł. prosze opoważna odpowiedz od pracowników i jak jest w pracy czy jest wyzysk?? mam pracować w poznaniu później w stargardzie szcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Andrzej Re: pensja prosze ile zarabia operator IP: *.serv-net.pl 03.03.08, 15:46 Pierwsze wypłaty oscylują wokół 2.700 pln "na rękę". Czy jest wyzysk? To zależy czy chcesz siedzieć, czy pracować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Sławek Re: pensja prosze ile zarabia operator IP: *.173.23.229.tesatnet.pl 05.03.08, 11:03 W Stargardzie 2700 na rękę - hahahaha no dobre , dobre hahaha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iem ile zarabia operator IP: *.icpnet.pl 04.03.08, 09:39 Jak nie dać należnej ludziom podwyżki? To proste mają zaliczyć test którego nie ma!!!!! I na dodatek nie wiadomo kiedy będzie!!! na 15k u pana S. jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavi Re: testy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:29 Dzis bylem w firmie na testach kture przeprowadza pracownik firmy. Powiem wam ze sie ubawilem jak malo kiedy testy sa jak dla 10 latka .bylo nas 3 bo po 3 sa przeprowadzane testy i co test jak test nas 2 z duzym stazem w podobnej firmie i koles mlody po szkole kompletnie zielony ,zgadnijcie kto przeszedl :) wiadomo mlody silny i glupi .to upewnilo mnie w przekonaniu ze te testy to szmira tu poprostu potrzeba silnych i glupich.na pierwszych testach sie przylozylem ale na 2 czyli dziszlalem zlalem sprawe po wczorajszym przeczytaniu tego forum . A jeszcze 1 niech mi ktos wyjasni jak moze zweryfikowac taki test wartosciowego pracownika ,czyli po co ta gadka ,ludzi z przktyka niech odrazu napisza na zapotrzebowaniu do zatrudniaka mlodych glupich i silnych reszta oni sie zajma ,to obnaza obraz naszego kraju kogo kur.... oni tu wpuscili,widac w polsce od czasuw wojny nic sie niezmienilo tylko liczba obozow pracy rosnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u zamknięte Re: testy IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 18:17 Jedno sie zmieniło po wojnie i z roku na rok jest coraz gorzej. Mówię o poziomie wykształcenia, miedzy innymi znajomości podstawowych zasad ortografii. "Brawo!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: testy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.03.08, 17:12 Jeżeli byłeś na takich testach jak ja (1 logiczne myślenie a 2 manualne) to muszę ci napisać że dają one bardzo wiele informacji pracodawcy.Między innymi wychodzi na nich w jaki sposób postąpił byś w kłopotliwej sytuacji, czy postępujesz według instrukcji i wiele innych. Pracownicy z większym stażem, a więc tacy jak ty postępują często według norm wyuczonych u poprzednich pracodawców, co nie zawsze jest dobre dla nowego pracodawcy (np. użyje jakiejś maszyny lub urządzenia niemając na nie uprawnień bo nikt nie widzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam słodowy Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 16:49 poszukuje technikow utrzymania do pogadania na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafja 11 Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 16:54 witam chce sie zatrudnic w Stargardzie jako technik utrzymania ruchu (elektryk-automatyk),czy jest ktos na forum kto pracuje na tym stanowisku w Poznaniu, proszę o jakieś informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper15 Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 82.160.16.* 13.03.08, 17:29 witam ja również zamierzam zatrrudnic sie w stargardzie jako operatotr, prosze o pomoc i info.jak sa traktowni pracownicy czy płaca naprawde 12zł/h płacą dodatki i czy jest fundusz socjalny tzn. bony, prosze o rzetelne info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 23:20 Aby dowiedzieć sie szczegółów najlepiej zadzwonić do działu rekrutacji w Stargardzie. Tam można się dowiedzieć o stawki, bony i inne sprawy formalne. Warto też wziąć pod uwagę fakt, że co pierwsi zazwyczaj stanowią swego rodzaju pierwszą linię - to oni pierwsi odkrywają tajmenice maszyn, najwięcej się uczą, maja najwięcej doświadczeń i mają największe szanse na awans, z czasem oczywiście. Bo cokolwiek pisza koledzy na tym forum to zazwyczaj najlepsi, najbardziej doświadczeni i często najstarsi stażem (bo włąśnie oni mają najwięcej doświadczenia) zostaja liderami a potem, jak fabryka się rozwinie, mistrzami. Nie wspominając o tym, że naprawdę pierwsi już sa w Japonii i uczą sie tam obsługi maszyn i wielu innych rzeczy potrzebnych w fabryce Bridgestone. Czy wszystkim podoba się praca w Bridgestone? Nie. Czy będzie sie podobała? Pewnie nie ale wielu ludzi się stara aby było jak najmnniej niezadowolenia. Czy ta praca daje szanse rozwoju? Tak, patrz wyżej, ale trzeba się starać i przychodzić do pracy aby pracować i nie oczekiwać, że firma zapłaci i awansuje za leżenie. Czy są lepsi i gorsi pracownicy? Tak, wszędzie tak jest. Czy wszyscy są traktowani tak samo (zgodnie z regulaminem i prawem)? Tak a jesli jest inaczej to jest do kogo z tym pójść, jesli się człowiek nie boi w normalny sposób upomnieć o należne prawa. Czy są przypadki, że ktoś jest źle potraktowany? Niestety tak ale takie postawy nie są mile widziane w firmie więc ktoś kto ją prezentuje wcześniej czy później pożegna się z firmą. Generalnie czytając posty na tym forum trzeba pamiętać, że to nie są opinie wszystkich pracowników i zazwyczaj zadowoleni się nie wypowiadają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior poznan praca jako magazynier... IP: 217.168.133.* 14.03.08, 15:45 wiutam nie czytalem calego watku oczywiscie, prosze mi napisac ile zarabia doswiadzvcony (1rok)magazynier w bridgestone i jak taka praca wyglada pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu cap leg Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.serv-net.pl 14.03.08, 21:14 a dlaczego zadowoleni sie nie wypowiadają?na podstawie czego tak stwierdzasz?bo jest znikoma liczba pozytywnych postów na temat firmy.Może ta znikoma ilosc odzwierciedla równie znikoma ilosc zadowolonych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jekar Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.fukuoka.ocn.ne.jp 17.03.08, 14:21 Ja jestem zadowolony. Zarabiam 5500 na rękę - zgadnij kim jestem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper15 Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 82.160.16.* 17.03.08, 15:02 penie liderem bo operator zarobi mioze niecałe 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 82.160.248.* 17.03.08, 16:20 lider? nie badz smieszny.to ktos z maint Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper15 Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 82.160.16.* 18.03.08, 21:20 mam pytanie mam pracowac jako operator czy prawdą jest płaca 2900brutto???? tzn. 12 złgodz.+ dodatek nocki 8,5złgodz.do stawki podst.+w niedz. dodatkowo 15zł. do stawki podstawowej wszystko brutto, obliczyłem sobie że było by to z 2900zł. brutto 2000netto, czy operator pracujacy na zmianach tyle zarobi???? prosze o szczera odpowiedz operatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 23:38 Tyle zarobi.A nawet ciut wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuraj Jack Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.serv-net.pl 19.03.08, 11:31 A na przyszłość przeczytaj kilka postów zanim zadasz 50ty raz to samo pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norijo Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.serv-net.pl 19.03.08, 18:45 Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i pracaIP: *.fukuoka.ocn.ne.jp Gość: Jekar 17.03.08, 14:21 Odpowiedz Ja jestem zadowolony. Zarabiam 5500 na rękę - zgadnij k NO TO MASZ GOŚCIU GRUBO.. ALE POD KOPUŁKĄ. KOGO OBCHODZI KIM JESTES? POZA TOBĄ SAMYM NIKOGO. BASATA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 21:41 Nie wiem, dlaczego zadowoleni się nie wypowiadają ale wydaje mi się, że jak w firmie pracuje 1300 osób a na forum jest ze 100 autorów to chyba nie wszyscy się wypowiadają i zakładam, że pozostali albo sa zadowoleni albo przynajmniej akceptują. Jest to założenie równie dobre jak odwrotne ale mi się takie bardziej podoba :) Poza tym pracuję tam przecież, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.icpnet.pl 18.03.08, 11:58 ej widzicie przeciez ta posrana ankiete !! przeciez to jest smieszne , tylu zadowolonych ?? przeciez to jest jakis wałek, ja proponuje olac nastepna ankiete , albo jej wogóle nie wypełniac, oddac czysta i juz , pewnie i tak wyjdzie ze wszyscy zadowoleni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 21:33 Sam jesteś wałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 213.199.242.* 22.03.08, 01:19 Z tą ankietą to chyba czysta propaganda bo przecież np. ja zaznaczalem wielkie niezadowolenie i paru kumpli na 100% także! Więc skąd im się wzięly takie wyniki? Ściema jak wszystko inne w tej firmie..... Odpowiedz Link Zgłoś
zaufaly_mi_miliony Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca 22.03.08, 15:16 Zaznaczyłeś wielkie niezadowolenie dlatego że nie masz swojego zdania? W grupie raźniej, to oczywiste. Ale śmieszne. Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być jeszcze gorzej. Ja nie chodzę do pracy po to by być z niej zadowolonym, ale tylko i wyłącznie dla kasy. Reszte mam gdzieś i nic mnie nie obchodzi. Taka postawa jak TWOJA wcale nie przyczynia się do tego żeby kiedykolwiek mogło być LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: 213.199.242.* 23.03.08, 14:35 No mam swoje zdanie i jak tak jak TY również pracuje tylko dla pieniędzy. Czyli w pewnym sensie masz racje ale ja akurat swoją postawą próbuje coś zmienić bo zawsze jestem aktywny jeśli chodzi o rzeczy, które są na niekorzyść operatorów i zawsze dostaje po uszach za to od przełożonych. Pamiętam jak tu było 4 lata temu jak zacząłem tu prace i nie było tu tak wielkiej kasy jak teraz nawet patrząc w kontekście tamtej i współczesnej inflacji ale atmosfera w pracy była inna i stosunek przełożonych do ludzi też był inny. A teraz dla naszych mistrzów i liderów często jesteśmy tylko liczbami w wykresach wydajności. Rzuciłem niedawno hasło aby wszyscy na WH wzięli UŻ w jednym dniu, 3 zmiany pod rząd i myśle że to by coś zmieniło a odzew był taki ze strony operatorów że wszystkich za to zwolnią z pracy.... Więc chyba niesłusznie użyłeś stwierdzenia że moja postawa nic nie zmieni..... Odpowiedz Link Zgłoś
zaufaly_mi_miliony Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca 30.03.08, 22:30 Nie wiem czy warto jest się tobie aż tak wychylać. Bo nie jesteś w stanie niczego zmienić. Jesteś tylko cyferką w statystyce swoich przełożonych. W każdej chwili mogą zastąpić ciebie i wiele innych niewygodnych "cyferek". Ot choćby przerzucą ciebie na taki dział gdzie jeszcze bardziej się tobie nie spodoba.(np. konfekcja gdzie pracuję). Tam z powodu nie wyrabiania swojej normy mogą zwolnić pracownika. Mi też się to nie do końca podoba. Mam pytanie: co sądzisz o funkcji mistrza zmianowego? Czy jest to bardziej przedstawiciel pracowników czy pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.icpnet.pl 02.04.08, 12:45 "Mam pytanie: co sądzisz o funkcji mistrza zmianowego? Czy jest to bardziej przedstawiciel pracowników czy pracodawcy?" Ja uważam że mistrz zmianowy ma bardzo odpowiedzialną funkcję u nas w firmie, nie może dać ciała więc z całej siły dopilnowywuje coby zadanie było w 100% wykonane. Zadanie jest bardzo trudne bo pewnie żaden z roboli na fabryce nie potrafiłby 8 h przesiedzieć w fotelu i pilnować zeby sie nie wystudził!!! (Omijamy walcownię) A czy jest jakimkolwiek przedstawicielem? Chyba tylko własnej głupoty, egoizmu i "wszechwiedzy". Odpowiedz Link Zgłoś
zaufaly_mi_miliony Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca 02.04.08, 16:06 Chyba dość trafnie to ująłeś. Zastanawiam się jednak nad sensem tego stanowiska. Dlaczego? Ponieważ gość do którego idziesz żeby wiele spraw załatwić, czy to personalnych czy też związanych z pracą, z jednej strony współpracuje(bo na tym to polega), a z drugiej próbuje wyszukać jakiegokolwiek "haka",żeby w razie czego móc "udupić" pacjenta. Trzeba zwyczajnie uważać na każde słowo które się wypowiada. A nie powinno tak być. Dużo, choćby na moim dziale, przerzuca się obowiązków na operatorów. To czy nie warto byłoby trochę dołożyć obowiązków liderom, a mistrzów zlikwidować? Komu potrzeby taki konfident? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hello Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.icpnet.pl 04.04.08, 17:36 Nie ma się co nad tym rozpisywać...To jest tak zawane ukryte bezrobocie, rodem przeniesione z Japonii. Tworzy sie jakies dodatkowe stanowiska aby wybrańcy z produkcji mogli "awansować" np: byli liderzy, w ich miejsce wchodzi nowy lider tez wybraniec z produkcji ale z maszyny, a w miejsce maszyny przychodzi albo jakiś nowy z ulicy lub pracownicy którzy zostali jakby bez stanowiska na swoim dziale bo na jego stanowisku jest gość który potrafi obskoczyć dwa stanowiska. Proste... Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkazanyNaWH Na10LecieNaklejkiDostaniecie IP: 213.199.242.* 18.04.08, 00:35 Na 10 lecie firmy ponoć każdy pracownik na dostać nagrodę gwarantowaną w postaci super, zaje.... naklejki na oponę z logo bridgestone tak jak to było w ubiegłym roku podczas dni otwartych w zorganizowanym na WH konkursie dla zwiedzających. Nagrodami były pojedyńcze sztuki naklejek, które już dawno były wycofane i tak czy siak miały trafić na śmieci a tu proszę jakie innowacyjne rozwiązanie, zamiast kupować jakieś drobne nagrody można wykorzystać stare, nikomu niepotrzebne już naklejki..... buahaha........WSTYD PANOWIE Z KIEROWNICTWA PO PROSTU WSTYD!!! Moja Żona opowiada tą anegdotę o nagrodach w bridgestone i zawsze, każdy ma z tego ubaw..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 12 Re: Na10LecieNaklejkiDostaniecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:55 Kilka błedów: nikt nie jest skazany chyba że przez siebie. Więc nie pisz kolego, że jesteś SkazanynaWh - tu masz wybór. I jak już to przemyślisz to poddaję następny temat. Piszesz "ponoć" a potem robisz duży wywód. Ponoć mają zwolnić wszystkich managerów, potem mistrzów, potem liderów a potem operatorów. I moja żona też się z tego bardzo śmieje, ponoć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3008 Re: Na10LecieNaklejkiDostaniecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 18:52 ładnie, ładnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xęciu pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 18:58 czy poznański brigedstone ma swoją stronkę www? czy jest możliwość znalezienia w necie, np na ww stronce listy pracowników? Czy oprócz bałtyckiej macie gdzieś jeszcze na poznaniu biura? wyjaśniam dlaczego mnie to intersuj, szukam namiaru na jedną osobę, która własnie u Was pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: *.serv-net.pl 13.06.08, 20:34 ni wiem czy wiesz ale od paru ładnych lat obowiazuje ustawa o ochronie danych osobowych i nikt publicznie danych pracowników nie zamiesci. jesli spytasz o konkretna osobe chetnie Tobie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
xennnn Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) 14.06.08, 12:29 @Gość -pomoc, czy moge wysłać zapytanie na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
xennnn Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) 14.06.08, 12:31 Gość-pomoc, czy mogę prosić o priv? pozdro xęciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: 213.92.133.* 14.06.08, 15:00 jasne to mój @dres piotrkazmierski@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xęciu Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:13 @gość-pomocnik, niestety emaila wracają jako nie doręczone :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: *.serv-net.pl 15.06.08, 21:09 teraz powinno dojsc... mialem zapchaną skrzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: *.serv-net.pl 15.06.08, 22:05 juz wiem mialo byc interia.eu zamiast interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: pytanie dot. bridgestone, proszę o pomoc :) IP: *.icpnet.pl 15.06.08, 23:07 Panie K. to są jakieś żarty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.c5.5546.static.theplanet.com 07.05.08, 02:28 Masz rację, wałek. Prawdziwe wyniki były odwrotne...zamienili więc miejscami procent zadowolonych z niezadowolonymi i w ten prosty sposób prawie wszyscy są zadowoleni. Bo przecież: system pracy jest rewelacyjny, po 7 dniach harówki mamy półtora dnia pseudo-weekendu; prawdziwy weekend mamy raz na miesiąc; oddychamy czystym powietrzem (pomiary przeprowadzane na "ustawionych" maszynach i procesach); nasze pomysły są lekceważone, pomysły góry, często bzdurne są natychmiast realizowane (wygodne stoliki kontroli opon na S1E, jeden operator na dwie/trzy maszyny); nasze prawo do urlopu jest notorycznie łamane; nieludzki przymus pozostawania na nadgodzinach; niesprawiedliwy podział premii; niesprawiedliwe odbieranie premii za chorobę kogoś, kto po 3 latach zachorował (nigdy wcześniej nie miał incydentu)...można by tak wymieniać w nieskończoność. Dlatego ankieta wyszła jak wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
zaufaly_mi_miliony Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca 07.05.08, 10:23 Ankieta nie powinna opierać się na naszym zadowoleniu, i stawianiu pytań czy jestem zadowolony a odpowiedzią jest co najniżej nie mam zdania. Powinno się zbadać poziom niezadowolenia, mobbingu itp. Mój SSV ciągle używa sformułowań typu "Jak się nie podoba to brama jest tam" albo "zabiorę tobie premie za wkład" lub (bardzo słynny w firmie) "dostaniesz papier i wcale nie będziemy rozmawiać". To jest dla mnie powód przede wszystkim do niezadowolenia, bo pracować wiem, że muszę, ale żeby non stop mnie zastraszano to już przesada. Robie co do mnie należy a czepiają się dosłownie szczegółów. Nawet gdybym chciał, to nie mam powodu być zadowolonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Bridgestone Poznań opinie /rozmowy i praca IP: *.interq.pl 11.12.09, 17:13 Szukasz pracy w domu? Chciałabym zaoferować Ci pracę za pomocą internetu. Wystarczy poświecić 1-2 godzin dziennie. Jeśli jesteś zainteresowany wyślij e-maila w temacie wpisując "praca" na adres asiawoj22@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st.sz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.16.* 15.03.08, 11:41 wiemm że praca bedzie cieżka wiem ze w kadrach w stargardzie mi wyszystko powiedzą ale ja bym chcaił wiedzieć czy naprawde jest tak jak mówią czyli 12zł/godz. + soboty 50% niedz 100% nocki też płatne, nadgodziny płatne, czy jest tak rózowo jak mówią ze sie zarabia po 2000 netto ze wszystkimi dodatkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 15.03.08, 14:53 2000 to jest różowo?hm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st.sz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.16.* 15.03.08, 17:20 moze i 2000zł. to nie jest róż w poznaniu ale w małym miescie pod stargardem gdzie srednio płaca jest ok 1500 wiec 2000 jest to coś,choc chciałbym zarabiac 2300 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 16.03.08, 14:59 za soboty nie ma +50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafja11 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 16:22 Zastanawiam się, dlaczego na forum nie wypowiadaja się osoby pracujące na stanowiskach techników utrzymania ruchu (elektryk, automatyk). Czyżby była to ta znikoma grupa osób zadowolonych z pracy w tej firmie? Jeśli tak, to już się przekonałem i składam cv. ......no, chyba, że mnie ktoś wyprostuje? Pozdrowienia ze Stargardu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakii Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.stargard.mm.pl 22.03.08, 17:41 prosze o opinie osób które były w japoni np. ile kaski przywieżliście , jedzenie.... laski itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 25.06.08, 15:42 Nikt z działu EM się nie wypowiada, bo nam już brakuje słów żeby to komentować. Możesz mi wierzyć że anie technicy, ani inżynierowie nie należą do grupy osób zadowolonych. Pozdrowienia z poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyj czy ktos jedziwe do poznania?? IP: 82.160.16.* 27.03.08, 10:57 czy jest ktos na forum kto w najbliższym czasie wyjeżdza do poznania?? a może jesdt ktos z łobza kto bedzie pracował w stargardzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyja Re: czy ktos jedziwe do poznania?? IP: *.serv-net.pl 29.03.08, 14:39 Tak.Chlopaki z gniezna i jarocina jeżdża codziennie do poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: czy ktos jedziwe do poznania?? IP: 82.160.248.* 30.03.08, 16:14 ale oni maja juz komplety w autach Odpowiedz Link Zgłoś
policjantka28 Radziu z brygady "D"!!!! 10.04.08, 16:36 BUZIACZKI DLA CIEBIE :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziu Re: Radziu z brygady "D"!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 11:57 Jestem brygadzie C kochanie Odpowiedz Link Zgłoś
policjantka28 Radziu z brygady "C"!!!! 11.04.08, 12:02 Jakie to szczęcie ze Ciebie mam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: 82.160.248.* 12.04.08, 15:51 co to jest!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 16:22 ej ludziska, a wie ktos moze jak firma planuje uczcic 10 lecie fabryki ?? ponoc jakis posrany piknik bedzie ?? czy to prawda ?? smiech !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 14:29 znowu tylko o jednym.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cz. Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 14:32 byle duzo piwa było, pozdro r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c rządzi Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 14:50 wiem wiem ./ Gratulacje dla bartka ,pozdro dla drożdzówki, tomka jarka picia maciejiiiiiiiiiiiiiiiiii, liderów mistrzow i pie..ie to wszystko jestesmy tylko malymi robaczkami w machinie korporacji pieniedzy i obludy trzeba trzymac twarz fason luz swiadomosc i to ze bukmaher w ch..a gra tzw orange exta kasa...........Pozdo jestem na..y ide spac pozdro pozdro........................PALCIE LOLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapeczka k.. mać Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 14:33 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 15:12 The trust that we earn from people in the community makes us proud of our companies. Our pride in our companies encourages us to do ever better in exceeding people's highest expectations. We earn people's trust by providing products and services that make life safer and more fun and fulfilling. That trust becomes visible to us through our interaction with customers and with all the members of the community. It makes us proud of our products, of our companies, of each other. The crucial linkage between the trust and the pride is action. Only through concrete action can we earn the trust that becomes the basis for our pride in our company and products. Only when that pride motivates us to become ever better can we continue to earn and retain the trust of the community Odpowiedz Link Zgłoś
first.audi Re: Najwolniejszy Szumacher na F1 bryg.B i jego a 18.04.08, 11:51 Kto pracuje w transporcie...wiadomo??????? Odpowiedz Link Zgłoś
sandokan12 Re: Najwolniejszy Szumacher na F1 bryg.B i jego a 18.04.08, 18:36 wiadomo kto;najwieksze gamonie którzy nie potrafią pracować na maszynach a jeśli już na nie wejda to albo coś spaprają albo całą zmiane biegają jak poparzeni na najłatwiejszym rozmiarze jakim jest ZG 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridzistone Re: Najwolniejszy Szumacher na F1 bryg.B i jego a IP: *.icpnet.pl 18.04.08, 22:22 polecam (czwarty z dziewieciu): careers.bridgestone.eu/portal/site/HRCareerSite/?vgnextoid=5b553adfd4f75110VgnVCM1000005101a10aRCRD&epi_menuItemID=cdc271efbd054a3236414c4295101aa0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 15.04.08, 17:10 robert zrrobil sie ...chce wiecej zarabiac a podpowiedz dostal od p.awers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ketjow kij wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:21 Witam czytałem te wasz forum juz sam nie wiem czy jest tam dobrze czy żle dostałem cynka że niby jest dobrze i płaca nie jest zła mam 21 lat studiuje zaocznie i może bym sie nawet zatrudnił ale jak jest z weekendami u was ja mam szkołe 2 weekendy w miesiącu i raczej obecnośc obowiazkowa jaki jest system pracy i w jakich godzinach pozdrawiam zadowolonych i niezadowolonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ketjow Re: kij wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:32 a i jeszcze jedno pytanko gdzie sie znajduje miejsc pracy w swarzędzu czy poznaniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: kij wie IP: 82.160.248.* 21.04.08, 14:41 1week wolny,drugi na 22;00,trzeci na 14;00,czwarty na 6;00 i tak do za..ia.fabryka w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
zaufaly_mi_miliony Re: kij wie 21.04.08, 20:10 Pogodzić szkołę i pracę w tej firmie to niewykonalne. Chyba, że masz zapędy masochistyczne. Ambicje mistrza raczej nie pozwolą mu pójść tobie na ugodę. A poza tym wieczny brak ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketjow Re: kij wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:11 ok ale jak wygląda z kasą bo juz dużo sie nasłuchałem o tym że nieżle płacą pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mona961 Młody-papierowy tygrys 15k A 25.04.08, 23:39 Czy ten pusty łep nigdy nie przestanie lizać i podp.erdalać,chyba ma problemy ze swoja osobowością.Może to zwykły frustrat,ale za s-2 zrobi wszystko -dosłownie???.Ośle pamiętaj że w tej firmie płaca za pracę, a nie za bycie prostackim konfidentem.Mamy nadzieję że wkrótce się natniesz i pamiętaj ZAWSZE KOSA TRAFIA NA KAMIEŃ.Stępisz sie szybciej niż ci sie wydaje... Znam jednego SSV który cię postawi do pionu...zgadnij kto to??? Reasumując czy z prostego CHAMA zrobi sie PANA- nigdy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda15k Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 06.05.08, 00:39 mlody to jest zwykly frajer , falszywa dwulicowa k..... DZIWIE SIE TYLKO REJSOWI ZE TAKI PAJAC MU ,,PUPE,, RABIE Z KAZDEJ STRONY A ON TO TOLERUJE , CZYLI JAKI Z TEGO WNIOSEK ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA15K Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 06.05.08, 00:48 PRAWDA JEST JEDNA - PODPIE..C ,,,W PUPE ,,, WCHODZIC DUZO SZCZEKAC I NIC NIE ROBIC .A CO NAJWAZNIEJSZE POCHODZIC Z GNIEZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 06.05.08, 00:55 ZNAM GO I PAMIETAM JAK ZA CWANICTWO W PAPE DOSTAL ,MADRY W GEBIE I NIC POZA TYM ,ALE MACIE RACJE ZAMIAST BYC WDZIECZNYM REJSOWI TO ......TO TYLKO MOZE BYC ZWYKLY PAJAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketjow praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:49 witam po raz kolejny chce sie zatrudnić w tej firmie i czekam na jakąś odpowiedz odnośnie warunków pracy płacy i godzin jakie tam sie robi wiem że tutaj generalnie kogoś obsmarowujecie wyzwiskami ale prosiłbym o wyjątek Odpowiedz Link Zgłoś
zaufaly_mi_miliony Re: praca 07.05.08, 09:39 Na produkcji nie ma znaczenia ile zrobisz, bo i tak to samo zarobisz. Na jednym dziale możesz sobie ręce powyrywać(np.ASS) i za byle co jeszcze cię premii pozbawią, a na drugim(np.EXT,BEAD,CUR...) to dobrze jest zabezpieczyć się w 2 ramki fajek i trochę drobnych w kieszeni do automatów. Przecież z pustą ręką nie ma co siedzieć, bo się jeszcze jakiś pajac doklei, że nic nie robisz. 4do5,-vat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketjow Re: praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:41 dzieki wielkie a eszcze jedno jak sie robi grafik jakieś sugestie można podawać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 19.05.08, 16:33 jak sie czujesz ,,tygrysie,,jak prawda wyszla na jaw teraz siedzisz w jednym biurze z oferma,idiotom,debilem czy sierota [sorka PIOTR]i odpowiedz czy trzeba byc dwulicowa meda ?????????? DZIWIE SIE TYLKO BOSOWI ZE OBSTAWIA SIE TAKIMI ,,MEDAMI,, POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN FORUM Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 19.05.08, 18:23 MASZ RACJE CO DO TYGRYSA TO JEST ZWYKLY FRAJE. ALE REJSA ZNAM I ON POPROSTU PROMUJE LUDZI Z GNIEZNA LUB KOLEGOW:PRZYKLADY ?????????????? PODAJCIE SAMI..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 19.05.08, 20:04 MLODY ODPOWIEDZ NA PYTANIE >::::::JAK MOZESZ SPOJZESZ PIOTROWI W OCZY :::::PRAWDA:::> Odpowiedz Link Zgłoś
dopsan za to co piszecie ... 19.05.08, 22:15 kazdy kto tutaj pisze o kimś powinien mieć nasrane i narzygane do ryja debile ćpuny ch.jecw..e i meskie dziw,i wtedy moze sie kazdy zastanowi pie...e pustaki odwazni tylko za zasłoną forum cioty je.ane cichodajki walone w dupe gorącym prętem ///// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: za to co piszecie ... IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 20.05.08, 17:17 jak tak piszeszto jestes zwyklym dupowlazem a reszta bez slow poniewaz szkoda czasu na ciebie palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA"""""""" Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 16.06.08, 15:26 SLYSZALEM ZE RODZINA SIE NA NIM POZNALA A CO MY KOLEDZY???????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 16.06.08, 15:28 CZY FRAJERZY??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 29.06.08, 19:59 TYGRYS ZROBIL SIE MILY ALE FALSZYWY I TAK JEST ALE NIE O TO CHODZI .........CO GNIDA Z WAGROWCA 700LIT kleju ........I ZA TO INNE STANOWISKO O !!!!!!!!!!!!!!.....CZEBA MU DAC PODWYZKE .....i ........awans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re:fan forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 23:16 do fan forum .w 100% sie z toba zgadzam .pod przywódcem pana rewersa trzeba naprawde pochodzic z gniezna .przykład na s1 potrzeba podobno 5 stanowisk tylko dlaczego jeden pan ma 3 ( 4 zrobione na nadgodzinach ) i nigdy nie stał sam.hmm podejrzana sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_nolek nolek babolek ,,C,, 19.06.08, 15:15 chcesz podpis to sprawdz liste podpisuje się 7 razy w tygodniu... spójrz w lustro i zastanów się czy ty coś jeszcze mozesz łachudro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolek Re: nolek babolek ,,C,, IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.08, 15:26 cykor z wiadomej brygady na EXT-trzymaj kolana bo Ci się połamią cykorze i jak wtedy będziesz przesiadywał na palarni ktosiu jeden Ty Odpowiedz Link Zgłoś
pomeref SSV Zawał.. 06.05.08, 23:06 Zwróc uwagę na ton swoich wypowiedzi oraz teksty którymi operujesz...bo nie ma w firmie tak prostej maszyny,abyś mógł sobie na niej poradzić to zbyt trudne z twoją inteligencją ,pozostanie tylko joker i wtedy się obudzisz lecz już będzie za póżno... Odpowiedz Link Zgłoś
pomeref Re: SSV Zawał.. 08.05.08, 16:36 pomeref napisała: > Zwróc uwagę na ton swoich wypowiedzi oraz teksty którymi > operujesz...bo nie ma w firmie tak prostej maszyny,abyś mógł sobie > na niej poradzić to zbyt trudne z twoją inteligencją ,pozostanie > tylko joker i wtedy się obudzisz lecz już będzie za póżno... na chemie go wysłać może znowu zrobi miske na bb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogłoszenie drobne Re: SSV Zawał.. IP: *.icpnet.pl 08.05.08, 19:36 W związku ze zbliżającą się imprezą z okazji 10-lecia firmy, zamienię kartki z napisem napój, napój na kartkę z napisem kiełbaska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Radziu Re: Radziu z brygady "C"!!!! IP: *.c5.5546.static.theplanet.com 07.05.08, 02:16 Szczęśliwa rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
policjantka28 Re: Radziu z brygady "C"!!!! 13.05.08, 12:46 Gość portalu: nie Radziu napisał(a): > Szczęśliwa rodzinka. Bardzo szczęśliwa :))))) pozdrawiam "nie Radziu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek M ----- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:02 Qrwa jak ja sie ciesze ze juz tu nie pracuje:-)))) jakby dawali i z dyche na miesiac to to i tak bym nie wrocił.Pozdrawiam wszystkich twardzieli Bridge szczegolnie Cur 15k "c" swoja droga ciekawe ilu starych pracownikow tam jeszcze zostało hehehe cos czuje ze juz recistow bez rak i nog zatrudniaja.Pozdro all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketjow rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:53 witam czy jest wam coś wiadomo o prowadzonej rekrutacji na stanowisko operator produkcji czy są nadal zatrudniani nowi pracownicy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykro mi Re: rekrutacja IP: *.serv-net.pl 07.06.08, 16:39 niestety nabór nowych pracowników został wstrzymany ponewaz firma przenosi produkcje do Chin bo polscy rootnicy za duzo chcą zarabiać...(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketjow Re: rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 16:11 WoW to czy oby nie szykują sie zwolnienia?? odpukać na wasze szczęście zeby nic takiego sie nie stało pozdrawiam yhx za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: rekrutacja IP: *.icpnet.pl 10.06.08, 10:33 Pewnie że szykują się zwolnienia, przecież nie zabiorą pracowników do Chin razem z maszynami...Prawda panie P.K ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAPONIA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.fukuoka.ocn.ne.jp 21.06.08, 03:42 oj załujcie , że was tu nie ma właśnie w czoraj ( 20.o6.08) zrobiliśmy SEX PARTY z naszą TŁUMACZKĄ ( wali się na MAXA) w ciągu dnia jest dziewicą i wrzeszczy --nie dotykaj mnie( nawet niechcącą jak się ją dotknie taka wrażliwa) a po pracy ............. OJ FUL SERWIS ( WSZYSTKIE POZYCJE ŚWIATA ), co do wczorajszego dnia to posówaliśmy ją w czwórke i.... jeczcze jej mało TAKA JEST NASZ WRAŻLIWA kasieńka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 14:41 witajcie, nie jestem pracownikiem bridg. pracuje też w sporej firmie. fajny pomysł z tym pisaniem na forum, no może czasem troszkę w niesmak :) ponieważ czytam Wasze forum, proszę jeżeli możecie przetłumaczcie pewne skróty któymi się posługujecie (o ile to nie tajemnica służbowa) sp st, st4... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IEM Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 22.06.08, 18:23 a może to wy jesteście tacy kiepscy?? nie potraficie zadowolić kobiety?? wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAPONIA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.fukuoka.ocn.ne.jp 25.06.08, 11:17 odezwał się super samiec z wielkimi jajami i oczywiście z wielkim ptakiem ,my oczywiście mamy małego a ty ,żeby cię dowartościować masz wielkiego pytona !! A tak na powarznie to sobie zapamiętaj , że kobiecie facet nigdy nie dogodzi( i wcale nie mowie tu o miłosnych podbojach ), i tak możemy się przekomarzać co dziennie ale przecież nie oto chodzi.Najwarzniejsze jest to,że mamy 3 miesiące super wakacji !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 25.06.08, 12:11 macie jakies fotki z orgii na dowod? Odpowiedz Link Zgłoś
konfekcjoner0 Styziol ukrywa miski przed przełozonymi... 25.06.08, 23:14 taki super oddany firmie najlepszy,lojalny on zawsze jak mówi o sobie naj naj naj naj a tu jak sie okazuje oszukuje swoich przełożonych.była miska i nikt nic nie wie to moze powie co sie wydarzyło 22.06.08 skoro jest taki oddany firmie. już wkrótce konkrety???????????co gdzie kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Styziol ukrywa miski przed przełozonymi... IP: 195.182.20.* 08.07.08, 18:50 Styziol nic nie ukrywa , jeżeli by coś wiedział to zaraz by pobiegł wylizać rowa przełożonemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Styziol IP: *.184.38.172.dyn.user.ono.com 10.07.08, 11:25 styzol czy mi tez wylizesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Styziol Faja No1 IP: *.184.38.172.dyn.user.ono.com 10.07.08, 12:50 Sluchaj Synku nie uczyła cie mamusia że podpie..cze i takie gnidy jak ty sa ..e w dupe az furczy wiec przemysl to bo cie stara nie pozna w łózku jak sie do ciebie przytule Pajacu !CMOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beeee stooo....... Re: Styziol Faja No1 IP: 82.160.248.* 11.07.08, 00:30 3300 MAłOOOOO :-) PYTANIA???????????????? franek tzn. frędzlu zrobisz tyle co MY to pogadamy zazdrość cie zdżera że to my jesteśmy najlepsi weż sie za robote a nie oczerniasz ludzi lepszych od siebie a jak jesteś taki cienias to WYłąCZ LASERY SKRęCISZ KILKA DęTEK WIęCEJ a jutro znowu TROJKA Z PRZODU :-) Odpowiedz Link Zgłoś
metrplona Re: Styziol Faja No1 11.07.08, 15:17 tak wszystko co robimy to on sobie przypisuje.wyniki mamy najlepsze od dawna ,bo to tylko nasza dobra wola że robimy to co robimy.a on wszedł jak było juz dawno poukładane niech sobie przypomni ile robiła jego była brygada i robi DO TEJ PORY.ZAWSZE ślizgał sie na cudzym garbie .bo on to bo on tamto do tej pory nie wie o co chodzi na konfekcji...trzeba zajrzec od kuchni ,a nie tylko krążyc po zielonej drodze z kajecikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Styziol Faja No1 IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.08, 09:05 Czesc Bridgestony z Poznania jak tam ten sku..syn i gnida zawodowa (Moja Lala Styziolek ) zluzował troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek [...] IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.08, 09:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ortizo Re: Styziol Faja No1 12.07.08, 16:49 Styziol obym Cię nie spotkał na swojwj drodze na ulicy.Weż się do roboty ZŁAMASIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Zyje Naj.... Re: Styziol Faja No1 IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.08, 16:42 Niech żyje Najbardziej znany podpie..cz i w dupowłaz w zjednoczonej europie Styziol (Bridgeston Poznań )Nikt cie gnido juz chyba nie przebije jestes jak ktoś napisał - N ku.. - o ..y 1 w każdych rankingach aż dziw ze cie psie nikt ku.. jeszcze nie dopie..ł za to coś uczynił pójdziesz do piekła GREJFRUCIE od dziś jestes GREJFRUTEM No1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Styziol Faja No1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:29 a czy może ktoś napisać na jakim dziale i na której brygadzie jest owy delikwent aby wszyscy wiedzieli i sie strzegli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Styziol Faja No1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 22:58 Też nie wiem który to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conan onan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 17:33 futro z lisa na lato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hala 7 Re: Styziol Faja No1 IP: *.net.fone.pl 25.08.08, 18:08 on grejfrutem był od zawsze !!!! nigdy się nie zmieni bo go baba w domu leje !!! nawet w wolny dzień jeba..na kur..a przyjeżdza do roboty żeby tylko kogoś podpie..... !! ale kiedyś odpowie za te swoje podejśćie do ludzi """ DYKTATOR"""" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 27.06.08, 11:50 A poważny ten błąd produkcyjny? Czy już mam się bać o bezpieczeństwo swoje i swojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 27.06.08, 17:50 tak to oczywiste że musisz sie bać !!!!za to co odpie.....sz przyjdzie sądny dzień.wtedy odpowiesz za wszystko ..y karierowiczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.19.167.tesatnet.pl 29.06.08, 19:43 to nie chodzi oblad ale inni dostaja ,,podwyzke,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.202.* 06.07.08, 00:31 s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=113314 Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy-ania2087 Re: Bridgestone Poznań opinie 19.09.08, 21:55 witam! mój mąż pracuje w Bridgestonie na produkcji dział cięcie,beksterowiec. jeśli chodzi o zarobki to nie jest źle tzn powiem tak:da się wyżyć ale to jest każdego prywatna sprawa ile kto potrzebuje pieniędzy na przeżycie całego miesiąca,ile kto ma wydatków itp.jeśli chodzi o system pracy to masakra ile można wytrzymać???!!! te zmiany są straszne na pewno każdy to odczuje prędzej czy później,cały zegar biologiczny człowieka jest ciągle przestawiany a tak całe życie nie można przecież.wydaje mi się,.że jest to męcząca praca zarówno fizycznie jak i psychicznie.Ale najlepiej wiedzą sami pracujący tam czyli nasi męzowie i to oni powinni się wypowiadać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 77.242.225.* 28.09.08, 07:21 Fizyczna...?trzeba dźwigać jak się dowiadywałem to obsługuje się bardzo skomplikowane urządzenia... jak tam jest naprawdę stoi sie 8 h i naciska przyciski?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffffffffff Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 19:00 izyczna...?trzeba dźwigać jak się dowiadywałem to obsługuje się bardzo skomplikowane urządzenia... jak tam jest naprawdę stoi sie 8 h i naciska przyciski?? NO WŁAŚNIE JAK WYGLĄDA PRACA NA PRODUKCJI?@ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 30.09.08, 21:54 jest P....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 04.10.08, 17:03 jest pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 08.10.08, 02:14 co z nami bedzie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 12:32 Jak to co.Będziemy mieli wolne.Przecież większość uważa,że w tym zakładzie jest przejebane.Szukajcie nowej pracy.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogus Optymista Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.173.5.53.tesatnet.pl 08.10.08, 12:34 "-... wam to dobrze, mlodzi jestescie...A gdzie ja teraz prace znajde jak tylko przesluchiwac umiem? - W Polskich Nagraniach Idz tam Dziadek na lowce talentow..." A Gdzie ja teraz prace znajde jak tylko guzik umiem wciskac?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 23.09.08, 11:24 dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard G. zwonienia IP: *.eastwest.com.pl 18.10.08, 18:01 Panowie operatorzy wiecie że jesteście podwaliną naszego zakładu.Nie martwcie się.Wszystko idzie ku lepszemu.Na razie nadrobicie zaległe szkolenia,poczyścicie trochę nasze maszyny,popracujecie rotacyjnie na walcowni, doprowadzimy do stycznia nasz dział i naszą fabrykę do stanu sterylnej czystości.Potem zamiast wypłaty dostaniecie w deputacie po kilka opon na miesiąc i porozjeżdżacie się po Wielkopolsce szukając odbiorców detalicznych.Kto więcej sprzeda dostanie premię produkcyjną. A ci którzy nie zgodzą się na te warunki dostaną 1200 zł brutto na miesiąc i albo wezmą się do pracy albo się pożegnamy bez żalu z mojej strony.Wszyscy płyniemy jedną łodzią a szczury pierwsze uciekają z tonącego okrętu.A jak już zatoniemy to w piekiełku podziękujecie mi że byłem dla was jak ojciec święty jak wasza matka,że dzięki mnie w najlepszych latach waszego życia był sternik który pokazał wam właściwa drogę GŁOWY DO GÓRY PAMIĘTAJCIE PIOTREK WAS OBSERWUJE I CZEKA.A W KOŃCU SIĘ DOCZEKA BO CIERPLIWY JEST;-).W KOŃCU NOGA WAM SIĘ POWINIE I WYLĄDUJECIE ZA BURTĄ. <tylko nie myślcie że wywieziecie nas kiedyś na taczkach - takich bohaterów to my się nie boimy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dajmy się! Re: zwolnienia nie zwonienia IP: *.serv-net.pl 18.10.08, 18:46 WALCZMY O PODWYŻKI!!!! NIE MOŻE SŁABA KONIUNKTURA BRANŻY ZATRZYMAĆ WZROSTU NASZYCH NISKICH PŁAC!!! A DARMOZJADÓW NIECH WYRZUCĄ ZA BURTĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zwolnienia nie zwonienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:40 Bluźnisz chłopie, bluźnisz na te niskie zarobki. Rozejrzyj się, popytaj, dowiedz a potem spuść głowę i wyznaj "zaprawdę kłamałem". A walka o podwyżki w okresie gdy sprzedaż siada to super pomysł, w końcu Irlandia czeka (z zasiłkami), Anglia czeka (z zasiłkami), w Stanach ludziom banki zabierają domy, Polskę lada chwila też dosięgnie kryzys więc jest to najlepszy czas na walkę o podwyżki i to wcześniej niż są normalnie planowane. Brawo! Ty się sam nie daj - głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: zwolnienia nie zwonienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 00:12 W tej chwili najwazniejsze jest aby wszystko wrocilo do normy i zeby nas nie wyjebali z roboty , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly Re: zwolnienia nie zwonienia IP: *.icpnet.pl 19.10.08, 17:05 Jakie podwyżki!Pomarzyć to sobie można!Teraz "góra" czeka ile osób,po zastraszeniu,postawi się firmie i pójdzie na postojowe,a ile będzie brało urlopy bezpłatne i z przyszłego roku,pomimo tego,że jest to niezgodne z prawem.Raczej tych pierwszych będzie niewielu,bo większości zależy na pracy w tej firmie,nawet takim kosztem.Ciekawe czy rada pracownicza coś z tym zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: zwolnienia nie zwonienia IP: 213.92.189.* 19.10.08, 19:22 rada jest sprzedana razem z jankiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOGIN Re: zwolnienia nie zwonienia IP: *.serv-net.pl 19.10.08, 23:13 TU MOŻE POMÓC TYLKO PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 5342 Re: zwolnienia nie zwonienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:37 Jest 950 operatorów, potrzeba na obecną chwilę 800. Jak inspekcja powie "nie wolno brać urlopu awansem" to będą zwalniać? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARAKA sZYNKA Z MORLIN IP: *.serv-net.pl 21.10.08, 09:28 to Ci którzy zdrowotnie nie czują sie najlepiej niech ida na chorobowe firma na tym nie straci (wyłączając pierwsze 14 dni choroby)a my zaoszczedzimy swoje urlopy.pensja bedzie mniej wiecej zbliżona ta na urlopie bezplatnym i ta na L4.wiec będzxie i wilk syty i owca cała. A swoją drogą jak półtora roku temu chcialem wziąć 2 miesiące urlopu bezpłatnego żeby wyjechać do norwegii i dorobić troche to szef personalnego powiedział:jak Panu sie praca nie podoba to niech się Pan zwolni. mysle ze w tamtych czasach nikt by nie dotal bezplatnego urlopu,WIĘC DLACZEGO MY MAMY IŚĆ FIRMIE NA RĘKĘ JAK ONA COŚ POTRZEBUJE!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 245 Re: Szynka z Morlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 22:15 Może dlatego, że to firma zatrudnia ludzi a nie odwrotnie? A może dlatego, że firma działa tak jak rynek zagra? A może dlatego, że kiedy prosiłeś o urlop to była inna sytuacja i brakowało ludzi? Firma może trzymac ludzi jak wszyscy to rozumieja i współpracują albo zmniejszyć stan zatrudnienia. Chyba wybrała to pierwsze wyjście starając się zatrzymać sprawdzonych pracowników. Bezinteresownie? Jasne, że nie. Ale i tak jest to najlepsze wyjście patrząc na alternatywę, prawda? Aha - chorobowe nie jest za darmo. To nie państwo płaci tylko firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juro lista do zwolnienia IP: *.szczecin.mm.pl 13.02.09, 19:31 podobno jest już gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lista Re: lista do zwolnienia IP: *.serv-net.pl 14.02.09, 15:40 to nie jest zadna tajemnica. wiadomo ze chorowici dostaną szanse powrotu do zdrowia w domowych pieleszach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: lista do zwolnienia IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 14.02.09, 20:01 sprawdzacie te informacje które tu umieszczacie , czy tylko pie...cie bez sensu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: lista do zwolnienia IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 10:44 w tej sytuacji piszmy tylko to co jest pewne nie piszcie nie prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zwonienia IP: *.icpnet.pl 23.10.08, 13:48 Ryszardzie G.ten tekst jest bardzo dowcipny ale złośliwy i niestety uwidacznia ego rozrośnięte do kosmicznych rozmiarów dlatego jest niesmaczny.Pomysł z taczkami bardzo ciekawy i wart rozważenia.Szkoda tylko że lata 80te już dawno się skończyły,ale zawsze można wymyśleć coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy Bridgestone IP: *.icpnet.pl 24.10.08, 20:46 Powiem jedno...Już jedną recesje przeżyłem w tym zakładzie. Bridgestone tak łatwo się nie da, zawsze coś wymyślą. To za duża korporacja. BRIDGESTONE BYŁ, JEST I BĘDZIE... Odpowiedz Link Zgłoś
kruszonwlkp Re: Bridgestone 23.11.08, 21:27 a robak w dupe jebany bendzie.my to mięso armatnie dzieni to świente krowy a rwszte dopowiecie.kozioł muwi jedziemy na jednym wuzku ale oni w 1klasie a robaki w bydlencym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 345 Re: Bridgestone IP: 194.39.141.* 25.11.08, 20:53 Ty napisz to jeszcze raz używając wyrazów: dupę, będzie, świete, mówi, wózku, bydlęcym i jakiejś zrozumiałej składni (ten ostatni wyraz sprawdź w słowniku) Do szkoły nie chodziłeś, wstyd operatorom przynosisz. Tak samo myślisz jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszonwlkp Re: Bridgestone 27.11.08, 12:14 boli co ale są gorśi.nakładam i pisze czeba sobie dawaś jakos rade.a pozatym czy to czujesz jak cie w ch...a robia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Bridgestone IP: *.173.17.232.tesatnet.pl 27.11.08, 15:32 Kruszon ! Człowieku ! Szkoda gadać. Jak Ty bez ukończenia szkoły podstawowej do firmy się dostałeś. Wstyd. Jak masz pisać w taki sposób to lepiej nic nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Bridgestone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:51 Naucz się chłopcze najpierw pisać po polsku, a potem zabierz glos w dyskusji... ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etanol Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.tvteletronik.pl 27.11.08, 00:44 Witam wszystkich !Mam pytanie ile w waszej firmie zarabia technolog. Z góry dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witam! Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 12.12.08, 08:40 Miłej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stargard ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: 80.48.122.* 19.12.08, 11:10 witam jestem ze Sargardu mam możliwość zatrudnienia w Bridgstone . Zwracam się do pracowników produkcji ILE można zarobić na produkcji w tej firmie ? Wiem że zabiegi socjotechniczne tych z zarządu zabraniają rozmawiać pracownikom o zarobkach, jeśli nie chcesz wypowiadać się na tym forum napisz tu fiszer@wp.pl z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.08, 20:45 Tu nie ma roboli - są operatorzy. Chcesz być robolem szukaj gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: 80.48.122.* 24.12.08, 02:03 Przepraszam za robola ! zadaję pytanie jeszcze raz ile zarabia operator w tej firmie .? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: team "A" Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.eranet.pl 03.01.09, 17:52 nie potraficie sie przyznać ile zarabiacie? nie robicie z siebie roboli? a kim jesteście? wszyscy szefami? to kto pracuje? pracowalem tam ponad 2 lata i jak odchodziłem zarabiałem ok 3000tyś zł! nie polecam tej fabryki jako zakładu pracy! banda zastraszonych ludzi którzy potrafią dużo mówić ale między sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Cook Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.chello.pl 06.01.09, 15:57 Nie jesteśmy w stanie jednoznacznie podać naszych zarobków gdyż są mocno zróżnicowane. Rozbieżność stawek wynagrodzenia godzinnego oraz co za tym idzie dodatków, które także mocno różnią się między pracownikami sprawia, że wynagrodzenie pracownika zmianowego w zależności od działu, stażu i zaawansowania mieści się w przedziale 3000-5000 zł na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
bobik.6 Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone 07.01.09, 00:17 Chiałbym zarabiać tyle co podaleś.Skąd takie kwoty wziołeś?Chyba z kosmosu.Chybaże trzymasz rekę głęboko w dupie mistrza i dostajesz 500 zł premi za wkład i jesteś na S2.Nie biorę pod uwage stawek techników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.chello.pl 07.01.09, 16:47 Gdybyś przeczytał mój cały post (w którym zaznaczyłem ile czynników wpływa na zróżnicowane stawki) ze zrozumieniem nie pojawiłaby się tutaj ta obraźliwa odpowiedź. Nie znasz mnie, nie wiesz ile zarabiam ani nawet nie wiesz czy pracuję w tym zakładzie a już mnie oceniłeś... Wracając do tematu i Twojego pytania: Jeśli Twoje zarobki nie mieszczą się w przedziale, który podałem to znaczy, że jesteś pracownikiem jednozmianowym, ewentualnie jesteś na czterobrygadówce, na najniższej stawce i nie otrzymujesz żadnych dodatków. Wpływa na to zapewne Twoje podejście do pracy jak i sama praca (Premia za wkład), absencje chorobowe (Premia Obecnościowa/RS/4S), nie robisz nadgodzin, nie piszesz kaizenów - po prostu jesteś w pracy, podpisujesz listę a pensja zwyczajnie się należy jak to dawniej bywało za komuny. Ewentualnie pozostaje jeszcze możliwość, że jesteś pracownikiem firmy zewnętrznej tzw. "Tempem" ale nie sądzę ponieważ Bridgestone zakończył współpracę. Podsumowując: Najłatwiej obwiniać innych za swoje niepowodzenia i życiowe problemy zamiast szukać sposobów polepszania swego bytu (i nie mam na myśli wazaliniarstwa, konfidencji, układów itd.) tym bardziej, że to leży już w naszej polskiej naturze niestety. Jeżeli natomiast pracujesz uczciwie, dajesz z siebie tyle ile powinieneś albo i więcej i nie jesteś należycie (między innymi finansowo) doceniony to znaczy, że na dziale, w którym pracujesz dzieje się coś niedobrego co nie powinno mieć miejsca. P.S. Mam nadzieję, że piszę do osoby inteligentnej, która potrafi wyciągnąć konstruktywne wnioski z poważnej rozmowy. Pozdrawiam - Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boryz Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 20:09 ale skaży Putin szto s tym gasem dla polakuw sie ma putka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo czy to nie nasza Weronika R. IP: *.serv-net.pl 18.02.09, 10:21 www.redtube.com/8418 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem Re: czy to nie nasza Weronika R. IP: 82.160.248.* 18.02.09, 12:36 z jakiego działu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7/8 styziol mobing IP: *.gprs.plus.pl 18.02.09, 13:06 Panowie ja bym chciał sie dowiedziec czy dupowłazy dalej beda bezkarnie włazic w dupsko styziola teraz to juz widac jak on eski rozpisuje kiedy i komu a czy on na eski chodzi raczej nie bo w lutym 1 dzien go nie było a reszta operatorów 5 inni wiecej dowiedziałem sie jak on by na formach to juz wtedy swinie podkładał Iteraz robi tak samo jak wtedy tylko jawnie bo jest mistrzem i nie wiem dlaczego jak macie jakies info. o tym człowieku piszcie niech wszyscy wiedza jak uprawia mobing na hali 7/8 np. nazryj sie tabletek i do roboty tak powinien sie mistrz odnosic do pracownika nie sadze to własnie jest mobing przytocze jeszce fakt ile on juz osob przeniusl na inne brygady i nikt na to nic nie poradził teodor i on to jedna klita wiec trzeba uderzyc wyrzej tylko do kogo niech w koncu mu sie do dupy dobiora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shaun Hutson Re: styziol mobing IP: *.chello.pl 19.02.09, 20:34 Możesz rozwinąć temat tych "esek" bo z tego co kojarzę to raczej wszyscy mają rozpisane po równo. Po za tym grafik jest na pierwszej stronie skoroszytu z urlopami więc wszyscy mają do tego wgląd codziennie nie jest to sprawa utajniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabol Re: styziol mobing IP: *.icpnet.pl 20.02.09, 17:25 Pracuje w fabryce ładnych parę lat...nie moge potwierdzic plotek o podkladaniu swini przez styziola. Nigdy nie widzialem tego czlowieka z zadnym zwierzeciem na terenie zakladu. Zreszta jakby sie tak dobrze zastanowic to musial by sobie zadac niemalo trudu zeby wniesc siwnie na hale, no i samo podlozenie jej na formach bylo by dosc trudne. Swinia cos tam jednak czuje i prawdopodobnie zaczela by sie wydzierac odczuwajac nieprzyjemny wzrost temperatury...nie widze sensu...chyba ze usilowal podlozyc to biedne stworzenie pod wystudzona forme, to zmienia postac rzeczy..tylko po co mialby to robic ? zeby wywrzec wrazenie ? wiec kolejne pytanie...na kim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: styziol mobing IP: 213.92.133.* 20.02.09, 21:49 ale rów. za taką puckę to pewnie 1000 za wklad będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara kryzys IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 20.02.09, 22:44 Witam panowie,lekturka do poczytania :)) www.hotmoney.pl/article/6554/1/kryzys-firmy-oszukuja-by-zwolnic-pracownikow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc super mario IP: *.izacom.pl 26.02.09, 23:13 kolejny raz pokazano ze w firmie sa rowni i rowniejsi,ledwie zapomniano ,ze mariusz k.spal na nocce a tu kolejna wtopa i to bez oficjalnych konsekwencji,swoja droga ciekawe co musi zrobic zeby dostac papier ,chyba nasrac menago na glowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: super mario IP: 82.160.248.* 28.02.09, 12:58 trzeba cos z tym wreszcie zrobic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: super mario IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 08:34 a co to za wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post Re: super mario IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 13:46 post na Wielki Post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opona kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 14:08 Kryzys kryzysem ale co z bonami?Beda na swieta czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 18:04 Jak już to lepiej kase jak ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$ Re: kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 21:33 NIE BĘDZIE BONÓW---> BĘDZIE KASIORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: super mario IP: 82.160.248.* 02.03.09, 12:57 potwierdzenie nieprawdy w k.zmiany rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój rogacz Re: kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 21:37 "Gość portalu: twoja stara napisał(a): > Witam panowie,lekturka do poczytania :))" Twoja stara jest dobra, ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: kryzys IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 03.03.09, 01:07 przecież to twoja stara nie czujesz? Musiałeś o tym wiedzieć..........a może nie..........to przykre 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 99 Re: kryzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 21:28 Tak czytam to wasze forum od pewnego czasu i nagle cisza - przez 10 dni nic, żadnego wpisu. Czy w końcu napiszecie coś dobrego o tej firmie? Bo czyjaś stara nie jest zupełnie interesująca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki taki Re: kryzys IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 14.03.09, 00:36 A czy się podniecać to tylko praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosie Re: styziol mobing IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 21:39 "> wiec kolejne pytanie...na kim ?" na świni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.08, 06:58 masz okazje idz do pracy jest ok nie czytaj tego wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarabełusz Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: 213.92.133.* 23.12.08, 18:42 to zależy ile opon zrobi bo choć mamy stawkę godzinową to i tak wyplaty naliczane są w systemie akordowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stargard Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: 80.48.122.* 24.12.08, 02:20 ludzie proszę o konkretną odpowiedz (np. Pracuję 2 lata -zarabiam 1500zł. lub pracuję w tej firmie 2 miesiące (tj. 300 godzin/miesiąc) moja pierwsza wypłata to 2000zł, albo pracuje w Bridgstonie od początku firmy i moje średnie zarobki to 850zł) o taką odpowiedz mi chodzi. koledzy chyba nie jesteście zastraszeni i możecie wyjawić tajemnicę zarobków ! (fiszer@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.szczecin.mm.pl 24.12.08, 10:43 W Stargardzie w zależnoąci od ilości godzin zarobisz 1700 -2000. Jest jedna zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawias Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: 80.48.122.* 06.01.09, 17:44 a jak jest na dziale konfekcja słyszałem ze bardzo ciężko???Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogranicznik Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.gprs.plus.pl 15.02.09, 18:44 I to jest odpowiedz, pyrka to będzie kręcić a prawdy ci nie powie, ogólnie to pipole nie z tej ziemi, szczerej rozmowy to z nimi nie zaznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 15.02.09, 19:50 To siedź u siebie i się nie interesuj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: ile zarabia zwykły robol w Bridgstone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:01 ale jemu chodzi o jakas firme Bridgstone(nie ma chyba takiej),chyba ze nasza sie tak nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: siódme przykazanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:23 ale wtopa z ta kradziezą,nie pomyślał.Współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15K gęsta mgła IP: *.icpnet.pl 12.01.09, 19:03 Ciekawe czy w Historii korporacji był przypadek zachorowania na raka z powodu skażenia miejsca pracy. Tak patrząc i próbując dostrzec drugi koniec hali na 15K nasza fabryka może być pierwsza...GĘSTY ŚMIERDZĄCY DYM...i nic się z tym nie robi...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśl dupku Przepióra naucz się przydzielać premię - Galareto IP: *.dyn.cm.kabsi.at 13.01.09, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoly RYZY :-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 16.01.09, 10:49 Mnie zwolnili za to, ze zrobilem jazde kierowcy autobusu "ZAKLADOWEGO". Ale zajebiscie :-). A pracowalem tam 5 lat. Pytanie, czy to poczatek polowania na czarownice. A teraz cos dla znajomych z BSP. Narazie fajnie sie z wami pracowalo pozdro RYZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 11:22 co z gosciem co spał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY :-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 16.01.09, 11:34 Jakto co wylecial, no bo to same przewinienia wielkiego kalibru sa. A tak pozatym. Dziekuje Panu Nowaczykowi, wie pan nawet morderca ma prawo do "uczciwego"procesu, a pan mnie zwyczajnie olal, a ta pana mina dzisiaj rano BEZCENNA (za wszystko inne zaplace karta mastercard ;-) ). Tylko niewiem czy mial pan zamiar smiac sie czy to tylko tak wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.09, 12:29 jakie wnioski ze spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.promax.media.pl 17.01.09, 13:21 jak to jakie nedza idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY :-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 17.01.09, 14:31 Widze ,ze niema zwolnien. Poprostu beda zwalniac ludzi z byle powodu ( np miska ), teraz nikt z OPERATOROW nie moze czuc sie bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 123 Re: siódme przykazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:12 Rzeczywisście miska to słaby powód, najwyżej ktoś się zabije na oponie Bridgestone. Kogo to obchodzi? A może powiedzmy sobei jedno: firma NIE ZWALNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY ;-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 17.01.09, 21:44 Naprawde niewiesz co oni czasami uznaja za miske, no to przykro mi bardzo. Ja niemam zamiaru tobie tlumaczyc. I nie mam na mysli miski typu uzycie zlej gumy lub osnowy tylko pierdoly zwiazanej z czyms niezwiazanym od operatra (spytaj bexterowcow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 09:15 cieszmy sie ze nie ma zwolnien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: siódme przykazanie IP: 213.199.242.* 18.01.09, 18:15 Hej, a powiedz jak możesz na jakiej podstawie oni Cie zwolnili? Troche tego nie rozumiem bo, przeciez byles juz poza godzinami pracy i nie wiem co oni maja do tego zadrzenia? I masz racje tylko frajerzy zawsze firmy beda bronili....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -wesoly RYZY :-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 19.01.09, 09:22 Na podstawie Kodeksu Pracy Bridgestone Poznan Sp. z o. o. art 32. Powod, niewlasciwe i obrazliwe zachowanie podczas jazdy autobusem zakladowym :-) Slowo w slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: siódme przykazanie IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 16:03 Pozdro Ryzy 3maj się Trzech Amigos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.gprs.plus.pl 19.01.09, 22:54 Biedny człowiek, nie ma auta, jezdzi autobusami po cieżkiej pracy i jeszcze zwolnili go za to ze chciał wysiąść na swoim przystanku. Panie K.N zapraszam do skorzystania z usług MPK przez miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY :-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 20.01.09, 00:31 Dzieki za wsparcie, no nic lecimy dalej moze znajde lepsza robote (nie mowie, ze ta byla zla) ale pewnie to i lepiej, czas sie rozwijac :-). Na koniec jedno, panie N. to pan byl ostatnio czerwony jak po calonocnej libacji (wiem zimno i takie tam). No ale wesolo musi byc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: siódme przykazanie IP: 213.92.149.* 17.01.09, 20:16 Kolego Ryzy jesteś zwykłym frajerem,widziałem film z akcji w autobusie....żenada...masz się czym szczycić...Powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY ;-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 17.01.09, 21:29 :) Sam jestes frajerem, nawet niewiesz oco poszlo a wydajesz sady okims kogo nieznasz, zostalem posadzony o pijanstwo a zeby bylo smieszniej jestem ABSTYNENTEM i co ty na to, kierowcy nalezala sie zjebka moze nie tak ostra ale zawsze, biorac pod uwage, ze mam zatargi z MPK (nakazali mi sadownie zaplacic wyssana z palca kare i to ja a nie ty musialem sie bronic, oraz jeszcze jedno zdazenie przez ktore prawie stracilem plyty BLURAY, a tak zostala zanizona o polowe ich wartosc, pudelka popekaly) mogly mi wkoncu puscic nerwy FRAJEZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY ;-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 17.01.09, 21:35 Niewiem czy wiesz ale upublicznianie tego filmu bez mojej zgody jest przestepstwem. (nie zamazano mojej facjaty ani nie znieksztalcono mojego glosu). Po drugie jak go widziales to jestes albo liderem albo kims wyzej (znaczy sie, ze bedziesz bronic firmy jak LEW. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 17.04.09, 01:01 Witam wszystkich tych, którzy mają już dosyć podkręcania norm w tej firmie. Ludzi dla, których nie jest obojętna przyszłość..... Wmawiane nam jest, że jeśli nie będziemy szybciej pracować to zastąpią nas maszyny. Ciągle zmniejszają nam normy na ciężką, fizyczną pracę. Przełożeni wykorzystują sytuację kryzysu, wmawiając nam że jesteśmy nikim i że tak łatwo jest nas zastąpić. Tak po prostu jak jakąś maszynę..... Każdy z nas musi odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie- Czy ja nadal chcę pracować w tej firmie? Jeśli odpowiedz brzmi tak. Jeśli z jakichkolwiek tam powodów wiążesz swą przyszłość z tym obozem, to się zastanów. Pomyśl przez chwilę co możesz zrobić, by w przyszłości nie skończyć np. z jakąś ciężką chorobą kręgosłupa lub stawów...... Jedynym wyjściem, jakie ja widzę, to zmiana tej sytuacji, która staje się coraz gorsza. Panowie, tak bez oszukiwania, to w maju czeka nas kolejne cięcie czasów. Już teraz jest bardzo ciężko, a będzie jeszcze ciężej. Każdy z nas wie jak się czuję po 8 prostych godz. pracy. Jeśli ktoś powie, że jest ok, to znaczy, że nie jest mu tu ciężko i nie musi nic z tym robić. Jeśli natomiast nie widzisz w ten sposób już przyszłości, to tylko walka pozostaje....... Kiedy będziemy już na tyle zdeterminowani, że będziemy potrafili działać razem by mieć lepiej? Czy muszą być pierwsze ofiary w ludziach? Czy na prawdę jesteśmy maszynami i tylko mamy wykonywać bezmyślnie polecenia swoich przełożonych? Dodam że większość z tych przełożonych to mega hipokryci. Gonią ludzi do pracy, straszą papierami, tworzą systemy kontroli nad nami a sami, to mają luz. Tylko że ten ich luz wynika z tego, że ty właśnie musisz zapie*dalać. Czy to jest w porządku? Czy zrobimy coś z tym kiedyś? Czy tylko będziemy narzekać po kątach? Zapraszam do dyskusji w temacie STRAJKU...... Odpowiedz Link Zgłoś
stresx Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 17.04.09, 09:01 Całkowicie się z Tobą zgadzam.(zapomniałeś dodać że to chodzi o magazyn) Myślę że nic w tym temacie się nie da zrobić, bo za dużo jest ludzi którzy za premię zrobią wszystko. Tak sobie myślę ile osób z mojej brygady przyłączyło by się do strajku i żeby ich policzyć wystarczy palców na jednej ręce.To wszystko idzie w złym kierunku, ale mistrz bez kierunkowego wykształcenia i całkowitym brakiem wiedzy na temat zarządzania nie zdaje sobie z tego sprawy. Jeżeli chcemy coś zrobić to potrzebny jest nowy wątek zabezpieczony hasłem. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 11:13 strajk o czym gadacie w tych czasach masz rodzine na utrzymaniu a nie mowie o reszcie oplaty zycie ,z normami sie zgadzam sa wysokie ale nikt nie zmusza nas do pracy w tym zakladzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.tktelekom.pl 17.04.09, 11:47 liderzy do roboty!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stresx Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 17.04.09, 12:26 Można by zrobić akcję odania krwi w jednym dniu wszystkie brygady i jak najwięcej osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalizm!!! Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 16:36 Kolego właśnie na tym polega kapitalizm, wydoić i nie muszą Cie nawet zwalniać bo sam zdechniesz na raka :( A może strajk Włoski...Może Ci na górze na razie czują się bardzo pewnie, ale już długo to nie potrwa...zniknie zawzięta mina z ich twarzy i znów my będziemy górą...cyk cyk cyk czas leci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:39 Aż miło się czyta, znów jakies konkrety. No to i ja konkretnie: firma to nie obóz, przymusu nie ma. Z pewnościa są lepsze miejsca pracy na rynku i za podobnie ciężka pracę na pewno płaca co najmniej tak dobrze jak u nas. Tylko na razie nikomu z 1000 operatorów nie udało się takiej znaleźć. Ale pewnie za słabo się starali. Zachęcam do strajku włoskiego, wreszcie będzie cos odmiennego... tylko dla kogo? Pomyslecie chwilę o czym ten gość pisze, o jakimś zwiększaniu norm. Ale po co? Przecież firma była niedociążona, był nadmiar ludzi a teraz produkcja będzie dopasowana do zatrudnienia. Jak ubędzie ludzi to się zmniejszy. A jak ubędzie? Normalnie, zwolni się tych, którzy nie lubią pracować za dobre wynagrodzenie. Czy widać, kto uprawia straj włoski? O tak, świetnie. Więc do zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:43 No właśnie, podobno maja zatrudnić ludzi z agencji pracy a ci będa zap... aby tylko załapać się na stałe więc straj włoski to selekcja do odstrzału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuyu Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 23:16 fakt smiech na sali ! jaki ma byc spokój u nas ?? przyjrzycie sie konfekcji, koles robi na zmiane np, 250 opon,mówie o k1s ,a zrobiłby 200 i tez by nic nie powiedzieli,ale nie on musi 250 bo czapke dostanie,a normalne ze na 250 wiecej materiału trzeba , no i reszta na ciołka musi zapieprzac, a ten potem idzie do chaty i spi dwa dni bo jest wypompowany , to jest smieszne !! albo gorsze jak nadrobi tyle ze drugi juz nie musi przychodzic bo ponad plan zrobił cwok, wiec co do domu , a potem nawet bedzie niepotrzebny bo dwa takie cwoki i po co trzeci operator ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 18.04.09, 01:01 Właśnie dla tego, że masz rodzinę na utrzymaniu warto walczyć o lepszą przyszłość. Co będzie miała z Ciebie rodzina, jeśli utracisz zdrowie w tym wyścigu szczurów? Pomyśl..... Co do słów w stylu, że firma nie była teraz dociążona, to na prawdę żałosna jest ta wypowiedz. Nie wiem czy, na jakimś szkoleniu z psychologi pracy lub public relation, ktoś kazał Ci tak myśleć? Co ma piernik do wiatraka? Jeśli normy od czasu, który był przed kryzysem do teraz, zostały podniesione o min. 10 procent? To w ten sposób właśnie, zostało zabitych te 10% etatów. Skąd możesz mieć pewność, że za chwilę, nie zniknie Twój etat? Pisałem, że jeśli komuś jest "tu" dobrze, to oznacza to, że po prostu nie musi zapie*dalać. Być może, jest jakiś super odporny, na tą ciężką pracę? Tytanowe stawy, skóra pokryta kewlarem, zamiast mięśni siłowniki i zamiast mózgu program nastawiony na bezmyślne wykonywanie poleceń. Wiem, że są ludzie, w tej firmie, którym na prawdę jest dobrze. Ale reszta, moim zdaniem powinna WALCZYĆ...... Bardzo fajna ta idea, z tym oddawaniem krwi. Wszystko to jest do zorganizowania. Myślę nawet, że można by załatwić mobilny punkt do oddawania tej krwi. Bardzo fajnie i nowatorsko by wyglądała taka forma strajku. Można by nawet media zawiadomić, na pewno byłoby o tym głośno. Same zalety, bo wszystko w myśl prawa i jeszcze cel bardzo szczytny. Problem jest taki, że nie każdy oddaje tą krew. Zupełnie nie wiem dla czego, ale tak jest. Niektórzy, chyba boją się tego robić. Alternatywą dla tych osób, mogła by być jakaś opieka lub uwż. W ostateczności zawsze zostaje odmowa pracy, ze względu na zły stan psychofizyczny. www.kadra.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=37 Tak ogólnie to z tego powodu można odmówić także nadgodzin. Trzeba tylko bardzo to ładnie sformułować i nie mają prawa Ci dać papieru...... Wracając do tej akcji z krwią, co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
stresx Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 18.04.09, 09:33 Oddawanie krwi to szlachetny czyn, a do tego może nam pomóc w poprawieniu warunków pracy. Nie ma się nad czym zastanawiać ! Myślę że marcelińska postawiła by "komara" tam gdzie byśmy chcieli. Z ta telewizją to tez mi się podoba :) Można by powrócić do tematu związków. Najważniejsze żeby nie kłócić się o te parę groszy premii za wkład. (I wiem że są potrzebne pieniądze) Koledzy łączmy się i nie dawajmy się wykorzystywać. Każdy z nas ma jakieś życiowe cele i marzenia - Nie pozwólmy żeby nieludzka harówa je zniszczyła. Myślę że warto walczyć o lepsze traktowanie dla samych siebie, ale i przyszłych pokoleń, bo to zmierza w takim kierunku że nasze dzieci na pewno nie dadzą rady przetrwać. Wracając do tematu kryzysu. Firma nam będzie wmawiać ,że jest krysys jeszcze długo po jego zakończeniu. Prawda jest taka, że jak byśmy przystąpili do strajku włoskiego w momencie ogłoszenia kryzysu to nikt z naszych kolegów nie stracił by pracy. Tak jak kolega wyżej wspomniał: im wyższa produktywność jednostki produkcyjnej tym mniejsza ilość tych jednostek jest potrzebna. Warto to przemyśleć............pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.icpnet.pl 18.04.09, 11:12 kurcze mysle ze tu krew nie przejdzie, nie wiem jak jest w przepisach , ale na dzien oddania krwi i tak musi mistrz wyrazic zgode, kurcze jak tu dotrzec do tych tepaków co tak nasuwaja na tych maszynach?? nie wiem czy oni sa tak tepi czy jak, i kiedy zrozumieja ze tak długo nie pociagną, a najlepsze jest to, czesto to ma miejsce, jak lider czy inny mówi ze trza nadgonic winik, znajda takiego i ten osioł wierzy ze ma misje do spełnienia i grzeje jak debil, a najczesciej tak mówia bo np. nie ma obsady na nastepna zmiane , a na koncu pare ciepłych słów od lidera i mistrza i nie wiem czy on dumny , bo w oczach innych ?? hmmm szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
stresx Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 18.04.09, 12:08 Krew możesz oddać kiedy chcesz, tylko dzień wcześniej musisz powiadomić o tym pracodawcę. Dzień w którym oddajesz krew jest ustawowo wolny od pracy i 100% płatny , a do tego zadowolenie z niesienia pomocy innym ..........bezcenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.09, 21:38 Proponuję oddawanie spermy przed pracą, wtedy głupoty nie przychodzą do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.serv-net.pl 20.04.09, 11:50 jak ty ją będziesz połykać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 22:24 Kolego aktywnie - pasywny z przewaga aktywności: A skąd ty masz informacje o podniesieniu norm? To totalna bzdura. Ty tak mówisz ale to nieprawda. Po prostu. W firmie nie ma nic takiego jak norma. Jest czas cyklu, są pomiary tempa i nikt nie ustala żadnych "norm". Masz po prostu pracować. I wydaje mi się, ze to jest Twój problem. Jakoś tak jest, że nie ma frim, które płacą tyle co BSPZ i w dodatku nic nie chcą w zamian. Więc nie jęcz. Zapyatj sam siebie czy chcesz tu pracować i jak chcesz to takie są warunki a jeśli nie to nie. I po co judzić? Jakie zabicie 10% etatów? Jak się robiło 23 tysiące opon na dobę a potem sprzedaż spadła i robilismy 15 tysięcy to ilu było ludzi w nadmiarze? Około 200. Ilu odeszło? Może 30. I tak się zachowała firma "wykorzystująca" pracowników. To jest dowód a nie jakiś snucie spekulacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.icpnet.pl 18.04.09, 23:20 jesli uwazasz tepaku ze czas cyklu to nie norma , i tez czas jest zmiejszany, bo zmniejszany jest czas cyklu opony , to siedz se cicho w swoim foteliku i dalej dłub w nosie i pisz smsy !! Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 18.04.09, 23:36 Teraz zastanów się człowieku i pomyśl. Ile razy miałeś już na prawdę dosyć i nic z tym nie zrobiłeś? Ile razy przełożony zmieszał Cię z błotem? Czy on jest lepszym człowiekiem od Ciebie? Ile razy doświadczyłeś złego, nierównego traktowania? Ilu podwyżek nie dostałeś, na które zasłużyłeś swą ciężką pracą? Problem ludzi w "tej" firmie polega na tym, że zasiana jest tu ogólna fobia strachu. Nic dziwnego, skoro taka atmosfera jest cały czas sukcesywnie rozsiewana. Taka jest polityka tej firmy i jednostka lub parę osób tego nie zmieni. Czy myślicie, że np. we Włoszech czy we Francji operator, na identycznym stanowisku co Twoje, też ma tak samo jak Ty? Czy grozi mu się, że jeśli nie będzie zapi*dalał to zastąpi go maszyna? Pomyśl, czy Ty jesteś od niego gorszy? Jak myślisz, czemu taki tam np. francuz sobie nie pozwoli? Oni tam wszędzie mają związki zawodowe, bardzo silne związki, które bronią praw pracownika. Nas kto ma bronić? Rada pracownicza? Bu aha ha. Tą radę powołano tylko po to, by ludzie nie myśleli właśnie o związkach zawodowych. Niby, że mamy swoich przedstawicieli, ktorzy walczą o nasze prawa. Zacytuję tu kolegę" śmiech na sali". Przez to właśnie, że nie ma tych związków, nie ma kto ludzi zjednoczyć w walce o godną pracę. Kierownictwo bardzo się tego boi. Wiedzą, że zjednoczeni pracownicy mogą wszystko. Czy myślicie że kim oni by byli bez Nas? Czym by sobie kierowali? Nie byłoby już licznych pochwał z Brukseli. Panowie, mamy jasno powiedziane, że firma będzie stawiała na obniżanie kosztów poprzez cięcie norm. Za tym idzie oczywiście obniżenie jakości. Myślę, że na tym powinniśmy się skupić najbardziej w temacie Naszych postulatów.Czyli, chcemy przywrócenia jakości, mamy dość podnoszenia wydajności! Czy myślicie, że gdyby choć połowa firmy o to zaczęła oficjalnie walczyć, to czy ci wszyscy ludzie stracili by pracę? Gdyby parędziesiąt osób wykrzyczało takie hasła w Brukseli pod ich główną siedzibą? Ja myślę że prędzej poleciałyby osoby na górze niż połowa operatorów. Przecież fabryka w Poznaniu ma bardzo niskie koszty produkcji. Duża wydajność, NAJNIŻSZE KOSZTY PRACY W EUROPIE, bardzo słaba złotówka, która dodatkowo obniża te koszty i wiele innych czynników, na które my operatorzy tak ciężko pracowaliśmy dają Nam bardzo atrakcyjną pozycję do negocjacji. Czy korporacja pozwoliła by sobie w dobie kryzysu na strajki pt. WALCZYMY O JAKOŚĆ, MAMY DOŚC JUŻ WYDAJNOŚCI. Najlepsze jest to, że wszystko jest w naszych rękach. Musimy się po prostu zjednoczyć. Osobno nikt z Nas nic nie zdziała. Razem możemy wszystko........ Wkrótce będzie konkretne rozwiązanie jak zrealizować taki cel. NA RAZIE ZAPRASZAM DO KONSTRUKTYWNEJ DYSKUSJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykończony operato Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.serv-net.pl 19.04.09, 00:17 do założenia związków wystarczy 10 osób. wiem że ciężko będzie znaleźć tych 10 chętnych z pośród nas ale mamy rodzinę znajomych czy kolegów którym udało sie wyrwać z naszego obozu, możemy ich poprosić o pomoc. członkowie związków nie muszą być pracownikami naszej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Załóżcie związek koniobójców IP: *.szczecin.mm.pl 19.04.09, 09:53 Nie będzie zamówień, to zrobimy zawody. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: Załóżcie związek koniobójców 20.04.09, 09:05 Widzę droga Aniu, że Twoja wypowiedz jest na bardzo wysokim poziomie. Ciekawe, skąd bierzesz te skojarzenia? Pewnie w rodzinie, u Ciebie faceci robią sobie takie zawody. Potem pewnie oddają nasienie, ale Tobie na ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Załóżcie związek koniobójców IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 20:44 chcesz mały konusku..zrobię ci z połykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Załóżcie związek koniobójców IP: *.serv-net.pl 28.04.09, 23:56 chciałbym Cię poznać Aniu ale musisz być dobra.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Załóżcie związek koniobójców IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.09, 16:36 Może chłopaki z konfekcji mogą ponarzekać - reszta to oboboki - koniobijcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 09:35 mamy prace,cieszmy sie ze redukcja nas nie chwycila sa tacy co wracaja ale na jakich warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 10.06.09, 00:45 od8do16.pl/index.php/reviews/index Panie wiceprezesie wiem, że czyta Pan to forum. Proszę spojrzeć na tabelkę z prawej strony pt. "nienawidzę". Firma, w której jest Pan prawie najważniejszą osobą, ma 4 miejsce od końca na ponad 3000 innych firm. Pewnie czytał Pan te wszystkie opinie........ Mam pytanie od magazynierów- Czy potrafi się Pan ustosunkować do tej całej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:57 W ogóle mi się ta sytuacja nie podoba i nie sądzę aby tak zostało. Ale więcej na forum wypowiadać się nie będę. Każdy wie, gdzie mnie można znaleźć a ci, którzy się boją mogą zadzwonić. Uważam, że firma nie zasługuje na to aby ją tak źle oceniać. Popatrzcie na to tak: a skąd firma (co to właściwie jest firma - ludzie, prawda?) ma wiedzieć, że coś nie gra? Z forum?! Wstyd jak cholera, kompletny brak zaufania, niestety. Żeby wygrać w Lotka, trzeba wypełnić kupon. Żeby "firma" wiedziała, trzeba ją poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępak Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 14.06.09, 10:48 Mr PK. Firma z całą pewnością nie zasługuję na złą ocenę. Na pewno można być zadowolonym z pewności zatrudnienia i z zarobków, ale to nie usprawiedliwia mobbingu na magazynie. Nikt by się nie spodziewał że w międzynarodowej korporacji, w której na stanowisko starszego mistrza magazynu na pewno czeka kolejka wykształconych i zdolnych ludzi, zatrudniony zostanie taki głąb. W bardzo szybki sposób można zmienić opinie na forum i na innych portalach, że tak powiem jednym ruchem długopisu ..........panie PK Pozdrawiam pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: Jaka jakość? Smiech z tym co gadacie..... 19.04.09, 00:06 w temacie tych norm, których niby nie ma. Jak można nazwać ustalony z góry czas, na każdy załadunek? Jeśli nie wyrobisz się w czasie to czekają Cię represję. Czy to nie jest właśnie norma? Jeśli skraca się ten czas, to jak to nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operaor Re: siódme przykazanie IP: *.gprs.plus.pl 17.01.09, 20:37 robi sie wielkie dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca MPK Re: siódme przykazanie IP: *.icpnet.pl 20.01.09, 19:50 Znam kierowcę autobusu, gośc jest po strasznych przejsciach, jakies 3 lata temu wypuścil na pasach wycieczke niewidomych...wszyscy zgineli. Nie dziw sie ze Ciebie chcial oszczedzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP15K Re: siódme przykazanie IP: *.centertel.pl 20.01.09, 20:26 Ryzy brakuje nam ciebie na dziale, nie ma kto robić i tylko jedna osoba może mieć wolne,a tak ogólnie syf w pizdu. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY ;-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 21.01.09, 10:50 Dzieki za pamiec OP15K. Jakos dacie sobie rade, pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość przypomijmy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:04 Mariusz K. też spał a nawet chrapał a słabo oberwał. Prosze wrócić do tamtej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly RYZY ;-) Re: siódme przykazanie IP: 78.152.30.* 21.01.09, 10:45 To nie poszlo o pasy, tylko o przystanek, ze nie wypuscil mnie na pasach rozumiem, bal sie, ale on podjechal do przystanku i jak zobaczyl, ze tylko ja wysiadam zamiast sie zatrzymac nacisnol na gaz i pojechal dalej to oto poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpk cd Re: siódme przykazanie IP: 213.156.119.* 24.01.09, 10:38 własciwie nie wiem dlaczego cie zwolnili.zawsze mówia ze autobus mpk nie nalezy do zakładu pracy <nie nalezy sie odszkodowanie > w razie wypadku w drodze z i do pracy .było kilkanasie postulatów na zmiane trasy tak zeby nie jechał po 1 zmianie w prawo i stał w korkach .była lista i nic .po co biliński siedzie w tym personalnym .a jeszcze dodam ze film został rozesłany na sieci .i jak w naszym wypadku mistrz pokazał wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 11:33 mamy prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: siódme przykazanie IP: 213.92.151.* 27.01.09, 02:58 ciekawe jak długo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Buki Re: siódme przykazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 04:26 Witam Mam pytanie w zawiązku z pracą w Bridgestone Poznań. Czy firma przyjmuje obecnie pracowników na produkcję ? Mam wykształcenie średnie techniczne (jakie maja wymagania odnośnie wykształcenia ?) Nie nastawiam się na duże zarobki, na początek myślę że kwota 1200-1400zł była by wystarczająca. Więc mam do Was pytanie Panowie czy firma wogóle przyjmuje w tym roku nowych pracowników ? Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.09, 20:43 gdzie mieszkasz w kosmosie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: siódme przykazanie IP: 213.92.132.* 30.01.09, 00:57 no i sa zwolnienia :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: siódme przykazanie IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 09:01 woreczek zwolnien sie otwarl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony fundusz socjalny IP: *.izacom.pl 02.02.09, 12:16 w dobie kryzysu powinno zrezygnowac sie z basenow z ktoryh i tak z powodu braku basenu w mniejszych mejscowosciach nie wszyscy moga z nich korzystac i wycieczek na ktore i tak nie wszyscy moga jechac poniewaz nie zdazyli sie zapisac(na zapisy byly dwa tygodnie) a po pierwszym tygodniu nie bylo juz wolnych miejsc chociaz podobno pierwszenstwo mieli pracownicy zmianowi do ktorych miedzy innymi tez naleze .najlepiej wiec chyba bedzie w takiej sytuacji przeznaczyc pieniadze z funduszu na bony swiateczne.wtedy wszyscy dostali by po rowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: fundusz socjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:50 taka prawda,popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiupassat Re: pracownik michelina-jeszcze IP: *.ols.vectranet.pl 02.02.09, 17:03 widzę,że u was macie podobne problemy.U nas w Michelenie w Olsztynie pracownika fizycznego traktuje się jak śmiecia.Pracuję w utrzymaniu ruchu od 3 lat,ale już mi zbrzydło.Mam dosyć kretyńskich pomysłów kierownictwa.Z okazji kryzysu zaczęli zwalniać,oczywiście tylko pracowników fizycznych.Robią to tak,że komu się kończy umowa na czas określony,ten dostaje bilet za bramę.U nas umowę na czas określony można mieć nawet 6 lat.W efekcie ludzie ze stażem kilkuletnim,wyszkoleni wylatują z pracy.Ludzi jest mniej do pracy,a produkcja rośnie-więc gdzie ku..wa ten kryzys.Tylko biurowi na sobie nie oszczędzają i tworzą swoje tabelki i kolorowe wykresiki.Zastraszanie załogi jest na porządku dziennym.W razie wypadku w pracy nakłania się pracownika do brania urlopu zamiast pójścia na zwolnienie,żeby nie zaniżał statystyk.Moja żona też jest pracownikiem produkcji Michelena,umowa jej się kończy za miesiąc,więc już szykuje się do odejścia.Zaznaczam,że oboje mamy wyższe wykształcenie,ale bez "pleców"nie ma co mażyć o wyższym stanowisku w tej fabryce.Tutaj przyszłość mają tylko pociotkowie i dupowłazy.Oboje myślimy o przeprowadzce z warmińsko-mazurskiego,bo tu nie ma żadnej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detal co ty piszesz za pierdy IP: *.echostar.pl 02.02.09, 21:22 normalna kolei rzeczy że jeśli brak zapotrzebowania i nie ma zbytu na taki lub inny towar, to będą cięcia(u nas to są opony)kryzys dotknął prawie wszystkich.chyba tylko idiota który ma firmę a nie ma dla ludzi pracy wszystkim przedłuży umowy .jest to normalne i oczywiste ,fakt faktem że niektórych z tych ludzi szkoda bo mają większe umiejętności od tych co pracują dość długo.postawcie się w sytuacji kierownictwa najprawdopodobniej wielu z was zrobi to samo,ale lepiej nie bo tutaj niektórym liderom uderza sodowa do głowy ,gdzie to tylko lider,a gdzie taki oszołom miałby być menagerem to trzeba by chodzić na paluszkach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 22:36 panowie------maMY PRACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPER Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 22:38 CIESZMY SIE I PRACUJMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek sam Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 14:54 z czego się cieszyć? teraz "oni' się cieszą ,że mogą nami jeszcze bardziej pomiatać,bo jak kto będzie podskakiwał to"tam jest brama". więc nie cieszmy się tylko trzymajmy razem i nie podpie...jmy nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek I IGI Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:34 Pozdrawiam wszystich normalnych a szczególnie magazyn :) Bardzo długo tu nie zagladałem ale jak widze nieduzo sie zmieniło od mojego odejscia :( Wierzcie mi ze poza ta fabryka też jest życie i to niekoniecznie gorsze wiec jesli ktos wylatuje to z jednej strony ma powód do zmartwien ale z drugiej mysle ze jeszcze wiekszy do radosci :) jeszcze raz pozdrawiam serdecznie stara gwardie szzególnie i zycze lepszego 2009 roku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 05.02.09, 21:25 Jeszcze trochę i znowu nadejdą czasy kiedy się będą prosić żeby rodzinę do pracy przyprowadzać, ale teraz już wiemy że bridgestone to dno, które w czasach "kryzysu" nie musi nas wykorzystywać ale to robi. Więc droga firmo szykuj się bo jak się kryzys skończy, to wszyscy pójdziemy w ch.... powodzenia panie kozioł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 321 Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 20:36 No właśnie - co to za pierdy? Kto cię wykorzystuje, mistrz, firma, kozioł? A może wszyscy? I jak to ciebie wykorzystują biedaku? Chyba nie fizycznie i nie wszyscy na raz!!! Jezu, a może...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 07.02.09, 09:57 Gosc 321 nie wiem z jakiego działu jesteś, ale u nas jest źle.Jesteśmy zastraszani i daje się nam do zrozumienia że jeden minimalny błąd i lądujemy na bruku, więc jeżeli uważasz że stosowanie mobbingu w czasach kryzysu jest dozwolone to spoko.I nie ironizuj bo może u ciebie kieruje działem ktoś normalny. Widzę że twoje skojarzenia co do wykorzystywania idą w jednym kierunku, więc pewnie jesteś liderem albo mistrzem. Nie chodziło mi o moją osobę tylko o cały dział ale nie będę ci tłumaczył bo nie ma sensu.(może kiedyś za karę u nas wylądujesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc321 Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 15:24 Jestem zaskoczony bo wiem, że były rozmowy na temat zastraszania, dokładnie rzecz biorąc, ktoś kto to robi może stracić pracę i to szybko. Więc nie ma się czego bać tylko zadzwonić do Patrycji lub Kseni albo do managera. A wiem to naprawdę z pewnego źródła, że frima uczulała na zastraszanie w obawie przed wykorzystywaniem przez nadzór chwilowej sytuacji przewagi (nadmiar zatrudnienia). Tak więc takie przypadki jesli zachodzą są dowodem głupoty osoby zastraszającej a nie intencji firmy. I jest sens w reagowaniu na nieprawidłowości bo daje to szansę na korektę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: co ty piszesz za pierdy IP: 80.48.32.* 07.02.09, 18:11 Z jednej strony leser ma rację,jest jedna firma a dział działowi nierówny,ale z drugiej strony zamiast psiupsiać po kątach że jest mobing to lepiej uderzyć do odpowiednich osób w firmie,ja wiem co się dzieje czasami na innych działach i dziwię się że chłopaki na to przystają,firma jest cywilizowana a to co czasami wyprawiają jednostki które w domu nie mogą się wyżyć nie może wpływać na obraz firmy,bo naprawdę trzeba mieć bardzo ograniczony światopogląd żeby twierdzić że firma nie stara się ochronić pracowników,i odrazu piszę że nie jestem żadnym liderem,mistrzem i dup....zem że piszę takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos z kadr Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.gprs.plus.pl 07.02.09, 20:47 jak znam zakładowe plotki to pewnie chodzi o zmianowych i ich podejscie do operatora Zapewm ze nie sa nietykalni ale do dzis nie pamietam aby wpłyneła choc jedna oficjalna skarga a zapewniam ze kazda zostanie potraktowana bardzo powaznie Niestety tak długo jak bedziecie tylko szeptac po forach tak długo sami jestescie sobie winni. Wiec skoro chcecie aby było lepiej to postarajcie sie o to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 07.02.09, 21:42 Nie wiem za bardzo do kogo można takie zachowanie zgłosić, żeby sprawa została załatwiona. Kiedyś były takie rozmowy indywidualne z każdym pracownikiem na dziale ale w obecności menadżera i myślę że wiele osób po prostu siedziało cicho żeby mieć spokój. Kto we firmie jest osobą która naprawdę może coś z tym zrobić ? Myślę że powinien być oficjalnie podany e-mail do takiej osoby żeby był z nią łatwy kontakt nawet anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 321 Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 19:15 Można pisać do kierownika kadr, pań Kseni i Patrycji i każdego managera. Adres jest zawsze taki: imię.nazwisko@bridgestone.eu Jak to zrobić anonimowo nie trzeba chyba tłumaczyć. Niemniej lepiej chyba zadzwonić albo pojawić się osobiście. Może ktoś wreszcie spróbuje? Jak się chce mieć spokój to konsekwentnie nie powinno się narzekać ajka chce się coś zrobić to prosponuję skorzystać z porad powyżej. Powiem jeszcze jedno - dlaczego zakładać z góry, że zarząd firmy chce skrzywdzić pracowników? A może to co mówią na spotkaniach jest prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: co ty piszesz za pierdy IP: 80.48.32.* 09.02.09, 23:57 dokładnie,najlepiej narzekać,to jest bardzo proste i wygodne,nie jestem idealistą ale jak coś jest nie tak uderzajcie wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
mroova Re: co ty piszesz za pierdy 11.02.09, 09:55 Ale jest łatwy kontakt: tel. 061 873 40 75, lub mail patrycja.slosarczyk@bridgestone.eu, możesz mieć pewność, że pozostanie anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DER Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.serv-net.pl 12.02.09, 19:06 CO ZROBIĆ JEŚLI TO MANAGER STRASZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 321 Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 12:21 Jeśli z tym straszeniem przez managera to prawda to trzeba się udać do jego szefa lub do kadr. Tylko trzeba rozróżnić 2 sprawy: czy to co mówi manager to a) treść wiadomości wzbudza strach np. informacja o nieprzedłużaniu umów na czas określony czy b) jest to bezpośrednia groźba (typu "ja ci pokażę"). W tym ostatnim przypadku wizyta w kadrach/mail wskazany ale lepiej dokładnie napisać o co chodzi aby uniknąć rozważań jak wyżej. Szczerze powiem, że nie bardzo wierzę w straszenie przez managerów (tego drugiego typu, bezpośrednie ataki) ale jeśli wystąpi to śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.09, 10:33 do kogo to pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKI KTOS Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.gprs.plus.pl 06.02.09, 23:04 LUDZIE POPATRZCIE DOOKOLA I ZASTANÓWCIE SIE CZY TO FIRMA IDZIE NA DNO CZY PRÓBUJE JAKOS PRZETRWAC. JESLI KTOS TWIERDZI ZE TYLKO U NAS JEST ŹLE TO CHYBA JEST NIEDOROZWINIETY I NIE WIDZI CO DZIEJE SIE DOOKOŁA MOZE TAK ODROBINA ZROZUMIENIA A TY LESER CGYBA Z MARSA SIE URWAŁES SKORO TWIERDZISZ ZE TYLKO U NAS JEST ŹLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO TAKIEGO KTOŚIA Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.chello.pl 13.05.09, 10:53 Z TEJ FIRMY TO POLSKIE KIEROWNICTWO ZROBILO SOBIE PRYWACIZNĘ DLA PRODUKCJI NIEMA PIENIĘDZY ALE JEST ZA TO KUPA ROBOTY.A MENADŻEROWIE JAK TOBIE PODKRĘCĄ TEMPO TO DOSTAJĄ PREMIĘ A TY GUWNO OSZUKUJĄ CIĘ TU NA KAŻDYM KROKU A JAK ZACHORUJESZ TO ZAWSZE SCIEMNIASZ JAK NIE PRZEJDZIESZ BADAŃ OKRESOWYCH TO DLATEGO ŻE ŻLE SIĘ PROWADZISZ A NIE Z POWODU ZATRUCIA TYM SYFEM KTÓRY TU FRUWA I WYCIEŃCZENIEM PSYCHICZNYM I FIZYCZNYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 12:09 A operatorzy nie dostają premii? Ciężko? Wolisz być z żoną niż pracować? Pomyślmy razem, co można zrobić :) a. znaleźć inna pracę, gdzie będą co najmniej tak samo płacić za ciężką pracę b. rzucić pracę i siedzieć w domu (uwaga, żonie może się nie spodobać) c. zostać w BSPZ i nie pieprzyć głupot Jeśli ktoś chce dyskutowac wyjście d. zrobić luzik w BSPZ to zaliczam to do marzeń a nie realnych możliwych rozwiązań Czy wiecie, że BSPZ płaci w tej chwili najlepiej na rynku? NAWET bez tegorocznej podwyżki? Czy wiecie, że jeśli jakiś pracownik nadzoru będzie stosował nielegalne praktyki jak mobbing, obrażanie pracownika itp. to grozi mu utrata pracy? Ale również: czy wiecie po co sie przychodzi do pracy? Podpowiedź: pracować? Wstyd pierdoły wypisywac po forach, wstyd. A na spotkaniach z pracownikami cisza i brak pytań. Boimy się? Jaja urwało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.icpnet.pl 18.05.09, 09:48 Przyjdź popracować na magazyn opon.Jak będziesz miał rów zatarty po 4 godzinach pracy na sortowni albo 2 załadunkach,to już nie będziesz pisał takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poo Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.echostar.pl 15.07.09, 23:19 poloPrzyjdź popracować na magazyn opon.Jak będziesz miał rów zatarty po 4 godzinach pracy na sortowni albo 2 załadunkach,to już nie będziesz pisał takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 23:27 najlepsze to były upominki z okazji 10 lat stażu w firmie śmiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 11:05 10lat w tej firmie gratulacje oby tak dalej twardzielu mięczaki wypadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 01:06 prawda jest taka,że każdy tylko czeka,żeby się uwolnić od tej nie woli,ale niestety narazie trzeba tu pracować,ale jak tylko nadarzy się okazja już mnie tu nie ma.2 proste powody: szacunek dla pracowników zerowy, awans tylko za brązowy nos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 12:40 pałuj się frajerze!! jak ci się nie podoba to wypier_dalaj z firmu już dzisiaj!!! Bridgestone jes firmą ok.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 13:48 A jesli chodzi o awans, to kim ty chciałbyś zostać koleś? Prezesem? Za komuny to było możliwe ale teraz to powiedzmy sobie, że jest niezmiernie rzadkie. Jaki wiec awans masz na myśli? Każdy ma swoją robotę i kazda jest potrzebna więc bądź dobry w tym co robisz i nie napinaj się bo można się.. zes... Szkoły czekają na ambitnych, próbuj zamiast wyrzekać po forach jaki biedny jesteś. Niewolnik to z ciebie jest ale tylko swojego umysłu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stresx Re: co ty piszesz za pierdy 18.05.09, 16:11 d. Przyłączyć się do dużych związków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie-pasywny Re: co ty piszesz za pierdy 18.05.09, 21:37 Właśnie, to jest najlepsze rozwiązanie dla "NAS" w tej chwili. Nikt nie chce aby był luzik, chcemy spokojnej pracy. Ciężko było zawsze, nie znaczy to, że ludzie mają pracować u kresu wytrzymałości fizycznej. Mobbing jest także, poprostu ludzie boją się coś z tym robić z uwagi na groźbę zemsty ze strony przełożonych. Wiele razy "firma" już pokazała jak potrafi się mścić. Jeśli ktoś czuje, że coś podlega pod mobbing lub naginane bądź łamane są przepisy pracy to polecam anonimowy donos do PIPu. Bardzo skuteczna metoda, jeśli jest chociaż cień uzasadnienia w tym donosie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.cust.tele2.pl 19.05.09, 15:40 Jeśli ktoś uważa że przerzucenie 32-35 ton opon ręcznie w przeciągu 8h jest normalną pracą to zapraszam na magazyn. Nikt nie przychodzi żeby leżeć ale też nie po to aby wychodzić z pracy po kolanach nie mogąc ruszyć ręką. Ciekawe jak długo jeszcze będziemy w stanie fizycznie to uciągnąć, bo cyborgów tu nie ma. A na narzekania zawsze jest jedna odpowiedź (najwidoczniej nie nadajesz się do tej pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:59 Sortownia przy okazji rozbudowy będzie zautomatyzowana. Ciężką pracę ludzi zastąpią roboty. A jak tylko na świecie wymyśla urządzenie do układania opon w jodełkę to i załadunki odpadną. Czy będzie lepiej? Pewnie, że tak. A jakby tak jeszcze zrobic automatyczne rozwożenie palet z sortowni do lokacji to będzie super. Ale... wtedy będzie potrzeba kilku ludzi do obsługi i techników do napraw. Tak to już jest. Z pewnością ktoś nazwie to "zemstą firmy", nie? Chcę dodać, że rozumiem, że załadunki i sortowanie to bardzo ciężka praca. Tylko ktoś ją musi wykonywać. Każda praca jest rodzajem umowy: za taka pracę taka płaca. I jak każda umowa daje prawa (zgodnie a Kodeksem Pracy) i obowiązki (również co najmniej zgodnie z Kodeksem). Ale nie jest obowiązkowa i jak każda umowa, może być wypowiedziana przez każda ze stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly konfekcjoner Re: co ty piszesz za pierdy IP: 77.242.225.* 12.06.09, 21:08 Ta firma to wykanczalna ludzi,porobic tyle ile trzeba i spadac zanim dopadnie cie "kostucha" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator BSPZ Re: co ty piszesz za pierdy IP: *.serv-net.pl 20.04.09, 11:25 jest taki zakład co nie zwalnia.B>S>P>Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: fundusz socjalny IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 21:53 pałuj się. bilety na basen muszą być Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Bridgestone Poznań opinie 07.02.09, 22:17 cóż za lektura muszę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guy N. Smith Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.chello.pl 19.02.09, 20:36 www.opracodawcach.pl/pracodawca,Bridgestone-Poznan,382.html Portal dotyczący oceny pracodawców polskich. Zapraszam do porównań i ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anagieee Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:32 Co to za włoch pracuję u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anagieee Re: pytanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:36 czy ktoś zna włocha, który pracuje u nas? czy wiecie coś o nim? bardzooo mi się podoba, oj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: pytanie???? IP: *.173.23.96.tesatnet.pl 29.03.09, 03:57 To po prostu włoch na dupsku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.szczecin.mm.pl 05.04.09, 14:12 Dziewczyny mówią ,że ma wyjątkowo dużego konia i lubi ten sport - jak każdy włoch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potwierdzam Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 07.04.09, 07:53 www.marta19.edate.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anagieee Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 09:40 co potwierdzasz??? serio z niego taki lovelas?? wydaje się taki ułożony,niedostępny, jestem ciekawa czegoś więcej o nim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anagieee pytanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 09:49 czy tego samego mamy na myśli? A...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hallo Re: Podwyżka inflacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 22:43 Jeśli kolejne miesiące będą mocno obciążone w tickety, czyli zapomnimy o słowie i tak juz mocno komercyjne czyli kryzys, a nie zobaczymy podwyżki inflacyjnej to wychodzimy z propozycją do Rady o projekt strajku włoskiego. Czyli jesli zaczniemy nie wyrabiac planu nie z naszej winy to menagerka bedzie miała sie z czego tłumaczyc, bo my pracowalismy scisle według procedur...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: pytanie??? IP: *.serv-net.pl 07.04.09, 22:55 powiem tak angieee faje to ma ponad 20 cm a jak sie spuści to szklanka spermy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anagiee Re: pytanie???do marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 00:02 marta, ale nie wiem czy my o tym samym gadamy?skąd ty go znasz? serio mnie on interesuje... co o mni wiesz? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlon Re: pytanie???do marty IP: *.centertel.pl 10.04.09, 23:19 a co to za koleś ten z 6 odcinka moment prawdy on u nas pracuje???????www.youtube.com/watch?v=N9K65eTr3Ao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15k Re: pytanie???do marty IP: *.tktelekom.pl 12.04.09, 15:36 na konfekcji 15k brygadzie c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebik Re: pytanie???do marty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 20:16 koniec kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 193.93.91.* 11.04.09, 08:20 travian.pl/?uc=pl3_35988 Odpowiedz Link Zgłoś