Dodaj do ulubionych

TBS Wielkopolska

IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 19:32
TBS Wielkopolska rozpoczyna nową budowę mieszkań przy ul. Karpiej w systemie
developerskim. Czy ten TBS budował już mieszkania do sprzedży a jeśli tak to
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi związane?
Obserwuj wątek
    • Gość: wlacze Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:54
      Też chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tego developera. Oferta na Karpiej wyględa dosyć ciekawie pod względem projektu, lokalizacji i ceny. Może ktoś również przyglądał się tej ofercie?
      • Gość: developerek Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:53
        he he lepiej pooglądać sobie strony o tebeesach... jak najdalej... I biorą
        sieza developerkę...
        • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 28.08.06, 19:17
          Po pierwsze - tbs tbsowi nierówny. Po drugie - dość prawdopodobne że tbsy bedą
          działać niezaleznie od wyników. Po trzecie - budynki tbsów są często całkiem
          ciekawe moim zdaniem, chociażby na murawie, jak na czasy w których były
          budowane. Tbsy na szyperskiej też są dość ciekawe a i przy katowickiej całkiem,
          całkiem. Druga sprawa - na strone tbs wielkopolska jest specyfikacja przetargowa
          na realizację tej inwestycji, także można szczegółowo przeczytać co i jak bedzie
          budowane, w przeciwieństwie chociażby do Budimexu, który sprzedaje rysunek na
          papierze i odmawia udzielenia szczegółowych informacji, a budynyek jaki w końcu
          powstanie jest inny od tego, o jakim wcześniej opowiadają klientom.
          • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 28.08.06, 19:21
            A tak wogóle to podoba mi się logalizcja i ogólnie inwestycja, także zakładam że
            wszystko będzie ok :)
            • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:13
              może ktoś wie coś więcej na temat tej inwestycji przy ul.Karpiej kiedy zaczną
              budować
              Słyszałem że pomiędzy Karpią a Wilczym Młynem ma powstać III rama jak to ma się
              do budowanych właśnie tam mieszkań
              • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.dalkia.poznan.pl 12.09.06, 07:56
                Trzecia rama ma powstać ale z tego co wiem to bliżej Wilczego Młyna niż
                inwestycji TBS, widziałem jakąś mapkę planowanego przebiegu drogi. Dodatkowo
                działka TBS jest otoczona drzewami, także myślę, że nie będzie źle.
                • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:49
                  widzę że nie ma chętnych do dykusji o budowie na Karpiej !
                  • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 17.09.06, 20:39
                    Ja jestem chętny do dyskusji o tej budowie, nie za bardzo tylko mam z kim
                    dyskutować. Właściwie to jestem zdecydowany do zakupu tam mieszkania, czekam
                    tylko aż będą podpisywać umowy.
                    • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:23
                      niedawno rozmawiałem z działem sprzedaży mieszkań czekają na uprawomocnienie
                      pozwolenia na budowę ponoć na początku października będą podpisywać umowy
                      • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.dalkia.poznan.pl 18.09.06, 09:57
                        Nie do końca chodzi o pozwolenie na budowę, tylko o rozstrzygnięcie ogłoszonego
                        przez TBS Wielkopolska przetargu na realizację. Oferty przetargowe mają zostać
                        otwarte 28 września, także jakiś tydzień - 2 tygodnie później można spodziewać
                        się podpisywania umów. Mam nadzieję, że nie przesuną znowu przetargu, który
                        pierwotnie miał być rozstrzygnięty 3 tygodnie wcześniej.
                        • Gość: hancja Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 18.09.06, 13:05
                          Jak cenowo kształtują się mieszkania 93,4 pokoje)?
                          • Gość: hancja Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 18.09.06, 13:06
                            Oczywiście miało być 3-4 pokojowe mieszkania:)
                            • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.dalkia.poznan.pl 18.09.06, 13:50
                              Z tą ceną to jest tak, że mówią 3.638 za metr brutto, zobaczymy jak będzie
                              faktycznie. W związku z tym 3 pokojowe nie pamiętam jaką mają powierzchnię, ale
                              coś koło 63-65 m minimum, to jakies 230 - 240 tys. Nie kojarzę, czy mają
                              mieszkania 4 pokojowe.
          • Gość: JOLA Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:15
          • Gość: JOLA Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:18
            MOZE I NA SZYPERSKIEJ SA FAJNE ALE CZAS OCZEKIWANIA KOSZMARNY CIĄGLE ROBIĄ
            LUDZI W JAJO ILE RAZY MOŻNA PRZEKŁADAĆ TERMIN ODDANIA MIESZKAN NAJPIERW MIAŁ
            BYĆ WRZESIEŃ POTEM LISTOPAD A TERAZ JUZ POŁOWA LUTEGO
    • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.dalkia.poznan.pl 28.09.06, 13:27
      Dzisiaj TBS Wielkopolska miał otwierać oferty przetargowe potencjalnych
      wykonawców przy ulicy Karpiej. Jako że dawno nikt nic nie pisał na ten temat,
      chciałbym odnowić wątek, czy nikt nie jest zainteresowany tymi mieszkaniami,
      wszyscy boją się TBS-ów?
      • marta_inter Re: TBS Wielkopolska 28.09.06, 18:39
        Ja sie zainteresowałam - dzis dzwoniłam.
        Wszystkie lokale zarezerwowane. Zostały tylko jakies 2 sztuki po 50 metrow (2
        pokoje) i jeden 4 pokojowy na parterze.
        • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:16
          Może na stronie TBS pojawi się informacja o finale przetargu mam nadzieję że
          wybiorą solidną firmę mógłby to być PEKABUD-Morasko wiem że dobrze budują .
          pozdrawiam
          • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.dalkia.poznan.pl 29.09.06, 07:49
            A skąd wiesz kto startował w przetargu? Zawsze zamieszczają ogłoszenie o wyborze
            oferente a jak by nie było na ich stronie to zawsze jest biuletyn zamówień
            publicznych.
            • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:05
              Nie wiem kto startował w przetargu ale ta firma będzie coś u nich
              wykonywała .Jest informacja w pozycji przetargi na ich stronie.
              • Gość: hovercraftr Re: TBS Wielkopolska IP: *.dalkia.poznan.pl 29.09.06, 10:40
                Będzie wykonywała ale coś na palaczqa za 40mln., to nie wiem czy jest w stanie"
                łyknąć" kolejną inwestycję. Jakby co to jestem za, Pekabud morasko wydaje się
                ok., miałem kiedyś spotkanie z dwoma panami z pekabudu i zrobili dobre wrażenie
                na mnie.
    • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 02.10.06, 19:32
      Czy ktoś przeglądał już wzór umowy TBs Wielkopolska na budowę przy Karpiej?
      • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:47
        czy wiadomo jaka firma wygrała przetarg... coś nawaliło w części przetargowej
        na ich stronie.Może są optymistyczne informacje .
        • Gość: Prut PTBS i inne TBS IP: *.icpnet.pl 07.10.06, 12:10
          Jeśli chcesz ryzykować, kup mieszkanie w TBS.Zapytaj się najpierw jakich długów
          narobił Wojciech Gaczek, prezes PTBS, pierwszego TBS w kraju, popieranego przez
          władze miasta.Zapytaj mieszkańców, ile muszą dziś dopłacać.
          Znajomi kupili piękne mieszkanie przy ul. Katowickiej w Atanerze. Sprawdzony !
          • Gość: hovercraft Re: PTBS i inne TBS IP: *.icpnet.pl 07.10.06, 15:23
            Wydaje mi się że mieszasz pojęcia, mieszkania przy katowickej to typowe
            mieszkania czynszowe TBS, mieszkania przy opieńskiego to mieszkania developerskie.
      • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:05
        Nie przeglądałem jeszcze umowy ale dowiedziałem się, że cena brutto z 3600 wzrosła na 4500. Taka mała niespodzianka.
        • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 09.10.06, 22:34
          Tak, właśnie, taka mała niespodzianka, tak podejrzewałem,ostro poszli. Chociaż
          konimpex i trust mają jeszcze drożej. Drugi tbs jest trochę tańszy.
          • Gość: Renata Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 23.10.06, 12:04
            czy ktoś juz podpisał umowe przedwstepna z TBS na Karpiej?
            • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:14
              Jeszcze nie podpisują umów. Z tego co mi wiadomo, to będą podpisywac pod koniec
              października/ poczatek listopada. Rozumiem, ze masz zarezerwowane, bo jak nie,
              to zarezerwować można już teraz.
              Ja mam tam zarezerwowane, ale wkurzam się, że tak drastycznie urosła cena. Nie
              wiem, czy nie zrezygnuję. Choć z drugiej strony, nie ma prawie żadnej
              alternatywy...
              A Wy co robicie?
              • Gość: Renata Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 23.10.06, 17:28
                no coz co do ceny to nie bede tego komentowac bo tez nie jest mi milo. mam
                zarezerwowane mieszkanie juz od prawie 2och miesiecy i jutro ide przedyskutowac
                umowe, czy ktos jeszcze decyduje sie na te mieszkania? Sprawdzaliscie czy TBS
                jest wlascicielem gruntu i czy nie jest obciazona hipoteka, boje sie tez VAT-u,
                podobno jak sie zaplaci w 2007 to nie obejmie kwoty ta wyzsza stawka ale nikt
                nie daje gwarancji.Jak ktos ma wiecej informacji to czekam
                • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 18:59
                  Nowy VAT ma pojawić się w 2008. Pytanie podstawowe - co stanie się kiedy będzie opóźnienie i mieszkania zostaną oddane w 2008 roku? Jeżeli idziesz jutro na spotkanie to spróbuj wyjaśnić tą kwestię i napisz co z tym.
                  Co do mieszkania to jestem w podobnej sytuacji - rezerwowałem 2 miesiące temu i teraz muszę "przetrawić" zmianę ceny - ale cóż tak wygląda dzisiejszy rynek nieruchomości.
                  W pobliżu niestety nic ciekawszego nie ma - TRUST, ECHO, KONIMPEX mają ceny porównywalne lub wyższe i dalej od centrum. Mieszkania dveloperskie PTBS na Naramowicach - rozpoczęcie budowy za 1-2 lata to trochę późno no i tak nie ma gwarancji że ceny w końcu się ustabilizują.
                  • Gość: Renata Re: TBS Wielkopolska IP: *.icpnet.pl 23.10.06, 22:58
                    nie ukrywam ze troche sie boje szczegolnie ze to jest ich pierwsza inwestycja w
                    systemie deweloperskim, a co do rezerwacji to czy juz ja potwierdziles? Mnie
                    dali termin do jutra a potem tylko podpisanie umowy. Umowe tez pare razy
                    przewertowalam i jest pare zawilosci wiec chyba jeszcze poradze sie
                    prawnika...jesli sa jakies uwagi to prosze podzielcie sie.
                    • Gość: hovercraft Re: TBS Wielkopolska IP: *.eranet.pl 24.10.06, 08:57
                      Podniesienie ceny to po prostu chamstwo, szczególnie że 10 razy się o to pytałem
                      ido września za każdym razem odpowiadali mi, że cena nie ulegnie zmianie.
                      Bardziej jednak obawiam się innej rzeczy. Przeczytajcie, jest chyba na stronie
                      TBSW informacja, kto wygra przetarg. Jest to konsorcjum 3 jakichś tam firemek.
                      Nie chciałbym mieszkać w budynku który będzie zrealizowany rzez nie wiadomo
                      kogo, już raz miałem taką sytuację że wykonawca zbankrutował przed skończeniem
                      budynku i mieszkańcy wykańczali go na swój koszt. W tym przypadku
                      prawdopodobieństwo jest jeszcze większe, moim zdanie duże ryzyko.
                      • Gość: Renata Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 25.10.06, 10:48
                        Byalam w TBS i umowy beda podpisywane po 1ym listopda, na zapytanie czy moge
                        podpisac w formie aktu notarialnego byl lekki grymas z ich strony i ze musza
                        zapytac zarzad. Czy ktos ma zamiar podpisyawac umowy przedwstepne w formie aktu?
                        Poza tym ytalam o ten niesczesny VAT- wzor umowy ktory dostali zainteresoawbie
                        jest to Umowa Wybudowania Lokalu i wytlumaczono mi (aczkolwiek wiele z tego nie
                        rozumiem) ze przy podpisywaniu koncowej umowy i wpis do ksiegi wieczystej
                        calosc bedzie zaplacona i wystawione faktury Vat z 7% a jezeli bede sie upierac
                        przy podpisaniu umowy przedwstepnej w formie aktu notarailnego to bedzie to
                        przedwstepna umowa sprzedaży i wtedy istnieje duze prawdaopodobienstwo ze bede
                        musila doplacic do 22% Vatu. Czy ktos to rozumie i wie cos wiecej na ten temat?
                        Caly czas nie maja jeszcze uprawomocnionego pozwolenia na budowe.
                        I pytanie podstawowe czy wybuduja do pazdziernika 2007 jak zajkladaja skoro na
                        tej dzialce nic sie jeszcze nie dzieje?
                        Co do wykonawcow to tez uzyskalam informacje ze beda to 3 firmy ale nie podano
                        mi ich nazw.
                        Czy ktos zrezerwowal mieszjkanie w bloku 2B od strony Wilczego Mlynu?
                        • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:28
                          Co do firm to można znaleźć je na stronie TBS Wielkopolska (sprawa 41). Ale żeby nie szukać:
                          - Firmę Remontowo – Budowlaną Piotr Szymański z siedzibą w Poznaniu przy ul. Brzozowej 9,61 –429 Poznań
                          - „TEELDOM” Zakład Robót Budowlanych, Sp. z o.o. z siedziba w Poznaniu przy ul. Dworskiej 5 , 61 – 619 Poznań
                          - Przedsiębiorstwo Budowlane „MAR-DOM” Marian Marcinkowski z siedziba w Poznaniu przy ul. Obornickiej 317, 60 – 689 Poznań

Mam pytanie co do zapisów w umowie - czy będziesz coś zmieniała czy pozostawiasz wszystko tak jak jest i płacisz w ratach z zapewnieniem że będzie to faktura z 7 % VAT za każdą ratę w roku 2007.
                          • Gość: Renata Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 26.10.06, 15:50
                            Dzieki za info.
                            Co do umowy to raczej nic nie bede zmieniac bo w sumie nie ma nic takiego
                            rażącego tylko ze nie masz pewności ze bedziesz placic w ratach z 7% Vatem bo
                            jezeli wejdzie w 2007 roku to jest wyrazny zapis ze "cena jast stala ale moze
                            sie zmienic jak zmieni sie podatek"
                            A czy Ty bedzizs wprowadzac jakies zmiany (pytales o to zapewnienie ze bedziesz
                            otrzymywac faktury z 7%Vatem?) i czy podpisuje ktos ta umowe w formie aktu
                            notarialnego????
                          • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 30.10.06, 12:36
                            Czy ktos juz podpisal umowe z TBS na budowe osiedla na Karpiej?
                            • Gość: Karola zamiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:41
                              Mam zarezerwowane na Karpiej mieszkanie 56m, chętnie zamieniłabym na mniejsze (
                              z racji znacznej podwyzki ceny). Jest ktoś chętny?
                              • Gość: hovercraft Re: zamiana IP: 212.126.3.* 03.11.06, 10:27
                                Przyłączam się do głosu, też mam zarezerwowane 56 m i zamieniłbym na mniejsze,
                                koło 50 m. Nieźle nas zrobili w balona z tymi cenami.
                                • Gość: Karola Re: zamiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:08
                                  Ale ja mam pierwszeństwo ;)
    • Gość: sigma Re: TBS Wielkopolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:27
      na jakiej stronie mozna zapoznac się ze szczegółami tej inwestycji?
      • Gość: Karola Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:01
        www.tbsw.poznan.pl
        Wątpię jednak, czy zostały jeszcze jakieś mieszkania.
        • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 06.11.06, 15:25
          z tego co wiem to zostaly tylko duze mieszkania a te 2pokojowe do 55m wszytkie
          zarezerwowane. Ja tez mam 53m i wolalabym w obecnej sytuacji mniejsze ale znam
          realia i wiem ze ceny nadal rosna wiec....przełknęlam te "pare tysiecy
          wiecej" ;o((((
          czy ktos podpisuje umowe w formie aktu notarialnego - wiecej osob u jednego
          notariusz byloby znacznie taniej!!!!
          czy dokonujecie jakichkolwiek zmian w umowie?
          w srode prawdopodobnie ma ruszyc proces podpisywania umow :o)
          • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:44
            Chętnie mogę się przyłączyć (do notariusza). Pytanie tylko czy TBS Wielkopolska akceptuje podpisanie umowy w formie aktu notarialnego?
            Poza tym - czy ktoś w końcu widział ostateczną formę umowy?
            • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 07.11.06, 10:09
              Wzor umowy otrzymałam jakies 2tygodnie temu i mam nadziję ze to jest ostateczna
              wersja.Wczoraj dzwoniłam do TBS i otzrymałam informacje ze jutro maja miec
              osateczna decyzje odnośnie pozwolenia na budowe(czekaja na uprawomocnienie) i
              powinni ruszyc z podpisywaniem umow.Jezli tezchcesz podpisac w formie aktu
              notarialnego to prosze o kontakt: renata999@op.pl
              Czy ktoś wprowadzal jakiekolwiek zmiany do wzoru umowy?
              Jeszcze jedno pytanko do osob ktore biora kredyt, czy ktos wie cos wiecej
              odnośnie ulgi odsetkowej, czy przysługuje tylko w przypadku Złotówek czy tez
              Franki wchodzą w gre? Słyszałam ze nadal opłaca sie wziaść kredyt we Frtankach-
              jakieś opinie?
              • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:59
                Umowa ostateczna ma wyglądać trochę inaczej niż ta z przed 2 tygodni - ma być w tym tygodniu.
                W przypadku ulgi odsetkowej - to jeżeli myślisz o tej, która wygasa z końcem tego roku (wygasa prawo do ulgi) to nie ma znaczenia jaka waluta. Natomiast jeżeli myślisz o uldze związanej z dofinansowaniem kredytów i spłatą części odsetek przz państwo to tylko kredyty złotówkowe.
                • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 08.11.06, 08:39
                  Dziekuje. Jeszcze jedno pytaanie odnośnie tej drugiej ulgi ktora ma sie
                  rozpoczac w przyszlym roku czy dotyczy to tylko malzenstw i czy w przypadku
                  zakupu mieszkania na Karpiej czyli przy cenie 4500 brutto za m jest ona
                  osiagalna bo slyszalam ze dotyczy to tylko mieszkan z cena do 4000 za m?
                  I jeszcze jedno pytanko odnosnie kredytow: doradcy finansowi namawiaj na franki
                  a banki na zlotowki - czy jescze sie oplaca brac kredyt we frankach? Jakies
                  opinie?
                  Co do umowy to nie wiedzialam ze maja tam jeszcze zajsc jakies zmiany, mam
                  nadzieje ze nie odnosnie ceny!!!!Troche dlugo sie to wszytko ciagnie i obawiam
                  sie ze budowa bedzie wygladalo tak samo
                  Jak bedziecie miec jakies informacje to prosze podzielcie sie .
                  • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 14.11.06, 10:34
                    czy ktos podpisuje umowe w formie aktu notarialnego z TBS z ich notariuszem?w
                    ten czawartek maja byc podpisywane pierwzse umowy
                    • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:15
                      Czy rozmawiałaś z TBS Wielkopolska na temat podpisania umowy w formie aktu notarialnego? Czy jest to możliwe?
                      • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 15.11.06, 16:46
                        tak jutro podpisuje u ich nottariusza
                        • Gość: Luc1979 Re: TBS Wielkopolska IP: 195.20.110.* 21.11.06, 10:25
                          Nie wiem co się tak upieraliście przy formie aktu notarialnego. Możecie mi
                          wyjaśnić co to wam więcej da?
    • Gość: AK Re: TBS Wielkopolska IP: *.anr.gov.pl 21.11.06, 10:12
      Czyktoś już podpisał umowę przedwstępną
      • Gość: gosc Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 24.11.06, 15:42
        Ja juz podpisałam , ktos wiecej?
        • Gość: Karolka Re: TBS Wielkopolska IP: *.echostar.pl 26.11.06, 19:53
          Zmieniałaś moze coś w akcie notarialnym, bo mi on się nie do końca podoba. Będę
          wdzięczna za wszelkie pomocne informacje.
          • Gość: gosc Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 28.11.06, 10:04
            Nic nie zmieniałam i wydaje mi sie całkiem uczciwie napisany a czas pokaże jak
            będzie postepowac budowa i czy otrzymamy mieszkania w deklarowanym terminie bez
            problemow.
            A co Ci sie nie podoba w umowie- jakie punkty?
            • Gość: Karola Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:59
              szczególnie par.3 ust.3! inne to mniej znaczące: jednorazowe awizowanie, bardzo
              wysokie kary za spóźnienie w płatności(choć zgodne z prawem, niestety) i pare
              innych "drobiazgów". W porównaniu z umowami innych deweloperów, to i tak jest w
              porządku.
              • Gość: gosc Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 01.12.06, 12:45
                No wlaśnie porównując z innymi jest to uczciwa umowa i teraz tylko należy
                myśleć pozytywnie ze te kary i opóźnienia nie będą nas dotyczyć i wszystko
                przebiegnie planowao.
                Czy ktoś jeszcze podpisał umowe i dołącza do grona przyszłych mieszkańcow
                Karpiej? ;o)
                • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:07
                  Szkoda tylko że przez prawie trzy miesiące osoby które uczyniły rezerwację
                  informowano, że będzie to cena 3638 zł/m2 brutto a następnie okazało się że
                  koszt m2 brutto bez kilku złotych 4500 .Mimo że liczyłam się ze zmianą ceny to
                  nie sądziłąm że będzie to taka różnica.Gdyby nie moja przezorność i rezerwacja
                  mieszkania u innego developera to musiałabym dołożyć do kosztów około 50
                  tys.Straciłam zaufanie do tej firmy
                  • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 05.12.06, 10:01
                    Ta podwyżka ceny wszystkich zszokowała, ale niestety takie są chore prawa
                    rynku. Ja już swój żal schowałam i teraz pozostaje mi czekać na szczęśliwe
                    zakończenie tej inwestycji i mam nadzieję ze firma nas nie zawiedzie. Jeszcze
                    raz zadam pytanie czy ktoś jeszcze podpisał umowe, trochę cicho na forum o
                    Karpiej :o( Nikt nie chce przyłączyć się do dyskusji?
                    • Gość: gość Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:29
                      W Gazecie Wyborczej było o III ramie ,będzie przebiegała pomiędzy Wilczym
                      Młynem a Karpią no to hałas zapewniony
                      • Gość: AK Re: TBS Wielkopolska IP: *.anr.gov.pl 05.12.06, 12:51
                        dlatego wybrałem mieszkanie od zachodu a nie od południa.
                        • Gość: Karola Re: TBS Wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:10
                          Mnie też juz ta cena tak bardzo nie boli, bo na dzień dzisiejszy i tak jest
                          atrakcyjna (budnex żąda sobie za mieszkanie na Piątkowie 5500 brutto!). Co do
                          III ramy, to wszyscy zainteresowani są tego świadomi, więc nie bedzie takiej
                          sytuacji jak z nową Naramowicką. Hałas pewnie jakiś tam będzie, ale zależy
                          m.in. od tego, w którym budynku usytuowane jest mieszkanie. Poza tym
                          prawdopodobnie przed tą działką powstaną tez budynki, a więc nie bedzie źle.
                          Umowę podpisałam. Witam zatem sasiadkę :)
                          • Gość: gosc Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 06.12.06, 13:50
                            Witam sąsiadkę! Mam nadzieję, że forum będzie bardziej aktywne i będziemy sie
                            wzajemnie informować o wszystkich nowościach.
                            Wiem, ze drzewka na działce zostały wykarczowane wiec tylko trzymać kciuki żeby
                            ruszali dalej w trochę szybszym tempie niż do tej pory.
                            Co do III ramy to jestem ta “szczęściarą” która będzie jej bezpośrednią
                            sąsiadką gdyż moje gniazdko jest usytuowane od południa w budynku nr2 ;o( Ale w
                            końcu decydujemy sie na mieszkanie w mieście I hałas jest wliczony w to ryzyko …
                            tak sobie to tłumacze ;o)
                            • Gość: rent Re: TBS Wielkopolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:52
                              Prace trwają. Szkoda tylko że 300 m od okien będzie trasa szybkiego ruchu
                              sześcio pasmowa i to jeden z pierwszych odcinków ramy. Grobelny wypowiadał się,
                              że to jeden z jego priorytetów na następny rok. Cicho to tam nie będzie.
                              • Gość: gosc Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 07.12.06, 10:29
                                Z tego co wiem to niestety trasa bedzie przebiegała jkaieś 200m od okien a nie
                                300. Kiedy mają się rozpocząc prace tej trasy? Czy moglibyście podać gdzie
                                znajdę artykuł na ten temat?
                                • Gość: rent Re: TBS Wielkopolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 08:29
                                  obszernie pisano na ten temat na lokalnych stronach wyborczej w piątek 01.12.06
    • Gość: AK Re: TBS Wielkopolska IP: *.anr.gov.pl 28.12.06, 09:42
      Czy roboty na działce idą do przodu?
      • Gość: joke Re: TBS Wielkopolska IP: *.eranet.pl 28.12.06, 20:51
        idą, wykopali wielką dziurę w ziemi i nie dają się rano wyspać
        • Gość: AK Re: TBS Wielkopolska IP: *.anr.gov.pl 29.12.06, 13:31
          Dzięki za informację, podobno niedługo na stronce mają się pojawiać zdjęcia z
          budowy.
          • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: 213.17.203.* 08.01.07, 13:32
            Witam wszytkich w Nowym Roku, oby był pomyślny! Czy ktoś ma jakies nowe
            informacje na temat budowy?
            • Gość: AK Re: TBS Wielkopolska IP: *.anr.gov.pl 11.01.07, 10:48
              Aktualnie wylewane są fundamenty.
              • Gość: Rena Re: TBS Wielkopolska IP: *.yes.com.pl 28.02.07, 15:34
                Witam
                Ale cisza, czy ktos ma jakies nowinki ktorymi warto by sie podzielic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka