Dodaj do ulubionych

Nowy Komitet wyborczy niezależny

IP: *.icpnet.pl 02.09.06, 13:46
Jak donosza nam wrobelki Jarmulowicz Tadeusz Radny Miasta Poznania w
zwiazku z odrzuceniem Jego kandydatury na Prezydenta Poznania ze strony SLD
w dalszym ciągu jest gorąco namawiany przez dyże gremia osób do wyrażenia
swej woli i startowania z listy niezależnych. Propozycja wydaje sie bardzo
roztropna. Chyba byłaby to najpoważniejsza i najrostropniejsza kandydatura
ze wszystkich znanych Obecnie . Panie Tadeuszu apelujemuy - O D W A G I.
Szkoda Pana w tym niepoważnym i skorumpowanym SLD !!! Czy Pan nieczuje że
Pana tam niszczą ? To tylko Pan jest wstanie zrobić porżądek w SLD i w
Magistracie Poznania ,m który ro jest wyjątkowo skorumpowany i mocno
upartyjniony.Sa poznaniacy którzy chcą wystapić o zmianę nazwy magistratu
na "10 %" o d wszystkiego. APELUJĘ , Panie Tadeuszu uciekaj Pan z SLD to jest
jedynas okazja.
Obserwuj wątek
    • lucyferciu Nie podszywaj się pod mojego nicka (n/t) 03.09.06, 13:24
      Mógłbyś być bardziej oryginalny.

BTW - co prawda Pan Tadeusz należy do grupy ludzi normalnych, ale jest
      podstawowe pytanie: Jakie ma doświadczenie w zarządzaniu takim molochem jak
      urząd miasta? Przede wszytkim jakie ma doświadczenie w zarządzaniu dużymi
      zespołami ludzkimi? Nie wystarczy być tylko prawym człowiekiem i do tego
      pięknie mówić na sesjach RM czy komisjach. Do tego dochodzi jeszcze element
      związany ze zdrowiem i wiekiem. Czy jest w stanie unieść taki stres?

--
      Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
      M.K.
      • Gość: ktoś jakie doswiadczenie mial kaczmare? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:22
        zadne
    • lucyferciu Szanowna pani 03.09.06, 21:28
      Przepraszam szanowną panią, ale czasami warto się określić czy jest się rodzaju
      męskiego, żeńskiego czy nijakiego. Chociaż ten ostani wariant przywija się
      najczęściej, gdyż sam w sobie jest uniwersalny i daje poczucie pozornego
      bezpieczeństwa;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=386&w=47380984

Życzę powodzenia
      Lucyferciu:)

--
      M.K.
      • Gość: a.k. Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny IP: *.icpnet.pl 03.09.06, 22:59
        Mój Ojciec pracował kiedyś w firmie którą kierował Pan Jarmułowicz. Do
        ostatnich dni swoich wspominał Go jako Szefa wspaniale zorganizowanego,bardzo
        mało mówiącego ,ale sprawiedliwego i nadzwyczaj uczciwego. Ja tego Pana nieznam
        ale z uwagi na pamięc o moim Ojcu chciałbym aby On był kandydatem na
        Prezydenta Poznania.Chyba byłby lepszy od byłego Wojewody A.Nowakowskiego
        którego znam i cenie Go za nadzwyczajny spokój kulture ,ale niestety był On
        wyraźnie sterowalny i malo decyzyjny.
        • lucyferciu Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny 03.09.06, 23:44
          Ale miła pani nie odpowiedziała na moje pytania zawarte we wcześniejszym poście

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=386&w=47923680&a=47962712

Umiejętności do kierowania firmą a zarządzaniem miastem nie muszą być tożsame.
          Przytoczenie, jako argumentu, że był sprawiedliwy, uczciwy (nie wiem co to
          znaczy nadzwyczaj) to chyba jest trochę za mało, aby podjąć się trudu
          kierowania miastem 600 tysięcznym. Argument Pani, że jest bardzo mało mówny
          może go zdyskwalifikować z tej funkcji, gdyż akurat ona wymaga jednak osób dużo
          mównych.

Mówienie, że kierował firmą i może to spokojnie robić z miastem przypomina mi
          film "Poszukiwany, poszukiwana", gdzie na pytanie Marysi: Czym jest Pani mąż z
          zawodu? pani odpowiedziała: Jak to czym? Mój mąż jest z zawodu dyrektorem.
          Czy o to chodzi?

Gwoli przypomnienia Pani, ale Pan Tadeusz ma na nazwisko Jarmołowicz, a nie jak
          namiętnie pani przytacza Jarmułowicz. Domniemuję, że ten szczegół w rozmowach
          rodzinnych gdzieś umknął, nieprawdaż?;)

--
          M.K.
          • Gość: Eugeniusz O. Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 10:43
            Nie podzielam pańskiego poglądu Panie "LUCYFERCIU" (skąd tak okropny pseudonim-
            źle mi się kojarzy- Przepraszam)co do zasad i doświadczeń i kierowania takim
            instytucją jak miasto Poznań. Niech Pan sobie przypomni,czy Prezydent
            Kaczmarek kierował chociaz większym zespołem ludzkim jak 3 osoby zanim został
            Prezydentem , a kim był Grobelny jak został wice- Prezydentem Poznania ? To
            nie do końca są argumenty dobre. Niewiem kim jest Pan Jarmułowicz z zawodu ale
            z jego wypowiedzi wynika jednoznacznie, że nie tylko rozumie o co w tym
            wszystkim chodzi ale czuje żłe i dobre strony Urzędu.A przecież głównie nam o
            to chodzi a nie o dalsze utrzymywanie tego stanu rzeczy jaki jestw tej chwili.
            Korupcja i jeszcze raz korupcja w Urzędzie jest po prostu na porządku
            dziennym.Dotyczy ona nie tylko samego Urzędu ale i innych jednostek miejskich
            takich jak MPGM czy też ZKZL, Geopoz Wydzial Budownictwa itp itp. A Pan
            Prezydent Grobelny celowo nad tym nie panuje, bo sam jest organizatorem
            wielomilionowych przewałów ,jak donosi choćby tylko prasa nie biorąc nawet
            tego pod uwagę tego co mówią urzędnicy miejscy na spotkaniach w gronie
            rodzinnym czy na koleżeńskich spotkaniach. Sam no sobie doświadczyłem jak byle
            jak pracuje Urząd! Ale wracając do Pańskich przekonań, doświadczenie uczy,że
            na takich stanowiskach człowiek się "wypala" po mniej więcej 6 latach. A pan
            R.Grobelny jest już w Urzędzie stanowdzo za długo to chyba jesy 16 rok ?
            • lucyferciu Szanowna Pani Eu-geniuszko;) 04.09.06, 13:45
              Gość portalu: Eugeniusz O. napisał(a):

> Nie podzielam pańskiego poglądu

Takie prawo ma każdy i nikt tego nie może zabronić:)

> Panie "LUCYFERCIU" (skąd tak okropny pseudonim-źle mi się kojarzy

Widocznie funkcjonuje Pani w schematach myślowych zaczerpniętnych z
              zamierzchłych czasów, kiedy to po Ziemi biegały czarownice, diabły i smoki;)
              Czas najwyższy przestawić się na bardziej nowoczesne myślenie;)
              A swoją drogą to pseudonim chyba przypadł Pani do gustu, gdyż użyła go Pani
              zakładając niniejszy wątek:)

> a kim był Grobelny jak został wice- Prezydentem Poznania ?

Absolwentem Akademii Ekonomicznej i pracownikiem Instytutu Geografii
              Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej UAM. Edukowany w finansach
              publicznych.

> To nie do końca są argumenty dobre.

A jakie są dobre? Nie odpowiedziała mi Pani na moje pytania. Szczególnie te
              dotyczące wieku i stresu, który niesie za sobą ta praca. A przecież Pani wie, że
              Pan Tadziu do młodzieńców nie należy. W tym roku skończy 70 lat.

> Niewiem kim jest Pan Jarmułowicz z zawodu

Przypominam, że Pan Tadeusz nazywa się JarmOłowicz.

> ale z jego wypowiedzi wynika jednoznacznie, że nie tylko rozumie o co w tym
              > wszystkim chodzi ale czuje żłe i dobre strony Urzędu.

Rozumiem, że pięknie mówiące słowa robią na Pani wrażenie;)

> A przecież głównie nam o to chodzi a nie o dalsze utrzymywanie
              > tego stanu rzeczy jaki jestw tej chwili.

Słyszy dokładnie Pani to, chce usłyszeć. Na tym polega socjotechnika.

> Korupcja i jeszcze raz korupcja w Urzędzie jest po prostu na porządku
              > dziennym.Dotyczy ona nie tylko samego Urzędu ale i innych jednostek miejskich
              > takich jak MPGM czy też ZKZL, Geopoz Wydzial Budownictwa itp itp. A Pan
              > Prezydent Grobelny celowo nad tym nie panuje, bo sam jest organizatorem
              > wielomilionowych przewałów ,jak donosi choćby tylko prasa nie biorąc nawet
              > tego pod uwagę tego co mówią urzędnicy miejscy na spotkaniach w gronie
              > rodzinnym czy na koleżeńskich spotkaniach.

Jeżeli macie państwo jednoznaczne dowody, to myślę, że w pierwszej kolejności
              powinno zawiadomić się Policję i Prokuraturę. I to bym zrobił na Pani miejscu,
              gdyż są to organy przewidziane do ścigania przestępstw i przestępców.
              Natomiast spekulowanie doprowadza tylko do niepotrzebnego zdenerwowania, które
              jest widoczne zarówno w miejscu pracy, jak i w domu.

> Sam no sobie doświadczyłem jak bylejak pracuje Urząd!

Rozumiem, że Pani pracuje w Urzędzie Miasta;)

> Ale wracając do Pańskich przekonań, doświadczenie uczy,że
              > na takich stanowiskach człowiek się "wypala" po mniej więcej 6 latach. A pan
              > R.Grobelny jest już w Urzędzie stanowdzo za długo to chyba jesy 16 rok ?

Hehe. A czyje doświadczenie? Pani? Wybaczy Pani, ale nie można generalizować
              tego problemu. Zresztą wszystkie generalizacje oparte na małej liczbie danych
              obarczone są błędem istotnym.

--
              M.K.
    • Gość: poznaniak. Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:50
      P.JARMUŁOWICZ czas skonczyć jako radny nic dobrego niezrobił do mieszkanców obiecywał po licznych artykółach o zwrocie kaucji nicpan do mieszkanców miasta niezałatwił poco zaklinać jak geby tylko okłmanie pozostaje tylko SĄD człowek bezinteligecji .
      • Gość: klub AA Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.06, 23:24
        Stary czy ty zawsze musisz chlać przed wejściem do internetu? Nie możesz się
        powstrzymać? Bełkot jest taki, jakbyś miał co najmniej ze 4 promile
        • Gość: Grażyna SZ. Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 02:05
          W latach 80 i 90 pracowałam w zakladzie w ktorej szefem byl Pan Jarmołowicz
          tylko życzyć nam takiego Prezydenta .Z tego co wiem to ukończył prawo o
          kierunku menadżerskim. A to jest informacja dla tych którzy oto pytali.
          Nierozumiem takich mało sympatycznych uwag i wątpliwości.Chyba jednak
          przestane tym forum się interesować. Ponieważ widzę że buszują tu jacyś
          flustraci.
          • lucyferciu Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny 09.09.06, 15:13
            Pani Grażyno Sz.=Eugeniuszu O.=a.k.

Z tego co zrozumiałem, to każdy głos inny niż pani obraża panią i według pani
            takich ludzi należy ignorować. Każdy dokonuje wyborów według swojego osądu i
            nikt nikogo nie przymusza, aby pisać cokolwiek na forum.
            Z przykrością stwierdzam, że pani argumentacja pozbawiona była elementów
            merytorycznych, a zawierała jedynie aspekty emocjonalne. Mówiąc krótko, to nic
            istotnego w tej sprawie pani nie powiedziała. A już NAPEWNO nie odnosiła się
            pani do moich obaw przedstawionych we wcześniejszych postach.

Tak na marginesie, to nie ma kierunku menadżerskiego na prawie. A już napewno
            nie było go w czasach kiedy pan Tadeusz pobierał nauki. Czasami warto się
            przygotować, aby coś wartościowego i wiarygodnego powiedzieć na forum. Do czego
            niezmiernie panią zachęcam. Bo problem będzie polegał na tym, że to nie pani
            zrezygnuje z udziału w forum, tylko inni będą panią ignorować.

Żegnam panią i pozdrawiam

--
            M.K.
    • Gość: ubek Re: Nowy Komitet wyborczy niezależny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:59
      nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka