tipsiara 07.09.06, 20:14 narazie troche 'na górze' i troche zakryty przez chmury:)zerknijcie koniecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiks4 Re: Zaćmienie księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:31 No niestety- u mnie zachmurzone niebo, grzmi i błyska, pewnie niedługo zacznie padac, więc z zaćmienia tym razem nici! A przy okazji zagadka- które zjawisko jest częściej obserwowane- zaćmienie Słońca czy zaćmienie Księzyca??? Odpowiedz Link Zgłoś
tipsiara Re: Zaćmienie księżyca 07.09.06, 20:35 Gość portalu: kiks4 napisał(a): które zjawisko jest częściej obserwowane- zaćmienie Słońca czy zaćmienie Księzyca??? słońca:)chociaż wydaje sie odwrotnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Re: Zaćmienie księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:59 tipsiara napisała: > słońca:)chociaż wydaje sie odwrotnie:) ------------ Chylę czoła przed Twoja znajomościa astronomii choc odpowiedź nie jest prawidłowa. Zjawisko zaćmienia Słońca występuje częściej ale obserwowane jest rzadziej, gdyz widoczne jest na mniejszym obszarze. Pytanie brzmiało: które zjawisko jest o b s e r w o w a n e częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
tipsiara Re: Zaćmienie księżyca 08.09.06, 08:17 Gość portalu: kiks4 napisał(a): Zjawisko zaćmienia Słońca występuje częściej ale obserwowane jest rzadziej, własnie o to mi chodziło:)'obserwowane' to jednak nie to samo co 'wystepuje':) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Zaćmienie księżyca 07.09.06, 20:50 Gość portalu: kiks4 napisał(a): [...] > A przy okazji zagadka- które zjawisko jest częściej obserwowane- zaćmienie Słoń > ca czy zaćmienie Księzyca??? [...] Gdy przeglądam wiadomości polityczne, to najczęściej dostrzegam zaćmienie umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Zaćmienie księżyca 08.09.06, 08:29 l.george.l napisał: > Gdy przeglądam wiadomości polityczne, to najczęściej dostrzegam zaćmienie > umysłowe. Hihihi. George jesteś niereformowalny. Oni o astronomii a Ty o astrologii politycznej. Wszystko sie Tobie z polityka lub religią kojarzy:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Zaćmienie księżyca 08.09.06, 10:26 Po 20.0 to wspolna leci, nie ma czasu na pierdoły:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Przepraszam Tipsiara! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 18:13 Chciałem wymyśleć skomplikowane pytanie i udało mi się- sam się zaplątałem. Oczywiście - masz racje i bardzo przepraszam za poprzedni mój post. Po prostu wchodze pod stół i odszczekuję!!! Czy słychać??? Odpowiedz Link Zgłoś