Dodaj do ulubionych

Zaćmienie księżyca

07.09.06, 20:14
narazie troche 'na górze' i troche zakryty przez chmury:)zerknijcie koniecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kiks4 Re: Zaćmienie księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:31
      No niestety- u mnie zachmurzone niebo, grzmi i błyska, pewnie niedługo zacznie padac, więc z zaćmienia tym razem nici!
      A przy okazji zagadka- które zjawisko jest częściej obserwowane- zaćmienie Słońca czy zaćmienie Księzyca???
      • tipsiara Re: Zaćmienie księżyca 07.09.06, 20:35
        Gość portalu: kiks4 napisał(a):
        które zjawisko jest częściej obserwowane- zaćmienie Słońca czy zaćmienie Księzyca???

słońca:)chociaż wydaje sie odwrotnie:)
        • Gość: kiks4 Re: Zaćmienie księżyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:59
          tipsiara napisała:

> słońca:)chociaż wydaje sie odwrotnie:)
          ------------
          Chylę czoła przed Twoja znajomościa astronomii choc odpowiedź nie jest prawidłowa. Zjawisko zaćmienia Słońca występuje częściej ale obserwowane jest rzadziej, gdyz widoczne jest na mniejszym obszarze.
          Pytanie brzmiało: które zjawisko jest o b s e r w o w a n e częściej.
          • tipsiara Re: Zaćmienie księżyca 08.09.06, 08:17
            Zjawisko zaćmienia Słońca występuje częściej ale obserwowane jest rzadziej,

własnie o to mi chodziło:)'obserwowane' to jednak nie to samo co 'wystepuje':)
      • l.george.l Re: Zaćmienie księżyca 07.09.06, 20:50
        [...]
        > A przy okazji zagadka- które zjawisko jest częściej obserwowane- zaćmienie
        Słoń
        > ca czy zaćmienie Księzyca???
        [...]

Gdy przeglądam wiadomości polityczne, to najczęściej dostrzegam zaćmienie
        umysłowe.
        • renepoznan Re: Zaćmienie księżyca 08.09.06, 08:29
          l.george.l napisał:
          > Gdy przeglądam wiadomości polityczne, to najczęściej dostrzegam zaćmienie
          > umysłowe.

Hihihi. George jesteś niereformowalny. Oni o astronomii a Ty o astrologii
          politycznej. Wszystko sie Tobie z polityka lub religią kojarzy:):):):)
    • v.i.k.k.a Re: Zaćmienie księżyca 08.09.06, 10:26
      Po 20.0 to wspolna leci, nie ma czasu na pierdoły:P
      • Gość: kiks4 Przepraszam Tipsiara! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 18:13
        Chciałem wymyśleć skomplikowane pytanie i udało mi się- sam się zaplątałem. Oczywiście - masz racje i bardzo przepraszam za poprzedni mój post. Po prostu wchodze pod stół i odszczekuję!!!
        Czy słychać???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka