Dodaj do ulubionych

Podszywają się pod Telekomunikację Polską

12.09.06, 20:21
A panorama firm dzwoni do ludzi i namawia do zamowienia reklamy u nich.
Powiesz takiemu/takiej nie, to i tak zadzwonia jeszcze z 10 razy.
Obserwuj wątek
    • ququ777 to trzeba tylko odbierac wiadome telefony... 12.09.06, 22:15
      ..a reszte kasowac...jak SPAM
    • Gość: byly pracownik Re: Podszywaja sie pod Telekomunikacje Polska IP: *.pl 13.09.06, 09:47
      To nie wina pracownikow, taka polityka firmy, dostajesz wydruk i jak nie
      podpiszesz umowy to kierownictwo urzadza czasami 'radosne dni' gdzie dostaje sie
      wlasnie taki g.. material i np ten kto podpisze najwiecej w ciagu dnia dostaje
      premie.. 100zl :). TFUrczosc coniktorych dErektorow(ek) nie ma granic
      • Gość: ....... Re: Podszywaja sie pod Telekomunikacje Polska IP: *.perfekt.pl 13.09.06, 12:42
        Ludzie ale wy jesteście nie kumaci... ITI ( właściciele TVN) podpisali teraz
        umowę z TPSA na uslugi telefoniczne... Może Tele2 ma swoje za uszami, ale to
        wyemitowali w Uwadze! to jest zwykła nagonka na Tele2 poprostu. Ten materiał
        byl nagrany dużo wczesniej... wszystko bylo z góry zaplanowane jak pozbyć sie
        konkurenta... TPSA podobnie robi Klientom, dla nich równiez liczy się tylko
        ilość sprzedaży... Ile razy wydzwaniają do was wmawając, że jakaś usługa będzie
        idealna dla waszych potrzeb... Ile razy po samej rozmowie niby nie
        zobowiązującej okazuje się, że zamówiliście jakąś uslugę lub zmieniliście plan
        na innych nie korzystny... Oni wszyscy są siebie warci... TPSA to monopolista i
        próbuje pozbyć się konkurencji... wszelkimi sposobami...
        • Gość: ikonka Re: Podszywaja sie pod Telekomunikacje Polska IP: *.devs.futuro.pl 11.10.06, 10:51
          tak tak, wszystko to nagonka... Tyle, że to właśnie Tele2 oszukało mojego
          teścia (podpisał, jak myślał, odbiór listu od listonosza, a okazało się, że to
          nie było potwierdzenie odbioru tylko zgoda na preselekcję Tele2). Gdy
          telekomuna natomiast wysyłała mu jakieś papiery, to mógł on się z nimi
          zapoznać, podjąć decyzję i dopiero PO PODPISANIU ICH I ODESŁANIU do Telekomuny
          (czyli, zdawałoby się, normalny tryb) nabierały one mocy prawnej. Nie było
          jakiegokolwiek naciągania w stylu "podpisanie potwierdzenia odbioru jest
          równoznaczne z podpisaniem zgody na preselekcję Tele2".

Tak na marginesie - na jeden telefon do niego z telekomuny przypadały trzy z
          tele2
    • Gość: a co z PP A firemka, która współpracuje z oszustem i IP: 64.27.0.* 13.09.06, 09:52
      dostarcza fałszywe \"rachunki\" jest jak zwykle bez winy. Okradanie paczek,
      zaśmiecanie skrzynki niechcianą korespondencją uchodzi bezkarnie poczcie.
      • Gość: manhu Re: A firemka, która współpracuje z oszustem i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:12
        Firemka pocztowa firemką, ale co powiesz na firemkę o nazwie Policja?

Przecież to jawna próba wyłudzenia i się likwiduje takie g**** w 1 dzień, a potem niech się firma-krzak sądzi-już to widzę:)
      • anahella Re: A firemka, która współpracuje z oszustem i 13.09.06, 18:14
        Gość portalu: a co z PP napisał(a):
        > Okradanie paczek,
        > zaśmiecanie skrzynki niechcianą korespondencją uchodzi bezkarnie poczcie.

O okradaniu paczek sie nie wypowiadam. Natomiast co do ulotek i innego smiecia -
        jest na to sposob. Idziesz a poczte i piszesz pismo, w ktorym informujesz, ze
        nie zyczysz sobie korespondencji nieadresowanej. Pani w okienku ma obowiazek
        poinformowac Cie jak takie pismo sformulowac.
        Zrobilam tak jakis czas temu i teraz w mojej skrzynce laduja tylko i wylacznie
        listy do mnie. Poinformowalam o tym sasiadow i wielu z nich poszlo moim sladem.
        Teraz otwierajac skrzynke wyjmuje kilka sztuk korespondencji bankowej i
        pocztowke od cioci Luci, a nie kilogramy ulotek.
    • pytajnik8 Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską 13.09.06, 09:54
      Dostałem do podpisu w firmie taki blankiet, wygląda dokładnie jak rachunek z
      telekomunikacji, ta sama szata graficzna czcionka itd. Jednak zastanowiło mnie,
      że na odwrocie są "ogólne warunki umowy" no i z treści dopiero wynika, że
      uwaga!!! zapłata tej faktury jest jednoznaczna z zawarciem umowy i zobowiązuje
      do zapłaty kolejnych trzech faktur na taką samą kwotę!!! Czyli łącznie
      wyłudzają 1.549,40 zł na rok!!! Udało mi się do nich dodzwonić i Pani miłym
      głosem oznajmiła, że z ich punktu widzenia to jest oferta reklamowa a nie
      rachunek!!! i do niczego nie zobowiązuje. Jestem przekonany, że w wielu firmach
      się na to nabiorą.
    • l.george.l Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską 13.09.06, 09:59
      Artykuł wymaga uzupełnienia, gdyż autor nie napisał, co jest na odwrocie faktury, a tam to dopiero zaczyna się kryminał. Otóż, bardzo drobnym, bladopopielatym drukiem przedstawiono ogólne warunki umowy. Z nich możemy się dowiedzieć, że po zapłaceniu faktury klient otrzyma trzy kolejne w wysokokości równej "trzykrotności kwoty oferty zaakceptowanej i zapłaconej", a w kolejnym roku cztery następne faktury. Warto jeszcze dodać, że usługa określona na fakturze jako "publikacja w PPT Książce Telefonicznej" jest myląca, gdyż w warunkach umowy w ogóle nie ma mowy o czymś takim, co rozumiemy pod pojęciem książki. Prawdopodobnie chodzi tu o internetową bazę danych, która jest na stronie firmy rozsyłającej oszukańcze faktury.
    • Gość: bobo Nic nowego pod sloncem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:12
      Na to oszustwo nabraly sie tysiace Niemcow, w innych krajach prawdopodobnie tez.
    • 781936p1 Podszywają się pod Telekomunikację Polską 13.09.06, 10:34
      Co robi w sprawie przekrety przez tą firme policja oraz prokuratura,napewno
      zajmuja sie tylko polityką i wyborami.Takie bezczelne oszustwa mogą dziac się w
      IV-Rzeczypospolitej rządzącej przez PiS.WIELBICIEL.
      • Gość: Yelonek Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:53
        Ale Was porąbało. Nawet Kaczyński nie używa tak często "IV RP" jak Wy.
      • eti.gda Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską 13.09.06, 11:52
        781936p1 napisał:

> Co robi w sprawie przekrety przez tą firme policja oraz prokuratura,napewno
        > zajmuja sie tylko polityką i wyborami.Takie bezczelne oszustwa mogą dziac się
        w
        > IV-Rzeczypospolitej rządzącej przez PiS.WIELBICIEL.

Bo oszuści wiedzą, że policja i prokuratura nie mają głowy do takich pierdołów,
        bo muszą zajmować się lustracją, ściganiem pijanych bezrobotnych, którzy
        rzekomo ubliżyli p. Prezydentowi i chronieniu rządzących przed "miłością ludu".

"Polaka policja państwowa poszukuje pięciu psów, ponieważ pogryzły pana
        prezydenta poniżej pępka". (wyliczanka z lat 50-tych, a może i wcześniejszych)
    • Gość: Ewa Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.aster.pl 13.09.06, 11:53
      Ja także dostałam taki "rachunek" na swoją firmę, który jest łudząco podobny do
      faktury TP. Zastanowiło mnie jednak, że nie ma tam napisu "Faktura VAT" i to że
      nie zamawiałam żadnej publikacji w Książce Telefonicznej. Warunków umowy na
      odwrotnej stronie tego blankietu nie zauważyłam, bowiem ich prawie nie widać.
      Są napisane małą, jasnoszarą czcionką.
      Zadzwoniłam na informację gdzie powiedziano mi, że nie chodzi tu o wpis
      do "papierowej" książki tylko internetowej (czego nie można wywnioskować z
      rachunku), opłata 387 zł. jest miesieczna, a wpłacając pierwszą ratę obligujemy
      się do uiszczenia całej rocznej opłaty. I na koniec milutkim głosikiem
      powiedziała mi, że przecież to jest dobrowolne, a tego wystawionego rachunku
      przeciez nie trzeba zapłacić...
      Tylko ja bym się prawie nabrała na ten podrobiony blankiet, i pewnie ci oszuści
      na tym bazują. Więc przestrzegam wszystkich
      • kalinowski11 Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską 13.09.06, 12:09
        Przesadzili z kwotą, gdyby oscylowała w granicach 100 pln większość by zaplaciła
        bez sprawdzania :) Gamonie, zbyt pazerni. Pozdrawiam.
      • Gość: Wercyngetoryks Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:18
        Przed akcesjądo UE, otrzymywaliśmy pisma od różnych firm, oferujące umieszczanie
        w Bazach Danych i etc., stowarzyszeń. Maczkiem pod spodem dopisane było, że za
        tą przysługę kasują od 50 do 300 euro. Widać kombinują wszyscy!
    • Gość: bodek dostałem tą f-rę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:10
      Ciekawe skąd kretyni mają moje dane osobowe !!!???!!! Szkoda że ją zniszczyłem,
      bo miałbym podstawę do scigania ich...
      • Gość: gosia Re: dostałem tą f-rę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:31
        Do nas też przyszła.
      • Gość: LMB Nie dostałeś faktury! IP: *.icpnet.pl 13.09.06, 15:38
        "Taką przesyłkę dostała ostatnio Katarzyna Wojtas z Poznania. - Na początku
        myślałam, że to rachunek telefoniczny, bo wygląda niemal identycznie jak druk z
        Telekomunikacji."

Nie jest prawdą jakoby. Po pierwsze, nie ma słowa "faktura VAT". Po drugie, nie
        ma numeru NIP. Nie ma również numeru ewidencyjnego TP.

Czym więc ten druk przypomina rachunek TP?
    • freewolf Tele 2 13.09.06, 12:10
      Do mnie swego czasu codziennie dzwoniła jakaś baba z Tele 2. Codziennie
      powtarzałem, że nie jestem osobą, do której ten telefon należy, osoby, która
      podpisuje umowy dotyczące telefonu, jeszcze długo nie będzie, a i tak nie
      będzie zainteresowana ofertą Tele 2 (wszystko to notabene jest zgodne z
      prawdą). W końcu po nastym telefonie miałem dość i przy kolejnym milutkim
      głosem stwierdziłem, że chętnie wysłucham szczegółów oferty. Rozmawiałem z nią
      na ten temat zdrowo ponad godzinę, a gdy zapytała wreszcie, czy zawrę z nimi
      umowę, stwierdziłem, że nie mogę, bo to nie mój telefon. Od tamtej pory (jakieś
      3 miesiące) nikt z Tele 2 nie zadzwonił ani razu. :]
      • Gość: marianek no niezle IP: *.devs.futuro.pl 13.09.06, 12:58
        ja tam podaje zwykle nieprawdziwe dane i mam spokoj :)
      • Gość: pawełek Pomysłowe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:22
        freewolf napisał:

> przy kolejnym milutkim
        > głosem stwierdziłem, że chętnie wysłucham szczegółów oferty. Rozmawiałem z nią
        > na ten temat zdrowo ponad godzinę, a gdy zapytała wreszcie, czy zawrę z nimi
        > umowę, stwierdziłem, że nie mogę, bo to nie mój telefon. Od tamtej pory (jakieś
        > 3 miesiące) nikt z Tele 2 nie zadzwonił ani razu. :]

Aczkolwiek jest to ulepszona wersja metody 'na świadków Jehowy', z którymi nie
        można dyskutować, tylko ich słuchać. Po pewnym czasie zaczynają się powtarzać,
        potem już tylko cały czas to samo... a potem dają sobie spokój :)
    • Gość: astald Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: 80.50.167.* 13.09.06, 12:22
      ciekawe skąd mają dane adresowe?
    • Gość: grzanka Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:32
      O matko kochana i to nie raz, nie dwa tylko 100 razy dzwonią!!! I nie można
      wytłumaczyć tym ludziom, że jak się mówi NIE to to oznacza NIE. Upierdliwość
      10/10!!!
      • Gość: marianek to nie mow nie tylko powiedz tak IP: *.devs.futuro.pl 13.09.06, 13:00
        podaj nie swoje dane tylko jakies z kosmosu, jak zaczna dostawac masę zwrotow nieodebranych przesylek to sie skonczy chamstwo z wciskaniem kitu
    • Gość: flash Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:32
      Podobnie wygląda sprawa na rynku domenowym. Firma dostaje fakturę za domenę o
      nazwie firmowej lub posiada już np firma.pl to podsyłają "ofertę" na zakup
      domeny firma.com.pl
      • Gość: mr.sting Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.bazapartner.pl 13.09.06, 13:21
        a mnie mogą cmoknąc w 4 litery - z namaszczeniem i nabozna czcią!
      • Gość: mcLarenka Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:48
        a ja juz nawet dostalam drugie wezwanie do zaplaty! A fima ma POBox w szwecji i
        tel. w Szczecinie - pic na wode, ale jak to scigac?
    • Gość: firma Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:34
      Właśnie wczoraj dostałam taką fakturę do zapłacenia i wrzuciłam do kosza.
      • Gość: marianek dlaczego do kosza IP: *.devs.futuro.pl 13.09.06, 13:01
        dlaczego do kosza a nie na makulature? chyba ze to kosz na makulature to zwracam honor
    • Gość: Herman Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.crowley.pl 13.09.06, 12:48
      A prokuratura jak zwykle przymknie oczka jako mala szkodliwość społeczna.Pare
      milionów kary ostudziło by takim firmom dzialanie.
    • mike68 Re: Dokladnie , ja mam już dość tej kobiety !! 13.09.06, 12:52
      dzwoni a ja ją zbywam , ta zaś dzwoni i tak już zz 10 razy było w końcu
      powiedziałem jej że mam firmę w likwidacji - odpowiedziała że za miesiąc
      zadzwoni bo może akurat... , Za co mam płacić za reklamę?? ja mam tyle klientów
      że nie wyrabiam nie wspomnę już o tym że nie mam czasu nawet wydać zarobionych
      pieniędzy - nawet bym nie miał gdzie to po cholere mi ta reklama za kilka
      setek/rok - jak mówię że nie chce to ona dalej swoje - szlag by to
    • Gość: pawełek Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:23
      > Powiesz takiemu/takiej nie, to i tak zadzwonia jeszcze z 10 razy.

Wszyscy dzwonią, i tepsa, i tele2 i inne miłe panie z "centrów telefonicznego
      namawiania na wszystko co się da". To jak z mrówką faraona - nie da się
      zwalczyć, trzeba się nauczyć z tym żyć :)
      • mike68 Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską 13.09.06, 15:40
        faraonki da się zwalczyć , moja żona potrafiła to zrobić a były naprawdę plagą -
        dzisiaj zaś odebrałem jakiś telefon coś z BHP - chciała mnie pani żywcem
        naciągnąć na jakieś płytki oraz książeczki - ciężko z takimi się rozmawia a
        najlepiej wyłączyć się
    • Gość: Renia Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:26
      Ty złodzieju, ty oszuście
    • Gość: A. Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.devs.futuro.pl 13.09.06, 17:39
      A ja zlikwidowalem stacjonarny i mam spokoj. Nikt do mnie dzwoni. Żadne Tele2, Polskie Ksiażki Telefoniczne itp. namolne towarzystwo. :]
      • Gość: alexa Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:51
        Ja zrobiłam tak samo i mam spokój.!!!!Polecam wszystkim!!!
    • Gość: Wendrus Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:57

Również otrztmałem taki rachunek w Poznaniu. Uważajcie na oszustów !!!!!!!!!
    • Gość: katarina Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:17
      witajcie..
      moja siostra dostała identyczny rachunek, oczywiście go nie zapłaciła,chociaz
      jak zapewne wiele osób nie zauważyła,że nie ma tam nawet oznaczenia "fv" jest
      tylko jakiś numer,no i na odwrocie jest jasno napisane,że to nie jest
      obowiązkowe,aczkolwiek gro osób tego nie czyta....
      pozdrawiam
      • Gość: gibal Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:39
        Ludzie Skoro Nie Umiecie Czytac to sie nie dziwcie. Jakie z was debile nauczcie
        sie czytac zreszta jest przyslowie "POLAK POTRAFI" Polak nawet nie umie czytac
        firma gdziala zgodnie z prawami a to ze wy nie umiecie Czytac To Miem moja
        wiena Ze Panikujecie hahaha...

Czytajac Wasze Wszystkie wypowiedzi chce mi sie Śmiec Moze Wy Wszyscy wróczcie
        do szkoly podstawowej

"GRATULACJE DLA POLAKOW KTORZY UWAZNIE NIE CZYTAJA"

hahaha
        • Gość: pati Nauczcie sie Czytac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:50
          Zgadzam sie z kolega wyzej nauczcie sie czytac tez dostalam z tej firymy taka
          fakture zadzwonilam do tej firmy i sie spytalam co oni proponuja pani mi
          wszystko wyjascila i poprosilam ja zeby mi nie wysylali juz takich faktur bo
          mnie ta oferta nie interesuje i od dluzszego czasu juz nie dostaje tych faktur.

• Gość: Marek Dostałem fakturę i została zapłacona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:51
      I co teraz? Wysłaliśmy pismo o rozwiązanie umowy ale czy ją odbiorą? Faksem nie
      idzie wysłać bo takiego nr nie ma!!! Proszę tylko nie piszcie że trzeba czytać
      itd . tylko poradźcie co robić!!
    • Gość: A Re: Podszywają się pod Telekomunikację Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:01
      Zapytaj co pani/pan ma na sobie? Więcej nie zadzwoni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka