Dodaj do ulubionych

Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 18:57
no dobra...
to ich az trzech startuje? dajcie spokoj.
I to jest demokracja? I gdzie wywiady ze wszystkimi kandydatami?

Na zadnego z nich nie zaglosuje.

A wy co myslicie? niecha nami manipuluja i za nas decyduja?
Obserwuj wątek
    • Gość: p-niak Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.icpnet.pl 20.10.06, 19:01
      Wielu "komentatorów" zieje nienawiścią do PiS i Tomczaka. Podobnie komentowali
      sondaż PGB w dniu 19.10. w Wielkopolskiej Telewizji Kablowej "niezależni
      dziennikarze" Aleksandra Przybylska z G.Wyborczej-Wybiórczej i Józef Djaczenko
      z G.Poznańskiej. Spocony ze złości Djaczenko,obruszony był nawet na zbyt niską
      pozycję Nowakowskiego i zbyt mały procent poparcia dla Grobelnego (którego
      wychwalał przez ostatnie 15 lat, jeszcze wraz z Kaczmarkiem ). Co ci pochlebcy
      od lat układu postkomuny , PO i Grobelnego powiedzą na dzisiejszy 20.10.sondaż
      TVP-3 w którym 3. pretendentów idzie "łeb w łeb" , a Grobelny jest dopiero
      trzeci ?! Pomimo nachalnych, niby reklamujących miasto, spotów reklamowych
      Grobelnego, będzie on systematycznie spadał. Po kolejnych informacjach z szafy
      ubeka Lesiaka ws inwigilacji prawicy, zwykli ludzie odwracają się od elit,
      które wówczas milczały i dziś znów zachowują się nikczemnie! Czy świńsko
      zachowujący się Michnik (nie tylko w nagraniu) do elity się jeszcze zalicza ?!
      Uwięziona Jakubowska i "poseł" SLD z Opola, kupno mieszkań w zatoce czerwonych
      świń w W-wie przez czerwoną pajęczynę pogrążają komuchów. Normalni ludzie
      zaufają , być może po raz ostatni, PiS.
      • Gość: poznaniak Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.icpnet.pl 20.10.06, 19:54
        No cóż, po prostu PNIAK ! A Grobelny i tak, Kochany, wygra - czego mu
        serdecznie życzę ja i wielu normalnych poznaniaków (nie p-niaków !).
        • Gość: Normalna Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:27
          A ja mu nie życzę.Chcę fachowca, Wiśniewską, docenioną w Europie jako super
          organizatora. Jest na liście 25 najbardziej wpływowych kobiet Europy. O panu
          Grobelnym Europa nie słyszała. Poza tym fotel prezydenta to nie stały etat.
          Myślę, że pani Wiśniewska połączy nas z Europą również lotami z Ławicy. Bo
          dotąd mamy tylko 4 połączenia. Najmniej w kraju. lodzi głosujcie na Wiśniewską.
          Macie przy niej perspektywy. Poznań nie idzie w górę tak jak Wrocław. A
          wyjściową miał znacznie lepszą od Wrocławia. We Wrocławiu na swego prezydenta
          chce głosowąc 85%, u nas jest trzeci. Brawo POznaniacy
          • Gość: poznaniak Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 00:05
            Pani Marysia może i jest wykształcona,aje jest także leniwa(o czym świadczy jej
            brak działalności w sejmie),pod jakim względem Poznań jest gorszy od Wrocławia?
        • Gość: Zuza, poznaniak, Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:34
          Pasło-Wiśniewska i Tomczak idą w górę, a Grobelnemu spada. Ja głosuję na
          Wiśniewską, bo chcę aby {Poznań był miastem, a nie prowincją
          • Gość: ALek Wrocław lepszy od Poznania IP: 213.17.149.* 25.10.06, 13:04
            o dziwo!! pod rządami PiSu Wrocław rozwija się wielokrotnie szybciej od
            pogrążonego w stagnacji Poznania gdzie rządzi SLD-PO
            świadczy o tym ilość inwestycji zagranicznech, inwestycji w infrastrukture,
            poziom bezrobocia etc. jak to jest?
      • Gość: poznaniak gdy dwóch oszustów się bije... IP: *.icpnet.pl 20.10.06, 20:18
        Czy lepszy od prezydenta, który ma sprawy karny i grozi mu wyrok (Grobelny)
        jest lepszy prezydent, który dzięki oszustwom finansowym dostał się do Sejmu
        (Tomczak) więc pewnie rządziłby w tym samym, albo gorszym stylu? Moim zdaniem
        rosnące notowania Pasło-Wiśniewskiej pokazują, że poznaniacy mają swój rozum i
        nie akceptują żadnych krętaczy. Nie popieram osobiście pasło, ale jest ona
        mniejszym złem niż Tomczak i Grobelny.
      • lmblmb Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak 20.10.06, 20:19
        Gość portalu: p-niak napisał(a):

> Wielu "komentatorów" zieje nienawiścią do PiS i Tomczaka.

Poprawnie wyczuwają co czują ich klienci.

> Podobnie komentowali sondaż PGB w dniu 19.10. w Wielkopolskiej Telewizji
        > Kablowej "niezależni dziennikarze" Aleksandra Przybylska

Pani Przybylska pracuje w Gazecie Wyborczej, skąd więc pomysł, że jest niezależna?
        > Czy świńsko zachowujący się Michnik (nie tylko w nagraniu)

Co konkretnie jest świńskiego w zachowaniu Michnika? Poproszę o konkrety. A co
        do nagrania, to proponuję przeczytać dzisiejszą Rzeczpospolitą, jest tam zarówno
        całość nagrania, jak i (w innym artykule) wybrane i skomentowane fragmenty. Nie
        mogłem doszukać się tego, żeby Michnik powiedział Gudzowatemu skąd miał
        informacje. Takie jest prawo prasowe.

> Normalni ludzie zaufają , być może po raz ostatni, PiS.

Tych, którzy ufają PiS nazwał bym naiwnymi, nie normalnymi.
      • Gość: cougnight Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 02:55
        Wierzysz w układ prawda? A premier sam sobie zaprzecza, a Gosiewski planuje jak
        marnować publiczne pieniądze. Moje słowa znaczą tyle samo co twoje.
      • Gość: tsurani masz zaburzone czucie kierunku IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 08:31
        błądzisz
      • Gość: Normalna Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:28
        Pan Diaczenko, to ten co kiedyś napisał artykuł Wielki przegrany. Jeśli tak to
        nie wierzę mu.
        • Gość: jan Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.man.poznan.pl 24.10.06, 08:12
          Tylko Maria Wiśniewska postqwi Poznań na nogi Głosujcie na nią
      • Gość: kasia Re: Idzie w dobrą stronę, wygra Tomczak IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 00:09
        Co ci pochlebcy
        > od lat układu postkomuny , PO i Grobelnego powiedzą na dzisiejszy
        20.10.sondaż ... a ja na to zobacz wyniki pierwszej tury :)
    • Gość: alek Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug... IP: *.eranet.pl 20.10.06, 19:02
      Wyniki sondażu nie szokują, choć muszą dać sztabom do myślenia. Skok Pasło-
      Wiśniewskiej i Tomczaka jest zrozumiały, w końcu ich kampanie nabrały
      przyśpieszenia. Notowania Grobelnego są w normie, i tak dziwne, że po takiej
      nawałnicy, jaką urządzają mu konkurenci, wynoszą jeszcze tak dużo. Dziwi mnie
      jedynie wyrównany poziom notowań trójki kandydatów; aż nieprawdopodobny. Co
      takiego w końcu się stało, że Tomczakowi wzrosło? Czy wykonał jakiś
      polityczny ruch, poza bezsensownym złożenie propozycji w stylu "Połączmy
      się"? Myślę, że górę weźmie jednak poznański konserwatyzm i przywiązanie do
      tzw. świętego spokoju. Ludzie w Poznaniu nie lubią radykalnych zmian, można
      zatem obstawiać, że do drugiej tury wejdzie Grobelny i Wisniewska.

Innym tematem jest postawa poznańskich mediów, sprowadzająca debatę do
      wyścigu królików i maturzystów, a nie do rzeczowej, merytorycznej lekcji
      demokracji. Uganianie się za happeningami Wiśniewskiej czy podstawianie
      mikrofonu Tomczakowi bez zadawania konkretnych pytań o SPOSOBY i metody, to
      dowód na powierzchowność poznańskich dziennikarzy.
      • Gość: Ataman.. Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.man.poznan.pl 23.10.06, 16:01
        A mnie wyniki szokuja...!!! Porzundne Poznanioki i na babe chcą głosowac...
        szydera Panie... jakby powiedział mój sp Profesor...
        • Gość: Poznaniak Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:36
          Jak baba porzundna, bez spraw w Sądach to czymu nie? Ta Wiśniewska jest robotna
          • Gość: x Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.icpnet.pl 24.10.06, 19:47
            podobno miała sprawe o mobing
            • Gość: Asia Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:10
              Podobno można na każdego coś wymyśleć. Podobno. A jest sympatyczna i odpowiada
              zwykłym ludziom na "dzień dobry"
          • Gość: krasnal Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 00:13
            jest robotna? kobieta która od poznańskich studentów ma przydomek leniwa
            marysia nigdy sie nie przepracuje,a rysiu moze i sprawy w sadzie ma-ale zostal
            uniewinniony :)
    • lmblmb PiS nie może wygrać! 20.10.06, 20:15
      Poznań MUSI pozostać ostoją normalności.
      • Gość: "szowinista" Re: PiS nie może wygrać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:40
        A to dlaczego PiS nie może wygrać bo ty tak chcesz.Ktokolwiek wygra to i tak to
        My jesteśmy najlepsi My z WielkiejPolski. Poznań się bogaci naszą pracą.Poznań
        był jest i będzie ostoją normalności bez względu kto wygra w demokratycznych
        wyborach
        • Gość: nikt a w sondażu WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:41
          Zajrzyjcie na ePoznan. jest tam sondaż przeprowadzony na zlecenie WTK przez tę
          samą Grupę, mniej więcej w tym samym czasie - a wyniki sondażu zupełnie inne!
          • Gość: df Re: a w sondażu WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:52
            wiadomosci.epoznan.pl/index.php?layout=wybory
            • Gość: pol Re: a w sondażu WTK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 00:00
              zauważ, że Sondaż WTK przeprowadzono w dniach 6 - 16 października 2006 r., a te
              z TVP3 trochę poźniej i krócej, dlatego mogą się różnić
              • Gość: ellea I tak wiadomo, że wygra Rysiek!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 01:01
                więc po co ta cała szopka z wyborami??
          • Gość: Normalna Re: a w sondażu WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:31
            Ja myślę że na szczęście dla Poznania wygra Pasło-Wiśniewska. Bo trzeba nowego
            myślenia. I tramwaje zamówić u Cegielskiego
          • Gość: Leszek Re: a w sondażu WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:33
            Cieszę się, że idą zmiany. Przede wszystkim ważne, aby poszli na wybory Ci,
            którzy są niezadowoleni. Mają szanse coś zmienić. Ja głosuję na Marię Wiśniewską
            • Gość: tomek Re: a w sondażu WTK IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.06, 00:16
              jeśli zagłosujecie na Marysię wkrótce poznacie znaczenie przysłowia'z deszczu
              pod rynnę'
              • Gość: Refleks Re: a w sondażu WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:24
                Co Wy wszyscy wiecie o Pani Marii Pasło Wiśniewskiej? Dokładnie nic!
                Poczytajcie najpierw, a potem oceniajcie!
          • Gość: paweł UPR brak w sondażu WTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 18:59
            Co jest grane? Gazeta Wyborcza publikując we wrześniu wyniki pomija UPR (3,60%,
            teraz WTK Pomija UPR i jej kandydata w sondażu ....
        • Gość: MaciejS Re: PiS nie może wygrać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 02:12
          Ja tam na Bogajewskiego zagłosuję. Nie zmarnuję głosu. Precz z układami
          PO-PiS-Grobelny!

No i Bogajewski najlepsze plakaty ma. Ubawiła mnie ta kreskówka. Na serio.
          • Gość: hank Bogajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 15:04
            Też na niego zagłosuję. Wierzę w logikę i doświadczenie, a nie partyjniactwo !!!
        • Gość: cougnight Re: PiS nie może wygrać! IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 03:01
          Bo dla PiS liczą się jedynie teczki, rozliczenia z przeszłością a nader wszystko
          liczy się podporządkowanie partii. A prawdziwi poznaniacy mają głęboko takich
          idiotów co nie potrafią rozwijać gospodarki i tylko zwalają na poprzedników.
          Zresztą PiS posiada ewidentnie zapędy centralistyczne co raczej dobrze nie wróży
          Poznaniowi. Ten kto ma łep na karku, i ten kto widzi jaki cyrk odprawiają w
          polityce, to rozumie. Znacznie gorzej że nie każdy głosuje.
    • Gość: Kontrabass Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 07:53
      Wrescie! Widze, ze ludziska zaczynaja dostrzegac prawdziwe oblicze groblasa i odwracaja sie od niego:D Do wyborow jeszcze troszke zostalo, ale jestem dobrej mysli. Czas grobelnego juz sie konczy! :-)
    • Gość: tsurani ten sondaż to jakaś bzdura... IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 08:30
      Nie wierzę, żeby w Poznaniu PiSuar dostał aż tyle głosów. JEśli dostanie w
      wyborach 15% to już będzie huk...

--
      --------
      W PiSdu z Kaczorami!
      • Gość: 234 Re: ten sondaż to jakaś bzdura... IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 09:16
        no własnie jeśli Pisuar w Poznaniu dostanie tyle głosów, to ja nie chce w tym
        poznaniu dłużej żyć.
    • Gość: elektor Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:30
      ALE WYGRA TOMCZAK! DAJE 100%
    • Gość: krystian Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 10:37
      mowicie ze Grobelny robi przekrety a gdzie wyrok sadu myslicie ze na kulczyku robi wrazenie 1 milion zlotych on wiecej wydaje dziennie .cala ta sprawa jest mocno nacigana a dla tych co podziwiaja pis to przeciez wojewoda z pisu blokuje rozwoj poznania co udowodnil juz grobelny przed sadem!
    • Gość: laser Komitet Wyborczy Grobelnego IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.06, 11:29
      A co robi w honorowym komitecie Grobelnego - niejaki Bogdan Klepas?
      W niesławie zdjęty z funkcji przewodniczącego Solidarnosc Wielkopolska pod
      zarzutami pijaństwa, molestowania sex i mobbingu. Czlowiek, ktory nie wywiazal
      sie z szeregu zobowiazań finansowych. Klepas figuruje tam jako ZNAKOMITY
      POZNANIAK (sic!)Czy tak nisko juz upadł Grobelny? A może nie ma to dla niego
      zadnego znaczenia?
      • Gość: Normalna Re: Komitet Wyborczy Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:34
        Naprawdę? Nie wiedziałam . Dzięki za informację. Pozdrawiam
      • trotyl18 Re: Komitet Wyborczy Grobelnego 21.10.06, 14:56
        A co robi w Platformie Obywatelskiej wielokrotny gwałciciel 16-latki? Chyba, że
        to normalne, co Normalna? A teraz czekam na:

Naprawdę? Nie wiedziałam. Dziękuję za informację. Pozdrawiam.
        • Gość: Leszek Re: Komitet Wyborczy Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:38
          O ile wiem już go nie ma w Platformie. No i on nie kandyduje na prezydenta.
          Poza tym to są zeznania, na razie nie było ani jednej sprawy w sądzie.
          • Gość: Asia Re: Komitet Wyborczy Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:13
            A pan Klepas, jest w komitecie honorowym pana Grobelnego, a na liscie podobno
            policjant co ma sprawę w śądzie. A z Klepasem to prawda?
        • Gość: Poznaniak Re: Komitet Wyborczy Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:38
          Ja też pozdrawiam. Wiśniewską szczególnie, poza tym Tomczaka
    • Gość: laser Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.06, 11:37
      Na pierwszym miejsscu listy Jarmołowicza na Winogradach figuruje niejaki Jerzy
      Nowacki - nauczyciel, lat. 54. W 2005 r. zostały odtajnione jego dokumenty.
      Okazało się, ze był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa - nosił
      pseudominy: "Magda" i "Stanisław Brzozowski". Był "Służbowo" internowany w ZK
      Gębarzewo, dezintegrując środowisko internowanych działączy Solidarnosci,
      następnie "dzialal" w środowisku opozycji - przyczyniając się do wielu
      aresztowań (m.in. Janusza Pałubickiego w 1982 r.)Wyjątkowo obrzydliwe było - że
      za swoje "usługi" żądał pieniedzy. Gratulacje dla p. Jarmołowicza - to bardzo
      dobry wybór - "przyzwoity" człowiek i Przyzwoity Poznań
    • Gość: west Grobelny się już za bardzo skompromitował, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 12:00
      komuchów nie cierpię, Pasło-W jest cieńka jak nić dentystyczna, PIS-uary mnie
      całkowicie nie interesują bo to chorzy na nienawiść osobnicy, trudno ich nazwać
      nawet ludźmi, więc ja będę głosował na Kretkowską, Ona przynajmniej ma dość dużo
      informacji o Poznaniu, mysli niestandardowo ale i logicznie, konkretnie i
      interesuje się wszystkimi ludźmi bez względu na to kim są, uważam Kretkowską za
      najlepszą kandydatkę !!! będę za Panią trzymał kciuki
      • Gość: Normalna Re: Grobelny się już za bardzo skompromitował, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:37
        Ja lubię Pasło-Wiśniewską, fachowca uznanego za jedną z gwiazd biznesu w
        Europie. Lubię też panią Kretkowską. Obie panie pokazały klasę we wspólnej
        konferencji. Aż nie do wiary, że politycy mogą ze sobą tak kulturalnie
        rozmawią.Brawo, drogie Panie
        • trotyl18 Re: Grobelny się już za bardzo skompromitował, 21.10.06, 14:59
          Brawo, brawo! Za czarne pyry w Wyborczej po trzykroć brawo!Jak przychodzą do
          siebie z "korupcyjną propozycją" to nie dziwota, że się lubieją.

Swoją drogą niech ta Pasło wygra. Będę się ci śmial w twarz jak Kretkowska
          zacznie swoje monologii na radzie miasta i będzie blokowac kazda jej uchwale.
          Ale ty już jego nie będziesz pamiętać. Gratuluję bezkrytycznego spojrzenia!
          • Gość: Leszek Re: Grobelny się już za bardzo skompromitował, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:41
            Mówi się lubią. Denerwuje Cię, że są też kulturalni politycy? Wtedy redaktorzy
            nie mają o czym pisać. Prawda?
          • Gość: Poznaniak Re: Grobelny się już za bardzo skompromitował, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:40
            Ja lubię Wiśniewską i Kretkowską. A co zabronisz?
            • Gość: mike Re: Grobelny się już za bardzo skompromitował, IP: 83.238.246.* 26.10.06, 17:37
              Nie ale współczuję.
    • Gość: Kuba Popieram IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 13:00
      Jedynym kandydatem gwarantującym stabilny, a jednocześnie szybki rozwój Poznania
      jest dr. Wojciech Bogajewski. Poczytajcie o nim troche, sami sie przekonacie.
      Dlaczego Miałby wygrać Tomczak albo Wiśniewska? Tylko dlatego że mają reklame
      finansowaną przez partie? Albo (o zgrozo!) Grobelny?? Nie pozwólmy na to, bądźmy
      patriotami NASZEGO Miasta!
      • Gość: Z.Kazibut Poznan Re: Sondaz to jeszcze nie wynik wyborow IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 13:38
        Poznan zasluguje na prezydenta ,ktory jest przedewszystkim osoba UCZCIWA bo to
        jest najwazniejsza cecha osobowosci czlowieka.Taka osoba napewno nie jest pan
        Grobelny ba w jego komitecie sa niektore osoby ,ktore maja na bakier z ta
        cecha. Uczciwosc gwarantuje napewno pan Tomczak oraz pani Wisniewska choc Ona
        jeszcze przyznaje jest merytorycznie najbardziej kompetentna na to
        stanowisko.Nie rozumiem tego zmasowanego ataku mojej Wyborczej na PIS.Juz nie
        tylko poznanski dodatek popiera Grobelnego ,ale ostatnio w ogolnopolskim
        wydaniu Gazety byly naczelny z Poznania red.Bartkowiak pisal ,ze w Poznaniu
        napewno wygra Grobelny.Wyborcza zawsze uwazalem za
        apolityczna,bezstronna ,tolerancyjna,opinitworcza i jesli nie wroci do tego z
        powrotem to po 12latach przyznaje ze smutkiem bede zmuszony zrezygnowac z mojej
        ulubionej gazety.Pozdrawiam.
    • Gość: jojo Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 13:55
      ta ciekawe kto pisał ten sondaż???
    • Gość: PGB Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 13:58
      PGB dla ePoznan: 1 grobelny, 2. tomczak, 3 pasło. I jak tu patzreć na
      sondaże??? to pgb ma inne wyniki badajac to samo ?? ciekawe
    • Gość: mmm Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 14:58
      Co do "kartkowki" nie spodziewalem sie innego wyniku. GW nie od dzis jest za
      grobelniakiem i nie dziwi mnie to, pewnie podali mu odpowiedzi, tylko dlaczego
      zdobyl tylko 26 pt zamiast 30, pewnie sie biedak pomylil ;)

Pani Mario jestesmy za Pania :))) grobelniak za kratki
      • trotyl18 Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr 21.10.06, 15:05
        Za to panią Maryję popiera Radio Maryja.

Tekst, że wyborcza popiera Grobelnego jest tak samo absurdalny. Kolejny dowód
        na to, że Platfusy i Pisiory żyją w tym samym świecie układów, podejrzeń,
        teczek i lustracji.

I na kogo mam cholera głosować??? Przecież nie na komunę. Chciałbym na
        Platformę, ale będę to musiał chyba zrobić w rękawiczkach i z opaską na oczach,
        bo mi potem będzie wstyd.
        • Gość: Leszek Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:44
          Nie manipuluj. Maria Wiśniewska jest kandydatką PO, więc radio Maryja, myślę,
          że nie popiera jej kandydatury.
    • Gość: Poznanianka Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 15:36
      Byłam na tej debacie i tematem, który pojawiał się przy okazji odpowiedzi na
      prawie każde pytanie był problem zastoju inwestycyjnego Poznania w porównaniu z
      innymi dużymi miastami w Polsce. Dziwne, że Gazeta Wyborcza komentując tę
      debatę nie podkresliła najważniejszych tematów jakie były poruszane.
      To co dzieje się od kilku lat z Poznaniem, to tragedia. Z miasta jednego z
      najszybciej się rozwijających, uniwersyteckiego, z dużym potencjałem staliśmy
      się za przeproszeniem "prowincjonalną dziurą". W samej debacie padlo wiele
      twardych słów i nie ma co owijać w bawełnę. Slowa te nie były przesadzone.
      Nie rozumiem dobrego samopoczucia obecnego Prezydenta jakgdyby nie widział, że
      to za jego kadencji nastapiła calkowita degradacja Poznania. Miasto nie liczy
      się na mapie inwestycyjnej w Polsce, władze nie potrafią dać sobie rady z
      przesadną biurokracją, nie współpracują ze społeczeństwem i nie liczą się z
      jego opinią. Młodzi ludzie uciekają z miasta nie tylko do Londynu czy Dublina
      ale nawet do Wrocławia, który stwarza im o wiele większe możliwości rozwoju.
      Wiem o tym, gdyż pomimo, że jestem Poznanianką kilka lat mieszkałam we
      Wrocławiu i mam porównanie jak tamto miasto zmieniło sie przez te kilka lat a
      jak jest u nas. Jedyne co mogę policzyć na plus, to to że w Poznaniu jest
      czysciej ale to może też wynikać z naszej wrodzonej schludności.
      Uważam, że potrzebny nam jest prezydent z nerwem, energiczny, nie zamykający
      się w swoim urzędniczym światku aby broń boże nikt mu tego światka nie zburzył.
      Poznaniacy ruszcie się i wybierzcie madrze gdyż inaczej wszystkie ambitne osoby
      uciekną z tego miasta.
    • tales1 Albo GW tabloidzieje,albo ma coraz słabszych dzien 21.10.06, 17:53
      nikarzy! Takimi proPOwskimi propagandowymi hasełkami rzucają, że mdło sie robi!
      I pom raz pierwszy powołują się na badania PGB, która przewidziała, że Tusk
      beknie w wyborach!
    • Gość: wiborca Nie chowajcie się przed ludźmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:20
      najnowszy sondaż pokazuje, że fakty (afery kulczykparku i inne, brak wizji
      miasta) są dobrze czytane przez mieszkańców. Trzeba wziąc jednak pod uwagę fakt,
      że część kandydatów nie uczestniczy - jak dotąd - w wyścigu na plakaty. No i
      druga, chyba najważniejsza rzecz, to zjednoczenie trzech samorządowych
      komitetów. Warto przy tym spojrzeć jak wyglądałaby obecna rada, gdyby 4 lata
      temu doszłoby do połączenia bezpartyjnych komitetów wyborczych.
    • Gość: yellow. Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.icpnet.pl 21.10.06, 21:41
      Wg sondażu internautów "epoznań" Tomczak z PiS-u ma tylko 7% poparcia, R.Grobelny jest na pierwszym miejscu, a Pasło-Wiśniewska na drugim miejscu.
      • Gość: HALO Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 01:12
        to oczywiste, PIS nigdy nie brylował wśród użytkowników internetu
        • Gość: Poznaniak Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.serv-net.pl 22.10.06, 10:09
          Wynika to z małego rozpowszechnienia wśród wyborców PiSu takich wynalazków jak
          komputer, czy telefon... ;)
      • Gość: Poznaniak Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:42
        Czy pan Grobelny ma etat prezydenta?
    • Gość: ja Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.icpnet.pl 22.10.06, 12:26
      Super pomysł z kartkówką dla kandydatów!!!
      Z realizacją trochę gorzej - większość pytań była bez sensu.
      Chciałbym poznac kompetencje tych ludzi. Jak ktoś chce być prezydentem naszego
      miasta to musi być zorientowany we wszystkich jego sprawach, którymi ma zamiar
      się zajmować. Zróbcie Kandydatom sensowny test właśnie z takimi pytaniami, a nie
      "jaki klub ma który jubileusz", czy "Wynik meczu Polska - Kazachstan" !!!
    • Gość: poznaniak Głosuję na 100%kultury IP: 212.2.99.* 22.10.06, 17:41
      Głosuję na 100%kultury. Fajni, młodzi ludzie, i do tego niezależni.
      Niech coś nowego w końcu się stanie w tym grajdole.
      • Gość: Kibic Grobelny tylko obiecuje IP: *.icpnet.pl 22.10.06, 17:49
        Chwalcy Grobelnego: Jeszcze w listopadzie br zostanie przekazana kibicom druga
        kryta trybuna na stadionie Wisły Kraków. W szybkim tempie, kosztem 70 mln zł
        powstały 2.kryte trybuny na 20 tys. osób. W Poznaniu, po 4. latach (2003-
        2006)"budowy" Grobelnego, mamy na stadionie Lecha, kosztem 30 mln zł, 1. krytą
        trybunę na 8 tys. kibiców i rozgrzebaną budowę 2. trybuny której wykonawca a
        tym samym termin zakończenia jest nieznany! Przypomnijmy, że dotychczasowy
        sponsor klubu, który otrzymał w nagrodę przebudowę stadionu, MAXER SA, dawniej
        Energopol-7 Poznań, doprowadzony został do upadłości (21.03.2005r) przez byłego
        prezesa Jerzego Ciechanowskiego.Grobelny tylko umie obiecywać!
        • Gość: pingpong Re: Grobelny tylko obiecuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 19:23
          Poznańskie media to katastrofra - główny objaw wiochowatości Poznania. Dla
          Wyborczej, podczas debaty, którą zorganizowała, najważniejsze jest to kto kogo
          nazywa pokemonem. Po co ją w ogóle robiła. Dziennikarze w ogole nie rozumieją
          konfernecji prasowych kandydatów. Ja nie wiem po co gazety TV i radio
          relacjonują wybory. Pytanie podstawowe - po co są gazety i TV podczas wyborów.
          Chyba po to żeby co nam wytłumaczyć programy wyborcze.
          A tak - pokemony, sensacja, katastrofa.
    • Gość: Leszek Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:34
      Nie pójdziesz na Wybory? Nie zależy Ci na Poznaniu? Idz, Twój głos jest ważny.
      Pozdrawiam
    • Gość: paweł Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.ta.pl 23.10.06, 09:58
      zawsze p.Grobelny na pierwszym planie.... A podobno demokracja, to równe szanse
      dla wszystkich - widząc reklamy i plakaty, wiem kto trwoni już pieniądze!!!
      • Gość: Asia Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:16
        A w telewizji poznańskiej co niektórzy redaktorzy płaszcża się w uśmiechach
        przed panem Grobelnym. A redaktor powinien być równy do wszystkich. Uśmiechy na
        bankiecie
        • Gość: wyborca11 media są stronnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 08:31
          obserwując życie samorządu - od czasu do czasu - mozna to zauważyć zestawiając
          obserwacje własne z publikacjami prasowymi. dziennikarze rozmawiają z sobie
          (dobrze ..) znanymi samorządowcami, a nawet jeśli ich nie ma na komisji czy
          sesji, to "potrafią" artykulik wysmyczyć że ho, albo zabawić się w nauczyciela i
          ("obiektywne") wystawić cenzurki. Nic dziwnego, jeśli pokarze się jakaś afera,
          działają jak najlepszy podkurzacz (pod dywan robiący).
    • Gość: Kontrabass Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak drug.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:05
      A panu grobelosowi w ciagu godziny przybylo okolo 400 glosow w sondazu .. ten sondaz to szajs.
    • Gość: spoleczny Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.biblioteka.iz.poznan.pl 23.10.06, 12:39
      "Wyniki są sensacyjne: prowadzi kandydatka PO Maria Pasło-Wiśniewska (24,3
      proc.), drugi jest Jacek Tomczak z PiS (24,1 proc.), a dopiero na trzecim
      miejscu uplasował się dotychczasowy lider prezydent Ryszard Grobelny (24 proc.)."

Już pomijam kretynizm autora z tymi "sensacyjnymi" wynikami, ale wniosek jest
      taki, że w sumie nie wiadomo kto prowadzi. Różnice sprowadzają się do ułamków,
      czyli w zasadzie obejmuje je błąd statystyczny.
      Niemniej to jest ciekawa informacja, bo może się okazać że o wyniku wyborów
      zadecydują maruderzy przy urnach, ostatnie pojedyncze głosy:)
      A i kandydaci w pewnym momencie tego zastoju przestaną być takimi elegantami i
      zaczną się świństwa.
      • Gość: Poznaniak Re: Sondaż: Pasło-Wiśniewska pierwsza, Tomczak dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:44
        Czyli panu Grobelnemu nie rośnie, a spada poparcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka