Dodaj do ulubionych

kablowka ICP Winogrady a telefon

15.11.06, 11:01
czy ktoś ma telefon podłączony w ten sposób i powiedzieć jak to działa, czy
jest zadowolony?
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: kablowka ICP Winogrady a telefon 15.11.06, 11:05
      W prównaniu z prefiksem 1069 ta oferta nie wydaje się atrakcyjna.
    • Gość: sprawny inaczej Apropos icp (oraz ELSATU) IP: *.icpnet.pl 15.11.06, 23:43
      Zdanie wyjaśnienia - jestem abonentem tak internetu dostarczanego mi przez firmę
      ICP jak telewizji kablowej dostarczanej mi przez firmę ELSAT (Ratajska Telewizja
      Kablowa) jednocześnie mam pecha, bo jestem osobą niepełnosprawną - w życiu
      codziennym poruszam się na wózku inwalidzkim. Zazwyczaj dokonywałem opłat za
      internet w kasie (tu pojawia się problem bo nie mam pewności czy to była kasa
      ICP wynajmowana w siedzibie ELSATU czy kasa ELSATU w której można było dokonywać
      wpłat na ICP ale z tego co pamiętam była to kasa ICP w siedzibie ELSATU) firmy
      żeby nie płacić dodatkowej prowizji. Jakież było moje ździwienie gdy wczoraj
      chcąc dokonać wpłaty w kasie nie mogłem tego uczynić gdyż kasę - w imię
      udogodnień dla klientów przeniesiono na piętro tego samego budynku - i nie
      byłoby problemu bo faktycznie być może nowa sala obsługi klientów jest większa
      ALE jest to budynek bez windy. Pojawia się tu moje pytanie: Jakie to jest
      udogodnienie jeżeli część abonentów nie może dokonywać wpłat gdyż zwyczajnie na
      piętro nie wejdzie - i jednocześnie na koniec moja prośba do ICP i ELSATU
      zostawcie państwo choć jedną kasę na parterze dla osób niepełnosprawnych - nie
      tylko ja z niej będę korzystał ale też i wielu moich znajomych, którzy podobnie
      jak i ja poruszają się na wózku inwalidzkim, bądźcie frontem nie zaś tyłem do
      klienta.
      • l.george.l Re: Apropos icp (oraz ELSATU) 16.11.06, 00:05
        Ja, póki co, jestem pełnosprawny, ale nie wpadłbym na to, by ruszyć tyłek do
        jakiejś kasy. Załóż sobie konto internetowe i nie marudź.
        • Gość: sprawny inaczej Re: Apropos icp (oraz ELSATU) IP: *.icpnet.pl 16.11.06, 09:16
          Wiesz mam konto internetowe ALE moje dochody nie są wysokie i jeżeli mogę gdzieś
          zaoszczędzić to to robię - gdybym opłacał wszystkie rachunki przez internet to
          na prowizję traciłbym parę, parenaście złotych (a na poczcie kilkadziesiąt).
          • Gość: sensi6 Re: Apropos icp (oraz ELSATU) IP: *.au.poznan.pl 16.11.06, 10:33
            czy korzystasz poza internetem rownież z telefonu stacjonarnego podłaczonego
            przez kablowke?
          • Gość: romapoz Re: Apropos icp (oraz ELSATU) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:41
            To gdzie Ty masz to konto założone, że za przelewy musisz płacić jakąś
            prowizję??
      • Gość: precz z monopolem Re: Apropos icp (oraz ELSATU) IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 12:27
        Kasa w Biurze Obsługi Klienta Elsatu jednocześnie obsługiwała trzy firmy:
        Elsat, TKP i ICP. Biuro należało do Elsatu, ale pozostałe dwie firmy formalnie
        miały tam swoje punkty kasowe (obsługiwane oczywiście przez te same osoby).
        Od 1 lipca 2006 Biuro Obsługi Klienta Elsatu przekazano Telewizji Kablowej
        Poznań i teraz to ta firma decyduje o wszystkim co tam się dzieje. Elsat tylko
        wynajmuje pomieszczenia i nie ma już wpływu na sposób i organizacje obsługi
        klienta.
        Przeniesienie kasy na piętro stanowi zatem realizację polityki TKP i nie ma to
        nic wspólnego z "udogodnieniami dla klientów" Trzeba zwrócić uwagę, że w
        ostatnim czasie zlikwidowano również sprzedaż kabli abonenckich i rozgałęźników
        w Biurze (które były sprzedawane prawie od początku istnienia firmy). A zatem
        coraz mniej spraw mozna załatwić w jednym miejscu...
        Żeby było ciekawiej od 1 stycznia 2007 szykują się podwyżki wszelkiego rodzaju
        opłat dodatkowych np. za instalację drugiego gniazda z 90 zł. do 150 zł. Rośnie
        również cena pakietu pośredniego z 15.00 do 15.10
        • Gość: Wiciu Re: Apropos icp (oraz ELSATU) IP: *.icpnet.pl 07.12.06, 12:28
          Też byłem w tym biurze z opłatami i dostałem ulotkę, że w WBSie mozna płacić
          bez prowizji za kablówkę. Byłem zapłaciłem :) w kolejce nie stałem :). 8
          punktów na Ratajach i ponad 80 w Poznaniu tyle naliczyłem na tej ulotce.
          Zoriłem jeszcze inne opłaty i czekolade mi dali hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka