Dodaj do ulubionych

Powtarza sie sprawa Kluski"?

24.11.06, 14:50
Czy powiela się sprawa Kluski? O działaniach prokuratora Roberta Mielczarka z
Prokuratury Okręgowej we Wroclawiu mowi cala Polska- o zniszczeniu
poznanskiej firmy Bestcom i szykanach wobec rodzin zatrzymanych

www.polskieradio.pl/iar/news.aspx?iID=2618335&p=p
i tu

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20061122&id=po02.txt

Slyszeliscie cos wczesniej o prokuratorze Mielczarku? kto to jest? macie
jakas opinie? Znacie sprawy, ktore prowadzil?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 01:14
      Faktycznie mamy problem z prokuratura we Wroclawiu .... oj !
    • Gość: Gryczka Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:25
      Przeczytalem te artykuły i jestem w szoku. Jak to jest możliwe, aby trzymać ludzi pół roku w więzieniu bez postawienia zarzutów ??? bez kontaktu z rodziną (jedno krótkie widzenie tylko) ??? Czy wrocławski prokurator wzoruje sie na Guantanamo ???
      • Gość: a Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.icpnet.pl 25.11.06, 16:45
        chamstwo - powinni teraz tego pseudo prokuratora wsadzić. wrocławska
        prokuratura=białorus
    • Gość: Maciej K Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: 149.9.0.* 25.11.06, 19:08
      Ciekawe czy w sprawie zatrzymanych dzialaja ich adwokaci a moze warto byloby zapytac naszego ministra co on o tym mysli ?
    • Gość: Albinos Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.server4you.de 25.11.06, 19:41
      Wrocław najwyraźniej specjalizuje się w wykańczaniu rodzimych firm komputerowych. Nie chcieli zapłacić komu trzeba ?
    • pan.nikt Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? 25.11.06, 20:32
      WNIOSEKjest jeden.
      wg założeń, żydów, masonów, albo SPRZEDAJNYCH POLAKÓW polska NIE MA PRAWA SIĘ ROZWIJAĆ.

jedyna, a może ostatnia nadzieja w "kaczkach"
      • Gość: leda10 :D dziękuję za ostatnie stwierdzenie w Twojej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:43
        wypowiedzi - rozbawiło mnie do łez, a tego dzisiaj potrzebowałam :D
        • pan.nikt Re: :D dziękuję za ostatnie stwierdzenie w Twoje 25.11.06, 20:50
          Jak miło komus sprawić radość.
          Nawet przez łzy.
          • Gość: leda10 nie rozumiem, dlaczego jesteś złośliwy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:59
            W moim poście nie ma odrobiny złosliwości. Naprawdę się uśmiałam. A wracając do
            sprawy Bestcomu - za czyich rządów firma upadła? Panowie Kaczyńscy są "u koryta"
            rok, Bestcom padł w czerwcu.
            Polska nie ma prawa sie rozwijać? To fakt - spójrz, co sie dzieje na rynku
            pracy. Czy od roku jest lepiej? Tak, bo mnóstwo osób wyjechało, to i bezrobocie
            spadło.Inicjatyw gospodarczych przybywa - ale nie tutaj.
            • pan.nikt Re: nie rozumiem, dlaczego jesteś złośliwy. 25.11.06, 21:04
              Sorry, nie znam firmy (albo nie kojarzę) w kazdym razie porządna firma nie upada w rok.
              To bzdura.

Firmy upadają latami.

Upadek tej firy był zapewne przesądzony już kilka lat temu
              • Gość: leda10 nie znam dokładnie historii Bestcomu, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:14
                póki co - są wątpliwości, co tam się działo/ stało. A sprawa, dotycząca Optimusa
                czy JTT ? Dobre, duże firmy i "dzięki" polityce padły. Szybciej, niż w przeciagu
                roku. Pozdrawiam
                • pan.nikt Re: nie znam dokładnie historii Bestcomu, ale 25.11.06, 21:17
                  przepraszam polityce PiS???
                  a w ciągu roku, tylko te, którym polityka BEZPOŚREDNIO - IMIENNIE PODŁOŻYŁA NOGĘ
                  • Gość: leda10 nie napisałam, że dzięki polityce konkretnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:35
                    ugrupowania. Natomiast "tytułowa" firma padła po ostatnich wyborach
                    parlamentarnych. Faktem jest - i to nie zmieniło się w tej kadencji - że jesli
                    trzeba, paragraf się znajdzie.
      • Gość: kiks4 Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:45
        WNIOSEKjest jeden.
        > wg założeń, żydów, masonów, albo SPRZEDAJNYCH POLAKÓW polska NIE MA PRAWA SIĘ ROZWIJAĆ
        ----------
        No, uspokoiłem się. Pan.nikt wraca do formy i nawet zagraniczne wojaże nie maja wpływu na jego poglądy.
        Najgorszą rzeczą, jaka mogłaby sie przytrafić na tym forum, to zmiana Jego poglądów na otaczającą nas rzeczywistość. Z kim toczylibyśmy homeryckie boje, no z kim???
        • pan.nikt Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? 25.11.06, 20:53
          nie mówi się w "formie", a nadal widzi sprawy jasno i ostro.

Ba tu z oddali widać więcej.

Zeby nie mudzić
          "qrwa, im się tu opłąci, nawet najgorsza manufaktura, a u nas kopalnia złota się nie opłaci.
        • Gość: kiks4 Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:07
          A co do meritum- to odsyłam do ostatniego wydania "Polityki" która listuje dużą liczbę podobnych spraw w artule: MARCIN KOŁODZIEJCZYK, PIOTR PYTLAKOWSKI Areszt – kara bez wyroku.
          Pod rządami PiS i Ziobry prokuratura stosuje długotrwałe areszty jako nowoczesna formę tortur, mających na celu skruszenie podejrzanych. Naprawdę warto przeczytać. Pan.nikt ze zrozumiałych wzgledów tego przeczytać nie może, więc nie grozi nam zmiana Jego entuzjastycznych poglądów na nowoczesne państwwo kaczystowskie.
          • pan.nikt Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? 25.11.06, 21:15
            podaj linka, poczytam, odpowiem.

Pod skórą czuę, że pzreczytam żalebyłych komuchów, ubeków i kolegów Mazowieckiego, że nie moga kraść bez ograniczeń (juz pomijam, że po ich dzaiłąniach, niewiele zostało do ukradzenia).
            Może sie mylę, ale to mało prawdopodobne
          • Gość: leda10 nie może przeczytać? jestem gotowa dorzucić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:16
            sie do opłaty za przesyłkę kurierską. Skan artykulu to jeszcze lepszy pomysł :)
            • pan.nikt Re: nie może przeczytać? jestem gotowa dorzucić 26.11.06, 13:48
              ok wydałem 2 funty i cztam 4 numery polityki.
              Przeczytałem artykuł o areszcie. Sprawa nie jest prosta.
              Ilość przestępstw w Polsce jest przerażająca.
              A najgłośniej na areszt pomstują PRZESTĘPCY W BIAYCH KOŁNIERZYKACH.

Ps. Dawno nie pzreglądałem całej "Polityki", i stwierdzan, że jest ona dziś barziej czerwona jak za Rakowskiego
      • Gość: leda10 a co do tej nadziei na rozwój gospodarki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:20
        jaką pokładasz w obecnie rządzących, chętnie bym podyskutowała
        • renepoznan Re: a co do tej nadziei na rozwój gospodarki, 25.11.06, 21:26
          Gość portalu: leda10 napisał(a):

> jaką pokładasz w obecnie rządzących, chętnie bym podyskutowała

Nie radzę. Bedziesz dyskutowała ze ścianą. Cokolwiek powiesz to i tak PIS
          bedzie najlepszy.
          Dzieki za porady - wiesz jakie - jednak jutro działam.
          • pan.nikt Re: a co do tej nadziei na rozwój gospodarki, 25.11.06, 21:30
            uhahaha

NO PO PROSTU JEST LEPSZY.
            I o czym tu gadać??

a co do ściany??
            Właśnei dobija do niej PO.
            Za chwilę się o nią rozbije.
          • Gość: leda10 rene:)tym razem Ty swoim postem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:33
            wywołałeś u mnie uśmiech :)(dokładnie drugie i trzecie zdanie). Trzymam kciuki
            za jutrzejsze działania, koniecznie daj znać co i jak
            • Gość: kiks4 link do Polityki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:54
              pan.nikt napisał:

podaj linka, poczytam, odpowiem.
              ------
              • pan.nikt Re: link do Polityki 26.11.06, 15:14
                kupiłem za dwa
                komentarz wyżej
      • grendelek Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? 28.11.06, 09:55
        pan.nikt napisał:

> WNIOSEKjest jeden.
        > wg założeń, żydów, masonów, albo SPRZEDAJNYCH POLAKÓW polska NIE MA PRAWA SIĘ R
        > OZWIJAĆ.
        >
        > jedyna, a może ostatnia nadzieja w "kaczkach"

Wobec braku jakichkolwiek emotikonow wnosze, ze Ty tak na serio... a juz
        przejawiales oznaki rozsadku. Widac terapia nie przyniosla pozadanego skutku.
    • Gość: Milka Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:12
      A kiedy u nas bedzie w miare normalnie, no kiedy ?
      Skad sie wzielo tylu towarzyszy szmaciakow ?

A urzedy skarbowe, prokuratorzy . . . itp., itd.
    • Gość: Hirek Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:59
      Wrocławskie Guantanamo to całkiem trafne porównanie. Czy takie przetrzymywanie nie urąga czasem prawom człowieka ? Należałoby zawiadomić rzecznika praw człowieka co tam we Wrocku sie wyrabia !
      • Gość: kiks4 Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:04
        Hirek napisał:
        Należałoby zawiadomić rzecznika praw człowieka co tam we Wrocku sie wyrabia !
        ---------
        Problem w tym, że Rzecznik też swój. PiS'owi udało się zdobyć wszystkie kluczowe instytucje- od Prezydenta, Trybunał Konstytucyjny, Rzeczników Praw Obywatelskich i Praw Dziecka, KRRiT i szereg pomniejszych. Odtąd działa w pełni: TKM. Taki ustrój nazywa się kaczyzmem- gdybyś Hirku nie wiedział.
        Został nam tylko Internet, choc już pierwsze wyroki były za przesyłanie internetem zdjęć kaczek na stawie.
        • Gość: Hirek Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:03
          Nie wiem czy likwidowanie BESTCOMU leży w interesie PIs-u. Tu raczej chodzi o nieczystą walkę z konkurencją, a BESTCOM to byla dobrze zarządzana firma o bardzo dobrej opinii w Poznaniu.
          • kiks4 Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? 27.11.06, 21:13
            Gość portalu: Hirek napisał(a):

> Nie wiem czy likwidowanie BESTCOMU leży w interesie PIs-u.
            ------------
            Ja pisałem o czyms innym. Mamy bardzo niezdrowa sytuację, gdy wszystkie kluczowe urzędy i stanowiska, także instytucje powołane do kontroli są w rękach tej samej opcji politycznej.
            To jest zaproszenie do patologii, bład jednej instytucji jest kryty przez inne bo to przecież są swoi a swoich sie gryzie.
            Więc gdy prokuratury nagminnie stosują długotrwałe areszty jako formę tortury, mającej skruszyć podejrzanego, żaden Rzecznik nie zaprotestuje. Jedyna nadzieja w organizacjach pozarządowych lub instytucjach unijnych, ale dla maluczkich to droga daleka i raczej niedostępna.
    • Gość: R_G Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 03:40
      "Jeden mieszkał z dziewczyną w kawalerce, drugi kupował meble na kredyt i jeździł osiemnastoletnim volvo"
      Jak sobie przypominam volvo które należało do jednego z szefów było tak na oko znacznie nowsze.
    • Gość: Bolek Bestcom story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 00:21
      Czy Volvo takie czy siakie nie wolno meczyc ludzi tak dlugo w wiezieniu !
      I to bez postawienia zarzutow !
      Ciekaw jestem czyja to sprawka tak naprawde ?
      • Gość: R_G Re: Bestcom story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:21
        Jeśli prokurator nadużywa władzy to należy się zwrócić do zwierzchników. Może i
        faktycznie te Volvo ma już 18 lat (jak ten czas leci :(). Jak je widziałem a
        było jaaakiś czas temu wyglądało na prawie nowe. Miałem okazję poznać niejednego
        właściciela, szefa (lub byłego szefa) oddziału dużej firmy komputerowej jeszcze
        z czasów gdy te firmy były małe lub wręcz nie istniały. Mówiąc oględnie, nie
        mógłbym przysiąc że każdy z nich jest kryształowo czysty.
        • Gość: kiks4 Re: Bestcom story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:08
          ość portalu: R_G napisał(a):

> Jeśli prokurator nadużywa władzy to należy się zwrócić do zwierzchników
          ---------
          Problem w tym, że ten styl pracy prokuratury, to znaczy wsadzanie do aresztu, bez widzeń z rodzina i bez przesłuchań (czyli aresztant wie, że nic sie w sprawie nie dzieje) jest obecnie normalną i akceptowaną metodą pracy prokuratury.
          I odwrotnie- jeśli prokurator ma opory przed stosowaniem tych nowoczesnych tortur- jest odbierany przez przełożonych, jako mięczak nie nadający sie do tej roboty. Takie są wnioski zawarte w cytowanym na wstepie artykule Polityki.
          A moja własna uwaga: chyba ekipa PiS czuje, że ma do spełnienia nadzwyczajną misję, która usprawiedliwia pewne zachowania nie do zaakceptowania w nowoczesnym pańsstwie prawa. Stąd wołania o kamasze dla strajkujących lekarzy- to tylko drobny przykład.
          Cel uświęca środki..
    • Gość: Gieras Bestcom IP: *.jan-muennich.com 28.11.06, 16:54
      Może nie chcieli posmarować komu trzeba tak jak miał pan Kluska.
      Swoja drogą Bestcom miał dokładną kontrolę dot. znaku CE i tę kontrolę zdał celująco.
      Co za przeklęty kraj !
    • Gość: Ola Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:57
      A jaka firma bedzie następna ?
      • Gość: Pozek Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:36
        Komputronika raczej nikt nie ruszy, hehe
        • Gość: V.i.k.k.i. Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.foebud.org 29.11.06, 11:34
          Bo sa za duzi
        • Gość: kibic Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.poz.zigzag.pl 29.11.06, 12:57
          A co z tym komputronikiem? Umoczył?
          • Gość: niziołek Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.MIT.EDU 29.11.06, 16:07
            Chyba nie, ale jest bogaty a więc do wykorzystania przez towarzyszy szmaciaków, hihi.
            • Gość: MatRIX Do TVN-u ? IP: *.bowserhouse.com 29.11.06, 17:13
              Sprawa nadaje sie do programu w TVN-ie. Niech pokaza tego prokuratorka z wroclawia i samych uwiezionych tez !
            • Gość: R_G Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 23:05
              Znasz powiedzenie o pierwszym milionie ;)
    • Gość: xaliemorph Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.icpnet.pl 29.11.06, 22:08
      > Jak ustaliliśmy, wrocławska prokuratura znalazła sposób, by wymusić na obu
      > zatrzymanych prezesach przyznanie się do winy. Sposób jest prosty -
      > prowadzący postępowanie prokurator Mielczarek od pięciu miesięcy odmawia
      > rodzinom i bliskim obu zatrzymanych prezesów prawa do widzenia z nimi.

Co to kurde, Chiny? Zaskarżyć prokuratora i to natychmiast!
      • Gość: Mefisto Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: 218.21.130.* 29.11.06, 23:11
        W tym TVN to ten program nazywa się "Pod napięciem" zdaje sie.
        • Gość: G_J Re: Powtarza sie sprawa Kluski"? IP: *.kimsufi.com 30.11.06, 14:32
          A gdzie jest to oslawione Prawo i sprawiedliwosc ?
    • Gość: B.i.n.g.o. Bestcom IP: 149.9.0.* 30.11.06, 17:05
      Jesli oni jeszcze siedza to juz jest sprawa jak z Chodorkowskim.
      Zgroza !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka