Dodaj do ulubionych

Prezydent Wrocławia chwalił Poznań

14.12.06, 22:39
To ostatnie zdanie chyba pod Waszym adresem Gazeciorki...

Zacytuję Was:"Świetny fachowiec odchodzi do Wrocławia"(!)
Rany Boskie!
Nagłówek z pierwszej strony poznańskiego dodatku GW!
Dwa dni po reelekcji prez.Grobelnego-to była dla Was najważniejsza informacja!
Obserwuj wątek
    • ciekawostka12 i jeszcze jedno... 14.12.06, 22:50
      ...trzymam za słowo panie prezydencie Rafale

"Niech to będzie czysty wyścig"

Wesołych Świąt!
    • Gość: Ale burak Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.man.poznan.pl 15.12.06, 08:02
      Ciekawe w czym wygra Wrocław jak narazie goni Poznań...??? Wszystkie dane na to
      wskazują, czy on tego nie czyta??
      • sztuk6mistrz Re: Prezydent Wrocławia chwalił Poznań 15.12.06, 11:30
        głupota nie wymaga komentarza
      • ludendorf Ekonomia 15.12.06, 12:52
        Jeśli się mówi o jakichś danych to należałoby je podać albo dać jakiegoś linka.
        W przeciwnym razie jesteś śmieszny i gołosłowny . Ekonomia to nauka ścisła
        jeśli jeszcze nie zauważyłeś.
        • Gość: klopsik Re: Ekonomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:40
          Ekonomia nie jest nauką scisłą ! Operowanie danymi liczbowymi nie przesądza o
          jej ścisłości. Nie wprowadzaj w błąd innych skoro sam masz blade pojęcie.
          • ludendorf Re: Ekonomia 15.12.06, 16:05
            zgoda mój błąd jest nauką społeczną. reszta sie zgadza
            • Gość: Gość Re: Dane IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 17:51
              Bardzo proszę o to dane
              ranking europejski
              www.wirtualnypoznan.pl/wiadomosci/wydarzenia/10028
              ranking miast srodkowo-europejskich
              www.city.poznan.pl/mim/strony/s8a/news.html?co=print&id=18222&instance=1010&lang=pl&parent=0
              inwestycje zagraniczne
              www.tutej.pl/cms.php?i=5053
              PKB
              www.city.poznan.pl/mim/strony/wiadmag/news.html?co=print&id=18179&instance=1016&lang=pl&parent=0
              bezrobocie
              www.tutej.pl/cms.php?i=4945
              atrakcyjnosc kredytowa
              www.tutej.pl/cms.php?i=10485
              turystyka
              mim.man.poznan.pl/mim/strony/s8a/news.html?co=print&id=12700&instance=1010&lang=pl&parent=0

We wszystkich tych danych przywoływany jest Poznań i inne miasta, m.in.
              Wrocław. Wynika z niej jednoznacznie, że Poznań jest na pierwszym miejscu przed
              innymi duzymi miastami poza Warszawa, Wrocławiem też. Dlatego irytuje mnie, że
              Dutkiewicz rozsiewajac propagande sukcesu swojego miasta podaje falszywe
              poglady na temat pozycji Poznania i Wroclawia w blizszej przyszlosci. Jestesmy
              Poznaniacy skromniejsi i bardzo samokrytyczni wobec siebie, ale to nie powod,
              by to wykorzystywac - formulujac takie falszywe stanowisko, stad interwencja.
              Nie wiem skad ten szum sie wzial wokol rywalizacji miedzy miastami, chyba, zeby
              pognebic cichych poznaniakow, a Wrocław mogl odniesc z tego korzysci. Powtarzam
              raz jeszcze Poznan przoduje teraz i wszystko na to wskazuje, ze w najblizszej
              przyszlosci tez tak bedzie i to sa fakty. Za to określenie poprzednio nie bede
              przepraszal, bo sie w nim utwierdzam, gdy ktos nazywa glupota stwierdzenia
              poparte danymi.
              • Gość: josip Re: Dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:26
                Tylko dlaczego czesc tych danych jest juz dawno przeterminowana, a czesc zabawna - jak np. z turystyka? Bezrobocie i PKB poki co zgadza sie. W tych dziedzinach wlasnie gonimy:)
                • Gość: Gość Re: Dane IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 19:30
                  Nie tak znowuz stare, bo stare to sprzed 5 lat sa, jak znasz nowsze to sie
                  pochwal? Ciekawe, ze jedne dane cie nie bawia, inne bawia, jeszcze inne
                  przemilczasz? Mnie turystyka natomiast cieszy :)
              • Gość: rozbawiony Re: Dane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.06, 19:59

Gość portalu: Gość napisał(a):

> Bardzo proszę o to dane
                > ranking europejski
                > www.wirtualnypoznan.pl/wiadomosci/wydarzenia/10028
                > ranking miast srodkowo-europejskich
                > www.city.poznan.pl/mim/strony/s8a/news.html?
                co=print&id=18222&instance=1010&lang=pl&parent=0
                > inwestycje zagraniczne
                > www.tutej.pl/cms.php?i=5053
                > PKB
                > www.city.poznan.pl/mim/strony/wiadmag/news.html?
                co=print&id=18179&instance=1016&lang=pl&parent=0
                > bezrobocie
                > www.tutej.pl/cms.php?i=4945
                > atrakcyjnosc kredytowa
                > www.tutej.pl/cms.php?i=10485
                > turystyka
                > mim.man.poznan.pl/mim/strony/s8a/news.html?
                co=print&id=12700&instance=1010&lang=pl&parent=0
                >
                > We wszystkich tych danych przywoływany jest Poznań i inne miasta, m.in.
                > Wrocław. Wynika z niej jednoznacznie, że Poznań jest na pierwszym miejscu
                przed
                >
                > innymi duzymi miastami poza Warszawa, Wrocławiem też. Dlatego irytuje mnie,
                że
                > Dutkiewicz rozsiewajac propagande sukcesu swojego miasta podaje falszywe
                > poglady na temat pozycji Poznania i Wroclawia w blizszej przyszlosci.
                Jestesmy
                > Poznaniacy skromniejsi i bardzo samokrytyczni wobec siebie, ale to nie powod,
                > by to wykorzystywac - formulujac takie falszywe stanowisko, stad interwencja.
                > Nie wiem skad ten szum sie wzial wokol rywalizacji miedzy miastami, chyba,
                zeby
                >
                > pognebic cichych poznaniakow, a Wrocław mogl odniesc z tego korzysci.
                Powtarzam
                >
                > raz jeszcze Poznan przoduje teraz i wszystko na to wskazuje, ze w najblizszej
                > przyszlosci tez tak bedzie i to sa fakty. Za to określenie poprzednio nie
                bede
                > przepraszal, bo sie w nim utwierdzam, gdy ktos nazywa glupota stwierdzenia
                > poparte danymi.
                >

Dział propagandy działa :)))))))))))))))))))))))))))))))))))0

opracowanie: Oddział Statystyki, Analiz i Sprawozdawczości Wydziału Rozwoju
                Miasta Urzędu Miasta Poznania

• Gość: Gość Re: Dane IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 20:23
                  patrz nizej g.19.26. W propagandzie sukcesu odstajemy od Wrocławia ;)
      • Gość: rozbawiony Re: Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.06, 19:57
        Gość portalu: Ale burak napisał(a):

> Ciekawe w czym wygra Wrocław jak narazie goni Poznań...???

Dobry kawał. Opowiedz proszę jeszcze kilka.
        • Gość: Gość Re: Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 20:13
          widze, ze urodzaj na buraki zima jest duzy :)
          • Gość: Gość Re: Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 20:16
            i powiedz w czym jest
    • Gość: tsuranni z całym szacunkiem IP: 150.254.164.* 15.12.06, 09:29
      dla niewątpliwie bardzo klimatycznego miasta jakim jest Wrocław. Ale klimat i
      atrakcyjność dla kilkudniowych wyjazdów to jedno, a mieszkanie w mieście to
      zupełnie co innego. I jesli chodzi o to drugie, Wrocław na razie króluje
      jedynie w megapropagandzie sukcesu i mydleniu oczu. Kto je sobie da zamydlić,
      ten ma problem. Za jakiś czas problem będzie miał też Wrocław, gdy mydliny już
      opadną z oczu zamydlonych.
      • Gość: jan bez odrobiny szacunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:11
        Dutkiewicz mądry chłop,dyplomata,a w poznaniu bryndza!
        • Gość: imre Re: bez odrobiny szacunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:20
          Poznań się pisze z wielkiej litery.
          • Gość: jan Re: bez odrobiny szacunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:46
            I Dutkiewicz sobie zażartował i ja sobie zażartowałem
            • Gość: gatuzi Re: bez odrobiny szacunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:15
              Temat do zamkniecia , znowu bedzie licytacja kto lepszy:)
      • Gość: xxx Re: z całym szacunkiem IP: *.magma-net.pl 15.12.06, 12:29
        praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,0.html
        Dlatego.
        We Wrocławiu jest 2 razy więcej ofert pracy niż w Poznaniu.
        No i miasto ładniejsze, tętniące życiem i bardziej prestiżowe.
        Poznań już się nie wymienia w gronie top miast.
        • Gość: gatuzi Re: z całym szacunkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:29
          lczysz tu kompleksy czy sie zalisz admin zbanuj ten temat bo takich xxx bedzie
          wiecej!!
    • Gość: Miszcz Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. IP: *.echostar.pl 15.12.06, 13:30
      Cóż za zawiłą i genialna wizje rozwoju ma nasz kochany Pan Prezydent.
      Broni Poznania przed nadmiernym rozwojem i żeby Dutkiewiczowi nie było przykro.
      Dzieki takiej wizji inwestorzy zmęczą się Metropolią Wrocławska i zapragna być
      i żyć w spokojnej cichej oazie Poznaniu.
      Jestem dumny z naszego prezydenta i bardzo żałuję że na niego nie głosowałem.
      Geniusz i nowatorskie podejście do rozwoju.
      Niech żyje wizja miasta zamkniętego !
      Niech żyje Grobelny Ryszard !
      Brońmy Poznania !
      • Gość: Poz Re: Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 18:10
        Nie uspokoi cie stwierdzenie prezydenta Dutkiewicza na łamach innej gazety
        mówiąc, że o Poznań jest spokojny Poznań, bo poradzi sobie sam. Jakie rzeczy
        lub kogoz mogl tak sprytny czlowiek jak Dutkiewicz miec na mysli sprytnie je
        przemycajac?
        • Gość: mati Re: Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:19
          www.city.poznan.pl/mim/strony/s8a/news.html?co=print&id=18222&instance=1010&lang=pl&parent=0
          • Gość: xxx Re: Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. IP: *.magma-net.pl 15.12.06, 18:48
            cos chyba dane do modelu byly starej daty raczej.
            • Gość: Poz Re: Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 19:26
              Znasz nowsze, to sie moze pochwal?
      • Gość: Poz Re: Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 20:31
        Zobaczymy jak bedzie za 4 lata, gdy Wrocław zabierze nam Koziołki, bo o ile
        wiem ma problem z symbolem miasta i go szuka w znany sobie sposob
        podchwytywania i przechwytywania, a potem MTP, ktore zostana przeniesione na
        hale po EXPO 2012. Wtedy na pewno Wroclaw przescignie, bo zawiele z Poznania
        nie zostanie. Pozdrawiam wszystkie Pyry i Buraki ;)
        • ludendorf Re: Grobelny Ryszard to genialny Prezydent. 16.12.06, 01:34
          To prawda wyciśniemy was jak cytrynę tak że kamień na kamieniu nie zostanie. Aha
          z Maltą , stadionem Lecha i "Pestką" też sie pożegnajcie. Przykro mi^$#&$*&^%$%$
    • Gość: :-) Niewiarygodnie dobrze jest w Poznaniu IP: *.echostar.pl 15.12.06, 19:22
      1.Instytut Turystyki
      2.Jones Lang LaSalle,
      3.Oddział Statystyki, Analiz i Sprawozdawczości Wydziału Rozwoju Miasta Urzędu
      Miasta Poznania,
      4.Niezależna agencja ratingowa Moody's.

ad 1. Wystarczy za darmo ugościć tych Leśnych dziadków z instytutu, nakarmić i
      masz murowane miejsce na podium.
      ad 2. Zleć im parę opracowań za 100 tysięcy i masz rewelacyjne dane.(mało
      wiarygodna firma pośrednictwa obroru nieruchomościami)
      ad 3. Bez komentarza
      ad 4. w jej ocenie zwiększyła się do średniego poziomu inwestycyjnego ocena
      zdolności do regulowania zobowiązań przez miasto Poznań.............

REWELACYJNE DANE ! AŻ MI SERCE ROŚNIE ŻE MIESZKAM W MIEŚCIE MLEKIEM I MIODEM
      PŁYNĄCYM.

• Gość: Poz Re: Niewiarygodnie dobrze jest w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 15.12.06, 19:36
        Jakie dane by ciebie zadowoliły? Jakie inne inne opracowania znasz? Nieważne
        kto te dane agreguje i preparuje, liczby nie klamia. Sam bys tez mogl je zebrac
        i do takich samych wnioskow dojsc
      • Gość: gatuzi Re: Niewiarygodnie dobrze jest w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:18
        Podejmujac Twoj tok myslenia w Poznaniu Ci panowie jedza i pija, bawia sie na
        koszt miasta, by statystyki były cacy ,a w innych miastach od rana do wieczora
        z mozołem o herbacie i suchej bułce wertuja papiery t i wychodzi im ze wszyscy
        sa szczesliwi i bogaci a drogi sa gładkie i szerokie tak ?
      • Gość: pyra III Re: Niewiarygodnie dobrze jest w Poznaniu IP: *.upc.chello.be 15.12.06, 20:58
        To jest wysokosc podatku tzw. "janosikowego", ktore najbogatsze powiaty oddadza
        na biedne regiony. Wiadomo wysokosc podatku jest uzalezniona od dochodu.
        Zobaczcie ile placi Poznan a ile Wroclaw... :
        Warszawa - 636 mln zł,
        Poznań - 56 mln zł,
        Katowice - 34 mln zł,
        Wrocław - 30 mln zł,
        Kraków - 29,4 mln zł,
        Gdańsk - 22 mln zł

Skonczcie w koncu pieprzyc glupoty o Wroclawiu. Rozwija sie Ok ale bez
        przesady...W Poznaniu wiadomo mogloby byc znacznie lepiej ale i tak nie jest
        zle!!!
    • z3r0 do admina: zamknąć wątek 15.12.06, 20:42
      Mam prośbę do admina o zamknięcie wątku. Kolejne komentarze do niczego nie prowadzą.

Pozdrawiam Wrocław :).
      • Gość: gatuzi Re: do admina: zamknąć wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:47
        Tez to postulowałem bez rezultatu , wiec skoro nikt mnie nie słuchał to
        załapałem sie w dywagacje czy swieta Bozego Narodzenia czy jednak Wielkiej
        Nocy sa lepsze:)
      • ludendorf Re: do admina: zamknąć wątek 16.12.06, 01:40
        U nas równolegle na ten sam temat 8 wpisów. Tutaj odliczając osoby z Wrocławia
        ok 20. O czymś to świadczy
    • Gość: obserwator Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 08:33
      Nie mogę sie pogodzić,że Wrocław zabrał nam WBK,a przecież ten Bank lepiej stał
      od Banku Zachodniego.Normalny przekręt i układy.
    • Gość: michał Re: Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:24
      Jako , że mieszkałem we Wrocławiu, a teraz mieszkam w Poznaniu to pozwole sobie
      ocenic oba te miasta moim okiem. Urodzilem sie we Wrocławiu. Mieszkalem w nim
      przez 24 lata. Często tu przyjezdzam bo mam tu rodzine. 4 lata mieszkalem w
      Warszawie, a od 3 lat mieszkam w Poznaniu. Kazde miasto ma swoje plusy i minusy.
      Wrocław i Poznań maja porownywalny potencjał. Poznań na pewno bije na głowe
      Wrocław pod względem infrastruktury, obiektami sportowymi, a takze rozwojem
      aglomeracji, która jest bardziej rozbudowana. Poznan jest też bardziej czystym i
      zadbanym miastem. Starówki w obu miastach są przytulne i maja swój klimat. We
      Wrocławiu jest ona większa. Wrocław to miasto nad rzeką i to po prostu widać.
      Poznań jest od niej odwrócony ale coś się zaczyna ruszać z tą sprawą i mysle ze
      stare koryto Warty zostanie na nowo odtworzone. Plusem Poznania jest to, że w
      jego granicach jest kilka jezior, które polozone sa w malowniczym terenie. Co
      do życia nocnego to jest ono na podobnym poziomie w obu miastach. Pod tym
      względem bija na łeb Warszawę gdzie zycie nocne jest ubogie. Co do zarobków to
      najwiecej bym zarabiał w Warszawie. To miasto jest tylko do robienia biznesu ale
      nie do mieszkania. W Poznaniu można więcej zarobić w mojej branży niż we
      Wrocławiu co mnie skłoniło do zamieszkania w ty mieście. Wrocław jednak
      ostatnimi czasy szybko nadrabia te straty i staje się miastem coraz
      piękniejszym. Pozdrawiam rodzinny Wrocław.
      • Gość: gerd Re: Prezydent Wrocławia chwalił Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:19
        Grobelny .......demokratyczny wybór poznaniaków ...straszne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka