Dodaj do ulubionych

Batorowo - Urbis

IP: 195.20.110.* 21.12.06, 10:44
Od pewnego czasu widze na gratce ogłoszenie tej firmy, oferującej szeregowce w
Batorowie.
Czy ktoś coś wie/słyszał o tej firmie i tej budowie?
Jak oceniacie lokalizacje?
Obserwuj wątek
    • dobrusia_to_ja Re: Batorowo - Urbis 22.12.06, 00:31
      Lokalizacja jest całkiem, całkiem. Widzę, że tam powstaje coraz więcej domów,
      ale nie mam pojęcia, jak wygląda sprawa uzbrojenia terenów. Autobus jedzie
      główną drogą, a niestety nie wiem, gdzie mają powstać te szeregowce. Musiałbyś
      sprawdzić na miejscu. Ceny za ziemię nie są niższe od przeźmierowskich, więc
      wysokie. Najlepiej, gdybyś sprawdził wszystko sam na miejscu. O firmie słyszę
      pierwszy raz w życiu.
      Okolica jest ładna.
      • wieskowy Re: Batorowo - Urbis 23.12.06, 10:58
        Witam

Jak byłem tam ostatni (około 3 miesiace temu) widziałem ogrodzone zielone pole
        i tabliczkę,że planuje się budowa.
        Pojechałem tam z ciekawości bo budynki, które tam będą budować są podobne do
        innego dewelopera.
        Ja i tak jestem juz szczęśliwym czekającym na nowy dom. Ale jakbym rok temu
        miał ofertę urbisa to też bym ją rozpatrzył.

Wesołych Świąt!
    • Gość: pio Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:20
      juz sprzedaja i podobno 1/4 sprzedana, oferta na pewno godna rozpatrzenia,
      najlepiej do nich wpasc do biura na Botanicznej 10, szczegoly w necie urbis kgd.
      • Gość: w Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:29
        ceny maja nie niskie....
    • Gość: GOŚĆ Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:04
      Oferta fajna ale to prawda ceny nie niskie a poza tym to chyba jakis nowy
      deweloper bo nie ma żadnych poprzednich realizacji, generalnie ok tylko jak się
      czyta w necie o różnych krętaczach to trzeba uważać: pozwolenia umowy własność
      gruntu itp. bo mogą być problemy,nie wiem o co chodzi z tymi mieszkaniami bo
      wcześniej mieli w ofercie tylko całe domy.
    • Gość: zadowolona Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 11:07
      bardzo fajna oferta no i te wielkie okna w 200 metrowym ogrodzie, co do
      dewelopera to nie ma znaczenia jak długo jest na rynku, ja kupiłam od firmy
      która jest na rynku kilka miesiecy i było ok, w efekcie po kilku negocjacjach
      umowy jestem bardzo zadowolona, nowi są lepsi bo im zależy na marce którą
      dopiero tworzą i łatwiej się z nimi dogadać
    • Gość: ZAINTERESOWANY Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:59
      A czy ktoś może napisać jak tam jest z dojazdem do Poznania.

Pozdrawiam.
      • Gość: w Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:09
        Dojazd Bukowska- czyli nic ciekawego...
      • green61 Batorowo-Urbis-obwodnica!!! 02.01.07, 14:13
        Witam,
        Przyszłym mieszkańcom i zainteresowanym ofertą Urbisu podsyłam link:

www.powiat.poznan.pl/index.php?tpl=map
        celem przeanalizowania pod kątem planowanej budowy zachodniej obwodnicy Poznania
        (na mapie przerywana pomarańczowa linia).
        Jak to się ma do lokalizacji inwestycji?
        Traktujcie to jako dobrą radę-nie mam w tym żadnego osobistego interesu.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w 2007 roku.
        • Gość: zyczliwa rada Re: Batorowo-Urbis-obwodnica!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:19
          no wlasnie jak ktos zapytal o dojazd zaraz tez pomyslalam o obwodnicy...
          sprawdzilam..i co sie okazalo! Dojazd bedzie swietny- obwadnicą, bo bedzie ona
          szla zaraz pod tym domem... ale czy ktos chce mieszkac przy obwodnicy... ja
          dzekuje.... i dziekuje tez za to, ze na tym forum sa tacy zyczliwi ludzie,
          ktorzy mimo, ze problem ich nie doyczy potrafia doradzic i zwrocic uwage na
          wazne sprawy, ktore by wiekszosci nie przyszly do glowy. Niestety prawda jest
          taka, ze malo kto przed zakupem mieszkania od dewelopera sprwdza plany
          zagospodarowania terenow sasiadujacych. A to blad, blad!!!...
          • Gość: Q Re: Batorowo-Urbis-obwodnica!!! IP: 195.20.110.* 04.01.07, 12:23
            Pytanie jak daleko ta obwodnica będzie przebiegała od budowanych domów.
            No i czy ten przebieg na mapie jest ostateczny, bo z tego co mi wiadomo to był
            on projektowany w kilku wariantach i ostateczny przebieg jest dopiero w trakcie
            zatwierdzania przez gminy.
            Tak więc dowiadywanie się nie zawsze i nie do końca może być skuteczne. Czego
            innego się dowiesz dzisiaj (np. wariant 1), a co innego zostanie uchwalone z pół
            roku (np. wariant 3, albo wogóle jakiś nowy wariant).
            Jeśli ta obwodnica przebiegałaby z 1km od domów, to IMO spoko.
            • Gość: w Re: Batorowo-Urbis-obwodnica!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:34
              no tak tylko nie wiem czy byles w Batorowie i wiesz jak to wyglada. miejsce
              gdzie powstaje inwestycja jest zaraz przy takim polu, ktore jest niezabudowane
              (po 2 stronach drogi) i wyglada jakby bylo zostawione wlasnie wolne z mysla o
              tej przyszlej drodze ekspresowej, ktora bedzie przecinala istniejaca lokalna.
              Inne miejsca w tym rejonie sa zabudwane a taka droga chyba nie bedzie kluczyla
              miedzy domami. Wiec raczej oczywiste jest, ze powstanie wlasnie tam...
    • Gość: 1 Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:30
      Dzwoniłem do nich i muszę powiedzieć, że obsługa, informacja super, miła
      rzeczowa rozmowa wiem wszystko o dojeździe i samej inwestycji, nie wiem jak
      reszta umowa itp, bo może być różnie, ale propozycja bardzo kusząca, szkoda że
      już nieco droższa niż przed końcem roku.
      • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: *.net81-66-141.noos.fr 03.01.07, 22:15
        a po ile proponuja teraz metr?
    • Gość: 1 Re: Batorowo - Urbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:24
      Czy ktoś wie czy oni prowadzą tę inwestycje ze srodków kredytu czy dopiero jak
      ktos im wpłaci to budują. Pan A płci na budowę Pana B, a pan B na pana C ?!
    • Gość: wesoły gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 10.01.07, 23:10
      Troche mnie ta oferta zainteresowała i byłem na placu budowy, muszę przyznać,
      że ładnie to im idzie co prawda kręciło się tam tylko kilka osób z kielniami
      żadnych tłumów, dzwigów, generalnie sprzętu. Tak sobie myślę, że pewnie z
      powodu braku zimy tak ładnie budują a czy ktoś może gdzieś, skądś coś słyszał o
      tej firmie, właścicielach itp. czy to jakiś jednosezonowy krzak po którym
      pozostaną kolejni do udziału w programie Jaworowicz pod tytułem "zostałem
      wyrolowany przez dewelopera"
      • Gość: jackli Re: Batorowo - Urbis IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.07, 09:21
        a ja zdecydowałem sie podpisac umowe po kilku kluczowych zmianach, czy znajde
        tu kogoś kto rozwnież podpisał?????
        • Gość: hm Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:32
          Desperaci, chca mieszkac kolo obwodnicy...
        • Gość: M Re: Batorowo - Urbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:14
          ja podpisuje może porozmawiamy tylko jak ?!
          • Gość: just Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 12.01.07, 15:54
            jackli podaję ci maila, ja tez podpisuję justtyna25@poczta.onet.pl
            czekam na wiadomość, a co do obwodnicy to najpierw sprawdzcie plany, a potem
            wyrażajcie opinie
            • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: 210.245.149.* 12.01.07, 17:57
              czyli ktos tutaj niezle namieszal z ta obwodnica?
              ja tez podpisuje :)
              pozdrawiam!
              • Gość: jackli Re: Batorowo - Urbis IP: 81.210.37.* 12.01.07, 22:21
                podaj namiar kolego wymienimi sie adresami mój to jackli@poczta.onet.pl
                • Gość: Gość Co na budowie..? IP: *.icpnet.pl 01.06.07, 21:23
                  Czy ktoś wie, co aktualnie słychać na budowie?
                  • Gość: jacek Re: Co na budowie..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:23
                    witam, byliśmy zobaczyć w czwartek, powstały mury pierwszego mieszkania, na
                    razie parter, wrażenia: malutkaaaaaa łazienka, no i trzeba przsunąć sciane
                    miedzy garażem a przedpokojem bo inaczej szafa tam nie wejdzie, pokój dzienny
                    ok fajne wrazenie , sypialnie też ok.
                    szukamy sasiadów z A1A7. chetnie poznamy przyszłych współlokatorów;))))))
                    email: jackli@poczta.onet.pl
                    • python636 Re: Co na budowie..? 05.06.07, 19:07
                      Tez popieram przesuniecie scianki miedzy garazem a holem to jest bez sensu taka
                      odległosc 50 cm. Dowiadywałem sie u Developera i poinformowano mnie, ze bedzie
                      to dodatkowo płatne - absurd moim zdaniem. Mozna by cos z tym zrobic wspolnie .
                      • Gość: Pio Re: Co na budowie..? IP: *.net81-66-97.noos.fr 05.06.07, 22:40
                        zgadzam sie to 50 cm to jakis tepak wymyslil co nigdy w zyciu zadnej wneki nie
                        zabudowywal, 60 cm to minimum inaczej wieszaka z plaszczem sie nie powiesi do
                        srodka... no i zeby za to brac pieniadze?
                        • Gość: a Re: Co na budowie..? IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 08:15
                          kiedy zgłaszałem w marcu kwestie przesuniecia sciany developer stwierdził ze
                          nie ma problemu p.Kasia K. zaznaczyła na rysunku i ok, pózniej postawiono
                          fundamenty, oczywiscie nie uwzględniając tych zmian, a teraz trzeba to skuć cos
                          tam dobudowac i za to można wziąć pieniadze, tylko pytanie kto za to powinien
                          zapłacic???? klient który odpowiednio wczesnie zgłosił problem czy developer
                          który nie dopilnował sprawy.Momentami niestety widac,że to pierwsza inwestycja
                          a koszty tego ponosi kupujący. pozostaje miec nadzieje, że chociaz koszt zmian
                          architektów uda sie podzielić na wszystkich , no i ze wykonawca poda w miare
                          logiczą wycene przebudowy.
                          co do rolet to jest to wersja bez elektryki. ale mozna dokupic sobie
                          wspomaganie elektr. za ok 350 zł na okno.
                          • python636 Re: Co na budowie..? 07.06.07, 01:28
                            Dokładnie mam ten sam problem z przesunieciem scianki garazowej o 10 cmm, tez
                            zapewniano mnie,ze nie bedzie zadnego problemu i bedzie to bezpłatne nagle
                            okazuje sie ze trzeba zmieniac projekt bo fundamenty sa juz wylane.
                            Moim zdaniem nie powinni robic z tego zadnego problemu zmniejszyc garaz o 10 cm
                            i bedzie powiedzmy OK.
                            A co do rolet to orientuje sie ktos czy to juz jest ostateczny koszt czy
                            jeszcze nie ???
                            pozdrawiam.
                            • Gość: Tomek Re: Co na budowie..? IP: *.icpnet.pl 07.06.07, 21:08
                              Dziwi mnie fakt, że pomimo tego, że dysponujecie Państwo dokładnymi planami
                              mieszkania, które zapewne dostaliście razem z umową, większość z Państwa
                              dopiero teraz zauważyła, że w tamtym miejscu szafa się na pewno nie zmieści.
                              Państwa "prosta" zmiana położenia ścianki o 10 lub 20 cm może wpłynąć na
                              konstrukcję mieszkania, które powstanie na piętrze. Nie zastanowiło to Państwa?
                              Trochę powagi...
                              • python636 Re: Co na budowie..? 07.06.07, 23:40
                                Ale tu chodzi o scianke działowa a nie nosna i Powaga zachowana jest :)
                                • Gość: Tomek Re: Co na budowie..? IP: *.icpnet.pl 10.06.07, 11:36
                                  W takim razie przyznaję rację... ;)
                                  • Gość: j Re: Co na budowie..? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.07, 11:14
                                    dokładnie to jest to scianka nośna , ale developer cały czas utrzymywał że jest
                                    działowa, i nie bedzie problemu z przesunieciem,teraz trzeba to przebudować a
                                    ktoś musi za tro zapłacić, tym bardziej, że ope4racja ta wymaga zmiany tego co
                                    juz powstało.
                                    • Gość: agata Re: Co na budowie..? IP: *.echostar.pl 21.06.07, 20:25
                                      bylam dzisja na budowie i musze przyznac ze duzo sie dzieje i jest sporo
                                      pracownikow, prace ida do przodu
                                    • Gość: agata Sprawa psów IP: *.echostar.pl 21.06.07, 20:28
                                      Chcialm sie dowiedziec jak przyszli sasiedzi reguja na psy u innych sasiadow,
                                      bo w Dabrowce rozgorzala prawdziwa wojna na ten temat mam nadziej, ze u nas
                                      bedzie normalniej. Sama mam psa ale jestem za sprztaniem po nich i
                                      wyprowadzaniu ich na smychy w poblizu zabudowan. Pozdrawiam przyszlych
                                      sasiadow!!!
                                      • python636 Re: Sprawa psów 22.06.07, 17:35
                                        popieram takie stanowisko odnosnie psów. Wszystko jest dla ludzi tylkoz głową i
                                        rozsadkiem. Mając psa trzeba o niego odpowiednio zadbac zeby nie stwarzał
                                        zagrozenia dla innych osób a tymbardziej dzieci. Jesli chodzi o odchody to nie
                                        wyobrazam sobie zeby na tak kameralnym osiedlu nie sprzatac po swoim pupilku
                                        chyba ,ze jest to mieszkanie na parterze i bedzie robił na własnym ogródku :)
                                        • Gość: agata Re: Sprawa psów IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.06.07, 19:43
                                          dziekuje za aprobate przyszlego sasiada i pozdrawiam
                    • Gość: gość Re: Co na budowie..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 00:38
                      Ale jakiego mieszkania? Przecież to jest nastepna część domów. Z tego co ja
                      wiem, to ma być 7 domów, a dopiero później mieszkania. A może się mylę?
                      • python636 Re: Co na budowie..? 25.06.07, 13:25
                        Nie wiem czy ktos sledzi na biezaco co dzieje sie na budowie ala martwi mnie
                        jedna sprawa. Mianowicie developer zapewnia,ze miedzy segmentami będa podwójne
                        sciany a ja takowych tam nie zauwazyłem. Czyzby ti był pic na muchy ????
                        • Gość: gość Re: Co na budowie..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:10
                          Podwójne ściany tzn. że dwóch segmentów nie oddziela jeden mur ( ściana ),
                          tylko dwa segmenty obok siebie to dwa jakby osobne budynki ( no sie rozumie, że
                          każdy ma swoja ścianę )
          • Gość: jackli Re: Batorowo - Urbis IP: 81.210.37.* 12.01.07, 22:28
            witam mój namioar to jackli@poczta.onet.pl
            • Gość: gosc Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:29
              gratuluje wyboru- mieszkanie na polu, kolo obwodnicy i drogie...
              • Gość: GOŚĆ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 13.01.07, 11:07
                dziękujemy za gratualcje, wiedzielismy, że to dobry wybór, pole spokoj no i ta
                obwodnica z szybkim dojazdem do Poznania.
                • Gość: 1 Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 13.01.07, 11:46
                  lepsze pole niż kołchoz na osiedlu np. Ataner na polance 1000 mieszkań, co do
                  obwodnicy to 1800 metrów z kawałkiem czyli 2km od drogi w Poznaniu raczej
                  trudno znaleźć mieszkanie z drogą w odległości 2km, pozdrawiam
                  • Gość: endo Re: Batorowo - Urbis IP: *.echostar.pl 20.01.07, 12:39
                    zgadzam sie z przedmowca, wynajmuje w tej chwili miszkanie
                    w kolchozie atanera na polance i bardzo chce sie wyniesc
                    Batorowo - IMO jest w tej chwili jedna z lepszych propozycji
                    zastanawiam sie nad miszkaniem 75 metrow
                    bardzo prosze o opinie, moze ktos z Was tez myslal o tym mieszkaniu?
                    na co zwrocic uwage przy podpisywaniu umowy z nimi?
                    moj mail: endo@poczta.onet.pl, z gory dzieki i pozdrawiam
                    • Gość: +++ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 20.01.07, 14:06
                      Witam wszystkich, jak tak sobie czytam o tej ofercie to chyba tylko kilka osób
                      pisze tutaj prawdę reszta nie wiem.
                      Miała być za oknem obwodnica a ma być 2km dalej, fatalny dojazd a jedzie się
                      krócej niż z rataj do centrum, miał być nowy deweloper = oszust, a ludzie
                      chwalą sobie możliwości negocjacji umów i elastycznoć, ma być drogo a jak na
                      razie to jedna z tańszych ofert, ma być brzydka blacha a jest fajnie
                      wystylizowane kameralne osiedle.
                      Ludzie włączcie sie do merytorycznej dyskusji opartej na faktach a nie newsach
                      jak w "Fakcie", ja jestem zainteresowana i niestety nie mogę oprzeć się na
                      wszystkich postach.
                      Pozdrawiam.
        • kasia_0 Re: Batorowo - Urbis 22.01.07, 18:24
          witam,
          bardzo podoba mi się propozycja urbis i chcę mieszkać pod Poznaniem,a nie w
          centrum, więc wydaje się, że to jest to czego szukam - jednak te mieszkanka są
          dla mnie trochę za duże, interesuje mnie mieszkanie ok. 50m
          skoro jesteście rozeznani w okolicy może wiecie czy budue tam ktoś jeszcze?
          będę wdzięczna za odpowiedź

pozdrawiam, kasia
          • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 22.01.07, 19:44
            Witam Kasiu, my też rozglądaliśmy się za metrażem około 50 metrów ale w
            Poznaniu, jednak po zestawieniu kosztów zakupu np. 6000pln albo 7000pln za metr
            w jak to ktoś napisał w kołchozie, zdecydowaliśmy się na te 75metrów, jest to
            troche więcej ale w porównywalnej cenie czy nawet taniej. Co do innych ofert to
            trudno mi coś doradzić, generalnie to ofert, czy atrakcyjnych ofert brak tylko
            same kosmiczne cenowo.

Powodzenia w poszukowaniu.
            • kasia_0 Re: Batorowo - Urbis 22.01.07, 20:26
              wiem wiem - niestety ciężko z poszukiwaniami, bo ofert brak, a z nowymi
              inwestycjami wszyscy chyba czekaja z nadzieją, że jeszcze troche te ceny pójdą
              w górę,
              powiem szczerze, że już też zaczęłam myśleć o tych 75m, ale narazie będę
              mieszkała sama, więc to jednak troszkę za dużo dla mnie,
              ale będę tu zaglądać, może się okaże za jakiś czas, że coś nowego tam się
              pojawi w planach

dzięki za odp, pozdrawiam, kasia
              • Gość: mkro Re: Batorowo - Urbis IP: *.grontmij.net 23.01.07, 12:38
                Zainteresowała mnie oferta tej firmy i z tego co wiem (dzwoniłem 12.00
                23.01.07) maja jeszcze w swojej ofercie te mieszkanka i domy. Dzisiaj po
                robocie w fabryce jade na plac budowy zobaczyc jak wszystko wyglada (moze
                zrobie kilka zdjec) to bede mogl cos wiecej napisac. Chetnie porozmawiam z
                osobami, ktore podpisaly juz umowy, moj mail: mkro@o2.pl
                • Gość: mkro Re: Batorowo - Urbis IP: *.grontmij.net 24.01.07, 12:57
                  Byłem, zobaczyłem.
                  Do lotniska jedzie sie rano ok. 3-4 minut.
                  Niestety lokalizacja nie przekonuje mnie jeszcze, dlatego tez powstrzymam sie
                  od decyzji (musze przespac sie z nia przez weekend).
                  Plac budowy nie wyglada imponujaco (jedynie rozpoczeta budowa ogrodzonych 6
                  mieszkan (3x2 bo jedno jest na dole, a drugie na gorze). Plac budowy jest
                  malutki, co mnie troche zaskoczylo, spodziewalem sie wielkiego terenu, a
                  tutaj ... slabiutko. Poza tym, ten caly Plac budowy jest w...
                  srodku pola....
                  • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:41
                    też mnie martwiły te sprawy ale sprawdziłem i sama inwestycja miała byc
                    rozpoczeta na wiosnę a poniewaz zima słabiutka rozpoczeli teraz, poza tym to
                    nie 6 mieszkań a trzy domy, a ogrodzenie calości bez sensu - wejdz na pole i
                    zobacz gdzie sa wkopane słupki graniczne, po co grodzic puste pole, pewnie
                    ogrodzenie sie rozrosnie a lokalizacja, jak ktos szuka cytuje "kołchozu na
                    polance gdzie będzie 100 mieszkań" to prosze.

Spij spokojnie, pozdro.
        • Gość: Ag Re: Batorowo - Urbis IP: 80.50.36.* 25.01.07, 17:00
          Wczoraj podpisaliśmy umowę. Jak na razie współpraca z deweloperem układa się
          bez zarzutu. Są elastyczni w rozmowach z klientem - nastawili się na budowanie
          marki i robią to dobrze. Od poczatku 2007 proponują dosyć atrakcyjną umowę a sa
          jeszcze otwarci na sugestie klientów. Mam nadzieję, że w budowaniu osiedla będą
          równie skuteczni. Na razie robią dobre wrażenie. Mają też dobrze przygotowaną
          dokumentację. Umowę podpisaliśmy notarialnie. Polecam zwolennikom spokojnego
          żywota zdala od miasta.
          • Gość: jackli Re: Batorowo - Urbis IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.07, 08:03
            hej gratuluje podpisania umowy, ja tez podpisalem , odezwijcie sie na emalia to
            wymienimy uwagi pozdrawiam email : jackli@poczta.onet.pl
            • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 26.01.07, 22:39
              Witam wszystkich potencjalnych sąsiadów, jesteśmy po podpisaniu umowy, jak na
              razie oby nie zapeszyć wszystko ok, albo lepjej niż ok, duza wyrozumiałość dla
              sceptycznego nastawienia do oferty, duże ustępstwa w negocjacjach umowy, jeśli
              byłoby to Alegro to pewnie byłby duży pozytyw, budowa też juz nieźle im idzie i
              na koniec żeby nie było tak kolorowo to ...... i tak trzeba uważać w myśl
              przysłowia "dobre złego początki".

Jeśli ktos cos wie na temat tej inwestycji niech pisze tylko RZETELNE i
              SPRAWDZONE informacje.
              Pozdro
              • Gość: kris Re: Batorowo - Urbis IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 27.01.07, 12:23
                Mam pytanie: czym kieruja sie ludzie wybierajacy te oferte? Przeciez to jest
                szczere pole bez jakiejkolwiek infrastruktury.
                • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 27.01.07, 17:30
                  kris o jaką infrastrukturę Ci chodzi, byłeś tam pojeździłeś po okolicy, co Cię
                  zaniepokoiło, czego tam brak bo przecież masz asfaltową drogę pod samą
                  inwestycję, prąd, gaz też jest, kilka metrów masz mały sklepik chyba "u ani"
                  poza tym całe przeźmierowo, Auchan, itp. kursują autobusy, nie dramatyzuj to
                  nie Mongolia, a poza tym oczywiście cena. wolę mieszkać w domku z ogródkiem pod
                  Poznaniem, który kupiłem w cenie mieszkania w Poznaniu, no ale nie mam
                  infrastruktury............jakoś to przezyję. Pozdro.
            • anowi2 Re: Batorowo - Urbis 31.01.07, 11:54
              Czy sprawdziliście tę firmę, ja jeszcze myślę, czy zdecydowaliście się na dom,
              czy mieszkanie?
              • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 31.01.07, 19:55
                Na mieszkanko, w najbliższym czasie podpisuje akt notarialny - umowę
                przedwstępną.
                Pozdrawiam
                • Gość: Gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 08:13
                  ja tez na mieszkanko.
                  • Gość: gosc Re: Batorowo - Urbis IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.07, 14:08
                    Byłam, zobaczyłam i ... dojazd doskonały, ale widok z okien na zakłady
                    przemysłowe i to pole dookoła, myślałam, że to jest to Batorowo przy lesie,
                    rozczarowałam się, ale życzę wszystkim przyszłym mieszkańcom optymizmu, którego
                    mi zabrakło, pozdrawiam
                    • Gość: gosć Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:51
                      A mnie zastanawia, że zmieniła się dziewczyna, któa dobrze sobie radziła i była
                      taka solidna, sumienna. Nie widzę jej już na stronie internetowej, w biurze też
                      jej nie ma. Za to jest żona właściciela Urbisu, taka zadufana i niezbyt już
                      przyjemna, hmmm czyzby zmieniali wizerunek na gorszy.
                      • Gość: ZGADZAM SIĘ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 07.02.07, 15:50
                        Potwierdzam twoją opinię jakoś to już nie to samo, jak była Pani Magda to
                        wydaje się że była lepsza i milsza obsługa niż teraz, a że żona to pewnie do
                        rodzinnej formy dogladani interesu pod nieobecnośc męża no i pewnie poszło o
                        pieniądze bo jak nie wiesz o co chodzi to zawsze idzie o pieniądze, po co
                        płacic obcemu jak mozna dzielic się sukcesem z żoną szczególnie ze co
                        najtrudniejsze zostało zrobione przez poprzedniczkę, firma się już jakoś kula.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:07
                          Podpisałem dziś umowę rezerwacyjną na lokal na piętrze. Cena super, obsługa
                          kompetentna i miła więc chyba nie jest tak źle z tymi zmianami personalnymi.
                          Może ktoś podpowie gdzie można szybko dostać kredyt na mieszkanie i
                          wykończenie ?
                          • Gość: Gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:33
                            Bo nie masz porównania widocznie. A ile płacisz za metr?
                            • Gość: Bea Re: Batorowo - Urbis IP: *.net81-66-97.noos.fr 12.02.07, 21:11
                              cena nie jest zla w Urbisie, a zwlaszcza ciekawa byla w tej promocji przed
                              Sylwestrem, to jedna z ciekawszych ofert w tej chwili jesli chodzi o stosunek
                              jakosci do ceny
                              • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: 195.6.24.* 26.02.07, 16:18
                                up!
          • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: *.net81-66-97.noos.fr 04.03.07, 21:43
            Mam pytanie do Ciebie Ag: jak przebieglo to podpisanie umowy w sposob
            notarialny? I ile to kosztuje? To z pewnoscia dobre zabezpieczenie. Dzieki za
            odpowiedz. Pozdrawiam.
            • agcie Re: Batorowo - Urbis 20.03.07, 13:51
              My z Mężem tez długo myśleliśmy na Batorowem, jeździliśmy tam i na Botaniczną i
              znowu do Batorowa... no i raz gdy staliśmy sobie obok budowy nagle zza lasu
              wyłonił sie samolot... w mieście tak tego sie nie odczuwa, w Batorowie huk
              startujących silników był makabryczny. Warto to wziąć pod uwagę zanim podpisze
              się umowę.
    • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: *.net81-66-97.noos.fr 26.03.07, 22:54
      Ale podkrecili ceny w przeciagu 3 miesiecy O_o
      Az nie chcialo mi sie wierzyc.
      No ale spekulacja w Poznaniu rozkrecila sie na dobre.
      Deweloperzy na tym korzystaja. Z 3 tys za metr zrobilo sie 4 ale oferta i tak
      fajna.
      • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 27.03.07, 13:58
        a ja kupiłem i jestem zadowolony bo juz zarobiłem i mam 83 metry z 200 metrowym
        ogrodem w cenie 50 metrów w Poznaniu w jakimś mrówkowcu, no ale ja mam samoloty
        i pola wkoło.....no cóż jakos to przeżyje, pozdrawiam wszystkich którzy kupili
        bo mysle, że to nie dobry a bardzo dobry pomysł no i planowany czas oddania
        jest mierzony w miesiacach a nie latach jak w Poznaniu no i deweloper - ja
        jestem zadowolony, oczywiście mają tam różne podknięcia ale jak czytam o innych
        deweloperach i ich koncepcjch to nie jest tak żle. jeszcze raz pozdrawiam
        • maybetomorrow Re: Batorowo - Urbis 01.04.07, 12:39
          Ja tez kupilem takie mieszkanie. I rowniez sie ciesze. Podpisuje sie pod kazdym
          Twoim zdaniem. To swietna inwestycja, ktora jeszcze przed ukonczeniem da sporo
          zarobic. Wprowadzili wlasnie nowa oferte - Domy jednorodzinne w zabudowie
          bliźniaczej. Ciekawe jaka jest cena metra?!
          • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 24.04.07, 23:21
            A Batorowo stoi materiałów brak czy co ?
    • Gość: 123 Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 24.04.07, 23:22
      No właśnie te trzy pierwsze domki ok a reszta ?
      • Gość: j Re: Batorowo - Urbis IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 14:34
        podobno dopiero w połowie maja mają dostac towar(mam nadzieje ze wtedy ruszy to
        troche szybciej bo narazie ta ekipa to bardziej manufaktura niż budowa.
        pozdrawiam
      • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: *.net81-66-97.noos.fr 25.04.07, 22:00
        no reszta ma zupelnie inny termin odbioru, wiec to chyba normalne, prada?
        • Gość: j Re: Batorowo - Urbis IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.07, 15:30
          jak nie raz słyszałem wszystko chca oddać do konca roku , wiec i terminy sie
          zmienią:) zobaczymy
    • Gość: Zygmunt Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.icpnet.pl 26.04.07, 22:56
      My podpisaliśmy umowę przedwstępną na lokal na piętrze. Teraz chcemy stworzyć
      taką umowę w formie aktu notarialnego. Proszę o informacje od osób, które taką
      umowę podpisywały. Jak wyglądały negocjacje z deweloperem co do treści takiej
      umowy notarialnej? Czy Czy firma URBIS nie robiła żadnych problemów?
      • Gość: j Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.07, 07:54
        witam, umowa w formie aktu oparta jest na umowie która już posiadasz te same
        zapisy tylko w bardziej prawniczym języku, no i kosztuje duzzzzzoooo wiecej:).
        Który lokal kupiłeś????
        • Gość: Zygmunt Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:37
          Kupiliśmy jedno z mieszkań na piętrze... :)

Interesuje mnie czy w takiej umowie notarialnej możliwy jest zapis, że wpłacane
          transze są "zadatkiem". Z tego co wiem, taki zapis daje dość istotne
          zabezpieczenie, ponieważ gwarantuje zwrot dwukrotności wpłaconych środków w
          przypadku zerwania umowy przez dewelopera. Czy to prawda?

Na razie nie mam powodów aby nie ufać tej firmie, ponieważ wszystko przebiega
          dość profesjonalnie. Tylko w dzisiejszych czasach zdarza się, że deweloperzy
          zrywają umowy, żeby potem sprzedać drożej...
          • Gość: j Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.07, 11:31
            niestety nie jestem w stanie pomóc,przejezdzałem dzis koło budowy i zrobiło sie
            tam tłoczno , koparka, jakies inne maszyny itp. akurat podjechały tiry z
            materiałami wiec pewnie teraz to juz ostro ruszy.developer raczej bedzie starał
            sie by wszystko było ok ,skoro to pierwsza inwestycja a wiem ze planują
            kolejne, to chyba ważna jest dla niego opinia klientów
            • Gość: @@@ Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.izacom.pl 09.05.07, 15:41
              Jest możliwe wpisanie w akcie notarialnym nawet że jest to darowizna ale żeby
              taki zapis się tam znalażł musiałbyś uzyc chyba hipnozy.
              Skutek zadatku byłby super jesli deweloper się nie wywiąze to oczywiście zwraca
              wszystko razy 2 a jesli tobie nie daj Boze podwinie się noga to co wtedy,
              wolisz zapłacic karę umowną równa powiedzmy nawet 10% ceny czy oddac wszystko
              czyli 300tyś, no to juz ty musisz wiedzieć jakie rozwiązanie jest ci bliższe no
              i przede wszystkim czy nakłonisz dewelopera do zawarcia takiego zapisu, jesli
              tak to gratuluje daru przekonywania, pozdrawiam.
              • Gość: @@@ Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.izacom.pl 09.05.07, 15:48
                Czy ktoś wie jakie fajerwerki nasz deweloper zaplanował na maj bo jak dotąd to
                na budowie była chyba jakaś stypa albo post bo jakoś budowlańcy wstydzili się
                robić, widziałem zdjęcia kilku paczek cegieł, budowlańcem nie jestem ale muszą
                być naprawdę dobrzy skoro z tego chcą wybudować całość, pomnożą je czy co ?
                Ok a z innej beczki, czy ktos prowadził z nimi jakieś rozmowy o przebudowie
                ścianek, instalacji, tarasów itp. niech się podzieli koncepcjami i wynikami
                rozmów, no i co z tymi roletami jakie za ile czy można wybrać inną firmę ?
                Pozdrawiam.
                • Gość: gosc Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.net81-66-97.noos.fr 09.05.07, 23:20
                  Witam. Mam mieszkanie parterowe.
                  Jestem w trakcie ustalania ostatecznych zmian z nimi.
                  Chce zmniejszyc garaz o 10 cm i powiekszyc przyszla szafe wnekowa.
                  w Kuchni chce miec i gaz i prad zeby miec plyte gazowa a piekarnik elektr.
                  Z tarasem wstrzymuje sie. Bedzie czas, bedzie rada. Otwieram kuchnie na pokoj i
                  bede robic taki wysoki blat ktory oddzieli salon od kuchni, nad nim zwisajace
                  lampy wyobrazilem sobie, zalezy mi na przestrzeni i naturalnym swietle w
                  kuchni, z zapachami sie pogodze bo tam spac nie bede. Nie wiem co z brama
                  garazowa jeszcze ale chyba zwykla na razie. Rolety - tak ale zastanawiam sie
                  czy ich cena jest OK, na razie rozpuszczam wici ;)
                  Parapety standart. We'll see later ;)
                  WC podtynkowe. Chce i bidet ale nie wiem czy wejdzie? Ogrzewanie podlogowe w
                  lazience tylko. Piec Vitopend mi odpowiada. Jeszcze mi elektryka zostala...
                  Pozdrawiam! Moze ktos jeszcze podzieli sie doswiadczeniami?
                  • Gość: MICHAŁ Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.izacom.pl 10.05.07, 00:55
                    ja robię podobnie jak Ty, kuchnia otwarta z wsokim blatem, chcielismy
                    minimalnie powiększyc sypialnie od strony ogrodu na rzecz łazienki i ja skracam
                    garaż robię boczne wejscie do mieszkania a w miejscu gdzie jest stare wejście
                    robię garderobę, robie tak bo nie wiem po co w projekcie te 50cm między garażem
                    a mieszkaniem co tam niby miało byc ? a tak to garaż będzie krótki tak około 5m
                    z małym schowkiem ale za to w mieszkaniu będzie więcej miejsca i jedna duża
                    szafa-garderoba, myśle też nad tarasem jego wymiarami i wykonaniem, oczywiście
                    pod znakiem zapytania są też rolety, nie wiem czy cena jest ceną normalną,
                    okazyjna czy bandycką.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: endo propozycje zmian IP: *.echostar.pl 11.05.07, 16:14
                      Witam
                      Proponuje pociagnac watek zmian.
                      Kupilem mieszkanie na pietrze.
                      Rezygnuje ze scianki miedzy holem a kuchnia,
                      chcialbym w kuchni wstawic duzy stol jadalny i w zwiazku z tym
                      przesunac ciut sciane miedzy kuchnia i klatka schodowa (nie wiem czy to
                      mozliwe) poniewaz ze stolem moze byc za wasko, oczywiscie nad stolem
                      dodatkowe oswietlenie, ktorego w planie nie przewidzieli,
                      troche zmian z oswietleniem w poszczegolnych pomieszczeniach.
                      Zastanawiajace jest tez dla mnie miejsce na kominek
                      Nie uwazacie ze kacik rtv miedzy kominkiem a tarasem jest za maly?
                      poza tym nie ma w projekcie dokladnej odleglosci miedzy kominkiem i tarasem
                      nie orientuje sie ktos jak to ma byc rozwiazane? Bo w Urbisie nikt nie
                      potrafi udzielic mi jednoznacznej odpowiedzi
                      z rolet rezygnuje z tego wzgledu ze mieszkanie jest na pietrze,
                      a jezeli chodzi o slonce od zachodu to bede mial wewnetrzne;)
                      Pozdrawiam przyszlych sasiadow i czekam na Wasze opinie i zmiany
                      Michal.

• Gość: Dizzy Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: 83.238.212.* 11.05.07, 16:46
                  Sugeruje udac sie na budowe i zerknac na "postepy". Koncza sprzedaz II etapu, a
                  z I etapu stoja raptem 3 szeregowce w stanie surowym zamknietym. I wielkie pole
                  dookola.
                  • Gość: @@@ Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.izacom.pl 11.05.07, 21:20
                    Witam wszytkich.
                    Mam pytanie o rolety na parterze, cena dewelopera to 5500pln, dowiadywałem się
                    w innej firmie montującej takie rolety i ..... okazało się, że za 4000pln można
                    to wszstko zrobić, cena za metr kwadratowy to 180pln i to bez targowania,
                    przesłałem im wymiary okien bo może są tam jakies nieprzewidziane standartowo
                    elementy, które mogą podnosić cenę i mam nadzieję, że dostanę precyzyjne
                    wyliczenie.
                    Swoją drogą to czy ktoś wie czy mozna korzystać z usług innego wykonawcy niż
                    tego z Urbisu, czy są w tym zakresie jakieś ograniczenia.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Pio Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.net81-66-97.noos.fr 11.05.07, 22:26
                      witam,

czy te rolety za 5500 (ja slyszalem znowu 5770) wiec nie wiem co sie dzieje -
                      czy one sa automatyczne/elektryczne czy reczne?

tez wydaje mi sie dorgo jesli chodzi o ich cene..

Na jaki kociol sie decydujecie? Jedno? Dwufunkcyjny? W standardzie nie ma
                      zadnego kotla, prawda? Jaki jest uzytel ze sterownika do kotla?

• Gość: batorowscy Re: Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:37
                        elektryczne rolety Urbis wycenił na....7600!!!!sprawdzalismy w innych fimach -
                        ręczne kosztują maksymalnie(bez targowania i w pierwszej lepszej firmie) góra
                        3500-4000 zł. Czyli Urbis plus wszyscy posrednicy zarabiaja na tych roletach
                        sporo. Nie zdecydujemy sie, bo nikt z nas jeleni robil nie bedzie:)
                        pozdrawiamy wszystkich przyszlych sasiadow!
                    • Gość: Gość Re: Rolety IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 20:39
                      Przede wszystkim jest wiele systemów montażu rolet zewnętrznych. To, co oferuje
                      URBIS to system kompaktowy, czyli zabudowany. Taki system musi być uwzględniony
                      w projekcie przed montażem i przeciętnie traci się przy takich roletach około
                      16 cm światła wpadającego przez okno. Jest jeszcze możliwość instalacji rolet w
                      systemie nadstawnym. Takie rolety można zainstalować kiedy ma się na to ochotę
                      i są one montowane nad oknem (oczywiście po zewnętrznej stronie) i nie powodują
                      zmniejszenia naturalnego oświetlenia słonecznego. Takimi roletami steruje się
                      również z wnętrza mieszkania.
                  • Gość: Gość Re: Postępy budowy IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 19:43
                    Ja byłem dziś na budowie i widziałem, że rozpoczęli już murowanie czterech
                    kolejnych budynków. Stoją już pierwsze ścianki, około metra wysokości. Nie
                    róbcie afery pisząc, że dookoła widać trzy budynki i pole, bo trzeba im jednak
                    oddać, że fundamenty wymurowali i zalali betonem. A fundament teraz musi swoje
                    odstać zanim będą coś dalej na nim budować...
                    • Gość: @@@ Re: Postępy budowy IP: *.izacom.pl 13.05.07, 21:57
                      Odwiedziłem dzisiaj budowę i zrobiła na mnie dobre wrażenie, duzo materiałów,
                      juz pobudowli trochę z kolejnych budynków, pozdrawiam
                      • Gość: Pio Re: Postępy budowy IP: 202.176.200.* 14.05.07, 19:37
                        super! dzieki za wiesci tez slyszalem ze ruszyli z kopyta :)
                        to dobry znak.
                        pozdrawiam
                        • Gość: @@@ Re: Postępy budowy IP: *.izacom.pl 14.05.07, 21:36
                          Dzień dobry.
                          Zdecydowałem, iż rezygnuje z rolet proponowanych przez Urbis, w obecnym
                          kształcie oferta ta jest dla mnie nie do przyjęcia, trudno znależć uzasadnienie
                          dla zapłaty proponowanej kwoty za coś co każdy inny oferuje około 1500pln
                          taniej. Mam nadzieję, że może jesli wspólnie zakwestionujemy cenę może zostanie
                          ona ujednolicona z innymi ofertami, bo co do zasady rolety to dobry pomysł i
                          chętnie je założę.
                          Pozdrawiam i czekam na reakcję współsąsiadów.
                          • Gość: Pio Re: Postępy budowy IP: 203.208.238.* 15.05.07, 19:26
                            Czesc
                            Z cena przesadzili zdecydowanie
                            Jak sprawdzic cene takich rolet wbudowanych w okna?
                            Faktem jest ze ceny jaki ludzie sprawdzali dotyczyly rolet zakladanych "na"
                            okna.
                            Ciekawe ile osob sie zdecydowalo na rolety za ta cene?
                            • Gość: Gość Re: Ceny rolet IP: *.icpnet.pl 15.05.07, 20:35
                              Żeby poznać cenę rolet, trzeba by było znać dokładne wymiary okien i dopiero
                              wtedy firma jest w stanie na 100% nam to wycenić.
                              • Gość: @@@ Re: Ceny rolet IP: *.izacom.pl 15.05.07, 22:14
                                Witam.
                                Proponuje zainicjować wątek grzejniko - elektryczno - instalacyjny, co, gdzie,
                                jak będzie instalowane, jak z punktami elektrycznymi, jaki piec itp,itd

I jeszcze jedno, przestawiam o 20 cm w głąb scianę pomiędzy garażem i
                                mieszkaniem, wiem że kilka osób też to planuje, niestety wiąże się to z
                                kosztami projektu itp. pamietajmy o tym że nie jesteśmy jedyni i starajmy się
                                rozłożyć koszt na kilka osób i mówmy o tym w URBISIE.
                                Pozdrawiam
                            • Gość: j Re: Postępy budowy IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 08:10
                              ja sprawdzałem rolety montowane pod tynk nad oknem i wyszło bez negocjacji 4150
                              zł wiec roznica jest spora, a gdy jeszcze firma miała by mozliwosc zrobienia
                              tych rolet dla powiedzmy 10 mieszkan to zapewne koszt byłby jakies 300-400
                              niższy :)
    • Gość: 123 Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 10.05.07, 17:52
      Witam wszystkich którzy kupili mieszkanie w firmie Urbis, mam pytanie
      dotyuczące jakości obsługi, profesjonalizm, kompetencje, szczególnie chodzi mi
      o Pania Katarzynę Kalatkę.
      Mam dziwne wrazenia ale jeszcze głośno nie piszę bo moze tylko ja mam jakiegoś
      pecha, czekam na wasze zdanie.
      Serdecznie dziękuje.
      • Gość: batorowscy Re: Batorowo - Urbis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:48
        dyplomatycznie napiszemy, ze nie tylko Ty masz pecha
        • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 13.05.07, 00:13
          To witam klubowiczów i sympatyków Pani Kasi, która nie do końca wie po co jest,
          duzo nierzetelnych niepewnych informacji, trudno cos ustalić, często jej się
          coś wydaje....a powinna chyba wiedzieć.

Pozdrawiam
          • Gość: Pio Re: Batorowo - Urbis IP: 203.208.238.* 13.05.07, 19:24
            A na temat ogrzewania/kotla moze ktos sie wypowie? Na jaka opcje sie
            decydujecie?
            Pozdrawiam przyszlych sasiadow!
            • Gość: Gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.icpnet.pl 13.05.07, 21:22
              Z tego co wiem, to będą instalować piec dwufunkcyjny Viessmana. Nie wiem nic o
              opcjach do wyboru...
    • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 18.05.07, 09:57
      Dzień dobry sąsiadom.
      Mam pytanie, czy nie chcielibyśmy mieć ogrodzonego osiedla ?
      A dlaczego ?
      No właśnie, bedziemy mieszkać w szczerym polu, a co za tym idzie będziemy
      łatwym łupem i myślę, że warto temu zapobiec, tymbardziej że koszt chyba byłby
      niewielki, ogrodzenie byłoby tylko z jednej strony no i mozna to załatwic w
      trakcie budowy.

No nie wiem, proszę o wasze opinie.
      Pozdrawiam
      • Gość: 098 Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 18.05.07, 15:08
        To dobry pomysł, ja w tej chwili mieszkam na zamkniętym osiedlu i jest
        bezpieczniej, kameralniej widac odrazu czy ktoś jest nowy i kręci się bez
        powodu albo ma powód - auta, tylko nie wydaje mi się aby udało nam się to
        przeprowadzić, bo niby jak, trzeba by zebrać mieszkańców czy chcą, póżniej
        zrobic projekt i wycenę a na końcu zebrać pieniądze dla wykonawcy.

To jest awykonalne, zawsze komus coś nie będzie pasowało, zawsze ktoś będzie
        miał jakieś ale i w efekcie nic z tego nie będzie, ale propozycja zasługuje na
        zainteresowanie.
      • Gość: Gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:50
        Witam, myślę, że większość, jeśli nie wszyscy z nas popiera pomysł ogrodzenia
        osiedla. Pytanie jak to zrobić, tak by faktycznie został on zrealizowany. Może
        warto by wystąpić do Urbisu ze wspólną petycją w tej sprawie lub poszukać
        wykonawcy na własną rękę. Wymagało by to jednak jakiegoś formalnego
        zorganizowania już teraz czegoś co w przyszłości stanie się wspólnotą
        mieszkańców. Może warto by się już teraz zorganizować by wspólnie móc działać
        dla dobra naszych budowanych mieszkań i całego osiedla. Pozdrawiam wszystkich
        sąsiadów
        • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 22.05.07, 17:58
          Witam sąsiadów.
          Bardzo się ciesze, że pomysł z ogrodzeniem spotkał sie z zainteresowaniem,
          tylko teraz jak to zainteresowanie przekuc na wykonanie ogrodzenia.
          Deweloper jako jedyny ma dane osobowe wszystkich mieszkańców i myślę, iż to on
          mółby najszybciej przeprowadzić sondę w tej sprawie, no i może mógłby ustalić
          koszt wykonania takiego ogrodzenia (słupki i np.siatka, bez murków).
          My tez oczywiście możemy tylko jak znam życie i ludzi to po otrzymaniu
          mieszkania każdy będzie je wykańczał potem bedzie zima, kredyty do spłaty,
          ogrody do zrobienia itp. w efekcie temat się rozejdzie.
          Pozdrawiam i czekam na rozwój tematu.
    • Gość: Gość Re: Batorowo - Urbis IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 21:18
      Czy ktoś z przyszłych sąsiadów wie może, którędy przebiegać będzie nowa
      obwodnica Poznania? Według informacji, które znalazłem w Internecie ma ona biec
      w okolicach naszego osiedla. Ciekawe tylko w jakiej odległości. Myślę, że ten
      temat interesuje nas wszystkich, bo nie chcielibyśmy chyba mieć za oknami
      kawalkady TIR-ów... :/
      • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 23.05.07, 00:19
        Zanim kolego zapytasz przeczytaj cały wątek, to może Cię cos zaskoczy np. w
        jakiej odległości jest planowana obwodnica, bo ten wątek już nas interesował.
        Pozdrawiam
        • Gość: j Re: Batorowo - Urbis IP: *.a2j.airbites.pl 23.05.07, 19:01
          a ja wielkiego ruchu na budowie nie widzę, troche towaru , ale ekipa raczej
          skromna, w porównaniu np. z linea to raczej powolne to tempo. coz pozostaje
          miec nadzieje ze przyszłoroczne terminy zostana dotrzymane bo , mimo obietnic
          developera, o oddaniu inwestycji do konca roku chyba trzeba zapomnniec
          • Gość: j Re: Batorowo - Urbis IP: *.a2j.airbites.pl 23.05.07, 19:08
            a tak wogóle to moze zorganizujmy pierwsze spotkanie przyszłych lokatorów?????
            kto ma ochote sie spotkac i przeanalizowac pomysły zmian, dodatkowych opcji
            itp. mozna by zrobic strone internetowa , ktora byłaby jednoczesnie forum jak
            róniez ułatwiałaby komunikacje np. w kwestii póznijszego wyposażania mieszkan
            itp.
            • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis IP: *.izacom.pl 24.05.07, 01:12
              Popieram pomysł.
              • Gość: Gość Re: Spotkanie IP: *.icpnet.pl 24.05.07, 21:17
                Ja też popieram. Jednak możemy się spotkać, żeby się poprostu poznać i razem
                sobie wypić ;) Uzgadnianie formalności i wspólnych inicjatyw możemy zostawić na
                później...
    • Gość: agata Re: Batorowo - Urbis - ogrodzenie IP: *.echostar.pl 02.06.07, 16:54
      chcialam sie dowiedziec czy pomysl ogrodzenia zostal tylko w czyjejs glowie czy
      jest jakas szansa na realizacje??
    • Gość: agata Re: Batorowo - Urbis mała łazienka IP: *.echostar.pl 03.06.07, 19:47
      Rowniez zauwazylam ze lazienka jak na tak duzy metraz mieszkania jest
      wyjatkwowo mala, mialam tak na metrazu o polowe mniejszym. Czy ktos palnuje
      zmiany jakies w projekcie zeby troszke ja powiekszyc??
      • Gość: jacek Re: Batorowo - Urbis mała łazienka IP: *.a2j.airbites.pl 03.06.07, 23:53
        jedyna mozliwosc to przesuniecie scianek bocznych i zmniejszenie sypialni,
        kwestia wyboru wieksza łazienka , czy wiekszy pokój.mozliwe że pół metra dałoby
        jakis efekt a jednoczesnie nie wpłyneło jakos drastycznie na sypialnie.
        • Gość: @@@ Re: Batorowo - Urbis mała łazienka IP: *.izacom.pl 04.06.07, 00:08
          Witam wszystkich.
          Dzisiaj odwiedziłem budowę i widziałem pierwszy segment mieszkaniowy, wrażenia:
          jakos tak to małe jest, szczególnie przedpokój i łazienka, nie wiem ale właśnie
          chyba coś będe musiał zakombinować że ściankami od łazienki bo można by rzec,
          że jest mikroskopijna i jeszcze jedno: Front Architects. Na stronie maja wiele
          ciekawych pomysłów ale gorzej chyba z praktyką. Ta wneka 50cm na co to miało
          niby być, nie wiem jakie było założenie koncepcji architektonicznej, może.....
          zapłacenie za zmianę projektu. Przecież każdy wie że 50 cm na szafę, która
          umieścili na projekcie to za mało i będzie trzeba powiększyć wnekę o jakeś 20
          cm.
          Ok cos pozytywnego - duży pokój robi super wrażenie no i podobno magicznie
          rolety ztaniały ?
          • python636 Re: Batorowo - Urbis mała łazienka 06.06.07, 00:57
            Jezeli chodzi o rolety to cena stopniała do 4600 brutto jezeli chodzi o
            mieszkanie na parterze tylko nie wiadomo czy z silnikami czy bez ???
          • Gość: Guest Re: Batorowo - Urbis mała łazienka IP: *.icpnet.pl 14.06.07, 14:22
            A czy widzieliście całą łazienkę - z bocznymi ściankami?
            • Gość: agata Re: Batorowo - Urbis mała łazienka IP: *.echostar.pl 14.06.07, 18:00
              ja tylko na projekcie ale wyobraznia dziala 4m kwadratwoe to musi byc klitka
              nie ma innego wyjsci
              • Gość: Guest Re: Batorowo - Urbis mała łazienka IP: *.icpnet.pl 16.06.07, 13:44
                Czytałem tutaj opinie, że łazienka jest mikroskopijna. Dlatego pytam czy ktoś
                widział całą łazienkę z postawionymi bocznymi ściankami? Nie na projekcie, ale
                na żywo...
    • derbydlalepszych Re: Batorowo - Urbis 11.06.07, 22:39
      Zazdroszczę Wam :( U nas w Toruniu kompletnie nic się nie dzieje. Jakaś jedna
      fabryczka... płacą 700 złotych :( GUS podaje, że miasto się wyludnia... nie ma
      nas nawet 200 tys. :(
    • Gość: Ja Zapraszam na stronę na temat naszych mieszkań IP: *.icpnet.pl 24.06.07, 18:00
      Chyba nadszedł czas, żeby wynieść się z tego forum na naszą "własną" stronę
      poświęconą naszym własnym interesom :)

Zapraszam zatem na blog dotyczący naszej wspólnej inwestycji:
      batorowo.blogspot.com
    • Gość: Gość Nowa stronka... IP: 194.145.68.* 25.06.07, 14:50
      Zapraszam: batorowo.blogspot.com/
      • Gość: @@@ ROLETY cdn IP: *.izacom.pl 28.06.07, 13:41
        Pomysł z blogiem jest fajny ale to forum jest dla mnie bardziej przejrzyste i
        jakoś łatwiej się wpisac, no nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia.
        A teraz do rzeczy:
        - postępy prac jest lepiej niż zadawalający, ładnie, sprawnie i prosto, nie ma
        również problemu z obejrzeniem mieszkania,
        - rolety oferowane przez dewelopera juz staniały ale... no własnie ale mają
        komorę rewizyjna od strony mieszkania. Co to oznacza, ano, że bedąc w pokoju i
        patrząc na sciane z oknami bedzie widać podłuzne plastikowe puszki.
        Wszystko byłoby ok gdyby nie przypadek. Byłem obok sklepu z roletami i okazało
        się, że w tej cenie możemy mieć rolety z komorami rewizyjnymi znajdującymi się
        w świetle okna, we wnęce od dołu, bez plastików na ścianie.
        REASUMUJĄC
        nie wiem skąd URBIS bierze dostawców i oferty, skoro ja wchodząc z ulicy
        dostaje ofertę lepszą w tych samych pieniądzach.
        PROPOZYCJA
        Może ktoś też to sprawdzi.

Pozdrawiam
        • python636 Re: ROLETY cdn 29.06.07, 00:34
          Popieram przedmówcę jesli chodzi o blog jest cos nie tak z nim bo nie mozna sie
          zalogowac !!!! a co za tym idzie wpisywac komentarzy.
          Jesli chodzi o rolety deweloper zapewnia,ze cena rolet jest dlatego taka wysoka
          poniewaz maja byc one super i w ogole dobrej jakosci, mam tylko nadzieje ze nie
          zmniejsza swiatła okiennego.
          • Gość: #$% Re: ROLETY cdn IP: 194.145.68.* 29.06.07, 09:54
            Z blogiem jest wszystko OK. Nie ma potrzeby logowania - można zostawić
            komentarz anonimowo...
            • Gość: @@@ Re: ROLETY cdn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:49
              Witam wszystkich
              Czy ktoś jeszcze weryfikował oferte rolet proponowana przez URBIS ze
              szczególnym zwróceniem uwagi na system rewizyjny.
              Pozdrawiam
              • Gość: j Re: ROLETY cdn IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.07, 14:06
                witam , również sprawdzałem cene podano mi 4200 za rolety z wizjerem od spodu a
                wiec niewidocznym z wnętrza pokoju.no cóż ale w końcu ta inwestycja ma być
                wzorcową i dlatego wszystko ma takie ceny. zdecydowaliśmy sie na rolety a
                kwestie estetyczne sprobujemy pokonać przy pomocy regipsu itp. tylko po co
                takie kombinacje skoro mozna to zrobić jak nalezy i porzadnie
                • Gość: Pio Gaz w kuchni IP: *.net81-66-97.noos.fr 23.07.07, 21:27
                  Czy ktos probowal rozwiazac kwestie podlaczenia gazu w kuchni?
                  Mi Urbis napisal, ze takie podlaczenie jest niemozliwe gdyz pozwolenie na
                  budowe zostalo wydane na projekt, w ktorym kuchnia pozbawiona byla gazu czyli
                  gotowanie na pradzie. Jednak na tym mi zalezy. Czy ktos ma jakis pomysl?
                  Dzieki.
                  • python636 Re: Gaz w kuchni 25.07.07, 01:18
                    Ja tez poruszałem problem gazu z developerem i powiedziano mi,ze nie ma szans
                    na zmiane projektu jezeli chodzi o przyłacze gazowe w kuchni tak wiec pozostaje
                    nam tylko kuchenka z płytą elektryczną. Tez sie zdziwiłem tym faktem !!!
                    • Gość: Pio Re: Gaz w kuchni IP: *.net81-66-97.noos.fr 25.07.07, 20:43
                      Rozmawialem ze znajomym gazownikiem i jesli Urbis faktycznie nic w tej sprawie
                      nie zrobi to bede sie ratowac po odbiorze mieszkania. Dam znac jak bede
                      wiedziec cos konkretnie. Pod jaka gazownie podlega Batorowo?
                      • Gość: @@@ Re: Gaz w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:45
                        Witam wszystkich.
                        Sam juz nie wiem gdzie pisać czy tutaj czy na blogu.
                        Mam kilka pytań:
                        - dlaczego na litość boską mająć piec gazowy nie mozna mieć płyty
                        gazowej ...nie wiem.
                        - jak Urbis znajduje dostawców np rolet skoro mozna mieć lepsze w tej samej
                        cenie wchodząc do producenta z ulicy a nie z propozycją dla całego osiedla
                        (cieszmy się bo wcześniej mieli jeszcze gorszego gdzie ceny szybowały na
                        7000pln)
                        - oferta GEBERIT proponowana przez Urbis to 700pln za sam stelarz i montaz, nie
                        wiem ale to wydaje się być ceną ....średnią
                        Na koniec konkluzja - rolety w cenach kosmicznych, geberit też no i ten gaz a
                        raczej jego brak, nie wiem jak wy ale dla mnie to jakas porażka się robi ten
                        Urbis no i na koniec mają przeciez opóźnienie na budowie.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.07.07, 15:57
                          Szczerze mowiac to nie rozumiem problemu z gazem jak podpisywalam umowe to
                          zapytalm Pania i powiedzial, ze w kuchni nie bedzie gazu wiec chyba nalezy
                          porostu pytac odrazu a nie kupowac kota w worku. A na dotakowe przylacze trzeba
                          miec pozwolenie i projekt, czego odrazu nie bylo w planach, cena geberitu tez
                          byla podana wiec mozna bylo sie nie zgadzac na takie warunki i kupic gdzies
                          indziej. A co do opoznien to rzeczywisce moze byc problem jak przyjdzie zima
                          szybciej to jak wykoncza tynki albo droge dojazdowa.
                          • Gość: @@@ Re: Gaz w kuchni IP: *.izacom.pl 31.07.07, 21:00
                            Zgadzam się z tobą w 110%, trzeba pytać i sprawdzać i jest to niewątpliwie moje
                            uchybienie.
                            Poprzedni post miał jednak nieco inny sens, chodziło w nim bowiem o sam sposób
                            prowadzenia inwestycji i dbania o nasze interesy, mianowicie dlaczego nikt nie
                            pomyslał o gazie w kuchni skoro jest i tak doprowadzany do łazienki, czyli
                            około 4m od kuchni, dlaczego dobierając dostawców różnych usług nie dobiera się
                            ich według klucza - dobry, sprawdzony i tani, tylko ..no właśnie jak ?
                            Znaleziono rolety za 5500pln czy nawet za 7000pln a po interwencji
                            zainteresowanych znalazły się za 4500 i to też jak się okazuje żadna rewelacja.
                            Oczywiście, że można zrezygnować z geberitu za 700pln tylko dlaczego nie można
                            skalkulować sensownej oferty i nie rezygnować, rolety no cóż takiej mozliwości
                            juz nie ma albo te ....albo te.
                            O opóźnieniach nawet nie pisze.
                            Pozdrawiam.
                          • Gość: Pio Re: Gaz w kuchni IP: *.net81-66-97.noos.fr 31.07.07, 22:20
                            No niestety mnie wprowadzono w blad. I powiedziano, ze gaz bedzie. I nawet na
                            etapie potwierdzania szczegolow i wykonczen pytano sie mnie o ten gaz jeszcze
                            raz. A teraz jedno wielkie dno. No nic, niby pan Dabrowski zainteresowal sie
                            sprawa i moze cos wymysli...
                            • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.07, 09:30
                              Jezeli Pana tak poinformowano to rzeczywiscie ma sie Pan czego domaga. Ale jak
                              by Pan Dabrowski zoabczyl dokladnie na priojekcie jest zaznacZone ze w kuchni
                              nie bedzie gazu tylko elektryka. Swoja droga to ciekawe jak zakonczy sie sprawa
                              opoznien.
                              Pozdrawiam sasiadow!!!
                            • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.07, 09:34
                              co do cenu geberitu to wachaja sie od 600 zl moze ktos znalazl taniej ale 700
                              zl to normalna cena. W cenach rolet sie nie lapie ale widze z opinii innych, ze
                              rewelacji nie ma i pewnie maja racje.
                              • Gość: @@@ Re: Gaz w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:11
                                Nie wiem czy 700pln to normalna cena za geberit bo nie wiem jaki to typ i tak
                                np. Geberit duofix można znaleźć za 610pln, 940pln (zalezy jaki symbol) i to
                                byłoby ok ale np. Geberit unifix kosztuje 445pln i to już nie jest ok, bo ile
                                może kosztować montaż nie wiem.
                                Polecam dowiedzieć się jaki to model a potem do www.ceneo.pl i porównać ceny,
                                te które podałem są dla ludzi z ulicy oczywiście jeszcze koszt przesyłki około
                                40pln, ale chyba inaczej kupuje detal a inaczej hyrtownik dla całego osiedla.

Dodatkowo np. Grohe rapid sl 38750 - 550pln.
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: j Re: Gaz w kuchni IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 14:20
                                  a czy cena geberitu to za całośc czy tylko montaż w scianie a ceramike trzeba
                                  dokupić sobie samemu?????? bo jesli chodzi o urbis to nic nie wiadomo?
                                  • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.07, 15:54
                                    Zgadzam sie tam do konca to nic pewnego. Od Pani Kasi chcem sie dowiedziec cos
                                    od 1,5 miesiaca chodzi o cene przebudowy scianek i dalej nie wiem ile to bedzie
                                    kosztowac. A z Geberitem to prawda, ze trzeba znac dokladnie model, dziekuje za
                                    zwrocenie uwagi. Dobrze ze jest ktos kto wszytskiego pilnuje. A czy
                                    zdecydowaliscie sie na rolety??
                                    • Gość: a Re: Gaz w kuchni IP: *.komster.pl 01.08.07, 16:07
                                      my zdecydowalismy sie na rolety , choc cena jest wysoka i system niezbyt
                                      estetyczny , to jednak poludniowo - zachodnie okna to straszny skwar latem ,
                                      mam nadzieje ze choc troche nas osłonia.co do geberitu mysle ze zrobimy to we
                                      własnym zakresie model itp taki jaki bedzie nam odpowiadał, poza tym ciezko
                                      umiejscowic geberit nie majac pogladu jak wielka(mała)jest łazienka, w tym
                                      metrazu kazde 10 cm robi roznice.wybralismy równiez drozszy piec model vitopend
                                      222 mam nadziej ze nie bede mial problemów z cisnieniem wody korzystajac z
                                      dwóch kranów jednoczesnie. pozdrawiam
                                      • Gość: @@@ Re: Gaz w kuchni IP: *.izacom.pl 01.08.07, 16:43
                                        700pln to tylko stelarz plus montaż, ceramika jest poza tą ceną.
                                        W mojej ocenie wspartej dotychczasowymi propozycjami URBISU chyba jednak zdam
                                        się na siebie w tym zakresie.
                                        Rolety niestety juz za późno wymuszona decyzja juz zapadła choć tak naprawdę to
                                        żadnej deklaracji na pismie nie składałam więc nie czuje sie jakoś związana tą
                                        ofertą.
                                        Skupił bym się na opóźnieniach na budowie bo to może byc problem mimo kar
                                        umownych, które URBIS zapłaci.
                                        Liczmy na siebie swoją czujnośc,rozsądek i stanowczośc a powinno być dobrze.
                                        • Gość: jj Re: Gaz w kuchni IP: *.komster.pl 01.08.07, 16:56
                                          był ktos na budowie jakie postepy, nadal wyglada to tak drmatycznie jesli
                                          chodzi o tempo?
                                          • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.07, 17:31
                                            A czy ktos wie na dzin dzisiejszy jakie jest opoznienie?? Bo w umowie nie ma
                                            podanego harmonogramu budowy wiec nie wiadomo za bardzo na jakim powinni byc
                                            etapie. Ale na pewno nie na tym co sa:)
                                            • Gość: jj Re: Gaz w kuchni IP: *.izacom.pl 01.08.07, 18:38
                                              mysle ze nikt z klientów nie ma takiego harmonnogramu.musimy polegac na tym co
                                              mówi urbis. ciekawe czy developer posiada taki harmonogram?????? w moich, i
                                              chyba nie tylko moich, oczach firma zyskala by wiele zamieszczając takie
                                              informacje na swojej stronie, i podala jakie opóznienie moze wystapić a nie
                                              obiecywac gruszek na wierzbie w postaci oddania wszystkiego do konca roku.wiele
                                              zalezy od terminu nadejscia zimy ale niestety podczas mojej ostatniej wizyty na
                                              budowie nie zobaczyłem ogromu pracowników i instalatorów.
                                              • Gość: zdch Re: Gaz w kuchni IP: *.izacom.pl 01.08.07, 18:43
                                                nawet developer chyba zwatpił bo nie zamieszcza najnowszych zdjec, a może
                                                poprostu nie chce drażnić klientow słabymi efektami budowlanymi, no cóż
                                                pozostaje miec nadzieje ze to podobno wzorcowa inwestycja , która podobno ma
                                                byc wizytówka kolejnych podobno planowanych , podobno inwestycji tej firmy
                                                pozdrawiam
                                                • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.07, 21:30
                                                  Czy ktos moze ma jeszcze termin odbioru na grudzien 2007? Chodzi mi oczywiscie
                                                  o termin podany na umowie a nie mowiony przez developera.
                                                  • Gość: @@@ Re: Gaz w kuchni IP: *.izacom.pl 01.08.07, 22:49
                                                    Tak ja mam na grudzień 2007 ale czy życzenie się ziści?
                                                    Co do prac na budowie to określił bym je jako małą manufakture, mało ludzi,
                                                    mało postepów, zima coraz bliżej.
                                                    Byłbym jednak optymista, bo to właśnie ma być ten Urbisowski Hollywood do
                                                    którego będą przyjeżdzać autokarem wycieczki by podjąc decyzję o kupnie
                                                    kolejnej, nowej koncepcji państwa Dąbrowskich.
                                                    Myśle, że skoro ma to być wzór wzorów to WYMAGAJMY, choćby podania wielkości
                                                    opóźnieńia.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Agata Re: Gaz w kuchni IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.07, 23:03
                                                    To życze Panu i sobie oby sie zisciło i pozdrawiam!!!
                                                • Gość: m. opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 17:05
                                                  cos więcej na temat tego opóźnenia poprosze! ktoś coś pisał że developer jakąś
                                                  info zamieścił, prosze o szczegóły !!
                                                  • Gość: Michał Re: opóźnienie IP: *.izacom.pl 03.08.07, 21:47
                                                    Ja dzisiaj rozmawiałem z Panią Dąbrowską i zapytałem o opóźnieńie usłyszałem że
                                                    wszystko jest ok i opóźnieńia nie ma a cała inwestycja zostanie oddana o wiele
                                                    wcześniej i informacja o opóźnieńiu jest fikcyjna.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: m. Re: opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 00:11
                                                    mam nadzieje że tak będzie, bo to że chcą oddać wszytsko wczesniej, to tak od
                                                    początku powtarzają. No nic, pozostaje mieć taką nadzieję...
                                                  • Gość: @@@ Re: opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 21:41
                                                    Budują już batorowo 2, widzieliście ?
                                                  • Gość: m. Re: opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 17:49
                                                    lepiej by batorowo 1 najpierw skończyli!!!!!!!!!!
                                                  • python636 Re: opóźnienie 22.03.08, 00:19
                                                    co tam słychac w Batorowie ???
                                                    Ktos moze wie ???
                                                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka