Forum   2007

2007

(5002 wyniki)
  • Alex (1976 – 6 września 2007) – papuga żako, przedmiot trzydziestoletniego (1977-2007) eksperymentu naukowego przeprowadzanego przez amerykańską psycholog Irene Pepperberg początkowo na Uniwersytecie Arizona, później kontynuowanym na Uniwersytecie Harvarda. Pepperberg kupiła Alexa w zwykłym sklepie zoologicznym w Chicago, gdy ptak miał 12-13 miesięcy. Imię Alex jest akronimem od słów Avian Learning EXperiment (Eksperyment nauczania ptaka).
  • Dziecko 4.5 roku, obecnie w foteliku Cybex Pallas, ale już bez tej poduszki, po prostu sam fotelik z pasem samochodowym. Ale czeka go przeprowadzka na tylne siedzenie Galaxy (teraz jeździ w srodkowym rzędzie). Jak wiadomo 3 rząd w Galaxy to siedzenia małe, bez możliwości pochylenia ich do tyłu i dziecko w foteliku na takim siedzeniu (przynajmniej w tym foteliku) mam wrażenie, że nie opiera się dostatecznie o oparcie. Myślę o tym, by posadzić go na "poddupniku" na tym tylnym siedzeniu, bo ten...
  • O ile dobrze widzę, WoS notuje IFs od 2007 roku. Co zrobić z publikacjami sprzed tego czasu? Jakiś czas temu, była tu krótka dyskusja na temat tego, że habilitant nieuczciwie podawał wartości IFs swoich publikacji. Chciałbym tego uniknąć, chciałbym też jednak zaznaczyć status publikacji z JCR, na wypadek, gdyby recenzent się nie orientował :-/
  • Tak wieszacie psy na tych frankowcach i innych walutowcach, że będa sie wieszać, skakać z okien, podcinac żyły, itp. a okazuje się, że oni mieli się całkeim dobrze nawet w tych gorszych dla nich czasach, które narazie ustapiły i zaczęła się fala lepszycg czasów. Nawet w najgorszym momencie frankowcy płacili mniejsza rate niż kredyciarze w PLN. Dodam przykład z życia wzięty, że moja siostra kupiła kawalarkę pod warszawą w 2007 r, czyli na górce, na kredyt ponad 100% bo jeszcze ja wyremontow...
  • Po wyborach w 2007 r sprawa sprzedaży rakiet do Gruzji była badana przez Sejmową Komisję ds. Służb Specjalnych. Nowi szefowie służb błyskawicznie zorientowali się, że prezydent poważnie naraził bezpieczeństwo państwa i powinien, za to odpowiadać przed Trybunałem Stanu. Wytworzyła się atmosfera wzajemnego szantażu. Prezydent Kaczyński nie ujawniał dokumentów WSI niekorzystnych dla rządu, a rząd nie wyciągał sprawy Gruzji niekorzystnej dla Kaczyńskiego. Tusk nie robi tego do tej pory. Na...
  • jak to jest w końcu z rekrutacją? rocznik 2007 ma uczęszczać do zerówki czy do ostatniej grupy w przedszkolu?
  • 2007 jest znacznie tanszy, a roznic wiekszych chyba nie ma ? Moze sie ktos wypowiedziec kto uzywal obydwu wersji ?
  • Rządzą już tyle lat a w kraju zamiast ładu i dynamicznego rozwoju mamy potęgujący się chaos. Jak w soczewce widać to w kwestii ,,pieremyczki" i wielkich ze zdziwienia oczach Tuska czy Piechocińskiego. Brak polityki energetycznej państwa polskiego jest skandalem , najdroższy gaz w Europie a co za tym idzie wysokie koszta wytwarzania towarów. ps tylko proszę nie stawiać tezy że od jesieni 2005 do jesieni 2007 rządził PiS- to już nie działa (Elbląg, Rybnik.......) kecaw
  • Mam pytanie może wiecie,mam córkę z 2007 czy mogę ją za rok dać do szkolnej zerówki i za dwa lata jako 6latkę do szkoły? Wiem że pozmieniali reformę,obowiązkowa pierwsza klasa od 2014...dlatego moje pytanie,bo chcę córkę wysłać od września do szkoły do zerówki gdyż będe tam miała również syna w 1klasie(2006). Dzięki za odpowiedzi.
  • Gdyby w 2007 przy korycie pozostał PiS - z autostradami można by się pożegnać, z EURO - pewnie też! (minister sportu to ta Jakubowska co to herbatki Kaczyńskim parzyła.... hłe, hłe! Pisowski min. infrastruktury - J. Polaczek przepchnął przez 2 lata ... 30-50 km autostrad + JEDEN ZJAZD ... potem zerwał umowy z prywatnymi wykonawcami ("Bo za drogo, bo chyba układ") tylko po to by przegrać z nimi w sądzie i ... podpisać kolejne umowy .... jeszcze droższe ... . Oczywiście odtworzenie dokumenta...
  • Witam wszystkich serdecznie. Poszukuję Sandry z 2007 roku nr 7-8. Posiadałam ją kiedyś, ale gdzieś mi przepadła. Były tam ciekawe ażurowe projekty, a dominujące kolory to brązy i róże. Mnie interesuje konkretnie brązowa bluzeczka z okładki. Czy może ktoś mi podpowiedzieć, gdzie dostanę ten nr Sandry. Z góry bardzo dziękuje za podpowiedź. Pozdrawiam
  • Od lipca 2006 do listopada 2007 Jarosław Kaczyński był premierem, czyli - jak on to mówi: znajdował się na miejscu Tuska. Prezydentem był jego brat. Co stało na przeszkodzie, by w kwietniu 2007 polecieli razem do Smoleńska, by uczcić rocznicę zbrodni katyńskiej? Lech Kaczyński latał tam jedynie w ramach kampanii wyborczej aby zaakcentować swój patrotys - choć raz na cztery lata!
  • Witam mam synka Kacperka urodzonego 22.08.2007 sa tu dzieci z tego miesiaca??to jest moje pierwsze dziecko wiec moge o nim opowiadac dnami:)dobrze ze nie mam wiecej dzieci buzia by mi sie nie zamnkneła:D zapraszam do rozmowy
  • Witam, kupiłam komputer z wersją windows 2007. Do tego zakupiłam office 2007 small business plus nośnik. Niestety jako, że nie miałam pojęcia, że zakupiony office działa tylko na xp. Nie doczytałam, zresztą nie miałam pojęcia, że trzeba to sprawdzać. Moja wina, wiem. Co mam zrobić? Nie chcę żadnych piratów na komputerze, bo jest firmowy. W sklepie nie chcą przyjąć office'a z powrotem. Macie dla mnie jakąś radę, czy tylko walnąć się głową do drzewo? :-(
  • Mój syn jest z lutego 2007. Rozpytuję się o rówieśników, bo czasem chciałoby się wymienić doświadczeniami. Zapewne w każdym wieku pojawiają się inne problemy.
  • Mam pytanie zainspirowane dyskusją z innego wątku. Na tyle jednak ważne, że go wyciągam. Co z odroczeniem dzieciaków z rocznika 2007??? Problem jest taki, że jeżeli wejdzie reforma edukacyjna to takiego odroczenia fizycznie nie będzie (najwyżej pójście do I klasy w tym samym roku tylko z młodszym rocznikiem, co wg mnie jest i tak porażkowe bo te młodsze dzieciaki same będą miały problem z dostosowaniem się do warunków szkolnych) albo poslanie do szkoły o rok później ale z rocznikiem 2 lata mł...
  • Ile maksymalnie można dać za x-landera z 2007 roku, podobno w bardzo dobrym stanie? Sama spacerowka. Wiem, że będą kłopoty z jego późniejsza sprzedażą:( A od strony technicznej to czym on sie rozni od modelu z 2008? Wiecie może?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?