Dodaj do ulubionych

Wkłady do lusterek

13.02.07, 12:36
Gdzie w Poznaniu można kupić wkłady do lusterek samochodowych, bo właśnie mi
podprowadzili w Citroenie Berlingo.
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Wkłady do lusterek 13.02.07, 13:03
      ja w podobnej sytuacji, po kolejnej kradziezy tak się wzuszyłem, że u
      zwyczajnego szklarza zamówiłem takie lustro, jak się kupuje do domu- oczywiście
      odpowiednio przycięte ale nie oszlifowane!!!.
      Wkleiłem je na silikon szklarski
      Przy próbie dłubania przy takim lusterku złodziej ma pokaleczone palce. Od tego
      momentu miałem już spokój. Tyle tylko, że po roku podkład srebrny zmatowiał i
      trzeba było operację powtórzyć- ale to i tak znacznie taniej, niż kupowanie
      nowych wkładów co dwa tygodnie.
      • Gość: lynx Re: Wkłady do lusterek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:07
        Tylko, że to nie jest lustro sferyczne i pieruńsko zniekształca obraz oraz nie
        oddala, przez co trudniej dostrzec samochód na sąsiednim pasie. Poza tym, to
        chyba jest niezgodne z przepisami?
        • jachoox Re: Wkłady do lusterek 13.02.07, 13:53
          na Drodze Dębińskiej po lewej stronie jadąc w stronę Dębca, jakieś 200m od
          krzyżówki z Królowej Jadwigi. Tylko trochę drogo sprzedają jak dla mnie wolę z
          Allegro
          • Gość: w Re: Wkłady do lusterek IP: *.icpnet.pl 13.02.07, 16:48
            z allegro to mozesz jeszcze trafić na swoje :D
          • zbirac Re: Wkłady do lusterek 13.02.07, 18:29
            Dzięki sprawdzę
    • v.i.k.k.a Re: Wkłady do lusterek 13.02.07, 20:43
      Twoje sa najprawdopodobniej na gieldzie w P-wie.
      • kiks4 Re: Wkłady do lusterek 13.02.07, 21:25
        Gość: lynx napisał:

Tylko, że to nie jest lustro sferyczne i pieruńsko zniekształca obraz oraz nie
        oddala, przez co trudniej dostrzec samochód na sąsiednim pasie. Poza tym, to
        chyba jest niezgodne z przepisami?
        ---------
        Zniekształca obraz właśnie lusterko sferyczne, uniemożliwiając prawidłową ocenę
        odległości.
        Lustro płaskie jest montowane często w samochodach. Curiosum był jeden z modeli
        skody gdzie jedno z lusterek jest płaskie a drugie sferyczne. Można było
        oczopląsu dostać. Ja preferuje płaskie lusterka, pokazujące prawidłowo sytucję
        na drodze.
        • v.i.k.k.a a jakie to jest? 13.02.07, 21:36
          w kropki, tak, ze wyglada jakby kawalek byl odciety, ale nie jest i ma linie
          narysowaa wlasnie w kropki:)
        • Gość: Piccolo_Jr Re: Wkłady do lusterek IP: *.icpnet.pl 14.02.07, 01:48
          Tylko że lusterko sferyczne ma jedną ogromną przewagę. Znacznie więcej na nim
          widać niż na płaskim. A już od takich docinanych u szklarza radzę się trzymać z
          daleka (no chyba że dla kogoś lusterka pełnią tylko funkcję ozdobną). Brachol
          ma takie w prawym lusterku zewnętrznym. I powiem tak - ma baaaardzo wąskie pole
          widzenia. Samochód którego tył widzę jeszcze w lusterku środkowym (tym
          wewnętrznym) nie jest już widoczny w lusterku prawym.... Czyli d... nie
          lusterko. A do tego że sferyczne oddala czy lekko zniekształca można się
          przyzwyczaić. I można wtedy całkiem dobrze na lusterkach polegać
          • Gość: kiks4 Re: Wkłady do lusterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 08:55
            Gość portalu: Piccolo_Jr napisał(a):

> Tylko że lusterko sferyczne ma jedną ogromną przewagę. Znacznie więcej na nim
            > widać niż na płaskim. A już od takich docinanych u szklarza radzę się trzymać
            z daleka
            -------
            Jak zwykle w toku dyskusji zapomnieliśmy o tym, co ja wywołało.
            To nie jest dyskusja o wyższości lusterek sferycznych nad płaskimi. To jest
            próba znalezienia odpowiedzi, co zrobić, żeby uniknąć systematycznych kradzieży
            lusterek.
            Napisałem, że po wstawieniu docinanego, płaskiego lusterka z ostrymi
            krawędziami- skończyły się kradzieże. Przedtem w odstępach parodniowych
            straciłem trzy pod rząd. Na osiedlu Przyjaźni. Tylko tyle.
            • Gość: lynx Re: Wkłady do lusterek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 11:25
              Wydrap na nim numer rejestracyjny, takiego nikt nie opchnie na giełdzie.
            • Gość: Piccolo_Jr Re: Wkłady do lusterek IP: *.icpnet.pl 14.02.07, 13:00
              Właśnie kolega Ci odpowiedział co zrobić. Wydrap numer albo uszkodź je w jakiś
              inny sposób (np porysuj) - takiego nikt nie kupi (a jeśli nie kupi to nikomu
              nie będzie opłacało się kraść). A lusterka płaskie po prostu bezpieczne nie są
              bo za mało w nich widać.
            • Gość: Hehe Re: Wkłady do lusterek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:24
              Gość portalu: kiks4 napisał(a):

> Jak zwykle w toku dyskusji zapomnieliśmy o tym, co ja wywołało.
              > To nie jest dyskusja o wyższości lusterek sferycznych nad płaskimi. To jest
              > próba znalezienia odpowiedzi, co zrobić, żeby uniknąć systematycznych kradzieży
              > lusterek.

Otóż nie! Tamat był następujący: "Gdzie w Poznaniu można kupić wkłady do
              lusterek samochodowych, bo właśnie mi podprowadzili w Citroenie Berlingo."
              Tylko, że Ty od pierwszego zdania zacząłeś lansować lustro "made by pan Zdzisiu
              Szklarz".
              • Gość: Krzysztof Re: Wkłady do lusterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 17:16
                Zobacz na Głównej jadąc od miasta po prawej w połowie drogi od szkoły do stacji
                paliw,tylko nie wiem czy jeszcze są,dawno tam kupowałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka