Gość: Karolcia IP: *.man.poznan.pl 14.02.07, 14:45 proszę o podpowiedzi i opinie z czego budować dom dobrze i tanio! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stanisław Re: Z czego budować dom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 17:51 Beton Komórkowy + styropian = ściana dwuwarstwowa. Dobrze i tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylas Re: Z czego budować dom? IP: *.echostar.pl 22.02.07, 21:44 Beton komórkowy tzw. gazobeton, siporex - szajs szkodliwy zawiera związki aluminium i spulchniacze. Zamiast niego po prostu SILIKAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Z czego budować dom? IP: *.izacom.pl 22.02.07, 22:18 Ceramika ceramika i jeszcze raz ceramika. Chyba, że nie budujesz dla siebie. Pamiętaj - biednych nie stać na bylejakość, a ceramika deko droższa, ale solidna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Z czego budować dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:20 Czerwone lepsze od białego. W przeciwieństwie od politycznych dygresji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Z czego budować dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:58 Po wybudowaniu wlasnego domku oraz po opiniach dwojki przyjaciol, ktorzy sie buduja oraz wykonawcow stwierdzam, ze najlepsza je 1. ceramika (porotherm lub inne podobne) i silka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Z czego budować dom? IP: *.icpnet.pl 23.02.07, 21:31 silka to nie ceramika.proterm najbardziej popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Z czego budować dom? IP: *.icpnet.pl 24.02.07, 00:46 GDZIR WYCZYTALES ZE SILKA TO CERMIKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubymac Re: Z czego budować dom? IP: *.winn.cable.ntl.com 24.02.07, 21:25 ok podlaczam sie. Tez mam zamiar niedlugo stawiac i wyjasnijcie jaka jest roznica w porothermie, silca i komorkowym? Ktos pisze o glosach tych co wybudowali. Co zatem maja na mysli????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylas Re: Z czego budować dom? IP: *.echostar.pl 24.02.07, 22:06 Ja buduje sie z silki - tanio, zdrowo i solidnie. Komórkowy to szajs, a porotherm przereklamowany (słany atest na nacisk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi0304 Re: Z czego budować dom? IP: *.icpnet.pl 25.02.07, 19:08 SILKA czy zdrowo to bym się zastanowił??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Z czego budować dom? IP: *.man.poznan.pl 27.02.07, 13:23 Dzięki za opinie! Właśnie "zdobyłam" po znajomości poroton! bo niczego nie ma w hurtowniach a jak jest cegła na placu to nie sprzedają bo czekają za dniem 1 .03. wtedy podniosąceny podobno nawet do 40% i wtedy sprzedadzą z duuuużżżżyymmm zyskiem!!! Straszne świństwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Z czego budować dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:48 a co powiecie o budowie domu szkieletowego.Macie jakieś opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Z czego budować dom? IP: *.gotadsl.co.uk 27.02.07, 16:57 Gość portalu: adam napisał(a): > a co powiecie o budowie domu szkieletowego.Macie jakieś opinie? Tak, to totalna, amerykanska, tandetna lipa (w Europie raczej z malymi wyjatkami nie stosowana). Odpowiedz Link Zgłoś
marioooo Re: Z czego budować dom? 27.02.07, 20:45 powiem tak, w polsce nie ma tradycji budowy takich domow, nie wiemy co sie z nimi bedzie dzialo w naszych warunkach klimatycznych. ja uwazam ze co murowane to solidne i stabilne. gdyby w stanach staly takie domy jak u nas to po przejsciu silnych wiatrow moze gdzieniegdzie gonty, albo blacha by odpadly, a nie "cale miasta zniszczone". takie "kartonowe domy"... mnie nie przekonuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vienna Re: Z czego budować dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:55 Każdy problem budowlany można rozwiązać w nowym serwisie BDB. ----------------------- BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB www.bdb.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś