Dodaj do ulubionych

Pwd-Jeżycka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:21
Witam wszystkich przyszłych mieszkańcow Jeżyckiej38/40
bardzo prosze o wpisy na wszystkie tematy zwiazane z ta inwesycją wzorem
innych inwesycji
jak zapatrujecie sie na jakośc wykonania, walczmy o naprawę wszystkich
niedociągnieć i zgłaszajmy wszelkie usterki
dmuchajmy na zimne i nie dajmy robic sie w konia

serdecznie pozdrawiam przyszłych sąsiadów
Obserwuj wątek
    • Gość: Ann Re: Pwd-Jeżycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:43
      Witam,

ja akurat kupuje mieszkanie na Smardzewskiej, ale interesuje mnie, to jak
      wygląda wpólpraca z PWD
    • pawelek69 Re: Pwd-Jeżycka 18.03.07, 17:18
      Cze Pete,
      cieszę się,że podjąłeś się tematu mieszkań na Jeżyckiej 38-40. Problemów z
      pewnością nie unikniemy, ale jestem pewnie podobnie jak Ty przekonany, że w
      razie czego w grupie jesteśmy silniejsi i możemy sobie nawzajem pomóc. Ja
      miałbym już pierwsze pytanie : czy przesunięty termin oddania mieszkań ze
      stycznia na koniec marca jest zagrożony ze względu na dobudowe kolejnej
      kondygnacji ? Niestety nie miałem możliwości kontaktu z PWD w ostatnim czasie,
      stąd moje pytanie. No i czy można liczyć na jakąś rekompensatę finansową ze
      strony PWD Jeżycka ?
      P.S. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Jeżycka 38-40
      • Gość: Pete76 Re: Pwd-Jeżycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:20
        Witam
        Cieszę się bardzo że jest pierwszy sąsiad:)
        no coz, na 100% odbioru beda nie wcześniej niz na poczatku kwietnia
        i to tylko te mieszkania ktore sa jako tako do odbioru czyli te od ulicy
        co do rekompensaty to wydaje sie ze nie bedzie zadnej
        niestety PWD dyktowalo warunki i ja nie widze w swoim akcie zadnych odsetek
        karnych po ich stronie
        jedyny zapis o karach to w przypadku gdy my sie spoznianmy o jeden dzien,
        smiechu warte ale taki mamy rynek deweloperski

ja bym bardziej walczyl o inna kwestie
        wydaje sie ze mamy jednego asaw rekawie
        podpisalismy pierwszy akt notarialny na zakup udzialu w gruncie wiec my
        jestesmy wlascicielami w jakiejs czesci ulamkowej calego gruntu
        PWD chcac sprzedac te pare dodatkowych mieszkan na 6 pietrze musi odkupic od
        nas czesci udzialów
        i tu mamy prawo walczyc.Pewnie tez dostales pismo wzywajace do stawienia sie do
        notaruisza w celu korekty udzialu
        ok nie bede robil problemu ale najpierw chce rzetelnej wyceny i zwrotu czesci
        za grunt a pozniej jak najbardziej moge sie stawic
        gdyby kazdy z mieszkancow tak postapil to PWDnie ma wyboru i musi siena to
        zgodzic. pozatym mysle ze taki aneks moglbym podpisac ale potym jak oddadza mi
        mieszkanie i poprawia wszelkie niedorobienia( wiem ze bedzie tego troche)
        jeszcze raz apeluje o jak najwieksze zainteresowanie ze strony mieszkancow
        napewno bedzie to rowniez pomocne w przypadku gdy PWD przejmie zarzad nad
        nieruchomoscia(do czasu zebrania wspolnoty) zeby nie narobili walkow i jakis
        dziwnych umow z niekoniecznie najlepszymi dla nas firmami

pozdr

• pawelek69 Re: Pwd-Jeżycka 19.03.07, 22:16
          Cześć Pete,
          dowiedziałem sie dziś ,że moje mieszkanie ma zostać oddane 30.04. czyli miesiąc
          po terminie, ale powiedzmy, że nie ma sensu robić z tego awantury. Co do zwrotu
          za grunt natomiast zgadzam się z Tobą. W umowie podpisanej z PWD określona jest
          (jeśli dobrze pamiętam bo nie mam możliwości w tej chwili do niej zajrzeć)
          wielkość gruntu przynależąca do każdego mieszkania oraz wartość tego udziału.
          Uważam zatem, że pomniejszenie tego udziału powinno wiązać się z
          proporcjonalnym zwrotem wartości utraconej części gruntu stosownie do wartości
          zapisanej w umowie. To jest chyba fair z naszej strony a nie wyłudzanie
          pieniędzy z PWD. Pytanie czy PWD na to pójdzie ? Ja również zrobie to dopiero
          po odbiorze mieszkania i naprawie wszelkich ewentualnych braków i błędów.

Pozdrawiam
          • Gość: Aga Re: Pwd-Jeżycka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.07, 07:06
            Ciesze sie ze cos sie zaczyna dziac na jezyckiej.Ja tez kupilam mieszkanie na
            parterze,ale niestety nie mieszkam w Polsce, wiec wszystkim zajmuje sie moja
            ciotka.Ja mam inna kwestie,chociaz mam nadzieje ze ta udzialu w gruncie
            poruszycie, bo jest to faktycznie bardzo ciekawe i mam nadzieje ze PWD nie
            mysli ze to przemilczymy.W kazdym razie moja ciotka poszla podpisac protokol
            odbioru mieszkania.Kiedy zapytala czy dostanie dzis klucze,powiedziano jej ze
            dopiero po wplaceniu oststniej raty, na co ona odpowiedziala ze w takim razie
            podpisze jak dostanie ostatnia fakture i zaplaci ostatnia rate. Dlaczego miala
            dzis podpisywac ze odbiera mieszkanie a nie dostaje kluczy?A co jesli podpisze
            dzis, klucze dostanie za tydzien, wroci do mieszkania a tam wanny brak czy
            umywalki...kto za to odpowie, jezeli juz podpisala ze odebrala?ma wziasc kota w
            worku?nie dajcie sie,podpisujcie po odebraniu kluczy!
        • Gość: aga Re: Pwd-Jeżycka IP: 74.99.236.* 24.04.07, 20:13
          czy dostaliscie juz oststeczna fakture? Chcialabym tez wiedziec czy kwota po
          zsumowaniu wszystkich faktur zgadza sie z ta podana w umowie?Co sie stanie z ta
          wlasnoscia gruntu?, nie chcialabym podpisywac oststecznego aktu notarialnego
          bez uregulowania tej sytuacji.
          • Gość: Pete76 Re: Pwd-Jeżycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:53
            Witam
            Widze ze grono sąsiadów sie powiększa to dobrze
            ostatnia faktura sie zgadza. korekta natomiast(za roznice w
            powierzchni+rezygnacje z wykonczenia) jest dziwnie rozbita na dwie
            pozycje:zmiana udzialu w gruncie+inwentaryzacja powykonawcza.troche mnie to
            dziwi bo wydaje mi sie ze powinna byc jedna dot. inw powykonawczej( generalnie
            suma sie zgadza)nie wiem czy wystawiajac nam korekte na grunt chca juz zalatwic
            sobie darmowe zmniejszenie naszych udzialow w gruncie.ja tego nie odpuszczam

druga sprawa to zarzad nad nieruchomoscia. chcialbym miec wplyw na wybor
            zarzadcy i na koszty jakie sobie naliczy. sprawy zarzadow przy innych
            inwestycjach deweloperow poznanskich nie napawaja optymizmem

pozdr
            • queenet pytanie 25.04.07, 13:25
              Jak duże różnice w powierzchni mieszkania w stosunku do planowanych wymiarów
              wykazała ta inwentaryzacja powykonawcza? Nie powinna być większa niż 2,5 %
              (odsyłam do dzisiejszej Gazety Prawnej).

Jeśli chcą zmniejszyć czyjś udział w gruncie nie płacąc za to,to jest to spore
              nadużycie. Zapłacone mieli za konkretną część gruntu a dostaliście Państwo
              mniejszą.Jak duża jest ta różnica w udziałach, jaką kwotę powinni oddać?

Chyba, że np wyszło,że mieli oddać za grunt np.1000zł, wybudowali mieszkanie o
              pół metra za duże więc mieliście dopłacić np.1500zł a fakturę macie na 500zł.
              Wtedy moim zdaniem jest wszystko w porządku,chyba,że nie akceptujecie Państwo
              kwoty 1000zł które mieli oddać za grunt i chcecie domagać się wyższej.
              • Gość: Sylas Re: pytanie IP: *.echostar.pl 28.04.07, 21:52
                W umowie napisane jest jak wół - że udział w gruncie po inwentaryzacji
                powykonawczej zgodnie z przepisami
    • Gość: tomek Re: Pwd-Jeżycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:51
      Współczuje wszystkim, którzy muszą mieszkać na Jeżyckiej bo jest to jedna z
      najbardziej penerskich ulic w Poznaniu, a w okolicznych chatach śmierdzi niebywale.
      • Gość: Mimka Re: Pwd-Jeżycka IP: *.icpnet.pl 29.04.07, 15:05
        Mieszkam niedaleko.. i zapewniam, że Jeżycka nie ma nic wspolnego z penerstwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka