Dodaj do ulubionych

chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradzcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:37
mam okazję kupić działeczkę za 120 tys.860m2.Prąd woda gaz jest przy
drodze.Droga przy działce jest utwardzona,co o tym myslicie? I czy są tu
jakieś osoby,które już tam się budują?Zastanawiam się nad przyszłością jesli
chodzi o komunikację do Poznania,bo teraz praktyczcie trzeba by było dojśc 3
km do pociągu.
Obserwuj wątek
    • danioq Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz 29.04.07, 01:26
      Drogo jak za tą działeczkę, jest to wioska, pozostaje samochód, do Poznania też
      kawałek.
    • Gość: krzys Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:48
      Oferta jest moim zdaniem dobra - znam dobrze ten rejon. Na pewno lepsza niż np.
      rokietnica, lusówko itp. Jest tylko jeden BARDZO duży mankament tej lokalizacji
      - przejazd kolejowy, który jest zamkniety prze pół dnia, a pociągów będzie coraz
      więcej. A na tunel jak w Nowej Wsi brak szans.
      • marta_inter Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz 29.04.07, 11:49
        Cena bardzo wysoka.
        Działki mozna było tam kupic za ok 75-90 zł/m.

Dojazd niestety marny - na poprawę nie ma co liczyć.
        Coraz gorzej bedzie tez samochodem, bo bardzo rozwijają sie Pobiedziska i
        okolice (tanie działki). W tamtym rejonie nie ma planów rozbudowy sieci drogowej.
        Generalnie bez 2 samochodów nie ma sensu sie ładować w tą działkę.
        Do centrum Poznania jest ok. 18 km i da sie dojechać autem w ok 30-45 minut - w
        zaleznosci od korków na Warszawskiej, przejazdu kolejowego....
        • Gość: Mario Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 14:45
          To świetna lokalizacja mieszkam tam, można bez problemu dojechać do Poznania w
          15 minut przez Zalasewo z pominięciem przejazdu.Prężna gmina za rok dwa będzie
          kanalizacja .Blisko do ETC 5 minut. O jakości tej lokalizacji świadczą
          niesamowicie szybko drożejące działki.Rok temu można było kupić za 50 pln/m
          dzisjaj dochodzą do 150pln/m po kanalizacji za dwa lata cena powinna dojść do
          300pln/m.
          • Gość: poznanianka Re: do Mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:01
            Mario, czy orientujesz się jakie są koszty podłączenia mediów które są w drodze
            prąd woda gaz,działka jest przy ulicy pozdrawiam
    • Gość: Kuba Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:08
      Czesc
      mam tam trzy działki. Kupiłem je z pełną świadomością wszelkich mankamentów i
      zalet tej lokalizacji. Z tym zamkniętym przejazdem to bez przesady. Nie ma
      tragedii. Jak się zna rozkład jazdy pociągów to nie trzeba stać przed
      szlabanem. Po drugie są inne drogi: jedna przez Zalasewo, druga przez
      Gowarzewo. Jest też projekt budowy jakiejś drogi łączącej ten teren z
      autostradą,. To pewnie za jakies 15 lat, ale zawsze. Gaz, prąd, woda: masz w
      ulicy. Policz sobie po 5-6k od każdego z mediów. Kanaliza za ok 2-3 lata będzie
      ciagnięta z oczyszczalni na granicy Kostrzyna.
      Bez samachodu to rzeczywiscie kłopot, ale autem jestem na rondzie Śródka w 15
      minut, albo na Ratajach przez Browarna w Antoninku w 20 minut.
      Miejsce wydaje się być ok. Zależy kto czego szuka.
      Cena jest okrutna, co prawda mnie jako własciciela 3 działek to nie martwi, ale
      przyznaję kwota jest powalająca.
      Wydaje mi się, że jak dobrze poszukasz to znajdziesz taniej.
      Spróbuj moze tu: www.siekierki.iforu.pl/index.php
    • Gość: Sylas Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz IP: *.echostar.pl 30.04.07, 09:07
      I pomyslec ze jeszcze 2 lata temu za tyle kupilem dzialkę w Poznaniu. HURA. Bez
      długich dojazdów do miasta
    • waldi0304 Re: chcę kupić działkę w Siekierkach Wielk.Doradz 12.05.07, 23:22
      w czym macie problem z tym przejazdem pkp,przeciez mozna jezdzic przez tulce
      szczepankowo.Na rataje ok. oś.STARE ZEGRZE jest 16 km.15-20min jazdy.ktos
      napisał ,ze 40-50 min,ale chyba rowerem!!!!!Jedyny problem tam jest z
      autobusem,ale moze jak więcej ludzi juz tam zamieszka to cos się zmieni.A co do
      ceny 120 tys.za 800 pare metrów to trochę wygórowana cena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka