eukalipto 20.07.07, 10:53 Co sądzicie o takiej lokalizacji na działkę budowlaną? Czy ktoś kupił tam działkę? Chodzi mi o nowo powstające osiedle- ulice królów Polski? Jak wam sie mieszka w Kostrzynie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lex Re: Kostrzyn IP: *.easynet.co.uk 21.07.07, 00:55 Pochodze z Kostrzyna, wies zabita dechami. Martwe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
danioq Re: Kostrzyn 26.08.07, 15:45 Mieszka się dobrze, f16 nad głową nie latają. Miasto rozwija się, dogodny i szybki dojazd do Poznania (autobus, pociąg, samochód), 19km do Ronda Śródka. Do Środy Wlkp., Wrześni i Gniezna ok. 20km. Jak na razie 2 markety, 7km ETC Swarzędz,szkoły, ośrodek zdrowia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Kostrzyn IP: *.easynet.co.uk 27.08.07, 21:59 Miasto sie rozwija? Jakis zart chyba :) Mieszkam w Swarzedzu, moja mama od 50ciu lat w Kostrzynie i mowi, ze kostrzyn nic a nic sie przez ten czas nie zmienil. Male, stare miasteczko,ale niektorzy lubia takie klimaty ... Odpowiedz Link Zgłoś
danioq Re: Kostrzyn 28.08.07, 16:01 Miałem na myśli ostatnich kilka lat. Pojawiły się chociażby takie inwestycje jak: Biedronka, Anioła, zakłady meblarskie i kilka przyległych do nich firm. Jeśli chodzi o Urząd Miasta to modernizują skrzyżowania, uzbrajają tereny pod budownictwo. Jeśli chodzi o 50lat do tyłu to racja..Za komuny i wstecz nic i nikt się nie rozwijał. Odpowiedz Link Zgłoś