sineira 13.10.07, 22:50 Bardzo proszę, podrzućcie mi parę adresów! Szukam lampy sufitowej do kuchni i jestem przerażona tymi koszmarnymi lampiszczami w stylu "nabogato", które królują w marketach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.george.l Re: Gdzie ładne lampy w Poznaniu? 13.10.07, 22:57 Róg Kościelnej i Dąbrowskiego. Są tam ładne lampy sufitowe i ceny też są sufitowe. Na Garbarach też coś znajdziesz w tym stylu. Jeśli nie chcesz wydać tysiaka lub więcej, to moim zdaniem, niestety, pozostają markety budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Gdzie ładne lampy w Poznaniu? 15.10.07, 20:37 Ten adres już znalazłam w necie i faktycznie, jest tam parę lamp, które do mnie "przemówiły", ale muszę je "obmacać" w naturze. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Gdzie ładne lampy w Poznaniu? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.10.07, 21:49 Polecam ElekroRygiel 26 czerwca na Wildzie mila obsluga i ceny ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol tylko nie IKEA IP: *.aster.pl 14.10.07, 00:00 Tylko nie IKEA, niezbyt drogie ale bardzo nietrwałe, szkoda pieniędzy. Nie mówię o abażurach, ale oprawka po roku pęka. Odpowiedz Link Zgłoś
brunon.4 10 zł - majątek (oprawka z kablem) 14.10.07, 00:08 ewentualnie cała lampa za 50-90 zł Zresztą mnie nie chodzi o koszta - tylko o design Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: 10 zł - majątek (oprawka z kablem) 15.10.07, 20:40 W Ikei byłam - po pierwsze tandetne, po drugie dają mało światła, po trzecie nic mi jakoś szczególnie w oko nie wpadło. Aaaa, po czwarte - to, co mi się spodobało, nie nadawało się do przymocowania do mojego sufitu (tynk na trzcinie, desek trzeba szukać metodą eksperymentalną). Musze mieć lampę mocowaną w jednym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Gdzie ładne lampy w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 00:43 w ETC w Swarzędzu na piętrze są fajne. najlepiej zaś idź w awangardzie - zrób lampę samodzielnie, koszty groszowe, pracy na pół godziny - kup kostkę, pół metra kabla (w przezroczystej izolacji), oprawkę i zapas żarówek. za parę lat dzięki UE tradycyjnych żarówek nie będzie. i wtedy wszyscy kpiarze (rodzina i znajomi) zrozumieją i docenią Twoją ideę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełK. Re: Gdzie ładne lampy w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 08:40 Jeżeli chcesz niebanalne lampy, których nie zobaczysz u co drugiego sąsiada to tylko lampy Bloomlight. www.bloomlight.com Zaznaczam, że nie są to lampy dla każdego. Kupiłem u nich dwie lampy, sufitową i stojącą "Mali". Rewelacja. Ceny zróżnicowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełK. Re: Ten kicz za 2500-3000PLN ? buahahaha IP: *.icpnet.pl 14.10.07, 12:54 Dla Ciebie będzie lepsza oprawka z żarówką za 10zł lub lampa z Ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Gdzie ładne lampy w Poznaniu? 15.10.07, 20:43 Pawełku, to co pokazałeś absolutnie nie nadaje się do kuchni! Taką lampę musiałabym przynajmniej raz w tygodniu zdejmować i myć (a na to za leniwa jestem!), a i tak po jakimś czasie warstwa tłuszczu i spalin (kuchenka gazowa) wżarłaby się na amen. Zresztą te lampy potrzebują specyficznego wnętrza, bo na nieodpowiednim tle będą wyglądać potwornie kiczowato. No i dają niewiele światła. Odpowiedz Link Zgłoś