Gość: best IP: 150.254.32.* 15.06.01, 15:06 najpierw trzeba spojrzec na adres www: http://www.bzwbk.pl/u235/navi/25600 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.aktivist.pl 15.06.01, 15:17 No tak. To wszystko wyjaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 18:50 Gość portalu: Student napisał(a): > No tak. To wszystko wyjaśnia... Siedzibą nowego banku: BANK ZACHODNI WBK jest Wrocław. W środę dokonano ostatecznego połączenia, ustanowienia centrali we Wrocławiu i wpis do rejestru firm w Wrocławiu. Ale to nie zmienia faktu, że ten nowy, wielki bank jest zarówno bankiem mieszkańców Wrocławia, jak i Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:21 jestem pracownikiem WBK. nowy Bank Zachodni WBK bedzie mial czesc centrali w poznaniu, czesc we wrocku i czesc w warszawce poza tym jest to bank irlandzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:40 Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wrocławiu i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i poznaniaków i wrocławian. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:43 chyba jest temat godny twojej inteligencji w klubie pozn-wroc na forum wrocl:)) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 03:41 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wrocławiu > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i > poznaniaków i wrocławian. Pozdro! Roberto! Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz pracuję w agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że za kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety! Nos do góry - nas też to boli. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: przenosiny WBK do Wroclawia 16.06.01, 03:44 Gość portalu: lol napisał(a): > Gość portalu: Roberto napisał(a): > > > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wroc > ławiu > > > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i > > poznaniaków i wrocławian. Pozdro! > > > Roberto! > > Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz pracuję w > > agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że za > kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety! > Nos do góry - nas też to boli. > > Pozdro > Napisz ile ludzi stracilo prace w wyniku fuzji.Podejrzewam , ze po przeprowadzce do W-wy Bank zaangazuje warszawska firme reklamowa. Potem polacza sie z Bankiem Slaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 14:58 Gość portalu: lol napisał(a): > Gość portalu: Roberto napisał(a): > > > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wroc > ławiu > > > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i > > poznaniaków i wrocławian. Pozdro! > > > Roberto! > > Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz pracuję w > > agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że za > kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety! > Nos do góry - nas też to boli. > > Pozdro > Wiesz, a tak się składa, że akurat temat BZWBK dobrze znam i wiem na 99 % , że bank w ciagu najbliższych lat do WAWY na pewno sie nie przeniesie. Żródło b.pewne- od samego Irlandczyka. Serio! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wskiz.poznan.pl 20.06.01, 13:49 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Gość portalu: lol napisał(a): > > > Gość portalu: Roberto napisał(a): > > > > > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we > Wroc > > ławiu > > > > > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i > > > poznaniaków i wrocławian. Pozdro! > > > > > > Roberto! > > > > Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz prac > uję w > > > > agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że > za > > kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety! > > Nos do góry - nas też to boli. > > > > Pozdro > > > > Wiesz, a tak się składa, że akurat temat BZWBK dobrze znam i wiem na 99 % , że > bank w ciagu najbliższych lat do WAWY na pewno sie nie przeniesie. Żródło b.pew > ne- > od samego Irlandczyka. Serio! Pozdro! >Tu się z tobą Roberto zgodzę, przenosin BZWBK na pewno nie będzie to są za duże pieniądzę no i po co się przenosić! Ale co się tyczy centrali banku to jestem przeciwny. Na stronie BZWBK jest jasno napisane iż siedziba jest w Poznaniu jak i reszta najważniejszych działów banku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 17:44 oraz bankiem mieszkancow warszawy (tez mam tam konto)...i pewnie jeszcze paru innych miast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: 213.76.92.* 16.06.01, 18:09 Gość portalu: jo napisał(a): > oraz bankiem mieszkancow warszawy (tez mam tam konto)...i pewnie jeszcze paru > innych miast Jasne, że tak, ale ten bank najbardziej jest związany z dwoma miastami: Wrocławiem i Poznaniem (tu jest najwięcej osób pracujących w tej instytucji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icom.ca 16.06.01, 19:16 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Gość portalu: jo napisał(a): > > > oraz bankiem mieszkancow warszawy (tez mam tam konto)...i pewnie jeszcze p > aru > > innych miast > Jasne, że tak, ale ten bank najbardziej jest związany z dwoma miastami: > Wrocławiem i Poznaniem (tu jest najwięcej osób pracujących w tej instytucji). > Bank jest wielkopolski ho Wielkopolanie go tworzyli. A Wroclawianie sa z nim zwiazani tak jak ze swoim miastem: ktos inny go tworzyl a wy sie do niego przyczepiliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 20:17 Drogi Lechito, BZWBK jest w takiej samiej mierze poznanski jak i wroclawski! Jesli twierdzisz, ze BZ tworzyli wielkopolanie to wspolczuje osoba, ktore na codzien maja z toba blizszy kontakt (jesli ktos jest w stanie taki kontakt z toba osiagnac!). A co do Wroclawia to ludzie, ktorzy przeprowadzili sie tu po wojnie w zasadzie musieli Go odtworzyc od nowa (pewnie niewiele ci powie termin 'Festung Breslau' ale to nie twoja wina, ze Pan Bog nie wszystkim po rowno rozdal inteligencji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 20:27 No, a Ty Lechita cały czas swoje. Powiedz, dlaczego masz takie kompleksy (chodzi o Wrocław i jego mieszkańców). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 01:32 Gość portalu: eric napisał(a): > Drogi Lechito, > > BZWBK jest w takiej samiej mierze poznanski jak i wroclawski! Jesli twierdzisz, > > ze BZ tworzyli wielkopolanie to wspolczuje osoba, ktore na codzien maja z toba > blizszy kontakt (jesli ktos jest w stanie taki kontakt z toba osiagnac!). A co > do Wroclawia to ludzie, ktorzy przeprowadzili sie tu po wojnie w zasadzie > musieli Go odtworzyc od nowa (pewnie niewiele ci powie termin 'Festung Breslau' > > ale to nie twoja wina, ze Pan Bog nie wszystkim po rowno rozdal inteligencji). Lechicie chodziło o WBK a nie BZ. Jak nie umiesz czytać to "poczytaj mi mamo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icom.ca 18.06.01, 01:37 Gość portalu: bula napisał(a): > Gość portalu: eric napisał(a): > > > Drogi Lechito, > > > > BZWBK jest w takiej samiej mierze poznanski jak i wroclawski! Jesli twierd > zisz, > > > > ze BZ tworzyli wielkopolanie to wspolczuje osoba, ktore na codzien maja z > toba > > blizszy kontakt (jesli ktos jest w stanie taki kontakt z toba osiagnac!). > A co > > do Wroclawia to ludzie, ktorzy przeprowadzili sie tu po wojnie w zasadzie > > musieli Go odtworzyc od nowa (pewnie niewiele ci powie termin 'Festung Bre > slau' > > > > ale to nie twoja wina, ze Pan Bog nie wszystkim po rowno rozdal inteligenc > ji). > > Lechicie chodziło o WBK a nie BZ. > Jak nie umiesz czytać to "poczytaj mi mamo". Wybaczam mu. W koncu te literki sa bardzo do siebie podobne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icpnet.pl 20.06.01, 19:49 do erica Jestem poznaniakiem i wiem co to było Festung Breslau i wiem kto to jest Schorner, który go bronił przed bolszewikami cepie jeden i mam pojęcie na temat strat jakie poniosło to miasto i nie tylko to i nie płacz mi tu więcej tylko się weź do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpiciu Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.cust.poz.supermedia.pl 18.06.01, 02:52 Przy prywatyzacji Banku Zachodniego byl zapis ze siedziba banku nie moze sie zmieniac do 2003. W zwiazku z tym, w przypadku polaczenia BZ i WBK, Centrala musiala byc zachowana we Wroclawiu. Nie jestem ani z Poznania, ani z Wroclawia, ale wiem od pracownikow polaczonego banku, ze pracownicy bylego BZ musza sie niezle wziac do nauki. WBK wyprzedzal ich pod kazdym wzgledem: ilosc uslug, jakosc itp., nie mowiac juz o bankowosci elekrtonicznej. Wiekszosc uslug i procedur w polaczonym banku przejdzie z WBK. Pan Ksen chetnie by pracowal w Poznaniu, ale na zapis o siedzibie nic nie poradzi. Chociaz Irlandczycy tez mieli zamiar zrobic Centrale w Poznaniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icom.ca 18.06.01, 03:09 Gość portalu: kpiciu napisał(a): > Przy prywatyzacji Banku Zachodniego byl zapis ze siedziba banku nie moze sie > zmieniac do 2003. W zwiazku z tym, w przypadku polaczenia BZ i WBK, Centrala > musiala byc zachowana we Wroclawiu. Nie jestem ani z Poznania, ani z Wroclawia, > > ale wiem od pracownikow polaczonego banku, ze pracownicy bylego BZ musza sie > niezle wziac do nauki. WBK wyprzedzal ich pod kazdym wzgledem: ilosc uslug, > jakosc itp., nie mowiac juz o bankowosci elekrtonicznej. Wiekszosc uslug i > procedur w polaczonym banku przejdzie z WBK. Pan Ksen chetnie by pracowal w > Poznaniu, ale na zapis o siedzibie nic nie poradzi. Chociaz Irlandczycy tez > mieli zamiar zrobic Centrale w Poznaniu !!! Do 2003 roku dlugo nie zostalo. Moze potem wszystko przeniesie sie do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:05 Gość portalu: Lechita napisał(a): > Gość portalu: kpiciu napisał(a): > > > Przy prywatyzacji Banku Zachodniego byl zapis ze siedziba banku nie moze s > ie > > zmieniac do 2003. W zwiazku z tym, w przypadku polaczenia BZ i WBK, Centra > la > > musiala byc zachowana we Wroclawiu. Nie jestem ani z Poznania, ani z Wrocl > awia, > > > > ale wiem od pracownikow polaczonego banku, ze pracownicy bylego BZ musza s > ie > > niezle wziac do nauki. WBK wyprzedzal ich pod kazdym wzgledem: ilosc uslug > , > > jakosc itp., nie mowiac juz o bankowosci elekrtonicznej. Wiekszosc uslug i > > > procedur w polaczonym banku przejdzie z WBK. Pan Ksen chetnie by pracowal > w > > Poznaniu, ale na zapis o siedzibie nic nie poradzi. Chociaz Irlandczycy te > z > > mieli zamiar zrobic Centrale w Poznaniu !!! > > > Do 2003 roku dlugo nie zostalo. Moze potem wszystko przeniesie sie do Poznania. A W 2003 Lechito, to przeniosą nam siedzibę tego banku do Irlandii, albo ewentualnie do Twojej "ulubionej" Warszawy. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 20:16 Roberto! Kpiciu sprawia wrażenie, że zna temat. Zgadzałoby się to z moim wcześniejszym postem. Chyba po 2003 nie będzie central w naszych miastach. Może by tak założyć nasz bank? :))) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 22:14 LOL moim skromnym zdaniem, to powinno pozostać tak jak dawniej. Czyli siedziba w Poznaiu i we Wrocławiu (równożędne sobie),choć bank byłby jeden jako całość. Po prostu byłyby to dwa partnerskie banki połączone w całość. Ale z tego co wiem, to tak nie można robić. A szkoda, bo oba nasze wspaniałe miasta zasługują na to, żeby działały w nich centrale silnych, regionalnych banków. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś