Dodaj do ulubionych

przenosiny WBK do Wroclawia

IP: 150.254.32.* 15.06.01, 15:06
najpierw trzeba spojrzec na adres www:

http://www.bzwbk.pl/u235/navi/25600
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.aktivist.pl 15.06.01, 15:17
      No tak. To wszystko wyjaśnia...
      • Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 18:50
        Gość portalu: Student napisał(a):

> No tak. To wszystko wyjaśnia...

Siedzibą nowego banku: BANK ZACHODNI WBK jest Wrocław. W środę dokonano
        ostatecznego połączenia, ustanowienia centrali we Wrocławiu i wpis do rejestru
        firm w Wrocławiu. Ale to nie zmienia faktu, że ten nowy, wielki bank jest zarówno
        bankiem mieszkańców Wrocławia, jak i Poznania.

• Gość: pyra Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:21
          jestem pracownikiem WBK. nowy Bank Zachodni WBK bedzie mial czesc centrali w
          poznaniu, czesc we wrocku i czesc w warszawce

poza tym jest to bank irlandzki
          • Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:40
            Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wrocławiu
            i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i
            poznaniaków i wrocławian. Pozdro!
            • Gość: pyra Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 23:43
              chyba jest temat godny twojej inteligencji w klubie pozn-wroc na forum wrocl:))
              pozdro
            • Gość: lol Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 03:41
              Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wrocławiu
              >
              > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i
              > poznaniaków i wrocławian. Pozdro!

Roberto!

Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz pracuję w
              agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że za
              kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety!
              Nos do góry - nas też to boli.

Pozdro

• szpiro Re: przenosiny WBK do Wroclawia 16.06.01, 03:44
                Gość portalu: lol napisał(a):

> Gość portalu: Roberto napisał(a):
                >
                > > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wroc
                > ławiu
                > >
                > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i
                > > poznaniaków i wrocławian. Pozdro!
                >
                >
                > Roberto!
                >
                > Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz pracuję w
                >
                > agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że za
                > kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety!
                > Nos do góry - nas też to boli.
                >
                > Pozdro
                >

Napisz ile ludzi stracilo prace w wyniku fuzji.Podejrzewam , ze po przeprowadzce
                do W-wy Bank zaangazuje warszawska firme reklamowa.
                Potem polacza sie z Bankiem Slaskim.

• Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 14:58
                Gość portalu: lol napisał(a):

> Gość portalu: Roberto napisał(a):
                >
                > > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we Wroc
                > ławiu
                > >
                > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i
                > > poznaniaków i wrocławian. Pozdro!
                >
                >
                > Roberto!
                >
                > Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz pracuję w
                >
                > agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że za
                > kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety!
                > Nos do góry - nas też to boli.
                >
                > Pozdro
                >

Wiesz, a tak się składa, że akurat temat BZWBK dobrze znam i wiem na 99 % , że
                bank w ciagu najbliższych lat do WAWY na pewno sie nie przeniesie. Żródło b.pewne-
                od samego Irlandczyka. Serio! Pozdro!
                • Gość: P.B Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wskiz.poznan.pl 20.06.01, 13:49

> Gość portalu: lol napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Roberto napisał(a):
                  > >
                  > > > Ja miałem na myśli to, że bank ten został wpisany do rejestru sądu we
                  > Wroc
                  > > ławiu
                  > > >
                  > > > i tu ma swoją centralę,ale jak mówiłem bank ten nadal jest bankiem i
                  > > > poznaniaków i wrocławian. Pozdro!
                  > >
                  > >
                  > > Roberto!
                  > >
                  > > Chyba już kiedyś wymieniliśmy polemiki na temat siedziby BZWBK. Wiesz prac
                  > uję w
                  > >
                  > > agencji reklamowej zajmującej się obsługą WBK i powiem Ci w "zaufaniu" że
                  > za
                  > > kilka lat siedzibą banku będzie Warszawa - niestety!
                  > > Nos do góry - nas też to boli.
                  > >
                  > > Pozdro
                  > >
                  >
                  > Wiesz, a tak się składa, że akurat temat BZWBK dobrze znam i wiem na 99 % , że
                  > bank w ciagu najbliższych lat do WAWY na pewno sie nie przeniesie. Żródło b.pew
                  > ne-
                  > od samego Irlandczyka. Serio! Pozdro!

>Tu się z tobą Roberto zgodzę, przenosin BZWBK na pewno nie będzie to są za duże
                  pieniądzę no i po co się przenosić! Ale co się tyczy centrali banku to jestem
                  przeciwny. Na stronie BZWBK jest jasno napisane iż siedziba jest w Poznaniu jak
                  i reszta najważniejszych działów banku!
        • Gość: jo Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 17:44
          oraz bankiem mieszkancow warszawy (tez mam tam konto)...i pewnie jeszcze paru
          innych miast
          • Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: 213.76.92.* 16.06.01, 18:09
            Gość portalu: jo napisał(a):

> oraz bankiem mieszkancow warszawy (tez mam tam konto)...i pewnie jeszcze paru
            > innych miast
            Jasne, że tak, ale ten bank najbardziej jest związany z dwoma miastami:
            Wrocławiem i Poznaniem (tu jest najwięcej osób pracujących w tej instytucji).

• Gość: Lechita Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icom.ca 16.06.01, 19:16

> Gość portalu: jo napisał(a):
              >
              > > oraz bankiem mieszkancow warszawy (tez mam tam konto)...i pewnie jeszcze p
              > aru
              > > innych miast
              > Jasne, że tak, ale ten bank najbardziej jest związany z dwoma miastami:
              > Wrocławiem i Poznaniem (tu jest najwięcej osób pracujących w tej instytucji).
              >

Bank jest wielkopolski ho Wielkopolanie go tworzyli. A Wroclawianie sa z nim
              zwiazani tak jak ze swoim miastem: ktos inny go tworzyl a wy sie do niego
              przyczepiliscie.
              • Gość: eric Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 20:17
                Drogi Lechito,

BZWBK jest w takiej samiej mierze poznanski jak i wroclawski! Jesli twierdzisz,
                ze BZ tworzyli wielkopolanie to wspolczuje osoba, ktore na codzien maja z toba
                blizszy kontakt (jesli ktos jest w stanie taki kontakt z toba osiagnac!). A co
                do Wroclawia to ludzie, ktorzy przeprowadzili sie tu po wojnie w zasadzie
                musieli Go odtworzyc od nowa (pewnie niewiele ci powie termin 'Festung Breslau'
                ale to nie twoja wina, ze Pan Bog nie wszystkim po rowno rozdal inteligencji).
                • Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 20:27
                  No, a Ty Lechita cały czas swoje. Powiedz, dlaczego masz takie kompleksy
                  (chodzi o Wrocław i jego mieszkańców).
                • Gość: bula Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 01:32
                  Gość portalu: eric napisał(a):

> Drogi Lechito,
                  >
                  > BZWBK jest w takiej samiej mierze poznanski jak i wroclawski! Jesli twierdzisz,
                  >
                  > ze BZ tworzyli wielkopolanie to wspolczuje osoba, ktore na codzien maja z toba
                  > blizszy kontakt (jesli ktos jest w stanie taki kontakt z toba osiagnac!). A co
                  > do Wroclawia to ludzie, ktorzy przeprowadzili sie tu po wojnie w zasadzie
                  > musieli Go odtworzyc od nowa (pewnie niewiele ci powie termin 'Festung Breslau'
                  >
                  > ale to nie twoja wina, ze Pan Bog nie wszystkim po rowno rozdal inteligencji).

Lechicie chodziło o WBK a nie BZ.
                  Jak nie umiesz czytać to "poczytaj mi mamo".
                  • Gość: Lechita Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icom.ca 18.06.01, 01:37
                    Gość portalu: bula napisał(a):

> Gość portalu: eric napisał(a):
                    >
                    > > Drogi Lechito,
                    > >
                    > > BZWBK jest w takiej samiej mierze poznanski jak i wroclawski! Jesli twierd
                    > zisz,
                    > >
                    > > ze BZ tworzyli wielkopolanie to wspolczuje osoba, ktore na codzien maja z
                    > toba
                    > > blizszy kontakt (jesli ktos jest w stanie taki kontakt z toba osiagnac!).
                    > A co
                    > > do Wroclawia to ludzie, ktorzy przeprowadzili sie tu po wojnie w zasadzie
                    > > musieli Go odtworzyc od nowa (pewnie niewiele ci powie termin 'Festung Bre
                    > slau'
                    > >
                    > > ale to nie twoja wina, ze Pan Bog nie wszystkim po rowno rozdal inteligenc
                    > ji).
                    >
                    > Lechicie chodziło o WBK a nie BZ.
                    > Jak nie umiesz czytać to "poczytaj mi mamo".

Wybaczam mu. W koncu te literki sa bardzo do siebie podobne:)
                • Gość: guerra Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icpnet.pl 20.06.01, 19:49
                  do erica
                  Jestem poznaniakiem i wiem co to było Festung Breslau i wiem kto to jest
                  Schorner, który go bronił przed bolszewikami cepie jeden i mam pojęcie na temat
                  strat jakie poniosło to miasto i nie tylko to i nie płacz mi tu więcej tylko
                  się weź do roboty
    • Gość: kpiciu Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.cust.poz.supermedia.pl 18.06.01, 02:52
      Przy prywatyzacji Banku Zachodniego byl zapis ze siedziba banku nie moze sie
      zmieniac do 2003. W zwiazku z tym, w przypadku polaczenia BZ i WBK, Centrala
      musiala byc zachowana we Wroclawiu. Nie jestem ani z Poznania, ani z Wroclawia,
      ale wiem od pracownikow polaczonego banku, ze pracownicy bylego BZ musza sie
      niezle wziac do nauki. WBK wyprzedzal ich pod kazdym wzgledem: ilosc uslug,
      jakosc itp., nie mowiac juz o bankowosci elekrtonicznej. Wiekszosc uslug i
      procedur w polaczonym banku przejdzie z WBK. Pan Ksen chetnie by pracowal w
      Poznaniu, ale na zapis o siedzibie nic nie poradzi. Chociaz Irlandczycy tez
      mieli zamiar zrobic Centrale w Poznaniu !!!
      • Gość: Lechita Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.icom.ca 18.06.01, 03:09
        Gość portalu: kpiciu napisał(a):

> Przy prywatyzacji Banku Zachodniego byl zapis ze siedziba banku nie moze sie
        > zmieniac do 2003. W zwiazku z tym, w przypadku polaczenia BZ i WBK, Centrala
        > musiala byc zachowana we Wroclawiu. Nie jestem ani z Poznania, ani z Wroclawia,
        >
        > ale wiem od pracownikow polaczonego banku, ze pracownicy bylego BZ musza sie
        > niezle wziac do nauki. WBK wyprzedzal ich pod kazdym wzgledem: ilosc uslug,
        > jakosc itp., nie mowiac juz o bankowosci elekrtonicznej. Wiekszosc uslug i
        > procedur w polaczonym banku przejdzie z WBK. Pan Ksen chetnie by pracowal w
        > Poznaniu, ale na zapis o siedzibie nic nie poradzi. Chociaz Irlandczycy tez
        > mieli zamiar zrobic Centrale w Poznaniu !!!

Do 2003 roku dlugo nie zostalo. Moze potem wszystko przeniesie sie do Poznania.
        • Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:05
          Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: kpiciu napisał(a):
          >
          > > Przy prywatyzacji Banku Zachodniego byl zapis ze siedziba banku nie moze s
          > ie
          > > zmieniac do 2003. W zwiazku z tym, w przypadku polaczenia BZ i WBK, Centra
          > la
          > > musiala byc zachowana we Wroclawiu. Nie jestem ani z Poznania, ani z Wrocl
          > awia,
          > >
          > > ale wiem od pracownikow polaczonego banku, ze pracownicy bylego BZ musza s
          > ie
          > > niezle wziac do nauki. WBK wyprzedzal ich pod kazdym wzgledem: ilosc uslug
          > ,
          > > jakosc itp., nie mowiac juz o bankowosci elekrtonicznej. Wiekszosc uslug i
          >
          > > procedur w polaczonym banku przejdzie z WBK. Pan Ksen chetnie by pracowal
          > w
          > > Poznaniu, ale na zapis o siedzibie nic nie poradzi. Chociaz Irlandczycy te
          > z
          > > mieli zamiar zrobic Centrale w Poznaniu !!!
          >
          >
          > Do 2003 roku dlugo nie zostalo. Moze potem wszystko przeniesie sie do Poznania.

A W 2003 Lechito, to przeniosą nam siedzibę tego banku do Irlandii, albo
          ewentualnie do Twojej "ulubionej" Warszawy. Pozdro !

• Gość: lol Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 20:16
            Roberto!

Kpiciu sprawia wrażenie, że zna temat. Zgadzałoby się to z moim wcześniejszym
            postem. Chyba po 2003 nie będzie central w naszych miastach.
            Może by tak założyć nasz bank? :)))

Pozdro
            • Gość: Roberto Re: przenosiny WBK do Wroclawia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 22:14
              LOL moim skromnym zdaniem, to powinno pozostać tak jak dawniej. Czyli siedziba
              w Poznaiu i we Wrocławiu (równożędne sobie),choć bank byłby jeden jako całość.
              Po prostu byłyby to dwa partnerskie banki połączone w całość. Ale z tego co
              wiem, to tak nie można robić. A szkoda, bo oba nasze wspaniałe miasta zasługują
              na to, żeby działały w nich centrale silnych, regionalnych banków. Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka