dalti 28.10.07, 22:53 jw. fajnie wchodzić do mieszkania na odciski palców. Prawie jak w pierdlu ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grenadier Re: City Park - luksus dla bogatych IP: *.icpnet.pl 28.10.07, 23:20 Nie chciałbym mieszkać w byłej stajni czy stodole. Szczególnie pruskiej. Mogłbym dostać krzyżackich gnid. A ciekawe czy biegają tam szczury ? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: City Park - luksus dla bogatych 29.10.07, 13:38 Gość portalu: Grenadier napisał(a): > Nie chciałbym mieszkać w byłej stajni czy stodole. Szczególnie > pruskiej. Mogłbym dostać krzyżackich gnid. A ciekawe czy biegają > tam szczury ? Ty tak zawsze kierujesz się emocjami zamiast rozumem? Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a City Park - luksus dla bogatych 29.10.07, 08:11 Osiedle jest fajne ale kto tam zamieszka - sami bogaci albo obcokrajowcy co płacą dewizami. 7 - 8 tys. za m2 to chyba te najtańsze mieszkania bo mają tam być też podobno takie za 15 tys. za m2. Ciekawe gdzie będzie ten basen i czy to tylko dla lokatorów czy też dla bogaczy z zewnątrz ? A gdzie garaże ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: City Park - luksus dla bogatych IP: *.comarch.com 29.10.07, 08:23 Ale sie czepiacie, jak ktos ma takie potrzeby to niech kupuje takie mieszkania i za ta cene. Komus wystarczy 3 pokoje w bloku, ktos inny musi miec domek na wsi, a inni potrzebuja apartamentu blisko centrum. Oczywiscie najlepiej zawsze na tym wychodzi deweloper :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak znam pare osób, które kupują tam mieszkanie i.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:38 wspólnym mianownikiem jest to, że to osoby z prowincji, które na siłę odcinają się od swoich rodzin, załapały się w Poznaniu na nudne etaty za podwójne średnie krajowe i myślą, że teraz wiecznie będą się piąć w górę, więc biorą kredyty na 30 lat. Takie zestawy "pani w słonecznych okularach plus misiaczek z przestraszonym spojrzeniem i włosami na żel". Jeden z moich pracowników też tam kupuje mieszkanie, a spłaca już 20-letni kredyt za samochód (3x droższy niż mój a jestem jego szefem). Żaden normalny Poznaniak, który zna to miasto, nie kupi mieszkania w takim miejscu, wokół same rudery a ulice i chodniki zasłane psimi kupami i śladami po pijakach - jest taka tendencja, że Poznaniacy wyjeżdżają mieszkać poza miasto, a przyjezdni pakują się w sam środek miasta, bo dla nich smród i spaliny, to jest synonim klasy wyższej - potem się barykadują w tych swoich mieszkaniach- więzieniach i nawet do pobliskiego sklepu podjeżdżają samochodem, żeby nie dostać po drodze butelką w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: znam pare osób, które kupują tam mieszkanie i 29.10.07, 09:27 > Żaden normalny Poznaniak, który zna to miasto, nie kupi mieszkania > w takim miejscu, wokół same rudery a ulice i chodniki zasłane > psimi kupami > jest taka tendencja, że Poznaniacy > wyjeżdżają mieszkać poza miasto Mam wrażenie, że uciekają, bo to kupy ich psów. Prawdziwi Poznaniacy dbają o swoje miasto. A Grunwald, drogi chłopcze, jest mimo wszystko jedną z lepszych dzielnic miasta. O porównaniach typu Grunwald - Borówiec, czy Suchy Las w ogóle nawet nie myślę. Uciekają, bo po prostu na mieszkanie w mieście trzeba mieć pieniądze. To jest przywilej. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb To nie Grunwald 29.10.07, 13:36 lukask73 napisał: > [...] A Grunwald, drogi > chłopcze, jest mimo wszystko jedną z lepszych dzielnic miasta. Zdecydowanie, ale tutaj mowa o Łazarzu. Grunwald, w uproszczeni, zaczyna się ok. kilometra na zachód dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Częściowo racja 04.11.07, 15:17 Ale granicy dokładnej chyba nie da się wyznaczyć. Jasne, że Ostroróg bardziej pasuje do Twojej definicji Grunwaldu, ale kamienice na Niecałej czy Szyszkowskiego (teraz to się chyba nazywa Iłłakowiczówny) trudno nazwać Łazarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Trzeba być bezmózgiem, żeby na Łazarzu kupować... 29.10.07, 13:33 Gość portalu: poznaniak napisał(a): > [...] > Żaden normalny Poznaniak, który zna to miasto, nie kupi mieszkania > w takim miejscu, Dobrze piszesz! Mieszkam tu od 23 lat, swoją dolę radioodbiorników i lamp samochodowych już wymieniłem, a mieszkam w tej lepszej części Łazarza, gdzie są mieszkania spółdzielcze, ergo sąsiedzi lepsi. > [...] do pobliskiego sklepu podjeżdżają samochodem, > żeby nie dostać po drodze butelką w głowę. Przesadzasz, ale w dobrą stronę zmierzasz. Szkoły 26, 33 (naprzeciw inwestycji) i 9 to swojego rodzaju odrębna klasa szkół podstawowych. Nie wiem jak teraz (może na Wildzie gorzej?), ale kiedyś to strach było chodzić w ich okolicy, i to wcale nie przenośnia. Swoją drogą cieszę się z inwestycji, bo przyciągnie trochę kasiastych właścicieli i może jeszcze więcej inwestorów gotowych opróżnić całą kamienicę z hołoty i wyremontować. Mieszkania są fajne, ja mam 135m2. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.poznan Co do szkoły 33, to jestes w błędzie... 29.10.07, 15:28 > Przesadzasz, ale w dobrą stronę zmierzasz. Szkoły 26, 33 (naprzeciw inwestycji) > i 9 to swojego rodzaju odrębna klasa szkół podstawowych. Nie wiem jak teraz > (może na Wildzie gorzej?), ale kiedyś to strach było chodzić w ich okolicy, i to > wcale nie przenośnia. Nie masz racji - szkoła nr 33 to nie podstawówka, a jest ona teraz zespołem szkół gimnazjalno-licealnych o jednym z wyższych poziomów i dyscyplinie w Poznaniu (wśród publicznych). W każdym razie nie ma w niej łobuzów, bo zaraz z niej wylatują. Wszystko to dzięki tamtejszemu dyrektorowi, który wszystko trzyma twardą ręką. O 9-tce i 26 się nie wypowiadam, bo nie wiem jak tam wygląda. Najgorsze w rankingach w Poznaniu są szkoły na... blokowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co do szkoły 9, to IP: *.icpnet.pl 18.11.07, 22:27 Szkoła 9 na Łukaszewicza, to najniższy poziom jaki mozna sobie wyobrazić. Lepiej unikać jej. W rankingu Łazarza, to najlepsza jest SP. 26 na Berwińskiego. Taka jest opinia mieszkańcow Łazarza. Do 9 idzie ten , kto nie wie nic o tej szkole, lub nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Mam wrażenie, że to zawiść przemawia IP: *.poz.zigzag.pl 29.10.07, 14:11 jak czytm wiekszość tych wypowiedzi. A co Wam przeszkadzają takie mieszkania i tacy ludzie? Chcą to płacą. Wolno im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apartament 40 m Re: Mam wrażenie, że to zawiść przemawia IP: 87.192.13.* 29.10.07, 15:18 mnie bardziej razi dziennikarska głupota - nazywanie apartamentem tego co się kiedyś nazywało 40 metrową kawalerką :) Odpowiedz Link Zgłoś
forumkiller1 Re: Mam wrażenie, że to zawiść przemawia 29.10.07, 16:38 Heh, to inna sprawa. A gdyby te mieszkania byly po 7-8 tysiecy to kupowalbym od reki i za niewiele mniej sprzedal to w bloku :) No i czegos nie rozumiem - okolice ulicy Ułańskiej to chyba nie Łazarz, ktory jest w okolicach rynku Łazarskiego, nie? Okolica nienajgorsza, chociaz zadna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Mam wrażenie, że to zawiść przemawia IP: *.dyn.optonline.net 31.10.07, 21:05 Mieszkam w tej okolicy 27 lat. Chodzilam do 26 i nigdy nie spotkalam sie z czyms okropnym. Owszem, pijaki i lobuzy sa na Lazarzu, ale nie wiecej ani mniej niz np na piatkowiskich blokowichach!!! Szkole 26 wspominam najmlej ze wszystkich, a osiedle city park to nie lazarz tylko grunwald!!!!!!!!!!!!! Jedna z najciekawszych i spokojnych dzielnic. Poza tym, Arena rowniez bedzie modernizowana, co przyciagnie jeszcze wiecej ludzi. Okolica wspaniala. A skoro wiara ma forse to niech kupuja. I mimo to ze w srodku miasta, ulica ulanska i wojskowa sa bardzo spokojne i ciche. Odpowiedz Link Zgłoś