Dodaj do ulubionych

Ile dostanie?

23.08.26, 18:48
ten skur…syn? Okolica znana z wyczynów lokalnych ‘rajdowców’.
prawy.pl/dramat-w-krakowie-2-osoby-nie-zyja-dziecko-walczy-o-zycie/
Podobno miał za…lać 70-80… dla mnie to chyba x2 aby stracić przyczepność w Golfie R (podobno wypożyczony).
Wystarczy poczytać komentarze, włos się jeży…
wykop.pl/link/8000349/tragiczny-wypadek-w-centrum-krakowa-nie-zyja-dwie-osoby-potracone-na-ulicy-soln
Niestety podobno dziecko też zmarło…
No to ile powinien dostać???
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 18:54
      A moze skoro dopuszczamy chemiczna kastracje gwałcicieli to w przypadku czegoś takiego chemicznie pozbawić wzroku. Bo to jedyny sposob zeby juz nikogo nie przejechał.
    • nousecomplaining Re: Ile dostanie? 23.08.26, 18:59
      > No to ile powinien dostać???
      Za spowodowane trzy śmierci? Za anihilację trzech przyszłości? 3 x KS to za mało. Niestety tak się nie stanie.
      • nousecomplaining Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:03
        Właśnie usłyszałem w radiu, że za spowodowanie wypadku śmiertelnego prawdopodobnie będzie mu grozić do 8 lat więzienia.
    • qqbek Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:15
      Tego Golfa to miał kupionego/wylizanego/w najmie.
      Na Wykopie już mu się do socjali dobrali, miesiąc temu odebrał jako nówkę z salonu.
      Hubert B.
      Nazwisko przystające do tego, co nawywijał.
      • jackk3 Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:25
        Tak. Już go namierzyli że to jego auto… podobno dryftował na tej drodze więc jako amator musiał włączyć tryb dryftowy i przejść przez pare stron na wyświetlaczu…kompletny kretyn!
      • only_the_godfather Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:39
        Na socjalach ładnie mu jadą z resztą swoje dokłada brd24.pl które napisało na ten temat kilka artykułów. To oni opublikowali co prawda zanonimizowane screnny z jego socjali.
        • jackk3 Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:53
          only_the_godfather napisał:

> Na socjalach ładnie mu jadą z resztą swoje dokłada brd24.pl które napisało na t
          > en temat kilka artykułów. To oni opublikowali co prawda zanonimizowane screnny
          > z jego socjali.
          >
          Na LinkedIn go nawet znalazłem…
          • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:12
            Kariery to raczej nie zrobi
    • only_the_godfather Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:38
      Niestety maks 8 lat mu grozi. Możecie mówić, że jestem jakiś nie ludzki czy coś, ale w takim przypadku mam w d*pie prawa człowieka, bo skoro sam sprawca ma w d*upie najważniejsze prawo, czyli prawo do życia, to i on nie zasługuje na respektowanie praw człowieka. Jak dlamnie kara to powinno być jakieś min. 25 lat na wypale albo zrywce w bieszczadach, ciężka fizyczna praca, tylko minmalne racje żywnościowe żeby nie zdechł, zero telefonu internetu i innych rozrywek. Tylko ciężka fizyczna praca, próba ucieczki= się seria z przysłowiowego kałacha. Jak mu się od tej pracy zdechnie, to pochować na miejscowym cmentarzu w bezimiennej mogile.
      • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:50
        Ja nie mówię ze jestes nieludzki. Zdecydowanie popieram.
      • jackk3 Re: Ile dostanie? 23.08.26, 19:51
        Masz plusa ode mnie. Wg mnie powinno być 8 lat razy 3. A czy tyle by dostał to już zależy od sądu i okoliczności. Min 15 aby się ubiegać o przedwczesne zwolnienie. No i całkowity zakaz prowadzenia aut do końca życia.
        • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:04
          I tu wracamy do skutecznego zakazu prowadzenia aut. Trzeba to fizycznie uniemożliwić i tyle. Bo inaczej kolejne zakazy mozna dawać w nieskończoność
          • tbernard Re: Ile dostanie? 23.08.26, 21:34
            trypel napisał:

> I tu wracamy do skutecznego zakazu prowadzenia aut. Trzeba to fizycznie uniemoż
            > liwić i tyle. Bo inaczej kolejne zakazy mozna dawać w nieskończoność

Wszczepić mu implanta aby powodował paraliż gdy wzorce sygnałów przesłane do AI rozpoznają choćby taki zamiar.
            • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 21:37
              Krzyżacy Jurandowi skuteczniej to załatwili. I bezoperacyjnie
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:06
      Niech go sąd skaże uczciwie. Zbyt wysoka jest cena wolności w takim przypadku.
    • wislok1 Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:13
      Wedlug przepisow prawa w PL to dostanie 8 lat ..
      Wiecej nie moze dostac, bo takie sa kary w kodeksie karnym

W DE moglby dostac dozywocie
      www.auto-swiat.pl/wiadomosci/dozywocie-za-nielegalny-wyscig-i-morderstwo/e1dcrtc
      • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:26
        A w Arabii Saudyjskiej czape. Moim zdaniem duzo uczciwiej.
        • qqbek Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:35
          trypel napisał:

> A w Arabii Saudyjskiej czape. Moim zdaniem duzo uczciwiej.
          >

Niekarany wcześniej, nie zwiał z miejsca wypadku (ani go policjanci nie wypuścili, jak to było w przypadku Majtczaka), jak wyjdzie, że żadnych "amwitaminek" czy tam innych stymulantów we krwi nie miał, to dostanie 4, może 5 lat.
          Z tym dziewiczym wąsikiem i buzią cherubinka to mogą być jednak bardzo ciężkie 4 lata dla drugiego końca (przypominam, że mówiliśmy o buzi wcześniej) jego przewodu pokarmowego.
          • trypel Re: Ile dostanie? 23.08.26, 20:51
            Tyle ze jak wyjdzie to już wcale nie bedzie sie bal siadać za kierownicę. Bo niby co mu zrobią
            • boggi_dan Re: Ile dostanie? 23.08.26, 21:08
              Co tu dużo pisać. Gó...arz miesiąc temu odebrał auto.
              Według nieoficjalnych informacji kierowca celowo wprowadził wcześniej auto w poślizg, ale z uwagi na dużą prędkość nie zdołał nad nim zapanować. Celowo wprowadził w poślizg nie wyrobił się. Piszą na stronach na Fejsie. Miasto też dużo ciała, bo to nie pierwszy taki wypadek. pulskrakowa.pl/dwa-lata-przed-tragedia-ostrzegali-przed-nadmierna-predkoscia-miasto-nie-zamontowalo-szykan/
              • jackk3 Re: Ile dostanie? 23.08.26, 21:37
                Typowy krakowek. Urodziłem się, żyłem i mieszkałem to wiem.
    • tbernard Re: Ile dostanie? 23.08.26, 21:30
      Gó... mu zrobią jeśli to jakiś pociotek sędziego, prokuratora, policjanta lub innego szlachcica a poszkodowani należeli do kategorii pańszyczyźnianej czyli bez tego typu koneksji z równiejszymi.
      Gdyby jednak w feudalnej hierarchii sprawca i poszkodowani byli równi, to wynik będzie zależał od widzimisię prawników zwłaszcza tych najważniejszych.
    • donvito52 Re: Ile dostanie? 23.08.26, 21:50
      jackk3 napisał:

> ten skur…syn? Okolica znana z wyczynów lokalnych ‘rajdowców’.
      > prawy.pl/dramat-w-krakowie-2-osoby-nie-zyja-dziecko-walczy-o-zycie/
      > Podobno miał za…lać 70-80… dla mnie to chyba x2 aby stracić przyczepność w Golf
      > ie R (podobno wypożyczony).
      > Wystarczy poczytać komentarze, włos się jeży…
      > wykop.pl/link/8000349/tragiczny-wypadek-w-centrum-krakowa-nie-zyja-dwie-osoby-potracone-na-ulicy-soln
      > Niestety podobno dziecko też zmarło…
      > No to ile powinien dostać???

Nie siedziałem, nie wiem ... ale 8 lat to niemało.
      Sporo czasu na refleksję.
      Zapewne też dożywotnia renta dla dziecka. W lepszym ( dla niego ) przypadku do ukończenia szkół.
      Zakładając optymistycznie, że dziecko przeżyje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka