Dodaj do ulubionych

Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu???

10.12.07, 04:16
Wszyscy ktorzy byli lub mieszkali czasowo za granica szczegolnie w Wielkiej
Brytanii doskonale wiedza co to jest SMOOTHIES.Smaczny napoj ze swiezych
owocow i zazwyczaj naturalnego jogurtu z roznymi dodatkami : miod ,orzechy
itp.Na zachodzie bardzo popularne w zwiazku z kampania dotyczacza zdrowego
odzywiania.
Czy chcielibyscie miec taki Smoothies Punkt w Poznaniu???Czy widzicie w tym
temacie szanse na promocje zdrowego trybu zycia i zdrowych produktow???
Obserwuj wątek
    • Gość: frank Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: 83.141.119.* 10.12.07, 17:26
      jak najbardziej,jestem za
      • kiks4 Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 10.12.07, 19:01
        Bar Kociak na św. Marcinie jeszcze chyba za komuny serwował takie koktajle-
        tylko nikt nie nazywał tego smoothies.
        Nie wiedzieliśmy pijąc te wspaniałości, że jesteśmy tacy trendy :-))
        • sineira Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 10.12.07, 20:58
          Niemal mi to z ust wyjąłeś. Smoothies - też coś! Po naszemu toto się nazywa
          koktajl (słowo co prawda pochodzenia obcego, ale zadomowione w polszczyźnie).
          Koktajle mleczne uwielbiam, smoothiesa do ust bym nie wzięła;)
          • kiks4 Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 10.12.07, 21:38
            A czy ten bar Kociak jeszcze jest czynny? Jakoś mi nie po drodze od lat było i
            nie wiem? A zresztą koktajle robimy z własnych owoców i tylko jogurt kościański(
            najlepszy- polecam) kupujemy.
            • Gość: frank Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: 83.141.119.* 11.12.07, 04:43
              Chyba nie rozumiecie inicjatywy ktora pragnie zapoczatkowac dedal.Smoothies to
              nie jest zwykly koktajl taki jaki byl podawany w 'Kociaku'.Nie ma w poznaniu
              miejsca gdzie mozna by bylo kupic i wypic takie specjaly i moim zdaniem to
              znakomity pomysl by otworzyc takowy Smoothies Bar w Poznaniu.
              • kiks4 Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 11.12.07, 09:12
                Gość portalu: frank napisał(a):
                Smoothies to
                > nie jest zwykly koktajl taki jaki byl podawany w 'Kociaku'.
                ---
                Jesteś pewien, że warto ślepo naśladować Anglików w nowościach kulinarnych.
                Ja straciłem resztki zaufania do angielskiej kuchni, gdy w londyńskim hotelu po
                przekrojeniu podanej na śniadanie kaszanki wypłynęła z niej bura ciecz z paroma
                ziarnkami kaszy. O h y d a....
                • Gość: Marek Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 17:23
                  Trzeba było zamówić continental breafast.Nigdy nie miałem zaufania
                  do angolskiej kuchni.Baranina w sosie miętowym? Gorsze są chyba
                  wnętrzności gotowane w owczym żoładku.Jak to smakuje trzeba zapytać
                  pana.nikta.Ale pewnie tak samo mówią o bigosie.
                  • sineira Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 12.12.07, 21:51
                    Wnętrzności w owczym żołądku przypominają naszą kaszankę i są wcale niezłe.
                    Deserowe puddingi są po prostu boskie. Mięska też bywają naprawdę pyszne.
                    A jeśli pod nazwą "continental breakfast" rozumiesz obleśną bułeczkę z
                    dżemikiem, to ja już wolę... no, nie powiem że "sosydżysy", ale jajka na bekonie
                    na pewno!;)
                    • Gość: Marek Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 09:02
                      To haggis.Każdy ma własny gust.Ja nie przepadam za fasolą, bekonem
                      i jajkami na śniadanie.Już wolę świeży rogalik i konfiturkę
                      truskawkową albo wiśniową domowej roboty.I do tego kawa z mlekiem,
                      tak pół na pół.
              • Gość: . Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 21:23
                .
        • Gość: marek.es Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 07:41
          Kociak raczej kojarzy mi się z lodami i deserami.Jak najbardziej
          istnieje.Jako jeden z nielicznych przetrwał manię zamieniania
          wszystkiego na sklepy z drogimi ciuchami.
    • Gość: marek.es Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 07:42
      Twoje pieniądze, Twoje ryzyko.
    • alex_koz Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 11.12.07, 10:14
      smooothies uwielbiam, ale watpie by takowy Smoothies Bar, z cena 8-10 za smoothies utrzymalby sie na rynku.
      • Gość: frank Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? IP: 83.141.119.* 12.12.07, 14:31
        Cenn nie musi wynsic 8-10 zl lecz 4-5 i uwazam ze ma dusze szanse zrobic furore
        wsrod mlodych i aktywnych Poznaniakow.
    • conena Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 11.12.07, 10:32
      o rrrrrany ale mi narobiliście apetytu
      images.jupiterimages.com/common/detail/15/92/23049215.jpg
      poproszę jagodowego:)
    • sineira Re: Smoothies Bar -potrzebny w Poznaniu??? 12.12.07, 21:53
      Przez ten wątek pognałam do kuchni i właśnie popijam sobie pyszny koktajl bananowy.
      • Gość: frank Re:chcecie Smoothies Bar w Poznaniu??? IP: 83.141.119.* 13.12.07, 03:09
        ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka