cyrylski 13.12.07, 07:58 A jest jakaś szansa, by autobusy wyjeżdżające z zajezdni na Kaczej nie spóźniały się 3-4 minuty na pierwszym przystanku (Kacza)? Bo korków nie ma po drodze raczej ;> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nestor Co nam poprawiło MPK? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 08:04 "Klient nasz pan... Dziękujemy jednak za wszystkie przekazane uwagi - mówi Zbigniew Rusak" - rzadka postawa. Obawiam się jednak, że jego szef - Tulibacki już tak nie myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobuR Re: Co nam poprawiło MPK? IP: 83.238.246.* 13.12.07, 09:05 "Przesądzone jest już zwiększenie częstotliwości kursów autobusów linii 55 (od stycznia), a prawdopodobne - linii 47 na Naramowice, 95 do Kiekrza i tramwajów linii 11 (lub ich zdublowanie nową linią 19)" Że co? O Swarzędzu wiem, ale pozostałe newsy są mi obce. Tak BTW, myśle, ze końcówkę Chwaliszewo dla linii 47 trzeba przenieść na Kazimierza Wielkiego. Ułatwiloby to dojazd do linii tramwajowej przez Most Rocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Co nam poprawiło MPK? IP: *.sec.fi 13.12.07, 09:19 A co z uprzywilowanym przejazdem tramwaju poprzez swietlna sygnalizacje?? Przeciez to tyko chodzi o technike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Co nam poprawiło MPK? Niewiele!!! IP: 217.168.129.* 13.12.07, 09:30 I tak np. na Gwarnej tramwaj czasami stoi 3 minuty. Jeżeli nie zdąży w swoim cyklu to czeka wszystkie zmiany świateł dla samochodów na Św. Marcinie. Auta nie jadą tramwaj też stoi. Zapomnieli dodać o najważniejszym: w lutym podwyżka cen biletów. Dziękujemy W zamian mogliby zrobić z biletu jednorazowego 10 minutowego 15 minutowy. W 15 jest szansa, że gdzieś zajedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż Re: Co nam poprawiło MPK? Niewiele!!! IP: *.cs.put.poznan.pl 13.12.07, 09:34 Ceny biletów nie leżą w gestii MPK tylko miasta, MPK jest tylko wykonawcą usług transportowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomyorke Co nam poprawiło MPK? 13.12.07, 09:22 Z mojej perspektywy MPK działa coraz gorzej - od 3 miesięcy (sic!) w godzinach od 7:50 do 8:15 nie udało się przyjechać punktualnie na przystanek Łokietka w stronę Kurpińskiego autobusowi 51. Czasami czeka się ponad 20 minut!!! Podobnie jest w okolicach 17:00 z Kurpinskiego w kierunku Naramowic - zdaża się, że wypadają 3 kolejne autobusy. Złożyłem już w tej sprawie skargę do MPK, dziś miałem dzwonić do GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Pryzspieszyć tramwaje w centrum!! IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 09:34 Tramwaje w centrum poruszają się w żółwim tempie! Rozumiem, że nie da się nic zrobić na Kaponierze albo Teatralce, bo jest tam bardzo duży ruch samochodów, ale na przykład na Fredry, a szczególnie na Świętym Marcinie można bardzo przyspieszyć przejazd tramwajów. Moim zdaniem sygnalizacja świetlna w wieleu miejscach powinna być tak ustawiona, aby nadjeżdżający tramwaj automatycznie dostawał zielone światło. Oczywiście trzeba dokładnie przemyśleć zastosowanie takiego rozwiązania w poszczególnych miejscach, aby nie utrudniać za bardzo ruchu samochodów, ale na przykład z ul. Kościuszki na skrzyżowanie ze Św. Marcinem wjeżdża niewiele pojazdów, więc moim zdaniem taka sygnalizacja by się tam sprawdziła, bo w tej chwili tramwaje tracą tam niepotrzebnie sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Pryzspieszyć tramwaje w centrum!! IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 09:45 Dobrze pisze, wina mu nalać. Jako motorniczy dołoże do tego Rondo Starołęka, Rolną, Kolejową, Głogowską/Hetmańską, światła na prawie całej Głogowskiej, Most Teatralny od stony Dąbrowskiego, Poznańską, Gwarną i narazie tyle. Jakby to zrobili to bym nie przyjeżdżał 18 na Starołekę 5-6 minut po czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Co nam poprawiło MPK? IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 09:53 Zgłaszam regularnie wypadającE w godzinach porannych (szczególnie) autobusy lini 71 z os. WW w kierunku Dębina! Ręce opadają,gdyż zdarza sie to codziennie! dzień w dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster Re: Co nam poprawiło MPK? IP: *.wszib.poznan.pl 13.12.07, 10:46 To ja zgłaszam że wypadają 71 wypada też po południu jak wracam z pracy. Czasami czekam ponad 45 minut na autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJ Re: Co nam poprawiło MPK? IP: *.se.put.poznan.pl 13.12.07, 12:11 Proszę o podanie przyczyny kursowania autobusu nr 76 w ostatnim czasie co pół godziny lub rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Automaty biletowe to zabytek z poprzedniego wieku 13.12.07, 10:09 Szanowną Redakcję tak podnieciła wizja ustawienia kilkudziesięciu automatów biletowych w 600-tysięcznym mieście, że aż tę wiadomość wstawiła na czołówkę. Owszem, należy o tym pisać na pierwszej stronie, ale z sugestią, by się ktoś stuknął w czołówkę. Chciałbym zauważyć, że w krajach cywilizowanych automaty biletowe i to w dodatku rozmieniające bankoty jeździły w autobusach kilknaście lat temu, jeszcze w poprzednim wieku. Przypuszczam, że u nas zostaną ustawione maszyny na drobniaki, ale skąd brać drobne? Ja gotówki nie zarabiam. Bankomat wypłaca mi tylko setki, czasami pięćdzisiątki. Jeżeli wprowadzać jakieś nowe systemy opłaty za przejazdy, to należy iść w kierunku rozliczeń bezgotówkowych. Telefonie komórkowe zapowiadają rewolucję w płatnościach wystukiwanych na klawiaturze. Ja własnie w ten sposób chcę płcić za tramwaj i parkowanie w centrum. Nię będę targać ze sobą - jak kretyn jakiś - worka z monetami. Odpowiedz Link Zgłoś
mteulin Re: Automaty biletowe to zabytek z poprzedniego w 13.12.07, 12:23 Popieram kierunek rozliczeń bezgotówkowych, ale dystans do krajów cywilizowanych jest zbyt duży, żeby pokonać go jednym skokiem. Narazie Poznań stać na to co będzie. A nie będzie tak źle jak piszesz. Kilkadziesiąt automatów stacjonarnych i 500 mobilnych to robiąca wrażenie skala przedsięwzięcia. Ponadto nigdzie nie jest napisane, że automaty będą tylko na monety, więc nie przesadzaj w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Automaty biletowe to zabytek z poprzedniego w IP: *.poz.wikia-inc.com 25.08.09, 18:16 Wydaje mi się, że gdziekolwiek byłem w Europie, większość automatów obsługiwała płatność kartą. Ja nie noszę przy sobie ani zbyt wiele monet ani banknotów. Nie uważam, aby zakup nowoczesnych automatów, z obsługą kart, procentowo zwiększył koszty całej akcji w sposób zaporowy. Dla zamawiającego liczyło się po prostu co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Punktualność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 12:33 Śmieszą mnie wasze opinie o wypadaniu autobusów w szczycie porannym i popołudniowym!Ludzie,czy wy nie widzicie,że autobusy nie mają skrzydeł?!"71" zakorkowane al.Niepodległości,"76"jedzie przez całe miasto,a ul.Garbary ciągle jest zakorkowana.Nie doceniacie swojej komunikacji,a w innych dużych miastach jest znacznie gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Punktualność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:30 Faktycznie 71 wypada często niestety nie tylko rano czy w godzinach szczytu, często wypadają po 2 autobusy po godz. 21, na przystanku czekam 50 minut Ostatnio kilka dni z rzędu dokładnie o tej samej godzinie autobus systematycznie nie przyjeżdżał (po godz. 20-tej), korki raczej nie wchodzą w grę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smochowiczanka MPK zabiera autobusy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:34 Moim zdaniem MPK jeśli sie poprawia to bardzo bardzo powoli. Ostatnio spodobało mi się tylko to że w jednym z busów zobaczyłam informację o możliwości zakupu biletu u kierowcy. Poza tym chciałabym napisać co mi się bardzo nie podoba. Otóż mieszkam na Smochowicach. Codziennie jeżdżę do pracy busem. Kilkanaście dni temu na ul. Dąbrowskiego tworzą się korki z związku z jakimiś pracami na ul. Tatrzańskiej. Autobus jedzie do Ogrodów dwa razy dłużej. I tu moje pytanie, dlaczego ja miałabym odbijać dwa bilety po 10 minut, skoro według planu autobus powinien jechać tylko 10 minut. Ja rozumeim że nie jest to wina MPK, ale moja w końcu też nie. Uważam że MPK trochę w tym momencie oszukuje ludzi. Stąd mój wniosek, który na pewno każdy by poparł, niech czas przejazdu liczy się według tego co ustalilo samo MPK, tego co jest na rozkładzie a nie czasu rzeczywistego, bo to naciaganie ludzi! Druga sprawa to sprawa autobusu linii 86 ktoremu zmieniono trase z powodu naprawy wiaduktu na Smochowicach. Remont ma trwać do MAJA 2008! Przez ten czas rano trzeba będzie iść ponad kilometr do autobusu który jedzie w kierunku miasta! To chore. Nie wspomnę juz o tym że trzeba przejść pod ulica Dąbrowskiego po schodach które w ogóle nie są odśnieżane! Jestem ciekawa ile złamań będzie tej zimy, jako że na Smochowicach jest cmentarz na który przychodzi wiele starszych ludzi, o dzieciach jadących do szkoły na Woli nie wspomnę. Napisałam do MPK list, z propozycją by 86 jechał ul. Sianowska prosto a nie skręcał koło kościoła i następnie wjechał w ulicę Sytkowska i jadąc do ul. Przelot wjechał na Dąbrowskiego. I co? Nawet nie odpowiedzieli:/ Zaznaczam że list był podpisanym, nie był to anonim, na który podobno MPK nie odpowiada. Dlaczego MPK olewa swoich klientów? Dlaczego chce podwyżek a jednoczesnie zabiera ludziom autobus! Nie wiem jak wy, ale ja w styczniu kupuję bilet na 3 msc, a potem przesiadam się na rower! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll MPK zabiera autobusy! - bilety przystankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 18:56 Na pierwszy problem to korzystać z biletów przystankowych, a nie czasowych, Drugi sprawa widocznie jest w fazie analiz, i sami jeszcze dokładnie nie widzą co odpowiedzieć. Nie popadajmy w paranoje, że MPK jest winne, za to, że mi pod nosem nie odśnieżyli schodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smochowiczanka Re: MPK zabiera autobusy! - bilety przystankowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 15:03 Jesli chodzi o bilety przystankowe to rzeczywiście ostatnio staja się one o wiele korzystniejsze od czasowych. Jednakże obowiązują one tylko dla autobusów. Ja tylko podałam przykład Tatrzańskiej, ale takie opóźnienia są na pewno w cały mieście. Czas przejazdu w godzinach szczytu w ogóle nie zgadza się z rozkładem. Dlatego uważam że jednak powinno się liczyć czas przejazdu podany na rozkładzie a nie to ile faktycznie jedzie tramwaj czy bus, w końcu wg MPK tyle własnie one jada. Co do 86 to moze rzeczywiscie powinnam jeszcze poczekac kilka dni az zaczne marudzic, ale ja juz wiele razy pisałam rozne pisma do MPK i jeszcze chyba nigdy nie dostałam odpowiedzi. Mimo iż zawsze podpisuje sie i podaje adres a nawet telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
dk7000 punktualność i polityka transportowa 13.12.07, 13:57 Brak punktualności, czyli to co nas korzystających z komunikacji miejskiej najbardziej boli, to efekt idiotycznej polityki transportowej miasta. niedawno prezydent stwierdził, że ta polityka jest tworzona na zasadzie równowagi, z jednej strony robi się wszystko aby ułatwiać życie kierowcom samochodów, a z drugiej inwestuje w przewozy pasażerskie. Tylko to jest polityka robiona na zasadzie "rozpalę ognisko i potem dla równowagi zaleje je wodą". Rozwój transportu indywidualnego to dla miasta śmierć. Ile osób jechało trasę według rozkładu 20 minutową ponad godzinę? A przecież samochodów cały czas przybywa, co będzie jak ich liczba się podwoi? Już teraz godziny szczytu trwają na danych ulicach coraz dłużej. Dlaczego ludzie przesiadają się z MPK do samochodów? Używane samochody są stosunkowo tanie, bilety MPK mają drożeć - różnica pomiędzy kosztami przejazdu samochodem a autobusem staje się coraz mniejsza. Autobusy (i coraz częściej tramwaje) stoją w korkach tak jak samochody, ale samochody nie stoją na przystankach itd. Wybór samochodu staje się powoli czymś naturalnym, koło się zamyka. Dopóki więc konkurencyjność transportu publicznego nie będzie wzrastać, miast maleć, miasto będzie tonąć w spalinach, a na dojazd karetki będziemy czekać 2 godziny. Konkurencyjności nie da się zbudować bez naruszenia "interesów" samochodowego transportu indywidualnego - no chyba że Poznań stać na kilka linii metra. I to sobie należy uświadomić. Nie ma co liczyć, na urzędników i radę miasta bo oni już udowodnili przez wiele lat, że nie są w stanie prowadzić konsekwentnej polityki transportowej. Zwykli ludzie, organizacje społeczne, związki zawodowe działające w MPK powinni w końcu ruszyć 4 litery, spotkać się i na bieżąco ustalać priorytety rozwoju transportu publicznego. Bez sprawnego krwiobiegu organizm umiera, Poznań ma już zaawansowaną miażdżycę, niedługo nadejdzie zawał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Przedłużyć 68 do Strzeszyna !!! IP: 195.20.110.* 13.12.07, 14:18 Przecież to tylko 2 przystanki a ułatwiłoby życie setkom ludzi - w tym dzieciom, które dojeżdżają do szkoły na Podolany i uniezależniłoby ludzi od bardzo chimerycznie i rzadko jeżdżącej 60tki. Nie rozumiem, dlaczego MPK jest takie uparte w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przedłużyć 68 do Strzeszyna !!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.07, 18:55 Prawdę mówiąc, bez protekcji szanse są marne. A właściwie rzadne. Może jakby rada osiedla była bardziej aktywna, ale oni mają auta i dodatkowa linia autobusowa ich nie zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
alek081 Kiedy doładuję sieciówkę nie stojąc w kolejce? 13.12.07, 16:13 Zapewnie wszyscy mają już dośc stania w kolejkach po sieciówke, w szczególności tuż przed poczatkiem miesiaca. Albo pracujemy do poznych godzin a po 19 i niedziele siecówkę nigdzie nie doładuję. Kiedy MPK wprowadzi doładowanie KOM-kart przez internet, tak samo jak moge doładować komórke? Rozumiem, ze informacja o doładowaniu musi znaleźć sie na chipie. Ale co za problem: płace przez internet - operacja jest zarejestrowana w systemie MPK. Ustawić w mieście kilka automatów doładowujących, które po zbliżeniu karty aktualizowałyby jej zawartość. Te same automaty mogłyby doładowywać sieciówki w przyszłości np. przy płatności przez komorke. Albo jeszcze prościej, żeby urządzenia, z których korzystają kontrolerzy, tez mogły doładowywać siecówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Co nam poprawiło MPK? 13.12.07, 16:19 Co zrobi przewoźnik, żeby przyspieszyć komunikację? Zgodnie z sugestiami pasażerów, MPK wespół z ZDM przygotowuje program wydzielenia osobnych pasów ruchu dla autobusów. Przyspieszą też autobusy nocne - na ich trasie wszystkie przystanki będą prawdopodobnie na żądanie. Czyli komuś ten pas zabiorą.Rozumiem priorytet komunikacji zbiorowej ale proszę bez przegięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aex Co nam poprawiło MPK? IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 18:36 Czy, ktoś wie, jaki bedzie przebiegać trasy nr.19? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Co nam poprawiło MPK? IP: *.icpnet.pl 13.12.07, 19:48 Dlaczego MPK traci pasażerów? Przykład: odcięto mieszkańców z Osiedla Przemysława i TBS-u od autobusów przy szpitalu na Kurlandzkiej-MPK nie ujęło się za pasażerami w walce o dojście do przystanku-efekt to zapchane autobusy linii 55, 66, 57 i "zwiększony" (korki jak cholera) ruch samochodów na ul.abpa Walentego Dymka (dawniej Majakowskiego). W taki sposób MPK walczy o większą liczbę pasażerów- pan Rusak zapewne jeździ samochodem, z osiedla Przemysława gdzie mieszka, do pracy, a nie autobusem to nie interesuje go los pasażera, który musi przez to jeździć 0,5-1godziny wcześniej do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: Co nam poprawiło MPK? IP: *.ce.put.poznan.pl 14.12.07, 12:47 P. Rusak ma zakaz interwencji w sprawie os. Przemysława - właśnie dlatego że tam mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Co nam poprawiło MPK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 20:37 Mam wątpliwości czy się poprawiło. Przykładem jest linia autobusowa 76. Przed zmianą trasy autobusy jeździły w miarę punktualnie. Obecnie jak już autobus się pojawi to z dużym opóźnieniem (nawet wieczorem), chociaż powinienem się cieszyć że chociaż przyjechał, bo ostatnio wypadły dwa kolejne i to nie w godzinach szczytu. Zmiana trasy spowodowała, że Dębiec utracił szybkie połączenie z Centrum. Owszem jest linia 71, ale ona jedzie przez całą Wildę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Bilety czasowe to złodziejstwo IP: 89.174.186.* 13.12.07, 21:09 Nie zlikwidowali biletów czasowych. Nigdy nie wiem ile zapłacę za przejechanie sześciu przystanków. W godzinach szczytu może być ponad 10 złotych. Płacę za przejechane kilometry, czy za przebywanie w pojeździe MPK? MPK udaje, że nie wie o co chodzi? O złodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imbecyl Re: Bilety czasowe to złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:22 Bilety jednorazowe przystankowe Autobusowy normalny na linie zwykłe i nocne do 10 przystanków 1,90 Autobusowy normalny na linie zwykłe i nocne pow. 10 przystanków 3,20 Autobusowy normalny na linie pospieszne i sezonowe do 10 przyst. 3,80 Autobusowy normalny na linie pospieszne i sezonowe pow. 10 przyst. 6,40 Złodziejstwo jest wówczas jak wsiada pasażer i kasuje bilet po kilku minutach jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasager Re: Bilety czasowe to złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:46 Najlepszym dowodem na to, jak działa MPK jest chociażby ich strona internetowa. Niektóre newsy docierają z opóźnieniem lub nie ma ich w ogóle!!! Tak było z 11 listopada. Tak jest teraz z zamknięciem wiaduktu nad Przepadkiem. Dziś od 20 do jutra do 5 zmienionymi trasami będą jeździć 68, 71 i 235. Na www.mpk.poznan.pl oczywiście brak info!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobuR Re: Bilety czasowe to złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 22:10 Pomijam fak, że zmieniony niedawno rozkład jazdy 28 trafił na ich stronę www po TRZECH DNIACH od wejścia go w życie. Oczywiście po akcji mailingowej - kolegów z www.km.poznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Czy automaty MPK będą osbługiwać karty PayPass? 13.12.07, 23:09 Polska jest pierwszym krajem w Europie Środkowo-Wschodniej, w którym możliwe jest zrealizowanie płatności w formie bezstykowej. Karta z funkcjonalnością bezstykową (PayPass) została wdrożona przez Bank Zachodni WBK we współpracy z MasterCard oraz Centrum Elektronicznych Usług Płatniczych eService. Karty są dostępne za pośrednictwem serwisu Premiumshop24. Wystarczy wejść na stronę i zamówić Kartę pre-paid Maestro PayPass. W tym roku zakupy w formie bezstykowej będzie można przeprowadzać jedynie w dwóch miastach: w Warszawie i Poznaniu. Na przyszły rok planowane jest poszerzenie sieci terminali zbliżeniowych, które będą przystosowane do szybkiej akceptacji niskokwotowych płatności. Limit zakupu bezstykowego kartą wydaną przez BZWBK to 50 PLN. Płatności przekraczające tę kwotę wymagają tradycyjnego potwierdzenia kodem PIN. Wprowadzenie tego typu karty było wyczekiwane przez rynek już od dłuższego czasu, zwłaszcza przez osoby, które z różnych względów nie lubią nosić gotówki i mają problemy z drobnymi zakupami, typu batonik, kawa czy gazeta w saloniku prasowym. Dokonanie płatności bezstykowej jest bardzo szybkie i sprowadza się do przyłożenia karty na odległość 2-5 cm od czytnika i akceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mteulin Re: Czy automaty MPK będą osbługiwać karty PayPas 14.12.07, 09:34 Komkarta jest kartą bezstykową. PEKA też powinna nią być skoro ma pełnić funkcję elektronicznej portmonetki. W takiej sytuacji automaty przystosowane do ich obsługi muszą mieć możliwość komunikowania się z kartami bezstykowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Co nam poprawiło MPK? 14.12.07, 20:34 Bilet dobowy: Poznań 11,40 Warszawa 7,20 Linie pospieszne Poznań cena x2 Warszawa cenax1 Linie nocne Poznań cenax2 Warszawa cenax1 Bagaż Poznań bilet powyżej małego plecaka Warszawa darmo nawet rower. Ludzie! Pogięło was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC Re: Co nam poprawiło MPK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 22:08 Podwójnej opłaty za nocki nie ma już od ca 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio301 Re: Co nam... ? Przytsanki dla linii nocnych... 15.12.07, 21:09 SUPER POMYSŁ! LINIE NOCNE TYLKO Z PRZYTANKAMI NA żĄDANIE!!!!!!! AUTOBUSY ZATRZYMYWAŁY SIĘ OBOWAZKOWO NA PRZYSTANKACH -GŁOWNYCH WĘZŁACH PRZESIADKOWYCH . GENIALNY POMYŁS OBY JAK NAJSZYBECIEJ ZOSTAŁ WPROWADZONY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spinaker206 Re: Kiedy podział MPK na autobusy, tramwaje Metro 15.12.07, 18:46 Linie autobusowe na przetarg. 6,5 mld zamiast na Ramy, na 10 km Metra. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztaaa Co nam poprawiło MPK? 15.12.07, 23:10 www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2777&podpis_rodzaj=1 Dlatego musicie się podpisać pod tą petycją. www.rozbrat.org/ Pamiętajcie żeby 21.12.2007r. zablokować obrady i głosowanie Rady Miasta Poznania o godzinie 10:00 tak jak się blokuje szczyty organizacji na rzecz neoliberalnej globalizacji Tego wymaga demokracja uczestnicząca Przydałoby się kilkaset osób. Dobrze by było żeby chociaż kilkanaście osób zakłóciło to głosowanie Apeluję o to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mteulin Re: Co nam poprawiło MPK? 17.12.07, 08:22 Petycja. Blokada obrad. Marzy Wam się walka z globalizacją na Sesji Rady Miasta? Ale chyba wiecie, że radni są przeciwni pomysłowi podwyżek?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smochowiczanka Re: Co nam poprawiło MPK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 16:21 a propo informacji na przystankach. sygnalizowałam już wcześniej że przeniesiono bus lini 86 na trase linii 61, tak więc dwa przystanki sa inne niz dotychczas, czy znajduje sie na nich rozkład jazdy? NIE! MPK odpowiedz dlaczego?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpkmpk Re: Co nam poprawiło MPK? IP: *.wsa.poznan.pl 25.01.08, 09:51 podzielić linię 76 na dwie linie i będzie punktualnie pestka, dlaczego przed czasem z Sobieskiego na Slowiańska jada tramwaje? Odpowiedz Link Zgłoś
tezz10 Kultura kierowców + strona www MPK 25.08.09, 18:33 Na temat kultury kierowców nie ma co się rozpisywać. Każdy kto zaznał PKSu albo MPK różne wspomnienia powinien mieć. Zdażyło mi się ostatnio od kierowcy usłyszeć głośne "czytać nie umiesz?!", kiedy nacisnąłem nie ten przycisk (stop w momencie kiedy chciałem otworzyć drzwi). Ruszył z miejsca nie otwierając drzwi ani mnie ani dziewczynie oczekującej na przystanku. Chcąc zgłosić to w MPK trzeba się chwilę naszukać na ich stronie www, żeby odnaleźć formularz do tego złużący... niestety nie działający. Po wypełnieniu opłuł mnie komunikatem "sesja wygasła, zaloguj się ponownie". Jakie zaloguj? Nie logowałem się przecież... Ile mam czasu na wypełnienie skargi? Odpowiedz Link Zgłoś