Dodaj do ulubionych

Linia 55 do Zalasewa

04.01.08, 08:40
Nareszcie większe autobusy! Do tej pory na tej linii był zawsze
straszny tłok, a około 8 rano nie mozna było do niego wsiąść już na
os. Przemysława. Dantejskie sceny, dopychanie pasażerów drzwiami
itp. Dobry refleks z tą zmianą jak na polskie warunki.
Obserwuj wątek
    • Gość: w imieniu Re: Linia 55 do Zalasewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:13
      najpierw: wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok, wszystkim.

merituum:
      Doskonale, ze ktos w koncu pomyslal w mpk i wydluzyl linie 55 o 5 przystankow. Bylyby jednak nadmiarem szczescie gdyby przemyslal od razu wszystko:
      1. jesli ktos liczyl na to, ze czestotliwosc kursowania autobusu 55 sie zwiekszy.. to razem z 1.stycznia moze juz swietowac 1.kwietnia!
      2. i to juz wcale nie jest śmieszne, to się nadaje na zawiadomienie do organow sciagania: ktory z intelektualnie sprawnych inaczej w mpk wymyslil przesuniecie przystanku (dawniej koncowego) w Nowej Wsi!? Nie mozna bylo wykorzystac tego przystanku, ktory juz jest? A dla pasazerow czekajacych na kurs w kierunku powrotnym (do Poznania) zrobic slopek w zatoczce naprzeciwko starego przystanku? Kto zyw niech idzie zobaczyc jak to teraz wyglada: dwa slupy w szczerym polu (ide o zaklad, ze NIGDY tam nie postawia zadnej waty, a autobus jezdzi maksymalnie co pol godziny, chyba ze wypadnie). Przystanki te kretynsko ustawione jeden po jednej drugi po drugiej (albo na odwrot, teraz juz nie pamietam ;)) stronie skrzyzowania!! W okolicy zadnych pasow dla pieszych do przejscia, zadnego oznakowania zwracajacego uwage kierowcow w rozpedzonych do predkosci nawet 100km/h samochodach. NIC! Tylko czekac pierwszych wypadkow i potracen pieszych. Moje noworoczne gratulacje! Jak wygladaja pozostale przystanki, taz tak genialanie? Ja juz pisze do zarzadu drog, policji i ratusza, ze w tym mpk chyba juz zupelnie na glowy poupadali! wstyd i zenada. robicie z siebie posmiewisko. i do tego jeszcze ktos z was bedzie oskarzony o zaniebania, ktore staly sie bezposrednia przyczyna stworzenia zagrozenia ludzkiego zycia.
      • Gość: Tomek Re: Linia 55 do Zalasewa IP: 150.254.124.* 04.01.08, 11:22
        Wydłużenie linii 55 do Zalasewa wymagało umowy z MiG Swarzędz. Lokalizacja
        przystanków zależy od decyzji swarzędzkich urzędników i MPK nic do tego.
        Autobusy mają tylko jeździć (czyli wykonywać zakontraktowaną usługę przewozową).
    • Gość: wika propoaganda i mydlenie oczu przez mpk i swarzedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 11:23
      to cześciejsze (rzekome) kursowanie autobusu to jakaś totalna ściema. Autobusy nadal jeżdżą nie cześciej jak raz na pół godziny i oczywiście notorycznie sie spóźniają. Teraz jak wydłużyli jeszcze bardziej będą sie spóźniać. Czy tak trudno dać jeden dodatkowy autobus na tej linii!? Nie dość, że koszty przejazdu wzrosły, wszystko kosztuje a kasa ze Swarzedza (ponad 500 tys rocznie) to gdzie..? na podwyzki dla pracownikow mpk? a może by tak malutka inwestycyjna... jakiś nowy autobus dokupić.
    • Gość: castells Re: Linia 55 do Zalasewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 14:45
      komentarz do dyskusji z:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=84&w=73895948&v=2&s=0

Mogłem się spodziewać, że tak się zakończy ta korespondencja. Ja nieostrożnie zniżyłem się do twojego poziomy a ty mnie teraz pokonałeś doświadczeniem. To teraz już tylko tak na otarcie łez:
      0. jednak masz problem z interpretacją tekstów czytanych – zwłaszcza tych, które są napisane logicznie.
      1. no to zapytaj kolegów w przedszkolu w poniedziałek, zaraz po tym jak już sobie opowiecie który dłużej bajki oglądał w sylwestra.
      2. dziękuje za przyznanie racji – żadna łaska.
      3. 55 jest jak puszka pełna śledzi każdego poranka już na Piwnej. Nie każdy ma dwie linie (autobusy dwóch firm transportu publicznego pod nosem). Jak ktoś kupuje sieciówkę – a najczęściej tak jest, gdy codzienne ma zamiar punktualnie dojeżdżać do pracy/szkoły to czy wsiądzie czy nie wsiądzie to i tak już zapłacił. I nie ma zamiaru nawet płaćić drugi raz – Tm razem wirażowi. Co się zaś tyczy przystanków to nie wiem gdzie się doczytałeś zarzutu, że są komuś dalej czy bliżej. Są bez sensu, niebezpiecznie, nielogiczne, nie wykorzystują istniejących możliwości zagwarantowania pasażerom komfortowego (wiem: trudne słowo i niejeden się oburzy, że się w d*** poprzewracało, że się marnemu plebsowi wielce hrabiowskiego komfortu zachciewa!!) oraz przede wszystkim bezpiecznego miejsca oczekiwania/wejście/wyjścia na/do/z autobusu.
      eot

PS: tu jeszcze jest ciekawa kontunuacja:
      epoznan.pl/index.php?section=forum&mode=list&s=1&t=5915

.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka