s.k.i.n-pl 15.02.08, 22:07 zajebiste! Polak potrafi... a tak włąsciwie mnie tez by sie taki wózek przydał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.k.i.n-pl Tescowy wózek zerwał się z łańcucha 15.02.08, 22:08 będę musiał odwiedzic swoje miasto..moze też se wózekna pamiątke wezmę..? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha 15.02.08, 22:42 Bydło nie dorosło, by mu życie ułatwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-pl Byłdo?? panie prof Bartoszewski... 16.02.08, 14:36 l.george.l napisał: > Bydło nie dorosło, by mu życie ułatwiać. > - to pan też t się tu udziela??? czy to przystoi takiemu autorytetowi? rozmieniasz się pan na drobne i dewaluujesz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Na h.... chyba za kaganiec IP: 83.238.194.* 15.02.08, 22:57 Masz tak głupi i niebezpieczny łeb więć zamknij go w tym wózku - niech ci służy za kaganiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: Na h.... chyba za kaganiec IP: *.icpnet.pl 15.02.08, 23:02 z tego wynika, że bydło mieszka na Piątkowie - to są ci co ze wsi przyjechali do miasta. Z powrotem na wiochę i tam na wóz , ale drabiniasty - wieśniaki, co to się zachować nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Na h.... chyba za kaganiec IP: *.icpnet.pl 16.02.08, 00:27 Ciekawe, znam kilka osób z Piątkowa i (jak to często podkreślają) są rodowitymi Poznaniakami. Nie generalizuj więc, i nie obrażaj ludzi chamskimi i prostackimi tekstami w stylu "bydło", "wieśniaki", itp. Jak na razie, to tylko Ty zaprezentowałaś swoim postem poziom tzw. wiochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: Na h.... chyba za kaganiec IP: *.icpnet.pl 17.02.08, 21:25 ka też znam kilku prawdziwych poznaniaków, którzy mieszkają na Piątkowie - i oni zapewne tych wózków nie kradną! Bydło jest - szczególnie ci co to wynajmują mieszkania, studenci z różnych wiosek, co to po piwo piwo de tesco chodzi itp. Problemu nie ma na Serbskiej w tesco i nie piszą nic o tym problemie na kopernika - więc wniosek nasuwa się sam - bydło ze wsi siedzi na Piątkowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: Na h.... chyba za kaganiec IP: *.icpnet.pl 18.02.08, 18:44 Hahaha robiłaś jakieś badania, na których osiedlach mieszkają studenci? Z moich obserwacji wynika że wszędzie jest ich po równo. Faktem niezaprzeczalnym jest że ekstremalne sporty na wózkach sklepowych uprawiają głównie rodowici poznańscy blokersi, a nie przyjezdni studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 23:19 Przykre te informacje. Od dłuższego czasu nie robie zakupów w Tesco. Powód, chyba jasny: brak wózków pod wiatami, brak koszyków po wejściu na teren sklepu i ooooolllllbrzymie kolejki do kas. Chyba i...a wymyslił ten "front do klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha 15.02.08, 23:34 s.k.i.n-pl napisał: > zajebiste! Polak potrafi... a tak włąsciwie mnie tez by sie taki > wózek przydał --- widziałem w Makro ogłoszenie, że sprzedają używane, wycofane z obiegu wózki sklepowe- możesz kupić, nie musisz swej niewinnej duszyczki obciążać grzechem kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rześki Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.magma-net.pl 16.02.08, 00:05 Jeżeli 'pan Robert' z artykułu to ten ciul, który blokuje ludzi przy wyjściu ze sklepów w 'pasażu' (tak nazwijmy wnętrze tego centrum ;)) lub przy wejściu do marketu, bo on musi swoje wózki doprowadzić niezależnie od klientów (spotkałem się z sytuacją, że wychodziłem ze sklepu, a drogę zablokował mi ciąg wózków, bo jakiś cieć (jeżeli to nie akurat 'pan Robert', to przepraszam najmocniej) musiał pogadać z ładną (nie zaprzeczam ;)) blondynką; ktoś może powie, że mnie to dużo ruchu nie kosztowało (i to jest prawda), ale zniechęciło mnie to do tego 'centrum handlowego') Zupełnie inną sprawą są osobniki, które wywożą wózki dla zabawy/'potrzeby', a potem zostawiają je gdzie popadnie; Dla takich popaprańców wprowadziłbym 'metodę irańską', czyli obcinanie ręki (nie, nie wierzę, że takie coś by cokolwiek zmieniło, ale po prostu wkurza mnie postawa ludzi 'skoro nie jest zabronione prawnie to mogę mieć gdzieś całą resztę') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestor Rozwiązanie dojazdu dla kampusu IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.08, 00:05 Może prof. Stanisław Lorenc i arch. Jerzy Gurawski dogadaliby się z TESCO w sprawie dojazdów na kampus Morasko. Zamiast publicznych rowerów, publiczne wózki. Ponadto TESCO jako prywatny przewoźnik byłby bardziej efektywny niż MPK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej [...] 16.02.08, 00:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: wstyd mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 06:20 Wiocha jest wszedzie. A tak swoja droga to kto robi zakupy w Tesko? Zywnosc w takich miejscach do zdrowych nie nalezy, a potem widac tego efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
glaux Re: wstyd mi 16.02.08, 09:17 Musze Cie zmartwic. Po za wieloma porzadnymi osobami mieszkajacymi na Piatkowie to wielu lub bardzo wielu przyjechalo z Trzcianki i okolic Czarnkowa. Swego czasu to byly wielki migracje. Dlatego na Piatkowie mozna niejednokrotnie zobaczyc prawie kazda wsiowa patologie. Przyjechalo to ze wsi i paniskami sie zrobilo. Oczywiscie zdobywcy cywilizacji z innych stron swiata tez sie znajda. Nie bez znaczenia jest bliskosc Uniwersytetu i "porzadni" studenci. Ci sami porzadni w ubieglym tygodniu pobili na Sobieskiego dyzurnego i kierowce bo 5 minut przed czasam odjazdu nie chcial wyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adellante1 Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: 80.50.249.* 16.02.08, 08:44 Oto Poznań właśnie. niestety miasto ludzi o kulturze i zachowaniach przypominajacych PGR niż Europe. A na dodatek mniemanie o sobie maja takie ze są pępkiem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 08:55 Nie trzeba chyba geniusza, zeby sie domyslic po co w wozkach sklepowych sa kaucje na monety. Jakim trzeba byc trepem, zeby nie zauwazyc prostej zaleznosci: jest kaucja = jest porzadek nie ma kaucji = nie ma porzadku Moze TESCO poszloby po rozum do glowy i przywrocilo kaucje? Poza tym jawna nieprawda (do p. jak zwykle w GW zorientowanego dziennikarza) jest, ze problem tylko na Opienskiego. Proponuje panu dziennikarzowi przejechac sie do marketu przy Serbskiej. Ciekawe, ile wozkow zaliczy na niedostatecznie oswietlonym parkingu, zanim uda mu sie zaparkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc brudne wózki i koszyki IP: *.icpnet.pl 16.02.08, 12:24 > jest kaucja = jest porządek > nie ma kaucji = nie ma porządku Zgadzam się... kaucja jest sposobem na utrzymanie porządku!! Natomiast wyjściem do klienta by było systematyczne mycie i czyszczenie wózków... w wielu marketach wózki i koszyki są tak brudne, że aż nie sposób kłaść do nich żywności!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek w Tesco w Swarzędzu kaucji nie ma oddawna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:13 A porządek jest, po prostu na Piątkowie mieszka bydło świeżo z zoo wypuszczone i stąd takie zachowanie. Cywilizowani ludzie cieszą się że nie ma durnych kaucji (przy najmniej nie trzeba pamiętać żeby drobne nosić) a po skończeniu zakupów odprowadzają wózek bo tak po prostu wypada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.08, 13:05 hehehe, przecież nie od dziś wiadomo , że w Tesco kupują największe żule; raz tam byłem i jak zobaczyłem tych "ludzi" to bałem się, że się czymś zarażę i uciekłem, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKIN Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 14:40 nie każdego stać na zakupy u Piotra i Pawła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy 102 Tesco i jego zasady IP: 41.222.29.* 16.02.08, 17:32 Nie wiem dlaczego Tesco uparlo sie na rozwiazanie "brak monet". Suma sumarum korzysci sa wieksze kiedy sa monety pomimo pewnej uciazliwosci tego rozwiazania. Inny przyklad z 2007 to duze plansze wiszace przed kasami w stylu "jak widzisz przed soba wiecej niz 2 klientow to popros kasjera. otworzymy dla ciebie nastepna kase". Kolejki, o czym ktos juz tu wspomnial byly (i ciagle) sa ogromne a oni i tak nie mieli ludzi zeby otworzyc nastepna kase. Rozmawialem kiedys z managerem zeby to zdjeli. Nie bo ktos z centrali sie uparl ze to jest dobre i bedzie wisiec do usranej smierci. Wreszcie gdzies po pol roku to zdjeli. Niesamowite! Koszyki sa wlasnoscia sklepu. Wywoz ich poza obreb jest zwyczajna kradzieza i tak to nalezy traktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Tescowy wózek zerwał się z łańcucha 16.02.08, 18:06 Chyba sporo racji mają ci co piszą o ogólnym społecznym schamieniu. Może ten casus porzucanych wózków to dobry temat badań dla jakiegoś socjologa? Casus zresztą nie tylko wózków. Mikroświat hipermarketów jest areną innych ciekawych socjologicznie zjawisk. Niezrozumiały pęd do zajmowania miejsca parkingowego najbliżej wejścia do sklepu, związane z powyższym notoryczne zajmowanie miejsc oznaczonych jako miejsce dla inwalidy, zakupy rzeczy zupełnie zbędnych - bo są przecenione, wielokrotnie podnoszone już oszustwa polegające na przeklejaniu kodów kreskowych z towarów tańszych na drozsze czy pożeranie wystawionych na pokuszenie słodyczy czy owoców tudzież napitków przeważnie alkoholizowanych czego ślady zawsze mozna zobaczyć w postaci porzuconych w sklepowych alejkach opróznionych opakowaniach itd itp. I pomysleć że wszystkie te rzeczy dzieją się w mieście o którego mieszkańcach niespełna wiek temu krążył po Polsce dowcip że w czasie Powstania nie atakowali strategicznego dworca bo nie mogli kupić w zamkniętych, z powodu owego Powstania, kasach peronówek. Młodym przypomnę że peronówka było to coś na kształt biletu uprawniajacego do wejścia na perony i do samego budynku dworca. Mozna by to podsumować językiem młodzieży - porażka i masakra, panie i panowie "nowi" i "starzy" Poznaniacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-pl Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha 17.02.08, 00:41 odkąd partia złodzieji i aferzystów czyli PO rządzi Poznaniem to jakoś nie dziwią mnie tego typu incydenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepacz Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.icpnet.pl 16.02.08, 23:55 Wracalem sobie dzisiaj wieczornym tramwajem z ronad Rataje. Wiekszosc gawiedzi w pojezdzie MPK to mlodzież, pijana, ktora nie potrafila zachowac elementarnych zasad kultury. Z rozmow o tym jak dojechac na impreze oraz watkow o nieznajomosci topografii miasta przez owe bydlo wnioskuje, ze JEST TO NAPLYWOWY element z prowincji zwany "studenci". To wlasnie ludnosc, nazwana powyzej bydlem, osiadajac w stołecznym mieście Poznań przeszczepia swoje prostackie zwyczaje ze stron rodzinnych na pruski porządek. Niestety ludzie Ci nie potrafia sie asymilować z kulturalnymi Poznaniakami, co w niedalekiej przyszlosci zaowocuje jeszcze niższa kulturą społecznego współżycia. NIEKULTURALNYM PROSTAKĄ Z PROWINCJI, MY POZNANIACY, DZIECI PRUSKIEJ SZKOŁY PORZĄDKU MOWIMY STANOWCZE NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.icpnet.pl 18.02.08, 18:51 Ja mówię zdecydowane "nie" poznańskim analfabetom! Przepisz sto razy: "prostacy-prostakom, prostacy-prostakom, prostacy-prostakom..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fivetown obesrver Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: *.lanet.net.pl 17.02.08, 01:40 To niech jedna wiata bedzie na przystanku pestki, co za problem? widze starsze panie jak targaja zestaw siat na tramwaj. Nie mozna wyjsc na przeciw klientom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spermaz1tloczenia Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha IP: 78.52.225.* 17.02.08, 05:13 tak polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Tescowy wózek zerwał się z łańcucha 17.02.08, 08:51 s.k.i.n-pl napisał: > odkąd partia złodzieji i aferzystów czyli PO rządzi Poznaniem to > jakoś nie dziwią mnie tego typu incydenty Jest to tak idiotyczny wniosek, że powinnam przejść nad nim jak się przechodzi nad psią kupą pozostawioną na chodniku. Niemniej zatrzymam się bo miewam czasem poczucie misji i liczę - być może naiwnie - iż zwrócenie uwagi coś zmieni w mentalności. Otóż takie incydenty wynikają z nieokrzesania, które to nieokrzesanie jest wynikiem blisko dziewiećdziesięcioletnich wschodnich porządków zaprowadzonych w Wielopolsce. To prawie cztery pokolenia - i trudno się dziwić iż tzw poznański etos - pracy, uczciwości, porządku, punktualności czy ogólnie rzetelności legł w gruzach pod naporem szukających lepszego życia mas ludzkich przybywajacych ze Wschodu. Jeżeli do tego dodamy pół wieku komunistycznej dyktatury, zaszczepiane tu w ciągu prawie stu lat przez napływową z Kongresówki administrację wzorce, centralnie sterowaną z Warszawy propagandę medialną to otrzymamy zgniłą kaszanę której przejawy widać choćby z obserwacji uczestników tej dyskusji - w supermarketach, tramwajach, na niegdyś słynących z czystosci poznańskich ulicach czy parkach lub dworcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Rataje patrzą z politowaniem IP: *.colc.cable.ntl.com 17.02.08, 19:32 Kultura ludzi z Piątkowa.... i wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER co za bydło, mentalnie siedzą jeszcze w Azji IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 11:11 hołota nie dorosła do udogodnień, trzeba ich karać za to, jakiś ostry mandat Odpowiedz Link Zgłoś