Dodaj do ulubionych

1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów

09.05.08, 22:57
...Panie Łodygowski, gdzie te 5000?
W VW sa 2000 na dwuletnim stazu a potem wypad na zbity pysk.
Tam szanse maja tylko germanisci, ktorzy sa w 100% podporzadkowani
przedstawicielom lepszej rasy niemeickiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: vers 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 00:30
      Czyli ze skladam papiery na dowolny kierunek z listy i zgarniam 9zkl? :D Extra
      pomysly maja w ministerstwie.
    • Gość: aaa Łodygowski nie wie, co mówi... IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 01:26
      5000zł -
    • ramolzezdymbca Populiści z Ministerstwa ... 10.05.08, 08:20
      ... nie wiedzą, o czym mówią. Na wielu uczlniach sudenci już teraz moga otrzymywać ok. 1000 PLN, nie licząc naukowego. Poza tym przyznanie takich preferencyjnych stypendiów musi mieć podstawe w Ustawie, więc to kwestia nie roku akad. 2008/2009, a następnych. Obecnie student może otrzymywać 90% pensji asystenta, a to oznacza, że takie stypendium 'prferencyjne' odbierze mu mozliwość otrzymywania naukowego.
      • Gość: Studentka Re: Populiści z Ministerstwa ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 15:53
        Na AGH stypendium naukowe wynosi ok 300 zl , wczesniej byla to nawet niższa
        kwota, więc to ponad 3 razy mniej niz 1000 zł. Może w prywatnych uczelniach
        student dostaje 90% pensji, ale nic mi na ten temat nie wiadomo!
    • Gość: inz Re: 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.08, 09:59
      no idiota,i to z kompleksami. trzeba bylo sie przylozyc do języków leserze.
      • Gość: anonymous Re: 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.hstl1.put.poznan.pl 10.05.08, 10:45
        Dokładnie. Tym bardziej, że cały koncern volkswagena ma zamiar przejść na język
        angielski (dokumentacja techniczna itp. ).
    • Gość: pp 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 12:39
      1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów
      to więcej niż będą potem zrabiać!
      • lmblmb Wolne żarty. 10.05.08, 14:05
        Gość portalu: pp napisał(a):

> 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów
        > to więcej niż będą potem zrabiać!

Wolne żarty.
        • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 14:18
          jest takie miasteczko Leszno w Wielkopolsce. Powiedz mi, gdzie tu inż. dostanie ponad 1000 PLN. I nie pisz, że można jechać do Warszawy, gdzie kawalerki kosztują ponad 500 000 PLN.
          • Gość: to ciekawe........ Re: Wolne żarty. IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 14:30
            hm studiuje na pp automatyke i robotyke,mam kolegow co juz pracuja jako
            automatycy i sa zazwyczaj z malych miejscowosci z wlkp.(w tym i leszno)i na
            poczatek zarabiali 2000 netto(bez doswiadczenia),po roku jak nabyli wprawy to
            juz niektorzy nawet i po 3000 i 4000 netto,a to nie koniec!na ostatnim roku
            studiow maja dostac po 5000 a niektorzy po 6000 wiec nie pier...glupot
            • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 14:31
              podaj firmy znawco od 6000 PLN
              • Gość: chyba zes sie z hu Re: Wolne żarty. IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 14:56
                chyba zes sie z h.uja urwal i co jeszcze chcesz?maile na jakie wyslac moglbys
                aplikacje?jezelis dobry to firma sama cie znajdzie inaczej jakos dawaj rade sam!
                • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 15:12
                  mam nadzieję, że twój tak wysoki poziom jest odpowiednio doceniony
                  • Gość: chyba zes sie z hu Re: Wolne żarty. IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 18:35
                    dziekuje juz zostalem za to odpowiednio wynagrodzony na 3 roku studiow pp
                    automatyka i robotyka zarabiam 3000-3500 netto wiec idz lecz kompleksy gdzie indziej
                    • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 18:42
                      i to niby dużo? tyle co robotnik budowlany.
                      • Gość: rr Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 19:01
                        To się przekwalifikuj na robotnika, jak na inżynierskiej pensji wyżyć nie
                        możesz. Co ty pieprzysz, gdzie widziałeś budowlańca-robotnika (nie majstra,
                        tylko zwykłego robotnika), co zarabia 3,5 netto?
                        • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 19:10
                          tydzień temu tyle dałem za malowanie kilku pokoi (3 tygodnie pracy) i to jest normalna stawka, pomaluj troche to zobaczysz
                          • Gość: chyba zes sie z hu Re: Wolne żarty. IP: *.icpnet.pl 10.05.08, 21:07
                            zdecyduj sie cym.bale bo najpierw twierdzisz ze 1000 netto to zaden inzynier nie
                            dostanie a jak widzisz ze ludzie zarabiaja i to bez wiekszego wysilku wiecej niz
                            ty charajac jak wol piszesz cos zupelnie odwrotnego ;p zazdrosc nie ;p aha
                            zalosne ze za malowanie dajesz tyle kasy-co z ciebie za facet jak nie umiesz
                            malowac?zarabiamy oboje duzo ale nigdy bysmy nie byli takimi id.iotami i
                            lese.rami by ktos za nas za taka kase zerznal nas za malowanie!! coz jak sie
                            jest intelygentyn inaczej to zawsze sie bedzie placilo frycowe ;p
                            • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 21:55
                              kiedy napisałem, że jestem inżynierem i zarabiam 1000? naucz się czytać
                              • Gość: chyba zes sie z hu Re: Wolne żarty. IP: *.icpnet.pl 11.05.08, 10:02
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=79376248&a=79388989
                                gosciu juz nie wiesz co napisac,merytorycznie nie umiesz nawet gadac wiec tylko
                                na to mozesz odp.bo tylko cioty placa tyle za malowanie i jeszcze wylewajac zale
                                na forum i tak widac ze zazdroscisz kasy,coz nie chcialo sie nosic teczki...
                                • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 13:58
                                  dobrze znasz się na ciotach, pewnie sam jesteś, bo że prostak z ciebie to oczywiste
          • Gość: arek Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 14:36
            moja dziewczyna ma firme 10 km od leszna, zatrudnili 3 inzynierow zaraz po
            studiach. Pensja 2500 na reke, oczywiscie sa bez doswiaczenia. Za rok maja
            dostac sporą podwyżkę jeśli wszystko pójdzie tak jak zakładają.
            • Gość: pp Re: Wolne żarty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 14:44
              jakaś firma, jakaś suma, też mogę sobie napisać, że ja i koledzy mamy 20 000 na tydzień. No i koszty dojazdu. Oczywiście ten 1000 to przesada bywa i 2000. Ale o 6000 to nigdy nie słyszałem, chyba jako handlowiec.
          • Gość: vinogradoff Efekt bedzie symboliczny, nie tu przyczyny IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.08, 15:37
            Kazdy maturzysta i to nie tylko w Polsce wie i wiedzial, ze studia
            techniczne, klasycznie politechniczne daja wielokrotnie wieksze
            szanse na rynku pracy od kierunkow humanistyczno-owocowych a jednak
            nie wplynelo to znaczaco na przyrost studentow uniwersytetow
            technicznych. Przyczyny lezy gdzie indziej, poppierwsze skala
            trudnosci studiowania kierunkow technicznych , talenty matematyczne
            i braki edukacyjne w kierunkach scislych na nizszych poziomach
            edukacji. Po prostu wielu chetnych na takich studiach nie poradzi
            sobie i dlatego tam sie nie pcha. klucz lezy w poprawie poziomu
            nauczania matematyki, fizyki i rysunku technicznego w szkolach
            podstawowych i srednich.
    • Gość: arek Re: 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 14:34
      a na przykład w budownictwie, w automatyce (nie tylko w vw) w informatyce. Sam
      skończyłem PP i 5000 zł dostałem w sierpniu, studia kończąc w lipcu, znajomi
      podobnie. Oczywiście nie po wszystkich kierunkach.
      • kein_engel Re: 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów 10.05.08, 23:17
        fajnie :D
        mi tam odpowiada, że coraz mniej ludzi zna niemiecki [ang też znam], do łopaty
        frajerze
    • Gość: student arch. 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.08, 23:47
      krotka pilka. nalezy opublikowac dane ilu studentow ktorzy maja
      stypendium naukowe posiada stypendium socjalne! jestem na drugim
      roku, mam naukowe i niewiele mi brokowalo do socjala - a pieniedzy
      wciaz brakuje. czy jakbym zamiast isc sie uczyc pojechal do angli na
      2 lata to tez bym zalapal sie na ta stype? zart jakis. w moim
      mniemaniu bedzie to sprzyjac rozwarstwieniu spolecznemu, poglebieniu
      roznicy miedzy biednymi i bogatymi.

jedyne wyjscie to zwiekszyc stypendia socjalne !!!! az tak trudno na
      cos takiego wpasc ?!
      • Gość: Koli Re: 1000 zł miesięcznie dla przyszłych inżynierów IP: *.chello.pl 21.05.08, 09:43
        Taa i co jeszcze? Najlepiej niech państwo zapłaci ci jeszcze za browar na
        imprezie. Daj palec to weźmie rękę... Facet dostajesz naukowe jak napisałeś,
        jeżeli ci mało a rodzice nie są w stanie nic ci dołożyć to idź do pracy na pół
        etatu. Zarobisz razem ze stypendium ponad tysiąc złotych bez problemu a za to
        można spokojnie studiować. Sam tyle wydaję na miesiąc studiowania i biedy nie ma
        a i na imprezę kasa jest. Co do zatrudniania się w VW to facet sam sobie
        odpowiedział. Jeżeli na stażu dostają 2k zł to gdyby go nie wywalili po nim to
        miałby znacznie więcej. Inżynier po dobrym kierunku (nie po jakimś zarządzaniu
        czy innym kierunku gier i zabaw) po roku pracy może zarobić nawet 5000zł a takie
        3000zł to miękkim ch..em jak to sie mówi dostanie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka