Dodaj do ulubionych

INEA -> HD?

24.08.08, 10:34
Kiedy wreszcie abonenci sieci kablowej Inea Poznań, będą mieli
możliwość w pełni wykorzystywać swoje telewizory LCD z HD? Tesat i
Inotel z Poznania już od paru miesięcy nadaje kilka programów w
jakości HD, nie mówię o takich sieciach jak
Aster,UPC,Vectra,Multimedia i wielu,wielu innych
Obserwuj wątek
    • Gość: Miro Re: INEA -> HD? IP: *.centertel.pl 25.08.08, 04:48
      Inea jest żenująca. Moja siostra mieszka na terenie ich działania,ma od nich
      dekoder tv cyfrowej, ciągle narzeka na złą jakość niektórych programów
      (pikseloza itp...). Ja korzystam z oferty Tesatu, jestem zadowolony, za rozsądne
      pieniądze dostaje super ofertę programową w dobrej jakości. Nie ma tego syfu, co
      w INEA - Mango, Tele 5 itp w ofercie cyfrowej. Kupilem dekoder Homecast HD, mam
      Eurosport, Filmbox, TVP, TVN, C+ i HBO w jakości HD, więcej nic nie trzeba...
    • Gość: Gall Anonim Re: INEA -> HD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 09:11
      Trochę się podepnę pod temat - jestem ciekaw jaka jest jakość nadawania w kablówkach. Przyznam, że czasem oglądam telewizje na komputerze, poprzez tuner DVB-T, bo Śrem nadaje w tym standardzie, choć na razie eksperymentalnie. Od czasu do czasu mieszają, nie ma też EPG, ale przyznam że jakość nadawania jest pierwsza klasa. Relacje z Pekinu oglądałem na kanale TVP HD i było bardzo dobrze. Co prawda to jedyny kanał HD "z ziemi" ale do reszty też nie ma co się przyczepiać. Jakiś rok temu miałem okazję oglądać telewizję u znajomego na ul. Mogileńskiej i była to jakościowa katastrofa, choć nie byłem w stanie powiedzieć czy to sam kabel czy też słaby debit źródła.
    • Gość: H D ? Re: INEA -> HD? IP: *.eastwest.com.pl 25.08.08, 11:58
      Tak długo jak długo kablówkami będą zajmowali sie "szybkie" byznesy tak długo
      możemy zapomnieć o jakości przekazu czy też zawartości samych kablówek. Proszę
      zwrócić uwagę na różnice w jakości obrazu między poszczególnymi kanałami a na
      temat głośności to już można prace magisterskie pisać.
      H D ? a co to takiego w kablówkach?
    • Gość: lynx Re: INEA -> HD? IP: 217.153.201.* 25.08.08, 12:01
      Potwierdzam, że sygnał z INEI pozostawia wiele do życzenia. Na Sony Bravia 40"
      FullHD niewiele kanałów wygląda lepiej niż zadowalająco. Często sygnał jest na
      tyle słaby że tuner trzeba przełączać z RGB na CVBS, żeby się dało oglądać. No i
      oczywiście o HD można na razie pomarzyć.
      • Gość: gOŚĆ Re: INEA -> HD? IP: 79.173.40.* 26.08.08, 13:46
        Panowie ... niestety wiekszosc kanalow do operatora dociera w kiepskiej jakosci,
        bo nie mozna mowic o rewelacji gdy rozdzielczosc to 544x576 albo 480x576 ... sorry

ale to chyba zaczyna sie robic celowe ... aby zmusic nas do HD !!!
        • Gość: lynx Re: INEA -> HD? IP: 217.153.201.* 26.08.08, 14:03
          Tylko dlaczego Inea wzorem innych poznańskich operatorów nie wprowadza programów
          HD? Nie mówię o tych płatnych typu C+ czy HBO, ale np. Eurosport, czy Animal Planet.
          • Gość: Janusz Re: INEA -> HD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:43
            Ty wiesz co to jest monopol.
            Znajdzie się paru gości, którym przeszkadza zła jakość programu.
            Ale tylko paru.

Po co więc dbać o klienta..............))))))))))))))))))))))))))))

• jacqal Re: INEA -> HD? 10.10.08, 10:28
              Inotel ? Zdecydowanie NIE POLECAM. Na instalację czekałem 2 tygodnie
              dłużej, niż obiecywany w umowie termin. Od samego początku jeden z
              dekoderów, jaki używam (z możliwością nagrywania) ciągle szwankuje -
              Canal Plus mam przez dzień, a potem dwa dni kratki na ekranie; potem
              dzień jest i dwa dni nie ma. Reakcje BOK-u na reklamacje po 3,4
              dniach. Pierwsza wizyta techników: zmiana oprogramowania routera.
              Bez poprawy. Druga wizyta ? Dali nowy dekoder - i tak, jak
              poprzedni. Między wierszami usłyszałem, że to wina softu i takich
              wadliwych mają sporo i trzeba czekać na upgrade. Ale co mi to daje ?
              Niby mogę nagrywać filmy, ale mój dekoder 2,3 razy dziennie
              restartuje sam z siebie i film mam w 2 częściach (bez paru minut).
              Dwa nagrane filmy i raz odtworzone musiałem wyamazać, bo przy
              drugiej próbie odtworzenia miałem same kratki na ekranie. A teraz
              jeszcze zablokowali mi drug dekoder (bez twardego dysku), który
              wcześniej działał poprawnie - w jego miejsce podpięli ten wadliwy,
              bo chcieli stwierdzić, czy to może wina kabli. No i doszli do
              wniosku, że jednak to dekoder. Podpięli ponownie ten bez dyksku i
              teraz mama ciągle "panel tv niedostępny" czyli mam 5 kanałów z 90. I
              nic z tym nie można zrobić (żaden restart nie pomaga). Czekam po raz
              trzeci na techników z Inotela. To wszystko w ciągu miesiąca. A net ?
              Wg testu na speedtest.pl ma prędkość połowy tego, co obiecano.
              • Gość: wiaderp Re: INEA -> HD? IP: 91.192.250.* 04.12.08, 11:43
                Potwierdzam słowa jacqal'a. Inotel może.... w przyszłości. Póki co mam TV od
                Inotel nie cały miesiąc i jest porażka: programy często skaczą (kratkują),
                zatrzymują się - tylko przełączenie na inny kanał i z powrotem pomaga, pilot to
                jedna wielka porażka, 2-3 restarty dziennie, nagranie filmu w całości to
                graniczy z cudem, zdecydowanie ODRADZAM, pozdrawiam. PS. Co do Net'u to żadnych
                zastrzeżeń nie mam, chodzi elegancko (prędkość taka jak powinna być)
    • Gość: iwona Re: INEA -> HD? IP: 91.197.155.* 05.12.08, 15:50
      dzisiaj byłam w Inei i min. pytałam o HD. Pani mi powiedziała, że od
      poniedziałku zaczną rozprowadzać dekodery do odbioru TV HD wsród
      klientów. Opłata za użytkowanie chyba 5 zł.
    • tomyorke Re: INEA -> HD? 08.12.08, 08:50
      Już jest, Szanowni Malkontenci
      • Gość: sz Re: INEA -> HD? IP: *.icpnet.pl 09.12.08, 21:16
        No już jest, i co z tego. Obraz katastrofa, kanały nie HD wyglądają gorzej niż z
        dekodera cyfrowego. Czekam właśnie na film HD na c+. Zobaczymy, choć na wiele
        nie liczę. INEA to żenada!!!
    • Gość: jp Nie ma w Polsce technologii HD IP: *.173.29.28.tesatnet.pl 09.12.08, 21:48
      Ba, nawet nie ma na świecie. Stacje nadające w HD można policzyć na palcach jednej ręki i to chyba nawet nie przez całą dobę. To co obecnie nazywa się HD to obraz skalowany do tej rozdzielczości. Pełne i prawdziwe HD ma się pojawić w 2012.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka