Gość: Misia IP: *.upc-f.chello.nl 12.11.03, 19:31 Zabrzmialo to jak haslo z lat....kiedy to bylo? Szkoda, ze ta czesc forum jest bardzo malo odwiedzana. Moze od teraz to sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachatka Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 16.11.03, 04:38 No laczmy sie :) Przylaczam sie z Belgii, za Poznaniem tesknie czasemi do bolu. Choc to dopiero 5 lat i nawet nie 1000km... Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 04.03.04, 00:33 Bachatka , gdzie jesteś ? Pisz , proszę . Michał z Wildy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggi Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.proxy.aol.com 14.11.04, 20:35 A ja Goska z Wildy. Jestem w Niemczech. A Ty gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 13.05.05, 03:20 I ja z Wildy Gosiu , lecz wyladowalem w Adelaide . Pozdrawiam goraco m2004@gazeta.pl . Frank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 21.01.04, 09:10 sa i w strasbourgu... i tesknia za swoim najpiekniejszym i ukochanym miastem ktore musieli opuscic - ...z znanych wowczas powodow... Odpowiedz Link Zgłoś
bulldog3 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 24.01.04, 20:40 haahah !! i ja sie dolaczam zza Oceanu Atlantyckiego !!! tylko to wszystko slomiane zapaly !!, podobnie ja z klubem ktory mial powstac [ patrz post o klubie] skonczy sie na paru wpisach !! - normalka !! ,kazdy pilnuje $$$ i za tym goni od switu do nocy,nie ma czasu na glupoty !!! A pozatym ?? Na Starym Rynku u Gruszeckiego sa dobre wyroby ciastkarskie !! ,jadlem niedawno !! pycha !! trudno o takie od Montrealu do Alabamy !! Odpowiedz Link Zgłoś
ok.api Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 25.01.04, 19:37 Witam. Ja tez ze Strasburga. Milo wiedziec, ze i tu mozna spotkac Poznaniakow... Pozdrawiam. Gość portalu: jurek napisał(a): > sa i w strasbourgu... i tesknia za swoim najpiekniejszym i ukochanym miastem > ktore musieli opuscic - ...z znanych wowczas powodow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.icpnet.pl 01.02.04, 15:15 ja jestem z Roznania z rataj, i jak wyjeżdżam to już na dworcu głównym tensknie za moim pięknym miastem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.sympatico.ca 02.02.04, 00:54 Jestem z Jezyc(Mickiewicza 11,niestety kamienica juz nieistnieje) Pozdrawiam moje piekne miasto i poznaniakow z Ontario. Odpowiedz Link Zgłoś
hskornicka Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 06.08.04, 00:14 Gość portalu: pyra napisał(a): > Jestem z Jezyc(Mickiewicza 11,niestety kamienica juz nieistnieje) > Pozdrawiam moje piekne miasto i poznaniakow z Ontario. Odpowiadam pyrze z Ontario, prosze odezwij sie na adres stowarzyszeniepyra@yahoo.ca, jestem z Lazarza, dom stoi do dzisaiaj a w Ontario Mississauga a ty podaj swoje namiary Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant007 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.sympatico.ca 15.08.05, 04:40 Lazarskie okno klania sie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.themoderngroup.com 09.05.07, 16:13 Ja tez wyjechalam z Rataj na poludnie Anglii, juz 5 lat, mam nadzieje ze niebawem znajde w Poznaniu prace za pieniadze pozwalajace na zycie. (nie tylko wegetowanie. Kawa na Rynku jest niezbedna do zycia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 08.02.04, 12:05 pozdrawiam wszystkich a wszegolnosci ok.api daj znac co u ciebie i namiary, gdyz ,,inicjaly,, nic mi nie mowia. lacze uklony. Odpowiedz Link Zgłoś
ok.api Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 12.02.04, 18:17 hej, jurek, dzieki za odpowiedz, moje namiary: ok.api@gazeta.pl pozdrawiam, jesli mozesz, pisz na priva, na pewno odpisze czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 64.9.159.* 13.02.04, 16:14 Pozdrowienia z Houston Tx. ;-) mieszkalem na Lazarzu, Matejki,Grottgera to moje fyrtle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bulldog3 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 17.02.04, 02:55 co tam robisz w Huoston ?? jak dlugo jestes ??? pracujesz na dachach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 64.9.159.* 17.02.04, 15:10 LOL nie nie pracuje na dachach ;-)))prace mam ciekawa i ta sama od 13 lat ;-) wyjechalem jeszcze za Jaruzela ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bulldog3 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 18.02.04, 16:01 wyjechalaes za jaruzela ?/ to cos sie nie zgadza ?/ to nie 13 lat a ponad 20 ,przynajmniej tyle dla mnie tu juz jest. Siedzialem w Dallas krotko,ale tam 99 % to Meksyki maja wszystko opanowane ,podobnie w Houston,chyba ze masz wyjatkowe szczescie i zalapales sie dobra fuche. pozdrawiam z NYC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 64.9.159.* 18.02.04, 16:30 w 1990 juz w polsce nie bylem lol a walesa jeszcze nie byl prezydentem ;-) do dallas czesto latam( mamy tam sklepy),pracuje jako kupiec miesa dla sieci hipermarketow . Odpowiedz Link Zgłoś
bulldog3 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 19.02.04, 06:18 to jestes z zawodu weterynarzem czy rzeznikiem ?? ze pracujesz w miesie ? do jakiej sieci sklepow pracujesz ? - Pathmark ?? czy Shop Rite? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 64.9.159.* 20.02.04, 14:58 bulldog3 napisał: > to jestes z zawodu weterynarzem czy rzeznikiem ?? ze pracujesz w miesie ? do > > jakiej sieci sklepow pracujesz ? - Pathmark ?? czy Shop Rite? lol, ani rzeznikiem ani weterynarzem lol, kupuje mieso hurtowo dla sieci Fiesta(Houston,Dallas,Austin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zas ale Pyra Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.client.comcast.net 28.10.04, 05:57 I ty Rodoku, szpicbubie jestes tak blisko? Jo zem pyra z Dallas. A do szkoly to zem chodzil do Trojki, Kasprzaka na Strzyleckiej, mieszkalem zas na Winogradach (pierwej na starych potym na nowych). Pozdrawiom WSZYTKIE PYRY, ale te z Texasu to najblizsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 64.9.159.* 29.10.04, 15:27 HEY, ja jestem w dallas bardzo czesto. Napisz na email KECAJW@YAHOO.COM to sie na piwo wybierzemy jak bede tam JACEK Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka06 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 21.07.06, 15:21 a ja tez bylam w "Trojce"(i skonczylam;):P:P, tez mieszkalam na Winogradach (choc tych pewnie nowszych...;) Dawne Kraju Rad... heheheh pozdrawiam takze starszego (jak sie domyslam) kolege... pana(?) Odpowiedz Link Zgłoś
hskornicka Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 06.08.04, 00:17 Gość portalu: JACEK napisał(a): > Pozdrowienia z Houston Tx. ;-) > > > mieszkalem na Lazarzu, Matejki,Grottgera to moje fyrtle ;-) Chodzilam do II LO na Matejki i do parku na wagary, pozdrawiam z Toronto odezwij sie Hania hanna14real@yahoo.ca Odpowiedz Link Zgłoś
hskornicka Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 06.08.04, 00:19 Gość portalu: JACEK napisał(a): > Pozdrowienia z Houston Tx. ;-) > > > mieszkalem na Lazarzu, Matejki,Grottgera to moje fyrtle ;-) a moje Jarochowskiego a w II LO i w palmiarni na wagary, obrcnie Mississauga, Ontario hanna14real@yahoo.ca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.09.06, 02:13 a papierosek na ul. Skrytej!!! pozdrawiam z Londynu ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 03.03.04, 11:01 ok.api - pozdrawiam cie chociaz pozno, ale tym bardziej serdecznie. napisz co nieco o sobie... osobiscie mieszkalem na gorczynie, ale urodzilem sie na srodce. pracowalem, dzialalem i sportowcem bylem co mile wspominam. czesto w poznaniu bywam, chociaz ostatnia zime nieco odpuscilem. ale tesknie i w tym jeszcze miesiacu bede mial okazje podziwiac nowosci naszego miasta. pozdrawiam cie serdecznie jak i pozostalych poznaniakpow. czekam na ,,nowinki,,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 03.03.04, 11:34 serwus ok.api - odpisuje z dobrym opoznieniem, za co przepraszam. skontaktuje sie na priva, ale ciesze sie gdyz za dni kilka bede w mym ukochanym poznaniu. czekam na wiesci od ciebie... pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ok.api Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 05.03.04, 20:34 Czesc, Jurek, dzieki za odpowiedz. W takim razie czekam na kontakt na privie. Jesli mozesz, to podaj swoj adres mailowy, to sie odezwe. Pozdrawiam. ok.api Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 09.03.04, 19:03 serwus ok.api - mysle, ze masz sie dobrze... dziekuje za wiesci. odezwe sie na prive. moje namiary - jurand67@voila.fr - z wielka niecierpliwoscia oczekuje wyjazdu do poznania, bedzie to niebawem. narazie lacze serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
hskornicka Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 06.08.04, 00:22 Gość portalu: jurek napisał(a): > serwus ok.api - mysle, ze masz sie dobrze... dziekuje za wiesci. odezwe sie na > prive. moje namiary - jurand67@voila.fr - z wielka niecierpliwoscia oczekuje > wyjazdu do poznania, bedzie to niebawem. narazie lacze serdeczne pozdrowienia Czesc Jacek-pozdrawiam zza oceanu, probowalam wyslac e-maila ale wrocil, czyzby juz nieaktualny hania hskornicka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 04.03.04, 00:16 Kochane Pyry !!!!!!!!!! Jestem nia tyz . Siedze w Kangurowni ponad 20 lat i po nocach mam czasami mokry jasiek , taka mnie nieraz nostalgia nachodzi . Jestem z Dolnej Wildy . Napiszecie do mnie kochani , nie ? Moj adres : ja26jame@op.pl Czekam przy Farze koło antykwariatu , czy on jeszcze tam istnieje ? Michał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 06.03.04, 16:34 serwus michale - antykwariat o ktory pytasz komus przeszkadzal... sam do niego zagladalem, bo byly tam ,,rarytasy,, i ubieglego lata rozczarowalem sie jego brakiem, ale i sa wspaniale nowosci - musisz koniecznie odwiedzic stolice kochanej pyrlandii... pozdrawiamy ciebie i kangury jesli nie uprzykrzaja tobie zycia... jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.wahroonga.com / 203.80.160.* 07.03.04, 03:45 Czesc Jurek Antykwariat przeniesiono na Ul Paderewskiego atmosfera odbiega, od juz nieistniejacego, uwazam ze zostala wyrzadzona wielka szkoda, ale takie jest prawdziwe oblicze tego co dzieje sie w naszym miescie i kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 07.03.04, 07:37 witam cie jm - ale mysle ze to nie jest ten sam, prowadzi go calkiem inne ,,towarzystwo,, zakladam, ze mowimy o tym samym, przy ulicy murnej... no i jest znacznie mniejszy i ,,ubozszy,, w rarytasy. poznan ogolnie zmienil sie... bardzo ale nie zawsze - na lepsze chociaz niektore rzeczy zalatuja nowoczesnoscia, az milo spojrzec. ale gdzie podzial sie ten uroczy poznan ,,lat minionych,,. nie mamy wyboru kochajmy go jakim jest. pozdrawiam goraco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.wahroonga.com / 203.80.160.* 08.03.04, 06:57 Czesc juerk dzieki za maila, to jest na narozniku, murnej , padarewskiego. To cos nieprzypomina atykwariatu, atmosfery poprostu niema. Pozatym jak przypominam sobie w tym malym sklepiku sprzedawano plyt, wtedy sie nazywaly dlugograjace. Poznan sie zmienia widac to golym okiem, nie mniej wiele jest jeszcze do zrobienia. Przez ostatnie lata tak sie zlozylo ze odwiedzalem go co roku, ale te zmiany sa nijaki w stosunku do tygrysow azjatyckich. Temat rzeka zapraszam lechgraf@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 08.03.04, 22:19 Hi . To fajnie , ze zajrzales i odezwales sie i do mnie ,dziekuje . Tu jest jak w raju ino , ze w raju tez powinien byc w narozniku , albo nie, na srodku Poznan . Kangury to ja jem i to bardzo smaczne miecho , cos pomiedzy sarnina a konina . Co sie jeszcze zmienilo na Starym Rynku ? Nie moge juz latac samolotem , bo jestem ukotwiczony aparatura , ktora pomaga mi oddychac , ale i tak jeszcze jest w deche , nie . Serwus brachu i pisz jak masz ochote . Michal z domu Pyrowski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 09.03.04, 13:51 czesc michale - coz za wielka szkoda ze nie mozesz sie swobodnie przemieszczac, a w poznaniu wiele sie zmienilo. zapewne wiesz ze na miejscu obiektow ,,warty,, jest multikino i wiele innych spraw. stary browar tez sie zmienil, ale sama wilda nie bardzo. bardzo mi przykro, zenie mozesz sie zjawic w swym ukochanym poznaniu, ale ,,niechaj zywi nie traca nadziei,, ta szansa zawsze przed toba. nie wiedzialem, ze kangury sa jadalne, a jak mowisz ze cos pomiedzy sarnina, a konina to musi byc pyszne. ja z kolei myslalem, ze sa one nieco upierdliwe, ale widze ze sie mylilem. pytasz o nasz rynek - no napewno wypieknial, w szczegolnosci latem z ogrodkami, nawet przyjemnie przysiasc, chociaz troche drogo - dobre piwko nawet okolo 20zl. poznan napewno pieknieje, ale i zbyt wiele przewalek, a miasto moglo by byc jeszcze piekniejsze. wlasnie za 3 tygodnie sie tam wybieram, nacieszyc oczy... pozdrawiam cie i zycze pomimo immobilnosci wizyty w najpiekniejszym miescie... trzymaj sie jurek Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 04.03.04, 00:19 Gdzie się podziały te moje tęsknoty ? M. Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 04.03.04, 00:30 Misia , podaj namiary , proszę . Oto moje : ja26jame@op.pl . Michał z Wildy Telepatio wzywam twojej pomocy !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna14real@yahoo. Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.region.peel.on.ca 28.06.04, 21:34 Czesc poznaniacy ze wszystkich stron swiata! Mieszkam w Toronto od 18 lat. Skonczylam poznanska Akademie Medyczna Wydzial Lekarski w 1982 i od 14 lat praktykuje jako lekarz rodzinny (General Practice). Postanowilam zalozyc Stowarzyszenie poznaniakow i wielkopolan w Kanadzie. Nie wiem czy mi sie uda, ale trzeba probowac. Do uslyszenia Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.proxy.aol.com 23.07.04, 23:24 Weszlam na ta strone przez przypadek nie jestem z Poznania moj ojciec pochodzil ze Steszewa,gdzie kazdego roku spedzalam wakacje,tak ze Poznan nie jest mi obcym miastem.Przeczytalam Wasze posty co prawda maja juz "stara"date lecz rozplakalm sie bo czytajac je czulam jak przemawia przez was przyjazn nie spotkalam tego do tej pory nigdzie .Piszecie do siebie jak starzy przyjaciele znajac sie od wiekow spodobalo mi sie /Do tej pory czytalam wiele wulgarnych zwrotow,ublizen sobie na wzajem przez polakow w Usa,Kanada,Szwecja,Norewgia,Australia no i kroluje w tym polonia Niemiecka/ tak ladnie i cieplo jak Wy poznianiacy zwracacie sie do siebie spotkalam to pierwszy raz mieszkam w Hamilton 20 lat lecz tesknota za krajem jest duza zwlaszcz wieczorem, mysli wedruja do kraju do domu i to jest cos czego nie da sie opisac a z czym sie zyje kazdego dnia.Jeszcze raz jestescie wszyscy na tej stronie wspaniali .Pozdrawiam was bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.region.peel.on.ca 28.07.04, 21:26 Odpowiadam ulce z Hamiltonu jak to dobrze ze sie odezwalas, bo my wlasnie szukamy pyrek w okolicy Torono i Mississagi a to dlatego, ze w ubiegla niedziele tzn 25/07/04 zalozylismy Stowarzyszenie Poznaniakow i Wielkopolan w Ontario pod jakze swojska nazwa "Pyra" Poki co pelnie obowiazki prezesa moj nr. tel(905)-275-4269 a gdy masz jakis innych znajomych zez Poznania albo Wielkoposki to daj im moj namiar. W niedziele zglosilo sie okolo 50 osob tak z Poznania , jak i z poznanskiego. Sama wywydze sie z Lazarza i uczeszczalam do II LO w Poznaniu w latach 1972-1976, a nastaepnie studiowalam na Akademii Medycznej Odezwij sie Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 142.94.86.* 19.10.04, 05:53 Tak ladnie i cieplo jak Wy poznianiacy zwracacie sie do siebie spotkalam to pierwszy raz. Mieszkam w Hamilton 20 lat lecz tesknota za krajem jest duza zwlaszcza wieczorem, mysli wedruja do kraju, do domu i to jest cos czego nie da sie opisac a z czym sie zyje kazdego dnia. - pisze Ula. Masz racje, naprawde wyjatkowo sympatyczna jest grupa osob, ktore sie wpisali na tej stronie. Mieszkam od 22 lat w prowincji Alberta w Zachodniej Kanadzie. Najwieksze skupiska rodakow sa tutaj w Edmonton i w Calgary. Poznaniacy (moi znajomi) pracuja na uniwersytecie w Edmonton (jeden jest profesorem fizyki a drugi telekomunikacji). Sporo rodakow spotykam w Gorach Skalistych na nartach. Czesto slysze jak rozmawiaja po polsku ze swoimi dziecmi. Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 13.05.05, 03:41 Ulka , ja tesknie z Toba wieczorami adelajdzkimi . 23 lata w Adelaide . Plakalem jak bobr , gdy w zeszlyn roku zobaczylem swoje odbicie w jeziorze Strykowskim . Mialem juz nie widziec Polski , ale wymknalem sie kosie . Tesknie wiec teraz i z Toba , jakos razniej mi . Pozdrawiam , Frank . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia basia USA Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.07.07, 06:06 Szanowna Pani Urszulo i ja weszlam przez przypadek na te strone i tak samo zaskoczyla mnie serdecznosc wszystkich, radosc dzielenia sie swoimi odczuciami, wspomnieniami o NASZYM JEDYNYM I NIE POWTARZALNYM MIESCIE-KOCHAM POZNAN i bardzo tesknie ,szczegolnie dlatego,bo faktycznie bardzo trudno spotkac poznaniakow ,szczegolnie tutaj w okolicach Chicago.JA, TA PIERWSZA EMIGRANTKA, (31 lat w USA) mam teraz juz rodzinke , mam 2 corki,ktore mowia i pisza po polsku , 2wnuki tez.Jestem dumna zawsze z tego ,ze pochodze z Poznania, a moj maz zawsze mowi, ze wygral najlepszy los na loterii ,bo mu sie dostala poznanianka.Pozdrawiam Pania i "wszystkie PYRY",niech Bog nad Wami czuwa,a Matka Boska ma w swojej opiece. Ps. slucham wlasnie piosenek Radio Londyn, spiewa Maryla Rodowicz, pisze do poznaniakow, czyz to nie mily sobotni wieczor.Buzka,LOVE babcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicjazillinois Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 17.08.08, 05:29 Czy ktos z Poznania mieszka w Hoffman Estates ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Toronto Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.tor.dsl.tht.net 01.11.04, 00:11 No to ja z Toronto sie klaniam. Bede za rok w Poznaniu i znowu lezka sie zakreci. Pozdrawiam wszystkich Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania z Toronto Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 69.158.116.* 30.07.04, 21:56 Czesc pyrki wew Poznaniu i poza nim Pragne was poinformowac, ze na terenie Ontario/Canada/ rozpoczelo swoja dzialalnosc Stowarzyszenie Pyra zszeszajace poznanaikow i wielkopolan na tutejszym terenie. prosimy o kontakt na adres stowarzyszeniepyra@yahoo.ca, albo moze sa jakies pyrki w Toronto lub jego okolicach pozdrowinia hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zas ale pyra Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.client.comcast.net 28.10.04, 05:52 I pomyslec, ze zas ale bylem PRAWDZIWA PYRA a w latach 1983-1990 bylem Pyra w TORONTO. I TERAZ powstaja tam PYRY? A W goracym Texasie ich nie ma. A czy zas ale macie szneki z glancem, pyry z gzikiem czy cala wuchte babek? Nie sztacham sie cmikami wiec mnie to nie interesuje, ale usiadlbym sobie na kiscie, ryczke postawil pod giry i zjod skibke chleba ze smolcem i lebera. Oj, lza sie zas ale w slipiu krynci. Wiaruchna, zas ale odezwijcie sie. Byndzcie ale PYRY. I KORBOLE. A moze kto pamiynta wiersz .... jak On sie zwol... "Chodzil ze mnom do Dymbiny, do Zologu my chodzili..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Poznań Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.icpnet.pl 28.10.04, 23:34 Jestem pyra od 4 pokoleń a wychowałam się w Dymbinie nad Wartą Jeśli chcesz coś wiedzieć o Poznaniu tym nowym to napisz do mnie kogel12 małpa poczta.onet.pl Ciągle mieszkam tu i kocham moje miasto Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vega7 Re: Poznaniacy zewszad łączcie się! 06.11.04, 10:03 Gość portalu: Małgośka Poznań napisał(a): > Jestem pyra od 4 pokoleń a wychowałam się w Dymbinie nad Wartą > Jeśli chcesz coś wiedzieć o Poznaniu tym nowym to napisz do mnie > kogel12 małpa poczta.onet.pl Ciągle mieszkam tu i kocham moje miasto > Pozdrawiam Przybijam piątkę !!! Pozdrawiam wszystkich Poznaniaków zwłaszcza tych, którzy są dalego od swojego miejsca urodzenia, którzy myślą i tęsknią. Namiastkę tego co dzieje sie u nas wklejam na mojej stronce: "Wędrówki nie tylko po Poznaniu". Masz ochotę, wpadnij, zapraszam: www.icpnet.pl/~eksel/jola/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 13.05.05, 03:29 Nawijaj wiecej tej pyrowskiej grypsery , bo w miechach cosik mi rosnie , nostalgia , nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Ale jak sie mamy laczyc? 22.10.04, 10:48 Internetowe stowarzyszenia nie majace celu nie maja szansy na powstanie. A spotykac sie osobiscie byloby trudno. Pozdrawiam - Australijka z Grunwaldu Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek S Re: Ale jak sie mamy laczyc? IP: 142.94.86.* 23.10.04, 20:37 Chyba nie jest az tak beznadziejnie. Nawiazalem ostatnio kontakt z prezeska poznaniakow z Ontario i mam nadzieje, ze oni nas niebawem odwiedza. Zapraszamy ich do siebie do Edmonton, zeby wspolnie wyskoczyc na narty w Gory Skaliste. Moze uda sie zreszta w przyszlosci zorganizowac zawody narciarskie, na ktore moga przyjechac wszyscy poznaniacy (rowniez z Australii - nie tesknicie za sniegiem?). Pozostaje jedynie do uzgodnienia termin i miejsce takiej imprezy, najlepiej w Gorach Skalistych w okolicach Calgary. Organizowalem wielokrotnie takie popularne zawody narciarskie dla wszystkich chetnych z poznanskich uczelni w latach 197o-tych (min. w Samotni i w Zielencu). Kto sie chce z nami skontaktowac prosze wyszukac nasz adres na stronie internetowej miesiecznika polonijnego PANORAMA POLSKA: www.panoramapolska.ca/ Pozdrawiam wszystkich ziomkow. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Ale jak sie mamy laczyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:24 Hej. Jak na narty to do Poznania!!! Mamy tu maly stok, wiec jak chcecie pogadac o Poznaniu i pojezdzic na nartach to najlepiej w Poznaniu !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna2502 cos sie cicho robi! IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.04, 21:01 zobaczylam ten temat dopiero dzisiaj i zal mi jest ,ze malo kto sie jeszcze odzywa.Mieszkalam na Wildzie.nad kinem.teraz jestem w Bonn i czesto serce mi rozrywa.Nawet boje sie wchodzic na te strony,zeby nie wpasc w depresje.A wkoncu to juz 10 lat iwcale nie tak daleko.Pozdrawiam wszystkich poznaniakow. kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna2502 Re: cos sie cicho robi! IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.04, 21:02 katarzyna@t-online.de Odpowiedz Link Zgłoś
jogus123 Re: cos sie cicho robi! 30.12.04, 15:55 Jestem tez poznanska pyra na wygnaniu.Od 10 lat mieszkam w Niemczech kolo Paderborn moze jest tez ktos w tych okolicach z Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: cos sie cicho robi! 13.05.05, 03:17 Kasiu Kochana , teskno , nie ? Jestem z Dolnej Wildy 32 . 23 lata w Adelaide i tez teskno . Tobie tak blisko nad Warte . W zeszlym roku bylem na Rynku kolo kosciola . Malo sie zmienilo . Za to na Starym Rynku byl jarmark i kupilem srebrna monete 10-cio zlotowa ze Stefanem . ( Batorym oczywiscie ) . Moj adres : m2004@gazeta.pl . Napisz jak zechcesz . Pozdrowienia z P.A. ( S.A. ) Frank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sayan do m2004 IP: *.rivrw6.nsw.optusnet.com.au 17.05.05, 10:17 Niewiem jak to sie stalo, ale sporo poznaniakow wybralo Adelaide wlatach 80, czym to mozna umotywowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sayan Re: do m2004 IP: *.rivrw6.nsw.optusnet.com.au 10.06.05, 13:43 Od 23 lat mieszkam na wschodnim wybrzezu w Sydney Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: do m2004 14.06.05, 03:30 Czesc Brachu Nadwarcianski . Od 23 lat siedze w Adelaide . Jestem z Wildy . Kiedy ostatnio chodziles po nadwarcianskim brzegu . Mnie udalo sie to zrobic wiosna 2004 . Przyjacie pozyczyl mi MTB i objechalem sporo . Na zachod to az po Buk . Co porabiasz ? Kliknij jak zechcesz . Pozdrawiam serdecznie Franciszek . Odpowiedz Link Zgłoś
m2004 Re: Ale jak sie mamy laczyc? 13.05.05, 04:01 Luizo , jestem w Adelajdzie , a Ty gdzie ? Frank pozdrawia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sayan Re: Ale jak sie mamy laczyc? IP: *.rivrw6.nsw.optusnet.com.au 04.06.05, 10:43 W sydney od 23 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.server.ntli.net 12.11.04, 21:41 czesc witam wszystkich tu obecnych z Poznania ja rowniez tesknie za naszym ukochanym miastem.obecnie mieszkam w szkocji.ciesze sie ze tu trafilam i przesylam pozdrowienia z uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.cable.ubr02.camd.blueyonder.co.uk 09.01.05, 22:52 czesc! ja mieszkam od szesciu lat w Londynie i juz od pieciu lat pragne wrocic do domu ,ale jestem jak ten mitologiczny Odys..........ciagle nie moge. Pozdrawiam wszystkich .Do zobaczenia w Poznaniu za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanpyrka78 Re: Poznaniacy w Chicago 10.05.05, 17:08 Czesc wszystkim Poznaniakom mieszkajacym za granica!! Szukam poznanskich pyrek ktore chwilowo lub na stale mieszkaja w Wietrznym miescie zwanym Chicago:)) Ludzie, gdzie jestescie? Odezwijcie sie!! Pozdrowionka, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
bulldog3 Re: Poznaniacy w Chicago 18.05.05, 08:42 niestety w Chicago nie znajdziesz zadnych poznaniakow,tam 99.9% same gorale spod Cerwonego albo krakusy albo Zambrowiaki !!! - zle trafiles [las] przeniesc sie lepiej w okolice NYC,to znajdziesz ale nie wielu. W ogole nie ma urodzaju poznaniakow w USa,wiekszosc siedzi w Rajchu ,bo Euro mocny i do domu blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna2502 Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.05, 12:07 A jednak cos sie tu dzieje.Moze to egoizm,ale uspakaja mnie fakt,ze nie jestem samotna ze swoja tesknota.pozdrawiam wszystkich kaska z bonn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: london5 Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.sympatico.ca 15.07.05, 23:35 Pani Kasiu ,pamietam zielonego fiata 127p. Odpowiedz Link Zgłoś
2502aa Re: Poznaniacy w Chicago 18.09.05, 09:29 znamy sie London5? katarzyna@t-online.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.ct.gemini.ntplx.com 14.06.05, 04:14 Rowniesz sie z toba zgadzam i mieszkam 100mili na polnoc od NYC. Rzeczywiscie nie ma tu Poznaniakow w Ameryce. Tylko kilku jest co znam z poznanskiego. To inne myslenie w tym kraju niz poznanskie, czyni to miejsce dla nas jakims dziwnym. Ale oczywiscie mona sie zaadaptowac. Ja spedzam czas z Dunczykami i Holendrami. Czuje sie z nimi jak bym znal ich zawsze. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant007 Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.sympatico.ca 19.07.05, 08:24 Moze ,dokladniej podaj jaka miejscowosc to moze ,kogos tam mamy jesli potrzebujesz pomocy lub informacij. Odpowiedz Link Zgłoś
basia-kasia Re: Poznaniacy w Chicago 22.07.05, 02:49 Ja mieszkam w Ameryce i jestem z Poznania.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.ct.gemini.ntplx.com 22.07.05, 03:51 Witaj Basia-Kasia. To cieszy, ze chociaz Ty z Poznania w Ameryce jestes. A dlugo juz tu jestes i jak sie zaadoptowalas? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant007 Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.sympatico.ca 22.07.05, 06:12 Lazarskie wybij okno sie klania,macie czas po wspominac to prosze bardzo zapraszamy.Ameryka to piekny kontynent prawda,Polska rowniez jest piekna. Jezeli macie jakies pytania to pytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy IP: *.ct.gemini.ntplx.com 24.07.05, 05:52 I wazajemnie sie klaniam. Ja to z Komandorii i Warszaskiego Os. jestem. Tak ze z zalem stwierdzam, ze nie moge sobie z Wami powspominac. Pamietacie te dzielnicowe podzialy, ja bylismy malolatami? Nawet dziewczyny z nie swojej dzielnicy prawie nieszlo poderwac. Ale Pozdrowic Was Wszystkich moge. Z Pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant007 Re: Poznaniacy IP: *.sympatico.ca 25.07.05, 14:47 Na pewno pamietasz Pomet ,Lozyska Toczne,krotko chodzilem do pometowskiej szkoly, byla ,w kilku barakach.Na ul. Glownej ,jest klub Polonia Poznan w ktorym tez ,trenowalem do wieczora.Mam kilku kolegow w blokach na ul.Krancowej.Wiaruchne pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy IP: *.ct.gemini.ntplx.com 25.07.05, 18:48 Pracowalem w Pomecie i Lozyskach. Szkole pometowska rowniesz pamietam, ale ja chodzilem do technikom przy Fabryce Lozysk Tocznych skonczylem jako T. Elektryk. W tych blokach niskich na Warszawskiej a Krancowej kiedys mieszkale. Dobrze mnie tam znaja, chyba ze jakis nie dawno urodzony. Ja nigdy sie nie interesowalem sportem jak go sam nie uprawialem, wiec nie wiem o klubach sportowych. Do dzisial nie cierpie sportu na TV. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sayan Re: Poznaniacy IP: *.rivrw6.nsw.optusnet.com.au 05.08.05, 23:33 Witam ,jak rowniez ukonczylem T.m w barakach pometowskich a nastepnie na Piotrowie Budowe maszyn. Napisz gdzie mieszkasz? Mnie los poslal na Wielka Rafe Koralowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy IP: *.ct.gemini.ntplx.com 06.08.05, 02:27 Witam. Pamietam, ze te technikum najpierw bylo w barakach kolo Pometu, ale jak Lozyska Toczne zdecydowly sie wybudowac mowy budynek szklony, to przeniesli szkole na prawo od biurowca i bramy wejsciowej do lozysk, za ogrodki dzialkowe. Zaczolem chodzic do tego technikum wlasnie w pierwszym roku odadania do uzytku tego nowego budynku. Naszym ucznioskim zadaniem miedzy innymi, bylo zmechanizowac pracownie elektryczna. Mnie ponioslo do Niemiec a nastepnie do Nowej Anglii USA. Tutaj naprawiam elektronike. Co robisz na wielkiej rafie? To napewno, wspaniale miejsce do zwiedzania, plywania i norkowania. Czy pozwalaja wam polowac na rekiny? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant007 Re: Poznaniacy IP: *.sympatico.ca 06.08.05, 04:10 Mile wspominam wasza stolowke zakladowa,dobre jedzenie gotowali.Za duzo to nie moge wam powiedziec , o Lozyskach , poniewaz nie uczylem sie nie pracowalem , zabraklo moze ,200- 300 metrow.Pamietam jak zima wialo z Warszawskiej na Krancowa.W Pomecie chodzilem na warsztaty 3 dni ,3 dni szkoly zawodowej, tez placili 1 klasa 300 lub 500 zl , w trzeciej chyba 1500 zl.Pamietacie , tez OHP to byl Ochotniczy Hufiec Pracy ,byl tez hotel robotniczyna Krancowej. Pamietam Romanowskiego od wf , facet z brotka.Pamietacie lysego od chemi,lub goscia od maszynoznastwa , mielismy dyrektorke zapomnialem, nazwisko.Pamietam, baraki laczyla wiata przed deszczem.Pamietam, pierwszy dzien w tej szkole .Narazie wiaruchna , pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy IP: *.ct.gemini.ntplx.com 06.08.05, 06:28 Emigrant, gdzie sie podziewales? Czy cie obrazilem? Moje wypowiedzi niechcaco sa czasmi dosadne. Sorry jak cos takiego Ciebie dotknelo. Czy mozesz napisac (publiczne forum)gdzie pracowales w Pomecie? Ja pracowalem w Pomecie tylko pare miesiecy kolo biurowca(nie pamientam nazwy budynku)gdzie naprawialismy uzadzenia pomiarowe. Ja dokladnie wychodzilem w teren na fabryke i tam naprawialem czujniki itd. lub je wymienialem. Nie bylo ciekawie, wiec poszlem naprawiac maszymy/obrabiarki do lozysk jako elektryk. Ale z Pometu jezdzilem na wakcje do Niechorza, a za dzieciaka do Osna Lubuskieko itd, bo moj ojciewc pracowal w Pomecie praktycznie cale dorosle zycie. Do Pometu na zakld lub do klubu pometowskiego wchodzilem jak prawie do domu. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant007 Re: Poznaniacy IP: *.sympatico.ca 08.08.05, 23:02 Jak wiesz , emigrant z natury, jest w ciaglym ruchu i na obrazanie nie ma czasu. W Pomecie byla kantyna , gdzie na przerwie mozna , bylo cos kupic.Pamietasz Gwidona , zawsze chodzil troche {wiesz}.Znales jakis zawodnikow, oni tylko podpisywali liste plac, caly czas trenowali ,byli oddelegowani na boisko.Najgorsze byly warsztaty na druga zmiane, straszna nuda.Na ul.Glownej,byl Sam sklep spozywczy samoobslugowy , zaraz przy przystanku autobusowym przy nim tez handlowalem warzywami.Lody u Brody ,na Glownej tez pamietasz.W klubie pometowskim ,zaraz przy torach tez wchodzilem cos zjesc ,jak szedlem na trening zaraz po szkole.Na Krancowej byly dwa wejscia, a od warszawskiej chyba jedno.Czy w Niechorzu ,Pomet mial swoj osrodek?.Narazie wiaruchna ,pozdrowienia i nie obrazac sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy IP: *.ct.gemini.ntplx.com 09.08.05, 00:43 Z nam Gwidona. Tak, on byl sportowym aktywista. On i cala grupa go odwiedzajacych potrafili godzinami dyskutowac o sporcie i taktyce. Ja oczywiscie jak cos takiego sie dzialo to wychodzilem(sport to nie ja). Ten sklep na zakladzie byl zaraz kolo miejsca gdzie pracowal(bez wymieniania jego zawodowego zajecie, bo go, to nie tylko my znamy). Pytanie jest, czy jak przychodziles do jego miejsca pracy, to wchodziles przez zelazne drzwi(ala frontowe, ale wewnatrz). Pierwsze i drogie drzwi po prawej stronie to jego miejsce pracy. Mial tam duze akwarium. Idac dalej, za trzecimi drzwiami pracowaly kobiety T.. Idac dale do konca korytaza byla taka dluga waska siapa idaca na prawo. Czy znales kogos z tych ludzi, co tam pracowali? Tak masz racje z wejsciami do Pometu. Dwa na Krancowej i jedno wygodniejsze, bo latwo do tranwaju od Warszawskiej. Popatrz jaki maly swiat. Trzymajcie sie wiaruchna. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant007 Re: Poznaniacy 12.08.05, 16:43 Tak ,oczywiscie po zaswiadczenia do niego chodzilem, potrzebne byly do szkoly na zwolniena z lekcij.Na poczatku to sie gubilem, w tych zakamarkach ,to pomieszczenie , w ktorym pracowal nie bylo zbyt duze. Pamietasz Jurge ,byl moim mistrzem na warsztatach, dosyc wysoki, szczuply.Warsztaty byly,niedaleko odlewni. Pozdrawiam wiaruchne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAYAN Re: Poznaniacy IP: *.dialup.optusnet.com.au 27.08.05, 06:56 Pamietam Jurge kiedy przyszed na warsztaty byl to rok 1967, facet nie ciekawy. pozbawiony jaj. Natomiast dobrze pamietam Filarego i sw. pamieci Czarnolewskiego, ktory chyba byl najleszy z cale paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
basia-kasia Re: Poznaniacy w Chicago 23.07.05, 00:43 Wyglada, ze jestesmy prawie sasiadami, ja mieszkam w PA.Mieszkam tu od kilunastu lat, Poznan zawsze bardzo chetnie odwiedzam, ale z radoscia wracam, tu jest moj dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant007 Re: Poznaniacy w Chicago IP: *.sympatico.ca 23.07.05, 03:47 Wtam wszystkich poznaniakow,tu i tam,mysle ze naprawde jest nasz duzo na wojazach po swiecie.Kazdy szuka swojego celu ,szczescia.Najwiekszym szczesciem jest , byc niezaleznym ogolnie, ja tak mysle, moze sie myle ale pewnie nie duzo.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Poznaniacy IP: *.ct.gemini.ntplx.com 24.07.05, 06:06 Basia-Kasia to dalek. I jeszcze mona stac w korku na autostradzie. Latwo taka wyprawa moze sie zamienic w calodzienna. To juz wymaga poswiecenia taka podroz do PA. Dobrze, ze juz zadecydowalas, gdzie jest twoje miejsce. Mnie jeszcze ciaga po swiecie, ale do Poznania jakos po smierci SP Ojca nie moge sie wybrac. Pewnie Poznan zmienia sie szybko. Nie myla sie Tobie "nowe" (z przed IIWS)nazwy ulic? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant007 Re: Poznaniacy IP: *.sympatico.ca 25.07.05, 16:55 Oczywiscie ,ze sie zmienia , szkoda ze bez nas. Po Baltyku sladu nie ma ,Cepeli tez nie ma .Wejscie na targi zabudowali szklem, Poznan zmienia sie z roku,na rok. Nie wiadomo co nam los zgotuje myslimy ,ze to nasze miejsce ,ze narescie dotarlismy do celu,a tak naprawde to tylko ,nastepny przystanek.Wiaruchne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAYAN Re: Poznaniacy IP: *.dialup.optusnet.com.au 27.08.05, 07:06 Co ciagie poswiecie, takie sa prawa emigranta, moze to lepiej jak siedziec w jednym miejscu i nazekac na wszystkich tylko nie na siebie. Wracac myslami jak bumerang za czasami ktore minely bezpowrotnie, a swiat jest taki piekny, i tutaj nalezy Bogu dziekowac co odzieczylismy. Pozdrawiam z cudownej i przepieknej rafy koralowey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Nie wiem sam czy jechać do TESCO IP: *.crowley.pl 24.07.05, 11:58 Witam!Moge jechać do tesco w Anglii 12 sierpnia ale sam nie wiem.Stawke mam 5.284 funta/h, i dodatki w godzinach nocnych 1,18funta i 1,46funta(wszystko brutto) oraz dodatek lokalizacyjny 0,45 funta.(to chyba jakaś dziura: BANBURY:) ) za chate na tydzień płacić mam 90 funtów czyli 360 miesięcznie!Prawie połowa wypłaty!Czy ktoś wie czy można wyrabiać nadgodziny??ile traci się tam na jedzenie na miesiąc?ile według was da rade z tego wszystkiego odłożyć?Z góry dzięki za odpowiedź!Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: Nie wiem sam czy jechać do TESCO IP: *.cable.ubr02.camd.blueyonder.co.uk 26.07.05, 10:59 www.londynek.net tam znajdziesz odpowiedz Pozdrawiam goraco z Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.zorgring.nl / *.zorgring.nl 19.07.06, 15:16 bvbvbvbvbv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohhhhhhhhh Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 20.07.06, 00:57 A, co nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa452 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 21.07.06, 23:53 Mieszkalam na Winiarach....Pozdrawiam z Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.manc.cable.ntl.com 02.09.06, 18:24 A ja całkiem niedaleko- na Boninie ;) Pozdrawiam z Manchesteru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.mynow.co.uk 25.01.07, 18:19 witam i pozdrawiam z Reading w UK :) ja wprawdzie z Poznania nie pochodzę, ale Poznań kocham całym sercem, bo studiowałam na rolniczej akademii i mieszkałam w Poznaniu latami. Na Łazarzu ukochanym obok Palmiarni, i na Szczepankowie, i prawie na deptaku (Kwiatowa). Pozdrawiam wszystkich i jakby ktoś miało chotę napisać, to zapraszam: martinez23@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.manc.cable.ntl.com 24.07.06, 09:21 pozdrowienia z manchesteru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.fbx.proxad.net 22.09.06, 17:08 Masz racje, trzeba sie polaczyc bo nic tak nie doskwiera jak brak kontaktu z ukochanym miejcem (Poznan) i starymi znajomosciami, szczegolnie z czasow liceum (VILO). Ja juz od 6 lat nie mieszkam w Polsce, najpierw byly Stany a od roku juz o wiele bardziej blizsza naszej kulturze-Francja. Slyszalam o zjezdzie Paderka, nie moglam tam byc ani zaden z moich przyjaciol, kazdy juz od lat miszka za granica, wiec jesli mialas okazje tam byc, to daj znac jak bylo. Pozdrawiam-Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 86.81.191.* 20.10.06, 14:32 Masz racje ! Musimy zawsze sie laczyc i probowac byc w kontakcie ! Jestem tu po raz pierwszy i mi sie bardzo podobaja niektore wypowiedzi ludzi! Obiecuje, ze bede czesto na Forum zagladac ! Pozdrawiam z krainy Tulipanow ! pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 21.10.06, 02:53 To dobrze, ze bedziesz odwiedzala to poznanskie forum, dal tych co zagranica, ale o czym bedziemy rozmawiali? Tu mozna zucic obojetnie jaki temat i tak nie bedzie dyskutowany. "Poznaniacy" sa poprostu albo nie z Poznania(sa przyjezdnymi i podszywaja sie tylko pod poznanskie pochodzenie), albo super indywidualistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 62.6.240.* 30.03.07, 11:43 tak tak tesknota okrutna...a ja dopiero 1.5 roczku,a czytajac posty ze ludzie mieszkaja po 20lat...poza naszym kochanym miastem....ja juz nie moge wytrzymac...teskno mi... Pozdrowionka z Anglii(St Neots) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.03.07, 17:34 Dopiero po okolo 10latach przestaje sie tesknic. A jak jestes sama, to raczej wogle niema szansy zebys sie przyzwyczaila do emigracji. Ja mieszkam na emigracji 22lata i niechce mi sie tylka ruszyc aby pojechac do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Wlasnie jestem w Poznaniu 05.04.07, 12:07 Wlasnie jestem w Poznaniu, przylecialam z Australii 26 marca, wylatuje z powrotem 26 kwietnia. Jest piekna choc dla mnie bardzo zimna wiosna, masa ludzi do odwiedzenia, imprezy, teraz przede mna swieta i spotkanie klasy maturalnej. Pozdrawiam Luiza-w-Polsce .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen33 Re: Wlasnie jestem w Poznaniu IP: *.pools.arcor-ip.net 14.01.08, 17:28 Czesc tez juz 22 latka minelo Obecnie w Monachium wczesniej Gwardii Ludowej na Wildzie Pozdrawiam wszystkie pyry Odpowiedz Link Zgłoś
loginka5 Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 04.08.07, 12:38 Gość portalu: Misia napisał(a): > > > > Zabrzmialo to jak haslo z lat....kiedy to bylo? > Szkoda, ze ta czesc forum jest bardzo malo odwiedzana. Moze od teraz to sie > zmieni? > hi! nie liczylabym specjalnie na to,ze to forum sie uaktywni-to MARTWE FORUM,pozdrowionka > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: *.hsd1.ma.comcast.net 13.08.07, 02:52 Jest nas troszke malo. Pozdrowienia ze Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesioo Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! IP: 89.101.242.* 08.08.07, 23:29 pozdrawiam z Dublin - w polsce IXLO i uniwerek matematyka, Kraju Rad, Jezyce i na koncu Suchy LAS, lesioo@yahoo.com tutaj tradycyjnie bawie sie w informatyka i bujam po okolicach (ale Agrykoli i tak nie moge znalesc;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwip Re: Poznaniacy zewszad laczcie sie! 06.07.08, 11:27 s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=122425 Odpowiedz Link Zgłoś