mikolajka1 03.03.09, 15:23 Czy ktoś miał problemy z CUF ul.Wyspiańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darka Re: CUF IP: 88.220.70.* 18.03.09, 12:33 Nie wiem czy chodzi ci o CUF i pana Pow.....wskiego, jezeli tak, to moja tesciowa ma duzy problem z nimi. Jezeli chcesz pogadać to podaje maila dkgd@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: CUF IP: *.tczew.net.pl 30.05.09, 20:17 ja mam , juz 10 miesięcy odzyskują mój podatek z Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: CUF IP: *.torun.mm.pl 22.06.09, 23:55 tak tak cuf nie wywiązuje się z umowy do tego bezczelnie wmawiają że np.właśnie wpłacili pieniądze na konto po czym pieniędzy na koncie nie ma, ponadto nie informują o niczym!!!!!!!!!!!! i mówią to nie nasza wina ze nie dochodzą do państwa nasze maile. komedia jedna wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: CUF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 22:42 Mam ten sam problem z tą firmą mają moje pieniądze a ciągle mi ich nie przesyłają. Nie podpisujcie z nimi umowy bo nic ich nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: CUF IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.09, 18:19 czy ktoś napisze coś pozytywnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunrise Re: CUF IP: 62.61.50.* 03.09.09, 15:03 Dwa lata temu załatwili mój zwrot podatku. Trwało to ok.5 miesięcy, więc nie było tragedii, ale teraz próbuję skontaktować sie z nimi na nowo i nie ma żadnej odpowiedzi, mam wątpliwości czy ta firma dalej działa i dopóki tego w jakiś sposób nie potwierdzę, nie wyślę im dokumentów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeajacy Re: CUF IP: 92.54.155.* 06.09.09, 21:49 Narazie czekam 3 miesiace i jeden mail z jakas informacja. Ale szczesliwi czasu nie licza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz666 Re: CUF IP: 77.255.97.* 22.02.10, 11:59 MOZE MAJA W BIURZE FAJNE LASKI TYLKO CO MOGE WYMYSLIC POZYTYWNEGO NA TEMAT TYCH IDIOTOW I KRETACZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: CUF IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.09, 09:05 SAME PROBLEMY. Beznadziejna firma. Zero jakiegokolwiek profesjonalizmu. PORAŻKA> Na zwrot czekam 3 lata, to tej pory "udało" im się odzyskać tylko małą część podatku, zganiając winę na stronę Brytyjką. Są tak nieudolni, że płakać się chce. Powinni dawno zlikwidować tę firmę. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emiljano Re: CUF IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.10.09, 12:53 Witam próbowałeś się z nimi kontaktować? Byłeś z tym u prawnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CUF IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.10.09, 12:22 Nie polecam, nie rzetelni, nie odpowiadają na maile.Straciłem już wiarę, że odzyskam swój podatek.Moja sprawa ciągnie się już 13 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly Re: CUF IP: *.zdnet.azartsat.pl 07.01.10, 11:43 ja tez juz czekam 1,5 roku i jedyne co moge powiedziec to to co poprzednicy, ta firma to jedna wielka pomylka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspiański Re: CUF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 16:30 broń boże nie składajcie do nich żadnych papierów ja już 4 miesiąc czekam i nic zwodzą mnie tak myślę, a byłem tam u nich to im zwróciłem uwagę że mają źle wpisany mój e-mail bo żaden nie dochodzi i poprawili bo rzeczywiście mieli źle wpisany, jak tego nie potrafią to podatku też nie odzyskają, ale powiem wam że jak te pieniądze włożyli do swojej kieszeni to im to nie ujdzie na sucho. są w tym mieście instytucje które mogą takim jak ja pomóc. Dzwonił ktoś z was do Iland Revenue z pytaniem o to czy cuf nie odzyskał już waszego podatku i wam go nie wypłacił, oddał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz666 Re: CUF IP: 77.255.97.* 22.02.10, 11:57 problem ??OCZYWISCIE ZE TAK TA FIRMA TO JEDEN WIELKI PROBLEM MOIM ZWROTEM ZAJMUJA SIE OKOLO ROKU I ZA KAZDYM RAZEM JAK DZWONIE DO BIURA TO SLYSZE COS NOWEGO DZISIAJ NA PRZYKLAD USLYSZALEM ZE NIE MAJA WOGOLE MOICH PAPIEROW TA FIRMA TO ISTNA POMYLKA I NIE POLECAM JEJ NIKOMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: CUF IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.04.10, 15:45 czekam juz 10 miesiecy na zwrot podatku z cuf i nic, otrzymalam dodatkowe papiery (2 kartki) w jezyku angielskim, gdzie jest napisane zeby tylko podpisac sie w miejscu krzyzyk...jedna stronka zaczyna sie od sekcji D, druga kartka od numeru 6...co jest grane? dzwonilam pytalam sie, udzielono mi odpowiedzi ze urzad skarbowy zgubil papiery...po prostu porazka...ktos mial podobna sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala1966 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.14, 19:28 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenaw Re: CUF IP: 212.244.210.* 24.04.15, 22:06 Mam pytanie odnośnie sprawy sądowej z CUF-em. Czy udało sie ją wygrać? zależy mi na kontakcie z Panią, ponieważ sama mam zamiar oddać swoja sprawę z tą firmą na drogę postępowania sądowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandraj Re: CUF IP: *.133-179-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.05.15, 21:50 równiez mam zamiar wnieść sprawę do sądu gdyż firma rozlicza mnie za lata 2010- 2012 belgia juz zamknela sprawe firma przetrzymala mi dokumenty rok od czasu kiedy dostawała odpowiedzi z Belgii i wszystko działo sie bez mojej wiedzy, teraz na moim oncie wiszą kary neidopłaty i ich rachune za pożal sie Boże usługe i umywają ręce Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ecki Re: CUF 30.09.14, 19:44 Szkoda słów już pozew do Sądu Najwyższego złożyłem wypłacą co mi sie należy i to z takimi odsetami że zobaczż czy warto kłaść łape na marne 800 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: CUF IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.15, 21:44 Do mnie przyszły papiery ze mam oddac rodzinne na dziecko którego mi nie przysłali ?! co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x reklamuj, ze nie doslali dziecka, IP: *.unitymediagroup.de 07.05.15, 23:17 moze lezy gdzies na poczcie z innymi niedoreczonymi przesylkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: CUF IP: *.gtnet.net.pl 19.04.16, 16:13 Zwykli naciągacze!!!!!!!!! Każą wpłacić 299pln żeby uruchomić procedurę zwrotu podatku, a nawet nie zwrotu, bo w piśmie piszą że jest niedopłata okolo 40 jewro !!!! Banda, na policję z nimi !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malynosek Re: CUF 25.04.16, 15:25 Jak masz niedopłatę, to musisz ją zapłacić w urzędzie czy chcesz czy nie. Ciesz się, że Cuf Cię poinformowało, że masz niedopłatę, bo za nierozliczenie można dostać taką karę... Lepiej się rozliczyć i mieć spokój. A że pobierają prowizję to normalne, przecież nie zrobi tego za darmo, wiadomo. Pobierają prowizję jak każda inna firma. Ja rozliczałam u nich Belgię i jestem zadowolona. Dostałam zwrot podatku w pół roku. Tyle się czeka. W Polsce też się czeka na zwrot podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: CUF IP: *.play-internet.pl 28.09.17, 13:30 Mam to samo teraz. Julek co z tym zrobiłeś. Zapłaciłeś te 299zl? Odpowiedz Link Zgłoś
malynosek Re: CUF 25.04.16, 15:31 To za bzdury! Żadna policja się nimi nie zajmuje. Skąd Wy macie takie informacje??? Hejterzy i tyle. To że pobierają opłatę za swoje usługi , to od razu złodzieje? Przecież ludzie tam nie będą pracować za darmo. Wiadomo, że pobiera się prowizję za rozliczenie. A że się czeka, to norma. W Polsce też się czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: CUF IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 15:30 CUF to krętacze i oszuści którzy mydlą oczy po czym kasują mowa była o 69 ? a wzięli 150 ? prowizji szkoda słów , czasu i kasy szukajcie innych firm Odpowiedz Link Zgłoś
darklan69 Re: CUF 27.08.16, 15:38 firma CUF i EURO TAX to firmy majace wspólnego współwłasciciele i wspólpracujace na identycznych zasadach, podpisujesz umowe z euro tax a pieniadze z familienkasse wpływaja na konto CUF ,umowy sa praktycznie identyczne , nie dajace wam zadnych praw , zostaje tylkom płacic 50% przez ponad 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszlaska.3 Re: CUF 21.06.17, 05:13 Tak mam duży problem z tymi oszustami specjalnie przeciągnija aby nabić kasę za czas oczekiwania za zwrotem Bardzo nie polecam TEJ FIRMY ! Odpowiedz Link Zgłoś
mini1420808138347konto Re: CUF 29.05.18, 19:52 Tak ostatnio żona otrzymała fakturę na ok. 3000 złotych pomimo tego, że CUF w tej sprawie nic nie zrobił gdyż sami prowadziliśmy korespondencję z urzędem belgijskim. Dowiedzieli się ile żona otrzymała pieniędzy i żądają prowizję od tej kwoty. Ne polecam tej firmy. Wiem, że ludzie czekają bardzo długo na swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultant CUF Re: CUF IP: *.201.24.185-rev.hti.pl 30.05.18, 16:15 Dzień dobry, zachęcamy do kontaktu z Działem Obsługi Klienta firmy CUF: pod numerem telefonu 61 82 88 102 wew. 2 lub mailem it@cuf.com.pl - w celu wyjaśnienia z czego wynika ta faktura. Jeśli Państwa zdaniem prowizja się nie zgadza z umową, warto o to dopytać. Jeśli chodzi o długi czas oczekiwania, to zależy on od urzędu skarbowego. Belgijski urząd skarbowy umożliwia bowiem składanie deklaracji podatkowych za rok poprzedni dopiero jesienią, a średni czas rozpatrywania wniosku w urzędzie to około 6 miesięcy. Pozdrawiam, Konsultant CUF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: CUF IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.18, 07:57 ta firma to porażka 6 miesięcy zwrot podatku z anglii,nie dbają o pieniądze klienta umowy mają tak sporządzone że oni mają zawsze racje na pytania klienta nie zadowolonego z obsługi mają zawsze wspaniałe odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firma CUF Re: CUF IP: *.201.24.185-rev.hti.pl 06.09.18, 13:40 Szanowny Kliencie, zapewniam, że zawsze dbamy by urząd rozpatrywał sprawy klientów w możliwie najszybszy sposób. Jednak w momencie, gdy złożymy Twoją deklarację podatkową do urzędu, nadal ostateczny termin jej rozpatrzenia będzie uzalezniony od zagraniczego urzędu. Zatem nasz Dział Obsługi Klienta nie zawsze jest w stanie dać Ci taką odpowiedź, jakiej byś sobie życzył, bo niestety czasem trzeba poczekać aż urząd przeprocesuje rozliczenie podatku danego podatnika. Mamy nadzieję, że urząd już niedługo zakończy prace nad Twoją deklaracją podatkową. Pozdrawiam, Konsultant CUF Odpowiedz Link Zgłoś
cotte77 Re: CUF 03.06.19, 13:25 tak ,jest to nie poważna firma ,liczy tylko na zysk kosztem klijenta ,kłamie ! Odpowiedz Link Zgłoś