slawek69_poznan 12.03.09, 15:05 wie ktoś może co znacza gwiazdki umieszczone na rynku i placu wolności, są gdzieś jeszcze, ktoś widział? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red-marcinur Re: nowa akcja? 13.03.09, 09:18 może coś z siecią komórkową, jak heya robiło albo play Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-34 Re: nowa akcja? 16.03.09, 09:30 ja widziałam jeszcze na Kruku na winogradach Odpowiedz Link Zgłoś
slawek69_poznan Re: nowa akcja? 17.03.09, 09:30 widziałem na innych forach, np. poznan.naszemiasto, też ktoś zagaił temat i też nie wiadomo o co chodzi, czas pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
liliana87 Re: nowa akcja? 17.03.09, 11:12 na placu wolności to taka kostka stoi, istny cube :), ja widziałam jeszcze na bridgstone i voxie Odpowiedz Link Zgłoś
goniamalgonia Re: nowa akcja? 18.03.09, 14:55 Dziś w radio mówili coś na ten temat ale niestety tak daleko siedzę, że nie dosłyszałam ;) A nie jest to gwiazdka jak logo jakiegoś banku? Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: nowa akcja? 18.03.09, 22:34 mówili w radiu i jest to promocja miasta. oczywiście nic więcej nie chcieli zdradzić szanowni urzędnicy. Ja nie bardzo widzę sens promocji miasta Poznania w Poznaniu. Nie wiem, co ma to dać Poznaniakowi. Ja rozumiem - promocja Poznania w Krakowie, Wrocławiu czy nawet Paryżu, ale w Poznaniu? No chyba, że szef szykuje sobie już publikę na kolejne wybory - jak to fajnie jest mieszkać tutaj, Poznaniaku, w moim mieście, którym tak świetnie zarządzam :D Może jestem w błędzie - i jest to coś świetnego, z czego będę dumna :D Odpowiedz Link Zgłoś
nastazjak Re: nowa akcja? 19.03.09, 13:55 ja też widziałam w paru miejscach w Poznaniu, jeśli to promocja miasta w mieście to może jakaś akcja zostanie podjęta, której patronem ma byc Poznań, bo jeśli to ma byc tak jak pisze poprzednik to kanał :( Odpowiedz Link Zgłoś
slawek69_poznan Re: nowa akcja? 19.03.09, 13:57 logo banku raczej nie pasuje bo się gwiazdka pojawia w różnych miejscach nie tylko na firmach jakichś, mam nadzieję, że to będzie coś z czego będziemy dumni kuka9 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oza Re: nowa akcja? IP: *.eastwest.com.pl 19.03.09, 19:42 nie wiem skad te gwiazdki, ale nie rozumiem czemu promocja poznania w poznaniu mialaby nie miec sensu. wizerunek miasta zaczyna sie w samym miescie, wsrod jego mieszkancow. ja wiem, ze u nas sie zawsze i wszystko krytykuje, ale wkurza mnie, ze jak gdzies jade ze znajomymi i ktos pyta o poznan, to zaczyna sie litania narzekan, co nie gra, a grobelny to i tamto, i w ogole do niczego. zadna reklama za gruba kase nic nie da, jak sami bedziemy miastu taka opinie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: nowa akcja? 19.03.09, 21:21 no to możesz mieć pretensje do znajomych, ale ja swoje miasto lubię i żal mi czasem jak włodarze z nim postępują. Nie krytykuję swojego miasta jak gdzieś jestem, ale tutaj, wśród mieszkańców mam prawo wyrażać swoją opinię, krytykować. Najlepiej byłoby - dla tych z placu Kolegiackiego - jakby nikt nie interesował się ich poczynaniami i tylko chwalił. Zalety swojego miasta znam i jako patriotka lokalna podkreślam je, ale nie mogę zgodzić się na brak krytyki, często durnych, pomysłów urzędników. A to, jak piszesz, że wizerunek miasta zaczyna się w samym mieście, wśród jego mieszkańców - to - jak dla mnie - nie zmieni się z akcją marketingową, która ma najczęściej mało wspólnego z rzeczywistością :D Chyba, że będzie to coś zupełnie innego, coś co moim zdaniem mogłoby podnieść poziom dumy mieszkańców, z tego, że są Poznaniakami. kurcze, ciekawe co to będzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-34 Re: nowa akcja? 20.03.09, 19:34 ja tam lubię nasze miasto i uważam że się wiele dzieje, może nie jakoś mega wiele, ale jak już to coś ciekawego, mieliśmy animatora - międzynarodowy festiwal, mamy maltę, mamy klimatyczną satrówkę, mamy super uniwersytety aż dwa, polibudę, och moglabym tak wymieniać w nieskończoność, otwórzcie oczy ludzie, wiadomo, że każde miasto ma co innego po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
slawek69_poznan Re: nowa akcja? 20.03.09, 19:22 może właśnie dlatego ma być promocja poznania w poznaniu, żebyśmy mieli więcej argumentów dla innych miast, co by bronić naszego lokalnego patriotyzmu, wiadomo że sama reklama niczego nie zdziała, trzeba po prostu zobaczyć jasne strony, ile inwestycji jest nowych u nas, jakie życie kulturalne, w końcu mamy takie festiwale jakich nigdzie indziej nie, więć jest czego bronić, a gwiazdki mam nadzieję, że jak się okażą czym są to będą w tym pomocne :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka-and-more Re: nowa akcja? 23.03.09, 13:57 patrząc na hasła które pojawiły się z gwiazdkami, czyli wiemy jak mieszkać, robic targi itd. to promowana jest poznańska przedsiębiorczość często określana przez zazdrosnych skąpstwem, tymczasem lepiej się dwa razy zastanowić zanim sie wyda na cos pieniądze, niż potem załować bubla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plask Re: nowa akcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:07 oj wiadomo, urzędasy pozostaną urzędasami i będa zawsze robić wszystko, żeby zrobić wokół siebie dobry szum, dobre wrażenie, ale ostatecznie może to miastu wyjdzie na dobre, we will see!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yesman Re: nowa akcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:57 zgadzam się myślę, że przyda nam się cokolwiek, odświeżenie jakieś, przewietrzenie miasta Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 więcej szacunku dla gwiazdek 25.03.09, 11:00 Jak wynika z informacji zdobytych przez GW- gwiazdki będą kosztować miasto (nas?) niemal 3 mln złotych. Więc proszę pisać o nich z większym szacunkiem. I może ktoś policzy, ile kosztuje jedna? Gazeta pisze:"Kampania rozpoczynająca realizację strategii ma kosztować 2,9 mln zł. " Więc prawdziwe koszty dopiero przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grolli Re: więcej szacunku dla gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 11:57 jejku faktycznie cenne gwiazdki, ale ponieważ ma byc ciąg dalszy to jeszcze się tak nie zrażajmy na wstępie, pewnie coś za gwiazdkami będzie dochodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: nowa akcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:31 na budynku ekonomika pojawiła się też gwiazdka taka duża, niebieska, ale tym razem bez żadnego hasła zupełnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: nowa akcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:07 już bym chciała zobaczyć czym się skończy ta akcja i co obok gwiazdki się pojawi na ekonomiku, dawajta dawajta Odpowiedz Link Zgłoś
slawek69_poznan Re: nowa akcja? 31.03.09, 14:27 no to juz zaraz się dowiemy, czytałem dzisiaj na wyborczej, że w czwartek rusza druga odsłona kampanii, miejmy zatem oczy i uszy szeroko otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: nowa akcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 09:52 fajnie, że piszą że efekty akcji będa widoczne przez kilka tygodni na placu, może jakąs instalację zbuduję Odpowiedz Link Zgłoś