Dodaj do ulubionych

Starcie predatorów na MTP

27.03.09, 10:16
Andrzej Byrt? Ta SBecka menda?
Obserwuj wątek
    • Gość: won Re: Starcie predatorów na MTP IP: 203.121.25.* 27.03.09, 10:19
      hehehe
      a kto wygra?
      • Gość: Włodek z Grunwaldu a kto w Poznaniu nie jest esbekiem i kapusiem? IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 11:47
        Pewnie ten komu w życiu publicznym nic się jeszcze nie udało...
    • Gość: Poznań Kapusś prezesem MTP - nigdy ! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 10:37
      Wstydu nie mają kapusie Bogusław Zalewski i Andrzej Byrt,
      przystępujący do konkursu. Jeśli Rada Nadzorcza wybierze byłego
      agenta prezesem MTP, będzie śmiech w całym kraju. Tylko się
      wyprowadzić z Poznania.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Tak! Tak! Tak! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 11:45
        Wyprowadź się z Poznania! A najlepiej i z Polski. Ta Polska już dla Ciebie
        stracona - Esbecko-komuno-żydowska. Prawdziwa Polska Prawdziwych Polaków leży
        między Toronto-Greenpointem-Pittsburghiem-Chicago. Jak się po bankructwie 3
        gigantów motoryzacyjnych Detroity wyludni, to można by tam stworzyć
        polską-katolicką kolonię i za dwadzieścia lat walczyć o polski jako jeden z
        języków urzędowych.

Ewentualnie można wybrać Urugwaj. Tam jest też silne wsparcie patrioty
        Kobylańskiego. Tak, tak, tak! Zostaw Poznań nam narodowościowym mieszańcom!
        • pan.nikt Re: Tak! Tak! Tak! 27.03.09, 11:52
          Włodek Przestań bredzić!!!!!
        • mark6 "włodas" wypada tak chlać od rana? 27.03.09, 12:02
          Coś ci się zdrowo poj..o.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: "włodas" wypada tak chlać od rana? IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 13:29
            Skądże! Naprawdę w Czikagu poczujesz się u siebie! Ludzie nareszcie będę Cię
            rozumieć, nie będę Cię traktować jak oszołoma, który ma paranoję antysemicką.
            Serio. To szczera i dobra rada.

Dziś zastanawiałem się z kilkoma osobami, czy człowiek omawiający coś pod kątem
            "że Żydzi" coś tam, coś tam może liczyć na dofinansowanie świadczeń medycznych z
            NFZ ze względu na ewidentne schorzenie zwane urojeniem paranoialnym. Taka Polska
            Cię tu czeka za dekadę... Lepiej pomyśl zawczasu, gdzie budować swoją przyszłość.
            • Gość: obserwator Re: "włodas" wypada tak chlać od rana? IP: *.centertel.pl 27.03.09, 13:38
              Włodzimierzu popierd......y Ci się fora!!!!!!!!!!!!!! Co ty
              wypisujesz i na jaki temat, ty w ogóle czytujesz
              artykuły?????????????????????????????????????????????/
            • pan.nikt Re: "włodas" wypada tak chlać od rana? 27.03.09, 18:42
              po cholere znów mieszasz Żydów??

Ty masz obsesję?
              • krystian10 Chyba jednak Zalewski... 27.03.09, 18:52
                Facet na prawdę miał wizję targów i wiedział co chce zrobić, mogę go nie lubić,
                ale fachowiec jest dobry i to powinno być najważniejsze, a nie jakieś pierdoły
                co się "harcerzykom" śnią po nocach.
                • Gość: Pracownik MTP Re: Chyba jednak Zalewski... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 20:33
                  He he. Tak miał wizje ale tylko swoje. NIGDY nie słuchał pracowników, był zamknięty na nowe pomysły, e szkoda gadać. Taki autokrata, ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na temat swojeg szefa
                  • krystian10 Re: Chyba jednak Zalewski... 27.03.09, 20:37
                    Wiadomo, że pracownikom lepiej siedzieć i nic nie robić i brać pieniądze.
                    Patrząc jednak na efektywność przedsiębiorstwa to lepszy by był Zalewski.
                    • Gość: Pracownik MTP Re: Chyba jednak Zalewski... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 20:43
                      Nie zgodzę się. W 2008 wiele targów było rekordowych, udana konferencja klimatyczna. Kto ją organizował? Targi. Ale możesz mieć swoje zdanie.
                      • krystian10 Re: Chyba jednak Zalewski... 27.03.09, 20:45
                        Ale wiele było mniej udanych, a konferencja to jednak wspólna praca wielu
                        Poznaniaków, nie tylko MTP.
                        • Gość: pracownik Re IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 21:05
                          A tak z ciekawości, bo zakładam że pracujesz na mtp (jak nie, to skąd twoja wiedza) - jakie twoim zdaniem były nieudane?
                          Tak, rzeczywiście klimatyczna to dzieło wielu ale finał był targowy. tam była konferencja. sam byłem zaangażowany. robota po 12 godzin
                          • krystian10 Re: Re 27.03.09, 21:14
                            Nie pracuję na targach, ale wiele wiem, widziałem pracę "targowców" :)
                            Tyle, że te 12 godzin nic by nie pomogły gdyby nie Poznaniacy :)
      • Gość: Jacek Zalewski = Agent= Wstyd = Hańba dla Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:40
        To będzie obciach, wyjdzie że Poznaniem rządzi komuna
      • Gość: Absolwent Re: Kapusś prezesem MTP - nigdy ! IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 20:49
        Zalewski,Byrt-wspólpracownicy służb. Mamy świetnych kandydatów na dyrektorów
        MTP. Pełna wspólpraca. PORUTA POZNANSKA!!Co łączy obu panów. Absolwenci Akademii
        Ekonomicznej w Poznaniu. Nie zapomnę przemówienia pana Byrta nad trumną
        nieodżałowanego ś.p. prof. Wilczyńskiego- mówił o tym jakim przyzwoitym
        człowiekiem powinno się być w życiu!!!. Szkoda,że nie stosuje tych zasad w swoim
        życiu-ZENADA
        • krystian10 Re: Kapusś prezesem MTP - nigdy ! 29.03.09, 12:19
          Wyraźnie mylisz politykę określonej partii z biznesem, a to dwie różne sprawy, w
          biznesie liczy się skuteczność działania i nie ma znaczenia co się robiło przed.
          Ja wolę dobrze zarządzane przedsiębiorstwo, które przynosi konkretne zyski i
          wpływy do kasy miasta od grzebania się w czyjejś przeszłości.
      • Gość: ramol z Rataj Re: Kapusś prezesem MTP - nigdy ! IP: 194.187.75.* 29.03.09, 16:53
        Cały ten konkurs to wielka lipa, dano takie ogłoszeni by nikt się nie zgłosił,
        to po co to organizować ? Niestety zal to stwierdzić żaden z kandydatów prochu
        już nie wymyśli, pracowałem z obydwoma, po część z Byrtem też, jak był w Radzie
        Nadzorczej, raczej cała trójka jest wypalona, ale na pewno Byrt jest najbardziej
        kompetentny, pozostali Panowie, to niestety słabeusze. Trawa faktycznie wyrósł z
        aparatu i z przypadku dostał się na prezesa ale I Boguś Zalewski, niczym nie
        zachwyca, taki gość wielebski, zna się na wszystkim, ale nic nie załatwi, bo jak
        obaj pracują po 20 lat w tym samym miejscu to i efekty już mizerne...
        Szkoda ze Targi nie stać na prawdziwego Prezesa jakim ostatnim był Laskowski,
        szkoda...
    • Gość: roller James Bond był agentem i wszyscy go kochają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:51
      Pan Zalewski rozkręcił Targi. Otwarcie mówi, że był agentem, ale nie pałował
      solidaruchów, tylko przywoził z zagranicy informacje o obcych gospodarkach, czy
      to coś złego?
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: James Bond był agentem i wszyscy go kochają IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 13:33
        Tak jak Olechowski, choć to nie moja bajka. Jednak widać Zalewski ma inne
        poglądy na kwestie rynku nieruchomości na co targi maja, a jeszcze bardziej mieć
        będą, wpływ. Zaś rynek nieruchomości, to to co ludziom mającym realny wpływ w
        ekipie wokół Grobelnego realnie "leży na sercu".
    • Gość: Poznanianka Starcie predatorów na MTP IP: 212.244.176.* 27.03.09, 14:55
      Pracowałam z prezesem Zalewskim i z prezesem Trawą.

Prezes Zalewski to facet z klasą jakich mało w Poznaniu, ma wizje i je realizuje.

Trawa to typowy aparatczyk, myślący tylko kogo zatrudnić ze znajomych ( a propos
      w Dyrektorem w spółce zależnej MTP jest żona Trawy, ale to nie jest nepotyzm
      oczywiście).
      • Gość: Jacek Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:36
        To chyba nie wiesz ilu "zalewskich" było za jego rządów na targach. Sam poznałem z pięciu. Wtedy to dopiero był nepotyzm.
      • Gość: grassfan Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:13
        tak naprawdę nie ma żadnego przyzwoitego kandydata w wyścigu do fotela prezesa
        MTP - a najlepsze jest to, że ikt nie wie naprawdę jak wygląda pełna lista bo
        jest utajniona. Ten fakt już świadczy jak naprawdę wygląda MTP i zwyczaje tam
        panujące.
        Spółki wokół targowe są obsadzone nie tylko przez ludzi Trawy (patrz wpis o
        żonie) ale także ludźmi Zalewskiego i innych.
        Sprawdźcie rady nadzorcze BIT, WTC, przypomnijcie sobie o pewnych sprzedażach
        dokonanych i niedokończonych przez Zalewskiego .....itd
        Najmniejszym złem na dzisiaj jest niestety Trawa
        • Gość: Włodek z Grunwaldu błagam! IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 17:52
          W biznesie g..., a nie znaczenie ma czyjś rodowód. Najważniejsze znaczenie mają
          predyspozycje tej osoby, rzetelność pracy Rady Nadzorczej (egzekwowanie wizji ->
          strategii -> celów -> realizacji) i działające nieformalne mechanizmy
          kontrolno-informacyjne.
    • Gość: Tomek112 Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:30
      Ja też pracowałem za obu Panów. Mnie lepiej było za Trawy - czasem to nawet pogadał z pracownikiem na korytarzu, pakiety były i dodatki do płac.
    • Gość: tropiciel agentów WSI wypromuje Zalewskiego IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 20:39
      założę się że agenci pomogą agentowi i stare układy wróc. macki komuny są wszędzie
    • Gość: Predator Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:48
      Zgadzam się Trawa to taki urzędnik.
      Potrafi się w życiu odpowiedni ustawić.
      Ale niestety brak mu kompetencji.
      Jeżeli nie Zalewski, to musi być to ktoś w jego pokroju.
      • Gość: Trawa Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 11:36
        Trawa Predator.

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
        Buhahhhhahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hahahahahahahahahahahahahahhahahhahhahhahhahhahhahah
    • Gość: Pracownik z Rataj Starcie predatorów na MTP IP: 194.187.75.* 29.03.09, 16:17
      Nadzorczej, raczej cała trójka jest wypalona, ale na pewno Byrt jest najbardziej
      kompetentny, pozostali Panowie, to niestety słabeusze. Trawa faktycznie wyrósł z
      zachwyca, taki gość wielebski, zna się na wszystkim, ale nic nie załatwi, bo jak
      szkoda...
    • Gość: Pracownik z Rataj Re: Starcie predatorów na MTP IP: 194.187.75.* 29.03.09, 16:46
      szkoda...
      • Gość: były pracownik Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.09, 14:11
        Zalewski - żałuję, że z nim już nie pracuję.
        Trawa - cieszę się, że już z nim nie pracuję.

COP 14 zdobył dla targów i zorganizował zespół ludzi wyszkolonych
        przez Zalewskiego. Prezesowi Trawie udało się stracić Krajową
        Wystawę Zwierząt Hodowlanych - bardzo prestiżowe wydarzenie, które
        odbywało się w Poznaniu, bo prezesowi Zalewskiemu udało się je
        wyciągnąć z Warszawy. Pan Zalewski wyciągnął Targi z kryzysu. Umiał
        zachęcić do pracy. Ustawiały się do niego kolejki pracowników po
        radę, umiał zmotywować. Nie obchodzi mnie przeszłość, jeśli widzę,
        jak szef skutecznie kieruje firmą. Był mega skuteczny.

Nie pracuję już dla MTP, ale mam tam wielu przyjaciół i wierzę, że
        Rada Nadzorcza nie sprawi im zawodu i wybierze kogoś kompetentnego.
    • Gość: też były pracownik Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:09
      Tak zgadzam się.
      Na ten trudny okres tylko Zalewski.
      Choleryk, pewny siebie,szalenie trudny charakter, ale bardzo skuteczny. Dla
      niego Targi to jego życie.
      • Gość: +- Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 23:24
        słuchajcie szwagrowie Zalewskiego .....bedziecie żyć bo Boguś nie da
        wam umrzeć ....... ale dajcie sobie luz ...bo to smutne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka