mark6 27.03.09, 10:16 Andrzej Byrt? Ta SBecka menda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: won Re: Starcie predatorów na MTP IP: 203.121.25.* 27.03.09, 10:19 hehehe a kto wygra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu a kto w Poznaniu nie jest esbekiem i kapusiem? IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 11:47 Pewnie ten komu w życiu publicznym nic się jeszcze nie udało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Kapusś prezesem MTP - nigdy ! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 10:37 Wstydu nie mają kapusie Bogusław Zalewski i Andrzej Byrt, przystępujący do konkursu. Jeśli Rada Nadzorcza wybierze byłego agenta prezesem MTP, będzie śmiech w całym kraju. Tylko się wyprowadzić z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Tak! Tak! Tak! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 11:45 Wyprowadź się z Poznania! A najlepiej i z Polski. Ta Polska już dla Ciebie stracona - Esbecko-komuno-żydowska. Prawdziwa Polska Prawdziwych Polaków leży między Toronto-Greenpointem-Pittsburghiem-Chicago. Jak się po bankructwie 3 gigantów motoryzacyjnych Detroity wyludni, to można by tam stworzyć polską-katolicką kolonię i za dwadzieścia lat walczyć o polski jako jeden z języków urzędowych. Ewentualnie można wybrać Urugwaj. Tam jest też silne wsparcie patrioty Kobylańskiego. Tak, tak, tak! Zostaw Poznań nam narodowościowym mieszańcom! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 "włodas" wypada tak chlać od rana? 27.03.09, 12:02 Coś ci się zdrowo poj..o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: "włodas" wypada tak chlać od rana? IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 13:29 Skądże! Naprawdę w Czikagu poczujesz się u siebie! Ludzie nareszcie będę Cię rozumieć, nie będę Cię traktować jak oszołoma, który ma paranoję antysemicką. Serio. To szczera i dobra rada. Dziś zastanawiałem się z kilkoma osobami, czy człowiek omawiający coś pod kątem "że Żydzi" coś tam, coś tam może liczyć na dofinansowanie świadczeń medycznych z NFZ ze względu na ewidentne schorzenie zwane urojeniem paranoialnym. Taka Polska Cię tu czeka za dekadę... Lepiej pomyśl zawczasu, gdzie budować swoją przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: "włodas" wypada tak chlać od rana? IP: *.centertel.pl 27.03.09, 13:38 Włodzimierzu popierd......y Ci się fora!!!!!!!!!!!!!! Co ty wypisujesz i na jaki temat, ty w ogóle czytujesz artykuły?????????????????????????????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: "włodas" wypada tak chlać od rana? 27.03.09, 18:42 po cholere znów mieszasz Żydów?? Ty masz obsesję? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Chyba jednak Zalewski... 27.03.09, 18:52 Facet na prawdę miał wizję targów i wiedział co chce zrobić, mogę go nie lubić, ale fachowiec jest dobry i to powinno być najważniejsze, a nie jakieś pierdoły co się "harcerzykom" śnią po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik MTP Re: Chyba jednak Zalewski... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 20:33 He he. Tak miał wizje ale tylko swoje. NIGDY nie słuchał pracowników, był zamknięty na nowe pomysły, e szkoda gadać. Taki autokrata, ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na temat swojeg szefa Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Chyba jednak Zalewski... 27.03.09, 20:37 Wiadomo, że pracownikom lepiej siedzieć i nic nie robić i brać pieniądze. Patrząc jednak na efektywność przedsiębiorstwa to lepszy by był Zalewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik MTP Re: Chyba jednak Zalewski... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 20:43 Nie zgodzę się. W 2008 wiele targów było rekordowych, udana konferencja klimatyczna. Kto ją organizował? Targi. Ale możesz mieć swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Chyba jednak Zalewski... 27.03.09, 20:45 Ale wiele było mniej udanych, a konferencja to jednak wspólna praca wielu Poznaniaków, nie tylko MTP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 21:05 A tak z ciekawości, bo zakładam że pracujesz na mtp (jak nie, to skąd twoja wiedza) - jakie twoim zdaniem były nieudane? Tak, rzeczywiście klimatyczna to dzieło wielu ale finał był targowy. tam była konferencja. sam byłem zaangażowany. robota po 12 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Re 27.03.09, 21:14 Nie pracuję na targach, ale wiele wiem, widziałem pracę "targowców" :) Tyle, że te 12 godzin nic by nie pomogły gdyby nie Poznaniacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Zalewski = Agent= Wstyd = Hańba dla Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:40 To będzie obciach, wyjdzie że Poznaniem rządzi komuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Kapusś prezesem MTP - nigdy ! IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 20:49 Zalewski,Byrt-wspólpracownicy służb. Mamy świetnych kandydatów na dyrektorów MTP. Pełna wspólpraca. PORUTA POZNANSKA!!Co łączy obu panów. Absolwenci Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Nie zapomnę przemówienia pana Byrta nad trumną nieodżałowanego ś.p. prof. Wilczyńskiego- mówił o tym jakim przyzwoitym człowiekiem powinno się być w życiu!!!. Szkoda,że nie stosuje tych zasad w swoim życiu-ZENADA Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Kapusś prezesem MTP - nigdy ! 29.03.09, 12:19 Wyraźnie mylisz politykę określonej partii z biznesem, a to dwie różne sprawy, w biznesie liczy się skuteczność działania i nie ma znaczenia co się robiło przed. Ja wolę dobrze zarządzane przedsiębiorstwo, które przynosi konkretne zyski i wpływy do kasy miasta od grzebania się w czyjejś przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramol z Rataj Re: Kapusś prezesem MTP - nigdy ! IP: 194.187.75.* 29.03.09, 16:53 Cały ten konkurs to wielka lipa, dano takie ogłoszeni by nikt się nie zgłosił, to po co to organizować ? Niestety zal to stwierdzić żaden z kandydatów prochu już nie wymyśli, pracowałem z obydwoma, po część z Byrtem też, jak był w Radzie Nadzorczej, raczej cała trójka jest wypalona, ale na pewno Byrt jest najbardziej kompetentny, pozostali Panowie, to niestety słabeusze. Trawa faktycznie wyrósł z aparatu i z przypadku dostał się na prezesa ale I Boguś Zalewski, niczym nie zachwyca, taki gość wielebski, zna się na wszystkim, ale nic nie załatwi, bo jak obaj pracują po 20 lat w tym samym miejscu to i efekty już mizerne... Szkoda ze Targi nie stać na prawdziwego Prezesa jakim ostatnim był Laskowski, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roller James Bond był agentem i wszyscy go kochają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:51 Pan Zalewski rozkręcił Targi. Otwarcie mówi, że był agentem, ale nie pałował solidaruchów, tylko przywoził z zagranicy informacje o obcych gospodarkach, czy to coś złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: James Bond był agentem i wszyscy go kochają IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 13:33 Tak jak Olechowski, choć to nie moja bajka. Jednak widać Zalewski ma inne poglądy na kwestie rynku nieruchomości na co targi maja, a jeszcze bardziej mieć będą, wpływ. Zaś rynek nieruchomości, to to co ludziom mającym realny wpływ w ekipie wokół Grobelnego realnie "leży na sercu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka Starcie predatorów na MTP IP: 212.244.176.* 27.03.09, 14:55 Pracowałam z prezesem Zalewskim i z prezesem Trawą. Prezes Zalewski to facet z klasą jakich mało w Poznaniu, ma wizje i je realizuje. Trawa to typowy aparatczyk, myślący tylko kogo zatrudnić ze znajomych ( a propos w Dyrektorem w spółce zależnej MTP jest żona Trawy, ale to nie jest nepotyzm oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:36 To chyba nie wiesz ilu "zalewskich" było za jego rządów na targach. Sam poznałem z pięciu. Wtedy to dopiero był nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grassfan Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:13 tak naprawdę nie ma żadnego przyzwoitego kandydata w wyścigu do fotela prezesa MTP - a najlepsze jest to, że ikt nie wie naprawdę jak wygląda pełna lista bo jest utajniona. Ten fakt już świadczy jak naprawdę wygląda MTP i zwyczaje tam panujące. Spółki wokół targowe są obsadzone nie tylko przez ludzi Trawy (patrz wpis o żonie) ale także ludźmi Zalewskiego i innych. Sprawdźcie rady nadzorcze BIT, WTC, przypomnijcie sobie o pewnych sprzedażach dokonanych i niedokończonych przez Zalewskiego .....itd Najmniejszym złem na dzisiaj jest niestety Trawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu błagam! IP: *.icpnet.pl 28.03.09, 17:52 W biznesie g..., a nie znaczenie ma czyjś rodowód. Najważniejsze znaczenie mają predyspozycje tej osoby, rzetelność pracy Rady Nadzorczej (egzekwowanie wizji -> strategii -> celów -> realizacji) i działające nieformalne mechanizmy kontrolno-informacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek112 Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:30 Ja też pracowałem za obu Panów. Mnie lepiej było za Trawy - czasem to nawet pogadał z pracownikiem na korytarzu, pakiety były i dodatki do płac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel agentów WSI wypromuje Zalewskiego IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 20:39 założę się że agenci pomogą agentowi i stare układy wróc. macki komuny są wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predator Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:48 Zgadzam się Trawa to taki urzędnik. Potrafi się w życiu odpowiedni ustawić. Ale niestety brak mu kompetencji. Jeżeli nie Zalewski, to musi być to ktoś w jego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trawa Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 11:36 Trawa Predator. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Buhahhhhahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Hahahahahahahahahahahahahahhahahhahhahhahhahhahhahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik z Rataj Starcie predatorów na MTP IP: 194.187.75.* 29.03.09, 16:17 Cały ten konkurs to wielka lipa, dano takie ogłoszeni by nikt się nie zgłosił, to po co to organizować ? Niestety zal to stwierdzić żaden z kandydatów prochu już nie wymyśli, pracowałem z obydwoma, po część z Byrtem też, jak był w Radzie Nadzorczej, raczej cała trójka jest wypalona, ale na pewno Byrt jest najbardziej kompetentny, pozostali Panowie, to niestety słabeusze. Trawa faktycznie wyrósł z aparatu i z przypadku dostał się na prezesa ale I Boguś Zalewski, niczym nie zachwyca, taki gość wielebski, zna się na wszystkim, ale nic nie załatwi, bo jak obaj pracują po 20 lat w tym samym miejscu to i efekty już mizerne... Szkoda ze Targi nie stać na prawdziwego Prezesa jakim ostatnim był Laskowski, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik z Rataj Re: Starcie predatorów na MTP IP: 194.187.75.* 29.03.09, 16:46 Cały ten konkurs to wielka lipa, dano takie ogłoszeni by nikt się nie zgłosił, to po co to organizować ? Niestety zal to stwierdzić żaden z kandydatów prochu już nie wymyśli, pracowałem z obydwoma, po część z Byrtem też, jak był w Radzie Nadzorczej, raczej cała trójka jest wypalona, ale na pewno Byrt jest najbardziej kompetentny, pozostali Panowie, to niestety słabeusze. Trawa faktycznie wyrósł z aparatu i z przypadku dostał się na prezesa ale I Boguś Zalewski, niczym nie zachwyca, taki gość wielebski, zna się na wszystkim, ale nic nie załatwi, bo jak obaj pracują po 20 lat w tym samym miejscu to i efekty już mizerne... Szkoda ze Targi nie stać na prawdziwego Prezesa jakim ostatnim był Laskowski, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.09, 14:11 Zalewski - żałuję, że z nim już nie pracuję. Trawa - cieszę się, że już z nim nie pracuję. COP 14 zdobył dla targów i zorganizował zespół ludzi wyszkolonych przez Zalewskiego. Prezesowi Trawie udało się stracić Krajową Wystawę Zwierząt Hodowlanych - bardzo prestiżowe wydarzenie, które odbywało się w Poznaniu, bo prezesowi Zalewskiemu udało się je wyciągnąć z Warszawy. Pan Zalewski wyciągnął Targi z kryzysu. Umiał zachęcić do pracy. Ustawiały się do niego kolejki pracowników po radę, umiał zmotywować. Nie obchodzi mnie przeszłość, jeśli widzę, jak szef skutecznie kieruje firmą. Był mega skuteczny. Nie pracuję już dla MTP, ale mam tam wielu przyjaciół i wierzę, że Rada Nadzorcza nie sprawi im zawodu i wybierze kogoś kompetentnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też były pracownik Starcie predatorów na MTP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:09 Tak zgadzam się. Na ten trudny okres tylko Zalewski. Choleryk, pewny siebie,szalenie trudny charakter, ale bardzo skuteczny. Dla niego Targi to jego życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +- Re: Starcie predatorów na MTP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 23:24 słuchajcie szwagrowie Zalewskiego .....bedziecie żyć bo Boguś nie da wam umrzeć ....... ale dajcie sobie luz ...bo to smutne Odpowiedz Link Zgłoś