crog-ulec Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 08.04.09, 21:44 mnie się podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 22:00 "Nieszczęśliwe jest wpisanie hasła promocyjnego w logotyp" no właśnie, dobrze, że ktoś to zauważył i podkreślił - czy hasło jest elementem logotypu czy nie? bo skrajny pogląd w drugą stronę - że logo to tylko sama gwiazdka (o czym zawzięcie przekonywał na forum jego zwolennik, chwaląc prostotę i porównując tę gwiazdkę z gwiazdką Mercedesa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocca Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 22:38 Dla mnie OK. Jest różne od innych, niczego nie powiela. Wrocław przerobił w logo ratusz, wawa to w ogóle tragedia a Kraków to fragment kostki brukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krze Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: 213.156.122.* 08.04.09, 21:58 Prof. Rafał Drozdowski to porażka - to logo jest tłumaczone nie dlatego, że jest niezrozumiałe ale dlatego, że dziennikarze rżną (za przeproszeniem) głupa i jeżdżą sobie po nim jak po starej kobyle bez wyraźnego powodu - ot tak, żeby pojeździć. Logo Wrocławia energetyczne i żywe? Śmiechu warte. Z całym szacunkiem dla tego Miasta ale ich logo jest nieczytelne i cepeliowate jak większości (o ile nie wszystkich) Polskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbek senor wybieralski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:44 na boga. czy gazeta już nie może się zasilić naprawdę mądrymi i przede wszystkim normalnymi ludźmi? może już nikt tam nie chce pracować. To a propos jeżdżenia po logotypie. dajcie spokój. dajcie zrobić coś tym od promocji w urzędzie. A co będzie jak w ciągu tego roku Poznań będzie zauważalny na arenie nie tylko polskiej. to co? to wtedy dziennikarze gazety napiszą: dzięki temu że tak mocno i twardo krytykowaliśmy logo to miasto nie poprzestało tylko na jego odpaleniu i zrobiło coś więcej. Taka jest już gazeta. Kreuje rzeczywistość i zostawia sobie miano głównego sprawcy. Tak samo z drzewami. Wciskanie ludziom historii że w Poznaniu jest mało drzew, że w tym kierunku się nic nie robi, to lekkie przegięcie. A przecież miernoty takie jak np. wybieralski doskonale wiedzą że Poznań ma jako jedno z niewielu miast w Polsce program w ramach którego każdy na nowo tworzony kawałek zieleni w pasie przydrogowym jest projektowany z systemami nawadniania. Dzięki temu w upalne miesiące nie mamy ścierniska w środku miasta, tylko piękną zieleń. Albo chociażby fakt że w związku z konferencją klimatyczną sadzone były drzewa (ale dal pana wybieralskiego drzewo to jest pewnie wtedy kiedy można je osikać bez obawy że ktoś nas zobaczy - czyli ma 100 lat.). Szkoda gadać. O profesjonalizmie gazety świadczą poczynania kolegów redaktorów z trójmiejskiego wydania w którym napisali że ksiądz powiedział na ambonie w trakcie niedzielnej mszy, że w szkole jest uczeń który nie chodzi na religię i wymienił go z imienia i nazwiska. Prokuratura wszęła dochodzenie na podstawie materiału dziennikarskiego ale jak bodajże newsweek zaczął to sprawdzać to okazało się że panowie sobie to wymiślili. Tak to właśnie wygląda. Kreować fakty = kreować sprzedaż. A ona ostatnio spada.Prawda panie wybieralski? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nent Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.tktelekom.pl 08.04.09, 22:00 logo Wrocławia jest właśnie najgorsze. nie wiadomo o co w nim chodzi. Mi przypomina ślad łapy psa a hasło "miasto spotkań" jest kompletnie puste nic dla mnie nie znaczy. Szczecin predzej jest miastem spotkań. Logo Poznań jest proste i efektywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwis Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.eastwest.com.pl 08.04.09, 22:08 na szczescie nie jestem jedynym, któremu logo się podoba jakoś tak pasuje mi, że mamy taki znaczek bez pretensji: dla mnie jest logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Poznań miasto doznań IP: *.icpnet.pl 09.04.09, 17:52 Poznań miasto doznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 22:32 to niby logo to żenada przez duże Ż na całą Polskę... ktoś wziął grube pieniądze na stworzenie takiej szmiry... porażka żal dziadostwo tylko tyle mogę powiedzieć na temat tego projektu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbek a misia to się wszyscy tak boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:46 Misio obudziłeś się z zimowego snu i pupka boli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUN OF A BEACH Re: a misia to się wszyscy tak boją IP: 81.210.2.* 10.04.09, 11:21 A Ty balbek masz prowizję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Miasto Knał-Hał , to po prostu PORUTA! IP: 195.216.123.* 09.04.09, 08:49 żenada i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:47 Moim zdaniem jest oki!Daje do myślenia,a gwiazdka odwołuje do marek znanych i powiązanych ściśle z Poznaniem! BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
micnow Eksport z Eskadry buhahahahah 08.04.09, 22:54 to ci co splagiatowali logo dla Białegostoku od organizacji gejowskiej z NYC. Gratuluje eksperta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 22:56 A mi się kojarzy nie wiedzieć czemu z apteką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumi Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:59 jak już ktoś zauważył www.wallpaper.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 23:35 Czytelne logo - czego chcieć więcej? Wrocław - łapa psa, Kraków - kostka brukowa jak ktoś już zauważył a Warszawa - nie wiem co autor chciał przez to powiedzieć. POZnan* jest w porządku - kojarzy się z profesjonalizmem (kolory)i prostotą. Jak dla mnie - OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.48.classcom.pl 09.04.09, 16:28 Rozumiem, że poznaniacy nie wiedzą co to jest to coś w logo Krakowa, ale żeby krakowianka nie wiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUN OF A BEACH Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: 81.210.2.* 10.04.09, 11:24 Profesjonalne kolory!!! BUHAHAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanina Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 00:07 coś mi świta, że jakiś czas temu w mediach była odnotowana przepychanka na temat logo stosowanego przez polskie pogotowie ratunkowe. Taka właśnie sześcioramienna błękitna gwiazdka w wpisanym wężem Eskulapa. Awantura poszła o to, że takąż gwiazdkę za swe logo dużo wczesnie uznały jakies niemieckie formacje wojskowe z czasów II Wojny- jacyś strzelcy alpejscy czy cóś. Czy ktos z forumowiczów to pamięta- chciałabym wiedzieć, czy logo Poznania zostało skopiowane z karetek pogotowia czy z oznak niemieckich weteranów. Ale czy to od strzelców czy z karetek- małpowanie nie przynosi Poznaniowi chluby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krze Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: 213.156.122.* 09.04.09, 00:17 O ile dobrze pamiętam to logo niemieckie było tylko trochę podobne, zaś logo ratowników ma wrysowanego eskulapa. A nasza gwiazdka to po prostu gwiazdka i zarzut małpowania jest niepełnosprytny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanina Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 00:24 Gość portalu: Krze napisał(a): A nasza gwiazdka to po prostu gwiazdka i > zarzut małpowania jest niepełnosprytny. niepełnosprytne było małpowanie. Obejrzyj te stronę- ile tu gotowców: images.google.pl/images?hl=pl&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&um=1&q=star+of+life&sa=N&start=0&ndsp=20 Choćby ten: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.cityofbeaumont.com/EMS/images/StarOfLIfe2.jpg&imgrefurl=http://www.cityofbeaumont.com/EMS/BEMS%2520About%2520Us.htm&usg=__xgB3Yad7T7ZlfZNqmp6IEGTA5kg=&h=1600&w=1600&sz=93&hl=pl&start=5&um=1&tbnid=ZxURt5VHuC5ayM:&tbnh=150&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dstar%2Bof%2Blife%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN%26um%3D1 wystarczyło tylko troche gwiazdkę obrócic i wyciagnąc ręke po honorarium za oryginalne logo. Dla mnie żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krze Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: 213.156.122.* 09.04.09, 01:51 Idąc dalej tym tokiem myślenia to cały świat jest jednym wielkim plagiatem - przecież wszystko już było, każdy znak, każdy symbol został już gdzieś wymyślony i wykorzystany. Każda literka każdego możliwego alfabetu była już użyta miliardy razy - to jest plagiat!!!! Litości... Poza tym logo Poznania to nie tylko gwiazdka, która - przypominam - jest odnośnikiem, symbolem przypisu, który trzeba doczytać a nie symbolem pogotowia ratunkowego. Jakoś mi się wierzyć nie chce, że czytając książki czy artykuły w gazetach widząc taką gwiazdkę ktoś pomyśli, że zaraz mu pogotowie do domu wjedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 10.04.09, 01:22 odnośnikiem, przypisem - ok, tylko pytam z czym niby miałbym skojarzyć ten "odnośnik"? Zupełnie też nie rozumiem wyróżnienia liter P O Z w "POZnań". a poza tym - czy miasto koniecznie MUSI mieć logo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uop Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.eastwest.com.pl 09.04.09, 00:23 nie, logo poznania zostalo skopiowane z gwiazdki betlejemskiej... no co wy, jak gwiazdka to tylko apteki lub ss??? i nikt nie moze wpasc sam na gwiazdke, musial kopiowac??? przeciez symbol odnosnika moze funkcjonowac w roznych kontekstach... ja do tego logo nic nie mam, nawet mi sie podoba, za to jak sledze wpisy na forum to smiac mi sie chce z niektorych teorii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 09.04.09, 00:40 gwiazda betlejemska była kometą, a kometa wróży nieszczęście, katastrofę, śmierć władcy... dowiem się wreszcie, czy Waszym zdaniem logo Poznania to sama gwiazda, gwiazda + nazwa miasta, gwiazda + nazwa miasta + hasło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abw Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 00:52 Gość portalu: mm napisał(a): > gwiazda betlejemska była kometą, a kometa wróży nieszczęście, > katastrofę, śmierć władcy... i tu się mylisz. Gwiazda Beltejemska była supernową ale co to oznacza dla Poznania- dalipan nie wiem. Tak samo jak nie wiem co znaczy dalipan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.icpnet.pl 09.04.09, 13:41 dziękuję za oświecenie, astronomia biblijna nie jest moją najmocniejszą stroną, zmyliły mnie przedstawienia malarskie. należy wiec uznać, że logo zawiera kometę, a nie Gwiazdę Betlejemską, co nadal wróży źle. zwłaszcza trzecia ewentualność. p.s. "dalipan" znaczy to samo co "dalibóg"; używane przez dysortografików i ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 09.04.09, 15:32 Jako urodzony i mieszkający w Poznaniu jego obywatel czuję się nie najlepiej ze świadomością, że w moim imieniu wybrani przeze mnie włodarze miasta zaakceptowali ( i dobrze zapłacili) za zwykły plagiat. Niestety w naszej kulturze ściąganie cudzych prac nie jest rzeczą wstydliwą i naganną. I nie zgadzam się, że wszystko już było i nie sposób dziś wymyślić czegoś oryginalnego. Wystarczy przyjrzeć się dowolnemu znakowi, choćby na samochodach. Czy litera T zbudowana z dwóch elips (Toyota) przypomina coś, co już było? Gwiazda Mercedesa kojarzy się wyłącznie z Mercedesem. I tak dalej, i tak dalej... Tylko Poznań ma logo ściągnięte z karetki pogotowia, formacji wojsksowej i apteki. I jeszcze sie puszy- jaki to jest sprytny Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 09.04.09, 10:53 czyli mamay już: apteka, pogotowie, "jakaś niemiecka formacja wojskowa"... ... to ja dodam jeszcze RHCP. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.173.0.86.tesatnet.pl 09.04.09, 10:57 wallpaper.com !!! Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 01.05.09, 14:05 Chyba chodzi o to, że Szwajcaria zarezerwowała sobie znak równoramiennego krzyża, dlatego nie ma juz karetek z krzyżem wpisanym w kółko, tylko z gwiadką i czasem z wężem. Odpowiedz Link Zgłoś
wszechpastor anarchia 09.04.09, 01:12 www.rozbrat.org/prasa/skany/glos_03_04_09.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigo_11 Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.centertel.pl 09.04.09, 01:21 jako specjalista komunikacji wizualnej nigdy nie przyjąłbym takiego logo; trzeba być niedoświadczonym - niedouczonym Gaździorem aby je zaakceptować. opinie Zmyślonego z eskadry są niewiarygodne. nie rozumiem, dlaczego w poznanskim ratuszu nie było osób które mogłyby stanowić grupę doradców w tak strategicznych decyzjach jak nowe logo miasta. takim profanom w temacie jak Gażdzior czy Grobelny agencja reklamowa może wcisnąć każdy projekt - nawet najgorszy. i tak się stało. i jeszcze jedno - logo NIE JEST tylko DO PODOBANIA - logo jest ważnym elementem IDENTYFIKACJI miasta, a także tworzenia jego marki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowazocha Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 09.04.09, 07:59 Z tego co pisali, to nie goździor lub grobelny wybierali to logo, tylko rozpisany byl konkurs z udziałem ludzi spoza urzędu. Ja mam wyważoną opinię o nowym logo - nie spodziewałam się fajerwerków, ale bałam się czy nie będzie jakieś wtopy cepeliowej. Jest ok. Zobaczymy co będzie się dalej działo. Odpowiedz Link Zgłoś
jwalker075 Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 09.04.09, 08:12 Logo jest super. Proste, bezpretensjonalne, do tego bardzo elegancko wiąże miasto z uznanymi markami. Pan Drozdowski, jak zwykle, bredzi. Co to to jest "energia wizualna"? Czy poza Panem Drozdowskim ktoś rozumie to pojęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
marrgaretta Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 09.04.09, 10:32 Logo jest świetne: proste, czytelne, logiczne, łatwo je zapamiętać, nie zawiera jakiś wielkich plam kolorów (jak w przypadku większości miast - bezsens, wszystko na jedną łapę) i śmiesznych rysuneczków (syrenka? hahahhaa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.echostar.pl 09.04.09, 10:34 Mnie również się podoba. Jasne i czytelne. nie mieści mi się w głowie, czego tu można nie rozumieć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Dla mnie to logo to porazka. Nie moge zrozumiec IP: 188.33.50.* 09.04.09, 10:47 jak tak znana firma jak Just mogla popelnic takie badziewie. Kolejne stracone pieniadze podatników. Zdanie tego pana z Eskadry mnie nie interesuje, wrecz dziwie sie, ze ktos go o cokolwiek pyta - jedyne z czego ta firma jest znana to plagiat przy projektowaniu logo Białegostoku. Najwyrazniej w pomrocznej czarny PR cenniejszy od wiedzy i kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voozec Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.centertel.pl 09.04.09, 11:08 niebieska gwazdka kojaży mi się z zimą, ze sportami zimowymi, a co ma to do poznania, raczej stolicą sportu a tym bardziej zimowego nie jest, o przepraszam za wyjatkiem tych dwóch "wspaniałych" lodowisk i malty (gdyby nie prywatny inwestor), kolejne pieniadze poszły na pierdoły zamiast na działania przynoszące wymierne korzyści dla miasta i mieszkańców, hasło, logo nic nie zmiena i nic nie poprawią, moze to byc dodatek do jak posypka na pierniku ale jeśli brak treści to logo nawet najlepsze jest bez sensu. A to logo i hasło? nudne, ni przypiął ni przyłatał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.echostar.pl 10.04.09, 10:01 Wprawdzie kibicem nie jestem, ale barwy niebiesko - białe kojarzę mi się z "Kolejorzem", a co za tym idzie z Poznaniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
retrogrrrl Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 09.04.09, 12:46 Gwiazdka jest świetna! Kampania też. sama nazwa "know-how" trochę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 16:03 moje zdanie nt. nowego logo : kiepściutkie, nie zachęca do zainteresowania się miastem, nie kojarzy się z niczym (może ze służbą zdrowia, jak to ktoś wyżej zaznaczył, ale chyba nie o to chodziło), nic nie mówi, nic nie oznacza, dno... niestety pomimo niedociągnięć wrocławski ratusz czy krakowska kostka brukowa są m.zd. lepszymi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eine kleine Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 11:46 6. SS-Gebirgs-Division „Nord“ Obejrzyjcie sobie takie cóś: de.wikipedia.org/wiki/6._SS-Gebirgs-Division_%E2%80%9ENord%E2%80%9C Co wam to przypomina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x POZ wolny od PIS IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 09:49 Niech od dziś niebieska gwiazdka symbolizuje to hasło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUN OF A BEACH Re: POZ wolny od PIS IP: 81.210.2.* 10.04.09, 11:33 A Ty skąd spadłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: 213.77.101.* 11.04.09, 10:59 Logo Poznania jest ekstra: pozostaje sie cieszyc ze ktos zaryzykowal cos nowego. zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grafik Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 17:14 Logotyp jest porażką typograficzną - bardzo smutne że przez następne lata Poznań bedzie musial sie wstydzic efektu pracy domoroslego projektanta. Fatalna czcionka, zly kerning, niepoprawne dopasowanie dodatkowych elementow (gwiazdka) - same błędy - do tego stylistyka rodem z lat 90-tych. Jest w Polsce kilka osób zajmujących się profesjonalnie typografią, dlaczego nie zwrócono się do nich tylko do jakiegoś amatora? Rozumiem że Panowie w Urzędzie tego nie widzą bo nie mają pojęcia o typografii (to nic złego) ale dlaczego nie zwrócą się po opinie do profesjonalistów. Czy jeżeli będą budować stadion Lecha to przyjmą jako wykonawcę kogoś bez doświadczenia w budownictwie... To naprawdę smutne że w Poznaniu design wciąż traktuje się w ten sposób, zabawne że czytałe kiedyś że ma to być właśnie "miasto designu". W połączeniu z takim logotypem będzie to miało naprawdę komiczny wydźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANKO MOOZYKANT Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.eastwest.com.pl 13.04.09, 17:37 Fajna reklama w TV i fajny napis koło Empiku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mk1303 Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 20.04.09, 13:11 Sama gwiazdka - to tylko apteka, bez długiego wytłumaczenia nie da się skojarzyć z Poznaniem. Może zamiast gwiazdki nad literką "n" powinny koziołki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bragor Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:53 czy właśnie nie jest fajne że logo budzi różne emocje wśród poznaniaków, a koziołki zostały już maksymalnie wyeksploatowane więc dajcie spokój, logo ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL C iekawe skad ta gwiazdka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 10:39 a moze stad : pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Star_of_life2.svg&filetimestamp=20060409181604 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan* logo IP: *.eastwest.com.pl 30.04.09, 18:41 kampania ok: poznań w necie, gazetach, tvnie. Czekam na zagranice. Odpowiedz Link Zgłoś
mondry_inaczej Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej 01.05.09, 20:10 Brakuje tylko drobnego druczku do tej gwiazdki w rogu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eine kleine Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 12:19 6. SS-Gebirgs-Division „Nord“ Jeśli czegoś brakuje to obejrzyj sobie takie cóś: de.wikipedia.org/wiki/6._SS-Gebirgs-Division_%E2%80%9ENord%E2%80%9C Co ci to przypomina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Nowe logo Poznania: każdy widzi je inaczej IP: 95.108.27.* 23.06.09, 17:14 niektórym to się nudzi... Logo jest świetne, bardzo podoba mi się na plakatach różnych imprez, które się promują. Z daleka się wyróżnia :) Odpowiedz Link Zgłoś