Dodaj do ulubionych

Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie

22.04.09, 23:29
Czy Wyborcza obsadziła swoimi agentami parkingowymi wszystkie miejsca
postojowe dla niepełnosprawnych w Poznaniu, aby na czas zdali relację, kto z
"celebrytów" aktualnie postępuje nieładnie?
Ech, "stróże moralności"...
Obserwuj wątek
    • Gość: poole Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.echostar.pl 22.04.09, 23:42
      Stróże, nie stróże, ale takie zachowanie jak Pana "Posła" jest nagminne...
      Niestety, przyzwolenie społeczne sprawia, że tak się dzieje. Zastanawiam się,
      czy parkującym na takich miejscach nie jest wstyd? Bo mi by było.
      • jaro_ss Przecież nie naruszył przepisu :) 23.04.09, 07:47
        Parking marketu, to nie droga publiczna, ani strefa zamieszkania... więc obrazki
        są tylko propozycją..... zwykle i tak tylu uprawnionych nie ma co miejsc dla
        nich przygotowanych.....

Mandatu nie dostanie....
        • Gość: ghost Re: Przecież nie naruszył przepisu :) IP: 195.216.115.* 23.04.09, 08:15
          Cóż gratuluję, myślenia wedle zasady:
          dobrze gdy Kali ukraśc krowę, gorzej będzie gdy Kalemu ją ukradną.
        • Gość: marek.es Re: Przecież nie naruszył przepisu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:50
          Nasi "dzielni" kierowcy znaki drogowe traktują wyłącznie jako
          sugestie. Szczególnie dotyczy to ograniczeń prędkości oraz zakazu
          parkowania.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu najgorsze jest wjeżdżanie na trawniki IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 12:05
            I wcale nie chodzi mi o trawnik. Ale o błoto, które potem wwożone jest na ulice.
            A potem dziwimy się dlaczego w miescie, gdzie wyrugowano większość kotłowni
            węglowych za prezydenta Kaczmarka (Poznań emituje najmniej pyłów z największych
            9 dużych miast) samochód po kilku mokrych dniach jest już znów do mycia, gdy w
            Niemczech myje się raz na tydzień, dwa.
      • Gość: stróż Re: Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 08:54
        dlatego nigdy nie będziesz posłem ani innym politykiem
    • Gość: rencista Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.icpnet.pl 22.04.09, 23:47
      A ja jestem inwalidą 1 gr. na narządy ruchu , mam na prawdę problem z chodzeniem
      "na odległość" , marsz powyżej 50 metrów to dla mnie wyzwanie, często korzystam
      z kopert dla inwalidów chociaż nie mam znaczka za szybą i wiem że jak podjeżdżam
      na taką kopertę to ludziska na mnie zezują .. ale jak wytaśtam się z auta i
      kawałek przejdę to już wiadomo że inwalida. Nie wyrabiałem nigdy karty
      parkingowej dla inwalidów , może mi ktoś wyjaśnić procedurę i gdzie się udać
      żeby to załatwić ? ... czy trzeba iść na jakąś komisję czy odrazu z orzeczeniem
      komisji lekarskiej która orzekła parę lat temu inwalidztwo można udać się do
      urzędu po wydanie takiej karty ?
      • Gość: ghost Re: Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: 195.216.115.* 23.04.09, 08:23
        Przy skrzyżowaniu ul. Jackowskiego i Kraszewskiego, na rogu znajduje
        się instytucja która wydaje takie niebieskie karty.
        Niestety, jak to w Polsce, nie ma gdzie zaparkować.
        Poza tym budynek, w którym ona się mieści jest za płotem, w dodatku
        idzie się tam po schodach(!).
        Więc najlepiej abyś przyjechał tam ze sprawną osobą towarzyszącą,
        która to może tam pójść i to załatwić.
        Oczywiście musi ona mieć twoje papiery o niepełnosprawności.
        • Gość: rencista Re: Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 08:47
          Dziękuję kolego , pozdróweczka.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 09:12
            To dobrze, że masz odczucie, iż ludzie "zezują". Nie jestem sam :-)
      • Gość: inwalida Re: Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 13:05
        Ja też mam Igrupę ale znaczek posiadam- i wykupioną w ZDM kartę
        roczną żadna to trudnośc w załatwieniu, ale większość zdrowych
        parkuje na kopertach
      • Gość: Adam Re: Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: 212.126.10.* 24.04.09, 08:55
        Ja załatwiłem niebieską kartę w Wydziale komunikacji UMP na ul.
        Gronowej. Procedura trwała jakieś 20 minut i dostałem kartę (pełen
        profesjonalizm i sprawność, panie bardzo miłe i pomogą ze
        wszystkimi formalnościami polecam). Najlepiej najpierw tam zadzwoń
        i dokładnie wypytaj co masz ze sobą zabrać.
    • Gość: finn Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.man.poznan.pl 22.04.09, 23:51
      Czy to jest ten sam poseł, który odszedł z PiS bo uważał, że tak
      będzie honorowo? A może ten Pan niewiele wie o honorze, czego daje
      dowód parkując na miejscu dla niepełnosprawnych, a jego odejście z
      PiS jest wyłącznie posunięciem taktycznym, wynikającym z rozkładu
      tego ugrupowania? Nie wiem jak inni czytelnicy, ale ja będe pamiętał
      o zachowaniu Pana posła, gdy znajdę go na liście wyborczej jakiejś
      nowej partii, która niewątpliwie powstanie przed kolejnymi wyborami.
    • Gość: autor Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.eastwest.com.pl 23.04.09, 04:09
      Bo Tomczak jeździ jak łoś. Panisko na drodze. Jakieś 3-4 m-ce temu miałem
      wątpliwą przyjemność stać w korku na naramowickiej (w kierunku północnym na
      wysokości dużego tesco) kilka samochodów przed tym mistrzem kierownicy.
      Wystarczyła chwila a wyprzedzając samochody stojące w korku znalazł się tuż za
      mną. Cały czas wystawał połową swojego czarnego szajsu na lewy pas, zmuszając
      innych do omijania go. Później kilkaset m przed ul. lechicką przeleciał przez
      podwójną ciągłą i wyprzedził kilkanaście samochodów ustawiając się na pasie do
      skrętu w lewo na ul. lechicką. I co, jajco. Jak tylko zapaliło się żółte to
      wystartował i wpakował się na pas samochodów jadących prosto.
      • Gość: julia Re: Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.215.124.237.getinternet.no 23.04.09, 19:46
        Znam żonę pana Jacka Tomczka, wcale nie dziwi mnie, że "nie dawała
        sobie rady zakupami" - podobnie jak wcześniej na tyle "nie dawała
        sobie rady w życiu" by musieć zostać "wydaną" za tego bufona. Dobrze,
        że chociaż "daje sobie radę" z rodzeniem mu kolejnych dzieci - jest z
        niej jakiś pożytek.
    • Gość: kalafior Re: debil i tyle IP: *.houston.hp.com 23.04.09, 07:45
      A to debil jeden. Świat jest pełen takich cymbałów
    • Gość: JJ Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: 195.216.109.* 23.04.09, 08:03
      Poseł nie poseł,osioł nie osioł ale to my....ci ,,niegodzący się,, z
      chamstwem i cwaniactwem mówmy o tym głośno !! Gratulacje dla Pana
      który zareagował-byle więcej takich zachowań a cwaniaki przestana
      czuć sie bezkarne.
    • Gość: sv Bóg Honor Ojczyzna ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:38
      no i oczywiście Prawo Sprawiedliwosć i porządek :D
    • Gość: www to jest ta prawość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:43
      i ta moralność pie...nych PIS-dzielców żenada na maxa
    • l.george.l A kto go wybrał? 23.04.09, 08:51
      Mało było w necie na jego temat? Trzeba myśleć, gdy się stawia krzyżyki na
      karcie wyborczej.
    • Gość: Włodek z Grunwaldu Brawo etykieta! Ważne by swoich nie ruszyli! IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 09:13
    • lukask73 Homo Sovieticus 23.04.09, 10:38
      „opowiada pan Michał, który przyłapał Tomczaka. - Na wszelki wypadek
      sprawdziłem jeszcze, czy peugeot ma za szybą niebieską kartę
      inwalidzką. Nie miał.”

Zdaniem pana Michała, tak jak wielu innych ludzi, którym komuna
      zrobiła papkę zamiast mózgu, inwalidą jest ten, kto ma kartkę, a nie
      ten, kto jest inwalidą.

Tomczak, nawet gdyby miał kartkę, inwalidą nie jest. Ale kiedy
      podwoził Libickiego, powinien go podwieźć jak najbliżej, na miejsce
      dla inwalidów, i odjechać na parking. Mijsce powinno być wolne dla
      kogoś, kto nie ma własnego kierowcy.
    • der-rauber Nabawił się kultury PiSowskiej i wyszła mu bokiem 23.04.09, 10:42
      Nabawił się kultury PiSowskiej i wyszła mu bokiem.

Nie ma bata. Mandaty w tym kraju muszą być raz ,że wyższe, dwa uzależnione od
      wysokości zarobków, trzy w niektorych typach wykroczeń i przestępstw wizerunek
      sprawcy powinien być upubliczniany.

Tomczak to nie jedyny taki przypadek. Idźcie np po Panoramę, miejsca dla
      inwalidów regularnie zajęte przez jakichś c-h-u-j-k-ó-w w drogich autach
      którym się wydaje że jak są zabiegani albo "coś tam znaczący" to mogą parkować
      pod wjazdem na miejscu inwalidy. Do tego jakieś pojeby regularnie stają krzywo
      tak że nie można wejść do auta lub w ogóle zajmują dwa miejsca jednym samochodem.

Ochrona w centrach handlowych powinna mieć ustawowy obowiązek informowania
      Policji o takich przypadkach pod groźbą grzywny w kwocie mandatu. Za
      współudział.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Piotr i Paweł IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 11:57
        Na Promienistej nauczyli się dbać o to, ale na Marcelińskiej (sklep franczyzowy)
        jest dramat! Tam nikogo nic nie obchodzi a kierowcy wjeżdżają na zbyt mały
        parking (zamiast go powiększać należałoby obsadzić drzewami). A czy miasto się
        problemem interesuje? Czy istniej ejeszcze parking dla studentów z Eskulapa? Nie
        jest to teren miejski, to prezydent Grobelny problemu nie ma. Po nim trudno się
        czego innego juz spodziewać. Ale wstyd, że Piotr i Paweł na takie "Wolnoć Tomku"
        pozwala.
    • Gość: Rudy 102 Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 10:57
      No i okazuje sie ze Tomczak to cholerny ignorant.
      Apeluje do innych o nie glosowanie na niego. Zwyczajnie nie
      zasluguje na mandat posla.
      Wstydz sie Tomczak!
    • justyna.79 parkowanie na kopertach i chodnikach 23.04.09, 11:45
      No i wylazło całkowite buractwo z pana Tomczaka.A po co on występował z PiSu, przecież się zachowuje zgodnie z ich standardami?

Ja to z kolei mam inny problem, z burakami parkującymi na osiedlowych chodnikach. Za diabła nie mogę przejść z dzieckiem z wózkiem, bo jakich debil postawił swoje BMW lub Jeepa na 2/3 chodnika i w d.... ma pieszych. Kilka razy już miałam wojnę z kierowcami bo szłam środkiem drogi.
      Mam pytanie- można dzwonić w tym momencie po policję i prosić o odholowanie auta? Bo coś mi się wydaje,że u nas nie ma takiej możliwości, dlatego to bydło się czuje bezkarne. Zgłosiłam kiedyś dzielnicowemu, to zanim dotarł,delikwenta już nie było i nie miał podstaw.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu tel. 986 i 997 jednocześnie IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 12:02
        W obu zgłosić, jednak musisz być w pobliżu, gdyż trzeba podpisać papierek. Ale z
        reguły jak głośno ponarzekasz, to przyjeżdżają.

Swego czasu (2002-04) udało mi się nawet przy ich pomocy (5-8 interwencji)
        zdyscyplinować policjantów pracujących na Rycerskiej, którzy pod swoją komendą
        parkowali na chodnikach i na zakazie. Zanim zrobiłem im akcję poszedłem zapytać
        u oficera dyżurnego, czy nie może czegoś zrobić, by kolegom z pracy wytłumaczyć,
        że parkowanie zmuszające do mijania samochodu z wózkiem ulicą jest karygodne.
        Odpowiedział dwie rozbrajające rzeczy - że oni muszą tak parkować, gdyż:
        - samochody tak jeżdżą, że często dochodzi do zarysowania
        - jak zaparkują za rogiem to ich samochody są okradane (!!!! - serio tak
        powiedział!)
        • justyna.79 Re: tel. 986 i 997 jednocześnie 23.04.09, 12:13
          Dzięki. Będę dzwonić i narzekać.

A pan oficer to niezły komediant jest.W naszym kraju to Policja niedługo strajkować będzie,że nie wyjdzie na ulicę póki nie będzie bezpiecznie :)))
    • borama Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie 23.04.09, 13:31
      Parkując samochód przy różnego rodzaju marketach-zawsze spotykam (no-prawie zawsze) kierowców, zatrzymujących się na miejscach dla niepełnosprawnych. Nigdy nie pozostajemy obojętni-jeśli taki kierowca jest w pobliżu. Niestety-rzadko który przejmuje się naszymi uwagami.
      Cały problem wynika z fatalnych przepisów-otóż wszystkie parkingi obok marketów należą do właściciela tego marketu. Interwencja straży miejskiej czy policji jest niemożliwa. Ten sam problem dotyczy osiedli zamkniętych, strzeżonych. Durnie parkujący mi pod oknami, na wszystkich chodnikach i trawnikach są bezkarni-policja i straż miejska twierdzi, że nie może interweniować, bo jest to teren prywatny. Może tylko pojawić się ochroniarz i grzecznie poprosić lub zwrócić uwagę...Efektem będzie...prawdopodobnie wiecie co....
    • Gość: nick Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 14:59
      Tomczak? To ten facet, który podczas każdych wyborów wywiesza
      tysiące swoich podobizn ale później ma problemy z ich uprzątnięciem?
      • wiktor_l Re: Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie 23.04.09, 15:08
        takiego cwaniactwa nie wypleni sie grzywnami (w tym wypadku rzeczywiscie to
        tereny prywatne, ale to sie zmieni), oprocz tego obowiazkowo powinno sie
        kierowac takiego delikwenta na kilkadziesiat godzin specyficznych prac
        "spolecznych".

A ten samochod chyba rzeczywiscie znany jest w pewnej czesci korkowej mapy
        Poznania z drogowego chamstwa.

Immunitet nie chroni przed oberwaniem wychowawczo na czerwonym swietle, czego
        ten pisiorek chyba sie nie spodziewa:)
        • borama Re: Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie 23.04.09, 15:57
          wiktor_l napisał:

> takiego cwaniactwa nie wypleni sie grzywnami (w tym wypadku rzeczywiscie to
          > tereny prywatne, ale to sie zmieni)

W jaki sposób to się zmieni? Czy są w planie wreszcie jakieś mądre ustawy na ten temat? To, co się teraz dzieje w związku z hasłem: "teren prywatny", to jedna z większych bzdur w prawie...A biedni ochroniarze (w niektórych firmach panowie grubo po sześćdziesiątce) są bezsilni, no i co za tym idzie-cała reszta. W tym również inwalidzi, którzy nie mają gdzie parkować.

• redjuliannaa Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie 23.04.09, 15:30
      Dlaczego mnie to nie dziwi?
    • czesterek 17 kwietnia - Czwartek ?????? 23.04.09, 15:32
      Ktoś kto pisał ten artykuł najpierw niech sprawdzi w kalendarz, a potem pisze
      bzdury, chyba że był to kwiecień zeszłego roku, jeśli tak to przepraszam :)
    • Gość: W105N4 Re: Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: 81.210.2.* 23.04.09, 15:39
      Prymityw!

Niestety na codzień spotykam takich. A jacy są obrażeni gdy się im zwraca uwagę.
      Problem będzie istniał jeżeli sprawą wreszcie się ktoś poważnie nie zajmie. No
      tak, ale kto?
      Łapani są tylko politycy przed wyborami, a wszyscy wiemy, że ten proceder jest
      powszechny. Ludziom, którzy szybko chcięliby się wybić w UM radzę zająć się tą
      sprawą. Nie ma lepszej drogi do awansu. Samograj.

POZnan* Miasto - don't know how yet.
    • Gość: m Jak Jacek Tomczak zajął miejsce inwalidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:32
      Proponuję spuszczać powietrze z wszystkich kół.
      • Gość: Ktoś z Dębca wyrywać wentylki obcęgami IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 20:27
        wyrywać wentylki obcęgami
        • lech.niedzielski Tomczak jest ubogacony. JEMU wolno ! 24.04.09, 10:22
          A nie komunistycznym zbrodniarzom z ZSMP !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka