Dodaj do ulubionych

Muzeum zaspało

20.06.09, 19:52
A co mi tam - napiszę do tego mynysterstwa w stolycy. Po za tym uwielbiam
wspierać lokalnych nieudaczników ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: franek Muzeum zaspało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 00:28
      Najłatwiej napisac że zaspali. Z tego co wiem, nie zaspano, tylko ani reguły pierwszego konkursu nie były jasne - nie wiadomo kto rodzielał dotacje, wg. jakich kryteriów, jak sie można było odwołać, co było nie tak we wniosku - wiedza tajemna! Teraz jest konkurs odrzuconych wg procedur, które tez nie zostały jasno określone - tym razem przed inne ministerstwo. Najwyraźniej PO chodzi o to by dac po prostu kasę swoim. W naszym mieście widać że chodzi o instytucje miejskie - CK Zamek, a takie tam muzeum narodowe nie jest zarządzane przez miasto, nie jest Lechem Poznań ze swoją publicznością i nie można się przed kampanią samorządową pochwalić jego sukcesami jak swoimi. Jest naiwnością twierdzić że w muzeum siedzą same nieudaczniki i śpiochy... Mało przenikliwy komentarz Pani Redaktor, może należąłoby sprawdzić lepiej sprawy w Warszawie i tam popytać jak rozdzielano pieniądze unijne AD 2009.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu trzeba zrobić akcję! IP: *.icpnet.pl 21.06.09, 13:37
        Profesor Suchocki do tytanów organizacji i dynamiki w działaniu nie należy, ale
        cóż...takie cechy to u profesorów zasługujących na swój tytuł raczej rzadkość,
        niż reguła. Po prostu od zarządzania są menedżerowie, a od wiedzy są
        profesorowie. Kiedyś i u nas będzie normalnie, kiedyś będzie przepięknie...
        A teraz czas wysłać link o akcji do każdego znajomego. Wrzucę też jeszcze jeden
        wątek na forum.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Muzeum zaspało IP: *.icpnet.pl 21.06.09, 13:39
        Oczywiście nie neguję też prawdziwości Twoich słów, że Poznań i Poznaniacy w PO
        są w niskim poważaniu, a naszym nieszczęściem jest głosowanie właśnie na
        prawicowe PO i PiS. Zresztą...czy z SLD było lepiej? Pol i Łybacka mają pozycję
        w swoich partiach, ale i tak Poznań jest jak zwykle na szarym końcu w
        inicjatywach centralnych. Pytanie tylko, czy to może nie wina Prezydenta jednak,
        który np. z obdudowy Zamku Królewskiego nie potrafił zrobić projektu
        ogólnopolskiego. No i skutki rangi konkursu widzieliśmy.
    • vipunia Re: Muzeum zaspało 21.06.09, 14:50
      Wysyłam maile do wielu organizacji, te w których jestem już to robią, mimo że
      jestem w szpitalu wysyłam! :)
      Martwi mnie słaba aktywność Biskupina, trudno. Walczymy teraz o Rogalin - w
      każdym razie chociaż na tym mogę się teraz skoncentrować.

Jutro powinni to zrobić władze lokalne wszystkich podpoznańskich gmin, szkoły,
      starosta poznański, władze regionu, posłowie mam nadzieję, że już to zrobili,
      ale powinni zaangażować jutro swoje biura i wysyłać maile, wysyłać!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Muzeum zaspało IP: *.icpnet.pl 21.06.09, 23:28
        Dostaliście zwrot, czy zostało przyjęte?
        • vipunia Re: Muzeum zaspało 22.06.09, 15:25
          wczoraj zwroty, dzisiaj gładko przeszło!
          Szkoda, tyle wczoraj można było zrobić :(
          • Gość: prowincjałka Re: Muzeum zaspało IP: *.centertel.pl 22.06.09, 18:47
            Przecież Jaśnie Państwo Urzędnicy Ministerialni mieli wczoraj wolne,
            więc zamknęli Internet na cztery spusty i pojechali nad zalew.
    • Gość: wysyłać koniecznie Muzeum zaspało IP: *.centertel.pl 21.06.09, 15:16
      Tu się nie ma nad czym zastanawiać. Rozbudowa muzeum to szansa na
      niebanalną architekturę w centrum miasta na naszych oczach
      ulegającego degradacji w błyskawicznym tempie. Brak dotacji dla
      Rogalina na kontynuację prac remontowych to skandal zwłaszcza w
      świetle dobrej współpracy ze spadkobiercami wielkiego darczyńcy
      Edwarda hr. Raczyńskiego. Dlaczego po raz kolejny nieuzasadniony
      dyktat urzędasów z tzw. centrali ma pozbawiać społeczność Poznania i
      Wielkopolski jej najcenniejszych skarbów. Jeśli to wszystko ma
      podłoże polityczne - to już w ogóle brak słów. Nie możemy być owcami
      posłusznie prowadzonymi na rzeź. Guzik mnie obchodzą platformy, pisy
      i cholera wie co jeszcze - fundusze unijne są przeznaczone dla
      kraju, a nie jego politycznych beneficjentów (przez większość
      sspołeczeństwa bardzo nisko cenionych). Poza tym radzę wziąć pod
      uwagę wyniki badań socjologicznych: poziom nierówności społecznej w
      Polsce rośnie w zastraszającym tempie i szacuje się, że już 30% z
      nas jest wszystko jedno, bo i tak nie starcza na przeżycie. Zatem
      tylko wspaniałomyślność przodków może ich uratować przed kompletną
      degradacją, bo nasi politycy to mają wizje tylko od wyborów do
      wyborów. Chyba że zgodnie z planem Hausnera zabiegi o rentowność
      instytucji kulturalnych wymiotą z nich adresatów gestu hrabiego
      Raczyńskiego - całe społeczeństwo.
      • Gość: franek Re: Muzeum zaspało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 00:01
        Nie oczekuj, że ci taki minister będzie patrzył na skandale wobec Raczyńskich. Że od XIX wieku dbają o to miasto, że zbierakli sztukę i ją udostępnili, że zbudowali jakąś tam kaplicę i to ze złota dla polskich królów, że biblioteke i wodociągi im się chciało, i że teraz ta fundacja... Ciul z nimi, nie będziemy im pałacu odbudowywać. On ma to w ogóle w ciemnym miejscu... Liczy się tu i teraz, lud głosujący i falujący z radości przed CK Zamek. Minister dał wszak na modernizację z kieszeni ... brukseli. Smutne lae, tak to wygląda!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka