Dodaj do ulubionych

developer chyba przegiął//miejsca postojowe//

IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 14:39
Witam,chciałam zasięgnąć informacji w pewnej sprawie.Mieszkam od niedawna na tzw.osiedlu zamkniętym,a dokladniej to 1 duzy 115-mieszkaniowy blok ogrodzony bramą wjazdową na pilota.Zmorą jest znalezienie miejsca do parkowania :(Blok ma wyznaczonych 50 DARMOWYCH miejsc parkinkowych przed budynkiem,reszta ok80 miejsc jest w garażu podziemnym,do wykupienia za15tyś za 1 miejsce postojowe.Moje pytania jest następujące?czy są jakies normy wyznaczające ilość miejsc parkingowych na 1 mieszkanie?co możemy My mieszkańcy bloku zrobić w tym przypadku,gdy nie mamy gdzie parkować,a nie każdego stać na płatne miejsce :(
Doczytane,dosłyszane ne necie"ze nadzór budowlany nie odbierze budynku,gdy nie spełnia norm 1 miejce na 1 mieszkanie"
To co?developer pokazał miejsca parkingowe podczas "odbioru" jako liczba wystarczająca 80 + 50 przed budynkiem,i poszło,że supr jest norma?a PO dał cennik dla mieszkańców....
ps.
wynajem nie jest mozliwy,tylko wykup.
Obserwuj wątek
    • gringo68 Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// 12.10.10, 14:52
      no proszę, zamknięte getto, a problemy jak na nowym mieście
      • Gość: bestia Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 15:22
        mi nie o to kaman,ale widzę,że złośliwcy nie śpią....

pal licho z tą siatką i bramą...CHODZI o brak miejsc do parkowania nawet poza budynkiem,czyli przed siatką,gdyż jest tam droga bez pobocza,a z drugiej strony pola i działki prywatne.czy ktoś miał podobny problem?
    • Gość: Ewa Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:26
      Rok temu odbierałam mieszkanie dla mojej mamy, mieszkanie budowała Rzeszowska spóldzielnia Mieszkaniowa i oni przewidzieli 1,5 miejsca parkingowego na mieszkanie, tak mi powiedziano przy odbiorze . Ile w rzeczywistosci jest miejsc nie liczyłam:) ale problemów z parkowaniem nie ma zadnych:) praktycznie parking zapełniony jest może do 60%.
    • Gość: Andrzej Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// IP: 80.48.236.* 12.10.10, 16:53

Tak, jest norma - myślenie przed zakupem dziury w ziemi.
      Wg mnie pretensje możecie mieć tylko do siebie jeśli nie dopilnowaliście tego przed zakupem i podpisaniem umowy. Mam w sąsiedztwie podobną sytuację - developer naobiecywał przyszłym mieszkańcom (kupowali gdy tej dziury w ziemi nawet jeszcze nie było! boszz... ) że zrobi im parking tu i tu . Tylko że to był teren miasta planowany pod drogę i miasto ani myślało go oddawać naiwnym klientom developera, który się wypiął na wszystko później.
      Dodatkowo na wprost okien kilka metrów od nich wybudował drugi blok, o którym zdaje się nie wiedzieli, więc u was nie jest może jeszcze tak źle .

• Gość: b Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// IP: *.res.pl 12.10.10, 17:29
        czy nazwa tego developera jest na litere A?? :)
        • Gość: bestia z domu Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// IP: 109.243.202.* 12.10.10, 19:31
          "M..D......."
    • Gość: Z Re: developer chyba przegiął//miejsca postojowe// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 20:38
      Komuna się skończyła.
      Dziłaki kosztują.
      Kupujesz - parkujesz!
      Nie ma darmowych obiadów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka