Dodaj do ulubionych

Helios rozczarowanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:04
po 20 tu latach przerwy zaprosiłem żone na reklamowany film pt.Troja.Reklama
mówi "uczta dla oczu".Byłem wściekły na jakość kopii , twarze na pierwszym
planie owszem widoczne ale drugi i trzeci plan to jedna wielka szarość i brak
ostrości.Dzwięki też jak z radia "amator".Zaznaczm ze wzrok i słuch mam w
porzadku.Tak więc dajcie sobie spokój i róbcie grila zamiast kina bo jak
braknie ostrości to przynajmniej wiadomo z czego..
Obserwuj wątek
    • Gość: Saladyn Re: Helios rozczarowanie IP: 212.160.107.* 01.06.04, 09:18
      Nie każdy film jest nakręcony z maksymalnym kontrastem i z idealna ostrością.
      Czasy cukierkowych kolorów z lat 40 i 50 już minęły. A tak nawiasem w gorącym
      klimacie, w którym dzieje sie akcja fimu nie mamy przejrzystych widoczków jak
      np. w Norwegii.
      • Gość: hh Re: Helios rozczarowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 19:39
        jestem dociekliwy a mianowicie czy skok technologiczny nie pozwala na to aby
        oglądac film w sposób nazwijmy to rzeczywisty czyli widzę to co mam widzieć a
        nie domyślać sie czy to coś z tyłu to drzewo czy moze człowiek.Ineresuje mnie
        czy trafiłem naprawde na spiepszona kopie, czy to jest standart w dzisiejszych
        czasach udawanie ze to co widzę to jest to.Proszę o głos bywalców
        kin.Przypominam ze oglądałem film nie w Pacanowie lecz w "najlepszym" kinie
        podkarpacia HELIOS
        • Gość: Guciek Re: Helios rozczarowanie IP: *.autocom.pl 02.06.04, 01:51
          Trafiles na beznadziejn akopie. Ja bylem w Multikinie w Krakowie i jakos byla
          rewelacyjna. Ostry obraz i to nawet w dali + przestrzenny dzwiek. rewelka
          polecam...
    • Gość: kinoman-30-LATEK Re: Helios rozczarowanie IP: 82.177.97.* 25.06.04, 11:53
      A JA BYŁEM NIEDAWNO W "ZORZY"-DZWIĘK REWELACJA KOPIA DOBRA I OSTROŚĆ TEŻ.W
      HELIOSIE PRACUJĄ MŁODZI LUDZIE Z ŁAPANKI A NIE PRAWDZIWI KINIARZE/JEST ICH JAK
      NA LEKARSTWO/A TAK SERIO TO KINO HELIOS JEST CHYBA NAJGORSZYM KINEM Z PONAD 10
      W JAKICH BYŁEM W POLSCE.NIE ZAWSZE NOWE JEST DOBRE.CZASEM STARE SPRAWDZONE JEST
      LEPSZE.JA BYŁEM 2 RAZY W HELIOSIE I WIĘCEJ TAM NIE PÓJDĘ W RAZ ZE ZNAJOMYMI-A
      JEST ICH CORAZ WIĘCEJ KRYTYCZNIE NASTAWONYCH DO TEGO KINA (PUSZKI Z POPCORNEM)
      • Gość: Teddy58 Re: Helios rozczarowanie IP: 195.245.213.* 25.06.04, 15:18
        Cieszę się, że nareszcie ludzie zaczynają to dostrzegać. To nie wina kopii, tylko sprzętu w kinie "Helios". Obraz jest nieostry, na dodatek z tendecją do ciepłej kolorystyki a o dźwięku dookólnym aż wstyd pisać. Ktoś pomylił sobie głośność z klarownością planów dźwiękowych a oczym można przekonać się dopiero po ogładnięciu filmu z płyty DVD we własnym kinie domowym. Ale to przecież kombinat a nie świątynia X muzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka