Gość: STUDENT IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 13:35 CO SĄDZICIE O UDZIALE LUDZI MŁODYCH W POLITYCE. CZY WEDŁUG WAS JEST ICH WYSTARCZAJACA ILOSC? SZCZEGÓLNIE W RZESZOWIE I W WOJEWÓDZTWIE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BOXER Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.smlw.pl / 10.1.6.* 09.04.02, 16:29 Z tego co mi wiadomo jest ich kilku i całkiem dobrze sobie radzą ( vide pan Fijołek: sekretarz wojewódzki SLD, pan Kamiński: rzecznik prasowy tejże partii). Jeśli ktoś młody ma sprecyzowane poglądy i trochę wolnego czasu to niech się weźmie za taką działalność zamiast narzekać na forum. W końcu kiedyś "beton partyjny" (obojętnie jakiej partii) zacznie się kruszyć i trzeba go będzie uzupelnić nowym "żwirkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.gze.pl 10.04.02, 17:44 Boxer piszesz, ze jest ich kilku a wymieniasz tylko dwoch - cos mi sie wydaje, ze trzymasz z SLD i to mocno i jetses ich znajomkiem. Trudno zatem abys napisał cos niepochlebnego na ich temat. Natomiast ja uwazam, ze mimo wszystko nie do konca sie sprawdzil Konrad chocby w przypadku sławetnej sprawy z carrefourem. tak wiec jesli chodzi o radzeniu sobie to moze w innym kontekscie - moze raczej przetrwaniu za wszelka cene - nawet kosztem podporzadkowana sie woli betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.gze.pl 10.04.02, 17:49 A co do zwirka to... hm... prawdziwy zwirek wlezie wszedzie nie patrzc czy sie beton tam juz usadowił czy jeszcze nie. Tak wiec zeby byc zwirkiem trzeba miec własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 11:22 Gość portalu: BOXER napisał(a): > Z tego co mi wiadomo jest ich kilku i całkiem dobrze sobie radzą ( vide pan > Fijołek: sekretarz wojewódzki SLD, pan Kamiński: rzecznik prasowy tejże > partii). Jeśli ktoś młody ma sprecyzowane poglądy i trochę wolnego czasu to > niech się weźmie za taką działalność zamiast narzekać na forum. W końcu > kiedyś "beton partyjny" (obojętnie jakiej partii) zacznie się kruszyć i trzeba > go będzie uzupelnić nowym "żwirkiem". Czy tylko w SLD są młodzi działacze w woj. podkarpackim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: MŁODZI W POLITYCE IP: 213.77.14.* 16.04.02, 12:26 Z tego co pamiętam (lata 90-dziesiąte) moi koledzy którzy poszli w politykę (głównie do byłej PZPR) którzy mieli poważne kłopoty z nauką (podstawówka- groziło przeniesienie do szkoły specjalnej na Marszałkowskiej, o średniej nawet nie było mowy), nagle po wstąpieniu do szeregów "przewodniej siły" , założeniu czerwonych krawatów dostali "kopa" i skończyli szkoły (może nawet matury), dostali mieszkania, posady itd. Dla mnie młodzież SLD-owska będzie się zawsze kojarzyła z tymi opóźnionymi w rozwoju chłopakami. A poza tym trzeba być naprawdę totalnym debilem żeby być dobrowolnie przydupasem starych towarzyszy z "przewodniej siły narodu" - takie kukły do noszenia szturmówek na pochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.gze.pl 16.04.02, 14:19 Mylisz sie Tom. teraz sie młodziezówka zmienila. T nie sa Twoi koledzy z pocztaku lat 90. Do tej partii naleza ludzie młodzi w wiekszosci abolwenci liceow, technikow i studiow. Tak wiec nie mow, ze sa tam tylko debile, ktorzy mieli problemy z nauka. Wiem co pisze. A jesli chodzi o przydupasów starych towarzyszy to...hmmmm powiedz mi w jakiej partii młodzi na poczatku nie sa przydupasami "starych"? Czy młodzieżowka PO, PSL-u, i innych partii nie jest ulegle nastawiona wobec starych? No nie czarujmy sie i powiedzmy szczerze, ze bez poparcia betonu taki młody nic nie wskora a dlaczego? Bo nie ma kasy !!!! poparcia itp itd a na dodatek nie jest na wskros perfidny i bezduszny. tak to jest Tom i mimo, ze nie jestem SLD-owcem to musze wziac strone tej młodziezy bo sam jestem młody aczkolwiek funkcjonuje w innym srodowisku to jednak wiem co pisze. pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOXER Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:06 Wracając do tematu: tak, jestem związany z SLD, dlatego wypowiadam się na tem temat. Natomiast co do innych młodzieżówek to w Rzeszowie nic o nich nie słychać. Kiedyś była mlodzieżówka UW, AWS. Młodzi ludzie rozwieszali plakaty Kaczyńskim, ostatnio nawet w UP coś się z młodzieżą działo, ale faktem jest iż tylko młodzi lewicowcy coś w Rzeszowie robią, a przynajmniej do niedawna na pewno coś robili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: MŁODZI W POLITYCE IP: 213.77.14.* 17.04.02, 12:26 Gość portalu: BOXER napisał(a): ... ale faktem jest iż > tylko młodzi lewicowcy coś w Rzeszowie robią, a przynajmniej do niedawna na > pewno coś robili. Działania??? Czyżby wrócili do starej tradycji picia piwka na schodach "komitetu" na Ks. Jałowego? Pogoda się poprawia, nie ma jak piwko na świeżym powietrzu w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.gze.pl 20.04.02, 13:37 Gość portalu: Tom napisał(a): > > Działania??? Czyżby wrócili do starej tradycji picia piwka na schodach "komitet > u" > na Ks. Jałowego? Pogoda się poprawia, nie ma jak piwko na świeżym powietrzu w > cieniu. Piwka takze sie trzeba czasami napic - chyba ze ty jestes Tom absolutnym abstynentem w co jednak nie uwierze. A co do faktu istnienia innych młodzieżowaek w Rzeszowie to istnienia ich sie mozna jedynie domyslac. W kazdym razie Sldowcy zrobili wokol siebie najwiecej szumu w ostatnim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppww Re: MŁODZI W POLITYCE IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 20.04.02, 19:18 Młodych pełniących odpowiedzialne funkcje w polityce jest za mało. Powodem tego jest to iż ich starsi koledzy pilnują najważniejszych stołków dla siebie. Ja uważam, że już dawno powinna dokonać się zmiana pokoleniowa wśród polityków. Może taka właśnie zmiana podziałała by in plus jeśli chodzi o warunki życia Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: MŁODZI W POLITYCE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 17:05 Napewno zmiana pokoleniowa powinna się dokonac lecz czy nie jest tak że w naszym wojeództwie zakorzenione jest myslenie iż politykiem może być tylko osoba wiekowa i w dodatku mężczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś