Dodaj do ulubionych

Alejka połączy ludzi

IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.04, 20:13
W Łodzi wyłożno główną ulicę Piotrkowską - nasze "Elyty" mogą czuć się
niedowartościowane ze wybrano taką malutką uliczke.Spytek Ligęza i Lubomirski
w grobie się przewrócą jak obok ich włości rodacy bedą chadzać po kostkach
z "polskojęzycznymi" nazwami firm.Osobiście nie stać mnie na taki zaszczyt -
a z resztą mam nieszlacheckie nazwisko.Koszmar jakiś :-)
Obserwuj wątek
    • ares19 brukowa akcja 13.11.04, 11:50
      Piękna akcja . Kup se Pan kostke Panie Bogusiu - a pieski będą na pana szanowne
      nazwisko szczały, pijak czasem pusci pawia wczorajszą fasolką po bretońsku
      , inny splunie od niechcenia.....Jaki poroniony pomysł - szkoda gadać - gdyby
      to np dotyczyło murów szańców zamkowych-coś na wzór głównego wejscia na Wawel-
      rozumiem - można poważnie rozważyć. A popularność pomysłu - nikła-skoro od
      stycznia non stop reklamy a tu ... nic.
      Głupota rzeszowska - nie ma siły aby odnowić starą kordegardę /XVIII wiek !!!/
      stojącą w ruinie na ponoc prywatnym gruncie - a oni lansują szpanowanie kostką
      brukową - Akcja wyborczej sięgnęła bruku - "Pomysłodawcy na bruk" !!!!
      • Gość: res Re: brukowa akcja IP: 82.177.98.* 13.11.04, 17:19
        bardzo fajny pomysl ale u nas lepiej pokrytykowac bo krytyka w naszym
        spoleczenstwie jest na czasie.
        • slavres Re: brukowa akcja 13.11.04, 20:45
          Zgadzan się z Tobą, że najlepiej krytykować. Jak komuś nie pasuje, to nikt mu
          nie każe kupować swojej kostki. Zresztą jak już tak ktoś podchodzi, to warto
          pamiętać, że kilkadziesiąt lat po śmierci pieski mogą sikać po miejscu, gdzie
          pochowane są nasze zwłoki, tak jak to jest np w przypadku Placu Ofiar Getta!!!
          • Gość: xyz Re: brukowa akcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:58
            a więc pieski na start ....
          • ares19 Re: brukowa akcja 14.11.04, 09:35
            slavres napisał:

warto
            > pamiętać, że kilkadziesiąt lat po śmierci pieski mogą sikać po miejscu, gdzie
            > pochowane są nasze zwłoki, tak jak to jest np w przypadku Placu Ofiar Getta!!!

Prosze mnie nie straszyć i nie gadać głupot. Ten plac to tylko dowód że w tym
            przypadku jesteśmy "beneficjentami" antyżydowskich skutków okupacji
            hitlerowskiej. Nie potrafiliśmy po wojnie ochronić miejsca pochówku tysięcy
            rzeszowian narodowości żydowskiej . wstyd i hańba.
            A na Wilkowii- gdzie mam nadzieję jak najpóxniej złozyć swoje truchło -może
            jednak te pieski nie będą po mnie... :)
            A akcja brukowa - masz racje nie moja sprawa - jak jakiś nowobogacki kołtun
            chce się uwiecznić - jego sprawa. Tylko musi pamiętać że wtedy będzie miał
            przeszczane i przesrane. XYZ - napisał "pieski na start"
            • odpady_selektywne Re: brukowa akcja 14.11.04, 11:01
              Dobrze powiedziane!
              Mam jednak jedno pytanie, i to nie na temat: Co to takiego ta "okupacja
              hitlerowska"? Czy to tak nieświadomie użyte określenie, jako skutek
              propagandowej indoktrynacji? Czy też w pełni świadomie?
              Nie ukrywam - przy czytaniu takich tekstów zawsze mnie intrygowało z kim RP
              była w stanie wojny: z jakimiś mitycznymi hitlerowcami, czy z III Rzeszą?
              • ares19 "konstruktywne propozycje" 14.11.04, 14:56
                Nie słyszałem aby się mówiło "okupacja III Rzeszy" - no może "okupacja
                niemiecka".
                Aby nie być posądzony o "niekonstruktywną krytykę" - mam propozycję - zróbmy
                zrzutkę cegiełkową na wykup paru m2 z ruiną kordegardy w celu jej odbudowy,
                albo zainicjujmy wyburzenie "ruskiego" pomnika na placu Ofiar Getta i
                postawienie tam głazu upamietniającego i leżacych w ziemi tego placu żydów i
                tych którzy ruszyli z tego placu w ostatnią drogę do lasu głogowskiego i ramp
                Staroniwy, walczmy na forum o udostępnie wnętrz bastionów zamkowych dla
                spacerowiczów i turystów.
                zamiast popierać głupie pomysły - typu atrapy armat czy brukowanie
                ulicy 'imiennymi" cegiełkami :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka