trusia82 27.07.06, 12:37 Mieszkamy na blokach na parterze i mamy wielki problem bo mrówki wchodzą nam do mieszkania. Może byłby ktoś życzliwy i podał sposób na ich wytępienie już próbowaliśmy posypywać na polu różnymi środkami ale bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris1970 Re: jak pozbyć się mrówek 27.07.06, 12:42 Polecam środek o nazwie Faratox. Ten specyfik zadziałał bezbłędnie po kilku nieudanych próbach stosowania innych preparatów. Faratox wpływa na hormony u królowych, które przestają produkować jajeczka. Mrówki giną, wynoszą się, a nowe generacje nie powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: jak pozbyć się mrówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:09 może pozamykaj okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: jak pozbyć się mrówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:23 Można też czymś chemicznym, niespecjalistycznym, u mnie działał CIF. Spieprzały jak szalone. Nikdy już nie widziałem później Ich. A, jak zrobić kredą kreskę, to One dochodzą i.. się cofają! Działa np. na balkonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: jak pozbyć się mrówek IP: 82.177.97.* 27.07.06, 15:07 > próbowaliśmy posypywać na polu różnymi środkami ale bez skutku. To błąd, bo powinniście posypywać w domu, żeby je zniechęcić do włażenia, a po polu niech sobie chodzą. Są uniwersalne środki w spraju, wystarczy napsikać we wszystkie szczeliny w domu, żeby im zamknąć drogę. Ktoś niżej wspomniał o środku faratox. To rewelacyjna rzecz na mrówki faraona, ale nie wiem czy na zwykłe też pomoże, bo rozumiem, że Wy macie zwykłe "podwórzowe" mrówki? Spróbować można, faratox to trucizna, którą mrówki wnoszą do gniazda i się wyniszczają od środka. Podobnie działa boraks z odrobiną cukru, trzeba to umieścić tam gdzie mrówy chodzą i pozwolić im zabierać jak najwięcej tego "jedzonka". Odpowiedz Link Zgłoś
zgk.psk Re: jak pozbyć się mrówek 27.07.06, 15:38 Byłem ostatnio w Warszawie na "stadionie",za całkiem małą kasę można kupić mrówkojada od takiego małego gościa,można też poczekać dwa trzy miesiące i powinny same zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś