Dodaj do ulubionych

Firma kurierska DHL

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:22
Zamówiłem transport w DHL. Przesyłka doszła, okazało się że towar jest
uszkodzony w transporcie. Kurier napisał reklamacje informując mnie, że za dwa
tygodnie wszystko bedzie zalatwione. Po miesiącu przyszło pismo na które
odpowiedziałem i do tej pory cisza... Od tygodnia dzwonię, dział reklamacji
milczy, miłe panie z centrali nie mogą połączyć i tak w kółko...
Czy ktoś miał podobne przejścia? Jak wyciągnąć od nich pieniądze pomijając
drogę sądową?
Przestrzegam wszystkich przed tą firmą, na prawde szkoda nerwów i zdrowia
Obserwuj wątek
    • jetpilot1 Re: Firma kurierska DHL 25.10.06, 14:42
      potwierdzam - głupia firma nie wysyłają do Grecji paczek, wysłałem pocztexem za
      2 dni doszło , zapłaciłem 130 zł za 1,5 kg paczke tylko że łache robili przy
      kasie...no ale to w końcu Poczta Polska ;)
    • Gość: gosc Re: Firma kurierska DHL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:52
      nie nie miałem takich przejść z dhl
      podobne przejscia miałem z siódemką
      i po takim zajsciu zmieniłem na dhl - wysyłam już od 3 lat (średnio 2 pczki tygodniowo) i wszystko jest w porządku
      firma w której pracuję ma ok. 30 punktów i z każdego średnio ok. 2 paczek tygodniowo jest wysyłane, z centrali dzienni ok. 10 - i od 3 lat jest wszystko w porządku
      tak więc uważam że w każdej firmie znajdzie się niejedna reklamacja - i na pewno sam bym się zdenerwował gdyby reklamacja ciągnęła się tygodniami.
      i pewnie też bym nie polecał ponownie takiej firmy.
      ale co zrobić gdy zmienię firmę kurierską i za jakiś czas w niej też będzie jakaś wpadka.. znowu zmienię na inną.. a w następnej też po jakimś czasie wpadka.. itd..
      usługi mają to do siebie, że raz na jakiś czas ktoś z pracowników da plamę, lub będzie to sytuacja losowa.
      ważne by została pozytywnie i sprawnie załatwiona - bo pozytywna opinia o firmie - wbrew pozorom bardzo się "opłaca"..
    • Gość: anna Re: Firma kurierska DHL IP: *.rzeszow.mm.pl 25.10.06, 17:47
      Beznadziejna firma. Piszę z punktu widzenia osoby, która była odbiorcą paczki. 2
      razy było to samo. Awizo polegajace na informacji, że był kurier. "Prośba o
      kontakt" w postaci zamazanej pieczątki, z której nie można odczytac numeru
      telefonu. Strata czasu na ustalanie numeru telefonu (ksiażka telefoniczna,
      internet), nikogo po drugiej stronie. Za pierwszym razem paczka dotarła do mnie
      po 2 tygodniach, za drugim też kurierowi nie było po drodze po 15, ale jakos
      udalo sie szybciej choc juz w perspektywie miałam wyprawe do siedziby firmy .
      Robie regularnie zakupy w jednym ze sklepów internetowych, który oferuje dostawe
      kurierem DHL . NIGDY nie skorzystam. Wolę Pocztę Polską. Dużo tez wysyłam(3 razy
      tygodniowo średnio) i jakos wbrew narzekaniom innych nie mam zastrzeżeń co do
      poczty. Nic nie zginęło. Czasem jest tak, że dostawca paczki z poczty zostawi
      awizo, a i tak po południu przyjdzie jeszcze raz:)
      • aga_gora3 Re: Firma kurierska DHL 27.11.06, 11:12
        I tak nieźle. U mnie w ogóle kurier nie był, a wpisał sobie, że zostawił awizo,
        bo nikogo nie było.
    • chris1970 Re: Firma kurierska DHL 25.10.06, 19:14
      DHL sam w sobie jest naprawdę dobrą firmą i renomowanym przewoźnikiem. Tak jest
      w przypadku obrotu międzynarodowego. Problem pojawił się wraz z przejęciem
      firmy kurierskiej Stolica. Wraz z firmą przejęli co najgorsze w Stolicy było, a
      obecnie w DHL zaistniało na dobre. Po kilku nieprzyjemnych sytuacjach teraz
      zamawiając towary w internecie patrzę dokładnie aby paczki nie doręczył mi DHL
      właśnie....jak nie ma wyboru kuriera to rezygnuję z zakupu. W przypadku
      Masterlinku takiego problemu nigdy nie było, a naprawdę dużo przesyłek służbowo
      czy prywatnie dostaję.
      • jezjerzykr Re: Firma kurierska DHL 12.11.06, 08:29
        Również miałem niemiłą sytuację z tą firmą. Zakupiłem ksiązki w Merlinie i to
        oni mieli dostarczyć paczkę. Sprawdziłem na ich stronie że paczka dotarła do
        rzeszowa i w piatek rano otrzymał ją kurier. Czekałem cały dzień i NIC?!
        Sprawdzam w sobotę rano na ich stronie, i oczom nie wierzę?! Paczka figuruje
        jako dostarczona. Dzwonię do nich, ale sztuka uzyskania połączenia udaje się coś
        po ok. godzinie (pomimo wolnego sygnału). W rozmowie z pracownikiem, który kręci
        jak może okazuje się że, najpierw mieli jakąś awarię, potem kurier miał...
        awarię :))), a potem pomylił się przy wpiwywaniu danych do kompa i dlatego moja
        przesyłka figuruje jako doręczona, chociaż doręczona nie jest.

Ale "gula" mi skoczyła na maksa, gdy facet stwierdził że oni mi dostarczą paczkę
        w... poniedziałe. Powiedziałem mu uprzejmie że w poniedziałek to mogą ją sobie
        odesłać z powrotem. Dopiero w tym momencie odrobinę się zreflektował i okazało
        się że jednak dostarczą mi przesyłkę w tym samym dniu, co też nastąpiło.

Podsumowując wyjątkowo BADZIEWNA !!!! firma.
      • Gość: rascal Re: Firma kurierska DHL IP: *.nat.rsk.pl 12.11.06, 12:57
        Straszne głupoty piszesz. Stolicę przejął UPS a nie DHL. DHL przejął już
        wcześniej Servisco , ale potwierdzam badziewna firma. Nawet nie zgłaszajcie
        odbioru własnego , bo stracicie nerwy tak jak ja kiedyś.
        • chris1970 Re: Firma kurierska DHL 12.11.06, 23:18
          Aha, faktycznie, bo człowiek bez straconych nerwów tylko zwróciłby mi uwagę, że
          się pomyliłem :)
          • Gość: cierpliwy Re: Firma kurierska DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 10:43
            Ha!
            Doczekałem się! Dostałem odpowiedź! Już wiem, że nie mogli nic zrobić, bo nie
            wysłałem im kopii faktóry na podstawia której roszczę sobie wysokość
            odszkodowania. Dziwne, bo mam potwierdzenie wysłania faxu... Ciekawe ile jeszcze
            miesięcy będą mnie zwodzić?
            Ostrzegam wszystkich przed tymi złodziejami!!
    • Gość: seba Re: Firma kurierska DHL IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 26.11.06, 11:05
      a ja myślełem że w Rzeszowie to tylko stolica - ups mają klienta gdzieś...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka