Gość: ciekawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 12:20 Cześć, czy orientujecie się może jak się cenią projektanci w Rzeszowie i czy warto takiego zatrudnić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: projektant Re: Projektant wnętrz IP: *.krak.tke.pl 28.10.07, 21:33 Czy warto...? Myślę, że tak. Ale tu, oczywiście, nie jestem obiektywny :P A ile to kosztuje? Nie wiem jak u innych. Ja liczę od zakresu pracy. Ty, mówisz mi "co". Ja mówię Ci "ile". Ale, jak powiedziałem, różnie to wygląda w różnych pracowniach - niektórzy liczą "od metra"... Co jest lepsze - sama zdecyduj. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Projektant wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:41 aha, co prawda za wiele mi to nie mówi, ale ok. Mam konkretny pomysł co chcę zrobić, ale chcę, żeby to dobrze wyglądało i wszystko ze sobą jakoś współgrało, mam w sumie jakieś 70-80 metrów, i tak jak mówiłam konkretny pomysł. A ile kosztuje metr?? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Projektant wnętrz IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 29.10.07, 00:18 u mojej znajomej Diany Sarny 80/metr.czyli jakies 6000pln okolo.sama ocen-dianasarna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Projektant wnętrz IP: *.era.pl 29.10.07, 13:04 Skoro masz pomysł, to w czym problem? Oczekujesz wizualizacji, tak? Czy coś ze sobą współgra, to tylko kwestia gustu. Chcesz, aby ktoś to za Ciebie ocenił? Przecież to Ty będziesz "w tym" mieszkać i Tobie ma się to podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Projektant wnętrz IP: *.krak.tke.pl 29.10.07, 13:15 Gość portalu: ciekawa napisał(a): > mam w sumie jakieś 70-80 metrów, i tak jak mówiłam konkretny > pomysł. A ile kosztuje metr?? Dzięki Ale 70-80 metrów czego? Inaczej projektuje się łazienkę, inaczej kuchnię, a jeszcze inaczej biuro czy sklep. Na 10 mkw łazienki więcej jest pracy niż na 10 mkw pokoju, dlatego przeliczanie tego "od metra" nie ma, moim zdaniem sensu. Lepiej określić dokładnie jakie pomieszczenia chcesz zaprojektować i jak szczegółowy ma to być projekt. Czy ma to być tylko aranżacja (dość pobieżny projekt, pokazujący tylko rozstawienie funkcji we wnętrzu) czy też projekt szczegółowy, który oprócz aranżacji zawiera też np. rozmieszczenie gniazdek elektrycznych, rozrysowanie płytek w łazience lub rozrysowanie mebli kuchennych dla stolarza. A to, że masz konkretny pomysł to bardzo dobrze - to bardzo ułatwia pracę projektantowi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Projektant wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 15:21 mam do zaprojektowania kuchnię jadalnie i salon, wszystko jest otwarte, więc chcę żeby ze osoba współgrało bo pomysł pomysłem, ale jakoś to musi wszystko ładnie wyglądać, ale jak by mnie to miało kosztować 6000, to nie stać mnie, myślałam, że tańsze są takie usługi. chodzi mi o dobór kolorów i radę czy takie ustawienie ma funkcjonalny sens i w ogóle. dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator umywlek Re: Projektant wnętrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 16:00 biora od metra i to jest pomyłka, bo za zaprojektowanie 5 metrów białej sciany zapłacisz 400 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Projektant wnętrz IP: *.krak.tke.pl 29.10.07, 18:19 Gość portalu: ciekawa napisał(a): > myślałam, że tańsze są takie usługi. chodzi mi o dobór kolorów i > radę czy takie > ustawienie ma funkcjonalny sens i w ogóle. dzięki za rady Hmm... to można np. "załatwić" umawiając się z projektantem na "doradztwo". Wtedy płacisz stawkę godzinową. Oczywiście w trakcie takiego spotkania nie powstanie projekt ale z pewnością Twój pomysł zostanie zweryfikowany. Jeśli chodzi o kuchnię to i tak musisz zlecić jej projekt. Jeśli wolisz żeby robił go stolarz - Twój wybór. Od razu jednak zaznaczę, że nie będzie on raczej przejmował się tym, czy pasowała ona będzie do pozostałej części domu (przy otwartych pomieszczeniach to raczej będzie problem) - jego zadanie to zmieścić określoną ilość szafek na danej powierzchni. A co z posadzkami? A obniżane sufity z oświetleniem ? A rozmieszczenie gniazdek elektrycznych? A kominek? Samemu raczej trudno zebrać to do kupy. I do tego właśnie potrzebny jest projektant. A czy te kilka tysięcy (nie mówię, że sześć) to dużo, czy mało - sama sobie odpowiedz. Za szafki kuchenne zapłacisz z pewnością więcej (no chyba, że skorzystasz z "gotowców" np. BRW). Dodaj do tego sprzęt AGD, płytki, wypoczynek, koszt kominka... Podejmujesz decyzje, które zaważą na komforcie Twojego życia przez kilka najbliższych lat (co najmniej) i zaczynasz od robienia oszczędności stanowiących niewielki procent całej inwestycji... Cóż, można i tak. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Projektant wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:31 co racja to racja, może masz rację, że doradztwo w tym przypadku to dobry pomysł, a jak coś to zawsze można się zdecydować na projekt. Są dwie strony medalu, jedna, to że jestem jeszcze straszny gó..arz (jak na własny dom) i jak sobie coś teraz kupię to pewnie na życie bo na zmiany mnie stać nie będzie i tu się pojawia druga strona, skoro zostanie mi to na dziesięciolecia to warto zainwestować. he he wtedy pojawia się trzecia strona, kasa, ale myślę o wprowadzeniu się dopiero na zimę za rok jak się uda, więc mam trochę czasu i wszystko się rozegra o kasę, 6000 na pewno nie dam, nad połową się zastanowię :) dzięki wielkie za rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Projektant wnętrz IP: *.krak.tke.pl 29.10.07, 23:36 Cieszę się, że mogłem pomóc. Jak juz dojrzejesz do tematu, to nie bój się pytać, sprawdzać, porównywać. W Rzeszowie jest przynajmniej kilka pracowni, do których warto zaglądnąć. To Ci się naprawdę opłaci. Czasem warto odżałować trochę grosza na starcie, żeby procentowało Ci to w przyszłości. A, że procentować będzie - jestem pewien. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Projektant wnętrz IP: *.era.pl 30.10.07, 11:13 Nie chcę odbierać klientów projektantowi z forum, ale... w Castoramie dyżuruje chyba raz w tygodniu projektant wnętrz, który udziela darmowych konsultacji. Raz z nim rozmawiałem na temat mojego projektu łazienki. Dobrze jest jak trzecia osoba z boku, z innego kontekstu niż inwestor/użytkownik i projektant rzuci świeżym okiem na projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Projektant wnętrz IP: 195.136.36.* 31.10.07, 10:27 Jak najbardziej polecam !! Ja sama miałam obiekcje jesli chodzi o projektanta. Przeraziła mnie przede wszystkim cena za metr (tak wszyscy z którymi się kontaktowalam mi podawali). Miałam do zaprojektowania około 100 m2 0 w tym 2 łazienki, kuchnię, salon oraz sypialnię no i jeszcze teren przed domem - czyli kostka, elewacja . No i udało mi się znaleźć super panią projektant i w dodatku niedrogą. Za całośc zapłaciłam około 4000, ale teraz patrząc na efekt dałabym nawet 6000. Po prostu super. Sama nigdy bym tego tak nie wymyśliła. No i odpadła mi robota typu liczenie płytek, robienie wizualizacji w komputerze (to wsztstko miałam w cenie) No i nawet razem jeździłyśmy po sklepach i dobierałyśmy kolory farb, meble, dodatki. Jednym słowem jeszcze raz polecam. Pani nazywa się Tamara Olejnik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Projektant wnętrz IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 31.10.07, 21:26 Też się zastanawiałem, czy wydatek (calkiem spory) na projektanta ma sens. Zadecydowaliśmy z żoną, że "raz kozie śmierć" i to był strzał w dziesiątkę. Przed kilkoma dniami odebraliśmy koncepcję wystroju naszego domku (meble, płytki, światło, itd.) Rewelacja. Nigdy byśmy sami tak nie zagospodarowali powierzchni, wszystko do siebie pasuje. Kolorystycznie i nie tylko. Ważne, żeby trafić na fachowca, który "czuje bluesa". Polecam Pana Slawomira Jamułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Projektant wnętrz IP: 193.120.116.* 11.11.07, 21:55 tez szukam kogos takiego a zalezy mi np o kominku zaplanowaniu kilku dodatkowych gniazdek zburezniu sciny i wstawieniu tam nowych schodow przerobieniu strychu na poddasze moze sie wiazac z tym zmiana dachu ile to by kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Projektant wnętrz IP: 193.120.116.* 11.11.07, 21:55 tez szukam kogos takiego a zalezy mi np o kominku zaplanowaniu kilku dodatkowych gniazdek zburezniu sciny i wstawieniu tam nowych schodow przerobieniu strychu na poddasze moze sie wiazac z tym zmiana dachu ile to by kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Projektant wnętrz 11.11.07, 23:53 Za indywidualny projekt adaptacji poddasza, właśnie z wymianą dachu i podniesieniem domu o kilka pustaków zapłaciłem ponad 8 000 rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machu Re: ten jest super tani !!! IP: *.166.unknown.vectranet.pl 12.11.07, 18:50 www.czas-o-przestrzen.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś