Dodaj do ulubionych

Meble jasne czy ciemne

29.06.05, 10:35
Pokój jest niewielki, 3,5/4,5 m., w bloku. Okna południowe. Planujemy kupić
meble: kredens, witrynę, stół i stolik do kawy. Ja chcę meble jasne,
najlepiej sosna lub jasny dąb, z dodatkami białymi. Mąż chce ciemne,
czarnobrązowe.
Już sama nie wiem. Poradźcie coś, może ja się myle i te ciemniejsze sa
ładniejsze?
Obserwuj wątek
    • margie Re: Meble jasne czy ciemne 29.06.05, 11:59
      Jesli podloga jasna, to meble ciemne. I odwrotnie. Pamietaj, z ebedowe meble
      maja szary odcien, wiec nie do kazdego koloru pasuja. Na ciemnych meblach
      bardzo widac kurz, co przy jasnym naslonecznionym pokoju moze spowodowac
      wrazenie, ze nikt tam ne sptrzata:))
      • agata_to_ja Re: Meble jasne czy ciemne 31.08.05, 19:15
        Ha! a ja mam ciemną podłogę i ciemne meble i ślicznie to wygląda. Fakt, kurz
        trzeba ścierać często.
    • margie Re: Meble jasne czy ciemne 29.06.05, 12:00
      aha, i w takim malym pokokju chyba planujecie nadmiar mebli.... I jakie macie
      kanapy- bo skoro stolik do kawy, to chyba stoi przy kanapie?
      • bussie Re: Meble jasne czy ciemne 31.08.05, 15:12
        Co zrobić Margie, jeśli ma się mieszkanie w bloku i w tym pokoju 3,5/4,5 musi
        zmieścić się niemal wszystko. Mam podobne wymiary pokoju (no może troche
        większy) i muszę tam zmieścić pianino (bo mąż musi na czymś ćwiczyć), szafki na
        książki (bo gdzieś schować je muszę, mnóstwo albumów + nuty + literatura +
        podręczniki itp itd), stół (bo rodzina zapowiedziała, że będzie wpadać na
        obiady, a nie mamy jadalni, zreszta chcemy mieć stół) no i sofa (najlepiej
        rozkładana bo jesteśmy cholernie goscinni) aha, jeszcze póki potomstwo nie
        dorośnie musi się tam przechować komputer. Kiedy wchodzę do tego pokoju i myślę
        o tym wszyskim to ręce mi opadają. Masz pomysł jak z tego wybrnąć? Strasznie
        lubie czytać Twoje komentarze na forum. A nie sądzśz że w nasłonecznionym
        pokoju jasne meble się po prostu rozpłyną? Dziś się zalogowałam, ale jak nauczę
        się tym bawić to chętnie pomailowałabym na priv (to znaczy poza forum prawda?)
    • mamadalki Re: Meble jasne czy ciemne 02.09.05, 09:16
      Ja tam wolę jasne. W ogóle im więcej światła i okien tym lepiej.U nas, w
      kolorowych ścianach stoją meble bukowe. Do małego pokoju polecam meble narożne,
      są pojemne a nie zagracają tak jak tradydyjne. No, ale ja nie znoszę liniii i
      kątów prostych i w ogóle miałabym wszystko zaokrąglone albo chociaz pościnane
      (narożniki). Pozdrawiam
      Urszula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka