Dodaj do ulubionych

Wybory w Toruniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 08:19
No to mamy prezydenta Kaczynskiego.
Obserwuj wątek
    • historykii Re: Wybory w Toruniu 24.10.05, 13:04
      To dobra wiadomość dla Polski:
      wygrał człowiek, który przez 15 lat mówił, wieszczył i ostrzegał takimi samymi
      słowami. Szkoda, ze dopiero teraz wygrał a nie np. w 2000r.
      Ale jak mówi przysłowie; "szkoda jest wtedy kiedy....", patrzmy w przyszłość
      i wybierajmy zawsze prawdę i madrość. Panowie Kaczyńscy byli zawsze wiarygodni
      ale niestety jak to nad Wisłą jest od STULECI niepokorni i nieprzejednani w
      dążeniu do sprawiedliwości. Bo gdzie prawda króluje tam ład, porządek i
      sprawiedliwość. To jest kanon wzajemnych odniesień obywateli i panującego prawa-
      ( dla Żydów np. Dekalog).
      Mam własne życie, doświdczenia i wiadomości z historii nie tylko naszej. Dla
      mnie nie jest zaskoczeniem, że wygrał Pan Lech Kaczyński, ale skala poparcia.
      Wieszczyłem co najmniej 57 %( proszę poczytać moje posty w G.W. i Onecie)i
      umiar ze strony P.O jakby sobie Polacy życzyli.
      Niestety, podobnie jak bracia bliźniacy należę do tej grupy ( P.C, a teraz
      PIS), która pamięta dokładnie NOC HAŃBY 4 CZERWCA 1992 R i tych, którzy wtedy
      obronili KŁAMSTWO I FAŁSZ. Kosztem zdławienia prawdy na 13 lat(...).
      Wiem i czuję od lat( doświadczam z ich postaw), że koalicja z P.O jest skazana
      nawet teraz po wygranej (przez mojego także) kandydata PIS-u na wzajemne "
      wygryzanie" -czytaj krojenie płótna Rzeczpospolitej.
      Oni- P.O. nie potrafia rządzić w imię interesów społeczeństwa.
      Dla " kasy" tak, ale dla zaszczytnej funkcji( przecież szlachectwo
      zobowiązuje) poza Rokitą i może Tuskiem nie znajdziesz u nich więcej
      propaństwowców!
      Wczorajsze debaty-późnonocne w wykonaniu tych " kasowych polityków"
      utwierdzają mnie w tym do czego jestem od lat( Po wejściu AWS z Unią)przekonany:
      ... nie będzie współ-rządów między państwowcami( PIS-owcy) a aferałami.
      Podtrzymuję także moją propozycję,
      że MARSZAŁKIEM SEJMU powinien zostać Pan Józef Zych z PSL-u(SIC!).
      Już widzę tych rozjuszonych i natychmiast odpowiadam z przekonaniem:
      - za Panem b. Marszałkiem Zychem przemawiaja zastępy - ponad 20 % wyborców,
      którzy głosowali na partie ludowo-chłopskie( PSL + Samoobrona) a co jest
      przysłowiową " kropką" w wyborach na Prezydenta, na zwycięscę - Pana Lecha
      Kaczyńskiego głosowało ca. 32 % wszystkich głosujących za Jego kandyturą.
      Czy uważacie, ze nie mam racji? Jak w wielu sprawach, choćby nieopublikowane
      sprzed 3-2 lat moje maille w Gazecie Pomorskiej, o takim FINALE JAKI MIAŁ
      MIEJSCE W DNIU WCZORAJSZYM.
      Od 4 lat wieszczę( to za Pania Prof. Staniszkis z 1992 r), że tylko blok "
      Chadecko-ludowy" jest w stanie poprowadzić Polskę bezpieczną drogą do "
      kapitalizmu" , ale w przeciwieństwie do tego, kóry nam " zaflancowali"(...)
      aferałowie i SLD-owscy liberałowie nie jest to " HANDLOWY-VIDE MARKETY, CINEMA
      etc,.etc.) ale KAPITALIZM PRODUKCYJNY!
      Wczoraj Polacy- w każdym bądź razie aktywna większość opowiedziała się za
      takim kapitalizmem produkcyjnym.
      Państwo, co udowodnił Pan Profesor Grzegorz Kołodko w latach 1993-96 musi byc
      stymulatorem rozwoju rodzimych firm. Tak też było do czasu II WEJŚCIA PANA
      BALCEROWICZA. I co się stało ?
      Wiemy wszyscy. Oni-( P.O.), beneficjenci " zamrożenia gospodarki" także.
      • Gość: ja Re: Wybory w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:45
        Brak słów..wstyd mi za Toruń.

No to mamy oligarchię IV RP..gratuluje!!

• Gość: Www Re: Wybory w Toruniu IP: 195.117.253.* 24.10.05, 15:55
          a ja Bydgoszczanin dziękuję Toruniowi za mądrość i rozwagę. Koniec z
          przekrentasami i homoniewiadomo no i wieloma innymi rzczami
      • Gość: rel123 Re: Wybory w Toruniu IP: *.uci.uni.torun.pl 24.10.05, 14:50
        Patrze i oczom nie wierze - mimo, ze wygral Twoj faworyt, tyle jadu jest w Twojej wypowiedzi. Jakie to PISowskie, LPRowskie i RMowskie ...

"Prawda króluje"? Takiego FUD jaki zafundowal nam sztab braci Kaczynskich w kampanii parlamentarnej i prezydenckiej nikt nigdy nie stosowal ... tworzenie atmosfery strachu, niepokoju i niepewnosci ... PIS przebil w tym nawet RM.

I co teraz ten PiS zrobi? Wejdzie w koalicje ze swoim najwiekszym wrogiem - liberalizmem. Ale za wszelkie niepowodzenia bedzie winic PO, zamiast samemu
        wypic tego piwa, ktore nawarzyl.
      • Gość: b3ut Re: Wybory w Toruniu IP: *.torun.mm.pl 24.10.05, 15:49
        "za Panem b. Marszałkiem Zychem przemawiaja zastępy"

pamiętacie jak Zych do włączonego mikrofonu powiedzial: "co ty ki tu k***a
        mówisz" :)))). A jaką miał po tym minę.
    • Gość: Olo Re: Wybory w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:45
      Jako mlody, wyksztalcony, z widokami na przyszlosc obywatel RP oswiadczam: Lech Kaczynski nie jest i nie bedzie moim prezydentem.
      • Gość: rel123 Re: Wybory w Toruniu IP: *.uci.uni.torun.pl 24.10.05, 14:55
        > oswiadczam: Lech
        > Kaczynski nie jest i nie bedzie moim prezydentem.

Tak... oto efekt czarnej kampanii - polowa glosujacych nienawidzi Kaczynskiego,
        druga polowa nienawidzi Tuska. Lech zadowolony, bo dostal sie do wladzy,
        ... "po trupach do celu", zgodnie z zasada, ze w polityce dla historii liczy
        sie tylko skutecznosc - po latach nikt nie bedzie pamietal konkurentow
        Kaczynskiego i FUD-u PIS-u.
      • Gość: Www Re: Wybory w Toruniu IP: 195.117.253.* 24.10.05, 15:58
        gdybyś był wykształcony to uszanowałbyś to. A może jesteś homoseksualistą hę?
        No trochę usiądą baboki z gadką "nasze brzuchy" i zboki z chęcią ślubów :)
    • Gość: sd co to za bzdura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:54
      przecież w toruniu wygrał tusk, a nie kaczyński.www.wybory2005.pkw.gov.pl
      Wystarczy najpierw sprawdzić, potem pisać. W odwrotnej kolejności wychodzi
      śmiesznie i niezgodnie z prawdą. To tyle.
      • a_weirdo Re: co to za bzdura? 24.10.05, 17:02

> przecież w toruniu wygrał tusk,

Myślisz, że "ja" zrobi teraz cykl postów "dziennikarstwo po toruńsku"?
    • Gość: w PIS + PO razem stanowia siłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:56
      PIS + PO razem stanowia siłe, nie dzielmy ich, bo sa bardzo podobni
      • Gość: b3ut Re: PIS + PO razem stanowia siłe IP: *.torun.mm.pl 24.10.05, 16:01
        > PIS + PO razem stanowia siłe, nie dzielmy ich, bo sa bardzo podobni

niemal identyczni, ten sam fryzjer ich robi
    • Gość: Wyborca Re: Wybory w Toruniu IP: *.petrus.com.pl 24.10.05, 17:00
      www.torun.com.pl/aktualnosci/wiecej.php?temat=579
      w toruniu zwyciezyl tusk

miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2982203.html w toruniu zwyciezyl kaczynski

i komu tu wierzyc :)
      • klee wierzyć PKW 24.10.05, 18:46
        www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/046301.htm
        • Gość: Xena Re: wierzyć PKW IP: *.petrus.com.pl 24.10.05, 19:54
          Ufff ...ulzyło mi, ze jednak w tym miescie ludzie maja rozum i nie cierpia
          Rydzyka, leppera i calej tej bandy!!!
    • antysalon a kto mial wygrac, sopocki dandys?uczciwy polityk 24.10.05, 18:04
      Przez ostatnie 15 lat bracia Kaczynscy byli regularnie atakowani
      ostro,nie fair przez caly <postepowy cytaj>rozowy uklad
      postmagdalenkowy;przedstawiano ich jako oszolomow, prymitywow, zadnych wladzy
      pieniaczy.A ich strategia byla prosta POLSKA NORMALNA UCZCIWA TRANSPARENTNA czy
      to wiele? tak dla Michnika ,wyborczej oraz calej rozowej kanapy bylo AZ ZA
      WIELE!!!dLATEGO TAK NAPASTLIWIE PROBOWANO ICH ZNISZCZYC ,
      ZDYSKRETDYTOWAC.WSYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE I SRODKI Z TV PUBLICZNA WLACZNIE
      PRZECIW NIM!A jednak ciezka, madra praca zaowocowala.Malo kto pamieeta i che
      pamietac , ze to bracia Kaczynscy byli pomyslodawcami w 89 r. aby pozbawic pzpr
      ich sojusznikow sd i zsl!To byla perelka skutecznosci politycznej w owych
      czasach!pzpr pozostala sama, bezradna bez sojusznikow! Nie wie3m ktory z braci
      jejst glownym strategiem ale wiem jedno ze to ludzie uczciwi!Nie zmoczyli sie w
      zadnej aferze! do ich rak nic sie nie przykleilo!w tzaw iii rp!
      • Gość: leda Re: a kto mial wygrac, sopocki dandys?uczciwy pol IP: *.petrus.com.pl 24.10.05, 19:11
        Nie są moimi faworytami i nie mam o nich dobrego zdania i nie glosowalem na Pi
        ale wszystko może sie zmienic ,nigdy takiej politycznej sytuacji nie bylo w
        Polsce (najwyzsza wladza dla braci itd).Poczekamy to się przekonamy ,oby Polacy
        nie zrobili się znowu w karolka!
    • Gość: jan44 Re: Wybory w Toruniu IP: *.torun.mm.pl 25.10.05, 08:53
      komitet wyborczy donalda tuska z posłem wyrowińskim na czele działał ospale i
      bez wiary w sukces.teraz mogę domyślać się,że dla torunia pan wyrowiński zrobi
      tyle samo.
      • Gość: darekk Wyrowinski jest miły ale NIESKUTECZNY-wolę Zalesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 08:56
        Wyrowinski jest miły, ale NIESKUTECZNY! Wolę Zaleskiego

• gromoslaw.grzmolinski Re: Wybory w Toruniu 30.10.05, 01:41
      W Toruniu wygrał PiS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka