Forum   camembert

camembert

(35 wyników)
  • Czym się różnią od siebie te sery? Mam na myśli smak.
  • u nas najprościej lampka/butelka wina + pokrojony ser, ewentualnie +orzechy+winogrona. a może można jakoś inaczej, ciekawiej, smaczniej;)?
  • wiem, ze klasycznie je sie z brusznicami lub zurawinami... ... nie smakuje mi... z czym jeszcze mozna zjesc pieczony (w piekarniku ;) camembert? podzielcie sie "przepisami" :) z gory dziekuje!
  • Nie mam pomysłu co mogłabym zrobić z serem camembert(z Lidla)i tak z 15 dkg sera żółtego ,bo tyle mi zostało.Nie wyrzucam żywności,a camembert skończy ważność.Tylko proszę nie pizza i nie tarty,bo tego ostatnio było sporo.Będę wdzięczna za podpowiedzi:)
  • wie ktos moze jak wyglada linia produkcyjna serka camembert??? pilnie poszukuje informacji na ten temat!! z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc.
  • Mój ulubiony sposób - to Camembert w cieście nalesnikowym. Na 2 krążki sera Camembert robię ciasto - 1 jajko w całości, 3/4 szkl mąki ( może być też mąka chlebowa - nalesniki z niej są przepyszne) 1/2 szklanki mleka, szczypta soli. Ciasto jest nieco bardziej gęste od klasycznego naleśnikowego. Na patelni rozgrzewam masło, krążki sera wkładam na chwilkę do ciasta. Potem Ser kładę na patelni i polewam go ciastem, kiedy się troszkę podsmaży, przekładam krążek na 2 stronę i znowu pol...
  • Czy to ten typowy, np. Valbon, czy można gdzieś kupić hurtem taki do smażenia? W IKEI pysznie smażą i kosztuje to razem z frytkami 5 zl, nie sądzę więc, by używali takiego jak Turek, wspomniany Valbon. Za drogo by to wyszlo. I jak ten ser usmażyć (panierowany - w czym?), by wyszlo tak, jak w Czechach?
  • ma w domu troche oryginalnego francuskiego camemberta. jem go na kanapkach, solo, z winogronami, podgrzanego z zurawina. ale moze ktos jada jeszcze jakos inaczej. chcialabym cos nowego bo na moje sposoby juz mi sie nudzi :)
  • zamierzam przyrządzić frittatę z w/w serkiem oraz porem w jakiej grubości padki/kawałki najlepiej pokroić camembert aby całość dobrze wyszła? z góry dziękuję za pomoc :)
  • co byście podali do camemberta smażonego? Uwielbiam go, jak robię tylko dla siebie to mi wystarczy z samą żurawiną, ale chcę go podać dla gości i zastanawiam się czy podać do tego zwykły mix sałat z vinegretem czy może coś innego?
  • jw
  • dlaczego to danie zostało sklasyfikowane jako nie-wegetariańskie?
  • Szukam sprawdzonego przepisu na ser camembert włsśnie w takiej postaci. Jakie dodatki dobrze się z tym daniem komponują? Kolacja dziś wieczorem więc zależy mi na szybkich podpowiedziach:)
  • Zrobiłam wczoraj i smakowały mi tak, że pożarłam prawie naczynie żaroodporne, w którym się piekły;-) A zrobiłam je tak: usmażyłam naleśniki do środka cieniutkie plasterki camemberta na to łyżeczka borówek złożyłam w koperty ułożyłam w naczyniu żaroodpornym posypałam polską tartą mozzarellą zapiekłam, aż wierzch był złocisty zjadłam z sałatką z pomidorów bez skóry :)
  • mam pytanie, czy ktoś może zna przepis na ten czeski przysmak? Właśnie wróciłam z Pragi i strasznie chciałbym to przyrządzić bo jest to strasznie smacze ale w necie przepisów czeskich nie mogę znaleźć, a jak są to na knedliki tylko :-(
  • hey dziewczyny...mam żurawinkę i chcę podać na imprę żurawinkę + camembert panierowany i smażony....i właściwie to nie wiem jak to podać???macie jakąś koncepcję podania?????DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ
  • zero pomysłów. Nie mam ochoty na camemberta panierowanego, a muszę coś z niego zrobić, bo jeszcze dwa dni i wyląduje w śmieciach. Czy z tego da się cokolwiek innego zrobić???
  • Myślałam o jakiś brokułach w jogurcie,albo kalafiorze,sałata z winegretem z mini pomidorkami? A może coś innego,szukam inspiracji :)
  • Z czym jecie smażonego camemeberta? Z ryżem? Z frytkami? Czy z czymś innym?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się