Dodaj do ulubionych

restauracje-rewelacje

05.12.05, 11:56
Mam w Toruniu kilka ulubionych restauracji. Lubię restaurację Hebana lecz
trochę droga, uwielbiam Gęsią szyje, jest kilka których nie trawię. Jednak po
niedzielnym obiedzie w Siouxie(pomysł mojej pani) jestem pod wielkim wrażeniem
tego miejsca;menu, obsługa, klimat dla mnie rewelacja. wpisuje na listę
ulubionych. Napiszcie o waszych ulubionych lub nielubianych Toruńskich
restauracjach. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • qq1110 Generalnie w Toruniu jest bardzo duzy wybor 05.12.05, 15:13
      Generalnie w Toruniu jest bardzo duzy wybor - lubie staropolskie zarełko
      (Gesoia Szya, Damroka, Sołtys), lubie tez włoskie -tu rzeczywiscie Siux jest
      extra.
      A do tego te wystroje - sa nawet wazniejsze niz samo jedzenie!
      • Gość: raf Re: Generalnie w Toruniu jest bardzo duzy wybor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:04
        Tyle razy byłem w siouxie i nic włoskiego nie widziałem w menu ?!? Ale jedzenie
        jedno z lepszych.
      • Gość: wredny_krzyżak Re: Sioux - włoskie żarcie ?? ;-))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:27
        ubawiłem się... spróbuj lepiej San Marco na mostowej - mają kilka świetnych
        pozycji - np. ravioli ze szpinakiem i gorgonzolą...
    • sdb Re: Generalnie w Toruniu jest bardzo duzy wybor 05.12.05, 22:25
      Gość portalu: ... napisał(a):

> qq1110 nie przeszkadza, ze nie ma wloskiego, wazne zeby napisac iz w toruniu
      sa
      > najlepsze restauracje
      > w polsce

tez sie ubawilem :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • michala22 Re: restauracje-rewelacje 06.12.05, 01:16
      SIOUX naprawdę rewelacyjna restauracja, byłam kilkakrotnie i za każdym razem
      miło mnie zaskoczono, np. darmowy drink lub domowe ciasto od szeryfa. Menu...
      poprostu palce lizać, najlepsze steki jakie jadłam:) Kiedyś byłam stałą
      bywalczynią SPHINXA, dużo się tam zmieniło, szczególnie obsługa, no i nic tam
      się nie dzieje, nuuuuda, a szlagowe danie szorma z kurczaka to nie to co była w
      pierszych latach istnienia tej restauracji. Dobrze że mamy wybór bo w Siouxe
      podobne menu a ceny no właśnie wbrew wrażeniu jakie sprawia to miejsce na
      pierwszy rzut oka dużo niższe. Szczerze polecam.

• jakub_lauder Re: restauracje-rewelacje 06.12.05, 10:26
        Siux - urocza obsluga, smacznie... ale male porcje...
    • mavellis Najlepsza pizza w Starej Browarnej! 06.12.05, 11:32
      Najlepsza pizza w Starej Browarnej!
      • Gość: lubię_zjeść Re: Najlepsza pizza w Starej Browarnej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:59
        a przy tym okrzyk:
        KAPRIIIIIIIIIIIICZJOZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
        Lepiej pójść kawałek dalej do neapolitano.
        • Gość: V Re: Najlepsza pizza w Starej Browarnej! IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 22:35
          A juz 7 lat temu mowilem pani za barem, ze skoro maja naglosnienie to moglyby
          zainwestowac w mikrofon i spokojnym tonem wypowiadac ta kwestie
          ("KAPRIIIIIIIIIIIICZJOZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!"). Uznaly
          ze to dobry pomysl. I do dzisiaj dra paszcze ;)

V
    • Gość: syla Re: restauracje-rewelacje IP: *.torun.mm.pl 06.12.05, 20:25
      KARCZMA SPICHRZ duzo tanio smacznie!swietna atmosfera,staropolski styl.fajnie
      poczuc sie jak w prawdziwej kaszubskiej chacie w ktorej witają cie chlebem z
      fantastycznym smalcem.palce lizac...pozdrawiam bywalców
    • karola.o Re: restauracje-rewelacje 06.12.05, 22:17
      Do tych udanych restauracji zaliczam Napolitano-choć trochę drogo, w Spichrzu
      wcale nie dają tak dużo no i na pewno nie jest to jedzonko tanie, chyba że ktoś
      liczy na chleb ze smalcem i bar sałtkowy. W siuksie jeszcze nie byłam, ale chyba
      warto zaryzykować, zbieram znajomych. Pozdro dla wszystkich bywalców toruńskich
      restauracji
    • Gość: V Re: restauracje-rewelacje IP: *.icpnet.pl 06.12.05, 22:43
      Gęsia szyja - bardzo dobrze, U Sołtysa - bardzo dobrze, i niekoniecznie drogo.
      Na Grudziadzkiej - meksykanskie jadlo mi smakuje, w Siouxie w Toruniu jadlem
      raz, zaraz po otworzeniu, i bylem gotow przyznac operatorowi grilla mistrzostwo
      swiata.
      W Siouxie w Poznaniu bywam czesciej - ale ten mnie nie zachwycil (ale moze
      apetyt rosnie w miare jedzenia...)

Z mniej pozytywnych wrazen to Qrnik - chyba tak to sie nazywa, na Mostowej - nic
      szczegolnego, i Staromiejska na Szczytnej - bylem raz, papu mnie nie zachwycilo
      i nigdy wiecej tam nie zawitalem.

V
      • Gość: el Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:20
        Zamiast Qurnika jest teraz Sułtan niby turecki, ale do prawdziwego tureckiego
        jedzenia mu daleko, kebab to były jakies suche wiórki i do tego wszechobecna
        surówka z kapusty. Wciąż czekam aż jakiś prawdziwy turek albo arab otworzy u
        nas kanjpę z prawdziwie tureckim czy bliskowchodnim jedzeniem jakie są w innych
        miastach. Bo Sułtan, Mekka, Balbek w copernicusie to cały czas tylko takie
        sobie klony sphinxa.

Jak pamiętam to dla mnie knajpą jaką dawała najlepsze jedzenie w Toruniu był
        Pub Na Piętrze przez kilka miesięcy po uruchomieniu (Dzis jest tam Gęsia
        Szyja) , który niestety tez po jakimś czasie zszedł na psy
    • Gość: EX Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:30
      Spichrz na Mostowej. W gesiej szyi jeszcze nie bylem,ale trzeba będzie w końcu
      spróbować. Poza tym ciągle malo miejsc gdzie można zjeść coś oryginalnego.
      • tenre Re: restauracje-rewelacje 07.12.05, 08:39
        czytam i czytam i nikt jeszcze nie napisał, gdzie jest ten Siouxie ? No, gdzie ?
        • gregor.xo Re: restauracje-rewelacje 07.12.05, 20:47
          rynek staromiejski 12 pomiędzy ecco i eidos polecam
    • Gość: ania a gdzie zjem tanio w miłej atmosferze? IP: *.torun.mm.pl 07.12.05, 15:21
      wybieram sie z facetem na miasto by uczcić rocznice związku i zastanawiamy sie
      gdzie można iść do jakiejś miłej knajpki, niekoniecznie w centrum , gdzie
      moglibyśmy zjeść coś fajnego,smacznego ale i niedrogiego?i nie chodzi mi o
      pizzerie.z góry dzięki za pomoc!
      • Gość: Janas moje ulubione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:27
        Staropolskie:
        Damroka
        Gesia Szyja
        U Soltysa
        Spichrz

Wloskie
        Napolitano
        Stara Browarna

Gyrosy
        Sioux
        Sphinx

Nalesniki
        Manekin 2x
        Union Pacyfik

Ryby
        Ogon Wieloryba

Pierogi
        Kuranty (pyszne!!)
      • gregor.xo Re: a gdzie zjem tanio w miłej atmosferze? 07.12.05, 20:50
        polecam ci siouxa, dla mnie bomba, ceny zróżnicowane ja także nie lubie przepłacać
        w czwartek wybieramy się tam paczką bo grają na żywo
        • Gość: ania a gdzie jest sioux? IP: *.torun.mm.pl 07.12.05, 22:02
          • Gość: Welon Ramzes lepszy niż Sioux IP: *.torun.mm.pl 08.12.05, 17:50
            Polecam Ramzes w Cinema City z tą samą kuchnią co w Siuxsie. Ramzes ma
            niesamowitego kucharza. Mają taniej niż w Siouxsie i można bez problemowao
            zaparkować samochód a nie krążyć po mieście w poszukiwaniu wolnego miejsca pół
            godziny przed pójściem do Siouksa.
            • Gość: dominika Re: Ramzes lepszy niż Sioux IP: *.tvk.torun.pl 08.12.05, 19:58
              Ramzes - najgorsza resturacja w jakiej byłam! Beznadziejna obsługa, a jedzenie
              zero smaku, szorma wygląda i smakuje jak kurczak wyjęty z rosołu. PORAŻKA!!! NIE
              POLECAM.
              • Gość: wredny_krzyzak Re: Ramzes lepszy niż Sioux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 02:38
                nie bylem w Ramzesie, ale moj kumpel, ktory tam jadl powiedzial, ze to ostatni
                raz w zyciu - podobno na dworcu mozna trafic cos lepszego, i taniej..
            • Gość: adam Re: Ramzes lepszy niż Sioux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 14:41
              ramzes i sioux to niebo a ziemia nawet konkurencją dla siebie nie są, ramzes i
              sfinks szybciej ale do tego trzeba przestawić sie z pasienia kóz i owiec na
              gotowanie. kolego jesteś podejrzanie pozbawiony obiektywizmy, rozumiem jeżeli ta
              pracujesz.
        • ewcia2121 Re: a gdzie zjem tanio w miłej atmosferze? 12.12.05, 16:04
          mialo byc niedrogo wiec proponuje pyszne nalesniki w Manekinie na wysokiej ;)
    • Gość: lubię_zjeść Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:57
      W Hebanie nie byłem.
      Sioux - byłem ostatnio w wakacje. Zarcie byle jakie, byle szybko. Wszystko
      smakuje tak samo. Obsługa OK. Nie widzę żadnej różnicy ze sphinxem, w którym
      jedynie zasmażane kalafiory są w mej ocenie świetne.
      Takie coś przy multiplexie - najbardziej rozgotowany ryż w Toruniu. Byłem raz i
      nie zamierzam odwiedzić ich kiedykolwiek więcej.
      Gęsia Szyja - grilowana baranina przypominała przypaloną wołowinę. Sos zabił
      wszystkie smaki. Restauracja na raz i po co więcej?
      Garkuchnia poniżej Gęsiej - zapłać, zjedz w locie i wynocha ....
      Spichrz - Świetne, dobre żarcie. Najlepiej smakuje metr kiełbasy do pół litra
      wódki poprzedzony czerniną.
      Hotel Kosmos - najlepsze golonki w Toruniu. Szczególnie polecam "po cygańsku".
      Manekiny - może kiedyś zaczną rozróżniać pojęcie "przystawka" i danie główne.
      Piąta klepka (chyba) - znakomite szare kluski. Moja mama nawet takich nie robi.
      Zaczarowana dorożka - znakomita atmosfera, polecam szczególnie pieczenie.
      Obsługa kojarzy mi się z inną knajpą, ale nie pamiętam z którą.
      Kuranty - polecam sałatki greckie i pierogi z pieca.
      CDN, bo teraz nie mam czasu pisać więcej.

• Gość: wredny_krzyzak Re: a jest jeszcze fajna nowa knajpka .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:11
        niedrogo i sympatycznie, w takiej uliczce na przeciw IV LO, Jagiellonczyka
        bodaj, prosty wystroj piwniczki, raczej nie miejsce na jakas lepsza okazje, ale
        zeby posiedziec i co zjesc - bardzo OK.
        Ceny naprawde umiarkowane a jedzenie naprawde dobre
        • Gość: wredny_krzyzak Re: magdalenka sie nazywa, chyba.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:12
      • Gość: Sam Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:41

Gość portalu: lubię_zjeść napisał(a):

> Spichrz - Świetne, dobre żarcie. Najlepiej smakuje metr kiełbasy do pół litra
        > wódki poprzedzony czerniną.

nie wiem czym się zachwycasz, w SPichrzu parę razy jadłem (sam nie wybierałem
        lokalu) i moim zdaniem szczególnie potrawy z grila są słabiuteńkie,
        nieprzyprawione, w smaku podobne do grilowanych mięs z Geanta. Lata świetlne
        je dzielą od golonki czy karkówki z Chałupy w Cierpicach albo żeberek czy
        steków ze Siouxa..
        • drozdilla Re: restauracje-rewelacje 08.12.05, 16:23
          bo w spichrzu nie daja jedzenia przyprawianego knorem czy winiarym tylko
          naturalnymi przyprawami co jest roznicą w efekcie.to jedzenie staropolskie, a
          nie kurczak grilowy z dipem majonezowym ze siouxa
          • Gość: piter Re: restauracje-rewelacje IP: *.tvk.torun.pl 08.12.05, 20:02
            co masz na myśli pisząc o naturalnych przyprawach? nie znasz sie na kuchni to
            nie wypowiadaj się!!!
            • Gość: smakosz Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:21
              Odnośnie przypraw radzę najpierw posmakować, później się wypowiadać. Wydaje się
              że jest dokładnie odwrotnie z przyprawami niż pisze drozdilla. W spichrzu
              potrawy smakują jakby były tylko przyprawione jarzynką, niezaleznie co zamówisz
              wszystko smakuje tak samo mdło. Najlepiej to daje się wyczuć przy zamówieniu
              tych dużych zestawów dla kilku osób niby kilka rodzajó mięsa a wszystko w smaku
              jednakowe. SPichrz plusuje raczej wystrojem i zamykanymi salkami na spotkania
              służbowe.
              Apropo przypraw to w Mekkce po otwarciu tez było czuć, że ich używają tyle ile
              nalezy, a później zmalały nie tylko porcje, ale i ilośc używanych przypraw.

Siouxa chwalę też - żeberka najlepsze jakie jadłem, ale zastanawia mnie że
              tego typu knajpy nie mogą podac innych sosów jak SPhinx tylko dokładnie te same
              3 identyczne smaki, dotyczy to tez metropolis, ramzesa.
              • Gość: ja Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 01:55
                Jeslli ktos chce cos z grilla to polcam wycieczke na trasie Bydgoszcz (mowi sie
                trundno!)- Koronowo. Po lewej stronie jest boski grill!! A takich sosow nie
                spotkalem nigdzie. Sprzdaja na wynos. Poddalem analizie i produkuje wlasne.
                Świetne, bez zadnej przesady. Juz kilka razy proponowalem tym ludziom w
                Cierpicach zeby sie przejechai i sprawdzili co znaczy dobry sos, tym bardziej
                ze miesiwo maja słuszne. Ceny takie sobie, nie za niskie. Sosy podłe, psujace
                prace grillujacego.
                • Gość: wredny_krzyzak Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 02:57
                  znam ten grill o ktorym piszesz ( na trasie Bydgoszcz- Koronowo ) - dobry
                  jest , fakt.. natomiast co do sosow : w Cierpicach uzywaja gotowca. nie wiem
                  jaki jest , bo zamawiam prawie wylacznie chrzan ( do golonki ), ewentualnie
                  musztarde ( do szaszlyka ). Golonka w Cierpicach jest lepsza , ale drozsza niz
                  w tym grillu za Bydgoszcza, szaszlyki tez na korzysc Cierpic ( i tez drozej ),
                  karkowka w Cierpicach jest chyba gorsza niz za Bydgoszcza - co nie znaczy zla -
                  ale tez drozsza.
                  natomiast tzw. zurek w chlebie w Cierpicach - wizualnie super - jest
                  beznadziejny ; jest to podla zupa z pieczarkami - nie warto probowac ..
                  • Gość: słoń Capriciooosaaaa. IP: *.tvk.torun.pl 10.12.05, 07:58
                    Vesuuuuvioooooo!!!!!!!!!!!
                    • Gość: espegazza Re: Capriciooosaaaa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 14:52
                      PINO NAPOLITANO
                      chyle czoła dla jego umiejętności

REMEK ZE SIOUXA
                      Dla mnie mistrz w grilla, artysta kucharz, niezły gość,

CHŁOPAKI Z GĘSIEJ
                      wielki szacunek,powaga, sory nie znam z imienia

TO SĄ KUCHARZE POLECAM ICH UMIEJĘTNOŚCI
    • Gość: PRAWDA Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:08
      WITAM
      tak się składa, ze jestem serwisantem zfirmy obsługującej restauracje byłem
      prawdopodobnie we wszystkich w toruniu nie jako klient ale słuzbowo, to co ja
      widzę TO LUDZKIE POJĘCIE PRZECHODZI, znam ta miejsca o których piszecie od
      zaplecza, wy od strony klienta widzicie to co ładne.
      brud, śmierdzi, robale i szczury czasem takie są realia
      wszystko to ogarnia sie tylko w przypadku kontroli sanepidu, który i tak
      najwyżej wlepi mandat 100 czy 200 zł.
      WYSTRZEGAJCIE SIĘ
      NIE BĘDE WYMIENIAŁ NAJGORSZYCH BO I TAK PEWNIE NIE UWIEŻYCIE
      NR 1 TO PIZZERIE
      NR 2 KEBABY, GYROSY
      ITD
      • Gość: ja Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:32
        Panie Kolego Kontrolerze,
        jak mi ktoś każe uwierzyć w cokolwiek pisane przez "ż" to prędzej uwierzę w
        tego faceta z ul. Żwirki i Wigury
        • grzeg271 Re: restauracje-rewelacje 15.12.05, 21:56
          a jak ktoś niekarze....;)
          Ja też jestem serwisantem.... też byłem w wiekszości knajp i powiem tak mogło
          bybyć lepiej w jednych jest gorzej w innych lepiej ale nie jest tragicznie...
          Poprostu lepiej bybyło gdyby sanepid bardziej szczegółowo preprowadzał kontrole
          ale niestety to tylko urzednicy i oni pracują do 15 i znają sie tylko na
          głupich przepisach a nie wiedzą podstawowych rzeczy o sprzęcie... a pozatym to
          wszedzie powinniem być HACCAP...
      • Gość: kucharz Re: restauracje-rewelacje IP: 83.8.104.* 14.12.05, 13:40
        panie serwis
        pracuje od 7 lat w kuchni i nie będe milczał. jest pan skończonym kretynem
        godzi pan w moją osobę i wiele innych z tej branży,wspomnę że w toruniu mamy
        najwyższy wskaznik miejsc restauracyjnych na jednego mieszkańca to czymś
        świadczy więc trochę szacunku jełopie.
    • Gość: Justa Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:30
      PIąTA KLEPKA RULEZ!
      Pierogi w tej knajpce przyprawiaja o zwrót głowy. Jak juz sie raz poójdzie
      (oczywiście jeśli jest sie pierogożercą) to juz zawsze będzie sie tęsknić...
      "Kuranty" moga sie schować!
      • klee W końcu padło!!! 12.12.05, 15:59
        Głupio to mówić, ale takich kopytek, jak tam serwują, to nawet moja mama nie
        robi. ;-)
        • Gość: wredny_krzyak Re: gdzie to jest ? 5 -ta klepka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 18:20
          • klee To jest takie maleństwo na końcu Łaziennej 12.12.05, 19:06
            Prowadzi je pani, która jest polonistką z wykształcenia ;-), bardzo
            sympatyczna. Przytułek w sam raz dla studentów, bo porcje ogromniaste, a ceny
            niższe niż w stołówkach studenckich (już nieistniejących, notabene), np. 3,50zł
            za porcję.
            • Gość: wredny_krzyzak Re: dzieki, na pewno tam zajrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:18
      • Gość: ja Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:36
        Kurcze pieczone,
        Piąta Klepka to była tajemnica! Kto zdradza tajemnice najlepszej kuchni w
        Toruniu? Pozdrawiam wszystkie Panie z tego lokalu.
        Ale na Szewskiej ten malutki bar po lewej stronie na wysokosci skrzyzowania z
        Szczytną to tez tajemnica! Nie wlazic tam! Ja tam siedzę i jesli dla mnie
        zabrakinie pierogow ok. 13tej....!
      • Gość: !!! Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:22
        Masz całkowita racje piąta klepka Rulez.
    • generallo A "SERVUS" to co ??? 12.12.05, 16:17
      to dopiero knajpa z austryjackim klimatem,
      i mają dobre pifko form Ostereich ;)
      • Gość: wredny_krzyzak Re: A "SERVUS" to co ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 18:22
        moze ci sie naraze, ale skomentuje to tak : eeetam.. a propos, w austrii bywam
        od czasu do czasu, kazdej zimy praktycznie...i cos tam jadam i pijam, jak
        najbardziej
    • Gość: Www Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:39
      Super Topic. Wreszcie jakiś normalny. Dalej nie czytam bo pewnie zaraz napiszą
      że w Bydzi nie ma hihihi. Ok będę niedługo w Toruniu to będę wiedział gdzie
      miło i smacznie zjeść THX
      • bombay_saphire Re: restauracje-rewelacje 13.12.05, 03:50
        w bydgoszczy jest taka fajna knajpa, spolemowska czy jakos tak - lekki klimat
        prlu, na curie-sklodowskiej, blisko szpitala klinicznego. teoretycznie standard
        baru mlecznego, bo takie jest chyba zalozenie, ale jedzenie poprawne do
        smacznego. za grosze. za 10 zeta mozna sie najesc na caly dzien
        • jakub_lauder Re: restauracje-rewelacje 13.12.05, 08:38
          A pamietacie co bylo przed Servusem? Taka jakas pizzeria :) Mieli pizze "po
          bydgosku". Dostawalo sie sam podklad z ciasta bez zadnych dodatkow tylko z
          keczupem :P
          • Gość: wredny_krzyzak Re: dlaczego " po bydgosku " ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:53
            ta pizza serwowana w toruniu byla przeciez ..prawda ? bywam w bydgoszczy dosyc
            czesto i akurat nie jestem pod wrazeniem tamtejszej oferty gastronomicznej, ale
            ta uwaga jest z lekka nie na miejscu..
            • grzeg271 Re: dlaczego " po bydgosku " ? 15.12.05, 21:35
              Dla pociechy powiem żę niedwno "manekin" sie otworzył na Focha....
    • Gość: - Re: restauracje-rewelacje IP: *.petrus.com.pl 16.12.05, 14:39
      Chwalona jest "Zaczarowana Dorożka"-a jak tam z cenami?
      • Gość: Magdagada Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 14:56
        zaczarowana dorożka piekne miejsce, wyśniona kolacja we dwoje. jednak smutny
        deser czyli rachunek na długo pozostanie mi w pamięci. MAKABRYCZNIE DROGO.
        jadłam tak ostatnio lunch tym razem cena przystępna, ilościowo konkurencja
        wypada lepiej np lotos ceny ok 8-10 zł, od kilku dni lunchuje sie w sioux
        classic ceny ok 8-10 no ale ten wystój robi swoje. polecam.
    • Gość: beti3636 Re: restauracje-rewelacje IP: 195.205.11.* 17.12.05, 07:28
      Gdzie mieści się zachwalana tutaj "Piąta klepka" ?
      • Gość: majeczka Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 23:52
        na Łaziennej
      • Gość: ja Re: restauracje-rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:03
        Pojdziesz od szerokiej w Łazienną, zejdziesz w kirunku Wisły i po prawej
        stronie malutki lokal to "Piąta Klepka". maluśki lokalik z czterema stołami
        bodajże ale kuchnia domowa i dają na wynos.
        W.Z.
    • Gość: beti3636 Re: restauracje-rewelacje IP: 195.205.11.* 19.12.05, 17:48
      Bardzo dzięki za namiary na Piątą Klepkę
    • bajobongo2 Ja lubie jedzenie wloskie - tylko Napolitana! 12.01.06, 09:17
      Ja lubie jedzenie wloskie - tylko Napolitana!
      • Gość: ja kołduny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:51
        Jeśli ktoś lubi prawdziwe kołduny, mozna kupić nawt mrożone w paczkach, polecam
        przedziwny lokal w piwnicy na skrzyzowaniu Dekerta i Zjednoczenia (he he!) w
        tzw. Schronisku Młodzieżowym. Nigdy nic tam nie jadałem ale zabieralem zawsze
        kilka paczk kołdunów. Polecił mi pewien młody, zdolny medyk i tak już zostało.
        Ciekawe czy toto jeszcze istnieje. Może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy?
    • qq1110 Dla lubiacych dobre maniery: Zaczarowana Dorożka! 30.01.06, 10:06
      Klimat, dystyngowana i dyskretna obsluga - tylko Zaczarowana Dorożka!
      Dla lubiacych dobre maniery.
      • staszekk1 Re: Dla lubiacych dobre maniery: Zaczarowana Doro 13.02.06, 12:37
        Zeby to zalapac, trzeba miec porownanie. Ale fakt, jest miło, inaczej niz w
        typowych knajpo-pubach.
    • eminencja11 Re: restauracje-rewelacje 13.02.06, 12:39
      gregor.xo napisał:

> Mam w Toruniu kilka ulubionych restauracji. Lubię restaurację Hebana lecz
      > trochę droga, uwielbiam Gęsią szyje, jest kilka których nie trawię. Jednak po
      > niedzielnym obiedzie w Siouxie(pomysł mojej pani) jestem pod wielkim wrażeniem
      > tego miejsca;menu, obsługa, klimat dla mnie rewelacja. wpisuje na listę
      > ulubionych. Napiszcie o waszych ulubionych lub nielubianych Toruńskich
      > restauracjach. pozdrawiam.

Najlepszą restauracją w Toruniu jest Hebana oraz Gęsia szyjka
      • mavellis Re: restauracje-rewelacje 27.02.06, 09:21
        No i Damroka.
    • aganowicka.2021 Re: restauracje-rewelacje 10.12.24, 11:20
      Jeśli szukacie miejsca na wyjątkowy posiłek w Toruniu, koniecznie odwiedźcie Pałac Widokowy! Ta restauracja oferuje nie tylko rewelacyjne menu, które zadowoli każde podniebienie, ale również zapierający dech w piersiach widok na starówkę Torunia. To idealne miejsce na romantyczną kolację, spotkanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Gwarantuję, że zakochacie się w atmosferze tego miejsca. Nie czekajcie – rezerwujcie stolik i dajcie się oczarować! Tekst linku
      • aganowicka.2021 Re: restauracje-rewelacje 10.12.24, 11:22
        Pałac Widokowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka