Dodaj do ulubionych

Tajemnica basenu nr 1

IP: *.lanet.wroc.pl 13.01.04, 23:42
oj skrzywanek, skrzywanek- gdzieś ty nie bywał prezesem?-i wszędzie
b.krótko - starczyło tylkio tyle wsparcia? /parkingi miejskie sp. z o.o.,
karczma młyńska....../
Obserwuj wątek
    • Gość: ms Re: Tajemnica basenu nr 1 IP: 195.116.95.* 14.01.04, 07:27
      dla,mnie skrzywanek to działacz w akcji "kolorowe podwórka" i potem przestał
      sie rozwijać
      • Gość: Jan Uważny Re: Tajemnica basenu pn."Skrzywanek" IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 09:16
        Aja uważam, że kol. Skrzywanek, to b. dobry prezes. On jest prezesem
        zawodowym ! Tak Pawełek to dobry chlopiec !
    • ja22ek Re: Tajemnica basenu nr 1 14.01.04, 09:52
      Lata 60. nie były takie złe. Mnie się te dekoracje w westybulu podobają.
      • Gość: yoga Re: Tajemnica basenu nr 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 11:37
        Mniejsza oto kto prezesem,trzeba przywrócić przedwojenną świetność temu
        obiektowi.To ważne w mieście w którym wszystko co najpiękniejsze
        poszło z dymem.
    • Gość: DS Skrywanek czy inny pierdzianek, to nie jest ważn IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.01.04, 13:02
      e ważne żeby odbudowali coś wartosciowego.
      • Gość: tg Re: Skrywanek czy inny pierdzianek, to nie jest IP: 68.216.38.* 14.01.04, 14:51
        Zgadzam sie z DS. Nie wazne kto, wazne jest zeby laznie przy ul. Teatralnej
        odzyskaly dawny wyglad. Mam sentyment do tego miejsca. Spedzilem lata plywajac
        na basenach MZK - wiele dlugich lat. Kiedy kilka lat temu odwiedzilem kraj po
        prawie 20 latach nieobecnosci. Milym zaskoczeniem byl dla mnie widok
        odrestuarowanego budynku. Tego sie nie spodziewalem. Zrobilem kilka zdjec,
        ktore przy roznych okazjach pokazywalem moim amerykanskim przyjaciolom. Obiekt
        bardzo sie podobal. Czegos takiego niewidzieli mimo, ze wiekszosc z nich jest
        trenerami plywania. Oczywiscie nie jest to obiekt odpowiadajacy wymaganiom
        wyczynowego plywania (mam na mysli miedzynarodowy poziom). Jest to unikalne
        polaczenie architektury ze sportem, czy rekreacja. Na calym swiecie wielkie
        firmy hotelarskie buduja baseny plywackie na wzor rzymskich lazni. Ze
        stylizowana mozaika na dnie niecki basenu, ze skopiowana architektura
        storozytnego Rzymu itd... Przykladow jest wiele, chociazby Las Vegas, czy
        Bahama. Te plywalnie (laznie) sa wlasnoscia hoteli, dlatego tez nie kazdy moze
        sobie pozwolic na dosc duzy wydatek (kilkuset dolarow za dobe)zeby pomoczyc sie
        w wodzie. Natomiast wtroclawskie plywalnie przy ul. Teatralnej sa dostepne dla
        przecietnego smiertelnika i sa rzeczywiscie atrakcyjne. Ktos kiedys powiedzial -
        " sami nie wiecie co macie - a macie duzo" Sle pozdrowienia.
    • Gość: Sowa Re: Tajemnica basenu nr 1 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 15:11
      1. Nie jest ważne, gdzie, ale jakim Paweł Skrzywanek bywał prezesem. A, o ile
      mi wiadomo, niezłym. Niejednemu by się przydało wysłuchac jego opinii, a juz
      na pewno w kwestii tego, co i jak w mieście. Dlatego
      2. Jeżeli nie bedzie się Skrzywankowi przeszkadzać, a jeszcze lepiej, jezeli
      da mu się przy okazji remontu MZK rozwinąć w pełni, miasto tylko na tym zyska.
      3. A może tam by zrobić ten obiecywany aquapark? Takiego nie ma nigdzie!
      • Gość: wodnik parkingowy prezes parkingu w budowie prezesem aquaparku w bud IP: 81.15.161.* 15.01.04, 13:26
        owie
        pan skrywanek znakomicie sprawdziłsię ;-) na odcinku dozorowania dziury w ziemi
        (bowiem parkingi miejskie przez długi czas były ogrodzoną dziurą w ziemi), a po
        skończeniu tej wiekopomnej inwestycji zapewnił wykorzystanie kilkunastu procent
        powierzchni oddanej do użytku, jego następca kontynuuuje tę politykę
        ale z pewnością pan skrzywanek nadaje się do rzeczy wielkich, najlepiej
        powierzyć mu jakąś inwestycję na miarę nowego stulecia - jakiś parking stulecia
        z bezpośrednim wjazdem do basenu.... i jeszce z działalnością kulturalną która
        panu prezesowi też nie jest obca (doprawdy wielce kompetentny prezes, może
        powinien prezydentem zostać pan prezes skrzywanek???
    • Gość: czas Re: Tajemnica basenu nr 1 IP: *.coxfiber.net 14.01.04, 15:59
      Ktos pisze ze co najpiekniejsze poszlo z dymem w tym miescie. To prawda. Dlatego
      teraz jest niedostatek elementow dawnej swietnosci. Niedostatek powoduje ze
      wartosc tego co zostalo jest coraz wieksza i powinna byc zachowana. Pieniadze
      sa, i material dokumentalny tez, reszta nalezy do konserwatorow. Nalezy
      podziekowac fuszerom bylego systemu za fuszerke w niszczeniu wszystkiego co nie
      bylo "dowodem kultury slowianskiej". Jesli chodzi o Prezesa to, szkoda czasu na
      p-ierdoly.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka