alicez 15.12.09, 17:28 Dziewczyny, gdzie poza galeriami, można kupić ciekawe i ładne ciążowe ciuszki? Jutro odwiedzę Ginekę, a gdzie jeszcze warto zajrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia_m82 Re: odzież ciążowa Wrocław 15.12.09, 20:35 happymum.pl/ ; happymum.pl/sklep3/, na Kościuszki jest też sklep z ciążową odzieżą, ale ceny mają podobne jak w arkadach(happy mum), tyle ze w arkadach jest szansa na przeceny, a w tym na Kościuszki jeszcze owych nie spotkałam:) Chyba, że taniej i bardziej codziennie to na placu świebodzkim jest stoisko, ja akurat tam spodnie kupiłam i były w granicach 90-100zł więc ok. 70zł taniej jak w sklepie. A najtaniej - ciuchlandy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: odzież ciążowa Wrocław 17.12.09, 09:50 dla wysokiej ja mam do sprzedania tanio Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 17.12.09, 15:19 Właśnie wczoraj z mężem rozmawiałam, ze jakoś nie wyobrażam sobie nosić używanych ubrań ciążowych. Normalnie nie mam z tym problemu i przyodziewam si e w rzeczy z drugiej ręki ale ciążowe jakoś nie mogę :-) No i za wysoka nie jestem, średniak raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: odzież ciążowa Wrocław 11.01.10, 13:57 przyslij ma maila fotki z cenami :) i napisz, jakiego jestes wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: odzież ciążowa Wrocław 17.12.09, 15:27 Na Kościuszki ubrania są raczej sportowe, sam sklepik malutki. Arkady wypadają dużo korzystniej na tym tle. W DH Podwale jest też stoisko, spore nawet, z odzieżą raczej w klasycznym ;) stylu. No i w Feniksie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: odzież ciążowa Wrocław 18.12.09, 22:20 jak będziesz w Ginece, to w tamtej okolicy jest jeszcze jeden, ale nie na Łokietka, tylko jakoś tak w pobliżu Dubois/Pomorska... dokładnie Ci nie powiem, bo nie byłam tam, ale widzę zawsze szyld jak jade ulicą Dubois w stronę placu Bema. ja osobiście w sklepie ciążowym kupowałam TYLKO spodnie i raz jedną bluzkę złota, którą potrzebowałam na wesele. Akurat nie pracowałam, wiec jakichs tam eleganckich wdzianek nie potrzebowałam, była wiosna/lato, zaopatrywałam się w normalnych sklepach typu c&a, orsay,kupując bluzki luźniejsze, dłuższe, takie tunikowate, odcinane pod biustem, czasem o jeden rozmiar większe... w h&m (ale na normalnym stoisku nie ciążowym) kupilam super sweterek, który nosiłam do ostatnich dni ciąży, a w kappahl'u sportowa bluzę :) wystarczy poprzeglądac wieszaki i kupić coś za fajne ceny, i naprawdę teraz moda jest taka, że nie trzeba kupować w ciązowych sklepach wydając kupę kasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 19.12.09, 09:54 W Ginece byłam, kupiłam spodnie ale muszę pojechać raz jeszcze, bo odpadł guzik... Podjadę wiec do wskazanego sklepu. Ja szukam głównie spodni i spódnic, bo z górą to sobie radzę w podobny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mamat-oli5 Aktualne sklepy 20.10.10, 14:23 Do wiadomości wszystkich:nie ma już sklepu Alize na Strzegomskiej, Niveny w Galeriach,na Kościuszki i jednego sklepu na Łokietka, bo najeździłam się jak głupia, więc od razu piszę.Jest na pewno Gineka sklep w Feniksie i na Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: odzież ciążowa Wrocław 19.12.09, 11:10 ja polecam H&M na bielanach, jest też super ciuchland, ale jak nie lubisz to nie Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 19.12.09, 18:31 Na Bielanach jest H&M?? Jakoś się nie natknęłam, ale ja mało galeriowa jestem, proszę wybaczyć :-) Ale skoro tak, to się wybiorę bo mam 2 super ciążowe bluzeczki właśnie z H&M, tyle że letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: odzież ciążowa Wrocław 19.12.09, 20:33 h&m jest tuż przed IKEA, spoko jest sporo spodni, bluzek, w tym chyba najwięcej różnych rozmiarów mają, bo w innych to same wielgachne a tam i mniejsze są. przynajmniej były;P Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka293 Re: odzież ciążowa Wrocław 20.12.09, 03:13 Ja w ciazy ubieralam sie w C&A Maja super wybor:) Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 20.12.09, 10:34 aneczka293 napisała: > Ja w ciazy ubieralam sie w C&A > Maja super wybor:) Jakoś utkwiło mi w pamięci i w przekonaniu określenie pamiętające czasy, kiedy mieszkałam poza Polską, że C&A to skrót od cheap&awful i nie robiłam zakupów w tym sklepie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: odzież ciążowa Wrocław 20.12.09, 11:47 polecam też allegro, bo tam są też nowe rzczy i niektóre sklepy też tam sprzedają. a stoisko jest też w feniksie, ale nie wiem jak z cenami. i : gineka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: odzież ciążowa Wrocław 11.01.10, 14:01 a dajcie spokoj z gineka... bylam w ich sklepie zachecona spodniami jeansowymi na stronie. w rzeczywistosci to beznadziejnej jakosci cienkie szmatki a nie jeansy. sprzedawczyni mi powiedziala, ze co to za roznica, czy cienkie jeansy czy grube i tak trzeba nalozyc pod nie rajstopy :) tyle, ze pod te ich portki to ze 3 pary rajtek... kupilam porzadne jeansy w h@m za 150 zl ale musialam zarezerwowac rozmiar, bo tam wszedzie tylko r.46 wisza, albo ja tak trafilam kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia266 Re: Nowy sklep 11.01.10, 12:27 Ja kupiłam wszystko w hali strzegomskiej na 1 piętrze, to nowy sklep ale mają fajne ciuchy i niedrogie. Jeansy kupiłam za 59zł, dresy za 35zł. Ale najlepsze jest to że mieli mój rozmiar 46! bo było cięzko znależć... Odpowiedz Link Zgłoś
mumu-ska Re: Nowy sklep dla kobiet po 50ątce 26.01.10, 17:44 Nie wiem o czym Ty piszesz te dżinsy za 59zł wygladały jak z okresu stanu wojennego. Jaka cena taka jakość.I może 46 znalazłaś, ale normalnego rozmiaru S,XS w tym sklepiku nie było.Sklep dla kobiet po 50ątce. Odpowiedz Link Zgłoś
mumu-ska Re: odzież ciążowa Wrocław-najwięcej spodni 12.01.10, 23:02 Arkady mega drogie i mały wybór, bo tylko jedna firma, H&M fajny, ale niestety szmatławy, jakość fatalna.Ja najwięcej ciuchów kupiłam akurat w Feniksie na bodajże pierwszym piętrze, tam jest chyba największy wybór spodni.I dobre ceny, a i jakość lepsza niż w H&M.W C&A ochłapy w mega wielkich rozmiarach.W pozostałych nie wiem, bo zadaleko i nie dotarłam. W Maternity ubawiły mnie sukienki za 300zł hehe, na 9 miesięcy może Was stać, bo mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alcea3 Re: odzież ciążowa Wrocław-najwięcej spodni 14.01.10, 22:31 To fakt,ze ceny odziezy ciązowej to szalenswto. Jelsi mozna zaoytac dlaczego skoro normalnie nosisz uzywane to ciazowych nie? Jaka roznica ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: odzież ciążowa Wrocław-najwięcej spodni 26.01.10, 19:28 a ja polecam allegro. Kupiłam dwie pary spodni (H&M używane) i dwie spódnice (H&M używane) i wystarczy.Spódnice będę sprzedawać (rozm 38 jak ktoś chce)bo ich już nie założę, spodnie jeszcze chwilę. Nie rozumiem dlaczego jak zwykłe nosisz używane, to ciązowe nie. Właśnie te ciążowe są mniej noszone, bo ile 5 m-cy? więc nawet nie zdążą się zniszczyć czy sprać. Góry mam 'normalne', może jakieś pojedyncze bluzki odcinane pod biustem, oczywiście z allegro. W H&M Bielany byłam niedawno i kolekcja ciążowa jest nijaka, kiepska jakość, a ceny horrendalne. Nic, absolutnie nic mi się nie podobało, a dżinsy za 180zł to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 27.01.10, 19:50 H&M, C&A i inne sieciówki - koszmar. Nie dość, że ceny kosmiczne, to wybór zerowy. Dlaczego mam problem z kupowaniem ciążowych używanych rzeczy? Nie wiem, może to dziwne ale myśl, ze pod tym materiałem "siedziało" czyjeś dziecko, że to ubranie to jakaś historia ciąży z jej radościami ale i problemami, to mnie zniechęca. Nie mniej jednak z braku innych wyjść szukam na allegro. Na pewno nie kupię tam spodni, bo ja normalnie mam problem ze spodniami i muszę się namierzyć jak kto głupi, żeby znaleźć na przykład dżinsy pasujące. Ale jeden sweterek i jedną tunikę z allegro już (tunika nowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia266 Re: odzież ciążowa Wrocław 28.01.10, 12:14 JA kupiłam te spodnie za 59 na Strzegomskiej bo nie ma dla mnie sensu wydawać 200zł na ciuch na kilka miesięcy!!!! A pozatym nikt ci nie kazał kupować tych samych, zwykłe jeansy też były tylko za 120zl! Ogrodniczki też były super za 159 i wątpię że ubrałaby je pani po 50! Sukienki za 109zł w galerii widziałam naprawdę ohydne i to za 200-300zł!!!! Ja uważam że to fajny sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
mumu-ska Re: odzież ciążowa Wrocław-wkurzona! 28.01.10, 14:58 Ja nie wiem o co chodzi, odnoszę wrażenie,ze na wszystkich forach właściciel czy właścicielka sklepu na Strzegomskiej usilnie pod postacią kobiety w ciąży wciskają nam,ze spodnie za 59zł są super.Normalnie ciężko jest kupić porządne dżinsy za 60zł a co dopiero w ciąży, wiec można sobie wyobrazić co to za jakość za te 59zł.ja tam byłam i widziałam i to może zależy jak kto chce w ciąży wyglądać jak z bazaru ( bo to tylko parę miesięcy) czy jak normalna kobieta.Jak model za 59zł można porównać do tego z H&M.A ogrodniczki za 159 to żaden rarytas w Feniksie są jeszcze tańsze.Ciekawe jest Pani klientką a tak Pani zapamiętała ceny wszystkich rzeczy.To nawet nie brzmi autentycznie, wiec może niech Pani przestanie nam wciskać swoje ciuchy i robi sobie reklamę gdzie indziej, bo to forum nie do tego służy! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia266 Re: odzież ciążowa Wrocław-wkurzona! 29.01.10, 10:07 Hmm po 1 to ja tylko wyrażam swoją opinię po 2 to każdy może sobie sam zobaczyć i ocenić. a po 3 to może Pani reklamuje Feniksa??? tak ewidentnie Pani mnie krytykuje upierając się że w feniksie ciuchy są lepsze itd.... skąd ta złość, czyżby reakcja konkurencji... Na takim forum nie warto nawet wyrazić swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: odzież ciążowa Wrocław-wkurzona! 29.01.10, 10:59 tak czy siak, w normalnej rozmowie nie "sadzi" sie tylu wykrzyknikow, bo to wyglada desperacko :) Odpowiedz Link Zgłoś
mumu-ska Re: odzież ciążowa Wrocław-wkurzona! 29.01.10, 11:11 Reklamuje H&M tak samo jak Feniks, mi to dużo czasu zajęło żeby pojeździć i kupić coś przyzwoitego zrobiłam rekonesans po wszystkich sklepach (niestety z krzyków do hali strzegomskiej tez się przejechałam) i dlatego wkurza mnie,że sobie Pani robi reklamę naszym kosztem, tym bardziej,że naprawdę nie ma co reklamować! Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: odzież ciążowa Wrocław-wkurzona! 29.01.10, 11:39 jesli Twoj jedyny post na forum dotyczy chwalenia jednego sklepu, to trudno sie dziwic, ze jest odbierany jako reklama. Na zaden inny temat, na zadnym innym forum, nie zabieralas glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia266 Re: odzież ciążowa Wrocław 29.01.10, 13:42 Jakby ktoś szukał dużych rozmiarów to w C&A w Magnoli na piętrze też jest stoisko chociaż niewielkie. Napisałam o tych sklepach bo mi jest ciężko znaleźć ciuchy w dużych rozmiarach i wiem że nie tylko ja mam z tym problem, nie wszyscy mogą po prosu wejść do sklepu i wybrać z kilku ciuchów coś dla siebie, ja mam zwykle do wyboru 1-2 pary spodni. Każdy ma inny gust i to co dla mumu-ski może być brzydkie komuś innemu może się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: odzież ciążowa Wrocław 29.01.10, 20:58 a to ciekawe, bo w H&Mach na działach ciążowych zazwyczaj właśnie tylko duże rozmiary wiszą ;) Nie to, że bronię H&Mu, to taki sam bazar, jak pewnie ten na Strzegomskim czy stoisko w Podwalu. Swoją drogą ostatnie odkrycie - na Bielanach w H&M były dżinsy ciążowe po 79 złotych. Oprócz nich jeszcze kilka modeli, najdroższe chyba po 159 albo 179 - dokładnie żadnych nie oglądałam, ale cena zaskakująco niska. Nie mierzyłam, ale na pierwszy rzut oka te tanie nie różniły się niczym szczególnym od droższych - ot, fason inny. I bluzki tanie były i spodnie dresowe, w dodatku również małe rozmiary - od S, co się rzadko zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: odzież ciążowa Wrocław-wkurzona! 08.08.12, 11:25 www.odziezciazowa.wroclaw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 20.10.10, 18:52 Ja co prawda już po ale przypadkiem odkryłam ładne ciążowe ubranka na samej górze Astry przy Horbaczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamat-oli5 Re: odzież ciążowa Wrocław 27.11.10, 12:37 Kupiłam wczoraj sukienkę na wesele w Feniksie za 125zł i fioletowy ocieplany płaszczyk.Jestem bardzo zadowolona.Sklepu na Strzegomskiej i Kościuszki już nie ma, a w Happy mum ceny jak z kosmosu.W Astrze mały wybór i znaleźć ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 27.11.10, 15:43 I znów przypadkiem odkryłam stoisko z ciążowymi rzeczami. Tym razem w Arenie przy Komandorskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamat-oli5 Re: odzież ciążowa Wrocław 28.11.10, 20:18 Nie byłam tam,ale ponoć 3 ciuchy na krzyż jak w Astrze i jakość średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: odzież ciążowa Wrocław 28.11.10, 22:32 A przyznam, że nie przyglądałam się bo już nie potrzebuję :-) Ale jak będę kiedyś tam na zakupach to rzucę okiem co tam dają. Odpowiedz Link Zgłoś
lola_1000 Re: odzież ciążowa Wrocław 12.01.11, 19:54 witam mamusie, ja świeżo w temacie, ale jeżdżę do pracy do Oławy i na Traugutta ostatnio mnie zatkało jaki wielki sklep, specjalnie sie urwałam żeby zdążyć tam zobaczyć po pracy; normalnie zwariowałam, bo we Wrocławiu nie ma chyba we wszystkich sklepach razem takiego wyboru jak tam mają; no i producent vero moda mama licious super ciuszki, a nie polskie rodzime babole! no i zaszalałam....polecam polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamat-oli5 Re: odzież ciążowa Wrocław 07.02.11, 11:57 Już by Pani sobie darowała, już na jednym, forum irytowała Pani kobiety w ciąży, teraz tutaj robi Pani darmową rekalmke co? A IP ciągle to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
k_agula Re: odzież ciążowa Wrocław 26.07.11, 12:17 Hej, Pomyślałam, że może warto zaktualizować wątek, bo od jego powstania chyba się troszkę zmieniło we Wro. Zacznę od własnej wiedzy: 1. Mama i ja, Kromera - mi osobiście nie podoba się stosunek ceny do jakości. Dużo bluzek i koszul i T-shirtów, które mogę sobie w byle sklepie kupić. Spodnie i spódnice w rozmiarze S - 2 sztuki do wyboru :/ 2. Happy Mum, Arkady - ceny spore, ale jakość z kolei przednia. Kupiłam w desperacji jeansy rurki (S), kosztowały jakieś 210, jeśli mnie pamięć nie myli, ale noszę je od 4 miesięcy i nie widać po nich. Dodam, że od 3 miesięcy noszę je co drugi dzień, więc zużycie spore. Warte swojej ceny. Asortyment jest ok, nawet jak na mały sklep. No i mają S-ki jako jedni z niewielu. 3. Mama Delicious, Traugutta - z rozbawieniem wyczytałam, że sobie pani bez sensu antyreklamę spamowaniem zrobiła, bo sklep jest naprawdę fajny. Oczywiście, lekkie problemy z rozmiarem S, ale kupiłam tam spódnicę za 120 i przecenioną koszulkę taką do nakładania na coś, a więc sprytne urozmaicenie dotychczasowej garderoby, za 39 po przecenie. Ogólnie dość drogo ale w końcu to mama licious, więc nie spodziewałam się niczego innego. 4. H&My - aż boję się tam wchodzić, sterty spodni i innych rzeczy w rozmiarze od 42 w górę, jakoś tak bez górnej granicy chyba :) 5. C&A - nic tam nie znalazłam. Wszystko w dużych rozmiarach i jakość jakaś taka, jakbym miała być trzecią użytkowniczką tych ciuchów :/ Ogólnie myślę sobie, że niskie rozmiary ciążowe to jakaś zupełnie niezagospodarowana nisza w naszym pięknym mieście. Wszędzie słyszę, że "było mało i od razu wyszły". Czy tylko mi się nasuwa myśl: zamawiać więcej S-ek i sprzedawać więcej? Dodam tylko, że jestem nowa na forum, ale nie prowadzę i nie reklamuję żadnego ze sklepów. Pracuję w biurze i nie mam czasu jeździć po mieście i odkrywać nowych sklepów, więc jeśli jakieś znacie, to piszcie. Chętnie poświęcę jedną sobotę na zakupy. Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamat-oli5 Re: odzież ciążowa Wrocław 08.08.11, 14:20 Zapomniała Pani o 2 najfajniejszych sklepach, ja się tam ubierałam w Feniksie i na Kościuszki, duży wybór różnych firm i ceny w porównaniu do innych o wiele niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
k_agula Re: odzież ciążowa Wrocław 08.08.11, 18:26 A gdzie dokładnie na Kościuszki? Nie znam tego sklepu :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.2191 Re: odzież ciążowa Wrocław 13.04.12, 10:20 Witam, Dla wszystkich przyszłych mamuś - mam kilka fajnych ciuchów w idealnym stanie i za małe pieniążki do sprzedania , można znaleźć na aukcjach Allegro pod nazwą" koralikowy kufer" - Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aicha1308 Re: odzież ciążowa Wrocław 24.10.12, 10:29 Witam, wie ktoś może o jakiś tańszych rzeczach ciążowych we Wrocławiu?? Może na Zielińskiego?? albo innym placu, proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek47 Re: odzież ciążowa Wrocław 08.02.14, 13:11 Hej, jestem w 8 miesiącu ciąży i potrzebowałam spodni a szkoda mi wydać kupę kasy na spodnie które ponoszę miesiąc. I trafiłam na sklep z odzieżą używana na kamieńskiego tam na przeciwko szpitala i kupiłam super spodnie ciążowe za 30zł !!! Poza tym kupiłam ładne dwie bluzki do karmienia i sukienkę. W sumie wydałam 100zł za 4 rzeczy gdzie w innym sklepie musiałabym zapłacić co najmniej 300zł :/. Na pewno jeszcze tam zajrzę nie raz ;) I wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wciazymodna Re: odzież ciążowa Wrocław WCIĄŻ-Y MODNA 21.05.14, 12:50 Dzień Dobry Chciałabym odnowić wątek, ponieważ pojawił się we Wrocławiu nowy sklep z odzieżą ciążową :) Nazywa się Wciąż-y Modna i znajduje się w Domu Handlowym ASTRA ul. Horbaczewskiego 4 STOISKO 107 ZAPRASZAMY SERDECZNIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
wciazymodna Re: odzież ciążowa Wrocław WCIĄŻ-Y MODNA 21.05.14, 16:55 Dzień Dobry Chciałabym odnowić wątek, ponieważ pojawił się we Wrocławiu nowy sklep z odzieżą ciążową :) Nazywa się Wciąż-y Modna i znajduje się w Domu Handlowym ASTRA ul. Horbaczewskiego 4 STOISKO 107 www.facebook.com/wciazymodna ZAPRASZAMY SERDECZNIE :) Odpowiedz Link Zgłoś