Dodaj do ulubionych

OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach?

IP: *.zmigrod.jarsat.pl 16.02.04, 20:47
szukam odwarznych ktorym udalo się zdać maturę po kilku latach od ukończenia
średniej. CZY TO MOżliwe. :) :p
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaa Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: 62.233.177.* 16.02.04, 21:08
      Moj sasiad zdal mature, moze nie po 15 latach , ale po ok siedmiu. wiec na
      pewno mozna. Nie taki diabel straszny!!
      • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 17.02.04, 16:40
        dzięki za wsparcie jeszcze kilka takich wiadomości i zacznę coś robić w tym
        kierunku. jeśli nie tajemnica - to czy musiał zdawać w kuratorium. dzięki
        PA :) :)
        • luksusowy_yacht Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? 17.02.04, 17:06
          mój brat próbował po 10 i oblał, ale powodzenia. Trzeba próbować!!!
          • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 17.02.04, 17:53
            Dzięki ale ja się boję nawet sprubować. Nawet niewiem od czego zacząś.
            nawet gdybym sprubowała i oblała to poczuła bym się lepiej żecoś zrobiłam w tym
            kierunku. BOżE chyba potrzebny mi psycholog. :P
            • Gość: sosana Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.04, 11:34
              Witam,
              Zycze powodzenia,
              ale na poczatek odsylam do slownika ortograficznego.
              W Twoim krotkim poscie jest sporo bledow.
              Pozdrawiam ;-))
          • Gość: Tomek Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 18:00
            Ja zdałem mature po 15 latach potem skończyłem studia a teraz końzcę następne.
            Dasz radę spoko. Mi się udało Tobie też się uda. Wiara czyni cuda.....
            • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 17.02.04, 18:14
              mówicz (piszesz)serio TOMKU nie kpisz ze mnie.
              • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 17.02.04, 21:04
                CZy leci z nami psycholog
                • Gość: kojka Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.polanka.kom-net.pl 18.02.04, 10:04
                  jestem!
                  Ata,ja myślę ,ze masz problem
                  • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 18.02.04, 21:36
                    mam problem i to wielki zdysortografią COrobić????????
          • Gość: jolcia Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.02.04, 10:17
            Jestem polonistką i uczę dorosłych w szkole wieczorowej. Do matury podchodzili
            w mojej karierze ludzie kilkanaście lat po ukończeniu szkoly i to z
            powodzeniem. Na pewno Ci się uda. Na rynku księgarskim jest tyle świetnych ,
            syntetycznie opracowanych materiałów do powtórek, że łatwo sobie wszystko
            odświeżyć w pamięci. Z doświadczenia wiem, że im starszy abiturient, tym
            lepsze, dojrzalsze odpowiedzi. Połamania pióra!Odwagi!
            • Gość: kojka Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.polanka.kom-net.pl 18.02.04, 10:31
              wcześniej mi się wysłąłąo bez dokończenia.
              ...Dasz radę ,tylko sama musisz wierzyć!
            • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 21.02.04, 18:04
              Taka wiadomość była mi bardo potrzebna. Czy naprawdę istnieje taka szkoła gdzie
              nauczyciele mają takie ludzkie podejście. WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!! PA.
    • Gość: aga Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.04, 20:02
      zdawałam maturę 10 lat po ukończeniu szkoły średniej, i oczywiście zdałam -
      wszystko za pierwszym podejściem a oceny miałam na maturze o niebo lepsze niż w
      liceum, więc jak widzisz to jest do zrobienia!!! głowa do góry i trochę wiary w
      siebie! na pewno się uda! aby trochę wczuć się w atmosferę chodziłam na kurs
      przygotowujący do matury do CKU (do niedawna przy Strzegomskiej, teraz chyba
      Swobodna), uczy tam niesamowita i fantastyczna moim (i nie tylko moim) zdaniem
      nauczycielka biologii, dzięki niej matura z biologii była bajką, oczywiście
      uczyć się także trzeba było oczywiście, nic za darmo :-), nie pamiętam w tej
      chwili niestety jak się nazywa ta Pani, ale potrafiła na zajęciach stworzyć
      taki klimat, że wszystko wydawało się być oczywiste i proste i człowiek
      zaczynał żałować, że tak długo odkładał plany związane ze zdawaniem matury
      (moja 5 z biologii na maturze i pozytywne nastawienie to w bardzo dużej mierze
      zasługa tej Pani)
      możesz zdawać maturę w szkole średniej, którą kończyłaś a jeśli nie chcesz to
      piszesz podanie do kuratorium, w którym prosisz o możliwość przystąpienia do
      egzaminu dojrzałości dla dorosłych w kuratorium (nawt jeśli kończyłaś kiedyś
      dzienną szkołę to masz taką możliwość) - to najczęściej jest teraz tak że
      kuratorium wyznacza Ci szkołę, w której są przeprowadzane egzaminy dojrzałości
      dla dorosłych i tam zdajesz - nie w samym kuratorium
      poza tym teraz nie trzeba od nowa wszystkiego zaczynać nawet jeśli ktoś nie zda
      któregoś przedmiotu - również pisemnego, tylko wszystko co zdasz masz
      zaliczone, to czego się nie zda zalicza się za pół roku (od momentu
      przystąpienia do matury masz 2 lata na zaliczenie wszystkich egzaminów, a
      matury są styczniowe i majowe), nie wiem natomiast jaka będzie zasada
      dla "starych" absolwentów od 2005 roku
      pozdrawiam i bierz się do pracy
      • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 18.02.04, 22:46
        Dzieki- teraz to dopiero mam dylemat (aż mnie brzuch boli).
      • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 20.02.04, 22:58
        Gdzie zdawalać ,wstarej szkole?
        • Gość: aga Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 11:49
          nie!!! wolałam w wyznaczonej przez kuratorium
          • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 22.02.04, 19:47
            aga- będę Cię dalej męczyć - cz szkołę wybrało ci kuratorium cz sama im coś
            sugerowałaś. Jak to się załatwia? PA :-)
            • Gość: aga Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.04, 21:10
              napisz na poziomka55@gazeta.pl
              pozdrawiam
    • Gość: Nauczyciel Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.sbc.man.ac.uk 22.02.04, 15:58
      Dziewczyno nie ma watpliwosci, ze jezeli tylko chodzi ci to po glowie, to
      powinnas to zrobic. I to nie z mysla:' ...sprobuje... moze sie uda',
      lecz: 'ide! a jak juz zaczne, to zdam i bede miec mile wspomnienia na cale
      zycie'. Sam jestem bardzo mloda osoba- 1976 rocznik, koncze doktorat z biologii
      i przez 3 lata oprocz nauczania w szkolach dziennych, prowadzilem zajecia z
      biologii i chemii w szkolach dla ludzi, ktorzy chca po latach zdawac mature. Na
      poczatku bylo mi troche nieswojo. Wiesz, ja 24-28 lat nauczam ludzi w wieku 40,
      50 czy nawet ok. 60-tki. Ale po czasie stwierdzam- to sa najlepsze ekipy.
      Swietna atmosfera, fajny sposob nauczania- nie tracisz czasu na pierdoly, tylko
      dostajesz skondensowana potrzebna wiedze, ktora pozwoli Ci zdac egzaminy. I
      tylko nie wolno Ci sie bac. Jak bys chciala i miala czas moglabys na pewno
      robic kariere akademicka. Wiekszosc ludzi jest uzdolniona, lecz malo kto
      korzysta z tego w zyciu. Poza tym to swietny sposob by poczuc sie lepiej,
      pozbyc wszelkich zmartwien i depresji. Praca, praca... a kiedys jeszcze z lezka
      w oku wspomnisz swoje zmagania. Ja gdyby mozna, chcialbym miec znow z 15 lat,
      zasuwac na lekcje i niczym sie nie przejmowac. A propos szkoly, moi uczniowie
      zdawali egzamy wlasnie na Strzegomskiej. Polecam to lub 'Edukacje' w SP 65 na
      Gadowie Malym. Powodzenia.
      • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 22.02.04, 19:42
        Przyjaciele (chyba mogę was tak nazywać)dzięki za cłowa otuchy i wiarę w moja
        mozliości.
        "NAUSZYCIEL" jestem wdzięczna za konkretne wskazowki, proszę o jeszcze wazna
        jest dla mnie każda infornacja!!!!!!!!!!!!! pa.
        • Gość: ata68 Re: OPTYNIŚCI- MATURA PO 15 latach? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 28.02.04, 18:49
          To znowu ja:) :) :) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka