Dodaj do ulubionych

podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego

29.04.10, 08:59
Czy ktoś wie, gdzie we Wrocławiu można się podpisać ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Seseseses Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.10, 09:39
      A Ty co jaja sobie robisz ?
      • kontrarian Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 29.04.10, 09:43
        Gość portalu: Seseseses napisał(a):

> A Ty co jaja sobie robisz ?

Czemu jaja ? Sądziłem, że jak się zapytam na forum które czyta tyle ludzi, to
        się szybko dowiem.
        • z-reka-w-nocniku Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 29.04.10, 11:10
          ja sie tym zajme
    • kklement Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 29.04.10, 11:36
      Sprawdź szalety miejskie, na pewno na ich ścianach znajdziesz
      miejsce na podpis godne tematu.
    • radeberger Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 29.04.10, 11:41
      50-226 Wrocław, ul. Wybrzeże Korzeniowskiego 18

spróbuj tutaj
    • Gość: ja wiem! Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:18
      Na Smoleńskiej. Ale jakbyś tam nie mógł to na Witebskiej albo Mińskiej, nie
      pchaj się za wszelką cenę.
      • Gość: lechu Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:35
        A gdzie dokładnie na Mińskiej?
        • zla_wiedzma Arkady/ul.Piłsudskiego 29.04.10, 13:12
          (vis-à-vis przystanku tramwajowego)
          Jest wystawiony "stolik" PIS i zbierane są jak mniemam podpisy pod kandydaturą
          J.K na prezydenta ....
          • Gość: yuytryt Re: Arkady/ul.Piłsudskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.10, 21:41
            To na Mińskiej są przystanki tramwajowe?
          • Gość: hejka Pisowskie dwa zwoje mozgowe IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 22:05
            Autor: zla_wiedzma☺
            (vis-à-vis przystanku tramwajowego)
            Jest wystawiony "stolik" PIS i zbierane są jak mniemam podpisy pod
            kandydaturą
            J.K na prezydenta ....
            • zla_wiedzma Do heyka 30.04.10, 12:21
              Gość portalu: hejka napisał(a):

Motto
              Gdybym mial w domu "entuzjastke" Pisuarowa, to szybko zasililaby
              kolejke do pomocy spolecznej!

Ty pewnie słuchasz jedynego słusznego radia z Torunia ?
              W domu pewnie wisi kilka podobizn ojca dyrektora ? Stąd pewnie ten jad hipokryto....
              Cóż.... czy trzeba być sympatykiem PIS by komuś odpowiedzieć na pytanie ? Nie
              !!! Tak dla jasności nie trzeba...

Jesteś jak dla mnie jakimś anonimowym tchórzem co to tylko incognito wyraża
              swoje poglądy i głośno się wypowiada ...

Nie mniej jednak, żal mi Cię.... żałosny niby facecie...
              • Gość: hejka Re: Do heyka IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.10, 18:31
                zla_wiedzma napisała:

> Gość portalu: hejka napisał(a):
                >
                > Motto
                > Gdybym mial w domu "entuzjastke" Pisuarowa, to szybko zasililaby
                > kolejke do pomocy spolecznej!
                >
                > Ty pewnie słuchasz jedynego słusznego radia z Torunia ?
                > W domu pewnie wisi kilka podobizn ojca dyrektora ? Stąd pewnie ten
                jad hipokryt
                > o....
                > Cóż.... czy trzeba być sympatykiem PIS by komuś odpowiedzieć na
                pytanie ? Nie
                > !!! Tak dla jasności nie trzeba...
                >
                > Jesteś jak dla mnie jakimś anonimowym tchórzem co to tylko
                incognito wyraża
                > swoje poglądy i głośno się wypowiada ...

>
                >
                > Nie mniej jednak, żal mi Cię.... żałosny niby facecie...

Z kobiety, to masz jedynie myslenie dwuzwojowe!
                Kobieta oddajaca glos na Jarka, to tylko dodatek do zycia na Ziemi!
                W swej decyzji nie odbiegasz od mandryla pragnacego zjesc banana.
                Wspolczuje twemu chlopu.....
                • zla_wiedzma Re: Do heyka 30.04.10, 20:19
                  Niech Ci będzie. Moje zwoje mój problem za to Twój mózg (o ile go w ogóle
                  jednokomórkowcu masz) jest jak napompowany balon i potwierdzeniem tego jest że
                  nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... to raz a dwa powtarzasz jak papuga to
                  samo "> Z kobiety, to masz jedynie myslenie dwuzwojowe!" hahaha żałosne !! No
                  nic zdrówka i może kiedyś mama pozwoli Ci samemu wyjść do piaskownicy
                  bez odbioru żałosny tchórzu...
                  • Gość: hejka Re: Do heyka IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.10, 20:42
                    zla_wiedzma☺ 30.04.10, 20:19 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                    Odpowiedz

Niech Ci będzie. Moje zwoje mój problem za to Twój mózg (o ile go w
                    ogóle
                    jednokomórkowcu masz) jest jak napompowany balon i potwierdzeniem
                    tego jest że
                    nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... to raz a dwa powtarzasz jak
                    papuga to
                    samo "> Z kobiety, to masz jedynie myslenie dwuzwojowe!" hahaha
                    żałosne !! No
                    nic zdrówka i może kiedyś mama pozwoli Ci samemu wyjść do
                    piaskownicy
                    bez odbioru żałosny tchórzu...

Kobieta, to cos wiecej, niz wypisywanie bzdur na forum i
                    podpisywanie listy na Jarka!
                    Kobieta to pewnie jestes, przy odbieraniu pensji w pracy.
        • Gość: jelenia rogi przygotuj pieniadze na zrzute IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 22:10
          Gość: lechu IP:
          A gdzie dokładnie na Mińskiej?

W barze "U Murzyna". Musisz przygotowac 100 zl skladkowego i
          wpisowego. Mozesz to rozliczyc w przyszlym roku jako zapomoge dla
          szpitala psychiatrycznego. US uwzgledni!
      • garym Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 30.04.10, 12:32
        Gość portalu: ja wiem! napisał(a):

> Na Smoleńskiej. Ale jakbyś tam nie mógł to na Witebskiej albo Mińskiej, nie
        > pchaj się za wszelką cenę.

Szczególnie jakby ranek mglisty był :D
    • Gość: tu Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 13:19
      W Galerii Grunwaldzkiej na pl. Grunwaldzkim.
      Ostatnie piętro przy stolikach McDonald's.
      • Gość: elkazet kapownik przebrzydly IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 22:06
        Autor: Gość: tu
        W Galerii Grunwaldzkiej na pl. Grunwaldzkim.
        Ostatnie piętro przy stolikach McDonald's

Kapus po dziadku i tatusiu
    • Gość: nkl Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 13:58
      W restauracji Pizza Hut w Rynku - wewnątrz przy jednym ze stolików.
      • kontrarian Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 29.04.10, 17:07
        Dziekuję bardzo. Rzeczywiscie jest w miescie troche takich stolików.
        Natknąłem się na jeden w Rynku, u wylotu Swidnickiej. I podpisałem się
        [ odstawszy chwilę w kolejce ].

Obok chyba na Olechowskiego zbierają, i nie ma kolejki. Więc jak komuś się
        spieszy to polecam Olechowskiego.
        • Gość: elkazet krzyzykiem na liscie IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 20:53
          Autor: kontrarian
          Dziekuję bardzo. Rzeczywiscie jest w miescie troche takich
          stolików.
          Natknąłem się na jeden w Rynku, u wylotu Swidnickiej. I podpisałem
          się
          [ odstawszy chwilę w kolejce ].

Obok chyba na Olechowskiego zbierają, i nie ma kolejki. Więc jak
          komuś się
          spieszy to polecam Olechowskiego

Trzeba byc niesamowicie zdesperowanym "patriota" by podpisywac
          takowe listy, a szczegolnie Jara K., zwanego "Wilcze Oczy".
          Wspolczuje wyboru i zapraszam na kontrolne badania!
          • Gość: gośc Re: krzyzykiem na liscie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.10, 19:02
            Daruj sobie elkazet te bzdurne komentarze. Trzeba być nieźle
            zdesperowanym, by tracić czas na pisanie takich bzdurnych komentów
      • Gość: elkazet sporo kapusty na forum IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 22:07
        Autor: Gość: nkl IP:
        W restauracji Pizza Hut w Rynku - wewnątrz przy jednym ze stolików

Kolejna kapucha. Pewnie rodzinne od 1945 roku!
    • Gość: hejka Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 20:48
      Autor: kontrarian
      Czy ktoś wie, gdzie we Wrocławiu można się podpisać

Na scianie w szalecie na Solnym. Tam, wsrod "zapachu" uryny jest
      miejsce do podpisywania! Zdaje sie najlepszym....
      • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.10, 13:07
        Koło Feniksu jest stolik, gdzie panie zbierają podpisy na
        Kaczyńskiego. Tam wczoraj złożyłam swój podpis.
        • Gość: go Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 13:44
          W eMPIKU w Renomie (ul. świdnicka) jest kilka stolików i tam można.
    • Gość: here Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 14:00
      Najlepszym miejscem jest to:
      www.kolej.one.pl/index.php?dzial=stacje&id=3255&okno=start
      • Gość: Bela Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.wroclaw.mm.pl 30.04.10, 19:16
        Zwariowaliscie? Kaczynski prezydentem? 5 lat sluchac potem tego
        festiwalu nienawisci, dzielenia ludzi na lepszych i gorszych,
        agresji i fanatyzmu? NIE. STOP KACZYNSKIEMU.
        • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.10, 20:22
          Nie , dopiero się obudziliśmy. Stop tej sztuczności i pozie,
          prostackości i chamowatości,
          buty i arogancji, pazerności na władzę i tym podobnych cech, które
          reprezentuje Komorowski i jego zwolennicy.
          • Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: 79.110.200.* 30.04.10, 21:05
            > Nie , dopiero się obudziliśmy. Stop tej sztuczności i pozie,
            > prostackości i chamowatości,
            > buty i arogancji, pazerności na władzę i tym podobnych cech, które
            > reprezentuje Komorowski i jego zwolennicy.

No, pojechałeś. Obaj, co prawda, to prawicowe dziadostwo, ale w "prostackości, chamowatości, bucie, arogancji, pazerności na władzę" to JarKacz jest zdecydowanym liderem.
            Pozdrawiam,
            Levack
            • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.10, 21:54
              Nie zgapiaj.
              Nie w temacie, ale pokazuje czym w istocie jest ekipa PO. Takich
              perełek jest całe mnóstwo.

www.tvn24.pl/-1,1610767,0,1,panstwowy-bank-zatrudnia-ludzi-z-
              fozz,wiadomosc.html
              • Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: 79.110.200.* 30.04.10, 22:33
                Nie wiem, co mi chcesz pokazać. Możesz sobie wygóglać podobne przypadki z czasów rządu PIS, z czasów rządów SLD, AWS, itd.
                Chcesz powiedzieć, że JarKacz z tym skończy? To naiwny jesteś. Na tym polega polityka na całym świecie, że się kumpli wciska gdzie się da. Różnica w Polsce między PIS a resztą polega na tym, że inni przynajmniej próbują wciskać w miarę kompetentnych (nawet ten link pokazuje, że jednak do tego banku wpakowali ex-wiceministra finansów, czy jakiegoś prawnika), a PIS jak rządził z Lepperem i Giertychem to nawet nie próbował. Inna sprawa, że nie miał specjalnie kogo.
                Najprościej jest to rozwiązać ograniczając możliwości zatrudniania kolesi - poprzez prywatyzację i likwidację wszelkich państwowych agencji itp. Ale JarKacz jako narodowy socjalista jest zwolennikiem państwowych zakładów rządzonych przez związki zawodowe, więc raczej tych patologii nie ograniczy (miał okazję to zrobić, ale nie zrobił).
                Pozdrawiam
                Levack
                • Gość: bb Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 01.05.10, 00:14
                  bardzo dobrze na przykladzie stoczni to widac bylo.
                  wsadzili tam jakiegos fajfusa z lpr-u ktory na ocz to widzial co najwyzej kajak
                  i jak po przejaela wladze to byli oburzeni ze stocznia w dlugach i eu nie chce
                  uznac pomocy dla niej. a przez 4 lata sami nic nie zrobili
                • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.10, 09:57
                  Nie , no rozśmieszyłeś mnie pisząc o tych kompetentnych i
                  kompetencjach. Prawie turlam się ze śmiechu.Nie oczekuję, że PIS
                  bedzie partią idealną ( bo żadna taką nie jest) , ale przynajmniej
                  zmierza w prawym kierunku i ma jakąś wizję państwa. Wybacz, ale
                  dystansuję sie od wizji państwa pijarowskiej, kompletnie nieudanej(
                  chyba żadnej właściwie?) i nieodpowiedzialnej, jaką realizuje PO ze
                  swoim ludowym sojusznikiem.Państwo polskie (rząd), wycofując się z
                  odpowiedzialności za społeczeństwo, za jego przyszłość, jest wręcz
                  likwidowane (IPN, stocznie, media publiczne, służba zdrowia,
                  wydzielenie prokuratora generalnego z rządu).
                  Tragedia smoleńska pokazała,że
                  państwo polskie to dziś jedna wielka mizeria. Tragizm katastrofy
                  prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem, jak i wszystko to, co
                  zdarzyło się tuż po tej tragedii, ukazały państwo polskie jako
                  bezradną atrapę. Państwo-atrapa okazało się m.in. zdumiewająco
                  konsekwentne w dystansowaniu się od aktywnego udziału w wyjaśnianiu
                  tragedii. To Rosji oddano całą inicjatywę w prowadzeniu śledztwa. W
                  telewizji zobaczyliśmy bezradność polskich prokuratorów wojskowych
                  zapowiadających na nie wiadomo kiedy otrzymanie od Rosjan
                  wyników “wstępnego śledztwa”. Usprawiedliwieniem ma być
                  stwierdzenie, że aktualny stan prawny uniemożliwia prowadzenie
                  śledztwa przez polskich prokuratorów na terenie innego państwa. Ale
                  innym państwom to się udawało. Zaniechano też poszukiwania pomocy w
                  NATO w prowadzeniu dochodzenia. Zrezygnowano z powołania
                  międzynarodowej komisji ds. katastrofy oraz z pomocy
                  międzynarodowych instytucji lotniczych. Pogodzono się z faktem
                  zatrzymania przez Rosjan wszystkiego, co wraz z samolotem i jego
                  czarnymi skrzynkami stanowiło polską własność. gen. Roman Polko
                  pyta, gdzie jest sprzęt elektroniczny (np. telefony) należące do
                  prezydenta i dowódców wojskowych. W końcu pogodzono się z
                  wersją “nieszczęśliwego wypadku”, ale to już największa zasługa
                  mediów. Rząd (premier, minister Klich, służby Bondaryka) nie poczuwa
                  się do żadnej odpowiedzialności za to, co się stało, nawet do
                  odpowiedzialności tzw. politycznej.I to mają być te kompetencje i
                  brak patologii, o których piszesz?
                  • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 10:28
                    Zgadza się , dobrze to określiłeś „Państwo-atrapa” , wielu jest nawet tego
                    nieświadoma.
                    Kaczyński walczył z „Państwo-atrapa” , wypadek pod Smoleńskiem pokazał , że
                    Kaczyński walczył z realnymi zagrożeniami i miał jak najbardziej rację.
                    • Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 11:02
                      Kaczyński walczył z „Państwo-atrapa” , wypadek pod Smoleńskiem poka
                      > zał , że
                      > Kaczyński walczył z realnymi zagrożeniami i miał jak najbardziej rację.

Mógłbyś rozwinąć, jak wypadek lotniczy pokazał, że śp Kaczyński walczył z realnymi zagrożeniami? Jakimi zagrożeniami? I jakby szczęśliwie wylądował to by znaczyło, że nie walczył?
                      Ja cały czas miałem (i mam) wrażenie, że Kaczyńscy (obaj) walczą z urojonymi zagrożeniami.
                      Pozdrawiam
                      Levack
                      • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 11:33
                        Kaczyński walczył ze stanem państwa.
                        Wypadek pod Smoleńskiem pokazał w jakim stanie jest polskie państwo.
                        Katastrofalnym . To fasada państwa przed którą nie ma nikt respektu.
                        Instytucje państwowe są w groteskowym stanie, szczególnie Tusk swoją postawą i
                        oświadczeniami udokumentował , że Polska jest państwem o charakterze poddańczym.
                        Jeśli to nie jest dla Ciebie wystarczające , to już nie mogę Tobie pomóc.
                  • Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 10:56
                    > Nie , no rozśmieszyłeś mnie pisząc o tych kompetentnych i
                    > kompetencjach. Prawie turlam się ze śmiechu.Nie oczekuję, że PIS
                    > bedzie partią idealną ( bo żadna taką nie jest) , ale przynajmniej
                    > zmierza w prawym kierunku i ma jakąś wizję państwa. Wybacz, ale
                    > dystansuję sie od wizji państwa pijarowskiej, kompletnie nieudanej(
                    > chyba żadnej właściwie?) i nieodpowiedzialnej, jaką realizuje PO ze
                    > swoim ludowym sojusznikiem.Państwo polskie (rząd), wycofując się z
                    > odpowiedzialności za społeczeństwo, za jego przyszłość, jest wręcz
                    > likwidowane (IPN, stocznie, media publiczne, służba zdrowia,
                    > wydzielenie prokuratora generalnego z rządu).

Jak być może zauważyłeś nie jestem zwolennikiem PO, nie musisz mi wciskać PISowego pijaru jakie to PO jest straszne. Jest straszne, jak każde prawicowe ugrupowanie. Niemniej jednak porównanie koalicji Kaczyński-Lepper-Giertych z Tusk-Pawlak jest jak porównanie cichodajki spod dworca we Włoszczowie do luksusowej kurtyzany z hotelu 5*. Niby jedno i drugie to kurwa, ale różnicę widać na pierwszy rzut oka.
                    PIS nie ma żadnej wizji państwa, bo zamordyzm, świętowanie kolejnych klęsk, wieszanie "komuchów" to nie jest wizja państwa. PO też niespecjalnie ma jakąś wizję, ale przynajmniej to co mówią jakoś się trzyma kupy. Tym się różni prawica narodowo-socjalistyczna (PIS) od prawicy narodowo-kapitalistycznej (PO).

Z mojego punktu widzenia likwidacja IPN, pozbywanie się nierentownych zakładów, "likwidowanie" mediów publicznych to są jedne z niewielu dobrych posunięć tego rządu. Państwo nie jest od posiadania stoczni, kopalni, banków, posiadania telewizji, itd. A to co robi IPN (przy założeniu, że to w ogóle jest potrzebne) to mogą spokojnie robić historycy na uczelniach (część naukowa) i sądy powszechne (część "represyjna").

> Tragedia smoleńska pokazała,że
                    > państwo polskie to dziś jedna wielka mizeria. Tragizm katastrofy
                    > prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem, jak i wszystko to, co
                    > zdarzyło się tuż po tej tragedii, ukazały państwo polskie jako
                    > bezradną atrapę. Państwo-atrapa okazało się m.in. zdumiewająco
                    > [ciach - czego zaniechano, czego nie zrobiono]

No,tu poleciałeś PiSowko-Rydzykowym pijarem.
                    Poczytaj sobie o konwencji chicagowskiej. Ona określa jakie są procedury w wypadkach lotniczych i kto prowadzi śledztwo.
                    O Twoich spiskowych teoriach nie ma co dyskutować. Dochodzenia w przypadku takich katastrof trwają kilka miesięcy. Zawsze.
                    Dlaczego winisz rząd, że pilot lądował chociaż nie powinien?
                    Poczekaj na końcowe wyniki śledztwa, chociaż jak znam PiSowskie podejście, to jak nie okaże się, że to "ruscy podłożyli bombę" to znaczy, że śledztwo było kompletnie skopane i robione pod z góry ustaloną tezę.

Pozdrawiam
                    Levack
                    • ddyzma5 Levack 01.05.10, 11:23
                      Cytat: Levack

Z mojego punktu widzenia likwidacja IPN, pozbywanie się nierentownych zakładów, "likwidowanie" mediów publicznych to są jedne z niewielu dobrych posunięć tego rządu. Państwo nie jest od posiadania stoczni, kopalni, banków, posiadania telewizji, itd. A to co robi IPN (przy założeniu, że to w ogóle jest potrzebne) to mogą spokojnie robić historycy na uczelniach (część naukowa) i sądy powszechne (część "represyjna").

Obawiam się , że Ty nie bardzo wiesz co to takiego jest państwo.
                      Ewentualnie był byś tak miła i uświadomił mnie, co to takiego jest ten organizm państwowy.
                      Jakie państwo ma funkcje i zadania do wypełnienia. I nie redukuj tego stwierdzenia do zbierania podatków przez instytucje państwowe. W jednym ze swoich postów napisałeś , że zadaniem państwa jest zapewnienie egzystencji migrantom.
                      Z wielu Twoich postów wynika , że zadaniem państwa jest niebyt państwem.
                      Ale może się mylę.
                      • Gość: Levack Re: Levack IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 11:48
                        Z przyjemnością :)
                        Państwo powinno: zagwarantować osobom przebywającym na terenie państwa bezpieczeństwo. Bezpieczeństwo fizyczne (policja), bezpieczeństwo prawne (system prawa taki, żeby w relacji prawnej państwo-mieszkaniec była równowaga), bezpieczeństwo nazwijmy to zdrowotne (państwo gwarantuje ochronę zdrowia na podstawowym poziomie, reszta - dla ubezpieczonych i płacących).
                        Bezpieczeństwo prawne obejmuje też wspieranie inicjatywy obywateli.
                        Państwo powinno też wspierać socjalnie obywateli, ale na zasadzie dawania wędki, a nie rybki.
                        Państwo powinno prowadzić politykę zagraniczną najlepszą dla obywateli - ja wiem, tu już jest problem w ustaleniu jaka jest najlepsza, więc przyjmijmy, że najlepsza to jest taka, o której obywatele zdecydowali w wyborach parlamentarnych.
                        Państwo powinno, w maksymalnie ograniczonym zakresie, prowadzić politykę obronną, w przypadku Polski w sojuszu NATO.
                        itd. niespecjalnie chce mi się opisywać mój idealny system podatkowy, jaka ma być polityka rolna i inne elementy, ale zauważasz w jakim kierunku to wszystko idzie.

Obywatel/mieszkaniec - używam zamiennie, obejmuje również imigrantów.

Natomiast państwo absolutnie nie ma być właścicielem firm.
                        Pozdrawiam
                        Levack
                        • ddyzma5 Re: Levack 01.05.10, 13:54
                          Gość portalu: Levack napisał(a):

> Z przyjemnością :)
                          > Państwo powinno: zagwarantować osobom przebywającym na terenie państwa bezpiecz
                          > eństwo. Bezpieczeństwo fizyczne (policja), bezpieczeństwo prawne (system prawa
                          > taki, żeby w relacji prawnej państwo-mieszkaniec była równowaga),
                          >
                          >

system prawa taki, żeby w relacji prawnej państwo-mieszkaniec była równowaga

Co to takiego???
                          >
                          >
                          bezpieczeństw
                          > o nazwijmy to zdrowotne (państwo gwarantuje ochronę zdrowia na podstawowym pozi
                          > omie, reszta - dla ubezpieczonych i płacących).
                          > Bezpieczeństwo prawne obejmuje też wspieranie inicjatywy obywateli.
                          > Państwo powinno też wspierać socjalnie obywateli, ale na zasadzie dawania wędki
                          > , a nie rybki.
                          > Państwo powinno prowadzić politykę zagraniczną najlepszą dla obywateli - ja wie
                          > m, tu już jest problem w ustaleniu jaka jest najlepsza, więc przyjmijmy, że naj
                          > lepsza to jest taka, o której obywatele zdecydowali w wyborach parlamentarnych.
                          > Państwo powinno, w maksymalnie ograniczonym zakresie, prowadzić politykę obronn
                          > ą, w przypadku Polski w sojuszu NATO.
                          > itd. niespecjalnie chce mi się opisywać mój idealny system podatkowy, jaka ma b
                          > yć polityka rolna i inne elementy, ale zauważasz w jakim kierunku to wszystko i
                          > dzie.
                          >
                          > Obywatel/mieszkaniec - używam zamiennie, obejmuje również imigrantów.
                          >
                          > Natomiast państwo absolutnie nie ma być właścicielem firm.
                          >
                          >
                          W europie zachodniej są gałęzie strategiczne, które są w rękach państwa.
                          I nie tylko strategiczne. Mój syn od lat pracuje w takiej firmie państwowej w Austrii. I jest wiele takich firm państwowych. Firma te przynoszą niezłe dochody i pracownicy w nich są dobrze opłacani.
                          Firmy te są przykładami wynagrodzenia dla gospodarki prywatnej.
                          Gospodarka prywatna musi się liczyć z taką konkurencją.
                          Te firmy państwowe wypracowują całkiem niezły dochód. Pieniądze te idą do budżetu państwa i są spożytkowane na np. cele socjalne itp.

Z Twojego postu wynika , że jesteś zwolennikiem hasła Więcej Wolności , mniej Państwa.
                          Hasła typu „Więcej Wolności , mniej Państwa“ należą na scenie polityki zachodniej cywilizacji, do prowokacyjnych stwierdzeń uważanych za niebezpieczne.
                          De facto prowadzą one do likwidacji Państwa i do chaosu.
                          Podstawowym zadaniem Państwa jest stanie na straży przestrzegania prawa.
                          Jedno z wielu zadań Państwa jest zapewnienie prawa i wolności Narodu na bazie niezależności i bezpieczeństwa kraju.
                          Państwo wspiera działalności skierowane w kierunku trwałego utrzymania strategii przetrwania narodu i dba o pokojowy międzynarodowy porządek bazujący na równych prawach.
                          Państwo ma za zadanie stworzenia możliwie jak najrówniejszych szans do rozwoju własnych obywateli.
                          Zadań tych jest mnóstwo . I czy zajrzysz do definicji Francuskiej , Szwajcarskiej czy Niemieckiej dowiesz się tego samego.
                          • Gość: Levack Re: Levack IP: 79.110.200.* 01.05.10, 16:30
                            >
                            > system prawa taki, żeby w relacji prawnej państwo-mieszkaniec była równowaga

> ]
                            >
                            > Co to takiego???

Np., że w urzędzie urzędnik nie powie "nie bo nie", że państwo nie przyjdzie do mnie bez powodu o 6 rano, itd.

> W europie zachodniej są gałęzie strategiczne, które są w rękach państwa.
                            > I nie tylko strategiczne. Mój syn od lat pracuje w takiej firmie państwowej w A
                            > ustrii. I jest wiele takich firm państwowych. Firma te przynoszą niezłe dochody
                            > i pracownicy w nich są dobrze opłacani.
                            > Firmy te są przykładami wynagrodzenia dla gospodarki prywatnej.
                            > Gospodarka prywatna musi się liczyć z taką konkurencją.
                            > Te firmy państwowe wypracowują całkiem niezły dochód. Pieniądze te idą do budże
                            > tu państwa i są spożytkowane na np. cele socjalne itp.

Ja nie twierdzę, że firma państwowa nie może przynosić zysku, że ludzie w niej nie mogą dobrze zarabiać. Ja uważam, że państwo nie jest od posiadania firm, nie jest od prowadzenia biznesu, bo to rodzi patologie, o których również Ty wspominałeś. Jak przejrzysz te swoje raporty o korupcji na które się powołujesz to zobaczysz, że większa korupcja jest w krajach, gdzie państwo może "za dużo".

> Jedno z wielu zadań Państwa jest zapewnienie prawa i wolności Narodu na bazie
                            > niezależności i bezpieczeństwa kraju.

Państwo ma zapewnić mieszkańcom wolność w ramach obowiązującego prawa, a nie wpieprzać mu się w życie. I państwo nic nie ma do Narodu (nie wiem czemu w dodatku pisanego wielką literą) tylko jak już to do społeczeństwa. Obywatelami kraju mogą być osoby różnej narodowości i państwu nic do tego, jakiej.

>i dba o pokojowy międzynarodowy porządek bazujący na równy
                            > ch prawach.

Jasne, w ramach obowiązujących umów międzypaństwowych.

> Państwo ma za zadanie stworzenia możliwie jak najrówniejszych szans do rozwoju
                            > własnych obywateli.

Dokładnie to napisałem, ale nie na zasadzie finansowania nieudaczników, państwo ma dać warunki (wędkę) a nie wszystko podane na tacy.

Mniej więcej mamy zbliżone pojęcia zadań państwa. Różnica polega na tym, że nie wierzysz w to, że obywatel sobie z większością rzeczy sam poradzi i nie potrzebuje do tego państwa.
                            Prawicowe podejście polega na tym, że państwo traktuje obywatela nie jako swojego klienta, czy wręcz sponsora, tylko jako idiotę, któremu wszystko trzeba zaplanować.
                            Pozdrawiam,
                            Levack
                      • Gość: bb Re: Levack IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 01.05.10, 11:53
                        wszystkow wiedzacy dyziu. tylko on wie co to demokracja a teraz co to panstwo.

na czym opierasz stwierdzenie ze panstwo jest tylko atrapa??
                        ze nie najechalismy smolenska czolgami aby przejac szczatki maszyny??
                        czy tez nalezysz do tych swirow co uwazaja ze prezydent zyje a kgb go porwalo i
                        przetrzymuje w bunkrze bo trumny nie byly otwarte i nie ma dowodow ze tam byly
                        ciala??

powiedz mi co takiego pis zrobil jak rzadzil poza wprowadzeniem mundurkow w
                        szkolach?? ganianiu z teczkami i karzaniu wszystkich o kkontakty z ub ???
                        mogli to robic w latach 90 a nie teraz jak juz tylko starych prykow to interesuje.
                        • ddyzma5 Re: Levack 01.05.10, 12:46
                          Dziecko drogi, działanie polskiej dyplomacji w tym przypadku pokazało daleko idącą erozję wspólnych interesów . Powiedział bym nawet, że nawet sprzeczną i interesami Polski.
                          Ślepota polityczny i bezgraniczne zaufanie Tuska , jak również całkowita brak koordynacji instytucji państwowych posiadających kompetencję w takich sprawach, pokazały w jakim stanie i w jaki sposób kierowana jest Polska.
                          Otworzyło to szerokie wrota wszelkiego rodzaju gazetowym spekulacją poszukujących sensację.
                          Po rodzaju tych spekulacji można powiedzieć z jakich źródeł one przyszły.
                          Albo ze źródeł impotentów umysłowych, albo ze źródeł wichrzycieli porządku.
                          • Gość: Levack Re: Levack IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 13:24
                            > Otworzyło to szerokie wrota wszelkiego rodzaju gazetowym spekulacją poszukujący
                            > ch sensację.
                            > Po rodzaju tych spekulacji można powiedzieć z jakich źródeł one przyszły.
                            > Albo ze źródeł impotentów umysłowych, albo ze źródeł wichrzycieli porządku.

Celnie podsumowałeś autorów wszystkich PISowsko-Rydzykowych sPISkowych teorii. Dyzma, pierwszy raz się z Tobą zgadzam. Aczkolwiek ja bym nie używał takich gomułkowsko-moczarowskiej poetyki.
                            Pozdrawiam
                            Levack
                            • ddyzma5 Re: Levack 01.05.10, 14:06

>
                              > Celnie podsumowałeś autorów wszystkich PISowsko-Rydzykowych sPISkowych teorii.
                              >
                              Ja nie podsumowuje żadnych PISowsko-Rydzykowych sPISkowych teorii.
                              Nie znam ich nawet.
                              Ja podsumowałem stan faktyczny , a on jest produktem polskiej rzeczywistości. Z tego co wiem , to takiej rzeczywistości z którą Kaczyński walczył. A więc skąd takie Twoje konkluzje ??
                              > Dyzma, pierwszy raz się z Tobą zgadzam. Aczkolwiek ja bym nie używał takich gom
                              > ułkowsko-moczarowskiej poetyki.
                              >
                              Za bardzo jesteś pod wpływem politycznych ugrupowań.
                              Odbiera to Tobie możliwość obiektywnej oceny.
                              Nie znam żadnej gomułkowsko-moczarowskiej poetyki.
                              Nigdy się nią nie zajmowałem, jak widać w przeciwieństwie do Ciebie.
                    • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.10, 12:26
                      Nie wciskam Ci pisowskiego piaru, jak wiesz, PO jest specem od
                      socjotechniki. Twoję porównanie nietrafione, bo jak wiesz, szumny
                      POPIS nie powstał głównie z winy PO ( odsyłam do odpowiednich
                      tekstów również źródłowych)
                      Powtarzam jeszcze raz, że nie uważam PiS za partię, która zapewni
                      wszystkim powszechną szczęśliwość. Ale wolę żyć w kraju, w którym
                      honorowani są patrioci i najważniejsze jest dobro wspólne, a nie w
                      kraju rządzonym przez tajnych konfidentów, sitwy i grupy interesu. I
                      myślę, że taką Polskę prawą (nie idealną) będzie budował PiS. PO da
                      nam w prezencie świat z "Mechanicznej pomarańczy.
                      Twierdzisz, że IPN jest niepotrzebne. Wg mnie brak lustracji
                      spowodował, że nasza polityka wygląda jak bagienko - ludzie o
                      niechlubnej przeszłości mogą i zapewne są szantażowani ujawnieniem
                      prawdy o ich ciemnych sprawkach. Nie ma stałych punktów odniesienia,
                      a ludzie prawi i stali w swych poglądach są spychani na polityczny
                      margines albo dorabia im się gęby . Dlatego trzeba uprzytomnić
                      Polakom, że za moment jedyna słuszna partia przejmie całą władzę.
                      Ich arogancję w stosunku do obywateli już widać jak na dłoni. Ich
                      służalczość w stosunku do Rosji również. Jak pozbędą się opozycji i
                      zdobędą władzę nad Telewizją Publiczną, to dopiero będziemy mieli
                      tutaj polityczny zamordyzm.

Ale skoro wierzysz w jedynie słuszną partię, śledztwo i wszelkie
                      poczynania rządu( nie mając nawet zasady ograniczonego zaufania, do
                      każdej władzy) to gratuluję beztroski.

• Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 12:48
                        > Nie wciskam Ci pisowskiego piaru, jak wiesz, PO jest specem od
                        > socjotechniki. Twoję porównanie nietrafione, bo jak wiesz, szumny
                        > POPIS nie powstał głównie z winy PO ( odsyłam do odpowiednich
                        > tekstów również źródłowych)

Ale mi zwisa, czy jest PO, PiS, czy POPiS. Bo to wszystko co prawicowe jest siebie warte.

> Powtarzam jeszcze raz, że nie uważam PiS za partię, która zapewni
                        > wszystkim powszechną szczęśliwość. Ale wolę żyć w kraju, w którym
                        > honorowani są patrioci i najważniejsze jest dobro wspólne, a nie w
                        > kraju rządzonym przez tajnych konfidentów, sitwy i grupy interesu. I
                        > myślę, że taką Polskę prawą (nie idealną) będzie budował PiS. PO da
                        > nam w prezencie świat z "Mechanicznej pomarańczy.

Problem polega na tym, że inaczej rozumiemy patriotyzm. Po szczegóły odsyłam Cię do wątku o Kaczyńskim, a w skrócie tylko, że wy rozumiecie patriotyzm jako upajanie się klęskami typu powstanie warszawskie, podejście "Polska Chrystusem narodów". A dla mnie patriota to ten, kto płaci podatki, nie rzuca śmieci na ulicę, sprząta gówno po swoim psie itd.
                        PIS już miał szansę budowania "dobra wspólnego" - jak to się żałośnie skończyło, to wszyscy wiemy.

> Twierdzisz, że IPN jest niepotrzebne. Wg mnie brak lustracji
                        > spowodował, że nasza polityka wygląda jak bagienko - ludzie o
                        > niechlubnej przeszłości mogą i zapewne są szantażowani ujawnieniem
                        > prawdy o ich ciemnych sprawkach. Nie ma stałych punktów odniesienia,
                        > a ludzie prawi i stali w swych poglądach są spychani na polityczny
                        > margines albo dorabia im się gęby . Dlatego trzeba uprzytomnić

Myślę, że zbyt dużą wagę przypisujesz lustracji. Waszą urojoną obsesją jest właśnie to, że twierdzicie, że byli funkcjonariusze PRL mają jakąś tajną władzę nad tym krajem. No, chyba, że chodzi Ci np. o sędziego A. Kryże, zastępcę Ziobry w rządzie PIS, który w PRL skazywał opozycjonistów.

> służalczość w stosunku do Rosji również. Jak pozbędą się opozycji i
                        > zdobędą władzę nad Telewizją Publiczną, to dopiero będziemy mieli
                        > tutaj polityczny zamordyzm.

Dlatego uważam, że powinno się zlikwidować telewizję publiczną. Żeby żadna władza nie miała możliwości zrobienia tego, co w Polsce zrobił z telewizją PIS ze swoimi koalicjantami - LPR i Samoobroną.

> Ale skoro wierzysz w jedynie słuszną partię, śledztwo i wszelkie
                        > poczynania rządu( nie mając nawet zasady ograniczonego zaufania, do
                        > każdej władzy) to gratuluję beztroski.

No i trafiłeś kulą w płot. Nie mam zaufania do żadnej władzy, szczególnie prawicowej.
                        Pozdrawiam
                        Levack

• Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.10, 07:32
                          > Problem polega na tym, że inaczej rozumiemy patriotyzm. Po
                          szczegóły odsyłam Ci
                          > ę do wątku o Kaczyńskim, a w skrócie tylko, że wy rozumiecie
                          patriotyzm jako up
                          > ajanie się klęskami typu powstanie warszawskie, podejście "Polska
                          Chrystusem na
                          > rodów". A dla mnie patriota to ten, kto płaci podatki, nie rzuca
                          śmieci na ulic
                          > ę, sprząta gówno po swoim psie itd.
                          > PIS już miał szansę budowania "dobra wspólnego" - jak to się
                          żałośnie skończyło
                          > , to wszyscy wiemy.
                          Po pierwsze, wypowiadam się w liczbie pojedyńczej, jako mieszkaniec
                          tego kraju i proszę nie operuj liczba mnogą, bo to "wy" mi się
                          niedobrze kojarzy.
                          Nie widzę sprzeczności w rozumieniu patriotyzmu jako pamięci i
                          szacunku dla tych, co stracili częstokroć zdrowie, życie, wybijano
                          im zęby, paznokcie itp., bo walczyli o wolną Polskę a
                          patriotyzmem w Twoim ujęciu, płaceniem podatków,nie dawaniu
                          policjantowi w łapę, przekonaniu, że publiczne prowadzenie lekarza-
                          łapownika zakutego w kajdany jest działaniem właściwym, że zwykły
                          chuligan za zniszczenie przystanku tramwajowego powinien przez
                          miesiąc w pasiaku sprzątać trawniki po psach, nieprzyzwalaniu dla
                          drobnych i mniej drobnych kombinatorów i innych złych nawyków
                          niszczących nasze życie społeczne.

Myślę, że zbyt dużą wagę przypisujesz lustracji. Waszą urojoną
                          obsesją jest wła
                          > śnie to, że twierdzicie, że byli funkcjonariusze PRL mają jakąś
                          tajną władzę na
                          > d tym krajem. No, chyba, że chodzi Ci np. o sędziego A. Kryże,
                          zastępcę Ziobry
                          > w rządzie PIS, który w PRL skazywał opozycjonistów.

I znowu ta liczba mnoga. Nie jest moją obsesją brak lustracji, ale
                          jako osoba dosyć młoda uważam, że niedokonanie lustracji i gruba
                          kreska to był największy błąd państwa po 1989 r. Nocną zmianę
                          pamiętam. Jeśli ktoś donosił, niech się teraz nie wstydzi do tego
                          przyznać.Wystarczy słowo przepraszam. To, że ktoś był bohaterem,
                          walczył z komuną i był przez nią prześladowany nie wyklucza, że na
                          jakimś etapie swojego życia donosił. Najważniejsza w życiu narodów
                          jest prawda. Nie można liczyć na dobry plon jeśli wcześniej gleby
                          się nie oczyści.

• Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: 79.110.200.* 02.05.10, 11:42
                            > Po pierwsze, wypowiadam się w liczbie pojedyńczej, jako mieszkaniec
                            > tego kraju i proszę nie operuj liczba mnogą, bo to "wy" mi się
                            > niedobrze kojarzy.

Postaram się, ale czasem piszę "ogólnie", do wszystkich zwolenników PIS.

> Nie widzę sprzeczności w rozumieniu patriotyzmu jako pamięci i
                            > szacunku dla tych, co stracili częstokroć zdrowie, życie, wybijano
                            > im zęby, paznokcie itp., bo walczyli o wolną Polskę a
                            > patriotyzmem w Twoim ujęciu, płaceniem podatków,nie dawaniu

To kogo miałeś na myśli pisząc "Ale wolę żyć w kraju, w którym
                            honorowani są patrioci". Bo z kontekstu wynikało (i nadal wynika), że chodzi Ci o patriotyzm martyrologiczny.

Szacunek dla powstańców, itd. jest - więc mają swoje pomniki, ulice. Cześć ich pamięci i idziemy do przodu. Jestem przeciwnikiem "patriotycznej" hipokryzji, której przykładem niech będzie np. poseł PIS Jacek Kurski. Wielki patriota, a z premedytacją łamie przepisy kodeksu drogowego wiedząc, że mogą mu skoczyć.

> I znowu ta liczba mnoga. Nie jest moją obsesją brak lustracji, ale
                            > jako osoba dosyć młoda uważam, że niedokonanie lustracji i gruba
                            > kreska to był największy błąd państwa po 1989 r.

To poczytaj sobie o grubej kresce, a zwłaszcza przeczytaj sobie całe to expose Mazowieckiego z tym fragmentem. Ewentualnie możesz sobie wygóglać wypowiedzi Mazowieckiego na ten temat.

>Nocną zmianę
                            > pamiętam. Jeśli ktoś donosił, niech się teraz nie wstydzi do tego
                            > przyznać.Wystarczy słowo przepraszam. To, że ktoś był bohaterem,

Masz na myśli upadek rządu Olszewskiego? A to nie było tak, że większość parlamentarna po prostu zmieniła rząd?
                            Czy masz ma myśli nocną zmianę ustawy o Radzie RTV za rządów PIS z Lepperem i Giertychem?

> walczył z komuną i był przez nią prześladowany nie wyklucza, że na
                            > jakimś etapie swojego życia donosił. Najważniejsza w życiu narodów
                            > jest prawda. Nie można liczyć na dobry plon jeśli wcześniej gleby
                            > się nie oczyści.

Nie wiem czy lustracja była potrzeba. W innych krajach była i wcale w nich nie jest lepiej czy gorzej. Dlatego myślę, że zbyt dużą wagę do niej przypisujesz. Nawet jak była potrzebna to próby jej zrobienia przez prawicę były dla niej kompromitujące, podobnie jak później, za rządów PIS z Lepperem i Giertychem.
                            Jak chcesz lustrować, to zacznij od swojej rodziny. Może dziadek był w partii, a może był oficerem LWP. Może wujek wyjechał za granicę w 1978 roku i tak, bez problemów dostał paszport? Nie, no wujek przecież na pewno nic nie podpisał, prawda? A rodzice nie byli w ZMS na studiach? A czy Ty w 1986 nie machałeś czerwoną flagą na pochodzie? Lustruj... to ciekawsze od drzewa genealogicznego.
                            Pozdrawiam
                            Levack
                            • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.10, 12:41
                              To kogo miałeś na myśli pisząc "Ale wolę żyć w kraju, w którym
                              honorowani są patrioci". Bo z kontekstu wynikało (i nadal wynika),
                              że chodzi Ci o patriotyzm martyrologiczny.

Czytaj uważnie.Było napisane: Ale wolę żyć w kraju, w którym
                              > honorowani są patrioci i najważniejsze jest dobro wspólne
                              .Nie wynika więc, aby chodziło tylko o patriotyzm martrologiczny.

Masz na myśli upadek rządu Olszewskiego? A to nie było tak, że
                              większość parlamentarna po prostu zmieniła rząd?
                              Tak, mam na myśli upadek rządu Olszewskiego. I wiesz dobrze, że nie
                              było tak, że większość parlamentarna po prostu zmieniła rząd. Nie
                              zmieniaj faktów ani nie manipuluj nimi. Wszyscy chyba wiedzą, że
                              Tusk w 1992 r. liczył głosy a Pawlak stawał na baczność przed Wałęsą.

Nie wiem czy lustracja była potrzeba. W innych krajach była i wcale
                              w nich nie jest lepiej czy gorzej. Dlatego myślę, że zbyt dużą wagę
                              do niej przypisujesz. Nawet jak była potrzebna to próby jej
                              zrobienia przez prawicę były dla niej kompromitujące, podobnie jak
                              później, za rządów PIS z Lepperem i Giertychem.
                              Jak chcesz lustrować, to zacznij od swojej rodziny. Może dziadek był
                              w partii, a może był oficerem LWP. Może wujek wyjechał za granicę w
                              1978 roku i tak, bez problemów dostał paszport? Nie, no wujek
                              przecież na pewno nic nie podpisał, prawda? A rodzice nie byli w ZMS
                              na studiach? A czy Ty w 1986 nie machałeś czerwoną flagą na
                              pochodzie? Lustruj... to ciekawsze od drzewa genealogicznego.

Ja nie żyję w innym kraju, tylko w tym kraju.Na temat lustracji
                              wypowiadałam się w kilku postach, więc powtarzać się nie będę. Dla
                              mnie wystarczającym dowodem na to, że lustracja była Polsce
                              potrzebna, jest jej wściekłe zwalczanie przez wszystkie lata, ta
                              otwarcie wypowiedziana wojna (walczy się z tym, co się uważa za
                              największe zagrożenie). Kto popierał wojnę antylustracyjną -
                              spadkobiercy PZPR i GW, która dzisiaj tak otwarcie broni interesów
                              Moskwy i patronuje polsko-rosyjskiemu "pojednaniu", rozumianemu jako
                              przyjaźń na zasadach, które ustala Rosja. Skąd my to znamy?. I
                              według wielu opinii najlepszą wersją ustawy lustracyjnej, jaką
                              mieliśmy do tej pory była pierwsza wersja. Niestety TK zrobił z niej
                              jej własną karykaturę. Był tam zapis, że funkcjonariusze, pracownicy
                              i współpracownicy organów mogą otrzymać informację o dotyczących ich
                              dokumentach po złożeniu oświadczenia lustracyjnego. Niestety TK go
                              zakwestionował. Możliwość przeprowadzenia skutecznej lustracji
                              została więc zaprzepaszczona właśnie przez to orzeczenie TK z 2005
                              r.
                              Daruj sobie ironię, i nie martw się ani o mnie ,ani o moją rodzinę,
                              ja śpię spokojnie i nie mam powodów do niepokojów.

I mimo różnicy poglądów pozdrawiam.

• Gość: nigdy przenigdy Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.magma-net.pl 30.04.10, 20:56
        Nawet żeby w całej knajpie, wszystkie stoliki były by do podpisu na Kaczyńskiego
        to wolała bym zmienić lokal.Codziennie na Grunwaldzkim widze ten stoliczek i
        czekam kiedy ktoś z niego zaczepi mnie by podejść i podpisać(prawie nikogo nie
        widuję podpisującego, natomiast panienki które przy nim siedzą wyglądają na
        zadowolone że nikt im dooooopy nie zawraca a kaska za służbę leci)wtedy usłyszy
        że nie po to czekałam prawie 5 lat na koniec Kaczyńskiego by teraz na kolejnego,
        nawiedzonego(a wręcz schizowanego przeszłością)jego braciszka głosować.
        • Gość: ak Jarosław Kaczyński ! IP: *.chello.pl 30.04.10, 22:32
          Jarosław Kaczyński prezydent Polski !
          • Gość: ropuch Re: Jarosław Kaczyński go away! IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.10, 00:25
            : Gość: ak IP:
            Jarosław Kaczyński prezydent Polski !

Ktorej Polski? Na pewno nie mojej! W mej Polsce nie ma kaczora
          • Gość: nigdy przenigdy Re: Jarosław Kaczyński ! IP: *.magma-net.pl 01.05.10, 00:26
            Jaaaaasne, na Wawel z nim, zaoszczędzimy sobie 5 lat.
    • hummer Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 02:25
      kontrarian napisał:

> Czy ktoś wie, gdzie we Wrocławiu można się podpisać ?

Dziś widziałem, że zbierane są podpisy na UWr.
      • Gość: normalny Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.10, 09:02
        fajnie, już wiem gdzie najbliżej mogę złożyć podpis na kandydata PIS. Dotychczas
        mi się nie chciało łazić i szukać, ale wrogość wobec PIS, Jarosława Kaczyńskiego
        (ujawniona w postach jw.) zmobilizowała mnie. Dziękuje
        • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 10:18
          Czemu się tak boicie samodzielnego i suwerennego państwa ?
          Obawiacie się swojej nieudolności w zarządzaniu nim?
          Tylko Kaczyński obecnie jest w stanie uczynić coś dobrego dla Polski.
          Jest zdecydowany i wie czego chce, jest świadomy wszelkich potencjalnych zagrożeń , które niesie za sobą poddańcza polityka. Jednym słowem jest politykiem o takich zaletach , które mają politycy suwerennych krajów zachodu.
          Mocna Europa potrzebuje mocnych krajów europejskich. Tylko Kaczyński jest w stanie wyleczyć choroby nękające Polskę od wieków i uczynić Polskę mocniejszą i niezależną.
          Czemu sił więc boicie Kaczyńskiego ?
          Obawiacie się że wasza nieudolność przestanie mieć racji bytu.
          • Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 11:10
            > Czemu się tak boicie samodzielnego i suwerennego państwa ?
            > Obawiacie się swojej nieudolności w zarządzaniu nim?
            > Tylko Kaczyński obecnie jest w stanie uczynić coś dobrego dla
            Polski.
            > Jest zdecydowany i wie czego chce, jest świadomy wszelkich
            potencjalnych zagroż
            > eń , które niesie za sobą poddańcza polityka. Jednym słowem jest
            politykiem o
            > takich zaletach , które mają politycy suwerennych krajów zachodu.
            > Mocna Europa potrzebuje mocnych krajów europejskich. Tylko
            Kaczyński jest w sta
            > nie wyleczyć choroby nękające Polskę od wieków i uczynić Polskę
            mocniejszą i ni
            > ezależną.
            > Czemu sił więc boicie Kaczyńskiego ?
            > Obawiacie się że wasza nieudolność przestanie mieć racji bytu.

Ja się boję, bo już przez 2 lata rządził. To jest facet, który, żeby
            zrealizować swoją urojoną wizję jest skłonny wejść w koalicję z
            gwałcicielem Lepperem, prawie-naziorem Giertychem. Facet, który nie
            miał żadnych skrupułów, żeby za pomocą służb specjalnych niszczyć
            swoich przeciwników politycznych, ale również swoich sojuszników
            politycznych. Facet, który ma obsesje, że wszyscy chcą go zrobić w
            jajo, że wszyscy na całym świecie o niczym innym nie myślą, tylko
            jakby tu wyzyskać biednych Polaków.
            Dlatego się boję powrotu Kaczyńskiego, Macierewicza, Ziobry i całej
            masy obsesyjnych, zakompleksionych nieudaczników.
            Nie mam swojego ulubionego kandydata, ale każdy z tych, którzy mają
            poparcie większe niż błąd statystyczny będzie lepszy od Kaczyńskiego.

Pozdrawiam
            Levack
            • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 11:50

>
              > Ja się boję, bo już przez 2 lata rządził. To jest facet, który, żeby
              > zrealizować swoją urojoną wizję jest skłonny wejść w koalicję z
              > gwałcicielem Lepperem, prawie-naziorem Giertychem. Facet, który nie
              > miał żadnych skrupułów, żeby za pomocą służb specjalnych niszczyć
              > swoich przeciwników politycznych, ale również swoich sojuszników
              > politycznych. Facet, który ma obsesje, że wszyscy chcą go zrobić w
              > jajo, że wszyscy na całym świecie o niczym innym nie myślą, tylko
              > jakby tu wyzyskać biednych Polaków.
              >
              Jesteś pod wpływem gazetowej lewackiej propagandy.
              I to odbiera Ci możliwość realnego spojrzenia na rzeczywistość.
              Polityka wiąże się z wieloma kompromisami.
              Nie ma czego takiego jak „ prawie-nazior ” , albo się jest czymś, albo nie.
              Ty jesteś pod wpływem propagandy ocieniania polskiego nacjonalizmu na podstawie doświadczeń tego zjawiska w Niemczech.
              To są dwa różne pojęcia , które mają ze sobą tylko to, że pisze się je tak samo.
              I z tego wyciąga się konkluzje po „kielichu”.
              >
              > Dlatego się boję powrotu Kaczyńskiego, Macierewicza, Ziobry i całej
              > masy obsesyjnych, zakompleksionych nieudaczników.
              > Nie mam swojego ulubionego kandydata, ale każdy z tych, którzy mają
              > poparcie większe niż błąd statystyczny będzie lepszy od Kaczyńskiego.
              >
              Z tego co Ty wiesz wynika , że Twoje gazetowa świadomość podpowiada Tobie kogo nie wybierzesz.
              No cóż, Twoje lęki są nieuzasadnione.
              Jednak to są Twoje lęki, i Ty musisz z nimi tak żyć , aby one były konformistyczne z własną podświadomością. A więc wybieraj sobie kogo chcesz.

• Gość: bb Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 01.05.10, 11:58
                tk samo mozna powiedzec o tobie ze czerpiesz wiadomosci z prawicowej (tej bardzo
                mocno) gazetki.
                mozna rozne kompromisy robic ale nie mozna sie k...
                a kaczynscy to zrobili i sie z tym nie ukrywali.
                a jak taki anty lewacki jestes to co masz do powiedzenia o koalicji pisu z sld w
                telewizji i nie tylko ??
                • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 12:23
                  Można wiele mówić , to prawda.
                  Można wiele pisać , papier jest cierpliwy.
                  Jednak fakty i tylko fakty mówią za siebie , a one są nieubłagalne.
                  Tu na forom niejednokrotnie zarzucano mi, że moje zdanie jest zdaniem rydzykowym.
                  A fakty są takie , że ja rydzyka znam z tego forum. Nie mieszkam w kraju od
                  trzydziestu lat, i nie słuchałem nigdy rydzyka.
                  Gdy zacząłem dyskutować o indeksie korupcji i o tym zjawisku , powiedziano mi ,
                  że mam zdanie takie jak kościół, a więc jestem pod jego wpływem.
                  A ja po prostu skorzystałem z danych instytucji zajmujących się światową korupcją.
                  Jakie ma zdanie kościół, to mnie akurat nie interesuje.
                  I wiele analogicznych błędnych konkluzji tu wyciągano.
                  Ale nikomu nie przyjdzie nawet na myśl , że moje zdanie , tak jak i kościoła
                  może być odbiciem rzeczywistości. Oznacza to, że kościół po prostu skorzystał z
                  obiektywnego spojrzenia na polskie realia , tak jak ja to zrobiłem.
                  Twoja zaściankowość jest po prostu prowincjonalnym spojrzeniem na realia w
                  których żyjesz.
                  Masz typowy gazetowe spojrzenie.
            • Gość: gość Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.10, 11:55
              Wiesz, Levack, powtarzasz jakieś stereotypowe etykiety, które
              przyczepiono Kaczyńskim czy nawet Macierewiczowi ze strachu, tak ze
              strachu, gębę, którą im przyczepiono również ze strachu. Czego się
              tak boją ci, którzy bezsensownie i za pomocą chwytów poniżej pasa
              go zwalczają? Mogę tylko podejrzewać. A teksty o nazistach,
              obsesjach , kompleksach możesz sobie niestety między bajki
              włożyć.Tego typu propagandowa narracja niestety juz nie chwyta.

• Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 12:19
                > Wiesz, Levack, powtarzasz jakieś stereotypowe etykiety, które
                > przyczepiono Kaczyńskim czy nawet Macierewiczowi ze strachu, tak ze
                > strachu, gębę, którą im przyczepiono również ze strachu. Czego się
                > tak boją ci, którzy bezsensownie i za pomocą chwytów poniżej pasa
                > go zwalczają? Mogę tylko podejrzewać. A teksty o nazistach,
                > obsesjach , kompleksach możesz sobie niestety między bajki
                > włożyć.Tego typu propagandowa narracja niestety juz nie chwyta.

Nie masz argumentów i gadasz na okrągło.
                Co takiego zapamiętałeś z rządów Kaczyńskiego z Lepperem i Giertychem? Poza grą teczkami, agentem Tomkiem, śmiercią Blidy, wykryciem układu we własnym rządzie, awanturą o kartofla, mundurkami?
                Ile waszych ustaw uwalił trybunał?
                Nawet walkę z rzekomo ogromną korupcją spieprzyliście, utworzyliście kolejną instytucję, która poza kupieniem domu w Kazimierzu Dolnym nic nie zrobiła. To wicepremier waszego rządu został skazany za gwałt.
                To wicepremier waszego rządu oskarża premiera waszego rządu, że zbierane były haki na opozycję. Eh, kłótnia w prawicowej rodzinie...
                Piszesz, że te etykiety są ze strachu, strachu przed czym, czy przed kim? A może to wasz podział na "kochających PIS" i resztę jest bezsensownym etykietowaniem?
                Pozdrawiam
                Levack
                • Gość: normalny Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.10, 13:48
                  no to trzeba dostosować się. Wystarczy popatrzeć na żony kandydatów na
                  prezydenta. Np. Pani Komorowska szkoły kończyła, ale jakoś prosto się
                  wypowiada, jakby od garów dopiero odeszła. A i urody bozia jej poskąpiła. Dalej.
                  Pan Jarosław Kaczyński żony szpetnej nie ma, ale przyjaciół ma. Kota/koty
                  urodziwy/urodziwe ma. Jakie piękne. Stawiam na urodę. Podoba mi się Pan
                  Kaczyński na prezydenta ze swoimi kotami. O polityce nie pisze, bo koledzy i
                  koleżanki wiele trudu włożyli - patrz niżej.
                  • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 01.05.10, 17:57
                    Gość portalu: normalny napisał(a):

> no to trzeba dostosować się. Wystarczy popatrzeć na żony kandydatów na
                    > prezydenta. Np. Pani Komorowska szkoły kończyła, ale jakoś prosto się
                    > wypowiada, jakby od garów dopiero odeszła. A i urody bozia jej poskąpiła. Dalej
                    > .
                    > Pan Jarosław Kaczyński żony szpetnej nie ma, ale przyjaciół ma. Kota/koty
                    > urodziwy/urodziwe ma. Jakie piękne. Stawiam na urodę. Podoba mi się Pan
                    > Kaczyński na prezydenta ze swoimi kotami. O polityce nie pisze, bo koledzy i
                    > koleżanki wiele trudu włożyli - patrz niżej.
                    >
                    Żona nie jest tu najistotniejszym elementem.
                    Komorowski nie jest człowiekiem nieskazitelnym, kiedyś wisiało na dni jakieś
                    sprawki jak był ministrem obrony. Już nie jest istotne ile w tym prawdy. A więc
                    taki człowiek może być przekupny przez np. obcy wywiad. A więc według demokracji
                    rozwiniętych taka kandydatura nie wchodzi nawet w rachubę.
                    Na stanowisko prezydenta wybiera się ludzi nieskazitelnych.
                    No ale Polska świadomość wielu zależności jest jeszcze w powijakach.

• Gość: bb Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 02.05.10, 01:57
                      jesli masz na mysli nieskazitelny to chzba nie mowisz o Kaczynskim. on wogole
                      nie powinien w takim razie kandydowac chyba ze sprawa PC to atak wrogich sil i
                      agentow tak przez jarka chetnie wspominanychg. tyle co on namieszal to malo kto
                      zrobil a ze prokuratuure mial pod soba to i to sie pozamiatalo. i nie pisz mi ze
                      to tylko atak lewackich gazet bo bedziesz smieszny
                      • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 02.05.10, 09:00
                        Gość portalu: bb napisał(a):

> jesli masz na mysli nieskazitelny to chzba nie mowisz o Kaczynskim. on wogole
                        > nie powinien w takim razie kandydowac chyba ze sprawa PC to atak wrogich sil i
                        > agentow tak przez jarka chetnie wspominanychg. tyle co on namieszal to malo kto
                        > zrobil a ze prokuratuure mial pod soba to i to sie pozamiatalo. i nie pisz mi z
                        > e
                        > to tylko atak lewackich gazet bo bedziesz smieszny
                        >
                        Czy możesz sobie wyobrazić taką sytuację w której Kaczyński może być szantażowany przez obcy wywiad.
                        Nie ma takiej.
                        Tego nie można powiedzieć o Komorowskim.
                        W obecnej sytuacji, którą wykreował rozwój wydarzeń , nie ma kandydata lepszego od Kaczyńskiego , który zrobi wszystko dla umocnienia Polski. Nie patrząc nawet na swoje zdrowie i życie. On jest po prostu już namaszczony przez ten rozwój wydarzeń. To jest szansa niepowtarzalna dla Polski. Ale to może być zagrożenie dla tych co hamują ten rozwój.
                        Ten element jest umocniony i robi wszystko aby nie stracić swoich wpływów.
                        • Gość: Levack Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: 79.110.200.* 02.05.10, 11:02
                          > Czy możesz sobie wyobrazić taką sytuację w której Kaczyński może być szantażowa
                          > ny przez obcy wywiad.
                          > Nie ma takiej.
                          > Tego nie można powiedzieć o Komorowskim.

Szczerze mówiąc, to nie jestem sobie w stanie wyobrazić sytuacji, żeby jakikolwiek z kandydatów mających poparcie większe od błędu statystycznego mógł być szantażowany przez obcy wywiad.
                          Jeśli bym sobie coś takiego wyobraził, to następnego dnia udaję się do psychiatry.
                          Pozdrawiam,
                          Levack
                          • ddyzma5 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 02.05.10, 11:35
                            >
                            > Szczerze mówiąc, to nie jestem sobie w stanie wyobrazić sytuacji, żeby jakikolw
                            > iek z kandydatów mających poparcie większe od błędu statystycznego mógł być sza
                            > ntażowany przez obcy wywiad.
                            > Jeśli bym sobie coś takiego wyobraził, to następnego dnia udaję się do psychiat
                            > ry.
                            >
                            Nie przesadzaj.
                            Analityczne myślenie nie jest chorobą psychiczną, aczkolwiek być może , że w
                            Polsce jest takie zmęczenie rzeczywistością u społeczeństwa. Skutkiem czego
                            zajmowanie się tak kaleką rzeczywistością , może prowadzić do depresji, a to z
                            kolei może być początkiem choroby psychicznej.

• Gość: normalny Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.10, 07:47
                      > no to trzeba dostosować się... DO POZIOMU WYPOWIADAJĄCYCH SIĘ NEGATYWNIE O
                      JAROSŁAWIE KACZYŃSKIM I PIS itp. WIADOMO, ŻE NIE CHODZI TU O KOTA, ALBO SZPETNĄ
                      ŻONĘ.
                      "No, ale polska świadomość wielu zależności jest jeszcze w powijakach." I
                      dlatego, że się zgadzam z tym stwierdzeniem, to będę pisać o kocie i szpetnej
                      żonie, stosownie do poziomu świadomości wielu Polaków.
    • 3.14-ter ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj spokój 02.05.10, 07:49
      widzę, że nadal najwięcej ignorancji i niezrozumienia realiów wśród tzw. Polonii. Fajnie doradzać, głosować ra na 4/5 lat (wypaczając wyniki wyborów), a potem rozsiąść się wygodnie w fotelu i wypisywać na kupionym za euro/dolary laptopie kolejne złote myśli oraz falę krytyki na tych, co jednak zostali w kraju. Żałosne.
      • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 08:45
        3.14-ter napisał:

> widzę, że nadal najwięcej ignorancji i niezrozumienia realiów wśród tzw. Poloni
        > i. Fajnie doradzać, głosować ra na 4/5 lat (wypaczając wyniki wyborów), a potem
        > rozsiąść się wygodnie w fotelu i wypisywać na kupionym za euro/dolary laptopie
        > kolejne złote myśli oraz falę krytyki na tych, co jednak zostali w kraju. Żało
        > sne.
        >
        Jak nie można Was za to co zrobiliście z naszej ojczyzny nie krytykować ?
        Jak Polska była w biedzie w latach osiemdziesiątych , to Polonia wychodziła z siebie aby organizować pieniądze i wszelkiego rodzaju pomoc dla Polski.
        Zaniedbywało się swoje rodziny swoją pracę zawodową , bo w tym czasie priorytet dla nas było znaleźć fundusze na wysłanie paczek do Polski , które to ciężarówkami woziliśmy do nadania na dworzec. Pamiętam jak wicewojewodę Wiednia zaangażowaliśmy po to aby osobiście zadbał o to żeby dotarły nasze fundusze dla Solidarności.

A co Wy zrobiliście z tej ojczyzny ?
        Polskę w której żyją dwie kategorie Polsków, państwo w państwie.
        Zrobiliście kraj, który zasłynął w świecie niegospodarności , z uprawianej prostytucji gospodarczej , ze stworzenia takich warunków dla rodzimego przemysłu i rodzimych interesów , że tylko obcemu się opłacało w Polsce prowadzić interesy.
        Być może dla takich ludzi jak Ty , jest to normalne.
        Ale dla nas dla Polsków żyjących poza ojczyzną jeszcze za czasów gdy w Polsce była komuna nie jest to normalne. My widzimy Polskę z innej perspektywy, z perspektywy z której widać błędny rozwój i widać przyczyny tego błędnego rozwoju.
        Niemożna być dumnym z ojczyzny, która w statystykach światowej korupcji była niedawno w towarzystwie republik bananowych Afryki .
        Nie można być zadowolonym z faktu , że Polska nie jest w stanie nawet wykorzystać kroplówki krajów zachodnich. Nie można być zadowolonym z kraju gdzie opieka lekarska jest w takim stanie, że kreuje takie patologie jak afera „ Skór ”. Pomijając już fakt , że rencistów nie stać na medykamenty.
        W jakim stanie jest Polska to widać obecnie po katastrofie pod Smoleńskiem.

Do tego wszystkiego walczy się w Polsce z ludźmi , którzy chcą usunąć przyczyny tego błędnego rozwoju. Chcą coś zrobić dla Polski , aby ją umocnić gospodarczo.

Jeśli cokolwiek jest tu żałosne, to właśnie takie posty jak Twój 3.14-ter .
        Pokazują one bowiem nieudolność w zrozumieniu kompleksowości prowadzącej do polepszenia sytuacji kraju.
        • 3.14-ter Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 10:26
          Tak, tak pokwacz sobie jeszcze, niech Ci ulży kosmopolito. Teraz też pewnie zaniedbujesz rodzinę, pracę zawodową wypisując dyrdymały na forum. A ja? No cóż, rozgryzłeś mnie. Jestem przedstawicielem bananów w tym kraju, zresztą nie bez kozery mafia zna mnie pod pseudonimem "Chiquita". Puknij się w czółko solidaruchu z głową pełną komunałów rodem ze styropianowych lat osiemdziesiątych.

PS. Halo! Pobudka! Mamy XXI wiek, właśnie finalizuje się pierwsza dekada.
          • Gość: jot Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.10, 10:47
            Fani Kaczyńskiego, którzy nie umieją się podpisać, mogą postawić krzyżyk albo
            złożyć odcisk palca. Widziałem wiele taki8ch zastępczych śladów na listach tego
            kandydata. Nie wstydźcie się! Mohery wszystkich odmian łączmy się!
            • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 11:23
              Gość portalu: jot napisał(a):

> Fani Kaczyńskiego, którzy nie umieją się podpisać, mogą postawić krzyżyk albo
              > złożyć odcisk palca. Widziałem wiele taki8ch zastępczych śladów na listach tego
              > kandydata. Nie wstydźcie się! Mohery wszystkich odmian łączmy się!
              >
              Tak się obawiasz, że obserwujesz listy ?
              Od prawdy kolego nie uciekniesz błazeństwami.
          • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 11:19
            3.14-ter napisał:

> Tak, tak pokwacz sobie jeszcze, niech Ci ulży kosmopolito. Teraz też pewnie zan
            > iedbujesz rodzinę, pracę zawodową wypisując dyrdymały na forum.
            >
            Synu , teraz nie muszę zaniedbywać mojej rodziny. Po pierwsze nie ma takiej
            potrzeby .
            Po drugie moje dzieci wyszły już dawno z domu.
            Teraz musicie sobie dać sami radę, i widać właśnie jak to wam wychodzi.
            Wolność uderzyła wam do głowy jak woda sodowa.
            >
            > A ja? No cóż, rozgryzłeś mnie. Jestem przedstawicielem bananów w tym kraju,
            zresztą nie
            > bez kozery mafia zna mnie pod pseudonimem "Chiquita". Puknij się w
            czółko soli
            > daruchu z głową pełną komunałów rodem ze styropianowych lat osiemdziesiątych.
            >
            Na Twoje usprawiedliwienie jest tylko jedno, po prostu nie wiesz co mówisz.
            Takie postacie jak Ty idą dopiero po rozum do głowy jak jest już za późno.
            >
            > PS. Halo! Pobudka! Mamy XXI wiek, właśnie finalizuje się pierwsza dekada.
            >
            Synu, XXI wiek to jest tylko ogólne określenie czasu.
            Właśnie dlatego że jest XXI wiek kraje cywilizacji europejskiej pomagają krają,
            które toną we własnej nieudolności. Np. Polsce.
            Jeśli Tobie o tym nie wiadome , bo nie pisze o tym w GW, to Polska niestety
            jest, jak do tej pory , krajem spełniającym rolę piątego koła u wozu w UE.
            Ta pozycja jest właśnie wyrabiana przez taki element społeczny myślący Twoimi
            kategoriami biedaku.
            Wasze osiągnięcia XXI wieku to to, że w kraju położonym w środku europy renciści
            muszą wybierać czy wydać pieniądze na medykamenty czy na jedzenie.
            Opieka lekarska jest w stanie , w którym korupcja jest stanem normalnym i
            pocichł akceptowanym. O czym sam niejednokrotnie się przekonałem.
            Polska jest krajem zależnym politycznie i gospodarczo, o czym już niedługo się
            przekonasz na własnej skórze.
            I gdyby nie wymuszane zmiany cywilizacyjne z UE , w Polsce było by jeszcze gorzej.
            A więc zauważ w końcu że jest XXI wiek, bo pisanie o tym nie wystarczy.
            Polska jest na najlepszej drodze stania się żebrakiem europejskim.
            • 3.14-ter ddyzma5: nie ucz ojca dzieci robić 02.05.10, 13:36
              Uwielbiam kolesi, którym wydaje się, że wszystkie rozumy pozjadali, a co więcej mają czytnik PESEL w klawiaturach i od razu wiedzą z kim wymieniają poglądy. Zwłaszcza, gdy robią to z zagranicy, ale mają wiele do powiedzenia na tematy aktualne, ale w kraju (oczywiście, bo często tu bywają, mają znajomych i inne tego typu pierdoły). Levack już słusznie napisał, że skoro tak tu źle to ratujcie kraj na miejscu, a nie pitolcie z eurolandu.

Dla takich jak Ty ddyzma5 nie mam rad innych niż ta: siedź, tam gdzie siedzisz, korzyść obopólna dla Ciebie i kraju przede wszystkim.

A wszystkim, którzy z różnych powodów spieprzyli w kraju w słynnych latach okołoosiemdziesiątych niech się wymądrzają i twierdzą, że kraj na skraju bankructwa. Takich, jak ja jest coraz więcej, urodziliśmy się w PRL-u, przeżyliśmy transformację ustrojową, odnaleźliśmy się jak widać w nowych realiach i dobrze nam się dzieje, nie musimy emigrować i czujemy się świetnie we własnym kraju. Doskonale sobie radzimy bez nieudaczników i stękacz pokroju ddyzmy5.
              • ddyzma5 Re: ddyzma5: nie ucz ojca dzieci robić 02.05.10, 13:51

Dlaczego maślisz tylko o sobie?
                Nie widzisz otaczającego Ciebie społeczeństwa.
                Nie widzisz że Polska jest krajem który od lat jednym przoduje w Europie.
                A mianowicie tym , że w Polsce najwięcej ludzi zamarza na śmierć na ulicy gdy
                przyjdą mrozy.
                Ja wiem, ważne jest że Tobie jest dobrze, prawda.
                A skoro tak jest , to wszystko jest OK.
                • 3.14-ter Re: ddyzma5: nie ucz ojca dzieci robić 02.05.10, 13:55
                  ddyzma5, już odgaduję powody opuszczenia kraju :) Ludzi z podobną Tobie socjalistyczną mentalnością pełno nadal tutaj. Różnica pomiędzy nimi, Tobą, a mną jest taka, że świadomie wybrałem kapitalizm i nie spodziewam się nie wiadomo czego. Nie zadbasz sam o siebie, nikt o Ciebie nie zadba. Może w tym twi problem?

PS. Niby dlaczego mam zaprzątać sobie uwagę kimś innym niż najbliżsi? Jeżeli ktoś twierdzi, że to powszechna norma powinien udać się do lekarza. Podobną histerię próbowano wywołać, wmawiając wszem i wobec, że jako naród jesteśmy jedną, wielką rodziną po 10 kwietnia. Całkiem sporo osób sięnie nabrało na ten szantaż emocjonalny :)
                  • ddyzma5 Re: ddyzma5: nie ucz ojca dzieci robić 02.05.10, 14:30
                    3.14-ter napisał:

> ddyzma5, już odgaduję powody opuszczenia kraju :) Ludzi z podobną Tobie socjali
                    > styczną mentalnością pełno nadal tutaj. Różnica pomiędzy nimi, Tobą, a mną jest
                    > taka, że świadomie wybrałem kapitalizm i nie spodziewam się nie wiadomo czego.
                    >
                    Jak Ty mogłeś wybrać coś, czego nie znasz.
                    Kapitalizm ma więcej wspólnego z odpowiedzialnością za społeczeństwo jak Tobie się wydaje.
                    Przestudiuj sobie sagi największych rodzin przemysłowców europejskich , wtedy może zrozumiesz o czym ja mówię.
                    To co jest w Polsce udaje tylko kapitalizm , a więc Ty jesteś nieświadomym udawaczem.
                    Polska klasa kapitalistyczna jest i ma swoje lichwiarskie źródła, a czasami jeszcze gorsze.
                    Ileż w Polsce było wcześniej procesów tzw. kapitalistów niepłacących za pracę ?
                    A do dzisiaj jest wiele wielkich krzykaczy, którzy źródła swoich majątków mają w handlu alkoholem i inymi przekrętami. Jednym z nich jest np. Pikot.
                    Ile było tych , którzy w imię prawa okradali naród, a dzisiaj udają porządnych jak nie ma już co kraść.
                    >
                    > Nie zadbasz sam o siebie, nikt o Ciebie nie zadba. Może w tym twi problem?
                    >
                    > PS. Niby dlaczego mam zaprzątać sobie uwagę kimś innym niż najbliżsi? Jeżeli kt
                    > oś twierdzi, że to powszechna norma powinien udać się do lekarza. Podobną histe
                    > rię próbowano wywołać, wmawiając wszem i wobec, że jako naród jesteśmy jedną, w
                    > ielką rodziną po 10 kwietnia. Całkiem sporo osób sięnie nabrało na ten szantaż
                    > emocjonalny :)
                    >
                    Już jawniej nie mogłeś zdefiniować stopnia swojej cywilizacji.
                    Tobie pomoże dopiero fakt , jak sam znajdziesz się w sytuacji bez wyjścia.
                    Wtedy być może zrozumiesz co to jest zdrowy rdzeń społeczeństwa , co kreuje dobro ogólne , i co to takiego mocne państwo.
                    Póki co ciesz się życiem , zdrowiem i pracą, dopóki je masz.
                    A to może się szybciej zmienić niż Tobie się wydaje.
                    • 3.14-ter Re: ddyzma5: nie ucz ojca dzieci robić 02.05.10, 14:51
                      ddyzma5 pieprzysz i to w kółko, wystarczy spojrzeć na niniejszy wątek i paręnaście innych, gdzie robisz za głównego pajaca, sam sobie odpowiadasz, przytaczasz, cytujesz, dwoisz się i troisz i co? Ano nic. Nie martw się o mnie, bo nawet jeśli wyląduję w rynsztoku to nie będę wyciągał ręki i rościł czegokolwiek od społeczeństwa. Coś, co Tobie nie przyjdzie do głowy.

PS. Nie jestem posłem, decydentem, prorokiem ani nikim tego rodzaju. To te grupy roszczą sobie prawo do stanowienia o być albo nie być całego społeczeństwa. Mnie wystarcza moje małe poletko. Tobie jak widać nie wystarcza Europy mesjaszu :)
                      • ddyzma5 Re: ddyzma5: nie ucz ojca dzieci robić 02.05.10, 16:42
                        3.14-ter napisał:

> ddyzma5 pieprzysz i to w kółko, wystarczy spojrzeć na niniejszy wątek i paręnaś
                        > cie innych, gdzie robisz za głównego pajaca, sam sobie odpowiadasz, przytaczasz
                        > , cytujesz, dwoisz się i troisz i co? Ano nic.
                        >
                        Może Ty się czegoś spodziewałeś, ja niczego się nie spodziewałem.
                        A więc to jest Twoje pytanie do siebie samego.
                        >
                        > Nie martw się o mnie, bo nawet j
                        > eśli wyląduję w rynsztoku to nie będę wyciągał ręki i rościł czegokolwiek od sp
                        > ołeczeństwa. Coś, co Tobie nie przyjdzie do głowy.
                        >
                        O każdego człowieka w wieku produkcyjnym należy się martwić, jest to bowiem potencjalny podatnik. Cóż było by warte społeczeństwo , gdyby co drugi miał takie dziewiętnastowieczne podejście do substancji społecznej jak Ty.
                        >
                        >
                        > PS. Nie jestem posłem, decydentem, prorokiem ani nikim tego rodzaju. To te grup
                        > y roszczą sobie prawo do stanowienia o być albo nie być całego społeczeństwa. M
                        > nie wystarcza moje małe poletko. Tobie jak widać nie wystarcza Europy mesjaszu
                        > :)
                        >
                        Kim Ty jesteś , to naprawdę mnie nie interesuje .
                        Tu na forum ważne jest tylko co masz do powiedzenia . Rozumie Twoją postawę, znam również jej źródła.
                        Jak to się mówi ?
                        Polak na zagrodzie równy wojewodzie ” . To jest jedna z wielu słabości tego narodu.
                        Wygląda na to , że jesteś kontynuatorem tych słabości.
                        A więc zgodnie z zasadą „ Każdy sobie rzepkę skrobie ” siedź otoczony swoimi ramami i skrob swoją rzepkę.
        • Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: 79.110.200.* 02.05.10, 10:57
          > Jak nie można Was za to co zrobiliście z naszej ojczyzny nie krytykować ?
          > Jak Polska była w biedzie w latach osiemdziesiątych , to Polonia wychodziła z s
          > iebie aby organizować pieniądze i wszelkiego rodzaju pomoc dla Polski.
          > Zaniedbywało się swoje rodziny swoją pracę zawodową , bo w tym czasie priorytet
          > dla nas było znaleźć fundusze na wysłanie paczek do Polski , które to ciężaró
          > wkami woziliśmy do nadania na dworzec. Pamiętam jak wicewojewodę Wiednia zaanga
          > żowaliśmy po to aby osobiście zadbał o to żeby dotarły nasze fundusze dla Solid
          > arności.

Czek wypisać każdy potrafi i iść na pocztę. Uciekłeś z tego kraju i żadne paczki nie równają się z tym, co ludzie robili tu. Więc może i Twoje zaangażowanie w Wiedniu było chwalebne, to i tak nie można porównywać z nawet minimalnym zaangażowaniem kogokolwiek w Polsce w tym czasie.

> A co Wy zrobiliście z tej ojczyzny ?
          > Polskę w której żyją dwie kategorie Polsków, państwo w państwie.
          > Zrobiliście kraj, który zasłynął w świecie niegospodarności , z uprawianej pro
          > stytucji gospodarczej , ze stworzenia takich warunków dla rodzimego przemysłu i
          > rodzimych interesów , że tylko obcemu się opłacało w Polsce prowadzić interesy
          > .
          > Być może dla takich ludzi jak Ty , jest to normalne.

To czemu nie prowadzisz tu interesów, skoro obcym tak dobrze tu jest? W Polsce są miliony małych firm, często jednoosobowych, dzięki którym te właśnie niegospodarne, państwowe przedsiębiorstwa mogą sobie spokojnie funkcjonować. A tysiące firm dzięki tym "obcym" w ogóle istnieją, bo jak wiesz, albo nie wiesz, w Polsce po PRL nie było kapitału, żeby to doprowadzić do poziomu "zachodniego".
          Podaj mi kilka przykładów, gdzie "obcy" coś zniszczyli dla samego zniszczenia. A ja Ci zawsze mogę podać przykład polskiej myśli ekonomicznej w postaci PKP czy Polskiej Poczty.

> Ale dla nas dla Polsków żyjących poza ojczyzną jeszcze za czasów gdy w Polsce b
          > yła komuna nie jest to normalne. My widzimy Polskę z innej perspektywy, z persp
          > ektywy z której widać błędny rozwój i widać przyczyny tego błędnego rozwoju.
          > Niemożna być dumnym z ojczyzny, która w statystykach światowej korupcji była ni
          > edawno w towarzystwie republik bananowych Afryki .

Źródło proszę.

Moje źródło pokazujące, że piszesz bzdury: Corruption Perceptions Index: www.transparency.pl/ti/cpi/indeks_percepcji_korupcji

Za rok 2009, Polska jest na 49 miejscu na 185, przed takimi bananowymi republikami jak Czechy, Włochy, Łotwa.
          Moim zdaniem, całkiem przyzwoicie jak na kraj, w którym dwie największe partie uważają korupcję za najważniejszy problem.

> Nie można być zadowolonym z faktu , że Polska nie jest w stanie nawet wykorzyst
          > ać kroplówki krajów zachodnich.
          Źródło proszę.
          Moje źródło pokazujące, że piszesz bzdury:
          www.funduszeeuropejskie.gov.pl/ANALIZYRAPORTYPODSUMOWANIA/poziom/Strony/Wykorzystanie_funduszy_Polska_na_tle_panstw_UE_1042010.aspx
          >Nie można być zadowolonym z kraju gdzie opieka
          > lekarska jest w takim stanie, że kreuje takie patologie jak afera „ >Skór

W każdym kraju są patologie związane ze służbą zdrowia.
          Jestem pewien, że w Austrii jest lepiej, ale w Polsce wszelkie próby wprowadzenia minimalnej odpłatności za usługi lekarskie są blokowane przez PRLowską "bezpłatność" służby zdrowia.

W porównaniu z początkiem lat 90-tych służba zdrowia zrobiła i tak gigantyczny skok. Głównie dzięki prywatyzacji. Ciekawe, czy w Twojej Austrii było jakieś 20 lat z takim skokiem cywilizacyjnym.

> Do tego wszystkiego walczy się w Polsce z ludźmi , którzy chcą usunąć przyczyn
          > y tego błędnego rozwoju. Chcą coś zrobić dla Polski , aby ją umocnić gospodarcz
          > o.

Np. PIS walczył z prywatnym biznesem. To prawdziwa patologia.

Pozdrawiam
          Levack
          • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 12:22

>
            > Czek wypisać każdy potrafi i iść na pocztę. Uciekłeś z tego kraju i żadne paczk
            > i nie równają się z tym, co ludzie robili tu.
            >
            A skąd Ty wiesz czy ja uciekłem , czy może musiałem wyjechać.
            Ty nie zdajesz sobie sprawy ile ludzi było zmuszonych do opuszczenia kraju.
            Ale jak widać Ty zaczynasz się bawić w jasnowidza.
            >
            > Więc może i Twoje zaangażowanie w
            > Wiedniu było chwalebne, to i tak nie można porównywać z nawet minimalnym zaang
            > ażowaniem kogokolwiek w Polsce w tym czasie.
            >
            Zdaje się , że Ty nie bardzo jesteś świadomy o naciskach politycznych wywieranych przez polonie na rządy zachodnie.
            Poza tym wielu tych walecznych działaczy , po przemianach ustrojowych zdradziły idee solidarności. A więc okazali się ludźmi którzy wykorzystali ten ruch do własnych interesów.
            To są zdrajcy.
            >
            >
            > To czemu nie prowadzisz tu interesów, skoro obcym tak dobrze tu jest?
            >
            Nie baw się znów w jasnowidza.
            Jakie ja ma kontakty i co robię w Polsce czy kogo wspieram finansowo z działalnością gospodarczą , to Ty nie wiesz i nie będziesz wiedział.
            A więc baw się dalej w jasnowidza.
            >
            > W Polsce
            > są miliony małych firm, często jednoosobowych, dzięki którym te właśnie niegosp
            > odarne, państwowe przedsiębiorstwa mogą sobie spokojnie funkcjonować. A tysiące
            > firm dzięki tym "obcym" w ogóle istnieją, bo jak wiesz, albo nie wiesz, w Pols
            > ce po PRL nie było kapitału, żeby to doprowadzić do poziomu "zachodniego".
            > Podaj mi kilka przykładów, gdzie "obcy" coś zniszczyli dla samego zniszczenia.
            > A ja Ci zawsze mogę podać przykład polskiej myśli ekonomicznej w postaci PKP cz
            > y Polskiej Poczty.
            >
            Przykro mi, ale dyskusję na temat tworzenia zdrowej gospodarki na zasadach wolnorynkowych nie można prowadzić ze śrubokrętem w ręku. Trzeba mieć ku temu minimum doświadczenia i wiedzy . Z Twoich postów wynika że nie bardzo rozumiesz tu podstawowe zależności.
            A tu potrzebne so wiadomości pozwalające zrozumień subtelności w tej dziedzinie.
            A więc daj sobie spokój.
            >
            >
            > Źródło proszę.
            >
            Dotrzyj do źródła z czasów kiedy to Pis przejął władzę może to otworzy Tobie oczy.
            Poza tym korzystaj i indeksu korupcji światowych organizacji zajmujących się tym
            Problemem.
            Na polskich stronach nie znajdziesz nic co by realnie oddawało stan faktyczny.
            A tłumaczenia są po prostu groteskowe.
            >
            > Za rok 2009, Polska jest na 49 miejscu na 185, przed takimi bananowymi republik
            > ami jak Czechy, Włochy, Łotwa.
            > Moim zdaniem, całkiem przyzwoicie jak na kraj, w którym dwie największe partie
            > uważają korupcję za najważniejszy problem.
            >
            Podam Tobie do wiadomości, że w czasach gdy Pis przejął władzę Polska była na 100 miejscu w towarzystwie republik bananowych.
            Tu jak widzisz Pis zamieszał w tej kwestii bardzo , efekty tego są znane.
            Skorzystaj i indeksów korupcji z czasów kiedy władza dostała się w ręce tych, co za cel postawili sobie walkę z tym zjawiskiem. I wtedy zastanów się nad tym co się do tej pory wydarzyło i dlaczego się to wydarzyło.
            Zabawny jesteś używając aktualnych danych , które są jak by nie było efektem walki z tym zjawiskiem konkretnych ludzi .
            • Gość: jot Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.10, 13:29
              ddyzma5 coraz bardziej przypomina w retoryce i argumentacji niesławnej pamięci
              assura, który gdzieś się zapodział. Mamy kolejnego etatowego chwalcę pogrobowców
              minionej epoki ludowładztwa w wykonaniu PiS? Przestań się ddyzmo5 stroić w
              piórka tajemniczego biznesmena i eksperta od polityki i gospodarki. Czas, kiedy
              gastarbeiterzy byli autorytetami i usiłowali wszystkich pouczać z perspektywy
              Zachodu dawno już minął.
              • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 14:00

> ddyzma5 coraz bardziej przypomina w retoryce i argumentacji niesławnej pamięci
                > assura, który gdzieś się zapodział. Mamy kolejnego etatowego chwalcę pogrobowcó
                > w
                > minionej epoki ludowładztwa w wykonaniu PiS? Przestań się ddyzmo5 stroić w
                > piórka tajemniczego biznesmena i eksperta od polityki i gospodarki. Czas, kiedy
                > gastarbeiterzy byli autorytetami i usiłowali wszystkich pouczać z perspektywy
                > Zachodu dawno już minął.
                >
                Twoja retoryka i argumentacja jest godna politowania.
                Synu , gastarbeiterzy są obecnie.
                Ja nim nigdy nie byłem , a moje dzieci , które urodziły się na zachodzie i
                wykształciły,
                dawno już pracują .
                A więc Twoje błazeństwa retoryczne i płaską argumentacje adresuj do Tobie
                podobnych impotentów umysłowych.
                Bo któż w nie uwierzy biedaku.
            • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 13:42
              2003
              Chiny ––Poland— Mexico
              • Gość: ropuch Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.10, 13:49
                ddyzma, ty jestes po prostu chory!
                • Gość: xzx Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 13:52
                  J. Kaczyński nie współżył z kobietą.
                • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 14:05
                  Gość portalu: ropuch napisał(a):

> ddyzma, ty jestes po prostu chory!
                  >
                  A więc ciesz się Ty swoim zdrowiem , szczególnie tym, które odbiera Tobie i
                  możliwość czytania i analizowania danych statystycznych. One mają jednoznaczną
                  wypowiedź.

Ja wiem, one dla Ciebie też są chore.
              • Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 16:01
                W 2003 było 3,6; A czemu nie podawałeś wcześniejszych danych? Do tezy
                nie pasowały?
                2002 - 4.0 przed Czechami i Słowacją
                2001 - 4.1 przed Czechami i Słowacją
                2000 - 4.1
                1999 - 4.2
                1998 - 4.6, tak jak Włochy
                1997 - 5.08
                1996 - 5.57
                wcześniejszych nie ma.
                Wynika z tego, że najlepiej było jak rządziło SLD-PSL w latach 90-
                tych, potem za AWS zaczęło spadać. Najgorzej było pod koniec rządów
                Millera i za PIS, a za PO zaczęło rosnąć.
                Z tymi Czechami to raz było przed, a raz za, więc nie siej demagogii.

Natomiast wiesz, co mnie niepokoi? Że Austrii spada. W 2005 było 8.7,
                a teraz tylko 8.1
                Pozdrawiam,
                Levack
                • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 17:30

> W 2003 było 3,6; A czemu nie podawałeś wcześniejszych danych? Do tezy
                  > nie pasowały?
                  > 2002 - 4.0 przed Czechami i Słowacją
                  > 2001 - 4.1 przed Czechami i Słowacją
                  > 2000 - 4.1
                  > 1999 - 4.2
                  > 1998 - 4.6, tak jak Włochy
                  > 1997 - 5.08
                  > 1996 - 5.57
                  > wcześniejszych nie ma.
                  > Wynika z tego, że najlepiej było jak rządziło SLD-PSL w latach 90-
                  > tych, potem za AWS zaczęło spadać. Najgorzej było pod koniec rządów
                  > Millera i za PIS, a za PO zaczęło rosnąć.
                  > Z tymi Czechami to raz było przed, a raz za, więc nie siej demagogii.
                  >
                  Liczby należy umieć czytać , ale to niestety nie wystarczy.
                  Liczby należy również konfrontować z wydarzeniami, które to opowiadają o solidności tych liczb.
                  Polska sztucznie nadmuchiwała swoje osiągnięcia gospodarcze , każdy świadomy wiedział o tym procederze . I tak pomimo że gospodarka Polski zjechała tak mocno do dolin rozwoju, że Polska sprzedawała swoje niewykorzystane kontyngenty CO2 obcym krają, pomimo to liczby nie były odzwierciedleniem tej sytuacji . Niestety rzeczywistość po przemianach była za ciosem komunistycznym zakłamana. Zanim cokolwiek wykształciło się sensownego , z czego można było wyciągać wnioski zgodne z realiami, upłynęło trochę czasu.
                  Wszyscy wiedzą jak bardzo w tych początkowych czasach Polska publika była podatna na propagandę sukcesu. Propagandę z której jasno i kłamliwie wynikało , że Polska jest krajem który najlepiej dał sobie radę z przemianami gospodarczymi i jest w tej dziedzinie prymusem.
                  Skutkiem tej propagandy sukcesu był fakt, że po wielu latach okazało się iż to nie jest prawda i ludziom po prostu opadły żuchwy do dołu.
                  Okazało się bowiem, że to była tylko fasada zbudowana na propagandzie sukcesu.
                  A gospodarki innych krajów byłej komuny są w znacznie lepszej kondycji jak Polska gospodarka.
                  Ten okres czasu więc nienależny traktować poważnie, bo liczby były kłamliwe.
                  Naturalnie , nie mam nic przeciwko temu abyś wyciągał wnioski jakie wyciągałeś do tej pory.
                  Jeśli To poprawi Tobie samopoczucie , to chowaj głowę w piasek.
                  >
                  > Natomiast wiesz, co mnie niepokoi? Że Austrii spada. W 2005 było 8.7,
                  > a teraz tylko 8.1
                  >
                  Dlaczego Ciebie to niepokoi ?
                  Ani Ty nie żyjesz w tym kraju , ani pewnie nie będziesz żył.
                  Ja nie widzę w tym przypadku większych powodów do niepokoju.
                  Tym bardziej że Austria jest na 16 miejscu, a więc w klubie krajów europy .
                  Podczas gdy Polska na 49 daleko jeszcze za Botswaną, która jest na 37 .
                  Zobacz sobie jakie kraje są przed Austrią a jakie przed Polską, a potem zadaj sobie pytanie.
                  Co Ciebie powinno bardziej martwić, kraj gdzie nie mieszkasz, czy kraj w którym mieszkasz.

• Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 18:22
                    > Liczby należy umieć czytać , ale to niestety nie wystarczy.
                    > Liczby należy również konfrontować z wydarzeniami, które to opowiadają o solidn
                    > ości tych liczb. [ciach - pieprzenie o czymś]

Ja od początku twierdzę, że te liczby to o kant dupy rozbić. Ty zresztą też, bo jak Ci pasują, to piszesz, jak to źle w Polsce, a jak nie pasują, to piszesz, że trzeba je z czymśtam konfrontować.

> A gospodarki innych krajów byłej komuny są w znacznie lepszej kondycji jak Pols
                    > ka gospodarka.

Ok, może. Ale od czego startowaliśmy? Byłeś w Polsce w 1987, 88 czy 89 roku?
                    www.katmakro.ue.poznan.pl/strona/UserFiles/PKB_kraje_trans.pdf
                    Polska 1989, PKB 6113$/łeb, 2008 - 17560$/łeb. Wzrost 2,87 razy, czyli o 187%
                    Czechy 1989, PKB 11626$/łeb, 2008 - 25775$/łeb. Wzrost 2,21 razy, czyli o 121%
                    Estonia 1989 8635$, 2008 20754$. Wzrost o 140%
                    Możesz sobie tę tabelkę przeliczyć, nigdzie chyba nie ma takiego wzrostu. A on nie obejmuje zeszłego roku, w którym wszystkim PKB spadło, a Polsce, całkiem przez przypadek i wrednych antyPISowskich statystyków wzrosło.

Podaj może Austrii za 1989 i 2009, żebyśmy mieli porównanie, ja nie dałem rady wygóglać 1989 roku.

Z innych ciekawostek:
                    www.progressforpoland.com/artykul/najbardziej-zadluzone-kraje-na-swiecie
                    Twoja cudowna Austria na zasłużonym 7 miejscu.

Pozdrawiam
                    Levack
                    • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 18:49
                      Ty pracujesz na Polskich interpretacjach i uważasz je za solidne.
                      Ja natomiast nie ma do nich wcale zaufania.
                      Jeśli chcesz rozmawiać o długach , to musisz sobie zdać sprawę z faktu
                      zabezpieczenia waluty wydrukowanej w Austrii i jej siedmiokrotnym zabezpieczeniu
                      w złocie.
                      Poza tym musisz wiedzieć , że Polscy nie stosują metod ustalania wartości
                      waluty, która de facto wszędzie powinna być odzwierciedleniem osiągnięć
                      gospodarczych w danym kraju.
                      I tak np. dwa tygodnie temu Euro wszędzie było o tą samą wartość procentową
                      wartość zredukowana. Podczas gdy w Polsce ta wartość była dwa razy większa jak
                      wszędzie.
                      A więc w Polsce czasami jest wbrew wszelkim regułą gospodarczym.
                      Pieniądze nie są odzwierciedleniem osiągnięć gospodarczych, a więc produkcji
                      dóbr konsumpcyjnych, a więc towaru. Ale pieniądze są traktowane również jako towar.
                      • Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 19:07
                        To ja Cię proszę jako eksperta europejskiego.
                        Podaj jakieś dane (ze źródłem), które pokażą, że w Polsce od 1989 do
                        2009 roku coś się zmieniło znacznie gorzej niż w okolicznych krajach.
                        Ale podaj jakieś sensowne twarde dane.
                        Levack
                        • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 03.05.10, 21:28

> To ja Cię proszę jako eksperta europejskiego.
                          >
                          Ja nie uważam się za eksperta europejskiego. Korzystam jedynie z analiz autorytetów w tej dziedzinie.
                          >
                          > Podaj jakieś dane (ze źródłem), które pokażą, że w Polsce od 1989 do
                          > 2009 roku coś się zmieniło znacznie gorzej niż w okolicznych krajach.
                          > Ale podaj jakieś sensowne twarde dane.
                          >
                          Z zachodniej TV są bardzo ciekawe programy dyskusyjne , gdzie wypowiadają się eksperci w tej dziedzin. Te dyskusje są na znacznie innym poziomie intelektualnym niż dyskusje w polskim TV.
                          Przez cały czas mojego pobytu na zachodzie czytam dzienną prasę , i od czasu przemian w ost-bloku śledzę te przemiany we wszystkich krajach. Nie ma kraju w ost-europie w którym przemiany były tak nadmuchane i budowany na tak wielkiej propagandzie sukcesu jak w Polsce. Jak będę miał więcej czasu zaglądnę do mojego archiwum w którym powinienem mieć kilka ciekawych analiz z diagramami, w których są porównania stopni rozwoju w ost-bloku.
                          Umieszczę je moim serwerze i dam Tobie link, zakładam że znasz język niemiecki.
                          • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 03.05.10, 22:07
                            Tu masz osiągnięcia gospodarcze kilku krajów europy z czasów jak Balcerowicz straszył Polsków, że to dzięki niemu inflacja nie jest taka jak w Ukrainie.

Czechy
                            Estonia
                            Wegry
                            Słowacja
                            Polska
                            Litwa

A tu Ukrainy

Ukraina

Polska miała doskonałą szansę na stanie się prymusem rozwoju gospodarczego w ost-europie.
                            Ta szansa została zniszczona, zaprzepaszczona.
                            Takiego bałaganu jaki był w Polsce nie było nigdzie.

Analizę dochodu poszczególnych krajów nie zapomnij podielić na głowę mieszkańców.
                            • Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: 79.110.200.* 04.05.10, 08:36
                              A mógłbyś podać za jaki okres są te dane? I jakie jest ich źródło.
                              Levack
                              • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 04.05.10, 10:02

> A mógłbyś podać za jaki okres są te dane? I jakie jest ich źródło.
                                >
                                Źródłem jest prasa zachodnia która korzysta z danych Eurostatu.
                                Jeśli chodzi o umiejscowienie tych danych w czasie, to wolał bym się tu
                                dokładniej nie wypowiadać . Obecnie nie mam zbyt wiele czasu aby szukać w archiwum.
                                Ale jestem przekonany, że nie sprawi Tobie większego kłopoty z ustaleniem daty,
                                jak skorzystasz z nie polskich danych statystycznych , które często były
                                odpowiednio nadmuchane względnie tendencyjnie zgodnie z doktrynalną propagandą
                                sukcesu dopasowane.

• Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: 79.110.200.* 04.05.10, 11:17
                                  Te dane, które podawałem też są z Eurostatu.
                                  Problem nie jest z podaniem danych z jednego roku, w dodatku nie
                                  wiadomo którego, tylko pokazanie tendencji.
                                  Ja podałem PKB na mieszkańca w kilku krajach z 1989 i 2009 roku. I z
                                  tych danych wynika, że Polska wśród sąsiadów należących do EU ma
                                  nadal najniższe PKB/głowę, ale w ciągu 20 lat wzrost PKB był w Polsce
                                  najwyższy.
                                  Być może mógłby być większy, ale gadanie o zmarnowanych latach to
                                  jest nieporozumienie.
                                  Levack
                                  • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 04.05.10, 12:02
                                    Polska kraj z dostępem do morza, a więc oknem na świat.
                                    Kraj, którego ukształtowanie terenu i równomierne rozmieszczenie rzek daje
                                    doskonałe warunki rozwinięcie taniego transportu, jak również na budowę
                                    naturalnych dawców energii elektrycznej. Pod tym względem Polska jest jedynym
                                    krajem w europie , który ma taki potencjał, i ten potencjał jest
                                    niewykorzystany. Polska jest jedynym krajem w Europie , który mógł by osiągnąć
                                    samowystarczalność energetyczną. Pomijając już to, Polska jest krajem
                                    posiadającym dobre ziemie uprawne , a więc i pod wyżywienia jest samo wystarczająca.
                                    Ma również inne bogactwa mineralne , których nie jest w stanie skonsumować .
                                    Zobacz teraz Levack na kraje byłego ost-bloku, które nie mają nawet w części
                                    tego, co ma Polska .
                                    A pomimo to mają leprze osiągnięcia gospodarcze , lepszą opiekę lekarską ,
                                    lepszy standard życia, leprze drogi i wiele innych czynników, które mają swoją
                                    wypowiedź.
                                    Obecny stan kraju jest niezadawalający , dlatego uważam że Polska straciła
                                    mnóstwo czasu na budowę kraju na lichwiarskich fundamentach.
                                    Czyżbyś zapomniał Levack ile Polska wyrzuciła pieniędzy na lichwiarskich
                                    doradców zagranicznych ?
                                    Podczas konferencji ministrów gospodarek ost- europy, która odbywała się we
                                    Wiedniu. Polska zasłynęła jako żebrak Europy.
                                    Wtedy Czeski minister powiedział „ my Czesi nie chcemy żadnych dotacji ani
                                    pomocy finansowych. Dajcie je Polskom. My chcemy współpracy na zasadach
                                    partnerskich z krajami rozwiniętymi, to pomoże ożywić nasz przemysł i stworzyć
                                    miejsca pracy.”
                                    Levack, nigdzie nie było tak wiele kapitału spekulacyjnego jak w Polsce.
                                    A zdrowy kapitał omijał Polskę dużym łukiem.
                                    To była oznaka niepoważnej polityki prowadzonej przez Polskę , dużego bezprawia
                                    , kombinacji różnego rodzaju, niedopasowania systemu prawnego do nowych warunków
                                    itd.itp.
                                    Dlatego mówię że Polska straciła dużo czasu , i jego niestety nie da się już
                                    odrobić.
                                    • Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 10:13
                                      > Polska kraj z dostępem do morza, a więc oknem na świat.
                                      > Kraj, którego ukształtowanie terenu i równomierne rozmieszczenie rzek daje
                                      > doskonałe warunki rozwinięcie taniego transportu, jak również na budowę
                                      > naturalnych dawców energii elektrycznej. Pod tym względem Polska jest jedynym
                                      > krajem w europie , który ma taki potencjał, i ten potencjał jest
                                      > niewykorzystany. Polska jest jedynym krajem w Europie , który mógł by osiągnąć
                                      > samowystarczalność energetyczną. Pomijając już to, Polska jest krajem
                                      Ale o czym Ty piszesz?? Jakim oknem na świat jest dostęp do morza? Niby co i dla kogo byłoby tu transportowane? Co i dla kogo byś chciał transportować rzekami?
                                      Jakich naturalnych dawców energii? Wiatraków szpecących krajobraz? Jedna elektrownia jądrowa to energia większa tysiące razy od wiatrowych czy wodnych.
                                      Samowystarczalność energetyczna to też ropa, a tego w Polsce nie ma i głosowanie na Kaczyńskiego tego nie zmieni.

> posiadającym dobre ziemie uprawne , a więc i pod wyżywienia jest samo wystarcza
                                      > jąca.

Taaaa, jasne. Żyjemy w warunkach konkurencyjnych, więc jak sobie wyobrażasz produkcję żywności w realnych cenach niedotowanych przez państwo i EU?

> Ma również inne bogactwa mineralne , których nie jest w stanie skonsumować .

Na przykład?

> Zobacz teraz Levack na kraje byłego ost-bloku, które nie mają nawet w części
                                      > tego, co ma Polska .
                                      > A pomimo to mają leprze osiągnięcia gospodarcze , lepszą opiekę lekarską ,
                                      > lepszy standard życia, leprze drogi i wiele innych czynników, które mają swoją
                                      > wypowiedź.

Nie wiem czy mają lepsze osiągnięcia gospodarcze. Mają wyższe PKB/łeb, ale startowały z lepszej pozycji. Pamiętasz Węgry, Czechosłowację w latach 80-tych? Przecież tam było zupełnie inaczej niż w Polsce. W sklepach nie było pusto, ludziom żyło się lepiej. Tata mojego kolegi z podstawówki pracował na Węgrzech (połowa lat 80-tych). I z tego co on opowiadał to był inny świat zupełnie.

Co do dróg - masz rację, w Czechach np. są lepsze, ale to nie kto inny, jak Twój Kaczyński jak był premierem wstrzymał budowę autostrad. Dopiero od 2 lat coś drgnęło (zaraz wyjdę na zwolennika PO, fuj).
                                      Państwowa służba w innych krajach jest na podobnym poziomie, prywatna też. Państwowe szpitale w Czechach mają długi, aczkolwiek trzeba przyznać, że od 2 lat jest minimalna odpłatność za wizyty, recepty itp, więc pewnie kolejki się zmniejszyły.

> Dlatego mówię że Polska straciła dużo czasu , i jego niestety nie da się już
                                      > odrobić.

A najwięcej za rządów PIS z Lepperem i Giertychem. Zamiast wykorzystać koniunkturę na świecie to bawili się służbami specjalnymi w chowanego.
                                      Pozdrawiam,
                                      Levack
                                      • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 05.05.10, 11:16
                                        >
                                        > Ale o czym Ty piszesz?? Jakim oknem na świat jest dostęp do morza? Niby co i dl
                                        > a kogo byłoby tu transportowane? Co i dla kogo byś chciał transportować rzekami
                                        > ?
                                        > Jakich naturalnych dawców energii? Wiatraków szpecących krajobraz? Jedna elektr
                                        > ownia jądrowa to energia większa tysiące razy od wiatrowych czy wodnych.
                                        > Samowystarczalność energetyczna to też ropa, a tego w Polsce nie ma i głosowani
                                        > e na Kaczyńskiego tego nie zmieni.
                                        >
                                        Wybacz, ale Ty mnie nie rozumiesz.
                                        Czy Ty w to wierzysz czy nie, nie ma w Europie drugiego kraju, który mógłby osiągnąć tak dużą niezależność energetyczną co Polska.
                                        W czasach moich studiów na Technicznym Uniwersytecie we Wiedniu Polska była , również ku mojemu zaskoczeniu, podana jako jedyny kraj w europie posiadający doskonałe położenie i ukształtowanie terenu , które można by było zagospodarować w celach energetycznych.
                                        Nie było wtedy jeszcze mowy o wiatrakach.
                                        Od tej pory , ani położenie Polski ani ukształtowanie terenu Polski nie uległo mianie.
                                        Nie będę wchodził w profesjonalne szczegóły , powiem tylko tak.
                                        Energia jest największym dobrem gospodarczym, miarą standardu życia w kraju , jest właśnie zużycie energii na głowę mieszkańca. Do wszystkiego co wyprodukujemy potrzeba energii.
                                        Polski potencjał do uzyskiwania taniej, odnawialnej, dla środowiska naturalnego bardzo korzystnej energii jest niewykorzystany.
                                        Jeśli chodzi o transport, to transport jest nerwem gospodarki. A najtańszy transport jest wodny transport.
                                        Równomierne rozmieszczenie rzek na powierzchni Polski , jest bardzo korzystnym elementem sprzyjającym rozwojowi takiego transportu.
                                        Jest to więc niesamowity kapitał , który mógł by doprowadzić do tańszego transportu, i co nie jest bez znaczenia , do obciążenia dróg , które i tak są w kiepskim stanie.
                                        Pytasz się co można transportować ?
                                        Wszystkie dobra konsumpcyjne , które się nie psują szybko .
                                        >
                                        > Taaaa, jasne. Żyjemy w warunkach konkurencyjnych, więc jak sobie wyobrażasz pro
                                        > dukcję żywności w realnych cenach niedotowanych przez państwo i EU?
                                        >
                                        Prosta sprawa.
                                        Trzeba stworzyć taki system w którym się opłaca produkować, tak jak jest wszędzie.
                                        A w Polsce jest system , który niejednokrotnie niszczy producenta produktów rolnych.
                                        Główny profit z produkcji nie ma producent , ale pośrednik, spekulant.
                                        Z tego co wiem, to już jest koniec z dotacjami UE, są coraz to większe redukcje .
                                        >
                                        > Na przykład?
                                        >
                                        Np. najważniejszy surowiec do rozwoju elektroniki. Tego nie jest wiele.
                                        Produkt uboczny miedzi to tony srebra i trochę złota .
                                        A co mają Czesi ?
                                        > Nie wiem czy mają lepsze osiągnięcia gospodarcze. Mają wyższe PKB/łeb, ale star
                                        > towały z lepszej pozycji. Pamiętasz Węgry, Czechosłowację w latach 80-tych? Prz
                                        > ecież tam było zupełnie inaczej niż w Polsce. W sklepach nie było pusto, ludzio
                                        > m żyło się lepiej. Tata mojego kolegi z podstawówki pracował na Węgrzech (połow
                                        > a lat 80-tych). I z tego co on opowiadał to był inny świat zupełnie.
                                        >
                                        Ty nie patrz na to co ludzie mówią, cała komuna miała analogiczne problemy gospodarcze.
                                        W latach osiemdziesiątych często jeździłem do Czech i na Węgry.
                                        I znam ich problemy. Obserwowałem ich stosunek i kulturę pracy po odnowie.
                                        Była inna od Polskiej , nie była tak populistyczna , była kreująca i dbająca o substancję społeczną. Dlatego też tam chętniej osiedlał się zdrowy obcy kapitał .

• Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: 79.110.200.* 05.05.10, 12:04
                                          > Wybacz, ale Ty mnie nie rozumiesz. [ciach - cały post]

Podsumowując, bo nie chce mi się w kółko góglać i pokazywać, że twarde dane nie pasują do tego co piszesz, ja nie uważam, że w Polsce jest cudownie, że przez 20 lat od upadku komuny to było cały czas rewelacyjnie i że nie dało się zrobić lepiej.
                                          Pewnie by się dało.
                                          Ja tylko uważam, że obsesja PIS i Kaczyńskich, którzy uważają, że jakby nie agenci SB, ruskie służby, rzekomo wszechobecna korupcja to Polska by teraz była 8 gospodarką na świecie jak za Gierka.
                                          Kaczyński już miał okazję się wykazać. Jego partia razem z Samoobroną i LPR-em rządzili przez 2 lata i w tym czasie nie zrobili nic. Zajmowali się tylko swoimi szajbami.
                                          Każdy poprzedni i późniejszy rząd wsławił się czymś pozytywnym. Jakąś reformą czy próbą reformy, jakimiś ważnymi wydarzeniami.
                                          Rząd Kaczyńsko-Lepperowsko-Giertychowy będziemy pamiętać z mundurków, śmierci Blidy, agenta Tomka, podsłuchiwania się w rządzie.
                                          Każdy inny rząd, czy to był rząd SLD, AWS, teraz PO, czy wcześniejsze w jakiś tam sposób rządził, a nie tylko siał destrukcję jak rząd PIS, czy śp. Kaczyński, który jako prezydent wetował istotne ustawy.
                                          Dlatego nie chcę mieć prezydenta, który będzie kolejne 5 lat destruktorem, w dodatku cynicznym destruktorem.
                                          Zapewne zagłosuję na Komorowskiego, który kompletnie nie jest z mojej bajki. Już pisałem, że od głosu na Mazowieckiego zawsze głosowałem przeciw jakiejś ekstremie, bo nie zdarzyło się, żeby był kandydat, który spełnia moją wizję. Ale zagłosuję na niego po to, żeby mieć czyste sumienie, że zrobiłem wszystko, żeby Kaczyński więcej nie doszedł do władzy. 4,5 roku prezydentury narodowo-socjalistycznego oszołoma to już wystarczy.
                                          Pozdrawiam
                                          Levack

• ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 05.05.10, 13:20
                                            Wybacz , ale to nie miejsce do poznawanie fundamentalnych podstaw funkcjonowania gospodarki , jak również zależności niezbędnych do jej płynnego funkcjonowania.
                                            A więc na tej płaszczyźnie na pewno się nie rozumiemy.

Naturalnie zrób jak uważasz, głosuj na tego kandydat, który Twoim zdaniem reprezentuje Twoje poglądy. Ja oddam swój głos na Kaczyńskiego , ponieważ jestem przekonany o kreatywnych własnościach systemu wartości, który on reprezentuje.
                                            Mam dość Polski Lichwiarskiej , mam dość Polski za którą muszę się wstydzić, mam dość patrzyć na coraz to większe gospodarcze i polityczny osłabianie Polski .
                                            Ty dopiero zrozumiesz o czym ja pisałem , kiedy UE się rozpadnie. A taki scenariusz jest coraz to bardziej prawdopodobny.
                                            Już obecnie głośni się mówi o przedłużaniu zgonu, prze pomoce Gracji , tej gospodarczej organizacji UE. Już następne kraje stoją ustawione w kolejce do całkowitej plajty.
                                            Nie ma w Europie drugiego kraju , który był tak słabo do tej ewentualności przygotowany jak Polska.
                                            Komorowski jest za mało witalny za mało samodzielny , to dobry kandydat na fasadowego prezydenta.
                                            Dlatego tylko Kaczyński wchodzi w rachubę.
                                            Cóż, Ty moim zdaniem jesteś pod zbyt mocnym wpływem propagandy kół antydemokratycznych działających i walczących od lat z demokratyczną wolą wyborcy.
                                            Propagandy uznających, że niema nic lepszego jak destruktywne działanie torpedujące wszelkie przedsięwzięcia rządu Kaczyńskiego. Propagandy , która w działaniach antykorupcyjnych widziała zagrożenie własnej pozycji.
                                            Propagandy , która po zatrzymaniu lichwiarskich inwestycji , widziała napad na rozwój kraju.
                                            I to kształtuje Twój światopogląd.
                  • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 18:30
                    A więc to był czas największych przekrętów gospodarczych.
                    Niszczono wszystko co państwowe i dzielno się tym za przysłowiową złotówkę.
                    Niszczono celowo nawet dochodowe podmioty gospodarcze. W tym czynie korupcja i lichwiarstwo eksplodowało.
                    Liczby tego nie pokazują.
                    • Gość: jot Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.10, 09:03
                      Jesteś zwykłym, zapiekłym, starczym pierdołą ddyzma5. Nudzisz się na tej swojej
                      gastarbeiterskiej emeryturce i zaśmiecasz Internet kwękaniem i marudzeniem. Ja
                      wiem, że starość jest trudna i nudna, ale znajdź sobie lepszy sposób na życie
                      niż obrzucanie odpadkami cudzych myśli kraju, który niegdyś porzuciłeś.
                      • Gość: gość Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.10, 11:15
                        Rób swoje , ddyzma 5. Dobrze piszesz.

A ty jot, zatkaj japę. Jak ci się nie podoba, to nie czytaj.
                        Jesteś jot zwykłym, zapiekłym starczym pierdołą, co potrafi tylko
                        wiązanki puszczać,znajdź sobie lepszy sposób na życie niż rzucanie
                        epitetami. No ale cóż, chyba masz za mały móźdźek, by pobić się
                        na argumenty, trzeba wyzwać i dowalić. Prawie jak kark.
                        • bellassij gość prawie nieanonimowy :) 03.05.10, 12:04
                          A niech sobie ddyzma5 pisze, forum podobnie jak papier wszystko przyjmie (no prawie wszystko, bo moderują). Tylko co z tej pisaniny nam przyjdzie? Ano nic, więc nie rzucając epitetami czekamy na kolejne pomysły ratowania ludzkości wraz z planetą :)
                      • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 03.05.10, 21:07

> Jesteś zwykłym, zapiekłym, starczym pierdołą ddyzma5. Nudzisz się na tej swojej
                        > gastarbeiterskiej emeryturce i zaśmiecasz Internet kwękaniem i marudzeniem. Ja
                        > wiem, że starość jest trudna i nudna, ale znajdź sobie lepszy sposób na życie
                        > niż obrzucanie odpadkami cudzych myśli kraju, który niegdyś porzuciłeś.
                        >
                        Jot.
                        Co Ty masz do powiedzenia to już pokazałeś, nic.
                        Nie jesteś w stanie prowadzić rzeczowej dyskusji, brak Tobie argumentów
                        pomijając już Twoją kulturę dyskusji.
                        Można po prostu tylko współczuć tym, których popierasz politycznie. Żadne bowiem
                        stronnictwo nie chciało by mieć takich zwolenników jak Ty.
                        A więc tak szczerze mówiąc, nie masz powodu do zadowolenia z siebie, robisz
                        wrażenie zgorzkniałego impotenta umysłowego, któremu wszystko w głowie się
                        miesza. Jak to się mówi „ każdy robi co potrafi ”, co Ty potrafisz to już pokazałeś.
                        Musisz mieć bardzo nieudolne i kiepski osiągnięcia w życiu, a co gorsze tak już
                        pozostanie.
                        Ogólnie rzecz biorąc są dwa typy ludzi.
                        Są tacy co coś życiu osiągną , i są tacy których osiągnięcia polegają na tym,
                        że ubliżają ludziom tym, co w życiu coś osiągnęli.
                        Do których Ty należysz , to oceni Ciebie Twoje środowisko, ale mam wrażenie że
                        jesteś beznadziejnym przypadkiem.
                        • Gość: ropucha Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.10, 21:29
                          ddyzma5 03.05.10, 21:07 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                          Odpowiedz

> Jesteś zwykłym, zapiekłym, starczym pierdołą ddyzma5. Nudzisz się
                          na tej swojej
                          > gastarbeiterskiej emeryturce i zaśmiecasz Internet kwękaniem i
                          marudzeniem. Ja
                          > wiem, że starość jest trudna i nudna, ale znajdź sobie lepszy
                          sposób na życie
                          > niż obrzucanie odpadkami cudzych myśli kraju, który niegdyś
                          porzuciłeś.
                          >
                          Jot.
                          Co Ty masz do powiedzenia to już pokazałeś, nic.
                          Nie jesteś w stanie prowadzić rzeczowej dyskusji, brak Tobie
                          argumentów
                          pomijając już Twoją kulturę dyskusji.
                          Można po prostu tylko współczuć tym, których popierasz politycznie.
                          Żadne bowiem
                          stronnictwo nie chciało by mieć takich zwolenników jak Ty.
                          A więc tak szczerze mówiąc, nie masz powodu do zadowolenia z siebie,
                          robisz
                          wrażenie zgorzkniałego impotenta umysłowego, któremu wszystko w
                          głowie się
                          miesza. Jak to się mówi „ każdy robi co potrafi ”, co Ty potrafisz
                          to już pokazałeś.
                          Musisz mieć bardzo nieudolne i kiepski osiągnięcia w życiu, a co
                          gorsze tak już
                          pozostanie.
                          Ogólnie rzecz biorąc są dwa typy ludzi.
                          Są tacy co coś życiu osiągną , i są tacy których osiągnięcia
                          polegają na tym,
                          że ubliżają ludziom tym, co w życiu coś osiągnęli.
                          Do których Ty należysz , to oceni Ciebie Twoje środowisko, ale mam
                          wrażenie że
                          jesteś beznadziejnym przypadkiem.

DDyzma, o koniecznosci twej wizyty u geriatry nie wspomne. Ale, gdy
                          raczysz zlozyc wizyte we Wroclawiu, to na Boga, nie oszczedzaj i kup
                          porzadny podrecznik polskiej mowy.
                          Twe poglady, to twoj problem i twego drogiego, austriackiego
                          psychiatry. Plac tam i wymagaj. Ale skoro chcesz cos udowodnic nam,
                          Polakom, to nie zapominaj, ze wszyscy znamy zasady gramatyki i
                          pisowni.
                          Kazdy Twoj wpis, to obraza naszego jezyka, wiec zamilcz i
                          nie "nauczaj" nas, co jest "lepsze". Dla mnie, to mozesz w
                          swej "ojczyznie" glosowac nawet na partie broniaca szarotki. Choc
                          nie wiem czy cie akceptuja.
                          Twe "wywody" pouczajace nas, co mamy robic, to komunaly rodem z ery
                          tow. Gierka!

Wyjedz w gory, pojedz do Wiednia, zjedz lody, napij sie piwa!
                          Zapomnij o forum, po co ci ono? Twych glupot i tak nikt nie
                          traktuje serio!
                          No, chopia dej se siana i jak to u nos godojom na Szlunsku: machej
                          se tyla raza, cobys siem nie piznal w glowa!
                          • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, 03.05.10, 22:26
                            Zapewniam Ciebie , że nie musisz się martwić o mnie.
                            Jestem zdania, że raczej powinieneś martwić się o siebie samego.
                            Bo widzisz , Ty przyjacielu ciągle piszesz do mnie te same romanse , że męczą Ciebie moje posty itd. itp.
                            I mimo tego zachowujesz się w stosunku do siebie samego jako sadysta, i czytasz moje posty biedaku. Ty musisz chyba je czytać, powiem więcej, Ty być może jesteś od moich postów uzależniony.
                            A więc , co Ciebie tak zmusza do czytania postów usera dyzma5 ???
            • Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 16:18
              > A skąd Ty wiesz czy ja uciekłem , czy może musiałem wyjechać.
              > Ty nie zdajesz sobie sprawy ile ludzi było zmuszonych do opuszczenia kraju.
              > Ale jak widać Ty zaczynasz się bawić w jasnowidza.

Moich rodziców też próbowali zmusić, ale nie wyjechali. Było nam potem ciężko, ale jakoś daliśmy radę.

> Poza tym wielu tych walecznych działaczy , po przemianach ustrojowych zdradziły
              > idee solidarności. A więc okazali się ludźmi którzy wykorzystali ten ruch do w
              > łasnych interesów.
              > To są zdrajcy.

Poproszę o przykłady. Bo to, że ktoś nie zgadza się z narodowo-katolicką wizją RP to chyba nie jest automatycznie zdrajcą?
              I jakie są idee Solidarności. I której Solidarności? Tej z roku 1980, do której należało kilka mln osób i były w niej osoby o różnych poglądach? Czy tej z 2010 popierającej Jarkacza na prezydenta?
              Czy tej, która chciała wolności dla wszystkich, czy tej, która rzuca petardami w budynki rządowe?
              Jeśli punktem wyjścia do tych idei mają być postulaty gdańskie, to proszę: www.elfal.com/solidarnosc/dokumenty/21postulatow.html
              Nie wydaje Ci się, że są one jak na obecne czasy, powiedzmy łagodnie, dość odstające od rzeczywistości?

> Nie baw się znów w jasnowidza.
              > Jakie ja ma kontakty i co robię w Polsce czy kogo wspieram finansowo z działaln
              > ością gospodarczą , to Ty nie wiesz i nie będziesz wiedział.

Wisi mi, kogo wspierasz i jak. Ja tylko zachęcam do inwestowania, skoro obcym kapitałom tak łatwo.

> Przykro mi, ale dyskusję na temat tworzenia zdrowej gospodarki na zasadach woln
              > orynkowych nie można prowadzić ze śrubokrętem w ręku. Trzeba mieć ku temu minim
              > um doświadczenia i wiedzy . Z Twoich postów wynika że nie bardzo rozumiesz tu p
              > odstawowe zależności.
              > A tu potrzebne so wiadomości pozwalające zrozumień subtelności w tej dziedzinie

Jasne. Już Ci napisałem kiedyś, że jak nie masz argumentów to mówisz, żeby się zamknąć. Daj przykład - będziemy dyskutować o subtelnościach. Poza tym nie napisałeś jak to "obcy" zniszczyli polską gospodarkę.

Pozdrawiam
              Levack

• ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 17:43
                ::::::::::::::::
                ::::::::::::::::::::::::::::::::
                > Jeśli punktem wyjścia do tych idei mają być postulaty gdańskie, to proszę: www.elfal.com/solidarnosc/dokumenty/21postulatow.html
                > Nie wydaje Ci się, że są one jak na obecne czasy, powiedzmy łagodnie, dość odst
                > ające od rzeczywistości?
                >
                Wybacz, ale kto chce dzisiejszymi realiami oceniać postulaty z przed trzydziestu lat, nie bardzo jest poważny.

• Gość: Levack Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 18:46
                  Dlatego poprosiłem Cię o napisanie kto i jakie idee Solidarności
                  zdradził. I której Solidarności.
                  Levack
                  • ddyzma5 Re: ddyzma5 głosuj sobie na Kaczkę, a innym daj s 02.05.10, 18:56
                    Nie tak dawno była o tym mowa na podstawie artykułu w prasie niemieckiej.
                    Przypomnij sobie , tam napisano o znanych postaciach, które tylko do przemian
                    gospodarczych
                    byliby z narodem , a potem tylko udawali ze są, i robili wszystko aby nie
                    dopuścić do lustracji.
                    Nie będziemy chyba w koło pisać to samo.
    • Gość: J. Kaczyński nie w Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 13:51
      J. Kaczyński nie współżył z kobietą.
      • Gość: normalny Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.10, 14:37
        Gościu udowodnij to co napisałeś. I podaj przykłady czego nie robił Pan Jarosław
        Kaczyński. Inaczej jesteś niewiarygodny.
    • regulus0 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 02.05.10, 15:28
      LECH KACZYŃSKI NA WAWELU,
      PREZYDENTURA R.P. DLA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO .

gazetaolsztynska.wm.pl/Jaroslaw-Kaczynski-kandydatem-na-prezydenta,94763
      Część opinii na niniejszym forum raz jeszcze uzmysławia, dlaczego m.in.
      sowieci podjęli decyzję o eksterminacji - na początek - inteligencji polskiej,
      czego symbolem jest Katyń. Podjęto, częściowo udaną, próbę zastąpienia "rowów
      katyńskich" polskojęzyczną hołotą, która potrafi bełkotać coś od rzeczy na
      kwestie 5-rzędne.
      Z całą pewnością Prezydentowi R.P. - ś.p. Lechowi Kaczyńskiemu pochówek
      na Wawelu należy się za to, iż niezłomnie przypominał, jak Polska mogła
      wyglądać, gdyby ludobójstwo 'katyńskie' nigdy nie wydarzyło się.
      Ponieważ jednak miało miejsce - nie było szans, aby w "normalnych"
      warunkach, kiedyś w przyszłości został tam pochowany. Dlatego okoliczności, w
      jakich tam trafił nadaje tym okolicznościom nieprawdopodobny akcent metafizyczny.
      Co do świata materialnego: żaden sfrustrowany - nierozliczony za swą
      zdradę i zbrodnie przeciwko niepodległemu bytowi Państwa Polskiego - b. SB-ek,
      czy inny 'towarzysz, względnie ofiara propagandy "czarnego" 'pijaru' spod znaku
      D. Tuska i B. Komorowskiego NIE ZAPRZECZY, że świat wreszcie dowiedział się o
      naszej 'katyńskiej' krzywdzie dzięki ś.p. Prezydentowi R.P. - Lechowi
      Kaczyńskiemu.
      Osobiście "domagam" się, aby ten kierunek w polskiej polityce był z
      żelazną konsekwencją kontynuowany.

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal "Nasza Klasa", I LO w
      Giżycku] .
      • regulus0 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego 02.05.10, 15:29
        ‘POLITYKA HISTORYCZNA’ PLATFORMY OBYWATELSKIEJ .

„W wyniku nacisków Mirona Sycza, posła PO i przedstawiciela
        mniejszości ukraińskiej, wojewoda warm.-mazurski Marian Podziewski (PSL)
        wycofał swój patronat nad uroczystościami związanymi z 65. rocznicą ludobójstwa
        Polaków /Żydów, Czechów, Ormian, innych Ukraińców/ na Wołyniu i w Małopolsce
        Wschodniej /które odbyły się 29-XI-2008 r. w Olsztynie - przyp. H.P./ .”
        „(…) Miron Sycz w rozmowach z wojewodą Podziewskim użył wsparcia
        wicepremiera i ministra spraw wewnętrznych i administracji Grzegorza Schetyny.”

[ Dariusz Jarosiński, artykuł p.t. „Skandal, czy coś więcej ?”, tyg. ‘GAZETA
        POLSKA’ nr 49/ z dn. 3-XII-2008 r., s. 8 ] ;

* * *

„Miron Sycz jest synem Ołeksandra Sycza, członka Organizacji
        Ukraińskich Nacjonalistów /OUN/ od 1938 r., następnie OUN-UPA oraz
        strzelca w ‘kureniu’ „Mesnyki”, po II wojnie światowej skazanego przez
        polski sąd /za bestialskie mordy na ludności cywilnej/ na karę śmierci.”

[ Tomasz Stańczyk, „Misja bez końca”, ‘RZECZPOSPOLITA’ z dn. 25-VII-1998 r./
        nr 171 ] .

* * *

HUBERT PIOTROWSKI, mieszkaniec Ełku, prawnik ; [portal „Nasza Klasa”, I LO w
        Giżycku] .
        • iirina \Podawanie 02.05.10, 15:55
          Podawanie pracownikowi wysokości pensji w wartości brutto, jest jak
          podawanie długosci członka razem z kręgosłupem.
          • Gość: ropucha ddyzma, fizjologu IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.10, 20:17
            Ddyzma, po co ty piszesz farmazony, pouczajac ludzi na forum, co
            jest "lepsze? Skad ty mozesz o tym wiedziec, skoro "zostawiles" kraj
            w trudnych chwilach i zwiales niczym szczur z tonacego okretu, by
            wiesc "dostatnie" zycie! Tacy "fizjolodzy", podobni tobie, nie
            powinni sie odzywac! Chcesz pouczac innych, co jest "lepszym
            wyborem" ? Twoje nachalne przytaczanie "argumentow obalajacych"
            polskie osiagniecia, to jawna propaganda antypolska!
            Siedz sobie tam, hen, chlej piwo, a nie pouczaj nas, zyjacych na
            codzien w kraju, co jest lepszym wyborem

A jesli juz to robisz, to korzystaj w miare jak najwiecej z
            leksykonow, by nie sadzic farmazonow!
            O polszczyznie nie wspomne, bo nie wypada!
            • Gość: Pytajnik Coś długo nie pisze ten ddyzma5 IP: *.54.16.185.static.telsat.wroc.pl 03.05.10, 20:44
              Dostęp do sieci mu uniemożliwili w domu czy wreszcie wyszedł na dwór? :)
              • ddyzma5 Re: Coś długo nie pisze ten ddyzma5 03.05.10, 22:40
                Gość portalu: Pytajnik napisał(a):

> Dostęp do sieci mu uniemożliwili w domu czy wreszcie wyszedł na dwór? :)
                >
                No proszę.
                Dzisiaj nie było mnie w sieci cały dzień, a już co niektórzy z niecierpliwością
                denerwują się z braku mojej nieobecności.
                • Gość: Pytajnik Re: Coś długo nie pisze ten ddyzma5 IP: *.premegal.com.pl 04.05.10, 10:16
                  A widzisz, można. Zatem trzymam kciuki za definitywne odcięcie Cię od sieci (dobrowolne czy wymuszone obojętne). Od razu milej na forum.
                  • ddyzma5 Re: Coś długo nie pisze ten ddyzma5 04.05.10, 10:55
                    Złociutki, wczoraj po prostu prawie cały dzień spędziłem w samochodzie.
                    Musiałem jechać na trzy godziny do Salzburga.
                    A więc pisanie podczas jazdy na PC-cie , to nie bardzo jest możliwe.
                    A więc złociutki , na tym polegało moje odcięcie od sieci.

Wracając do tematu wyborów, Komorowski pokazał wczoraj co potrafi.
                    Popadł chłopiec w samo zachwyt i oświadczył , że Polscy powinni być dumni z osiągnięć własnego kraju.
                    Komorowski zachowuje się jak duże niedojrzałe dziecko.
                    Jeśli na tym ma polegać motywowanie narodu do większej kultury pracy i odpowiedzialności za przyszłe pokolenia. To rzeczywiście można mu współczuć.
                    Czyżby on był taki ograniczony i chciał doprowadzić do tego aby młodzi ludzie chcący w życiu coś osiągnąć uciekali w świat?
                    A może był to delikatny sygnał zaadresowany do tych, którym się nie podoba w kraju . Komu się nie podoba, ma po prostu opuścić kraj.
                    Komorowski w wielu względach przypomina mi nieudacznika Kwaśniewskiego.
                    Komorowski jest jednak bardzie marionetkową postacią.
            • ddyzma5 Re: ddyzma, fizjologu 03.05.10, 22:34
              ropucha.
              Przecież z Twojego IP Adresu wynika również, że Ty nie piszesz z Polski.
              To jak tam z Tobą jest drobny agitatorze.
              Sam nie jesteś ropucha w kraju i krytykujesz innych, że w nim nie są ???
            • Gość: normalny Re: wybory i co za tym idzie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 05:55
              Proszę, jaka jest świadomość Polaka. Kieruje wypowiedź na temat braku sieci lub
              próbuje identyfikować IP. W związku z tym podtrzymuje twierdzenie, że Komorowski
              ma małe szanse na II-gą turę. :). Zaraz odezwie się towarzystwo kanapowe.
              • Gość: jot Re: wybory i co za tym idzie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.10, 07:33
                A co ty tu ddyzma5 jeszcze robisz na tym forum? Tyle razy cię wypraszali, a ty
                trwasz na posterunku. Nie uczyli cię, że nie ma nic gorszego niż nie proszeni
                doradcy? I, proszę cię, zachowaj dla siebie dociekania psychologiczne na temat
                tego, jak się komu w życiu powiodło, w jakim jest wieku i w jakiej kondycji
                umysłowej. W innym wypadku ty też narażasz się na spekulacje i dobre rady. Weź
                prysznic, ogól się, załóż krawat, idź na spacer, oddychaj głęboko, a jeśli to
                nie pomoże, zażyj jakiś środek antydepresyjny. Życie jest piękne.
                • ddyzma5 Re: wybory i co za tym idzie? 04.05.10, 09:47

> A co ty tu ddyzma5 jeszcze robisz na tym forum? Tyle razy cię wypraszali, a ty
                  > trwasz na posterunku. Nie uczyli cię, że nie ma nic gorszego niż nie proszeni
                  > doradcy? I, proszę cię, zachowaj dla siebie dociekania psychologiczne na temat
                  > tego, jak się komu w życiu powiodło, w jakim jest wieku i w jakiej kondycji
                  > umysłowej. W innym wypadku ty też narażasz się na spekulacje i dobre rady.
                  >
                  Groteskowy jesteś synu.
                  Przecież to nikt inny jak Ty dokonał już własnej oceny spekulacyjnej mojej osoby.
                  Czyżbyś już nie potrafił kojarzyć ?
                  A więc jot, z tego wynika jeden wniosek, że Ty niebardzo wiesz co wcześniej pisałeś biedaczyno.
                  Coś musi być nie tak z Twoją błyskotliwością i witalnością umysłową.
              • ddyzma5 Re: wybory i co za tym idzie? 04.05.10, 09:37
                Wystarczy zrobić analizę wyborców, kto na kogo głosuje.
                Z wypowiedzi które do tej pory słyszałem wynika, że na pytanie skierowane do
                wyborcy „ na kogo będziesz głosował” wyborca Kaczyńskiego mówił najczęściej z
                uzasadnieniem, a czasami ze szczegółowym uzasadnieniem. Natomiast wyborca
                Komorowskiego mówił , że bez uzasadnienia , a jak już one było , to było bardzo
                niskiego lotu.
                Po prostu taki wyborca mówił, że będzie głosował na Komorowskiego, bo w Polsce
                będzie lepiej. Z wypowiedzi wynika również to, że wyborcy Kaczyńskiego należą
                albo do grupy bardziej wykształconej i świadomej, albo są to ludzie z tzw.
                frakcji KK.
                Natomiast wyborcy Komorowskiego zdaje się tęsknią za warunkami typu PRL-u.
                Analogiczne wnioski można było wyciągnąć oglądając wczoraj wieczorem TVN 24.
                Zadzwonił student i powiedział, że głosować będzie na Kaczyńskiego , i uzasadnił
                to rzeczowo. Natomiast wyborca Komorowskiego , jakiś starszym męskim głosem
                oświadczył bezpłciowo swoją wolę.
                A więc reasumując, im człowiek bardziej wykształcony i świadomy sytuacji , tym
                mniej da się nim manipulować i straszyć go np. podsłuchami. Taki człowiek chce
                polski mocnej , nowoczesnej i partnerskiej. A więc przeciętny poziom wyborcy
                Komorowskiego nie jest zbyt imponujący. To jest główny atut Komorowskiego.
                • homo-vratislaviensis wypad dyzma 04.05.10, 12:00
                  wypad Dyzma z twoim nachalnym wciskanie kaczkowatego kitu. Kogo
                  interesuja twoje chore poglady?
                  • ddyzma5 Re: wypad dyzma 04.05.10, 12:39
                    Rozumie że nadepnąłem Tobie na odcisk.
                    Bardziej cywilizowanej reakcję zwolenników Komorowskiego oczekiwałem.
                    Najwidoczniej zbyt wiele oczekiwałem od ……………
                    • Gość: normalny Re: wypad dyzma IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 16:58
                      ddyzma5 napisał:
                      "Najwidoczniej zbyt wiele oczekiwałem od ……………".
                      A widzisz ddyzma5, w jednym z moich pierwszych postów napisałem, że Komorowski nie wygra, bo ma żonę szpetną i niby szkoły kończyła... Ty mnie skarciłeś, próbując przekonać. Mnie nie trzeba przekonywać. Natomiast wobec mało rozgarniętych ludzi, dyskutantów tu piszących, stosuje się argumenty typu szpetna, jakby odeszła od garów. Nikt nie dyskutował z tymi argumentami. Wypowiedź, jakby garnitur uszyty na miarę.
                      PS
                      Drodzy forumowicze, oświadczam, że ddyzma5 i normalny, to dwie różne osoby (można, to było zidentyfikować, tylko należało czytać tekst ze zrozumieniem).
                      • ddyzma5 Re: wypad dyzma 04.05.10, 18:27
                        Gość portalu: normalny napisał(a):

> ddyzma5 napisał:
                        > "Najwidoczniej zbyt wiele oczekiwałem od ……………".
                        > A widzisz ddyzma5, w jednym z moich pierwszych postów napisałem, że Komorowski
                        > nie wygra, bo ma żonę szpetną i niby szkoły kończyła... Ty mnie skarciłeś, pró
                        > bując przekonać. Mnie nie trzeba przekonywać.
                        >
                        Nie mój drogi, to tak nie było. Napisałem wtedy, że żona nie powinna tu być elementem przetargowym w decyzji wyboru kandydata. Naturalnie, dobrze mieć żoną światłą i wykształconą, to jest w pewnym sensie skarb.
                        A więc tym samym stanąłem po stronie obrony moich zasad, nic więcej nic mniej.
                        Być może dla Ciebie jest to komiczne, ale ja nie widzę w zasadzie tu żadnego konfliktu stron w tej uwadze. Ja również nie mam najmniejszej wątpliwości komu oddam swój głos.

>
                        > Natomiast wobec mało rozgarniętyc
                        > h ludzi, dyskutantów tu piszących, stosuje się argumenty typu szpetna, jakby od
                        > eszła od garów. Nikt nie dyskutował z tymi argumentami. Wypowiedź, jakby garnit
                        > ur uszyty na miarę.
                        >
                        Ja raczej w dyskusjach z mniej elokwentnymi userami nie używam takich form ja Ty, przyjmuję postawę raczej łaskoczącą, zabawną „ czeskiego filmu”.
                        Taką techniką można , moim zdaniem, więcej osiągnąć.
                • Gość: bb Re: wybory i co za tym idzie? IP: *.dbd-ipconnect.net 04.05.10, 16:46
                  heheh chyba cos ci sie pomylilo. w sumie oba nazwiska na K to mozliwe.
                  jak bys nie wiedzial to Kaczynski jest gospodarczo socjalistyczny jak PRL. i na
                  niego w wiekszosci dlosuja stare dziadki bo im tak KK kaze.
                  • ddyzma5 Re: wybory i co za tym idzie? 04.05.10, 18:34

> heheh chyba cos ci sie pomylilo. w sumie oba nazwiska na K to mozliwe.
                    > jak bys nie wiedzial to Kaczynski jest gospodarczo socjalistyczny jak PRL. i na
                    > niego w wiekszosci dlosuja stare dziadki bo im tak KK kaze.
                    >
                    Przecież wspomniałem o tej grupie wyborców KK.
                    Nie sądzę , że tak jest jak Ty mówisz. Oni tak zagłosują jak KK im każe.
                    To jest grupa wyborców kierująca się zasadami nauki kościoła.
                    A więc poniekąd analogicznymi wartościami co część intelektualistów, a więc ludzi niekoniecznie wierzących , ale posiadających w swojej świadomości zasady etyczne.
                    • Gość: Wróżbita I po cóż te dywagacje? I tak Kaczyński nie wygra IP: *.54.16.185.static.telsat.wroc.pl 04.05.10, 19:19
                      to że jest bliźniakiem nie oznacza, że historia lubi się powtarzać. Zakład? :)
                      • Gość: normalny Re: i tak Jarosław Kaczyński może wygrać IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 19:52
                        .
                        • Gość: Wróżbitka J. Kaczyński może wygrać. Ale Gabonu nie liczymy. IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 04.05.10, 20:17
                          Polski "B" również nikt nie traktuje poważnie :P
                      • ddyzma5 Re: I po cóż te dywagacje? I tak Kaczyński nie wy 04.05.10, 21:24
                        To czy wygra czy nie , to się okaże .
                        Poza tym w demokracji nie zawsze lepszy wygrywa, a w słabej demokracji ta szansa jeszcze się pomniejsza. Zapewne Tobie wiadome , że ludzie myślący samodzielnie zawsze należeli do mniejszości, a w demokracji decyduje przecież większość.
                        I jak to niektórzy powiadają, demokracja jest systemem dla dojrzałego społeczeństwa, dla społeczeństwa świadomego . Marginalnym przypadkiem gdzie od lat próbuje się bez skutku założyć demokracje jest Irak. No ale to inny temat.
                        W każdym razie dojrzałość społeczna jest również kwestią doświadczenia społecznego, a te ostatnio było względnie dość intensywne. Być może społeczeństwo polskie wyciągnie z tych doświadczeń naukę i nie da się tak łatwo jak do tej pory manipulować.
                        Zobaczymy co Polacy zdecydują, a mają wybór między stagnacją polityczną , a budową nowoczesnego społeczeństwa na fundamencie wartości etycznych.
                        Przyszłość potrzebuje takich wartości , tylko one bowiem nie przyczyniają się do degeneracji społeczeństwa.
                        Przyszłość może być ciekawa, może być nadmiar interesująca, a może być również bezpłciowa, miskowato populistyczna .
                        Przedsmak tej przyszłości mieliśmy niedawno „ powinniśmy być dumni z osiągnięć naszej ojczyzny ” . Chyba nie ma lepszej szprycy dla zabicia witalności w działaniu dla podświadomości człowieka jak właśnie takie oświadczenie Komorowskiego.
                        Być może właśnie tego potrzebuje większość społeczeństwa polskiego . Nie wiem.
                        Ale wkrótce się z pewnością dowiem.
                        • Gość: bb Re: I po cóż te dywagacje? I tak Kaczyński nie wy IP: *.dbd-ipconnect.net 04.05.10, 21:40
                          To jaka demokracje masz w Austrii?? ostatnio tak sie rozpisales ze tamtejszy
                          prezydent nie przyjechal na pogrzeb i ludzie oburzeni i go nie wybiora a tu
                          co??? jesli tylko ty i paru innych naleza do myslacych to wspolczuje jej
                          przyszlosci bo wedlug twoich wczesniejszych wywodow wartosci etychne w Austrii
                          leza na plecach i kwicza.
                          ty na pewno nie mozesz byc dumny z osiagniec Polski bo sie do nich nie
                          przyczyniles. pewnie wolisz jak Kaczynski mowi ze Polska jest skorumpowana
                          ,niebezpieczna i szaleje bieda jak w afryce wiec wtedy sie mozesz cieszyc ze ty
                          masz dobrze a inni gorzej.
                          a jak ktos mowi cos innego to czujesz sie sfrustrowany ze ktos w Polsce takiej
                          biednej ,niedoleznej bez perspektyw moze miec tyle co ty albo i wiecej.
                          pewnie kiedy pracowales w jakies fabryce jako poganiacz ktory ma dewize ze
                          produktywnosc wzrasta z liczba wyzwisk i batow a nie pochwalenia dokonan.
                          • ddyzma5 Re: I po cóż te dywagacje? I tak Kaczyński nie wy 05.05.10, 10:20

> To jaka demokracje masz w Austrii?? ostatnio tak sie rozpisales ze tamtejszy
                            > prezydent nie przyjechal na pogrzeb i ludzie oburzeni i go nie wybiora a tu
                            > co??? jesli tylko ty i paru innych naleza do myslacych to wspolczuje jej
                            > przyszlosci bo wedlug twoich wczesniejszych wywodow wartosci etychne w Austrii
                            > leza na plecach i kwicza.
                            >
                            Nie przekręcaj proszę moich słów.
                            Ja napisałem, że wielu jego stałych wyborców jego nie wybierze, i też tak się stało.
                            Ale nie napisałem, że nie będzie on wybrany, to znaczy posiadał tzw. większość.
                            Poza tym wielu analityków ma duże problemy z tymi wyborami. Przyczyną tego jest najmniejsze uczestnictwo w wyborach od II Wojny .
                            Bardzo wielu wyborców poszło tylko po to aby skreślić od rogu do rogu całą wyborczą kartkę.
                            Oznacza to niezadowolenie z kandydatów, i taki głos jest nieważny.
                            Poza tym wybór był praktycznie ograniczony do wyboru sceny faszyzującej, i tego kandydata co został wybrany.
                            A więc tu w pewnym sensie zaistniał konflikt etyczny , wybrać kandydata Heinz-a Fischer-a , który zaniedbał obowiązki głowy państwa i nie reprezentował Austrii na pogrzebie prezydenta Kaczyńskiego, czy może wybrać kandydata partii faszyzującej ?
                            A więc Ty widzisz bb tutaj problem etyczny , a ja widzę tu wybór mniejszego zła , i to przez znacznie mniejszą część społeczeństwa uprawnionych do głosowania.
                            Dlatego właśnie wielu analityków zastanawiało się czy w ogóle ten wybór można uznać za demokratyczny. Sprawa została praktycznie podsumowana tak,
                            nie jest to ważne kogo ludzie wybrali, jest ważne kogo nie wybrali ,
                            a niewybrani faszyzujących.
                            A więc tak wyglądają fakty bb.
                            >
                            > ty na pewno nie mozesz byc dumny z osiagniec Polski bo sie do nich nie
                            > przyczyniles. pewnie wolisz jak Kaczynski mowi ze Polska jest skorumpowana
                            > ,niebezpieczna i szaleje bieda jak w afryce wiec wtedy sie mozesz cieszyc ze ty
                            > masz dobrze a inni gorzej.
                            >
                            Każdy Polak chce być dumny ze swojej ojczyzny , niezależnie od tego gdzie żyje.
                            Poza tym , ja nie opieram się na fantazjach , ale na danych statystycznych i na tym co widzę w Polsce. Porównuje to także z innymi krajami byłej komuny , gdzie czasami bywam nawet dwa razy w tygodniu. Poza tym ja pisałem o stanie korupcji w Polsce , przyrównałem ją do republik bananowych Afryki. Niestety liczby mój drogi mają analogiczną wypowiedź.
                            Polska jest krajem Europy środkowej, w której ludzie zamarzają nawet we własnych domach, bo nie stać ich na opał . O tym się mówi w mediach na zachodzie. Polska jest krajem gdzie istnieje nagminny problem , rencistów nie stać na wykup medykamentów. Polska jest krajem gdzie system skorumpowanej rzeczywistości wykreował niesamowite patologie.

Mordowano ludzi w karetkach pogotowia, po to, aby dostać od zakładów pogrzebowych korzyści finansowe .

Polska jest krajem dwóch społeczeństw.
                            Polska jest krajem ludzi których stać na leczenie,
                            bo stać ich na łapówki, i ludzi których nie stać na leczenie.
                            To jest plon policji wizyty u polskiego lekarza, któremu pacjenci zarzucali łapówki.

przypadek Gorlicki

Nie jeden pacjent nie doczekał się operacji , bo jego termin był stałe przesuwany.
                            Wiem coś o tym z autopsji , mam we Wrocku rodzinę i sam byłem zmuszony przez medyków do dawania im „ łapówki ”. Dopiero wtedy wszystko zaczęło nabierać rumieńców w leczeniu.
                            >
                            >
                            > a jak ktos mowi cos innego to czujesz sie sfrustrowany ze ktos w Polsce takiej
                            > biednej ,niedoleznej bez perspektyw moze miec tyle co ty albo i wiecej.
                            >
                            To są Twoje odczucia, nie moje.
                            A więc nie wmawiaj mi sugestii własnej podświadomości.
                            Ja mówię o etycznych zależnościach, a Ty w prymitywny sposób starasz się je podważyć.
                            Sposób jaki to robisz wskazuje , że dla Ciebie są ważne wartości materialne , niezależnie od tego w jaki sposób one powstały.
                            Jesteś więźniem tych wartości materialnych.
                            A więc między nami jest taka różnica , że ja jestem w pełni świadom zależności między powstawaniem wartości materialnych w uczciwy sposób. Kreują one bowiem inne wartości i dobra o wymiarze ogólnym.
                            Ty natomiast nie jesteś tego świadom.

Według Ciebie, ludzie świadomi złego działania powstawania wartości materialnych w nieuczciwy sposób, są ludźmi którzy zazdroszczą tym , co kreują takie wartości.

Teraz to już wiem prawie wszystko o Twojej psychice bb.
                            Ty po prostu bb nigdy nie zrozumiesz moich postów, one są poza Twoimi możliwościami zrozumienia.
                            >
                            > pewnie kiedy pracowales w jakies fabryce jako poganiacz ktory ma dewize ze
                            > produktywnosc wzrasta z liczba wyzwisk i batow a nie pochwalenia dokonan.
                            >
                            Wybacz, ale to z kolei stoi poza moimi możliwościami Twojego zrozumienia.
                            • Gość: Większość ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.premegal.com.pl 05.05.10, 10:49
                              "Polska jest krajem dwóch społeczeństw. Polska jest krajem ludzi których stać na leczenie, bo stać ich na łapówki, i ludzi których nie stać na leczenie".

Otóż to. I teraz to jedna z tych frakcji jest u władzy, ludzie, których stać na leczenie ją popierają, są w większości, a Twój nudny skowyt z zagranicy tego nie zmieni. Boli co?
                              • ddyzma5 Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości 05.05.10, 11:51
                                Gość portalu: Większość napisał(a):

> [i]"Polska jest krajem dwóch społeczeństw. Polska jest krajem ludzi których sta
                                > ć na leczenie, bo stać ich na łapówki, i ludzi których nie stać na leczenie".[/
                                > i]
                                >
                                > Otóż to. I teraz to jedna z tych frakcji jest u władzy, ludzie, których stać na
                                > leczenie ją popierają, są w większości, a Twój nudny skowyt z zagranicy tego n
                                > ie zmieni. Boli co?
                                >

Zakładam i wnioskuję z Twojego post, że doznałeś być może orgazmu psychicznego pisząc ten post. Szczególnie gdy napisałeś, że mnie coś boli.
                                A niby dla czego mnie to ma boleć ?
                                Ani nie zamierzam cokolwiek zmienić , ani nie jestem w Polskiej opiece lekarskiej.
                                Dzielę się moimi doświadczeniami , które mam w polskiej służbie zdrowia, i austriackiej służbie zdrowia. U nas nie ma obywateli dwóch klas opieki zdrowotnej, możesz mieć osobne ubezpieczenie , co daje Tobie prawo do osobnego pokoju w szpitalu.
                                Poza tym , nie ma żadnej różnicy.
                                No cóż , jak widzę elementy cywilizacji są dla Ciebie niezrozumiało obce.
                                Znalazłem coś co mnie boli.
                                Zabolało mnie to , że mojego kolegi matka mająca ubezpieczenie, z wielkim bólem bez pomocy medycznej umierała w domu. Nie było miejsca dla niej w odpowiedniej placówce.
                                Podczas gdy w tym samym czasie, z tym samym schorzeniem, matka znajomego , tylko przy pomocy łapówek, można było zapewnić jej miejsce w szpitalu i godne odejście z tego świata.
                                Możesz być dumny z tego.
                                Co do mnie , to cóż . U nas jest medycyna na najwyższym poziomie światowym.
                                Do nas przyjeżdżają się leczyć i operować nawet głowy innych państw.
                                A więc o mnie nie musisz się martwić, martw się raczej o swój chory , tu zaprezentowany przez Ciebie, system wartości.
                                Mogę tylko Tobie współczuć.
                                • Gość: Większość Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.premegal.com.pl 05.05.10, 12:07
                                  Jakby Cię nie bolało to nie traciłbyś czasu (przede wszystkim innych) na wypisywanie elaboratów jak to w Polsce jest BE, a w Austrii CACY.

A ktoś, kto wyemigrował i pisze "U nas jest na najwyższym poziomie", a w międzyczasie opluwa rozwiązania krajowe jest żałosnym śmieciem. I tyle. Możesz nie odpisywać, zlewam austriackie gadanie.
                                  • ddyzma5 Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości 05.05.10, 13:48

> Jakby Cię nie bolało to nie traciłbyś czasu (przede wszystkim innych) na wypisy
                                    > wanie elaboratów jak to w Polsce jest BE, a w Austrii CACY.
                                    >
                                    To jest Twój punkt widzenia.
                                    Ja nie zajmowałem się wychwaleniem Austrii, ja zajmowałem się problemem Polskim.
                                    I moje życzenie było takie, aby Polska rozwijała się w kierunku cywilizacji Europejskiej.
                                    A to, że ktoś kto nie ma pojęcia o wyborach w Austrii, wypowiada się na ten temat, musiałem go sprostować.
                                    >
                                    > A ktoś, kto wyemigrował i pisze "U nas jest na najwyższym poziomie", a w między
                                    > czasie opluwa rozwiązania krajowe jest żałosnym śmieciem. I tyle. Możesz nie od
                                    > pisywać, zlewam austriackie gadanie.
                                    >
                                    A jak można nazwać Twoje gadanie?
                                    Kombinatorskie, manipulatorskie ?
                                    Przecież Ty wycinasz słowa ze zdania , które ja napisałem , zmieniając ich sens.
                                    I udajesz że nie wiesz o co chodzi.
                                    No wybacz, ale teraz to się dokładnie zbłaźniłeś.

Cytat: dyzma5
                                    U nas jest medycyna na najwyższym poziomie światowym.

I jeszcze mała dygresja propos poziomu życia.
                                    Polska dominuje w krajach UE jeszcze w jednym, ma najwięcej dawców sprzedających swoje organy (nerki) z powodów socjalnych.
                                    To też jest wyznacznik mający swoją wymowę , do jakiego stanu są niektórzy doprowadzeni .
                                    Polska również ma najwięcej obywateli, którzy mają pobrane pożyczki gdzie, i ile się da.
                                    Aby spłacić jeden dług zaciągają inny, a więc Polska ma najwięcej obywateli niewypłacalnych, czy jak kto woli zniewolonych przez pożyczkodawców.
                                    Pociąga to za sobą niesamowicie wiele tragedii rodzinnych i innych problemów socjalnych.

• Gość: Większość Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 05.05.10, 14:50
                                      Zbłaźniłem się powiadasz? Hehe, mocne słowa jak na kogoś, z kogo polewa 90% forumowiczów.
                                      • Gość: gość Re: te, większość IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 15:48
                                        te większość, może gadaj za siebie, taki słabiutki twój głosik, że
                                        podpierasz się większością?
                                        Boli cię, że to czas zrywania zasłon i ukazywania rzeczy takimi,
                                        jakimi są naprawdę.
                                        Niech się platformiani harcownicy gotują, niech się gimnastykują,
                                        niech plują i niech im piana z pyska cieknie. Niesiołowske i tym
                                        podobne niech się napinają. To jest dopiero polewka.
                                        • Gość: Większość Re: te, gość IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 05.05.10, 15:51
                                          z Ciebie taki gość, jak z koziej du.y trąba :)
                                          Polewkę i to czarna już niedługo, wytrzymaj jeszcze ze swoim PiSotałatajstwem półtora miesiąca, wytrzymaj, a potem będziesz znów mógł biadolić przez 5 lat na forum.
                                          • Gość: gość bez odbioru IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 16:35
                                            Czytając te twoje posty, odnoszę wrażenie, że PO działa na
                                            najgłupszych i jej się to udaje. Zastanawiające, ile tych głupków
                                            mamy w Polsce. Głupców i matołków nie sieją, ale świadomie się
                                            hoduje obniżając poziom szkolnictwa. Większość nawet absolwentów
                                            wyższych uczelni nie rozumie tekstów które czytają. Poziom
                                            większości absolwentów wyższych uczelni zniżył się do poziomu wiedzy
                                            byłego kończącego ZSZ w czasie komuny. To jest powszechnie spotykane
                                            zjawisko.
                                            Głupcy we wszystko wierzą, co im media tłoczą do główek i dziki kraj
                                            wegetuje dalej.To najbardziej teraz cieszy tę nową i dalej obcą
                                            władzę stacjonującą w Polsce. I przez takich pożytecznych idiotów i
                                            zamulaczy mamy to co mamy.

Także daj se choopie spokój i zajmij się czymś bardziej produktywnym
                                            i mniej podłym niż naśladowanie Niesiołów i im podobnych. Bez
                                            odbioru.
                                          • Gość: normalny Re: te, gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 16:43
                                            no tak, do drugiej tury wejdzie p.Kaczyński i p.Napieralski. P.Komorowski owszem
                                            w następnych wyborach prezydencki może wystąpić w debacie w II-giej turze.
                                      • ddyzma5 Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości 05.05.10, 17:11

> Zbłaźniłem się powiadasz? Hehe, mocne słowa jak na kogoś, z kogo polewa 90% for
                                        > umowiczów.
                                        >
                                        Ach wybacz , czasami zapominam , że są ludzie dla których te słowo nic nie znaczy.
                                        Tacy ludzie nieprzebieraną w środkach aby osiągnąć swój cel.

• Gość: Większość Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 05.05.10, 19:00
                                          być może dlateog ddyzma5, że do bycia błaznem trzeba mieć naprawdę szerokie horyzonty a nie klapki na oczach. Poczytaj o niejakim Stasiu Gąsce...
                                          • ddyzma5 Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości 05.05.10, 19:12

> być może dlateog ddyzma5, że do bycia błaznem trzeba mieć naprawdę szerokie hor
                                            > yzonty a nie klapki na oczach. Poczytaj o niejakim Stasiu Gąsce...
                                            >
                                            Ty naprawdę w to uwierzyłeś biedaku ?
                                            • Gość: Większość Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.54.16.185.static.telsat.wroc.pl 05.05.10, 19:15
                                              A Ty uwierzyłeś, że ja wierzę? Naiwniak :)
                                        • Gość: helmut Re: ddyzma5 , prelegent z KW IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.10, 19:15
                                          : ddyzma5

> Zbłaźniłem się powiadasz? Hehe, mocne słowa jak na kogoś, z kogo
                                          polewa 90% for
                                          > umowiczów.
                                          >
                                          Ach wybacz , czasami zapominam , że są ludzie dla których te słowo
                                          nic nie znaczy.
                                          Tacy ludzie nieprzebieraną w środkach aby osiągnąć swój cel.

Ty juz swoj "cel osiagnales": tyrolski kapelusik,
                                          blogostan "ducha", "jodlowanie" wraz z austriackim bracmi!
                                          Pomyslales, czas brac sie za "polityke" ... no i "wziales sie ".
                                          Tylko, ze twoja "polityka" to jeden wielki belkot i komunaly
                                          przeklejone z gazet o odchyleniach obych normalnosci! Oprocz
                                          frazesow rodem z ulotek, odgryzania sie inaczej myslacym, pozostaje
                                          pustka "medrca"....
                                          Szczegolnie smieszne sa twe "wywody leninowskie" o wyzszosci
                                          komunizmu nad demokracja.

• Gość: bb Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.dbd-ipconnect.net 05.05.10, 19:48
                                  chyba zapomniales napisac ile placisz za ubezpieczenie w tej swojej austrii i
                                  sobie porownaj ile placi sie w Polsce.
                                  i nie mow ze tyle samo nawet przeliczajac dochody.
                                  i czemu matki nie przywiozles do austrii? skapstwo??
                                • Gość: bb Re: ddyzma5 może więc przyjmij do wiadomości IP: *.dbd-ipconnect.net 05.05.10, 19:50
                                  a masz o tych nerkach jakies dane ??? czy walisz tak po prostu zeby cos napisac
                                  bzdurnego??
                            • Gość: bb Re: I po cóż te dywagacje? I tak Kaczyński nie wy IP: *.dbd-ipconnect.net 05.05.10, 19:38
                              no masz chyba racje. raczej twoich wywodow nie zrozumie bo bo sa czesto smieszne.
                              rownie dobrze mozna znalezc dane ile osob zamarza w niemczech i austii a tez ich
                              jest sporo.
                              jesli austria nie moze wystawic kandydata poza nazistami przeciw obecnemu, jak
                              juz sam pisales porzuconego nawet przez swoich wyborcow, prezydentowi to jak
                              mozesz mowic ze my nie znamy demokracji? przeciez u ciebie jej nie ma.
                              i te twoje smieszne statystyki ktore od razu widac ze z gazety podobnej do bilda
                              wzieles.

no i do tego ta wtopa. chcesz tu moralizowac a sam dajesz lapowki. wiesz ze to
                              jest sprawa do prokuratora???
                              co do tego jeszcze dyplomowany psycholog jestes ze sie na mojej psychice poznales??
                              • Gość: normalny Re: p. Kaczyński może wygrać! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.10, 06:44
                                <... to jak mozesz mowic ze my nie znamy demokracji? przeciez u ciebie jej nie ma.>
                                bb, a pamiętasz nagłośnioną przez media w latach 2007-2008 tzw. aferę
                                marszałkowską? To tylko drobiazg!
                                bb, to nazywasz demokracją??? Polacy takiej demokracji nie chcą (niezależnie od
                                tego gdzie mieszkają).
                                • Gość: bb Re: p. Kaczyński może wygrać! IP: *.dbd-ipconnect.net 06.05.10, 08:18
                                  ja tez nie chce dlatego nie popieram glownego hakowego Polski. a kto kwity te
                                  zbieral i dla kogo to juz nie napiszesz. a to nie jest afera ze jarus dostawal
                                  od paranoika macierewicza informacje o oponentach???
                                  • Gość: normalny Re: p. Kaczyński może wygrać! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.10, 18:32
                                    <ja tez nie chce dlatego nie popieram glownego hakowego Polski. a kto kwity te zbieral i dla kogo to juz nie napiszesz. a to nie jest afera ze jarus dostawal od paranoika macierewicza informacje o oponentach??? >

Nie napisze, bo nie zwykłem narzucać swojej interpretacji. Wpisz w przeglądarkę interesującą Ciebie frazę, przeczytaj publikacje i dokonaj analizy. W mojej ocenie afera pozostanie aferą!
                              • ddyzma5 Re: I po cóż te dywagacje? I tak Kaczyński nie wy 06.05.10, 08:48

> no masz chyba racje. raczej twoich wywodow nie zrozumie bo bo sa czesto smieszn
                                > e.
                                > rownie dobrze mozna znalezc dane ile osob zamarza w niemczech i austii a tez ic
                                > h
                                > jest sporo.
                                >
                                Co Ty wiesz na ten temat ?
                                W Austrii w tym roku były takie trzy przypadki.
                                Każdy z nich był tzw. losowym przypadkiem, a nie socjalnym.
                                Dwa z nich pamiętam, był to kierowca który w noc w lesie wpadł w zaspę, i jakiś
                                nietrzeźwy który w nocy wpadł do rowu i zasnął.
                                Natomiast w Polsce mamy przede wszystkim z socjalnymi przypadkami zamarznięcia
                                ludzi na śmierć.
                                >
                                > jesli austria nie moze wystawic kandydata poza nazistami przeciw obecnemu, jak
                                > juz sam pisales porzuconego nawet przez swoich wyborcow, prezydentowi to jak
                                > mozesz mowic ze my nie znamy demokracji?
                                >
                                Grubo się mylisz, Ty niebardzo wiesz co to jest demokracja. To wola większości
                                a nie lichwiarskie " widzimisię".
                                Poza tym ja nie pisałem o kandydacie nazistowskim , ja pisałem o kandydacie
                                partii faszyzującej, a więc takiej nad którą wisi znak zapytania.
                                Opinia publiczna na zachodzie jest uczulona na wszelkie podejrzenia, wystarczy
                                że ktoś wypowie się podejrzliwie, już wkładają go do szufladek o negatywnym
                                podpisie.
                                >
                                > przeciez u ciebie jej nie ma.
                                > i te twoje smieszne statystyki ktore od razu widac ze z gazety podobnej do bild
                                > a wzieles.
                                >
                                Z Twoich ocen widać, że za daleko jesteś jeszcze oddalony od zrozumienia słowa
                                „demokracja” aby o tym dyskutować.
                                Śmieszne one są , te statystyki , dla tych co nie mają pojęcia i nigdy nie
                                zajmowali się takimi sprawami , ani z racji swojej słabej edukacji nie mają
                                możliwości obiektywnej oceny.
                                >
                                > no i do tego ta wtopa. chcesz tu moralizowac a sam dajesz lapowki. wiesz ze to
                                > jest sprawa do prokuratora???
                                > co do tego jeszcze dyplomowany psycholog jestes ze sie na mojej psychice poznal
                                > es??
                                >
                                Twoje dziecinne podejście do tej kwestii jest odzwierciedleniem w Twojej logice.
                                Prokurator nie zajmuje się sprawami na które nie ma i nie będzie żadnych dowodów.
                                Pomijając już to, system który stworzyliście w Polsce kreuje takie okropne
                                patologie, które stawiają człowieka przed alternatywą. Albo zapłacić i tym samy
                                pomóc człowiekowi cierpiącemu albo przyglądać się na bezczynność medyków .
                                Jest to system poniżający istotę ludzką . Poniża to nie tylko pacjenta, ale
                                również tego co zmuszony jest dawać w „ łapę”. Potrzebowałem bowiem dużego
                                samozaparcia aby dostosować się do Waszych standardów medycznych usprawniania
                                pomocy medycznej i dać w „łapę”.
                                Za czasów Kaczyńskiego robiono dużo w tym kierunku, jednak lichwiarstwo
                                buntowało się przeciwko temu. Dla lichwiarstwa porządek społeczny jest
                                zagrożeniem egzystencjonalnym.
                                Dlatego też bez najmniejszego zastanowienia wybiorę Kaczyńskiego.
                        • Gość: Wróżbita ddyzma5 Ty mógłbyś wygrać! IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 04.05.10, 21:45
                          Jawisz mi się niczym mąż opatrznościowy naszego zatroskanego i non stop kiwanego przez oszustów rozmaitej maści oszustów, mających za nic interes społeczny, byle własną sakwę napełnić.
                          Tyś gwarantem nieustannej walki o rację stanu, o rozumny rozwój ułomnej wciąż demokracji, Tyś Wallenrodem nowego stulecia! Oddaję głos na ddyzmę! :)
                        • Gość: helmut dyzma, koncz, bo twoj idiotyczny belkot zalewa IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.10, 22:09
                          ddyzma5 04.05.10,
                          To czy wygra czy nie , to się okaże .
                          Poza tym w demokracji nie zawsze lepszy wygrywa, a w słabej
                          demokracji ta szansa jeszcze się pomniejsza. Zapewne Tobie
                          wiadome , że ludzie myślący samodzielnie zawsze należeli do
                          mniejszości, a w demokracji decyduje przecież większość.
                          (
                          kompletny belkot "myslowy"- przeczytane nie zapamietane...
                          I jak
                          to niektórzy powiadają, demokracja jest systemem dla dojrzałego
                          społeczeństwa, dla społeczeństwa świadomego . Marginalnym
                          przypadkiem gdzie od lat próbuje się bez skutku założyć demokracje
                          jest Irak. No ale to inny temat.
                          W każdym razie dojrzałość społeczna jest również kwestią
                          doświadczenia społecznego, a te ostatnio było względnie dość
                          intensywne. Być może społeczeństwo polskie wyciągnie z tych
                          doświadczeń naukę i nie da się tak łatwo jak do tej pory
                          manipulować.
                          Tego nawet zaden z polskich filozofow nie
                          przewidzial! Dopiero belkot ddyzmy to pokazal

Zobaczymy co Polacy zdecydują, a mają wybór między stagnacją
                          polityczną , a budową nowoczesnego społeczeństwa na fundamencie
                          wartości etycznych.
                          Twoja etyka sprowadza sie do ucieczki z
                          Polski i pouczania innych

Przyszłość potrzebuje takich wartości , tylko one bowiem nie
                          przyczyniają się do degeneracji społeczeństwa.
                          Przyszłość może być ciekawa, może być nadmiar interesująca, a może
                          być również bezpłciowa, miskowato populistyczna .
                          Przedsmak tej przyszłości mieliśmy niedawno „ powinniśmy być dumni z
                          osiągnięć naszej ojczyzny ” . Chyba nie ma lepszej szprycy dla
                          zabicia witalności w działaniu dla podświadomości człowieka jak
                          właśnie takie oświadczenie Komorowskiego.
                          Być może właśnie tego potrzebuje większość społeczeństwa polskiego .
                          Nie wiem.
                          Ale wkrótce się z pewnością dowiem

Ble, ble, ble....
                          Czy ci krasnal autriacki wali w kopule, czy nazarles sie blekotu?
                          Do tego tlumaczysz na polski translatorem z Google.
                          Kup se kapelusik z piorkiem, zwayj jodlowaniem, a ludziom daj spokoj
                          z "twymi myslami" rodem spod budki z piwem! Takiego belkotu jeszcze
                          na tym forum nie bylo. Mieszanie postaw, "mysli" z domieszka
                          masochizmu,... slowem, az zal, ze forum zasmiecasz! Co ci pizlo w
                          czaszke, ze walisz babole umyslowe. CVhopie, nie bylo cie i swiat
                          sie nie zawalil.

• Gość: gość do helmuta IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 23:53
                            Takiego belkotu jeszcze
                            > na tym forum nie bylo

a co wolisz męczącą Monikę?
                            by ci zadośćuczynić, masz to, co lubisz:

www.youtube.com/watch?v=xSlNsn-1Wj0
                            • Gość: jot Re: do helmuta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.10, 07:15
                              Dziadek dyzma na prezydenta! To mi się podoba "wróżbito"! Dyzma wszak wie jak
                              prostować nasz ścieżki! Światowy jest, na saksach nabrał austriackiej ogłady i
                              dobrych manier, których nas uczy na forum. Będzie prostował nasze ścieżki i
                              poprowadzi nas ku świetlanej przyszłości. Co tam kaczor wobec takiego
                              austriackiego orła!
                              • Gość: helmut orzel? IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.10, 15:09
                                Autor: Gość: jot
                                Dziadek dyzma na prezydenta! To mi się podoba "wróżbito"! Dyzma
                                wszak wie jak
                                prostować nasz ścieżki! Światowy jest, na saksach nabrał
                                austriackiej ogłady i
                                dobrych manier, których nas uczy na forum. Będzie prostował nasze
                                ścieżki i
                                poprowadzi nas ku świetlanej przyszłości. Co tam kaczor wobec
                                takiego
                                austriackiego orła!

Austriacki orzel, powiadasz? Toz to sam el Condor do pasa!
    • Gość: mokra18 Re: podpis pod kandydaturą J. Kaczyńskiego IP: *.toya.net.pl 06.05.10, 10:56
      www.wp3.pl/mojafotka02/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka