Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina ???

IP: 80.55.171.* 13.03.04, 01:09
Dlaczego media kompletnie przemilczaja wyniki sondarzy przedwyborczych do
senatu??? Czyzby dlatego ze od poczatku prowadzi w nich Korwin??? Blokada
medialna wokól tego srodowiska jest skandalem. W mediach na wszystkie
informacje zwiazane z UPR-em jest gorsza cenzura niz za PRL-u . Nie
przedostaje sie zupelnie nic, pomimo ogromnej ilosci spotkan i innych
inicjatyw przez nich organizowanych. Gdy Lepper, Giertych albo inny populista
wyjdzie na ulice i cos pobelkocze, to mozna tych bredni posluchac pózniej we
wszystkich dziennikach... UPR natomiast media próbuja "zamilczec na smierc".
Do dzis prawie nikt nie wie ze od ponad roku prezesem jest Stanislaw Wojtera.
Media kreuja takie "gwiazdy" jak Lepper i Samoobrona...
Obserwuj wątek
    • Gość: And Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.03.04, 05:48
      Ano dlatego, że pan Michnik nienawidzi Korwina z całego swojego serca
      (oczywiście w całości położonego po lewej stronie), a ponieważ wielu
      opiniotwórczych dziennikarzy nadal ma go za swojego guru, więc efekt może być
      tylko jeden.

Wszyscy kibice afery Rywina widzieli, jak znana dziennikarka Paradowska bez
      mrugnięcia okiem spełniła prośbę Michnika dotyczącą jej milczenia o sprawie
      korupcyjnej. Myślę, że takich dziennikarzy jest o wiele więcej.

Świętej pamięci Stefan Kisielewski powiedział kiedyś (widząc grupę znanych
      krytyków wychodzących z jakiejś premiery teatralnej): "Ile oni by dali, żeby
      wiedzieć, czy im się podobało". Wówczas czynnikem ustalającym reguły gry było
      politbiuro PZPR, a teraz dla wielu wciąż (niestety) jest to Michnik. A już
      kilkanaście lat temu ten pan demonstracyjnie odmówił przyjęcia pewnej nagrody
      (niestety, nie pamiętam, ale chyba była to nagroda jakiejś organizacji
      dziennikarskiej) tylko dlatego, że jej laureatem był także Janusz Korwin-Mikke.

Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Wrocławia i życzę podjęcia właściwej decyzji
      wyborczej (oczywiście na Korwina).
      • Gość: rybak Re: nie ma informacji o odjazdowych pomysłach Korw IP: 62.233.154.* 13.03.04, 20:10
        A żeby te tysiące zwolenników Korwin-Mikkego wiedziały, na kogo głosują, cytuję
        najnowszy, wielkomocarstwowy pomysł Mistrza (za "Najwyższym Czasem"): Polska
        będzie pozywać UE przed amerykańskie sądy, a "mając za sobą uznanie Stanów
        Zjednoczonych będziemy mogli gwizdać sobie na oburzenie Szkopów, Żabojadów i
        Pedofilów z Brukseli. Na poczet odszkodowań dla nas (tj. dla jedynej właściwej
        UE!) w USA będą aresztować statki niepokornych ᡐ< państw - i tyle. Ciekawe -
        jak długo wytrzymają? I właśnie dlatego, by można było prowadzić z tą bandą
        legalną walkę, potrzebne są nam jak najlepsze stosunki ze Stanami
        Zjednoczonymi. I bazy US Army w Polsce..."
        Odwzajemniam pozdrowienia
        • Gość: vonsu Re: nie ma informacji o odjazdowych pomysłach Kor IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 12:34
          zebyscie mogli zobaczyc to w pelnym kontekscie odsylam do www.nczas.com
    • Gość: And Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 06:44
      No i jeszcze dwa (jeszcze istotniejsze) powody:

1. W naszym nadwiślańskim (i oczywiście nadodrzańskim!!!) kraju od dawna
      obowiązuje taka oto zasada. Można mieć w jakiejś publikacji rację prawie
      stuprocentową, stawiać jasne, logiczne tezy, nie do obrony przez oponentów.
      Wystarczy jednak w j e d n y m zdaniu posłużyć się sformułowaniem
      typu "europejsy" (autorem akurat tego neologizmu nie jest Korwin, ale świetny
      publicysta Stanisław Michalkiewicz), aby nikt - kto chce liczyć się w
      tzw. "środowisku" - nie podjął polemiki, co oznacza zamilczenie.

2. Środowisko UPR-u było swego czasu największym zwolennikiem tezy (tak jest
      chyba nadal), że lustracja powinna objąć także kręgi dziennikarskie.
      • Gość: vonsu krotko o Michalkiewiczu..i o neologizmach.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 10:34
        tak..prof.Michalkiewicz to madry facet..ale tego typu neologizmy mnie tez rażą.. a nie jestem wcale poprawny politycznie..

Europa to mi sie raczej z socjalizmem kojarzy a nie z pejsami.. ktore samemu tez zapuszczalem.. kiedys..

ciekaw jestem w jakim kontekscie uzyl tego sformulowania.. mysle ze ktos kto zna realia Polski i uzywa takich sformulowan.. to na wlasne zyczenie robi wokol siebie pustynie medialna.. i przypina sobie latke.. conajmniej "prowokatora"

ps. ja tez jestem ciekaw o jakim sukcesie jest mowa..
    • Gość: ja Bo nie było sukcesu! IP: *.media4.pl / 81.219.224.* 13.03.04, 09:44
      O jakich sondażach niby mówicie? Ten w Internecie, na stronie
      wroclaw.naszemiasto.pl, jest zupełnie niemiarodajny - jedna osoba może tam oddać
      dowolną ilość głosów.
    • Gość: Dziadzio Re: Jaki sukces? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.04, 12:37
      Babcia frekwencję napędza, a wybory się jeszcze nie odbyły. Ja na złość babci
      stawiam na kobietę.
      • Gość: vonsu Re: Jaki sukces? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 12:45
        NIEMOŻLIWE.. NA KOBIETE?... TEZ GLOSUJESZ NA PAPROTKĘ?
        • Gość: ja Re: Jaki sukces? IP: *.media4.pl / 81.219.224.* 13.03.04, 19:22
          > TEZ GLOSUJESZ NA PAPROTKĘ?

A cóż w tym dziwnego? Większość głosuje na Artura Paprotę, wszak to Liga
          Polskich Rodzin ma na Dolnym Śląsku ponad 15% poparcia, a UPR (partia Korwina)
          ok. 2%

paprota.lpr.pl
          • Gość: lukasz JKM ma poparcie we Wrocławiu IP: *.us 14.03.04, 19:43
            Janusz Korwin Mikke otrzymał 107 tys głosów (na 433 tys. wydanych kart do
            głosowania)w poprzednich wyborach do senatu we Wrocławiu. (2001r)
            Niewiele zabrakło, żeby został wybrany. A fakt, że 25% wyborców oddało na niego
            głos mówi sam za siebie.

• Gość: Żelaz Slaba organizacja IP: 195.117.104.* 15.03.04, 11:08
              To takze wina samego uPR (kiepska organizacja), ale mimo wszystko fakt, fakte,
              nic w mediach o UPR nie ma. Niemniej ja za UPR napewno glosowac bede!!!
              • galba Codzienne porcje informacji o kampanii JKM 16.03.04, 08:27
                dostępne są m.in. tutaj:

www.e-upr.org

G.
            • sapere Re: JKM ma poparcie we Wrocławiu 16.03.04, 09:45
              Gość portalu: lukasz napisał(a):

> Janusz Korwin Mikke otrzymał 107 tys głosów (na 433 tys. wydanych kart do
              > głosowania)w poprzednich wyborach do senatu we Wrocławiu. (2001r)
              > Niewiele zabrakło, żeby został wybrany. A fakt, że 25% wyborców oddało na
              niego głos mówi sam za siebie.

Pamiętaj Lukaszu, że JKM był wtedy kandydatem Bloku Senat 2001, czyli korzystał
              m.in. z poparcia Platformy Obywatelskiej. Dlatego właśnie wielu wyborców (m.in.
              ja) na niego zagłosowało. Tym razem na mój głos nie może liczyć. Stawiam na
              Stanisława Huskowskiego.
              • galba Kandydat UW (też Blok Senat 2001) dostał... 16.03.04, 10:33
                sapere napisał:

> Gość portalu: lukasz napisał(a):
                >
                > > Janusz Korwin Mikke otrzymał 107 tys głosów (na 433 tys. wydanych kart do
                > > głosowania)w poprzednich wyborach do senatu we Wrocławiu. (2001r)
                > > Niewiele zabrakło, żeby został wybrany. A fakt, że 25% wyborców oddało na
                > niego głos mówi sam za siebie.

... o około 30 tys. głosów mniej niż JKM.

G.
                >
                > Pamiętaj Lukaszu, że JKM był wtedy kandydatem Bloku Senat 2001, czyli
                korzystał
                >
                > m.in. z poparcia Platformy Obywatelskiej. Dlatego właśnie wielu wyborców
                (m.in.
                >
                > ja) na niego zagłosowało. Tym razem na mój głos nie może liczyć. Stawiam na
                > Stanisława Huskowskiego.
                >
                >
                • sapere Re: Kandydat UW (też Blok Senat 2001) dostał... 16.03.04, 11:55
                  galba napisał:

> ... o około 30 tys. głosów mniej niż JKM.

Galba, fakt, że Ossowski dostał 30 tys. mniej świadczy o mizerii Unii Wolności.
                  Natomiast JKM startował w ramach porozumienia UPR z PO, które obejmowało
                  również listy poselskie (ostatnie miejsca na listach do sejmu mieli kandydaci
                  UPR - np. w okręgu wrocławskim Andrzej Graf, legnickim Jerzy Liber, a w
                  wałbrzyskim Roman Łambucki). Dla przypomnienia: Graf uzyskał ok. 1500 głosów.
                  Propaganda sukcesu JKM oparta jest zatem na wyniku ponad 100tys. głosów w roku
                  2001, rezultującym z kampanii przeprowadzonej dla niego przez PO. Faktyczne
                  poparcie dla UPR ilustruje natomiast wynik Grafa. Mobilizacja elektoratu JKM
                  może dać mu 4. wynik (po Huskowskim, Rymarczyku i Paprocie), o ile nie zostanie
                  przeskoczony również przez Władka Frasyniuka, który chyba już się poddał bo nie
                  prowadzi żadnej kampanii. Myślę, że JKM może liczyć na maksymalnie 4 tys.
                  głosów. Mimo to życzę mu wszyskiego dobrego, choć mój głos oddam na Staszka
                  Huskowskiego.
                  • galba Trochę tego, o co walczy JKM 16.03.04, 12:17
                    ... czyli logiki.

> Galba, fakt, że Ossowski dostał 30 tys. mniej świadczy o
                    > mizerii Unii Wolności.

Jesli 70 tys. Ossowskiego świadczy o mizerii UW to korwinowe 100 tys. świadczyć
                    powinno o potędze UPRu...

> Natomiast JKM startował w ramach porozumienia UPR z PO, które obejmowało
                    > również listy poselskie (ostatnie miejsca na listach do sejmu mieli kandydaci
                    > UPR - np. w okręgu wrocławskim Andrzej Graf, legnickim Jerzy Liber, a w
                    > wałbrzyskim Roman Łambucki). Dla przypomnienia: Graf uzyskał ok. 1500 głosów.
                    > Propaganda sukcesu JKM oparta jest zatem na wyniku ponad 100tys. głosów w
                    > roku
                    > 2001, rezultującym z kampanii przeprowadzonej dla niego przez PO.

a. a kto startuje w tych wyborach? Graf czy JKM?
                    b. PO nie prowadziła ŻADNEJ kampanii dla JKM, UPR została w 2001 oszukana przez
                    PO - w kampanii telewizyjnej kandydatom UPR na listach PO poświęcono całe 0
                    (słownie: zero) sekund.

> Faktyczne
                    > poparcie dla UPR ilustruje natomiast wynik Grafa. Mobilizacja elektoratu JKM
                    > może dać mu 4. wynik (po Huskowskim, Rymarczyku i Paprocie), o
                    > ile nie zostanie
                    > przeskoczony również przez Władka Frasyniuka,

Znasz kogoś, kto będzie głosował na zwłoki SLD? Huskowski nie ma charyzmy
                    potrzebnej politykowi (dowodem jego niewybieralności są jego kolejne, nieudane
                    starty do Sejmu). Paprota? Kto słyszał o tym panu? Prawdziwa walka rozegra się
                    między JKM a kandydatem Samoobrony.

G.
                    • sapere Re: Trochę tego, o co walczy JKM 16.03.04, 12:56
                      Drogi Galba, polemika z Tobą to prawdziwa przyjemnośc.
                      > Znasz kogoś, kto będzie głosował na zwłoki SLD?
                      Wiesz, masz rację, faktycznie nie znam osobiście nikogo takiego, bo nie obracam
                      się w towarzystwie elektoratu SLD, ale niestety oni mają wciąż zdyscyplinowany
                      beton, który regularnie chodzi na wybory.

>Huskowski nie ma charyzmy potrzebnej politykowi (dowodem jego niewybieralności
                      są jego kolejne, nieudane starty do Sejmu).

Natomiast odnośnie zaangażowania PO w kampanii 2001... Cóż sam wiem jak było bo
                      zarówno ja, jak i wszyscy moi znajomi, głosowaliśmy na JKM na skutek umowy
                      międzu PO a UPR, i na te głosy JKM tym razem niestety liczyc nie może. Wiem, że
                      JKM to nie Graf i zauwazyłes zapewne, że w poprzednim poscie tego wątku wynik
                      JKM oszacowałem na 4 tys. głosów. To jest przyzwoity wynik przy frekwencji
                      szacowanej na 5%.
                      POzdrawiam!
                      Huskowski startował do sejmu raz, w roku 1997 i był pierwszym "pod kreską". Co
                      do braku charyzmy - zupełnie się z Tobą nie zgadzam, bo znam Stanisława
                      Huskowskiego. Nie odmówisz natomiast (swego rodzaju) charyzmy A.Lepperowi, i
                      mimo tego nie masz zapewne podobnie jak ja zamiaru głosować na któregoś z
                      kandydatów przez niego firmowanych.

>Paprota? Kto słyszał o tym panu? Prawdziwa walka rozegra się między JKM a
                      kandydatem Samoobrony.
                      Paprota nieznany - pełna zgoda. Natomiast widziałem w ubiegłą niedzielę tłumy
                      staruszek dzierżących jego ulotki podczas niedzielnej mszy. Swoją drogą ciekaw
                      jestem czy zdają sobie sprawę z tego, że kandydatem popieranym przez kardynała
                      Gulbinowicza jest Stanisław Huskowski, a nie pretendent elpeeru.
                      • galba Parę uwag 16.03.04, 14:26
                        > Drogi Galba, polemika z Tobą to prawdziwa przyjemnośc.

Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.

> > Znasz kogoś, kto będzie głosował na zwłoki SLD?
                        > Wiesz, masz rację, faktycznie nie znam osobiście nikogo takiego, bo nie
                        > obracam
                        > się w towarzystwie elektoratu SLD, ale niestety oni mają wciąż
                        > zdyscyplinowany
                        > beton, który regularnie chodzi na wybory.

Obawiam się (nie wiem czy to akurat dobre słowo), że ten beton juz się
                        wykruszył. Dla tych ludzi partią żywicielką była partia przaśna, swojska, po
                        kolana umoczona w PRLu. Obecna SLD jest dla nich tylko kolejną mutacją UW
                        (przekrętmanni z inklinacją do intelektualnego grymaszenia i serwilizmu wobec
                        Brukseli). Beton teraz idzie za Lepperem.

> zarówno ja, jak i wszyscy moi znajomi, głosowaliśmy na JKM na skutek umowy
                        > międzu PO a UPR, i na te głosy JKM tym razem niestety liczyc nie może.
                        > Wiem, że
                        > JKM to nie Graf i zauwazyłes zapewne, że w poprzednim poscie tego wątku wynik
                        > JKM oszacowałem na 4 tys. głosów. To jest przyzwoity wynik przy frekwencji
                        > szacowanej na 5%.

Nie wiem ile daje 4 tys. głosów przy frekwencji 5 proc. (cóż za optymizm!
                        będzie góra 2 i pół) ale sądzę, że JKM dostanie od 20 do 30 % głosów.

> POzdrawiam!
                        > Huskowski startował do sejmu raz, w roku 1997 i był pierwszym "pod kreską".
                        > Co
                        > do braku charyzmy - zupełnie się z Tobą nie zgadzam, bo znam Stanisława
                        > Huskowskiego.

Ja go nie znam i dlatego mogę ocenić obiektywnie. Nie bez powodu zwano go Husky
                        (taki milutki, siwy kłębuszek podążający tam, gdzie chce powożący saniami).
                        Także nie bez powodu nie wystawiono go w bezpośrednich wyborach prezydenckich.
                        Gdy był prezydentem miasta większość mieszkańców... nie wiedziała kto zasiada w
                        Sukiennicach.

> Nie odmówisz natomiast (swego rodzaju) charyzmy A.Lepperowi, i
                        > mimo tego nie masz zapewne podobnie jak ja zamiaru głosować na któregoś z
                        > kandydatów przez niego firmowanych.

Nie odmówię! Więcej! Powiem, że jest 1000 razy bardziej wybieralny niż SH (co
                        nie znaczy, że moim głosem).

> Paprota nieznany - pełna zgoda. Natomiast widziałem w ubiegłą niedzielę tłumy
                        > staruszek dzierżących jego ulotki podczas niedzielnej mszy. Swoją drogą
                        > ciekaw
                        > jestem czy zdają sobie sprawę z tego, że kandydatem popieranym przez
                        > kardynała
                        > Gulbinowicza jest Stanisław Huskowski, a nie pretendent elpeeru.

Z tego co wiem hierarchom nie wolno publicznie popierać żadnych kandydatów,
                        ależ byłby krzyk w GW gdyby poparł LPRowca... Co do staruszek - przed każdymi
                        wyborami dzierżą ulotki a w efekcie ich kandydat dostaje 7-15 proc. głosów
                        (skleroza? może słaby wzrok?).

G.
    • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 09:36
      1. Korwin zawsze twierdził, że sondaże są manipulacja i powinno się zabronic
      ich publikowania. Dlaczego więc teraz chcesz aby były publikowane.
      2. "Sukces", o którym mówisz to nie sondaż, ale zabawa, w której ktoś może
      oddac głos nawet 1000 razy, klikajac sobie w klawiaturę. Chyba nie sądzisz, że
      Korwin ma 3 razy większe poparcie od wszystkich pozostałych kandydatów razem
      wziętych.
      3. Dziwi mnie, że ktos, kto ma na imie Anna (więc chyba jest kobietą) chce
      oddac głos na kogoś, kto od wielu lat głosi hasło odebrania kobietom czynnych
      praw wyborczych. Czy marzysz o tym, by wreszcie wybrać Korwina i miec z glowy
      demokratyczyne prawa?
      • Gość: vonsu Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.elwat.com.pl 16.03.04, 10:04
        z tego co wiem..wiekszosc wyborcow Korwina to kobiety..

to o czym piszesz jest prywatnym poglądem Korwina, i nie ma tego w programie UPR
        • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 19:05
          To mało wiesz. Poza tym, mam wrażenie, że do Senatu kandyduje Korwin, a nie
          UPR. Ale może to też wiesz lepiej.
          • Gość: vonsu Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.elwat.com.pl 17.03.04, 08:17
            > To mało wiesz. Poza tym, mam wrażenie, że do Senatu kandyduje Korwin, a nie
            > UPR. Ale może to też wiesz lepiej.

a ty, mam wrazenie, wiesz strasznie duzo.. ;)

tak, do senatu startuje Korwin..dlatego tylko, że jako jedyny zwolennik panstwa minimum ma szanse na wygraną w tych wyborach..i to jest bardzo przykre

radze skupic sie na tym co istotne.. na zmniejszeniu podatków, zmniejszeniem biurokracji etc.. glupie rozmowy o wyzszosci jednego ustroju nad innymi nie ma sensu.. gdy w kraju bieda..

monarchia..i inne teoretyczne glupoty.. zostawcie sobie na nudniejszcze czasy.. kiedy o panstwo nie bedzie wlazic w kazdy fragment zycia..
      • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 16.03.04, 10:22
        1. sukcesem jest to, że na jego spotkania przychodzi bardzo wiele ludzi, jak na
        przykład wczoraj na wydziale prawa - szacuję, że amfiteatr B był zajęty w 2/3
        2. JKM ma poparcie internautów, o czym świadczą liczne, rzetelniejsze sondaże,
        które były przeprowadzane przed poprzednimi wyborami
        3. pani Anna poprostu wie, że powszechne prawo głosu nie jest najważniejsze.
        Demokratyczne prawa prowadzą do upadku cywilizacji, bo motłoch zawsze będzie
        większy.
        A JKM jak przystało na prawdziwego dżentelmena szanuje kobiety i uważa, że
        powinny mieć specjalne przywileje.

• Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 19:14
          Nie kwestionuje, ze sukcesem Korwina jest gromadzenie duzej frekwencji na
          spotkaniach. To bez wątpienia barwna postać i inteligentny człowiek. Odnosiłem
          się do tego, że wyniki "głosowania" internetowego nie są miarodajne dla
          preferencji całej populacji.
          Jasne, ze rządzący motłoch jest strzaszny. Demokracja ma liczne wady. Problem w
          tym, ze nie wymyślono niczego lepszego. Korwin propaguje absolutyzm oswiecony.
          problem tylko w tym, ze kto zagwarantuje, że bedzie on oswiecony. A vbez
          demogkracji tyrana odwołac nie można. Ale, jak rozumiem, chcecie obwołac
          gardzącego demokracja Korwina królem, a potem sie zobaczy...
          Czy Anna naprawde myśli, ze jeśli dżentelmen Korwin zabierze jej prawa
          wyborcze, to będzie lepiej dla niej? Wolałbym poczytać, co Anna ma na ten temat
          do powiedzenie.
          Pozdrawiam,
          Arek (człowiek, który szanuje Korwina za jego szczerośc i intelogencje, ale po
          prostu zasadniczo nie zgadza sie z jego pogladami - mam nadzieje, że Wy
          miłośnicy JKM potraficie mi to wybaczyć).
          • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 17.03.04, 02:05
            >Demokracja ma liczne wady. Problem w tym, ze nie wymyślono niczego lepszego

nie wymyślono, to prawda,
            monarchia jest ustrojem naturalnym

> A vbez demogkracji tyrana odwołac nie można.

w demokracji tyranem jest większość, a ta z reguły się myli - czyż nie?

> Ale, jak rozumiem, chcecie obwołac
            > gardzącego demokracja Korwina królem, a potem sie zobaczy...

tego nie powiedziałem
            JKM mimo arystokratycznych inicjałów nie pretenduje do tronu

> Czy Anna naprawde myśli, ze jeśli dżentelmen Korwin zabierze jej prawa
            > wyborcze, to będzie lepiej dla niej?

Kłania się brak logiki.
            To pan sugerował, że jest lepiej gdy wszyscy mają prawo głosu, a Anna powinna
            się zastanowić nad tym kogo popiera.
            Nie przeszkadzałoby mi, gdybym nie miał praw wyborczych, ale nie mogę znieść
            zwiększającej się kontroli państwa na moje życie. Nade wszystko cenię wolność.
            Ludzie muszą wreszcie zdać sobie sprawę, że państwo opiekuńcze najbardziej
            godzi w najbiedniejszych. Żeby to zrozumieć, wystarczy trochę logiki.
            • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 23:54
              Ad 1 + 2
              Większość czasami sie myli. Nie częściej jednak niz mniejszość, choćby dlatego,
              że mniejszości jest zwykle wiele. Zazwyczaj jednak większośc ma racje, ajk
              choćby w tym , że Słońce nie krąży wokól Ziemi (jak mniejszośc ciągle myśli) a
              monarchia nie jest systemen naturalnym, bo to po prostu brednia. (Bardziej
              naturalny jest juz matriarchat).
              Ad 3. Jesli nie Korwin to kto? Ogłoście to, bo juz sie boję. Może jakis kretyn
              tlko dlatego, że miał przodka księcia?
              Ad 4. Apropos braku logiki: Chce Pan wolności, mówiąc, "nie potrzebuje wolności
              wybierania" oraz "chcę monarchii".
              Ja zgadzam się z Panem, że Państwo opiekuńcze godzi w najbiedniejszych, ale co
              to ma wspólnego z odebraniem kobietom praw wyborczych?

• Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 21.03.04, 00:47
                > Większość czasami sie myli. Nie częściej jednak niz mniejszość, choćby
                dlatego,

Te dwa zdania zawierają błąd logiczny.
                Dziwię się, że przyznaje Pan rację w sprawach ekonomicznych czy politycznych
                większości, gdzie ta nie ma zielonego pojęcia. Wierzy Pan w natchnienie ludu
                podczas głosowania?

>Zazwyczaj jednak większośc ma racje, ajk
                > choćby w tym , że Słońce nie krąży wokól Ziemi

chciałem zauważyć, że ci, co głosili że Słońce "stoi" w miejscu byli w
                mniejszości

> Jesli nie Korwin to kto? Ogłoście to, bo juz sie boję. Może jakis kretyn
                > tlko dlatego, że miał przodka księcia?

Korwin nie będzie królem, skąd taka myśl?
                Ja nie będę się podejmował wyboru króla, bo się na tym nie znam, a jego
                demokratyczny wybór wydaje mi się nierealny.

>Apropos braku logiki: Chce Pan wolności, mówiąc, "nie potrzebuje wolności
                >wybierania" oraz "chcę monarchii".

nie napisałem, że chcę monarchi, tylko, że monarchia mi się najbardziej podoba
                Poza tym w demokracji nie ma "wolności wybierania", bo decyduje większość.
                PRoszę to sobie uświadomić. Nie trzeba chyba tłumaczyć jak zachpowuje się
                większość (psychologia tłumu etc.)

> Ja zgadzam się z Panem, że Państwo opiekuńcze godzi w najbiedniejszych, ale
                > co to ma wspólnego z odebraniem kobietom praw wyborczych?

chciałem zauważyć, że kobiety nie interesują się z reguły polityką - mężczyźni
                są pod tym względem bardziej kompetentni
                Poza tym, wbrew głoszonym hasłom równości kobiet i mężczyzn, są między nami
                duże różnice. Kobiety na przykład są bardziej wrażliwe i w niektórych
                sytuacjach nie potrafią podjąć racjonalnej decyzji (choć często są dużo
                inteligentniejsze od mężczyzn)

Proszę o dopowiedź w tej bardziej rozwiniętej części dyskusji (na dole), co
                może nam ułatwić.
                • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 10:21
                  (1) Problem w tym, że większośc jest jedna, a mniejszości sporo. Nie ma więc
                  błeu logicznego. Jeśli większośc w jakiejś sprawie sie myli, to nie znaczy że
                  akurat WY (mniejszość) macie rację. Może ją mieć inna mniejszość.
                  (2) Ładnie dał się Pan wpuścić. Celowo użyłem tego przykładu. Mniejszość
                  zdołała przekonać innych do swego zdania nt. Słońca i Ziemi i teraz większośc
                  ma rację. Na tym polega też demokracja. Spróbujcie przekonac większośc do swego
                  programu, zamiast "gardzić motołochem".
                  (#) Dalej o kobietach etc. - prosze na dole
                  • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 21.03.04, 15:58
                    moja odpowiedz jest na dole tam, gdzie o tym dyskutujemy już dłużej o tym samym
      • galba Taki krótki tekst i tyle kłamstw... 16.03.04, 10:25
        Gość portalu: Arek napisał(a):

> 1. Korwin zawsze twierdził, że sondaże są manipulacja i powinno się zabronic
        > ich publikowania. Dlaczego więc teraz chcesz aby były publikowane.

Bzdura. JKM nigdy nie postulował zakazu sondaży.

> 2. "Sukces", o którym mówisz to nie sondaż, ale zabawa, w której ktoś może
        > oddac głos nawet 1000 razy, klikajac sobie w klawiaturę. Chyba nie sądzisz,
        że
        > Korwin ma 3 razy większe poparcie od wszystkich pozostałych kandydatów razem
        > wziętych.

Bzdura. 1. JKM w tym "badaniu" nie ma nawet 2-krotnej przewagi nad drugim w
        kolejności kandydatem. 2. No to "kliknij sobie 1000 razy w klawiaturę" i
        spróbuj oddać 1000 głosów.

> 3. Dziwi mnie, że ktos, kto ma na imie Anna (więc chyba jest kobietą) chce
        > oddac głos na kogoś, kto od wielu lat głosi hasło odebrania kobietom czynnych
        > praw wyborczych. Czy marzysz o tym, by wreszcie wybrać Korwina i miec z glowy
        > demokratyczyne prawa?

Bzdura. Wśród postulatów JKM nie ma tego, o którym pisze czczigodny kłamczuszek.

G.
        • Gość: Arek Re: Taki krótki tekst i tyle kłamstw... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 19:22
          (1) Owszem postulował. Przejrzyj sobie dokładnie gazety z lat 90. ubiegłego
          wieku. Robił to wielokrotnie. Jego krytyka sondaży była zreszta groteskowa.
          Przed kazdymi wyborami twierdził, ze sondaże znacznie zaniżają faktyczne
          poparcie dla UPRu, a po wyborach, gdy pokazywało się, że sondaże oddawały
          prawdziwy stan rzeczy milczał. Milczał w tej kwestii aż dio następnych wyborów,
          gdy powtarzał mantrę.
          (2) Miał 3 razy większe poparcie mniej więcej tydzień temu, gdy oglądałem te
          wyniki (zresztą przyglądnij sie poczatkowej fazie dyskusji na wrocławskim forum
          na temat sondażu internetowego).
          (3) MOzna klikac z wielu stanowisk komputerowych codziennie wiele razy. 1000
          było metaforą. Nie wiedziałem, że jesteś taki konkretny.
          (4) Nie ma tego wśród postulatów? Czyżby Korwin to yukrywał? To go spytaj na
          spotkaniu, co ma zamiar zrobic w tej kwesti i czy jest za odebraniem kobietom
          praw wyborczych. Nie jestem zwolennikiem JKM, ale wiem, ze to człowiek uczciwy.
          Powie ci co myśli i co zamierza.
          I w którym miejscu jestem kłamczuszkiem?

• galba Typowy bełkot Frasyniukomana 18.03.04, 11:18

> (1) Owszem postulował. Przejrzyj sobie dokładnie gazety z lat 90. ubiegłego
            > wieku.

A. Ciężar dowodu spoczywa na "oskarżającym" (czyli tobie) więc proszę nie
            pisać "przejrzyj sobie" tylko podac konkretne namiary.
            B. "Korwin zawsze twierdził, że sondaże są manipulacja" vs. "gazety z lat 90" -
            widać pewną niekonsekwencję?

> (2) Miał 3 razy większe poparcie mniej więcej tydzień temu, gdy oglądałem te
            > wyniki (zresztą przyglądnij sie poczatkowej fazie dyskusji na wrocławskim
            > forum
            > na temat sondażu internetowego).

Czyli celowo powołujesz się na stare dane bo bardziej ci pasują do tezy?

> (3) MOzna klikac z wielu stanowisk komputerowych codziennie wiele razy.

Cóż... świat jest pełen świrów... ale chyba nie do tego stopnia.

> (4) Nie ma tego wśród postulatów? Czyżby Korwin to yukrywał? To go spytaj na
            > spotkaniu, co ma zamiar zrobic w tej kwesti i czy jest za odebraniem kobietom
            > praw wyborczych. Nie jestem zwolennikiem JKM, ale wiem, ze to człowiek
            > uczciwy.
            > Powie ci co myśli i co zamierza.

To pytanie padało na spotkaniach 1000-krotnie. Odpowiedź jest jedna: Żadnego
            odbierania praw.

> I w którym miejscu jestem kłamczuszkiem?

W tym, w którym się aktualnie znajdujesz.

G.
            • Gość: Arek Re: Typowy bełkot Frasyniukomana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 23:38
              Ad 1. A. Daję ci słowo, że mam dobra pamięć. Ale nie jestem aż tak
              zdeterminowany, by iść do biblioteki uniwerysteckiej i "dla sportu" odgrzebywac
              te gazety. Dodam dla jasności, że Korwin uzasadniał to w sposób bardzo sensowny
              i rzeczowy. Twierdził mianowicie, że publikowanie sondaży sprawia, ze kreuje
              się w ten sposób preferencje wyborcze, a to jest nieuczciwe. Muszę tu nawet
              przyznać, że ta teza wcale nie jest głupia i kto wie, czy publikowanie sondaży
              w okresie przedwyborczym rzeczywiście nie powinno być zabronione.
              Ad 1. B. No fakt, Korwin mówił o tym wtedy, gdy sondaże były dla niego
              niekorzystne. Nie sądzę, by to samo powiedział o internetowym sondażu, który
              jest przedmiotem naszej dyskusji.
              Ad 2.Oczywiscie, że tak. Bo akurat ten fakt najbardziej was ośmiesza. Dlaczego
              miałbym tego nie wykorzystać?
              Ad 3. A skąd wiesz, że 1000 razy nie mozna kliknąć? To znaczy, ze próbowałeś
              kliknąć co najmniej dwa razy kłamczuszku.
              Ad 4. To zależy, jak sie spyta. Gdy ja go o pytałem w Stroniu Śląskim o to
              kilka lat temu powiedział wprost, że jest za tym, by kobiety nie miały prawa
              głosu. (Poza tym, choć gazet z lat 90. nie zbieram - patrz pkt. 1, taką jego
              wypowiedz mam na piśmie w bibule z lat 70, bo starą bibułę zbieram.)

Pozdrawiam cię mimo wszystko bełkoczący Korwinomanie.

• galba Drogi wielbicielu "prawdy inaczej" 22.03.04, 11:04

> Ad 1.
                > Ad 2.Oczywiscie, że tak. Bo akurat ten fakt najbardziej was ośmiesza.
                > Dlaczego
                > miałbym tego nie wykorzystać?

Hmmm. Zwolennik Władka o rączkach czytych niczym łza dziewicy wprost przyznaje,
                że powołuje się na jakieś nieaktualne dane bo "tak mu bardziej pasuje".
                Gratulacje.

> Ad 3. A skąd wiesz, że 1000 razy nie mozna kliknąć? To znaczy, ze próbowałeś
                > kliknąć co najmniej dwa razy kłamczuszku.

Logika godna wielbiciela śp. Unii W.

> Ad 4. To zależy, jak sie spyta. Gdy ja go o pytałem w Stroniu Śląskim o to
                > kilka lat temu powiedział wprost, że jest za tym, by kobiety nie miały prawa
                > głosu. (Poza tym, choć gazet z lat 90. nie zbieram - patrz pkt. 1, taką jego
                > wypowiedz mam na piśmie w bibule z lat 70, bo starą bibułę zbieram.)

Nie jest dla mnie nowością, że inteligentni inaczej mają problemy ze
                zrozumieniem ludzi inteligentnych w sposób klasyczny.

> Pozdrawiam cię mimo wszystko bełkoczący Korwinomanie.

Też bym cię pozdrowił ale chyba nie ma kogo.

G.
      • Gość: Germanic Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: 195.117.104.* 16.03.04, 14:20
        Precz z demokracja!!! Najlepsza jest monarchia konstytucyjna z cenzusem
        majatkowym:) Popieram JKMa;) A propos kobiet Korwin jest prawdziwym
        dzentelmenem i nie raz mialem okazje to zaobserwowac!!!
        • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 19:27
          Przecież nigdy nie twierdziłem, że JKM nie jest dżentelmenem. Twierdziłem
          tylko, ze zamierza odebrać prawa wyborcze kobietom. To tak, jakbym mówił, ze
          koń jest zwierzeciem i spotykał się z polemiką, że przeciez koń ma głowę.

Tym monarchą masz być Ty, czy Korwin? A co po Twojej lub Korwina śmierci?
          Dziedziczenie? Wybór przecież nie, bo demokracją gardzicie. A jak synalek
          będzie debilny?
          • Gość: Germanic Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: 195.117.104.* 16.03.04, 21:01
            A obecnie to mamy fenomenalnych przywodcow jak miller i kwas:D narod ich wybral
            bo jest debilny!Jakos Liechtenstein gdzie jest monarchia prawie absolutna jest
            najbogatszym krajem na swiecie. Apros ksiestwa L. to tam najpozniej zostaly
            przyznane prawa wyborcze kobietom, ale to tak tytulem dygresji;p Poza tym UPR
            nie glosi hasel mowiacych o zabraniu prawa glosu kobietom tylko o wprowadzeniu
            cenzusu majatkowego, bo jak taki menel spod bydki moze miec ten sam glos co
            wlsciciel porzadnej firmy???
            • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 22:38
              Miller i spólka to dramat, ale dzieki demokracji mozna im powiedziec good bye.
              W przypadku monarchii nie ma takiej możliwości.
              Oprócz bogatego księstwa L. jest masa absolutnych księstw w Azji i Afryce, gdzy
              absolutyzm jakoś kiepsko sie sprawdza.
              Odebranie praw wyborczych kobietom to jedna sprawa, status majatkowy druga.
              Pytam zatem:
              (1) Czy "właściciel porządnej firmy" jesli jest zadłuzony na kwote
              przewyższająca wartośc jego firmy, to ma prawo głosowac, czy nie?
              (2) Czy bogaty człowiek, któremu społonął dom, ukradziono mu samochód i który
              właśnie stracił prace (ale jest inteligentny i pracowity, co dobrze rokuje w
              jego przypadku na przyszłość) ma prawo głosowac,m czy nie
              (3) Czy biedni studenci, nie zarabiający i utrzymujący się tylko ze stypendiów
              maja miec takie prawo?
              No to na razie poczekam na odpowiedż na to pytanie. mam do was kilka innych nt.
              demagogicznego programu UPR i osobiście JKM.
              Pozdrawiam
              • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 17.03.04, 02:34
                > Miller i spólka to dramat, ale dzieki demokracji mozna im powiedziec good
                bye.

Ludzie nie są zadowoleni z kolejnych rządów, które sami wybierali
                Co z tego, że kadencja trwa 4 lata, jeśli nie potrafią wybrać właściwie.

> (1) Czy "właściciel porządnej firmy" jesli jest zadłuzony na kwote
                > przewyższająca wartośc jego firmy, to ma prawo głosowac, czy nie?

w naszej demokracji przestępcy mają prawo głosu
                "porządna firma z długami" - to jest jakaś sprzeczność

> (2) Czy bogaty człowiek, któremu społonął dom, ukradziono mu samochód i który
                > właśnie stracił prace (ale jest inteligentny i pracowity, co dobrze rokuje w
                > jego przypadku na przyszłość) ma prawo głosowac,m czy nie

tak, bo w systemie wolnorynkowym, człowiek inteligentny/pracowity dorabia się
                bardzo szybko majątku

> (3) Czy biedni studenci, nie zarabiający i utrzymujący się tylko ze
                stypendiów maja miec takie prawo?

j.w.
                ci też nie będą mieli trudności z udowodnieniem swojej inteligencji

O cenzusie majątkowym na razie nie ma co rozmawiać, bo to kwestia wybiegająca
                bardzo do przodu.

Może porozmawiamy o zmianach gospodarczych, które trzeba przeprowadzić jak
                najszybciej?
                Inni kandydaci proponują rozwiązania socjalistyczne, które są nierealne.
                Nie chcę im dawać szansy tylko po to, żeby sobie porządzili.
    • Gość: Dziadzio Re: Babcię znowu gdzieś poniosło na randkę z JKM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 23:12
      My tu gadu, gadu, a ja już tydzień bez obiadu. Coraz mniej mi się ten JKM
      podoba. Tak zabajtlować starowinkę wolnym rynkiem, że na otwarciu Biedronki
      nawet nie była. Co sie wyprawia na tym świecie???
    • Gość: Germanic Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: 195.117.104.* 17.03.04, 09:24
      Mam nadzieje, ze moj poprzednik wyjasnil sprawe cenzusu, nic dodac, nic ujac:)
      Jesli natomiast proglam UPR jest demagogiczny to widac swiatlosc twego umyslu-
      popierac niedemagogiczne programy sld, uw, po czy pis. Juz jakos rzadzili i
      doprowadzili do tego co mamy. Widac nie podlegasz temu ludzkiemu procesowi, ze
      kazdy czlowiek uczy sie na bledach:D
      • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.04, 10:45
        Twój poprzednik wyjasnił sprawę cenzusu? A to dobre!!!
        "Porządna firma z długami" - prosze bardzo JTT załatwiona przez urzędników
        skarbowych. Czy właściciele JTT powinni miec prawo gósu? Nie, jak rozumiem.
        A co ze studentami bez grosza "Potrafią udowodnioć swoją inteligencję". Bez
        watpienia, ale co z tego. Brak kasy eliminuje ich z grona wyborców. (A może
        zamierzacie mierzyc potencjalnym wyborcom inteligencję skalą Wechcslera?. Od
        jakiego IQ wolno będzie głosować?).
        Dodam jeszcze: A jeśli menel spod budki z piwem dostanie spadek z Amerykji, to
        juz jest godzien byc wyborcą?

A swoją drogą, czy wyborcą (i wybieranym) powinien byc facet, który
        (a) podpisał lojalkę komunistycznym władzom
        (b) nie płacił długów, twie3rdząc beztrosko, ze nie ma z czego (swoją drogą:
        czy możecie mnie poinformować, czy je w końcu zapłacił?)

Zamiast krzyczeć: niech żyje monarchia (system naturalny - he, he - to
        wracajcie na drzewa, to też jest bardziej naturalne), zastanówcie się nad
        konkretami.

Ja też jestem za wolnościa od państwa, za tym, bym w znacznym stopniu sam
        decydował na co idą moje podatki, ale chcę to osiągnąć za pomoca procedur
        demokratycznych, a nie pozbawiania dużej części ludzi (kobiety won + dziwne
        kryteria majatkowe, a jak widze po postach także IQ). Mi podoba sie bardzo
        wiele pomysłów Korwina na urządzenie Państwa, ale jako całość to są
        demagogiczne brednie typu "Lepper dla bogatszych".

Korwin mówi np.: podatki powinny iść tylko na wojsko i policję (kilka lat temu
        przekonany na spotkaniu przez jakiegoś ekologa dorzuca: i troszeczke na ochronę
        środowiska). Toż to kompletne brednie. A gdzie np: sądownictwo?!
        Samotni chorzy, starzy ludzie? Pomysł Korwina: zmusić rodzinę do płacenia za
        tego człowieka. A co jęsli rodziny nie ma? Niech zdycha? A jeśli rodzina nie
        chce płacić, a nie ma niczego, co miałoby wartość materialną i można by jej
        odebrać? Do więzienia z taką rodziną? (Kto będzie płacił za nią?). No to może
        ich po prostu zabić. (Ale kto bedzie płacił temu, kto zabija, jesli nie
        podatnicy?) A najgorsze to, że nawet zabicie tej rodziny nie rozwiąże problemu
        chorego, niedołęznego staruszka.

Piszecie, że demokracja jest zła, bo motołoch zawsze wybiera głupoli. Czy jesli
        wygra Korwin, to bedzie znaczyło, że to głupi wybór motłochu?
        • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.04, 10:50
          PS.
          Uczę się na błędach. Byłem zafascynowany Korwinem, ale gdy trafiłem na jego
          meeting i zadałem mu parę pytań, a usłyszałem to, o czym piszę (np. zabranie
          głosu kobietom, podatki tylko na wojsko i policję, jesli rodzice nie chca
          posyłać dziecka do szkoły, to niech bedzie analfabetą itp.) to mi ta fascynacja
          bardzo przeszła.
        • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 17.03.04, 11:43
          > "Porządna firma z długami" - prosze bardzo JTT załatwiona przez urzędników
          > skarbowych

To jest manipulacja.
          Jeśli JTT została załatwiona właśnie przez urzędników, to jest to argument za
          wolnym rynkiem!
          UPR postuluje o ograniczenie roli państwa, żeby firmy takie jak JTT mogły się
          rozwijać, a nie walczyć z niejasnym prawem i dowolnymi interpretacjami
          urzędników.

>A co ze studentami bez grosza "Potrafią udowodnioć swoją inteligencję". Bez
          > watpienia, ale co z tego. Brak kasy eliminuje ich z grona wyborców

Ale głos nie przyniesie mu dobrobytu
          O inteligentnego studenta, w systemie wolnorynkowym firmy biją się między sobą.
          Kiedy bezrobocie jest na poziomie 3% właśnie pracownicy dyktują warunki.
          Może zaprzeczysz?

> Ja też jestem za wolnościa od państwa, za tym, bym w znacznym stopniu sam
          > decydował na co idą moje podatki, ale chcę to osiągnąć za pomoca procedur
          > demokratycznych, a nie pozbawiania dużej części ludzi (kobiety won + dziwne
          > kryteria majatkowe, a jak widze po postach także IQ). Mi podoba sie bardzo
          > wiele pomysłów Korwina na urządzenie Państwa, ale jako całość to są
          > demagogiczne brednie typu "Lepper dla bogatszych".

to w końcu zdecyduj się - sam chcesz decydować czy czy poddać się
          demokratycznym decyzjom
          to jest brak logiki
          JKM jest dla myślących.
          Wolny rynek dla biednych.

>A swoją drogą, czy wyborcą (i wybieranym) powinien byc facet, który
          > (a) podpisał lojalkę komunistycznym władzom
          > (b) nie płacił długów, twie3rdząc beztrosko, ze nie ma z czego (swoją drogą:
          > czy możecie mnie poinformować, czy je w końcu zapłacił?)

przestępcy nie mają prawa głosu, kto jest przestępcą rozstrzyga Sąd

> Samotni chorzy, starzy ludzie? Pomysł Korwina: zmusić rodzinę do płacenia za
          > tego człowieka. A co jęsli rodziny nie ma? Niech zdycha? A jeśli rodzina nie
          > chce płacić, a nie ma niczego, co miałoby wartość materialną i można by jej
          > odebrać? Do więzienia z taką rodziną? (Kto będzie płacił za nią?). No to może
          > ich po prostu zabić. (Ale kto bedzie płacił temu, kto zabija, jesli nie
          > podatnicy?) A najgorsze to, że nawet zabicie tej rodziny nie rozwiąże
          > problemu chorego, niedołęznego staruszka

Kolejne paskudne kłamstwa. Podaj źródło swoich informacji.
          JKM mówi o zmuszaniu i zabijaniu? Brednie
          To jest Twoja kultura?

> Zamiast krzyczeć: niech żyje monarchia (system naturalny - he, he - to
          > wracajcie na drzewa, to też jest bardziej naturalne), zastanówcie się nad
          > konkretami

Kolejna manipulacja.
          To wy zarzucacie człowiekowi pochodzenie od małpy.
          Ja to sobie wypraszam.
          Monarchia - piękny ustrój, ale ja krzyczę przede wszystkim:
          NIECH ŻYJE WOLNY RYNEK -tak bardzo go nam potrzeba

> Piszecie, że demokracja jest zła, bo motołoch zawsze wybiera głupoli. Czy
          jesli wygra Korwin, to bedzie znaczyło, że to głupi wybór motłochu?

I tu manipulacja. Napisałem, że najczęściej większośc nie ma racji.
          Czasami udają się dobre wybory vide Reagan, Tchatcher
          • Gość: le grueyere Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 12:17
            będę głosował na Korwina ponieważ jest ekscentryczny, reszta to bezbarwne
            głupole z tępo-osłupiałym wzrokiem
          • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.04, 12:30
            Ja jestem za wolnym rynkiem. Podanie JTT to nie manipulacja. Pisalem już, że w
            wielku punktach zgadzam się z Korwinem. JTT padło ofiarą niepotrzebnej
            biurokracji. Ale pytanie, czy przy Waszej propozycji miałoby prawo głosu
            pozostaje nadal otwarte!
            Ciągle brak mi Waszej odpowiedzi na pozostałe przypadki ludzi, którym dacie vs.
            nie dacie prawa głosu. Czekam, czekam i doczekac sie nie mogę. No to jak na
            pzrykład z tym menelem, który dostał spadek?

W systemach demokratycznych i zdrowej gospodarce o inteligentnego studenta też
            firmy sie biją między sobą. Ale ten student ma prawo wybierać np. burmistrza
            swojego miasta z dobrymi pomysłami i ten głos może przynieść mu dobrobyt.

Ja sam chcę aby w ramach demokratycznej większości władze przejęli ludzie,
            którzy pozwolą mi w znacznym stopniu decydowac o tym, co bedzie z moimi
            pieniędzmi. Jesli ci ludzie mnie zawiodą, chce miec prawo do wybrania innych.
            Wy chcecie demokratycznie wybrać takich, którzy zamkną etap demokracji w tym
            kraju. Jesli zawioda wasze i moje nadzieje, będziemy mogli pocałowac ich w
            dupę. (Chyba, że zamierzasz się załapac do władzy).

Ja nie napisałem, że Korwin mówił o mordowaniu ludzi (o zmuszaniu rodziny do
            płacenia mówił natomiast na spotkaniu, na którym byłem. Pisał też o tym jeszcze
            w latach 70 w bibule). Ja napisałem, jakie są logiczne imlikiacje waszego
            programu. Co zrobicie z tym staruszkiem?! Jaki macie na to pomysł?? Jesli jest
            inaczej, wyjasnij, a nie odwoluj się demagogicznie do wrzasku: MANIPULACJA!

Poinformuj mnie, czy Korwin oddał długi, czy nie. Sąd rozstrzygnie, wiem. Ale
            wy postulujecie cenzus majątkowy, wiec ja pytam: czym facet, który ma długi i
            nie ma z czego oddać różni sie od menela spod budki z piwem. On nie powinien
            mieć nawet prawa głosu, a wy chcecie go wybierac!! Gdzie tu logika? Kto tu mówi
            o manipulacji?!
            Nigdy nie mówiłem, że człowiek pochodzi od małpy. Zgadzam sie z Darwinem,. że
            pochodzimy od wspólnego przodka (ty pewnie jesteś z jakiejś innej linnii, jak
            sądzę skoro kwestionujesz rozstrzygnięcia nauki). Bawi mnie po prostu
            określanie monarchii systemem naturalnym. Jakie jest kryterium?
            Jeśli popatrzysz na dzisiejszy świat, to demokracje maja się dobrze. Sami
            zachwycacie sie USA, mamiąc ludzi, że sojuszem z Ameryką powinniśmy zastapić
            obecny alians a UE. Tyle, że wiara w to, że Ameryka chciałaby z nami
            gospodarczej unii jest po prostu żałosna, a wmawianie tego ludziom jeszcze
            bardziej żałosną manipulacją. (Vide: sytuacja w odbudowie Iraku przez Polske,
            sprawa wiz etc.)

• Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 18.03.04, 21:17
              > Podanie JTT to nie manipulacja. Pisalem już, że w
              > wielku punktach zgadzam się z Korwinem. JTT padło ofiarą niepotrzebnej
              > biurokracji. Ale pytanie, czy przy Waszej propozycji miałoby prawo głosu
              > pozostaje nadal otwarte!

Ależ oczywiście, że manipulacja. Sam dobrze wiesz, że w systemie wolnorynkowym
              JTT nie padłaby ofiarą biurokracji.

> Ciągle brak mi Waszej odpowiedzi na pozostałe przypadki ludzi, którym dacievs.
              > nie dacie prawa głosu. Czekam, czekam i doczekac sie nie mogę. No to jak na
              > pzrykład z tym menelem, który dostał spadek?

To, że jeden menel na milion otrzyma spadek, nie spowoduje zaburzenia systemu
              Cenzus majątkowy jest bardzo czytelnym i rozsądnym sposobem wartościowania
              głosów - Argument za jest o wiele silniejszy

> W systemach demokratycznych i zdrowej gospodarce o inteligentnego studenta
              też
              > firmy sie biją między sobą. Ale ten student ma prawo wybierać np. burmistrza
              > swojego miasta z dobrymi pomysłami i ten głos może przynieść mu dobrobyt

Prawdą jest, że raz na jakiś czas uda się wybrać dobrego burmistrza.
              Najczęściej jednak wybiera się socjalistę.
              W Polsce, od 15 lat nie udało się wybrać dobrego rządu.
              Ja głosuję na JKM, bo chcę, żeby dobrobyt nastąpił jak najszybciej. Wyniki
              poprzednich wyborów i rozmowy z ludźmi utwierdzją mnie w przekonaniu, że
              demokracja jest fatalnym ustrojem.

> Ja nie napisałem, że Korwin mówił o mordowaniu ludzi

Wystarczy cofnąć się dwa posty, żeby zauważyć silną sugestie.
              Bardzo nie czysta zagrywka, ale mówiąc szczerze, nie spodziewałem się niczego
              innego.

>(o zmuszaniu rodziny do
              > płacenia mówił natomiast na spotkaniu, na którym byłem. Pisał też o tym
              jeszcze w latach 70 w bibule). Ja napisałem, jakie są logiczne imlikiacje
              waszego
              > programu. Co zrobicie z tym staruszkiem?! Jaki macie na to pomysł?? Jesli
              jest
              > inaczej, wyjasnij, a nie odwoluj się demagogicznie do wrzasku: MANIPULACJA!

Manipulacja mówię wtedy, gdy manipulujesz.
              Na pytanie chętnie odpowiem.
              Socjaliści dążą do tego by jak najbardziej osłabić więzi rodzinne i
              międzyludzkie. Chcą osłabienia autorytetu rodziców oraz odbierają im prawa
              decydowania o swoich dzieciach. Zasiłki socjalne zwiększają jeszcze bardziej
              problemy:
              1. powodują, że pieniądze są wydawane nieefektywnie, bo lepiej je zostawić
              przedsiębiorcom którzy tworzą miejsca pracy
              2. znaczna część pieniędzy, którą dysponuje państwo na zasiłki pochłania
              administracja
              3. zasiłki powodują brak motywacji ludzi, i rodzą oszustów
              4. socjaliści walczą od lat z tymi problemami, a efekt jest taki, że mamy 20%
              bezrobocia, inwestorzy zagraniczni uciekają za granicę, co inteligentniejsi
              Polacy zwiewają za ocean, a liczba ludzi pobierających świadczenia przewyższa
              liczbe ludzi, którzy na nie pracują

wnioski:
              1. socjaliści powodują ogólna biedę, którą wykorzystują na swoją korzyść
              2. dzieci uczone są braku szacunku dla rodziców zamiast być uczone obowiązków
              wobec swoich rodziców ("problem staruszka")
              3. ludzie przyzwyczjają się, że ich sprawy są załatwiane przez państwo

I jeszcze jedno:
              Emeryci (poza nielicznymi grupami m.in. wojskowi) zostali oszukani przez
              socjalistów. Jako grupa, która nie protestuje pod sejmem, nie pali opon i nie
              robi blokad jest sktutecznie odsuwana na bok.
              Powiedz dlaczego emeryci którzy płacili składkę ZUS dostają teraz jakieś
              ochłapy?
              Ani LSD, ani UW, ani Platforma nie oddały emerytom ich należnej części z
              prywatyzacji. Zamiast tego wydłużyli okres rewaloryzacji emerytur i podnoszą
              wiek emerytalny kobietom łamiąc zawarte z nimi umowy.
              TO JA pytam co ze staruszkiem?

> Jesli zawioda wasze i moje nadzieje, będziemy mogli pocałowac ich w
              > dupę. (Chyba, że zamierzasz się załapac do władzy).

Nie wyobrażam sobie, żeby mogło być gorzej niż za demokratycznie wybranego
              Lepera.

> Jeśli popatrzysz na dzisiejszy świat, to demokracje maja się dobrze.

Może myślisz o USA, gdzie wolności strzeże konstytucja, która prawie
              niezmieniona przetrwała ponad 200 lat? Nie tak jak w Polsce gdzie większością
              2/3 można przegłosować wszystko!
              A może mówisz o Szwajcarii - tam kobiety jeszcze pare lat temu nie miały głosu!

>Sami
              > zachwycacie sie USA, mamiąc ludzi, że sojuszem z Ameryką powinniśmy zastapić
              > obecny alians a UE.

Uważam, że powinno się promować zasady wolnorynkowe, których w UE nie ma.
              Przystąpienie do NAFTA jest jak najbardziej realne, ale jak mówił Oleksy "nie
              mówmy ludziom o NAFTA".
              Kto tu kogo omamił?

> (...) a wmawianie tego ludziom jeszcze
              > bardziej żałosną manipulacją. (Vide: sytuacja w odbudowie Iraku przez Polske,
              > sprawa wiz etc.)

manipulacją jest to, że nie podaje się alternatywy.
              nie dopuszcza się do głosu UPR, która ma żelazne argumenty przeciw UE.
              Wiesz co jest żałosne? - to, że propaganda prounijna wygląda tak samo jak
              niegdyś wyglądała propaganda prosowiecka!!!

• Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 21:46
                (1) Oczywiście wiem, że JTT w systemie wolnorynkowym nie padłoby ofiarą
                biurokracji, ale wy proponujecie rozwiazania "na teraz", a nie rozwiązania,
                które miałyby obowiązywac w waszej świetlanej przyszłości. (Bo wtedy nie byłoby
                demokracji i rozważanie, kto ma prawo głosu byłoby bezsensowne). Jeśli więc
                ktoś uprawia manipulację, to wy, a nie ja.
                (2)Jeśli zgodzimy sie, ze przypadki menela, który dostał spadek czy biznesmena,
                który stracił wsyztko w pozarze, to wyjątki, którymi nie warto sobie zawracać
                głowy to świetnie. W takim razie Korwin też się mieści w tej wyjatkowej
                kategorii. Facet, który ma proces sądowy o nie płacenie długów, który twierdzi,
                że nie z czego ich słacić nie różni się od menela i to bez spadku! Nie
                powienien więc miec prawa głosu, a tym bardziej prawa kandydowania! Przyłaczam
                sie więc do Was: ograniczyc wszelkie paraw takim chwastom! Jeśli zaś sądzisz,
                że to system fiskalny uprawomocnia takie postępowanie, to może zagłosujesz na
                Leppera albo Beger? (Czy tu tez czujnie węszysz manipulację?)
                (3)Demokracja nie jest idealna, ale staruszek lub chory psychicznie ma się w
                niej lepiej, niz w systemie, w którym jesli rodzina sie na niego wypnie może
                spokojnie zdechnąć pod płotem.
                (4) Przyjrzałem sie krytycznie swojemu postowi, om którym wspominasz.
                Przyznaję, że nie wyjasniłem explicite, że tezy o umieraniu staruszków to
                logiczna konsekwencja waszego programu (nie zas słowa JKM - ale, przyznasz,
                tego też nie twierdziłem). Tak, czy inaczej, przepraszam za brak precyzji w tym
                punkcie. To, że to jest konsekwencja waszego programu, nie ulega jednak
                wątpliwości.

Ja nie jestem socjalistą. Jestem człowiekiem, który nie chce, by np. ludzie
                niepotrzebie umierali. Chcę też, by wszystkie dzieci w moim kraju uczyły sie
                pisać i czytać (a wy przyznajecie te prawa tylko dzieciom, które mają
                rozsądnych rodziców - znów, tym, razem podkreślę, jest to logiczna
                kjonsekwencja waszego programu, a nie słowa JKM) To, że ludzie, którzy płacili
                składke ZUS (emeryci) dostaja teraz ochłapy jest superdemagogiczna. Emeryci w
                Polsce z krajów dawnych demoludów są zdecydowanie najlepiej uposażeni! (Możesz
                to sprawdzić w dowolnym źródle - porównaj średnie emerytury do sredniej płacy w
                poszczególnych krajach).

Z NAFTĄ ubawiłes mnie po pachy. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nasz
                ewentualny akces do NAFTY spowodowałby wiekszą konsternację Ameryki, niż przed
                laty akces ZSRR do NATO, ale rezultat byłby analogiczny. Przestań życ w
                wyimaginowanym swiecie monarchii, ograniczania praw kobiet i NAFTY. Zejdź na
                ziemię.

• Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 23:11
                  PS.
                  A jesli mówimy juz o manipulacji, to trudno o wiekszą niz wy, zwolennicy upr-u
                  uprawiacie. Piszecie np. o kiepskości demokracji, dając przykład Millera, a
                  przemilczając USA czy Wielką Brytanię. Zarazem, monarchia - waszym zdaniem -
                  jest super, ale nawet przez chwilę nie wspominacie o królach, którzy
                  doprowadzili do upadku kraje i narody (vide: August Mocny w Polsce, czy chocby
                  Jan Kazimierz, który w bezsensowny sposób uwikłał Polskę w wojnę ze Szwecją).
                  Jaką monarchię chcecie mi zafundować? Kogo proponujecie na suwerena? Jaka jest
                  gwarancja, że to będzie ktoś sensowny? Po prostu zerowa!
                  Uzurpujecie sobie bolszewickie prawo decydowania za wszystkich o tym, co jest
                  dobre a co złe. W tej materii Stalin jest waszym mentalnym nauczycielem, wbrew
                  temu, co się wam wydaje. On też kpił z burżuazyjnej demokracji. Wy zachwycacie
                  się np. Pinochetem, że za jego rządów gospodarka ożywiła sie bardzo wyraźnie
                  (to jest faktem i tego osiągnięcia nie neguję), machając jednak ręką na to, że
                  zamordował tysiące ludzi (por. tu sobie teksty Korwina drukowane w bibule z lat
                  70. jesli masz do nich dostęp; jeśli nie - znajdziesz je w Bibliotece
                  Uniwersyteckiej na Szajnochy). Jakże blisko i tu wam do Stalina...
                  To demokracja leży u podstaw współczesnej cywilizacji (np. USA, Kanada,
                  Australia, zachodnia Europa, Japonia), absolutystyczne monarchie są przeważnie
                  tam, gdzie ciągle jest nędza (Afryka, Azja).
                  Korwin, pokazując przewagę monarchii nad demokracją przywołuje często przykład
                  Sparty, która zwyciężyła Ateny. Czy nie przychodzi więc wam do głów pytanie,
                  dlaczego we wspólczesnym świecie wygrały demokracje?! Jeśli podziwiacie JKM, to
                  patrzcie nie tylko na jego argumenty, ale i na ich oczywiste implikacje.
                  Zacznijcie myśleć krytycznie, to nie boli.

Dla was świat jest czarno-biały. Dla mnie - nie. Powtarzam, że wiele pomysłów
                  Koriwna jest dobrych. Jednak jako całośc jego propzycje sa po prostu
                  demoagoczne i utopijne. Dlatego, mimo dawnej fascynacji ta postacią, nie oddam
                  na niego swego głosu. Byłby to bowiem w istocie głos na inąa wersję Leppera.
                  Przestańcie uprawiac manipulację i demagogię!! Krzycząc "Precz z demokracją"
                  nie proponujcie czegoś znacznie gorszego i groźniejszego, czegoś co przegrało.
                  Krzycząc za Krowinem: "Podatki tylko na wojsko i policję (plus toche na ochronę
                  środowiska)" nie zapominajcie, że sędziowie też muszą być opłacani z budżetu,
                  przemysł nie sfinansuje badań podstawowych (tj. nie aplikacyjnych) w nauce, a
                  brak budżetowych inwestycji w szkolnictwo podstawowe będzie musiał się odbic
                  cywilizacyjną czkawką po kilku pokoleniach.

• Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 20.03.04, 01:15
                  1. "na teraz" roziązaniem jest wolny rynek - obniżenie podatków, ograniczenie
                  administracji do minimum, prywatyzacja, uregulowanie sprawy ZUS, silna armia
                  zawodowa, kara śmierci, proste i czytelne prawo.
                  W programie nie ma nic nt monarchii i o ograniczeniu demokracji!

2. winny czy niewinny? pamiętaj, że anonimowych oszczerstw nie traktuje się
                  poważnie

3,4. staruszek w Polsce ma się o wiele gorzej niż w USA, bo demokratycznie
                  wybrany rząd go oszukuje (powtarzam jeszcze raz za JKM, podniesienie wieku
                  emerytalnego kobietom jest pogwałceniem zawartych z nimi umów), człowiek w
                  Polsce zmuszany jest do wyrzucania pieniędzy w błoto (czyt. ZUS) i na starośc
                  otrzymuje ochłapy - dzięki kolejnym, demokratycznie wybranym rządom.

5. obowiązek szkolny, ZUS to są pomysły socjalistyczne - jednak jesteś

6. stwierdzenie że emeryci dostają ochłapy nie jest demagogią, tylko nazwanie
                  rzeczy po imieniu. masz szczęście, że nie czytają Cię starsi ludzie

7. Jeśli polscy emeryci są, jak to określiłeś najlepiej uposażeni, to jest to
                  dowód na to, że ZUS się nie sprawdził!

8. co takiego jest nierealnego w porozumieniu o wolnym handlu z USA i innymi
                  krajami NAFTY - konkrety proszę

9. nie żyje w wyimaginowanym świecie monarchi - nie wnoszę o jej przywrócenie
                  od jutra. Po prostu mówię, że jest to najpiękniejszy ustrój.

10. demokracja w USA jest tak skonstruowana, że nie może być nic uchwalone, co
                  jest niezgodne z konstytucją, dlatego jeszcze się trzyma

11. to, że jesteśmy na etapie demokracji oznacza, że następne będą monarchie
                  - historyczna prawidłowość

12. jeśli piszesz o Pinoczecie, pamiętaj ilu ofiarom komunizmu w Chile zapobiegł
                  Wolałbyś, żeby Chile było następnymi Sowietami, Kubą czy Koreą?

13. może wskażesz lepszego od JKM kandydata do senatu?

14. szkolnictwo w Polsce stoi na żenująco niskim poziomie. Najłatwiej
                  zweryfikować kwestie języków obcych. Odpowiedz na pytanie, po co ludzie, mający
                  w szkole lekcje angielskiego zapisują się do np. British Council?
                  • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.04, 09:52
                    (1) Obowiazek szkolny wprowadzaja nawet oświeceni monarchowie.
                    (2) Jakie oszczerstwo? Przeciez Korwin nie przeczy, ze ma długi, których nie
                    płaci, bo nie ma z czego. Nawiasem mówiąc: czy w programie na dziś nie ma już
                    mowy o tym, że podatki nie powinny iść na darmozhkjadow parlamentzrystow? Czy
                    może coś przeoczyłem, a Korwin zadeklarowal, że nie będzie pobierał diety
                    parlamentarnej z mojej, tj. podatnika kieszeni. Frasyniuk, np. , skoro o to
                    pytasz, tak zadeklarował i choćby dlatego jest lepszy. To doprawdy bolszewickie
                    deklarowac, że się walczy z podatkami i zyc z podatkow innych ludzi, jak
                    zamierza Korwin-senator.
                    (3) Czy słyszałes/ czytales jakakolwiek deklaracje Nafty o zaproszeniu nas do
                    tego przedsiewziecia? Z równym powodzeniem możecie snuc mżonki o unii celnej z
                    Australią albo sojuszem ekonomicznym z Marsjanami. Odrobina wiedzy ekonomicznej
                    + wiedza z geografii czyni ten pomysl co najmniej zabawnym.
                    Szkolnictwo w Polsce stoi na mizernym poziomie, ale srednie i podstawowe szkoly
                    prywatne na jeszcze nizszym (por. np. wskazniki dostawania sie uczniow na
                    studia ze szkol prywatnych i panstwowych).
                    Teza, ze to, iz jestesmy na etapie demokracji oznacza, że teraz będamonarchiuę
                    jest równie zabawna jak teza o Nafcie. Skad to wiesz, z czego to wynika oprocz
                    twojego myslenia zyczeniowego

I Przypominam: bolszewicy w Rosji po przegranych wyborach parlamentarnych tez
                    sadzili, ze mniejszosc (czyli oni) maja racje. Wiesz chyba, czym sie to
                    skonczylo.
                    Teza, że Pinochet zapobiegl wiekszej lub chocby porownywalnej liczbie smierci
                    niz mialobvy to miejsce bez jego zamachu jest karkolomna. W ten sposob mozna
                    usprawiedliwic kazde skurwysynstwo. Zgodzilbym sie z Toba, gdyby bezposrednio
                    po zamachu przywrocil wolonosc i demokracje, ale chyba tak nie bylo?

To, ze porzadna demokracja oznacza zgodnosc z konstytucja jest oczywiste. To
                    tylko m,onarchia absolutna może bimbac sobie z konstytucji.

Czy wyp[owiadalem się na temat podniesienia wieku emerytalnego kobiet? Nie
                    przypominam soboie. Zgadzam sie tu z Toba, choc moze nie do konca: uwazam, ze
                    kobiety powinny miec wybor w tej materii.

Starsuszkowie mnoga mnie czytac albo nie. Fakt, że w relacji do sredniej pensji
                    emerytury w Polsce są wysokie nie pozostawia watpliwosci. Oczywiscie tez jestem
                    w tej materii za zmniejszeniem fiskalizmu panstwa i gleboką reformą systemową.

Podstawowy problem UPRu to doktrynerstwo i brak woli jakiegolowiek kompromisu.
                    Zamiast patrzec, co was łączy z innymi partiami, gardzicie tylko wszystkimi,
                    którzy nie w kazdym punkcie zgadzają się z wami. W ten sposob nie przyczyniacie
                    sie do wolnego rynku w Polsce.

• Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 21.03.04, 00:23
                      1. nie słyszałem o tym, ale proszę o uświadomienie mnie. Wydawało mi się, że
                      kiedy powstawał UJ, nikt nie myślał o obowiązku szkolnym.
                      W tej chwili mamy taką sytuację, że rodzic nie może nie puścić dziecka do
                      szkoły i uczyć go w domu. Jest kilka takich spraw w Polsce, w których rodzice
                      nie zdecydowali się na szkołę i mimo, że te na egzaminach dzieci osiągnęły dużo
                      lepsze wyniki od swych rówieśników są traktowane jakby były pokrzywdzone, a
                      rodzice jak zwykli przestępcy.

2. o ile wiem, JKM ma obecnie proces jedynie z p. Krauze, wytoczony przez tego
                      drugiego po artukule w Najwyższym Czasie.

3. nie znam deklaracji w której Polska jest zapraszane do Nafty, ale znam
                      wypowiedzi Amerykanów, mówiące o tym że jest to możliwe. (wygłoszone kilka lat
                      temu, kiedy akcesja do UE nie była jeszcze taka pewna)
                      Nie pisz o barierarach geograficznych, bo w XXI wieku to naprawde jest śmieszne,
                      a jeśli chodzi o ekonomie to NATA byłaby dla Polski bardzo korzystna, czego nie
                      można powiedzieć o UE.
                      Jeśli czytasz bibułę, ja nie mam na toczasu, a szkoda, zapewne wiesz, że to co
                      mówi JKM się sprawdza (pomysły o których mówił 15 lat temu, dopiero teraz
                      zaczęły być traktowane poważnie). To co pisał o UE również się sprawdzi, tyle
                      że ja mam dość popełniania błędów tylko po to, żeby wyciągnąć oczywiste wnioski.

4. to, że szkolnictwo prywatne stoi na niższym poziomie jest spowodowane tym,
                      że jest to przyjemność tylko dla bogatych. Biednych nie stać na płacenie na
                      szkołę w podatkach, a następnie na zapłacenie czesnego. Z tego powodu nie
                      możemy porównywać szkół państwowych i prywatnych po wynikach, bo te drugie mają
                      bardzo utrudnione zadanie.

5. co rewolucja bolszewicka ma do demokracji?

6. Nie neguję faktu, że popełnione zostały niepotrzebne zbrodnie w Chile, i ich
                      nie usprawiedliwiam.
                      Chciałem jednak zauważyć, że to właśnie Pinochet przywrócił w Chile demokrację,
                      a zatrudnieni przez niego amerykańscy ekonomiści wyprowadzili kraj na pierwszą
                      pozycję w Ameryce Południowej.
                      Niezaprzeczalną tezą jest również ta, że nie było innego sposobu na uniknięcie
                      komunistycznej klęski niż dyktatura Hunty.

7. chciałbym jeszcze raz prosić o wskazanie lepszego kandydata od JKM

8. o jakim kompromisie mówisz? UPR jest od tego, żeby mówiła prawdę, a nie
                      prowadziła polityczną grę.

9. popieranie wstąpienia Polski do UE nie jest promowaniem wolnego rynku, a
                      jego zaprzeczeniem. Czy naprawdę tego nie dostrzegasz?
                      • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 10:36
                        (1) Co do obowiązku szkolengo nie widze związku logicznego z powstawaniem UJ
                        (Co wiecej, czy wiesz ile w czasach UJ było ludzi umiejących czytac i pisać?)
                        (2) Nie posyłanie dzieci do szkoły i kształcenie ich w domu jest prawnie
                        mozliwe (choc przy7znaje, że trzeba sie użerac z biurokracją).
                        (3) Czy fakt, że w szkołąch prywatnych jest niższy poziom w połaczeniu z
                        argumentem, ze stać na nie tylko bogatrych znaczym, że dzieci bogattych sa
                        głupsze od dzieci biednych? To byłoby przeciez dość karkołomne rozumowanie.
                        (4) Mylisz się, Korwin ciągle ma proces o niezapłacone długi. (Przesledz
                        zreszta dyskusje na tym forum. Nikt ze zwolennikow JKM nie odnosi sie do tej,
                        jakze tu często przeze mnie podnoszopnej kwestii. Poza tym: powtarzam: Jak
                        mozna krzyczeć "precz z podatkami", a jednoczesnie startowac na senatora z
                        chęcią życia na moj koszt. JKM nie ogłosił, że nie będzie pobierał pensji (z
                        mopich i Twoich podatkow!!!) jako senator. Zreszta wtedym, gdy byl już w
                        Parlamencie także zerował na mojej pracy. A np. Frasyniuk nigdy nie pobieral
                        zadnych pieniedzy z tego tytulu. teraz tez zapowiedzial, ze nie będzie ich
                        bral. Czy ktos z Was, upr-owców moógłby wreszcie si edo tego argumentu rzeczowo
                        odnieść?
                        (5) Co do NAFTY. W przypadku NATO tez Amerykanie zapowiadali pełną otwartośc
                        systemu. Zobacz, jak Amneryka traktuje Polske w kontekscie Iraku, w sprawie wiz
                        etc. Zgadzam się, ze NAFTA bylaby korzystna dla Polski, ale nie dla Ameryki.
                        Dlaczego do NADTY nie przystapil zaden kraj europejski? Dlaczego nie przystapil
                        zaden afrykanski? Dlatego : no chance! Nie badz więc naiwny.
                        (6) Odniose sie jeszcze do Twego poprzedniego postu - watku nt. kobiet. No to
                        jest juz po prostu zabawne. Równie dobrze mógłbys zabronic głosowania
                        leworęcznym, bo sa bardziej inticyjni niz praworeczni. A, co śnmieszne na tym
                        forum padał tez z waszej strony arguyment: przeciez wśród kobiet JKM jest
                        bardzo populrany. (Czy w tym właśnie kontekście pisałeś o mniejszej
                        racjonalności kobiet?)
                        (7) rewolucja bolszewicka, o czym powinienes wiedziec ze szkoly, wybuchła
                        wtedy, gdy bolszewicy przegrali demokratyczne wybory. Uznali, że poniewaz to
                        oni maja racje, wolno im olac demokracje. Wy myslicie podobnie.
                        (8) Wpolityce trzeba mówić, co sie myśli. Tu zgoda, i oddaje wam honor. Ale
                        warto tez robić drobne kroki, c

• Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 11:03
                          PS.
                          Zapomniałem jeszcze o wątku z psychologia tłumu. A od kiedy to ludzie głosuja w
                          tłumie? Myślałem, ze wchodzi się do kabiny i indywidualnie kogoś wybiera. Czy
                          teraz ma być inaczej?
                        • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 21.03.04, 15:58
                          1. oświeceni monarchowie zakładali uczelnie, ale nie zmuszali nikogo do szkoły

2. tak właśnie UŻERAĆ, być może się uda, bo "rację ma" urzędnik

3. dzieci bogatych rodziców są mniej ambitne od dzieci biednych

4. poproszę o te informację na temat procesów i kogo żekomo oszukał
                          przypominam, że p. Frasyniuk już raz przegrał proces z JKM o podawanie
                          fałszywych informacji, a ostatnio na swoim spotkaniu opisanym przez Wybiórczą
                          kłamał, że jest jedynym kandydatem z parlamentarnym stażem.
                          JKM niegdy nie mówił precz z podatkami - to jest kolejna Twoja manipulacja.
                          A UW jak najbardziej żerowała na podatniku, gdy była u władzy, bo nie
                          realizowała swoich wolnościowych postulatów

sytuacja w której politycy muszą zarabiać pieniądze gdzieś na boku powoduje, że
                          nie zajmują się rzetelnie polityką
                          w tym kontekście rozumiem również dlaczego UW kiedy była przy władzy nie
                          ograniczyła koryta, ani nie obniżyła podatków

5. ja twierdzę, że polityka zagraniczna jest prowadzona bardzo nieumiejętnie i
                          to jest winą rządzących, że zaangażowanie w wojne nie zostało właściwie
                          wykorzystane (np. sprawa baz w Polsce)
                          Mylisz się, umowy o wolnym handlu są korzystne dla obu stron.
                          Do NAFTY nie przystępują kraje socjalistyczne, dlatego nie ma w niej krajów
                          afrykańskich. Przypominam również, że UE wyrosła z EWG, która to wprost
                          skierowana była przeciwko USA.

6. nie będę powtarzał tego co już pisałem wcześniej, bo widzę że stoimy w
                          miejscu. Ja twierdzę, że dobrobyt nie wynika z prawa głosu, tylko z wolności
                          jednostki i nie ma tu zadnej sprzeczności. Kolejne wybory socjalistów są
                          potwierdzeniem mojej tezy.

7. olewamy demokrację? kto, kiedy i w jaki sposób

8. ???

odpowiedź na PS
                          9. ludzie głosują tak jak to robi większość - albo notowania partii gwałtownie
                          rosną, albo gwałtownie spadają - po to się publikuje sondaże wyborcze
                          (występuje tu element psychogiczny, któremu również i Ty się poddałeś, że
                          większość ma rację)

odpowiedz na posta z góry:
                          w sprawach przez nas poruszanych są dwa stanowiska tak lub nie, bo można być za
                          UE, wolnym rynkiem, wysokim podatkom itp. lub przeciko.

Jeśli piszesz o teorii kopernikańskiej pamiętaj, że Kopernik i Galileusz byliby
                          przegłosowani przez im współczesnych.
                          Propunuję Tobie żebyś się również krytycznie przyjżał rządom UW i Frasyniuka,
                          bo to naprawdę jest ciekawy materiał i nie udawaj wolnorynkowca, bo popierając
                          ich dajesz świadectwo, że nim nie jesteś.

• Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 16:17
                            Jesteś zbyt szczelny na logiczne argumenty. Koncze wiec tym postem dyskusje.
                            A o proces czy podatki - spytaj po prostu Korwina na spotkaniu. Jak juz
                            pisalem, JKM to czlowiek uczciwy (co, oddając Mu tu honor, przyznaję). Nie
                            bedzie się więc wypierał.
                            W sprawie monarchii - w średniowieczu tylko otwierali uczelnie, w czasach
                            oswiecienia często oferowali darmowa naukę czytania i pisania.
                            Jesli dzieci osob bogatych są mniej ambitne, to dążąc do bogactwa społeczeństwa
                            chcecie sprawic, by ludzie stali się mało ambitni?
                            • Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 21.03.04, 17:58
                              1. za trudne sprawy poruszam, czy zbyt niewygodne?

2. o procesie chyba coś wiesz jeśli mówisz, co?

3. JKM nigdy nie mówił o likwidacji podatków. To jest twoje kolejne kłamstwo.

4. szkoda, że mimo Twojego zapału do studiowania bibuły nie prześledziłeś
                              kariery Frasyniuka i UW

• Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 22:20
                                (1) Nie poruszasz trudnych spraw. Jesli Frasyniuk twierdził, że jest jedynym
                                kandydatem z parlamentarnym doświadczeniem, to oczywiscie nie miał racji. Ja,
                                jak widzisz, z faktami nie polemizuje. Ty przeciwnie. Jesli nie potrafisz
                                uporac sie z argumentem, że JKM krzyczy "precz z podatkami" i jednocześnie
                                sięga do mojej kieszeni, to uzywasz argumentow smiesznych:
                                (a) JKM nie mowi precz z podatkami? - to zobacz sobie chocby watek Korwin o
                                bezrobociu na tym forum, jesli już nie masz ochoty grzebac w tekstach
                                zrodlowych albo programie upr.
                                (b) mowisz, ze parlamentarzysta powinien skupic sie na robocie parlamentarnej
                                zamiast zajmowac sie swoja praca. Czlowieku, a co robil JKM poprzednio w
                                parlamencie, gdy zyl z mojej pensji? Czy zawiesil lub chocby ograniczyl w
                                jakimkolwiek stopniu aktywnosc, dzieki ktorej wczesniej zarabial na chleb (tj.
                                pisanie felietonwo do gazet)? Otoz nie! I to jest jest wlasnie falsz i
                                dwulicowość. Status parlamentarzysty to dla JKM okazja do dorobienia do pensji
                                kosztem podatnika!
                                (3) Przesledzilem kariere UW i Frasyniuka. Mniej w niej metnych watków niż w
                                karierze UPR i JKM. Frasyniuk np., nigdy nie podpisywal komunistycznej lojalki
                                (co JKM zrobił), nigdy nie kumał sie z tymi, o których wcześniej mówił
                                ("Kongres Aferalno -_Demokratyczny" - tak JKM mówił o ludziach Kongresu
                                Liberalno-Demokratycznego, którzy później założyli PO, a przypominam Ci, że JKM
                                startował ostatnio z listy PO) i , powtarzam raz jeszcze, nigdy nie sięgał do
                                mojej - podatnika - kieszeni.

Kończę już. Zauważ na koniec: w czasie naszej długiej dysputy przyznawałem Ci
                                kilka razy rację. Podkreślałem tez zalety JKM - prawdomównośc, konsekwencję,
                                wiele sensownych myśłi w progranie. Dlaczego to robiłem? Bo ja słucham Twoich
                                argumentów, myślę. Ty nie przyznałeś mi racji ani razu. Nie dlatego, bym jej
                                ani raz Twoim zdaniem nie miał. Dlatego, że to nie w Twoim stylu.
                                To typowe dla ludzi dogmatycznych, dla logiki tłumu, którą tak
                                krytykujesz. "Mamy racje, nie słuchajmy innych, inni to motłoch".
                                Zastanów sie człowieku nad sobą. Możesz być zwolennikiem każdej partii, ale
                                staraj sie zawsze krytycznie myslec. (Ja jako zwolennik Frasyniuka i UW widzę
                                słabe punkty i tej partii i tego kandydata).
                                Tego Ci na koniec naszej polemiki życzę. Juz się na tym forum nie odezwę.
                                Skorzystałem z polemiki z Tobą, poznając Twój punkt widzenia. Dziękuję i "do
                                widzenia".

• Gość: lukasz Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.us 22.03.04, 09:14
                                  1. JKM nigdy nie mówił precz z podatkami - to jest kłamstwo, jesłi tego nie
                                  widzisz to krótkowzroczność
                                  Nie napisałeś co zrobiła UW dla wolnego rynku w Polsce, bo rzeczywiście nie
                                  było o czym pisać.
                                  Napisałeś kilka nieprawdziwych informacji i obrzydliwych sugestii na które
                                  zwróciłem Ci uwagę.
                                  Napisałem, że parlamentarzysta powinien skupiać się na polityce - istotna
                                  różnica.
                                  Poseł JKM w pierwszej kadencji był jednym z najbardziej aktywnych posłów -
                                  pensja jak najbardziej mu się należała.
                                  Sam dobrze wiesz, że kiedy palamnetarzysta nie dostaje pensji jest bardziej
                                  podatny na oszustwo - ma również rodzinę do utrzymania i potrzebuje pieniędzy.

3. ja bym chciał dowiedzieć się o te mętne szczegóły, bo narazie szastasz
                                  kłamliwymi oskarżeniami i nie mówisz nic konkretnego

4. wycofujesz się w momencie, gdy ja proszę Ciebie o konkrety.
                                  Nie twierdzę, że inni to motłoch - to też Twoje oszustwo.
                                  Zauważ, że posługujesz się bardzo nieczystymi metodami.
                                  Moje poparcie dla JKM bierze się stąd, że miałem podobne do Twoich
                                  pseudoliberalne poglądy, a facet jasno wytłumaczył dlaczego są one zdradliwe.
                                  Ja wiem, że Ciebie nie przekonam, bo znasz doskona program UPR i wiesz dlaczego
                                  jest on niewygodny dla obecnego złodziejskieo systemu.
                                  Nie mogę jednak znieść kiedy metodą oszustwa, próbujesz dyskredytować osobe JKM.
                          • Gość: Arek Re: Dlaczego nie ma informacji o sukcesie Korwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 16:19
                            PS> Nigdy nie twoerdziłem, że JKM kogokolwiek oszukał. Pisalem, że mając dług
                            twierdzi, że nie ma z czego oddać. (To b. poważna różnica)
    • Gość: maciek monarchia IP: 212.160.147.* 18.03.04, 13:38
      zauważyłem że w tym wątku głos zabieraja zwolennicy monarchii (tak jak ja),
      więc mam pytanie: co sądzicie o tym, żeby - z powodu braku poważnych kandydatów
      w kraju - królem polski został Książe Karol (Windsor)? On chyba nie ma szans na
      koronę u siebie, więc może sie zgodzi???
      pozdrawiam
      • Gość: lukasz Re: monarchia IP: *.us 18.03.04, 21:25
        A byłby drugim Batorym?
        Chyba brakuje jeszcze jednego etapu ewolucji systemu.
        Z ciekawości poproszę, o jakieś odnośniki do zasobów monarchistycznych.

pzdr
        • Gość: maciek Re: monarchia IP: 212.160.147.* 19.03.04, 09:53
          Gość portalu: lukasz napisał(a):

> A byłby drugim Batorym?

• Gość: lukasz Re: monarchia IP: *.us 20.03.04, 01:17
            > Chyba brakuje jeszcze jednego etapu ewolucji systemu.
    • Gość: Informator Re: Uprzejmie informuję, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 16:46
      że na tydzień przed wyborami do senatu prowadzi z nieznaczną przewagą pan prof.
      Rymarz, a tuż za nim plasuje się pan Huskowski. Notowania JKM są niestety
      wyraźnie słabsze.
      • Gość: lukasz Re: Uprzejmie informuję, IP: *.us 21.03.04, 17:50
        co to za wyniki? z mrówkowca?
        Kto popiera tego Rymarza?
        • Gość: Babcia Re: To wszustko przez dziadzia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 18:24
          Pana profesora Rymarza popiera dziadzio. Argumenty, ze po zlikwidowaniu koło
          Astry targu, wolny rynek moze zabezpieczyć tylko JKM zbywa machnięciem ręki.
          Gawędzi, że rozwój gospodarczy może zabezpieczyc tylko interwencjonizm
          państwowy. Tak jak to jest w Ameryce. A o JKM-ie mówi, że należy do jakichś
          wulgarnych ekonomistów typu Proudhona i Saya. naczytał sie stary agitek i we
          łbie mu sie przewróciło. Stwierdził też, że nie pozwoli mi przyjąć JKM-a na
          stancję. Po nocach woła "No passaran". A ja dalej twierdzę "JKM albo śmierć" i
          zdrowaśki za pan posła dwojga imion Rokitę odmawiam, żeby szeregi UPR jak
          najszybciej zasilił. Marnuje sie chłopina w PO.
    • Gość: Germanic monarchia IP: 195.117.104.* 23.03.04, 10:09
      hehehehe!!! Tu sa wybory do PE, a my juz o wyborze krola myslimy:) Spox im
      wczesniej tym lepiej;] Co do sprowadzania Anglikow to raczej wiara
      protestandzka temu przekresla sprawe. Obecnie nie musimy przeciez ograniczac
      sie do panujacych dworow katolickich (Hiszpania, Monako, Liechtenstein, Belgia,
      Luxemburg). Nie nalezy zapominac ile dynastii zostalo w tamtym wieku abalonych!
      Habsburgowie, Wittelsbachowie, Koburgowie, Sabaudzi to tylko te najwieksze,
      zposrod ktorych mozemy wybierac. W Polsce sa Braniccy, Radziwilowie,
      Czartoryscy, Lubomirscy, Sapiehowie, Leszczynscy,Sobiesccy etc. Ale nalepiej
      Korwinii:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka